|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja ogólnie mokrego maku nie jem
w sumie nie wiem czemu do mnie świateczne dania nie przemawiają bo grzybów, maku nie jem. A to chyba taki must have wigilijnego stołu ale jem ruskie z barszczem w tym roku robię jeszcze z sama kapusta kiszona i zastanawiam się czy bigos zrobić z fasola albo grochem. Dobre to? Robicie w swoich domach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
A mój znajomy ma alergię na grzyby więc wogóle ma przerąbane w święta ☺ U mnie w domu to by nic chyba nie zjadł, bo sos grzybowy, kapusta z grzybami, uszka z grzybami, pierogi z grzybami, barszcz mama gotuje na jakimś wywarze i też dodaje prawdziwki. Jedynie ryby zostają.
![]() Listopadowa, u mnie mama gotuje groch z kapustą. Śmiejemy się, że to "amunicja" bo mega ciężkie i wzdymające ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-12-23 o 12:01 |
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
synek ma gust!Cytat:
Nufcia, ale wypiekasz 5 ciast! Mega!!!U nas teściowa piecze szarlotkę i orzechowca (chciała sernik i orzechowca, ale już wolę jej szarlotkę niż sernik z wiaderka ) siostra upiecze gwiazdę makową i nie wiem co tam jeszcze. Ja piekę sernik z rosą do mamy i jednak owocową chmurkę do teściów bo żal mi tej bezy, na bank ją nie zjemy w Wigilię, a beza nie wytrzyma długo. Piekę też świąteczne ciasteczka z cynamonem i skórką z madarynek. Oczywiście z Moje Wypieki dla mnie ten blog też jest podstawą pichcenia. Co do szpitala to tak trzeba będzie ustawić Kopernik- Rydygier- Żeromski i nich los zdecyduje przez Coco mam mętlik między Kopernikiem a Rydygiera.PS. Jak ja bym chciała żeby mąż się bał a nie wiecznie taki napalony na mnie chodził ![]() Dzień dobry ![]() Beza do chmurki się piecze. Kruche ciasta się chłodzą. Zaraz idę robić sernik. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam się chce a nie możemy - z krążkiem w środku nie wolno... nawet macanki odpadają echhhh Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja uwielbiam.Cytat:
musze zerknac na ta strone. Moj tez wiecznie napalony ale czasem nie ma jak I marzy mu sie, zeby bimbalki zostaly takie wielkie ![]() Moj tata ostatnio jak byl u nas to mowi "nic nie przytylas, tylko brzuch nasz wiekszy", a moj mąż tak cicho " i biust... Biust jeszcze" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój się śmieje, że mam na cyckach błyskawice czytaj rozstępy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
Nufcia powiedziałam mojemu tz co pieczesz i juz do ciebie jedzie jego należymy ciastem jest sernik i pochodne. Ja w tym roku piekę rolada biszkoptowa z masą orzechowa i tort makowo pomarańczowy a siostra sernik i piernik.
U nas nie ma bigosu na wigili jest kapusta z grzybami a poza tym barszcz z uszkami grzybowa pierogi ryby ale nie karp ziemniaki no i śląskie makówki no i kompot zwykły i z suszu. Mój też wiecznie łazi napalony ale jakoś oboje nie mamy oporów i ja jednak bym chciała by mi biust wrócił do poprzedniego rozmiaru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Wkleilam zdjęcie. Mam nadzieje ze widać. Chciałam wam pokazać jak TŻ mnie właśnie uraczył na kolacje. Skaradl moje serce i chyba dzisiaj mu ulegnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Mój TŻ wczoraj powiedział ze biust mi za bardzo nie urósł. Bo w poprzedniej ciąży to bardzo ale to bardzo. Tylko zapomniałam ze ja wtedy biustu nie miałam teraz mam taki jak karmilam. Prawie 2 rozmiary większe są niż były 3 lata temu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My byliśmy po prezenty, nie było najgorzej pod względem ruchu/kolejek. A i dostałam kolczyki, które sama sobie wybrałam ![]() Jutro zaliczam tylko piekarnię od rana i zaczynam świąteczne obżarstwo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3730 |
|
Rozeznanie
|
Listopadowa no nie dziwie się ze mu ulegniesz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3732 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jednak robię jedno mniej bo jest z kremem ze śmietany, więc zrobię we wtorek żeby było świeże na drugi dzień Świąt Cytat:
![]() Cytat:
Ja uwielbiam grzyby - pierogi z farszem z suszonych grzybów, zupa grzybowa, kapusta z grzybami
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zostało tylko ubic kremówkę z mascarpone do chmurki jutro i to by było na tyle ;-)Dziś mnie zmogło. Od 18 do 21 spałam, jak się obudziłam to spakowałam prezenty. Jutro jeszcze dom przelecę mopem i to by było na tyle. Ja za grzybami nie szaleję Zupę grzybową lubię, szczególnie tą wigilijną mamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja oczywiście nie śpię od 5. Tż szedł do łazienki, wlazł w choinkę, pozrzucał bombki i narobił hałasu, więc miałam konkretną pobudkę Ja przemierzam tę drogę co najmniej 3 razy każdej nocy i mi się jakoś nie zdarzyło Teraz smacznie śpi, a ja już nie mogę.Dziewczyny, od razu złożę Wam życzenia, bo później może już nie być czasu. Życzę Wam spokojnych Świąt. Żebyście spędziły je tak, jak macie na to ochotę. Żebyście odpoczęły, spotkały się w miłej atmosferze z rodzinką/przyjaciółmi, podjadły te pyszności, o których pisałyście, a od których mi język uciekł nie powiem gdzie Żebyście były zdrowe. Dla Was i Waszych najbliższych.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rowniez dolaczam sie do życzeń,spokojnych Świat spedzonych w rodzinnej atmosferze bez myslenia o problemach dnia codziennego.
Oby nam poszlo w cycki!!!Dzien dobry. Pije wlasnie kawe i mysle jak dzien ulozyc ale o 10 chyba zawioze prezenty do rodzicow i cioci bo pptem szwagierka z cala ekipa przyjezdza i bedzie wielkie zamieszanie w domu swiateczny gwar, klotnie chlopakow... ehhh ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny, życzę Wam spokojnych, radosnych świąt w miłej rodzinnej atmosferze. Dużo odpoczynku, zdrowia, szczęśliwego rozwiązania i spełnienia najskrytszych marzeń! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja również uderzam z życzeniami ![]() Niech ten świąteczny czas będzie dla Was pełen dobrych emocji i wrażeń tak aby wspomnienia o nim wywoływały uśmiech na Waszych twarzach. Bądźcie zdrowe i radosne. No i żeby prezenty Wam się podobały ![]() ![]()
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten Wigilijny dzień
![]() Dla wszystkich z nas to będą wyjątkowe Święta. Pozwolę życzenia skierować do nas wszystkich Życzę Wam i sobie dużo spokoju, odpoczynku; Świąt spędzonych z tymi, których kochamy, zdrówka -żeby dolegliwości zblizającego się 3 trymestru nas ominęły, żeby dzieciaczki urodziły się terminowo, bezproblemowo i błyskawicznie I żeby rok 2019 przyniósł nam samych radości Wesołych Świąt kwietnióweczki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3739 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w wigilijny poranek.
Ja również życzę wam zdrowych pogodnych świat spędzonych w rodzinnym gronie dużo odpoczynku żebyście sprobowaly wszystkich potraw dużo trafiony prezentów pod choinka a dzeciaczki żeby zdrowo sobie do kwietnia u nas rosły ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w 22+0, zaczynamy 6 miesiąc
![]() Wczoraj cały dzień robienia jedzonka, placka, basen ( bo dziś zamknięte) , paznokcie i tak zleciało. Dziewczyny Wesołych Świat. Padło tu tyle pięknych życzeń, że ciężko dodać coś nowego ![]() Jedynie komentarz do maszkrabka - byle już nie w cycki 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
tez pije kawke. A co. Trzeba dobrze zacząć dzień, chociaż humor nie dopisuje. W kościach mnie łamie, temp. 36. Osłabienie. Staram się nie popsuć sobie humoru chociaż juz córka mi tu akcje odwalala z lekami, pielucha. No ciągle mi ucieka i się chowa a ja nie mam siły biegać za nia. Ona chyba to czuje i się ze mną bawi Dobrze ze jest tatuś Michacha uśmiałam się z męża Mi pozostało zrobić jabłecznik. Okdurzyc i umyć podłogi. Ogarnąć jeden blat w salonie. I zagonić i doplunowac tz bo nie poprawił jeszcze gwiazdy na czubku choinki tyle razy mu mowilam. Został mi farsz z kapusty kiszonej do pierogów i chyba jeszcze naleśniki usmaże i zrobię krokiety. Ja również chciałam wam życzyć Wesołych Świąt! Spędzonych w spokoju, w rodzinnej atmosferze. Odpoczynku, jak najmniej ciążowych dolegliwości, zdrowa dla was i dla maluszków w brzuszkach. Żeby przyszły na świat w terminie i zdrowe. A wy sobie do woli w te święta jedzcie, odpoczywajcie bo nam można bez wyrzutów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3742 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ja tylko wpadam się przywitać z życzeniami, bo mam 10 min przerwy na maseczkę :P
Tak więc spokojnych, radosnych i rodzinnych Świąt! |
|
|
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zdrowych, radosnych i spokojnych! To przecież nasze pierwsze wspólne Święta z maluszkami - jeszcze w brzuszkach
Cudownych!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrowych i spokojnych Świąt
![]() Ps. Mnie mąż wkur... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych spokojnych i wesołych świąt kochane!!! Ja już pierwszy prezent od męża dostałam
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie mąż jeszcze do galerii wyciągnął, bo stwierdził że koniecznie chce kupić czarne spodnie. Ja za to kupiłam sukienkę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja również tylko życzenia zostawię. Zdrowych i spokojnych świąt! Odpoczynku w rodzinnej atmosferze i spełnienia marzeń!
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
IMG_1867.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Młody od 2 dni malo/prawie wogole się nie rusza, ogólnie ja jeszcze mało co czuje jednak codziennie jest plumkania trochę, a teraz słabo niby coś rano brzuch postymulowalam i jakby oddał 2 razy, ale wolałabym żeby było tak jak do tej normalnie, bo stresujące to trochę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

w sumie nie wiem czemu
do mnie świateczne dania nie przemawiają bo grzybów, maku nie jem. A to chyba taki must have wigilijnego stołu
w tym roku robię jeszcze z sama kapusta kiszona i zastanawiam się czy bigos zrobić z fasola albo grochem. Dobre to? Robicie w swoich domach? 

synek ma gust!
), sernik jaffa (też wczoraj robiłam z mężem ten budyń pomarańczowy - w zeszłym roku zajęło to 3h i stwierdził, że spróbujmy w tym roku szybciej czyli bez kąpieli parowej/wodnej i niestety nie wyszedł, jajka się ścięły chyba, ale wymyśliłam z mamą plan naprawczy i zblendujemy to i dodamy trochę żelatyny - szkoda mi tych składników co tam poszły i czasu), sernik speculoos (też wczoraj zrobiłam - z siostrą - krem z ciasteczek korzennych co się dodaje do masy serowej) i sernik śliwka w czekoladzie. Wszystko robię na podójne porcje bo będziemy rodzielać między domy rodziców, część zabieramy na kolację wigilijną do siostry mojej mamy, damy też babci i cioci-babci (mam 3 babcie
5 ciast! Mega!!!

Mi zostało tylko ubic kremówkę z mascarpone do chmurki jutro i to by było na tyle ;-)
Oby nam poszlo w cycki!!!

tez pije kawke. A co. Trzeba dobrze zacząć dzień, chociaż humor nie dopisuje. W kościach mnie łamie, temp. 36. Osłabienie. Staram się nie popsuć sobie humoru 
26.08.2017