Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-22, 12:57   #3691
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Mnie coś chyba rozklada. Źle się czuje. Tak mi się nie chce nic w domu robić. Na obiad rozmrażam barszcz. Gotowac sie nie chce. Jakoś trzeba przeżyć do Wigilii
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 12:59   #3692
pajka03
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
To się napracowałaś, podziwiam
W sumie masz rację: nie zawsze będzie tak, że będzie możliwość spędzenia świąt razem, w sumie nie myślałam o tym nigdy, bo wydawało mi się to takie odległe. A tu latka lecą, rodzice się starzeją Kurcze, jak Ty to robisz? Ja poszłam ostatnio, skuszona tym, że Ty zawsze coś znajdziesz fajnego, ale uciekłam, bo mi zapach przeszkadzał. Widziałam tylko full świątecznych sweterków po 20 zł. Damskie i męskie. Kusiło, żeby kupić sobie i tż, ale stwierdziłam, że jednak wolę kupić coś dla dziecka za tą kasę To już chyba ten etap oszczędzania na sobie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Grzebie w koszach A jaka sobie kiecke kupiłam! w bałwanki!

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 13:55   #3693
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Wybieramy się już pewnie w nowym roku do Centrum fotelików, tam podobno przymierzają fotelik do samochodu i w ogóle polecają obsługę☺

Ten cybex z bazą nam ostatnio babeczka polecała. Jedynie mi szkoda, że w przypadku bazy isofix można kupić taką, że i na kolejny fotelik się nada, tutaj niestety i fotelik i baza jest na parę miesięcy.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Fotelki warto przymierzyć dla sprawdzenia kąta, czy jest odpowiedni W samochodach siedzenia czasami są pod ukosem. My na przyklad juz ten drugi fotelik dla wiekszego dziecka wybralismy ale jak pan nam zaczal mierzyc i wpinac do samochodu okazalo sie ze nie za bardzi pasuje. Za mały kąt, dziecko mialoby jak na krzesle niewygodnie Wybralismy inny ktory lepiej pasował, dziecko ma wygodnie i rzeczywiście lubi jeździć. . Opinie opiniami ale fotelik musi byc dostosowany do samochodu jeszcze.
True story. Trzeba przymierzyć, zmacać i w ogóle :P Byliśmy jeszcze w jednym sklepie, ale w sumie mieli to samo.
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
A ja byłam w lumpku i znów małej nakupilam ciuszkow

Ja wygrzebałam ostatnio 2 pary spodenek z HM, jedne wakacyjne w kotwice i jakieś legginsy w kwiatki dla małej. Ale na łowy wyruszę po nowym roku. Póki co nie chce mi się przewalać stosów w kurtce i z torbą. Zresztą ja lubię eksluzjiw lumpex z wieszaczkami :P Mam taką sieć ciucholandów w mieście gdzie i wieszaczki i tanio
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 15:01   #3694
coco00
Wtajemniczenie

Hej
Najpierw gratuluję wczorajszych udanych wizyt! Maluchy rosną
Wczoraj udało nam się chatę w miarę ogarnąć (do nas i tak w święta nikt nie przychodzi, więc tylko trochę bardziej niż zwykle) i zrobić i zamrozić uszka. Dziś zakupy zrobilismy i teraz siłownia. Na jutro w planie ciasto, 2x śledzie i barszcz, więc spoko. Pewnie wieczorem jeszcze paznokcie zrobię, a w wigilię rano planuje pierwszy raz jako wieloryb isc na basen
Rewolucja szpitalowa u mnie, bo zaczynam poważnie rozważać szpital do rodzenia, którego wogole nie brałam pod uwagę

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 15:04   #3695
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Hej
Najpierw gratuluję wczorajszych udanych wizyt! Maluchy rosną
Wczoraj udało nam się chatę w miarę ogarnąć (do nas i tak w święta nikt nie przychodzi, więc tylko trochę bardziej niż zwykle) i zrobić i zamrozić uszka. Dziś zakupy zrobilismy i teraz siłownia. Na jutro w planie ciasto, 2x śledzie i barszcz, więc spoko. Pewnie wieczorem jeszcze paznokcie zrobię, a w wigilię rano planuje pierwszy raz jako wieloryb isc na basen
Rewolucja szpitalowa u mnie, bo zaczynam poważnie rozważać szpital do rodzenia, którego wogole nie brałam pod uwagę

Pracuśka z Ciebie

Jaki szpital?

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 15:08   #3696
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Pracuśka z Ciebie

Jaki szpital?

Tż w większości pomaga. Na szczęście nie ma 2 lewych rąk w kuchni
Szpital Rydygiera

Stary 2018-12-22, 15:32   #3697
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Szpital Rydygiera

Też pochwalę swojego - dziś umył okna

Powiem Ci, że ja też zaczęłam się nam nim zastanawiam po tym jak parę dni temu odesłali moją znajomą z Kopernika...

Stary 2018-12-22, 16:03   #3698
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Czekamy na foto
Cytat:
Szpital Rydygiera

Cytat:

Powiem Ci, że ja też zaczęłam się nam nim zastanawiam po tym jak parę dni temu odesłali moją znajomą z Kopernika...

A ja mojemu od rana truję, że ma brodzik i kabinę ogarnąć, bo ja w tych śmierdzących środkach nie grzebię. No ale on maaaaa czaaaaaaaas. Czasami mam ochotę go udusić za tą opieszałość. Ja wszystko porobię i dopiero siadam, a on zaczyna coś robić wieczorem i kończy w nocy. Ino loć!

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 16:19   #3699
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha uśmiałam się z męża

Szkarlatyna dla Ciebie bezpieczna?Za pomocą isofixu możesz zamontować w szybki sposób bazę do fotelika w samochodzie. Żeby zamontować bazę isofixem samochód musi mieć specjalne uchwyty, większość je ma, aczkolwiek my mamy jeden samochód z 2003 roku i takich uchwytów nie posiada.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Że w pierwszej ciąży ;-)?
To jak to była na 200% i nagle chłopak? No nie chce mi się wierzyć

Nie wiem czy bezpieczna. Niby pisza, ze dorosly nie powinien sie zarazic ale zeby powiedziec lekarzowi, ze byl kontakt z osoba chora bo to jest jakas odmiana paciorkowca.. a na to sie robi badania przed porodem.
Cytat:
Napisane przez MoonInTheSky Pokaż wiadomość
Hahaha nie

W pierwszej ciąży była od początku dziewczynka i jak @pajka wrzucala fotkę brzucha do klubu to jej pisałam, że u niej chyba będzie córka, bo miałam taki sam kształt w ciąży jak ona

Teraz za to u mnie na początku lekarz mówił, że na 200% dziewczynka, ale jednak syn

Oh gratuluje syna!!
Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Mama szkrabka to szalu nie ma... A szkarlatyne sie leczy jakos???

Mocowanie isofix maja wszystkie auta po 2007 roku ale i sporo wcześniejszych tez wiec trzeba patrzec. Miedzy siedzeniem a oparciem sa takie prety poziome. Sa tez bazy do fotelika na pasy np maxi cosi.

Szkarlatyna to tylko inna odmiana paciorkowca i leczy sie jak angine antybiotykiem. Generalnie wlasnie czesto mylona jest z angina bo rozpoczyna sie dokladnie tak samo tylko potem ta wysypka i jezor dziwny.
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jednak u Igora szkarlatyna . Chorowałam na nią, pozniej dłonie i stopy swędziały.
Szybkiego uzdrowienia życzę
Ja właśnie nie miałabym odwagi poprosić o przypuszczenie (się z drugiej strony przecież faktycznie byłaś tam pierwsza)
Mi natomiast zdarza się, że biorą poza kolejnością osobę za mną. W EuroAgd kupowałam opiekacz do kanapek a za mną stał facet z przedłużaczem i bateriami to pani wzięła jego. A wczoraj kupiliśmy mini garderobę do przedpokoju a jak odbierdlismy zamówienie to też kolejka się zrobiła i jedna pani się przede mną wepchnęła przez co czas czekania w magazynie wydłużył nam się o ponad pół godziny.
Tylko u mnie nadal ten brzuszek słabo widoczny zwłaszcza w kurtce więc te osoby pewnie nawet nie zauważyły.
Mlody na swedzenie juz sie nie skarży. Wysypki tez nie ma wielkiej ale jezyk ma fakycznie taki dziwny, z chrostkami jak truskawka.
Cytat:
Mamaszkrabka, ja jak mi zszedł ten biały nalot na języku to miałam język gładki, bez takiej charakterystycznej chropowatości, mega czerwony, wręcz nienaturalnie. Ale żaden lekarz,a byłam u 3 internistow i laryngologa nie stwierdził szkarlatyny. Może przeszłam a nie wiem. Ale nie miałam gorączki ani wymiotów czy biegunki.
Dziś mam luźny dzień. W sumie na święta nic nie robie, bo moja mama by sie obraziła, że jej się wtryniam A jedzenia po wigilii pewnie dostaniemy na tydzień.

Mysle, ze jak nie bylo wysypki to moze to szkarlatyna nie byla u Ciebie Igora tylko brzuch bolal i maly aptety ma ale to mu akurat nie zaszkodzi
Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Dzięki Ci ogromnie! Muszę przyznać, że chyba nigdy aż tak źle się nie czułam po wizycie tam. Póki co przenieśliśmy imprezę do nas. U TŻ są psy, więc najwyżej na Wigilię się nafaszeruję. Stężenie 5 kotów to jednak za dużo.

O mamo, mój synek też miał w tym roku jasełka. Póki co tylko występ dla przedszkola, ale 10.01 mają już Dzień Babci i wtedy też będą wystawiać. Trzeba wziąć kamerkę i dużo chusteczek

Ja na serio polecam przejażdzkę w ramach możliwości do sklepu z fotelikami. Pan nam baaardzo dużo wyjaśnił i pokazał.
Zaproponował nam w sumie 3 opcje w pakiecie z bazą zapinaną pasami, bo taki zestaw nas interesuje.
1) Maxi Cosi : tego na wstępie sobie wykreślamy, bo ta wkładka na główkę maluszka jest bardzo miękka w porównaniu do dwóch poniższych modeli, które mają sztywną i ciasną, dzięki czemu ta główka nie lata

2) Avionaut Kite + : w miarę lekki, sztywna wkładka przy główce, dużo miejsca w środku po wyjęciu wkładki niemowlęcej

3) Cybex Aton 5: dość ciężki, duża budka, która chroni przed słońcem, dodatkowy boczny wspomagacz, który ma pochłaniać energię przy bocznym uderzeniu. Wydaje mi się, że jest odrobinę węższy od Avionauta. Ten jest po testach ADAC z wynikiem dobrym.

Cenowo z bazami wychodzi 200zł różnicy pomiędzy Cybexem a Avionautem. Zaznaczam, że to są modele, które były na stanie i to nam proponował. Zachęcam do wycieczki do sklepu chociażby w celu pomacania, podniesienia i ogólnego wypytania.
Muszę przyznać, że te bazy to coś genialnego. W porównaniu przy pierwszym dziecku, gdzie zapinałam fotelik tylko pasem, to baza mega stabilizuje wszystko, a robi się tylko klik klik i gotowe.

Aha, no i jedyny minus tego wszystkiego jest taki, że te bazy nie pasują do kolejnych fotelików.

U nas TŻ ma półpaśca pam pam pam Na szczęście mi nic nie grozi. Młody póki co bez żadnych kropek na ciele.
Wspolczuje uczulenia! Zawsze mialas czy w ciazy wyszlo?

Oo to polpasiec tez niezly u Ciebie
Cytat:

Poka poka

Ja leze u mlodego w lozku, a on sie bawi. Ale oslablam. Zrobilismy kluski na parze i tak pojadlam

Mlody jeden dzien byl niezywy i od 6 rano nawija makaron na uszy, buzia mu sie nie zamyka.. musi nadrobic jednodniowa strate w gadaniu

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:

To ja tez tu poslodze mojemu... Z antenka na glowie myl podlogi i kluchy na parze dzis robil a wczesniej jeszcze lazienke pomagal sprzatac.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Czekamy na foto A ja mojemu od rana truję, że ma brodzik i kabinę ogarnąć, bo ja w tych śmierdzących środkach nie grzebię. No ale on maaaaa czaaaaaaaas. Czasami mam ochotę go udusić za tą opieszałość. Ja wszystko porobię i dopiero siadam, a on zaczyna coś robić wieczorem i kończy w nocy. Ino loć!

Ehhh mojego tez mam czasem ochote zlac ostatnio chodzi taki nerwowy... Chyba seksu mu brak

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 16:26   #3700
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Czekamy na foto A ja mojemu od rana truję, że ma brodzik i kabinę ogarnąć, bo ja w tych śmierdzących środkach nie grzebię. No ale on maaaaa czaaaaaaaas. Czasami mam ochotę go udusić za tą opieszałość. Ja wszystko porobię i dopiero siadam, a on zaczyna coś robić wieczorem i kończy w nocy. Ino loć!

Mojemu się dziś oberwało bo hormony mi dziś szalały, taki miałam humor do d...że szok, jeszcze Jego zbieranie się do wszystkiego. To się ogarnął i dobrą passą jeszcze żeberka zamrynował na jutro teraz polazł na Wigilię pracowniczą.

Ale faceci to faceci jak obiecają tak zrobią i nie trzeb przypominać co pół roku.

Stary 2018-12-22, 16:37   #3701
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Hej, widzę że przygotowania do świąt pełną parą My dziś cały dzień pierniczymy (wiadomo jak to idzie z dwulatką ). 3,5kg pierniczkowego ciasta - 8 puszek na dodatki do prezentów i jeszcze trochę na stół Poza tym muszę jeszcze właściwie tylko spakować prezenty i nas (całe święta wyjazdowe) przed wyjazdem w poniedziałek rano. No i nie zostawić za dużego syfu, bo sąsiedzi przyjdą do kota A i tak wyrobię się na styk, mam wrażenie że w grudniu robota wyrasta spod ziemi
Gdybym nie miała czasu już zajrzeć przed wyjazdem to już teraz życzę Wam wspaniałych świąt i oby wszystkie makowce poszły w cycki
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 16:48   #3702
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

I mój dzisiaj wziął się za robotę wypucowal kuchnię i wytarł kurze w salonie.

Stary 2018-12-22, 17:00   #3703
Michacha1234
Zadomowienie

A ja zrobiłam sobie kawę (i jemu) nałożyłam wczorajszego zakalca i usiadłam z gazetą i usłyszałam: "Gdzie Ty byś miała tak dobrze?".A ja pod nosem "choćby u mamy"

Stary 2018-12-22, 17:08   #3704
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy bezpieczna. Niby pisza, ze dorosly nie powinien sie zarazic ale zeby powiedziec lekarzowi, ze byl kontakt z osoba chora bo to jest jakas odmiana paciorkowca.. a na to sie robi badania przed porodem.Oh gratuluje syna!!Szkarlatyna to tylko inna odmiana paciorkowca i leczy sie jak angine antybiotykiem. Generalnie wlasnie czesto mylona jest z angina bo rozpoczyna sie dokladnie tak samo tylko potem ta wysypka i jezor dziwny.Mlody na swedzenie juz sie nie skarży. Wysypki tez nie ma wielkiej ale jezyk ma fakycznie taki dziwny, z chrostkami jak truskawka.Mysle, ze jak nie bylo wysypki to moze to szkarlatyna nie byla u Ciebie Igora tylko brzuch bolal i maly aptety ma ale to mu akurat nie zaszkodzi Wspolczuje uczulenia! Zawsze mialas czy w ciazy wyszlo?

Oo to polpasiec tez niezly u Ciebie Poka poka

Ja leze u mlodego w lozku, a on sie bawi. Ale oslablam. Zrobilismy kluski na parze i tak pojadlam

Mlody jeden dzien byl niezywy i od 6 rano nawija makaron na uszy, buzia mu sie nie zamyka.. musi nadrobic jednodniowa strate w gadaniu

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

To ja tez tu poslodze mojemu... Z antenka na glowie myl podlogi i kluchy na parze dzis robil a wczesniej jeszcze lazienke pomagal sprzatac.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Ehhh mojego tez mam czasem ochote zlac ostatnio chodzi taki nerwowy... Chyba seksu mu brak

Mojemu brak bo miły od wczoraj wieczora ja focham, bez humoru a on chodzi potulny. Do łóżka wrócił prawie po dwóch latach i chyba liczył na cos

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Lisek Tobie również Wesołych Świąt! My juz pierniczki zrobilysmy tydzień temu. Córka miała apetyt i jadła je. A teraz od paru dni nic prawie nie je i cala puszka stoi. Nie trzeba bylo drugich robić
Kurde dalej chodzi za mną słodkie ciacho. Co lepsze snickers, 3bit a może macie jeszcze jakieś inne sprawdzone przepisy. Co koniecznie na mleku skondensowanym. Nie wytrzymam jak sobie tego nie zrobie.

Stary 2018-12-22, 17:18   #3705
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu brak bo miły od wczoraj wieczora ja focham, bez humoru a on chodzi potulny. Do łóżka wrócił prawie po dwóch latach i chyba liczył na cos

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Lisek Tobie również Wesołych Świąt! My juz pierniczki zrobilysmy tydzień temu. Córka miała apetyt i jadła je. A teraz od paru dni nic prawie nie je i cala puszka stoi. Nie trzeba bylo drugich robić
Kurde dalej chodzi za mną słodkie ciacho. Co lepsze snickers, 3bit a może macie jeszcze jakieś inne sprawdzone przepisy. Co koniecznie na mleku skondensowanym. Nie wytrzymam jak sobie tego nie zrobie.

Moze w swieta sie chlopom poszczesci do wigilii post

Snickersa nigdy nie robilam ale 3bita to tez bym zjadla

Stary 2018-12-22, 17:32   #3706
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

Nigdy nie jadłam 3 bita ale makowce mi wyszły nie wiem czy nie zJem do świat . Dobrze ze aż 3 mam
Tego mi było trzeba
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 17:46   #3707
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Nigdy nie jadłam 3 bita ale makowce mi wyszły nie wiem czy nie zJem do świat . Dobrze ze aż 3 mam
Tego mi było trzeba
Makowiec tez za mna chodzi ale nieeee mam moze jeszcze kupie gdzies.

Stary 2018-12-22, 18:01   #3708
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:

Miałam dziś okazję porozmawiać z osobą pracująca na noworodkach, jak znajdę chwilę to Ci napisze na priv co się dowiedziałam o szpitalu. Jak coś to się upominaj natomiast nie mam nikogo znajomego, kto tam faktycznie rodzil
A czemu znajoma odesłali z Kopernika?

Stary 2018-12-22, 18:19   #3709
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Tego mi było trzeba
a ja nie lubie makowców

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:

Stary 2018-12-22, 19:22   #3710
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam dziś okazję porozmawiać z osobą pracująca na noworodkach, jak znajdę chwilę to Ci napisze na priv co się dowiedziałam o szpitalu. Jak coś to się upominaj natomiast nie mam nikogo znajomego, kto tam faktycznie rodzil

Ani pół miejsca wolnego nie było...

Czekam na wiadomość priv

Stary 2018-12-22, 20:53   #3711
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Ani pół miejsca wolnego nie było...

Czekam na wiadomość priv

Wysłałam właśnie

Stary 2018-12-22, 21:05   #3712
mia128
Raczkowanie

Cytat:

Moja gin kiedyś polecała, że kobiety chwalą Rydygiera. I rozmawiałam z dwiema koleżankami które tam rodziły i polecały że świetny personel i pomocny, tylko remont by się przydał. Z tego co wiem zrobili w końcu ten remont
też poproszę o info jeśli to nie problem

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 21:29   #3713
MoonInTheSky
Raczkowanie

Ale mam zgagę, już, leżę w łóżku z córką, ale muszę wstać po rennie. I biorę się za czytanie, bo kupiłam nowego ebooka

Cytat:
I mój dzisiaj wziął się za robotę wypucowal kuchnię i wytarł kurze w salonie.

Mój też wczoraj do 2 sprzątal chatę
MoonInTheSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 21:39   #3714
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Moja gin kiedyś polecała, że kobiety chwalą Rydygiera. I rozmawiałam z dwiema koleżankami które tam rodziły i polecały że świetny personel i pomocny, tylko remont by się przydał. Z tego co wiem zrobili w końcu ten remont
też poproszę o info jeśli to nie problem

I ja też poproszę. Również slyszalam dobre opinie od dwóch dalszych znajomych, które tam rodziły. Do Rydygiera to ja mam dosłownie rzut beretem. Tylko mam osobistą niechęć do tego szpitala. Za pewne dlatego, że kojarzy mi się on z chorobami bliskich mi osób, które tam wylądowały w poważnym stanie.

Edytowane przez maltaa7
Czas edycji: 2018-12-22 o 21:41
maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 21:46   #3715
coco00
Wtajemniczenie

Mia, Malta wysłałam do Was wiadomości

Zaskakujecie mnie tymi dobrymi opiniami o rydygierze, ale to dobrze

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2018-12-22 o 21:51
Stary 2018-12-23, 01:01   #3716
agassek
Zakorzenienie

Ufff, w końcu mam wszystkie prezenty, nawet popakowane
Jutro i poniedziałek tylko pieczenie i tyle, starego muszę zagonić do mycia podłóg
Ktoś pytał o świąteczne filmy, ja uwielbiam "To właśnie miłość" (właśnie skończyliśmy oglądać ) i "Holiday"

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 09:38   #3717
Strobiluska
Zadomowienie

Hej hej

U nas posprzątane, dziś gotuje zupę grzybowa i muszę ciasta upiec - na szczęście resztę robi reszta hehe muszę jeszcze znaleźć obrus (z tym jest problem, bo mam tylko jeden i nigdy go nie mogę znaleźć ) i pomalować paznokcie Synek mi kolor wybrał hehe IMG_1863.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-23, 09:47   #3718
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Hej hej

U nas posprzątane, dziś gotuje zupę grzybowa i muszę ciasta upiec - na szczęście resztę robi reszta hehe muszę jeszcze znaleźć obrus (z tym jest problem, bo mam tylko jeden i nigdy go nie mogę znaleźć ) i pomalować paznokcie Synek mi kolor wybrał hehe Załącznik 7654392

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Synek bardzo dobrze wybrał

Dzień dobry! Ale się połamana dzisiaj obudziłam, ale przespałam całą noc przynajmniej, juhuuu
Tż dzisiaj ma plan jechać po prezenty, także życzcie powodzenia

Stary 2018-12-23, 10:38   #3719
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Nufcia, cukiernia na Krakowskiej ;-)

Pieczesz pierniki i serniki, tak? Ja piekę sernik z rosą, tort dacquoise (zostałam tu natchnięta ) i maślane ciasteczka z dżemem ;-)

Dzień dobry!
Musimy się zebrać na zakupy spożywcze

Nie kojarzę tam cukierni żadnej, tą na Brzozowej mi polecił znajomy pan od AGD
Ja wszystko robię z Moich Wypieków - zaraziła mnie tą stroną koleżanka, która robi najlepsze ciasta na świecie chyba (jak mi czasem łupnie ciasto na urodziny to nie wiem czy patrzeć czy jeść ). Będzie: piernik z czekoladą, imbirowo-piernikowe (ale sos karmelowy niesłony bo robiłam wczoraj i zapomniałam dodać sól ), sernik jaffa (też wczoraj robiłam z mężem ten budyń pomarańczowy - w zeszłym roku zajęło to 3h i stwierdził, że spróbujmy w tym roku szybciej czyli bez kąpieli parowej/wodnej i niestety nie wyszedł, jajka się ścięły chyba, ale wymyśliłam z mamą plan naprawczy i zblendujemy to i dodamy trochę żelatyny - szkoda mi tych składników co tam poszły i czasu), sernik speculoos (też wczoraj zrobiłam - z siostrą - krem z ciasteczek korzennych co się dodaje do masy serowej) i sernik śliwka w czekoladzie. Wszystko robię na podójne porcje bo będziemy rodzielać między domy rodziców, część zabieramy na kolację wigilijną do siostry mojej mamy, damy też babci i cioci-babci (mam 3 babcie ) i jeszcze u moich rodziców będą goście w drugi dzień Świąt. Moja mama piecze jeszcze keksa i panią Walewską. U nas jest zawsze cukrzyca na Święta

Cytat:
Ale miło. Brawo za twoja odwagę bo malo która ciężarna sama by sie odezwala.

Ta kolejka mnie przeraziła może dlatego że jak weszłam to prawie nikogo nie było i mój mózg nastawił się że wyjdziemy szybko

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jednak u Igora szkarlatyna . Chorowałam na nią, pozniej dłonie i stopy swędziały.
Szybkiego uzdrowienia życzę
Ja właśnie nie miałabym odwagi poprosić o przypuszczenie (się z drugiej strony przecież faktycznie byłaś tam pierwsza)
Mi natomiast zdarza się, że biorą poza kolejnością osobę za mną. W EuroAgd kupowałam opiekacz do kanapek a za mną stał facet z przedłużaczem i bateriami to pani wzięła jego. A wczoraj kupiliśmy mini garderobę do przedpokoju a jak odbierdlismy zamówienie to też kolejka się zrobiła i jedna pani się przede mną wepchnęła przez co czas czekania w magazynie wydłużył nam się o ponad pół godziny.
Tylko u mnie nadal ten brzuszek słabo widoczny zwłaszcza w kurtce więc te osoby pewnie nawet nie zauważyły.
Najbardziej chyba mnie zmotywowała ta zaśpikana babka, po tym jak się umęczyłam we wrześniu z anginą to jak widzę że ktoś rozsiewa zarazki to zwiewam gdzie pieprz rośnie. Wczoraj wieczorem jeszcze podjechaliśmy do Lidla bo w osiedlowych sklepikach nie mogłam znaleźć ciastek korzennych i rozpięłam sobie kurtkę i jakiś pan mówi do swojej chyba żony co wykręcała koszykiem: uważaj na panią

Cytat:
Fotelki warto przymierzyć dla sprawdzenia kąta, czy jest odpowiedni W samochodach siedzenia czasami są pod ukosem. My na przyklad juz ten drugi fotelik dla wiekszego dziecka wybralismy ale jak pan nam zaczal mierzyc i wpinac do samochodu okazalo sie ze nie za bardzi pasuje. Za mały kąt, dziecko mialoby jak na krzesle niewygodnie Wybralismy inny ktory lepiej pasował, dziecko ma wygodnie i rzeczywiście lubi jeździć. . Opinie opiniami ale fotelik musi byc dostosowany do samochodu jeszcze.
My mamy właśnie wybrany ale tylko pod względem tych testów. Jeszcze musimy jechać przymierzyć Na pierwszym miejscu jest Kiddy (bardzo mi się też w nim podoba opcja leżenia na płasko), drugi jakiś Cybex ale nie pamiętam który model

Cytat:

To jest jedna z rzeczy, które mnie przerażają przy porodzie. Jedziesz, wybrałaś sobie wcześniej szpital a tu nagle nie ma miejsc

Cytat:
Mojemu się dziś oberwało bo hormony mi dziś szalały, taki miałam humor do d...że szok, jeszcze Jego zbieranie się do wszystkiego. To się ogarnął i dobrą passą jeszcze żeberka zamrynował na jutro teraz polazł na Wigilię pracowniczą.

Ale faceci to faceci jak obiecają tak zrobią i nie trzeb przypominać co pół roku.

O to to! Mój mąż dostał od znajomych taką koszulkę z wielkim napisem ZARAZ i takim rysunkiem globusa z jakimś uniwersum. Trafione w 100%

Cytat:

Mój się boi że coś Małemu zrobi albo że mnie będzie bolało, że przyciśnie brzuch, itd

Cytat:
a ja nie lubie makowców

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Ja też - kolejna nadzieja na większe cycki umarła

Cytat:
Synek bardzo dobrze wybrał

Dzień dobry! Ale się połamana dzisiaj obudziłam, ale przespałam całą noc przynajmniej, juhuuu
Tż dzisiaj ma plan jechać po prezenty, także życzcie powodzenia

Ja w tym roku po raz pierwszy zamówiłam wszystko przez Internet wczoraj zaczęłam pakowanie ( spakowałam aż jeden prezent)
Stary 2018-12-23, 10:49   #3720
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
a ja nie lubie makowców

Bo nie jadłaś mojego ...
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości