Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-25, 10:17   #3751
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Młody od 2 dni malo/prawie wogole się nie rusza, ogólnie ja jeszcze mało co czuje jednak codziennie jest plumkania trochę, a teraz słabo niby coś rano brzuch postymulowalam i jakby oddał 2 razy, ale wolałabym żeby było tak jak do tej normalnie, bo stresujące to trochę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Może świateczne lenistwo go ogarnelo Leo tez mniej niz zazwyczaj ale po jedzeniu mi odda.

Jak masz watpliwosci to jedz na ip niech zrobia usg.

Dzien dobry z pełnym brzuchem

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 10:41   #3752
coco00
Wtajemniczenie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Może świateczne lenistwo go ogarnelo Leo tez mniej niz zazwyczaj ale po jedzeniu mi odda.

Jak masz watpliwosci to jedz na ip niech zrobia usg.

Dzien dobry z pełnym brzuchem

Jeszcze troche poobserwuje, w sumie teraz po stymulacji dał wyraźnie odczuć, że żyje, wkurza mnie ze to takie leniwe dziecie ogólnie
Mnie o dziwo też dziś głód nie obudził jak to zwykle bywa

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 10:44   #3753
ofelka 123
Rozeznanie

Witam świątecznie z pełnym brzuchem. Córka bardzo aktywnie uczestniczyła w wigilii wiercila się strasznie chyba jej smakowało.
Prezenty pod choinką udane?

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 11:23   #3754
fitelina
Rozeznanie

Dzien dobry dziewczyny!

Wesołych, spokojnych i zdrowych świąt dla Was i Waszych bliskich!

Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie.. Trochę Was zaniedbalam ostatnio, jakoś tak nie było czasu na wizaż, zamykalam dużo spraw w pracy ale już wreszcie L4

Teraz siedzę w pociągu do rodziny TŻa, nadrabiam wizazowe zaległości i już do Was wracam

U mnie prezenty udane, ale głównie dlatego bo kupiłam sobie nowy telefon 🤩 teraz już mogę wreszcie bezproblemowo wchodzić na wizaż, insta itd

Dalej mamy mało kupione dla Malutkiej. Kupiliśmy tylko zestaw do szpitala i zestaw noworodka od mamyginekolog co do imienia wciąż nie możemy się zdecydować
Mam nadzieję, że wraz z nowym rokiem coś ruszy w przygotowaniach

Pozdrawiam!

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 11:33   #3755
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Młody od 2 dni malo/prawie wogole się nie rusza, ogólnie ja jeszcze mało co czuje jednak codziennie jest plumkania trochę, a teraz słabo niby coś rano brzuch postymulowalam i jakby oddał 2 razy, ale wolałabym żeby było tak jak do tej normalnie, bo stresujące to trochę

Moja też ma takie dni, że jest ledwo wyczuwalna nawet po glukozie 3 razy mnie lekko smyrla i juz gdzie pierwsza prawie mi wyskoczyła przez pępek jednak dzieci tez maja rozne dni

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Ja również witam się z pełnym brzuszkiem, po tych pierogach z kapusta i grzybami wygladam jakbym miala zaraz urodzic 🤣po Nowym Roku 2 tyg diety i dopiero wazenie zeby nie wystarczyć sie.
A w ogole nogi mi zaczynaja puchnac jak duzo stoje i siedze ️ w pierwszej ciazy mialam wielkie balony, zadanych butow nie moglam ubrać oprocz adidasow

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 11:44   #3756
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Witam się z serniczkiem

U mnie raczej dni dość napięte. Babcia podnosi mi notorycznie ciśnienie. Dzisiaj obiad u nas, bo my robiliśmy tylko pierogi, które na szczęście wydaliśmy, i nie mamy żadnych resztek. Ustaliliśmy, że tylko drugie danie, żeby po tym można było wcisnąć jeszcze jarzynową i serniczka.
Wczoraj po Wigilii u TŻ pojechaliśmy posiedzieć z moją rodziną i oczywiście babcia powiedziała, że wyciągnęła mięso na rosół. PO CO?!
Tak mnie to wszystko wkurza, przysięgam. Nie wiem kto będzie jeść te wszystkie rzeczy. Ja upiekłam sernik, mama miała upiec 1 inne ciasto na wymianę. Upiekła dwa, więc mam nadal w sumie blachę ciasta, mimo podziału + ciasto od teściowej. Mam jarzynową + mama ma przynieść jakąś drugą.
Babcia nie może jeść ani słodkiego ani napychać się sałatkami. Krew mnie dosłownie zalewa, bo ja niestety jednak nie jem standardowo za dwoje. A rosołu nie zjem na złość specjalnie. Dostałam od cioci grzybowej.
Dzisiaj wieczorem idziemy na Christmas Party do znajomych, to może tego ciasta powynoszę tam trochę.

Jednak największy w☠☠☠☠ mam na pana tatę. W niedzielę w środku nocy pisał, że teraz pracuje i ma wolne w święta, żeby się zdzwonić do młodego. Napisałam mu, że najlepiej będzie 25.12, o tej samej porze. Nie odpisał ani me ani be, wiadomość odczytana. I oczywiście dzisiaj go nie było. Ile ja się nawkurzam przez tego człowieka, ale najbardziej żal mi młodego. Już w niedziele pytał o ojca, bo zwykle wtedy dzwonią do siebie. Dzisiaj od rana mu mówiłam, że tata będzie dzwonił. Brak mi słów Messenger pokazuje, że ostatnio był dostępny w środku nocy, czyli pewnie znowu siedział po nocach grając w gry czy imprezując. Jutro mamy iść w odwiedziny do ex-teściowej. Chyba to będzie idealna okazja, żeby w końcu zacząć pokazywać czym są poparte moje argumenty, że nie chcę dawać dziecka sam na sam temu człowiekowi jak przyjeżdża.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 12:44   #3757
mzgz
Rozeznanie

Trzy życzę wszystkim Wesołych Świat. Miłego odpoczynku !!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 14:38   #3758
Michacha1234
Zadomowienie

Hej hoooo!
Pestka współczuję. Dobrze, że uwolniłaś się od tego toksycznego, nieodpowiedzialnego gościa. Tylko synka żal, że go ojciec tak zawodzi
Ja jestem tak zmęczona... Wczoraj maraton: do tż rodziców i brata z zyczeniami, potem do mojej siostry z zyczeniami i prezentami dla dzieciaków, potem na wigilie do moich rodziców, potem o 23 do tż brata. W domu o 1. Byłam tak wykończona, że nie mogłam zasnąć do 2. O 6 obudził mnie mały swoimi wygibasami i kopniakami. Potem nie mogłam już zasnąć, bo tak się skupiłam na tych ruchach, normalnie myślałam że wyskoczy z brzucha. Na 10 już na śniadanie do tż rodziców, myślałam że tam zasnę, już się o ściany obijałam. Wróciliśmy do domku przed chwilą i dziś już nosa nie wychylam. Jutro od rana maraton tż babcia-> obiad u moich rodziców->kawa u mojej siostry. Dlatego nie lubię świąt, bo wszędzie na czas. A ja bym najchetniej pierogi pod kołdrą jadła
W dodatku mam tyle jedzenia od mamy, że nie wiem kiedy to przejemy, skoro wciąż gdzieś gonimy. A tam mam pierożki z łososiem i roladę szpinakową z łososiem. Moja mama dała czadu z tymi przygotowaniami. W sumie wogóle nie myślę o kaloriach, jem ile wlezie i nawet obyło się bez zgagi
Aaaaa i zamiast prezentów dla nas dostaliśmy dla małego różnego rzeczy: śpiworek, kocyk, ręczniki, ubranka. Kasiorę Także bardziej się z tego cieszę niż miałabym dostać jakieś kosmetyki albo inne coś.

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2018-12-25 o 14:49
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-25, 20:24   #3759
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Mnie juz dzis z przejedzenia brzuch bolał i zakonczylam dzien nad kiblem... Jeszcze jutro chrzciny w lokalu i ciesze sie, ze mam wolne w czwartek i piatek to bede mogla odpoczac

Mąż zaczal wyrazac chec zakupu wozka i fotelika i innych ☠☠☠☠☠☠☠ wiec musze wykorzystac okazje i sie gdzies wybrac na zakupy

PESTKA strasznie mi przykro, ze syn jest tak traktowany przez ojca. Najgorsze jest to, ze po prostu on nie dotrzymuje slowa i ma wszystko gdzies. Ty sie starasz, nie utrudniasz kontaktu a tu taki ****...

MICHACHA to bardzo fajnie, ze takie prezenty dzieciowe dostalas

Stary 2018-12-25, 20:49   #3760
NuFCia
Zadomowienie

Wesołych Świąt

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Zdrowych spokojnych i wesołych świąt kochane!!! Ja już pierwszy prezent od męża dostałam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ja od męża dostałam bon uprawniający do wyjazdu na Sylwestra do hotelu gdzie czasem jeździmy na 3 dni, do tego mąż nie zabiera ze sobą komputera (czyli pracy) i możemy cały wyjazd wybierać rzeczy dla Małego

Cytat:
Dzień dobry

U nas się też zdarzają ciche dni. A potem nagle obrywa mój pęcherz

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Hej hoooo!
Pestka współczuję. Dobrze, że uwolniłaś się od tego toksycznego, nieodpowiedzialnego gościa. Tylko synka żal, że go ojciec tak zawodzi
Ja jestem tak zmęczona... Wczoraj maraton: do tż rodziców i brata z zyczeniami, potem do mojej siostry z zyczeniami i prezentami dla dzieciaków, potem na wigilie do moich rodziców, potem o 23 do tż brata. W domu o 1. Byłam tak wykończona, że nie mogłam zasnąć do 2. O 6 obudził mnie mały swoimi wygibasami i kopniakami. Potem nie mogłam już zasnąć, bo tak się skupiłam na tych ruchach, normalnie myślałam że wyskoczy z brzucha. Na 10 już na śniadanie do tż rodziców, myślałam że tam zasnę, już się o ściany obijałam. Wróciliśmy do domku przed chwilą i dziś już nosa nie wychylam. Jutro od rana maraton tż babcia-> obiad u moich rodziców->kawa u mojej siostry. Dlatego nie lubię świąt, bo wszędzie na czas. A ja bym najchetniej pierogi pod kołdrą jadła
W dodatku mam tyle jedzenia od mamy, że nie wiem kiedy to przejemy, skoro wciąż gdzieś gonimy. A tam mam pierożki z łososiem i roladę szpinakową z łososiem. Moja mama dała czadu z tymi przygotowaniami. W sumie wogóle nie myślę o kaloriach, jem ile wlezie i nawet obyło się bez zgagi
Aaaaa i zamiast prezentów dla nas dostaliśmy dla małego różnego rzeczy: śpiworek, kocyk, ręczniki, ubranka. Kasiorę Także bardziej się z tego cieszę niż miałabym dostać jakieś kosmetyki albo inne coś.

My dostaliśmy od mojej babci po 200zł. Obliczyliśmy, że to około 800 pampersów a realnie to mam zamiar za to jakieś ubranka pokupić

Cytat:
Mnie juz dzis z przejedzenia brzuch bolał i zakonczylam dzien nad kiblem... Jeszcze jutro chrzciny w lokalu i ciesze sie, ze mam wolne w czwartek i piatek to bede mogla odpoczac

Mąż zaczal wyrazac chec zakupu wozka i fotelika i innych ☠☠☠☠☠☠☠ wiec musze wykorzystac okazje i sie gdzies wybrac na zakupy

PESTKA strasznie mi przykro, ze syn jest tak traktowany przez ojca. Najgorsze jest to, ze po prostu on nie dotrzymuje slowa i ma wszystko gdzies. Ty sie starasz, nie utrudniasz kontaktu a tu taki ****...

MICHACHA to bardzo fajnie, ze takie prezenty dzieciowe dostalas

Korzystaj z chęci męża
Stary 2018-12-25, 23:30   #3761
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Coco, spokojnie, moja małą nawet jedzenie nie zachęci puknie rano, puknie wieczór i to by było z grubsza na tyle ale rozumiem Cię skoro przyzwyczajona jesteś do częstszych ruchów.

Super, że jesteście zadowolone z prezentów dziewczyny święta się powoli kończą to i jedzenie i te maratony też Ja nie czułam atmosfery Świąt to i są dla mnie takie o...
Odwiedziny już skończyliśmy, jutro odpoczywamy w domku

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 08:06   #3762
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość

Super, że jesteście zadowolone z prezentów dziewczyny święta się powoli kończą to i jedzenie i te maratony też Ja nie czułam atmosfery Świąt to i są dla mnie takie o...
Odwiedziny już skończyliśmy, jutro odpoczywamy w domku

Ale zazdroszczę.... ja przez dwa dni dom pełen ludzi a dzisiaj przyjeżdża jeszcze teściowa z teściem i szwagier z żona - przyjadą na kilka dni, ledwo żyję, marzę o chwili spokoju

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 08:26   #3763
ofelka 123
Rozeznanie

My jeszcze tez dziś ma obiad do mamy ale po się zwija my odpocząć brzuchem do góry wczoraj usłyszałam od tesciowej dużo "dobrych rad"

Stary 2018-12-26, 09:29   #3764
pajka03
Zakorzenienie

Hej laski
Moja mała cały czas daje o sobie znać, teraz od rana też, choć nie ukrywam, jak zdarza się ciche chwilę to zaraz się denerwuje, kiedy się dłużej nie odzywa...
Tak się cieszę, że dziś ostatni dzień tych świąt serio, jak dla mnie to mogłaby być tylko wigilia.
Ja jestem mega zadowolona z prezentów w tym roku. Dostałam skórzaną torebkę by "łiczen" od męża, portfel Puccini od rodziców, więc jestem wyposażona, do tego dostaliśmy z mężem wspólnie dwie planszówki, kasę, dostałam kontynuację ciężarówki Kaz Cook, kosmetyki, koszulę nocną, stanik takie duperelki

Wczoraj nafaszerowałam męża na noc czekoladą bo oglądaliśmy HP i jak to tak, a że wcześniej wypił trochę wodeczki to umierał on nie może totalnie słodkiego po alkoholu...

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A propos dobrych rad, to wczoraj usłyszałam od wszystkich, że po kieliszku wina lub piwie dziecko nie będzie miało fas. Klocilam się, ale jak grochem o ścianę. "Ja w obu ciazach piłam lampkę wina A dzieci zdrowe" super!

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 10:05   #3765
mamaszkrabka
Zakorzenienie

2ciąża ma jednak swoje plusy nikt juz dobrych rad nie udziela haha

A tak poza tym to sie przyzwyczajcie bo po porodzie bedzie tylko gorzej

Stary 2018-12-26, 10:29   #3766
elf01
Zadomowienie

Oo tak też to słyszałam. Dziwi mnie, że tyle osób promuje "lampeczkę tego, czy owego alkoholu" w ciąży. A jak podaje swoje argumenty, dlaczego nie, to ja wychodzę na jakąś dziwną 🤨

Stary 2018-12-26, 10:45   #3767
ofelka 123
Rozeznanie

Ale u mnie to ja wyszłam na ta zła i broń boże nie chodziło a alkohol a o kawę i wyszło ze krzywdze i zabijam powoli dziecko

Stary 2018-12-26, 10:46   #3768
Listopadowaa
Zakorzenienie

I ja się witam. Od Wigilii źle się czuje, także spędzam święta z osłabieniem. Ciągle 36.-36.3. Zawroty, brak sił, łamanie w kościach, bol gardła i zatkany nos i tylko się obwiniam ze nie mam sił dla corki. Praktycznie TŻ poświęca jej większość czasu a też najlepiej sie nie czuje. Ja właśnie po śniadaniu wróciłam do łózka. Samopoczucie i energia -10. Mieliśmy dzisiaj iść do teściów ale ja odpuszczam. U nich w ogóle juz świąteczne sie nie czuje...
Nie wiem czy ja na starości robię sie nudna i nie potrafię poczuc juz tej magii czy po prostu świętą z rodzina są nudne. Moi rodzice praktyczne siedzą sami. Brat ciągłe u dziewczyny. Jedynie my do nich przychodzimy. Lubię u nich być ale w tym roku nie mam siły i najchetniej bym z łóżka nie wychodzila. U teściow to już w ogóle nigdy nie czułam atmosfery. Spoznilismy się na Wigilii jakieś 10 minut. To juz wszyscy w talerzach buszowali. Nawet nie usiedliśmy i każdy wziął się za prezenty. Każdy sobie, zamieszanie. Jeden je drugi patrzy. Inni grzebia w paczkach. Dla mnie dziwnie tak jakos. w moim domu prezenty są po kolacji, każdy po kolei otwiera. Drugi rok z rzędu prezenty podaje nasza corka i to chyba największa atrakcja wieczoru radość dziecka jest wspaniała. U TŻ mała podaje prezent dziadkowi a dziadek z nosem w talerzu i tylko za siebie wrzuca paczki. Ja w ogóle usiadłam i nawet talerza nie miałam. Musiałam sobie szukać po stole sztuccze gdzieś na meblach za plecami. Nie podali barszczu, zaproponowali herbatę i sok hortexu. No dla mnie malo świąteczne. Ale najważniejsze ze dziecko nasze zadowolone z prezentów. Wczoraj byliśmy chwile u teściów bo w sumie nie wypada ale ledwo się doczlapalam. Dzisiaj odpuszczam.
Cytat:
2ciąża ma jednak swoje plusy nikt juz dobrych rad nie udziela haha

A tak poza tym to sie przyzwyczajcie bo po porodzie bedzie tylko gorzej

Dokładnie nas tylko ciągle o imię pytają. A my sami nie mamy pomysły. W ogóle tym razem postanowione ze nawet jak będą jakieś opcje do wyboru to nikomu nie mówimy. Ostatnim razem tylko komentarze i oceniane czy ładne czy nie. Tesciowa to juz nawet jedno imię wymyslila. Ale my z TŻ to ignorujemy i nawet tematu nie ciągniemy tak najlepiej bo potem mniej się wtrącają. Nie dyskutować i tyle w temacie. U nas jak zobaczyli ze nie prosimy o pomoc, nie pytamy to przestali się wtrącać. Czasami jakieś swoje zdanie ktoś musi powiedzieć ale i tak zawsze robimy po swojemu wiec im dalej tym mniej tych uwag i komentarzy a najlepiej jak potem słyszę od innych że ktoś cos powiedział. Nam nie ma odwagi zwrócić uwagi ale swoje gada do innych

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2018-12-26 o 10:47
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 10:47   #3769
Michacha1234
Zadomowienie

Dzień dobry!
Popieram i wnioskuję o skrócenie świąt do jednego dnia. Chcę powrotu do "normalności".
My dziś odpuszczamy babcię, pojedziemy tylko do mojej mamy na obiad i potem do siory na kawę, mam nadzieję o 19 być w domu.
Czy w medycynie znane są przypadki pęknięcia żołądka z przejedzenia? Jeśli nie, mam szansę na karierę, przynajmniej pośmiertną.
Dobrze, że u mnie nikt się nie wymądrza z dobrymi radami. Co najwyżej ja się radzę Mama tylko mówiła, że jak była w ciąży z moją siostrą 40 lat temu, to piła czasami lampkę wina czerwonego, bo miała non stop anemię. Potem wspólnie stwierdziłyśmy, że to dlatego siora ma teraz takie dziwne wejścia
Ja czuję ruchy do tego stopnia, że mnie to budzi w nocy, także po dobrym śnie w I i II trymestrze nie ma już śladu. Przełączyłam się na fazę czuwania i wiecznie jestem zmęczona.

Stary 2018-12-26, 10:53   #3770
Listopadowaa
Zakorzenienie

I jeszcze dodam zenasze berbec w brzuszku tez zrobił się malo aktywny na czas świat. Swoje tam cos pokopie ale rzadko. Głównie w nocy czuje kiedy spać nie moge. Albo po jedzeniu ale parę razy puknie i cisza znowu. Chyba dzieciom udzieliło się świąteczne lenistwo.

Dziewczyny co na katar w ciąży ? Nie dość ze mam ciążowe duszności to jeszcze oddychać przez katar nie mogę...

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2018-12-26 o 10:55
Stary 2018-12-26, 10:57   #3771
ofelka 123
Rozeznanie

Listopadowa inhalacje sobie zrób ma katar

Stary 2018-12-26, 10:59   #3772
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
I jeszcze dodam zenasze berbec w brzuszku tez zrobił się malo aktywny na czas świat. Swoje tam cos pokopie ale rzadko. Głównie w nocy czuje kiedy spać nie moge. Albo po jedzeniu ale parę razy puknie i cisza znowu. Chyba dzieciom udzieliło się świąteczne lenistwo.

Dziewczyny co na katar w ciąży ? Nie dość ze mam ciążowe duszności to jeszcze oddychać przez katar nie mogę...

Ja robiłam inhalację z herbaty miętowej i rumianku. Fajnie oczyszcza nochal taka para. I z serii Prenalen miałam jakiś spray. Ponoć wodę morską można też. Ale wiesz, że to Ci tylko odetka nos na jakiś czas, a sam katar tydzień leczony czy też nie.

Stary 2018-12-26, 11:05   #3773
Listopadowaa
Zakorzenienie

A sol fizjologiczna z inhalatora można ? Pomoże?

Stary 2018-12-26, 11:10   #3774
ofelka 123
Rozeznanie

Wg mnie można sól fizjologiczna z inhalatora

Stary 2018-12-26, 11:29   #3775
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf01 Pokaż wiadomość
Oo tak też to słyszałam. Dziwi mnie, że tyle osób promuje "lampeczkę tego, czy owego alkoholu" w ciąży. A jak podaje swoje argumenty, dlaczego nie, to ja wychodzę na jakąś dziwną 🤨

Dokładnie tak jest jak mówisz
Dlatego najlepiej odpowiedzieć ,, jak chcesz to pij, ja wiem swoje i nie zamierzam skrzywdzić swojego dziecka"

Ja się spotkałam z tym u rodziny, że ciocia postawiła facetom wódkę a mi zaproponowała wino bo przecież wódki nie mogę...

Byłam w takim szoku...
Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Ale u mnie to ja wyszłam na ta zła i broń boże nie chodziło a alkohol a o kawę i wyszło ze krzywdze i zabijam powoli dziecko

Współczuję Kochana, że Ci jeszcze napsuli krwi niewiedzą. Mnie ciotka pielęgniarka miesiąc temu straszyła pasteryzowanymi serami i łososiem

Stary 2018-12-26, 11:33   #3776
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jest jak mówisz
Dlatego najlepiej odpowiedzieć ,, jak chcesz to pij, ja wiem swoje i nie zamierzam skrzywdzić swojego dziecka"

Ja się spotkałam z tym u rodziny, że ciocia postawiła facetom wódkę a mi zaproponowała wino bo przecież wódki nie mogę...

Byłam w takim szoku...Współczuję Kochana, że Ci jeszcze napsuli krwi niewiedzą. Mnie ciotka pielęgniarka miesiąc temu straszyła pasteryzowanymi serami i łososiem

Wg mojej tesciowej powinnam tylko wodę i suchy chleb bo wszystko inne to chemia. A kawa i herbata pobudza dziecko i będzie mieć adhd choć mnie to się czasem wydaje ze i bez tego juz ma

Stary 2018-12-26, 11:48   #3777
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
I ja się witam. Od Wigilii źle się czuje, także spędzam święta z osłabieniem. Ciągle 36.-36.3. Zawroty, brak sił, łamanie w kościach, bol gardła i zatkany nos i tylko się obwiniam ze nie mam sił dla corki. Praktycznie TŻ poświęca jej większość czasu a też najlepiej sie nie czuje. Ja właśnie po śniadaniu wróciłam do łózka. Samopoczucie i energia -10. Mieliśmy dzisiaj iść do teściów ale ja odpuszczam. U nich w ogóle juz świąteczne sie nie czuje...
Nie wiem czy ja na starości robię sie nudna i nie potrafię poczuc juz tej magii czy po prostu świętą z rodzina są nudne. Moi rodzice praktyczne siedzą sami. Brat ciągłe u dziewczyny. Jedynie my do nich przychodzimy. Lubię u nich być ale w tym roku nie mam siły i najchetniej bym z łóżka nie wychodzila. U teściow to już w ogóle nigdy nie czułam atmosfery. Spoznilismy się na Wigilii jakieś 10 minut. To juz wszyscy w talerzach buszowali. Nawet nie usiedliśmy i każdy wziął się za prezenty. Każdy sobie, zamieszanie. Jeden je drugi patrzy. Inni grzebia w paczkach. Dla mnie dziwnie tak jakos. w moim domu prezenty są po kolacji, każdy po kolei otwiera. Drugi rok z rzędu prezenty podaje nasza corka i to chyba największa atrakcja wieczoru radość dziecka jest wspaniała. U TŻ mała podaje prezent dziadkowi a dziadek z nosem w talerzu i tylko za siebie wrzuca paczki. Ja w ogóle usiadłam i nawet talerza nie miałam. Musiałam sobie szukać po stole sztuccze gdzieś na meblach za plecami. Nie podali barszczu, zaproponowali herbatę i sok hortexu. No dla mnie malo świąteczne. Ale najważniejsze ze dziecko nasze zadowolone z prezentów. Wczoraj byliśmy chwile u teściów bo w sumie nie wypada ale ledwo się doczlapalam. Dzisiaj odpuszczam. Dokładnie nas tylko ciągle o imię pytają. A my sami nie mamy pomysły. W ogóle tym razem postanowione ze nawet jak będą jakieś opcje do wyboru to nikomu nie mówimy. Ostatnim razem tylko komentarze i oceniane czy ładne czy nie. Tesciowa to juz nawet jedno imię wymyslila. Ale my z TŻ to ignorujemy i nawet tematu nie ciągniemy tak najlepiej bo potem mniej się wtrącają. Nie dyskutować i tyle w temacie. U nas jak zobaczyli ze nie prosimy o pomoc, nie pytamy to przestali się wtrącać. Czasami jakieś swoje zdanie ktoś musi powiedzieć ale i tak zawsze robimy po swojemu wiec im dalej tym mniej tych uwag i komentarzy a najlepiej jak potem słyszę od innych że ktoś cos powiedział. Nam nie ma odwagi zwrócić uwagi ale swoje gada do innych

U teściów przygotowania do Wigilii na wariackich papierach, prezenty na spokojnie po kolacji. Jedyne czego nie potrafię nigdy zrozumieć to to jak ludzi ciągnie do tv w Wigilię, miałam ochotę wywalić im ten telewizor przez okno. I o ile mogę zrozumieć oglądanie koncertu kolęd czy świątecznego filmu tak przerzucanie 10 kanałów na minutę doprowadza mnie do szału.

Z siostrą tżta było tak samo bo też pojechała do swojego chłopaka 2h po kolacji. Zostaliśmy z teściami i młodą, którą bardziej ciągło do gry na kompie koniec końców tak chcieli z nami spędzać Wigilię a nawet rozmawiać nie umieją wtedy pozazdrościłam wszystkim Wam co pisałyście o podwójnych Wigiliach z chęcią bym się ulotniła

Wczoraj byliśmy u mojej mamy i tam już było wesoło bo moje rodzeństwo było z maluchami. Nawet mycie garów w tym gwarze mnie cieszyło

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

Płukanie zatok irigasinem na pewno.

Moja też cichutka, wczoraj cisza, jak wróciliśmy do domu i poczuła, że tylko mama i tato są to cosik plumkła ;-)

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Wg mojej tesciowej powinnam tylko wodę i suchy chleb bo wszystko inne to chemia. A kawa i herbata pobudza dziecko i będzie mieć adhd choć mnie to się czasem wydaje ze i bez tego juz ma

Zapytałabym się co ona jadła i piła w ciąży?

Stary 2018-12-26, 11:55   #3778
coco00
Wtajemniczenie

Faktycznie chyba z wiekiem jakoś coraz ciężej o fajny klimat świat, tym bardziej bez śniegu w mieście. Już nawet jedzenie aż tak mnie nie cieszy ale ogólnie rzecz biorąc święta przyjemnie póki co spedzone, raczej nikt mi dobrych rad nie daje, poprostu pytają o samopoczucie, szpital, imię itd., zależy z kim się akurat rozmawia u tż to takie pierwsze w tym pokoleniu dziecko będzie, więc jest miło, nawet póki co młody 2 prababcie będzie miał

Aaa i cały czas mi się wydaje, ze u mnie tak ciąży nie widać, ale jestem w błędzie bo zauważają od razu nawet ci co nie wiedzą

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2018-12-26 o 11:57
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 12:28   #3779
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

[/COLOR]A propos dobrych rad, to wczoraj usłyszałam od wszystkich, że po kieliszku wina lub piwie dziecko nie będzie miało fas. Klocilam się, ale jak grochem o ścianę. "Ja w obu ciazach piłam lampkę wina A dzieci zdrowe" super!

Tak ja jeszcze usłyszałam ze skoro organizm sie domaga np piwa ( zachcianki) to znaczy ze mu czegoś baluje i potrzebuje paranoja jakaś .

Wyprzedaż w Next zaliczona !! 3 siaty przytargalam - teraz będę musiała wszytsko przejrzeć i zobaczyć co tak naprawdę potrzebuje hehe
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-26, 13:27   #3780
dorka607
Wtajemniczenie

U nas w tym roku Święta spokojne, głównie w domu ja, mąż, corka i moja mamusia przychodzi. Brat z rodziną chyba dziś przyjadą na kawę i ciacho. Siostra do Anglii pojechala wiec 3x dziennie przez tydzien musimy jezdzic do jej psa i 2 kotków na karmienie. Wigilia u tesciowej. Po tych dwoch dniach żarcia wygladam jakbym miala zaraz rodzic- cud Świat 3 kg na plus w 2 dni

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Co do rad w ciąży to naprawdę w drugiej jest inaczej... U mnie to jeszcze taki brak zainteresowania. W pierwszej kazdy wiedzial kiedy wizyta, dzwonili, pytali, ogladali zdjecia, podniecali sie wszystkim a teraz mało co

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości