|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Mnie coś chyba rozklada. Źle się czuje. Tak mi się nie chce nic w domu robić. Na obiad rozmrażam barszcz. Gotowac sie nie chce. Jakoś trzeba przeżyć do Wigilii
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
A jaka sobie kiecke kupiłam! ![]() w bałwanki!Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3693 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Najpierw gratuluję wczorajszych udanych wizyt! Maluchy rosną ![]() Wczoraj udało nam się chatę w miarę ogarnąć (do nas i tak w święta nikt nie przychodzi, więc tylko trochę bardziej niż zwykle) i zrobić i zamrozić uszka. Dziś zakupy zrobilismy i teraz siłownia. Na jutro w planie ciasto, 2x śledzie i barszcz, więc spoko. Pewnie wieczorem jeszcze paznokcie zrobię, a w wigilię rano planuje pierwszy raz jako wieloryb isc na basen ![]() Rewolucja szpitalowa u mnie, bo zaczynam poważnie rozważać szpital do rodzenia, którego wogole nie brałam pod uwagę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki szpital? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szpital Rydygiera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja też zaczęłam się nam nim zastanawiam po tym jak parę dni temu odesłali moją znajomą z Kopernika... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3698 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3699 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Igora tylko brzuch bolal i maly aptety ma ale to mu akurat nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Oo to polpasiec tez niezly u Ciebie ![]() Cytat:
![]() Ja leze u mlodego w lozku, a on sie bawi. Ale oslablam. Zrobilismy kluski na parze i tak pojadlam ![]() Mlody jeden dzien byl niezywy i od 6 rano nawija makaron na uszy, buzia mu sie nie zamyka.. musi nadrobic jednodniowa strate w gadaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
a wczesniej jeszcze lazienke pomagal sprzatac.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
ostatnio chodzi taki nerwowy... Chyba seksu mu brak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||||
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz polazł na Wigilię pracowniczą. Ale faceci to faceci jak obiecają tak zrobią i nie trzeb przypominać co pół roku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3701 |
|
Raczkowanie
|
Hej, widzę że przygotowania do świąt pełną parą
). 3,5kg pierniczkowego ciasta - 8 puszek na dodatki do prezentów i jeszcze trochę na stół Poza tym muszę jeszcze właściwie tylko spakować prezenty i nas (całe święta wyjazdowe) przed wyjazdem w poniedziałek rano. No i nie zostawić za dużego syfu, bo sąsiedzi przyjdą do kota A i tak wyrobię się na styk, mam wrażenie że w grudniu robota wyrasta spod ziemi Gdybym nie miała czasu już zajrzeć przed wyjazdem to już teraz życzę Wam wspaniałych świąt i oby wszystkie makowce poszły w cycki
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypucowal kuchnię i wytarł kurze w salonie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
A ja zrobiłam sobie kawę (i jemu) nałożyłam wczorajszego zakalca i usiadłam z gazetą i usłyszałam: "Gdzie Ty byś miała tak dobrze?".A ja pod nosem "choćby u mamy"
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja focham, bez humoru a on chodzi potulny. Do łóżka wrócił prawie po dwóch latach i chyba liczył na cos ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Lisek Tobie również Wesołych Świąt! My juz pierniczki zrobilysmy tydzień temu. Córka miała apetyt i jadła je. A teraz od paru dni nic prawie nie je i cala puszka stoi. Nie trzeba bylo drugich robić Kurde dalej chodzi za mną słodkie ciacho. Co lepsze snickers, 3bit a może macie jeszcze jakieś inne sprawdzone przepisy. Co koniecznie na mleku skondensowanym. Nie wytrzymam jak sobie tego nie zrobie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do wigilii post ![]() Snickersa nigdy nie robilam ale 3bita to tez bym zjadla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale makowce mi wyszły nie wiem czy nie zJem do świat . Dobrze ze aż 3 mam Tego mi było trzeba
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jeszcze kupie gdzies.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
natomiast nie mam nikogo znajomego, kto tam faktycznie rodzil A czemu znajoma odesłali z Kopernika? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na wiadomość priv ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też poproszę o info jeśli to nie problem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Raczkowanie
|
Ale mam zgagę, już, leżę w łóżku z córką, ale muszę wstać po rennie. I biorę się za czytanie, bo kupiłam nowego ebooka
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Również slyszalam dobre opinie od dwóch dalszych znajomych, które tam rodziły. Do Rydygiera to ja mam dosłownie rzut beretem. Tylko mam osobistą niechęć do tego szpitala. Za pewne dlatego, że kojarzy mi się on z chorobami bliskich mi osób, które tam wylądowały w poważnym stanie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez maltaa7 Czas edycji: 2018-12-22 o 21:41 |
|
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
Mia, Malta wysłałam do Was wiadomości
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Zaskakujecie mnie tymi dobrymi opiniami o rydygierze, ale to dobrze
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-12-22 o 21:51 |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, w końcu mam wszystkie prezenty, nawet popakowane
Jutro i poniedziałek tylko pieczenie i tyle, starego muszę zagonić do mycia podłóg ![]() Ktoś pytał o świąteczne filmy, ja uwielbiam "To właśnie miłość" (właśnie skończyliśmy oglądać
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() U nas posprzątane, dziś gotuje zupę grzybowa i muszę ciasta upiec - na szczęście resztę robi reszta hehe muszę jeszcze znaleźć obrus (z tym jest problem, bo mam tylko jeden i nigdy go nie mogę znaleźć ) i pomalować paznokcie Synek mi kolor wybrał hehe IMG_1863.jpgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry! Ale się połamana dzisiaj obudziłam, ale przespałam całą noc przynajmniej, juhuuu ![]() Tż dzisiaj ma plan jechać po prezenty, także życzcie powodzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3719 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wszystko robię z Moich Wypieków - zaraziła mnie tą stroną koleżanka, która robi najlepsze ciasta na świecie chyba (jak mi czasem łupnie ciasto na urodziny to nie wiem czy patrzeć czy jeść ). Będzie: piernik z czekoladą, imbirowo-piernikowe (ale sos karmelowy niesłony bo robiłam wczoraj i zapomniałam dodać sól ), sernik jaffa (też wczoraj robiłam z mężem ten budyń pomarańczowy - w zeszłym roku zajęło to 3h i stwierdził, że spróbujmy w tym roku szybciej czyli bez kąpieli parowej/wodnej i niestety nie wyszedł, jajka się ścięły chyba, ale wymyśliłam z mamą plan naprawczy i zblendujemy to i dodamy trochę żelatyny - szkoda mi tych składników co tam poszły i czasu), sernik speculoos (też wczoraj zrobiłam - z siostrą - krem z ciasteczek korzennych co się dodaje do masy serowej) i sernik śliwka w czekoladzie. Wszystko robię na podójne porcje bo będziemy rodzielać między domy rodziców, część zabieramy na kolację wigilijną do siostry mojej mamy, damy też babci i cioci-babci (mam 3 babcie ) i jeszcze u moich rodziców będą goście w drugi dzień Świąt. Moja mama piecze jeszcze keksa i panią Walewską. U nas jest zawsze cukrzyca na Święta ![]() Cytat:
może dlatego że jak weszłam to prawie nikogo nie było i mój mózg nastawił się że wyjdziemy szybko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj zaczęłam pakowanie ( spakowałam aż jeden prezent)
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

Kurcze, jak Ty to robisz? Ja poszłam ostatnio, skuszona tym, że Ty zawsze coś znajdziesz fajnego, ale uciekłam, bo mi zapach przeszkadzał. Widziałam tylko full świątecznych sweterków po 20 zł. Damskie i męskie. Kusiło, żeby kupić sobie i tż, ale stwierdziłam, że jednak wolę kupić coś dla dziecka za tą kasę
To już chyba ten etap oszczędzania na sobie 
A jaka sobie kiecke kupiłam!
26.08.2017

. Chorowałam na nią, pozniej dłonie i stopy swędziały.

Poza tym muszę jeszcze właściwie tylko spakować prezenty i nas (całe święta wyjazdowe) przed wyjazdem w poniedziałek rano. No i nie zostawić za dużego syfu, bo sąsiedzi przyjdą do kota
A i tak wyrobię się na styk, mam wrażenie że w grudniu robota wyrasta spod ziemi 

wypucowal kuchnię i wytarł kurze w salonie.
ale makowce mi wyszły nie wiem czy nie zJem do świat . Dobrze ze aż 3 mam