|
|
#1951 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko, że ja byłam cały dzień w domu, gadu miałam włączone, nie wiem skąd jej przyszło do głowy, że mój TŻ jest. Tym bardziej, że przedwczoraj napisałam jej, żeby dała znać, kiedy następne spotkanko. A bywało, że mój przyjechał i ona pisała do mnie czy idę gdzieś tam. No, najnormalniej w świecie nie chciała żebym przyszła. Nie wiem dlaczego. Tak sobie to wszystko przemyslałam i od 2 tygodnii to ja ciągle pisałam czy gdzieś idziemy, to ona czasem już była umówiona z koleżankami i się pytała czy idę z nimi, ale to po tym jak ja się zapytałam. Czułam się jakbym się wpraszała i była 5 kołem u wozu. Najbardziej mnie wkurza to, że w sumie to mam czas na takie wychodne do końca sierpnia, później zaczynam studium i nie będzie mnie weekendami. A w październiku to już w ogóle wyjeżdżam stąd i ona dobrze o tym wie... Mój jest daleko, ona najwidoczniej woli spotkania z innymi, a ta trzecia koleżanka to pracuje i ma chłopaka i też z nią się widzę od czasu do czasu. Efekt jest taki, że od piątku siedzę w domu wieczorami. Nie lubię wakacji . Wolę siedzieć w akademiku, dużo znajomych, dużo na głowie, nauka, coś się dzieje. Przygnębia mnie wszystko tutaj, a już najbardziej kłótnie rodziny .
|
|||
|
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Ola...
Próbowałaś z nią szczerze porozmawiać? I czy ta koleżanka ma chłopaka?(Chęć obcinania włosów mi przeszła, na szczęście)
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie obcinaj włosów! Dobrze, że chęć przeszła. Dlaczego mi nie przeszła te 1,5 roku temu i teraz walczę o każdy centymetr . Jak mi się marzą włosy za piersi, nawet pojęcia nie macie, duuużo bym za to dała.
|
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nic dodać, nic ująć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jej... ja nie mam żadnej skarbonki Mnie się jakoś drobne nie trzymają (to pewnie przez ksero ). Ale spróbować mogę; będę chować do pudełeczka z biżuterią![]() Jeśli już decyduje się iść do kościoła to lubię co niedziele odwiedzić inny, nie ze względu na mszę, a tylko dla samego wnętrza - ot tak lubię odwiedzać nowe miejsca Nie znoszę mszy w niedziele, tych tłumów wokół mnie, wszystko mnie rozprasza i tak ostatecznie nic z tego nie wynoszę. Jeśli już decyduje się iść zawsze stoję przy wyjściu. Nie wiem czy to jakaś fobia, ale jak jestem w samym środku albo na początku daleko od drzwi, wśród tego tłumu i jeszcze nie mam się o co oprzeć, a nawet czasem jak sobie w ławce siedzę to mam odruchy wymiotne i czuje się słabo - ostatnio dwa tygodnie temu tak miałam Siedzę sobie spokojnie i nagle czuję, że jak się stamtąd nie wydostanę to umrę... i prawie biegiem w środku mszy wybyłam z kościoła Z pewnością normalne to nie jest![]() Uroczy sen ![]() Cytat:
![]() ![]() Jej fajna kolekcja Ja mam mnóstwo kolczyków - jak dla mnie to najważniejsza część kobiecej biżuteriicdn. |
||||
|
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz albo powiedz jej co czujesz, nie kryj się z tym i nie udawaj, że wszystko jest OK skoro nie jest. Niektórzy ludzie są mało domyślni i jak im nie powiesz wprost o co chodzi, nawet nie pomyślą o tym, że jest coś nie tak Wiem to z własnego doświadczenia Jeśli z nią pogadasz to prawdopodobieństwo, że nowu dojdzie do takiej sytuacji jest małe, jeśli tej dziewczynie faktycznie zależy na waszej przyjaźni. No i może faktycznie była przkonana, że siedzisz z TŻ, może taka zabiegana była, że nie zwróciła uwagi, że na gg siedzisz.Cytat:
A szukasz pracy w jakiejś konkretnej branży ![]() Cytat:
W końcu od czasu do czasu trzeba coś zmienić, co by sobie życie urozmaicić Za mną chodzi jasny blond Dziś wyrwałam z gazety jedną stronę z blondem-ideałem. Jak będę miała gorszy dzień to chyba się złamie i pobiegne do fryzjera i zmienię trochę image![]()
|
|||
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Ja też muszę sobie jeszcze jakąś kupić czerwoną, bo ta moja jedna malinowa to za mało .No, ja kocham kolczyki, pierścionków i wisiorków prawie nie noszę, ale kolczyki obowiązkowo. Uwielbiam dopasowywać do stroju kolorystycznie, albo do dodatków - torebka, pasek . Cytat:
Ciężko idzie mi rozmawianie z ludzmi i mówienie o tym co mnie boli. Jedyna osoba na świecie, której mogę bez ogródek wszystko powiedzieć, to co mnie boli, to co mi nie pasuje, choćby to była największa pierdoła to mój TŻ. Tak zbaczając z tematu to wczoraj widziałam film P.S. Kocham Cię i tak aż mnie ciarki po nim przeszły. Tak sobie pomyślałam, co bym zrobiła jakby zabrakło mojego TŻ i w ogóle jakoś to do mnie nie dociera. Trzeba doceniać to co się ma i każdy dzień z bliskimi. Polecam film, obejrzyjcie sobie. A mnie wkurza ta niedomyślność ludzi. Bo to albo trzeba być głupim za przeproszeniem, albo udawać że nic się nie stało. Narazie przeczekam, nie chce mi się podejmować nawet z nią poważnych rozmów. Jeśli się odezwie to będę wiedziała, że może faktycznie myślałam, że ja jestem z Moim i że wyolbrzymiam. Narazie nie chce rozdmuchiwać, poczekam jeszcze. |
||
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i bardzo dobrze! Miałam Ci napisać wcześniej, zebyś się nawet nie ważyła o tym myśleć - wloski masz cudne i zbrodnią byłoby je obciąć No chyba, ze jedynie podetniesz końcóweczki (tzn odświerzysz ) i delikatnie pocieniujesz na końcach - to wszystko ![]() Nom, też mi się podoba
|
|
|
|
|
|
#1960 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też Cytat:
jutro idę do biblioteki ![]() Cytat:
) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1961 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale ja to nie jestem obiektywna ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepiej pasowałaby mi branża biurowa
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Ola- uważam, że mimo wszystko powinnaś spróbować. Ona jest pewnie troszkę zazdrosna i czuje się samotna. Do podobnych sytuacji często dochodzi gdy jedna z przyjaciółek ma kogoś, a druga jest wolna - wiem o tym aż za dobrze. Warto się przełamać i na spokojnie sobie wyjaśnić. Bo nawet jeśli to miałby być koniec Waszej przyjaźni, to lepiej tak w otwarte karty...
Aguś Przeszło mi. Mam ostatnio trudny czas i już dziwne rzeczy chodzą mi po głowie Milka- jaki jest ten wymarzony blond? Skończyłam wczoraj 'Cień wiatru'. W niecałe dwa dni przeczytałam. Podobało mi się. Książka o magii książek
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj dobrze, że nie jestem sama Mam na myśli tą dziwną reakcję na kościół![]() Dla mnie również kolczyki muszą być obowiązkowo Może ta koleżanka ma taką strategię. Zna Cię na tyle dobrze, że wie, że Ty nic nie powiesz i może Cię ranić bez żadnych konsekwencji i udawać głupka Albo faktycznie nie miała wcale złych intencji, tylko jakoś tak to się wszystko potoczyło. Może w ostatniej chwili się wszyscy zgadali itp. Może rzeczywiście warto poczekać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie.Tylko jedna szminka w kolorze czerwieni Za to powinni karać![]() Cytat:
Mimo wszystko nie polecam tego sposobu rozgrzewania się![]() Ja tez nie miałam na myśli radykalnego cięcia. Widziałam Emilie w delikatnie pocieniowanych włoskach Agnieszko Ty działkowcu - czyżby szykowała się kolejna noc w altance ![]() |
||
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio wydaje mi się, że bardzo dużo pojawia się właśnie z branży biurowo-finansowej
Może tak księgowość![]() ![]() No i nie mam zamiaru grzeszyć Już szykuje cv do wysłania, tylko muszę jeszcze znaleźć jakieś zdjęcie do cv - chyba najbardziej odpowiednie będzie jakieś w kostiume kąpielowym - dwuczęściowym ![]() ![]() Bardzo jasna platyna - coś ala Christina A. Jasny blond, jasna cera i standardowo czerwona szminka na ustach ![]() Ale znając mnie będę musiała mieć naprawdę podły humor, żeby aż tak rozjaśnić sobie włosy
|
|
|
|
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba nie w tym regionie... Cytat:
A zdjęcie najlepiej bez stroju Ale swoją drogą ciekawa jestem, co taki zboczur oferuje w zamian A jak sobie pomyślę, że w domu to pewnie przykłądny mąż i ojciec, to aż mi się nóż w kieszeni otwiera...
|
|
|
#1966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Ci się spodoba ![]() Hehe ![]() Dziękuję Cytat:
Mnie też się ta fryzurka nawet podoba, ale mój TŻ marudzi, że za krótkie i nie może się doczekać aż będą dłuższe ![]() Jeśli chodzi o różne dziwne rzeczy, które chodzą po głowie to znam to skądś - kiedy miałam dłuższe włosy cały czas chciałam coś zmienić, podciąć, ufarbować itd I nie ważne było, że podcinałam je zaledwie kilka dni wcześniej ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj jeszcze śpimy na działce, jutro rano wracamy, bo TŻ musi być na 10tą w domu - jego rodzice coś tam od niego chcą ![]() Teoretycznie mogłabym tam zostać sama z kolegą ale tak trochę głupio bym się czuła... Michał grałby cały dzień w jakąś grę na laptopie a ja siedziałabym w necie
|
|||
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy taka praca by Ci odpowiadała, ale State Street znowu prowadzi dosyć intensywną rekrutację. Wymagana jest tylko bardzo dobra znajomość języka obcego (standardowo angielski) i ogólne pojęcie o rynku kapitałowym.No tak zapewne będą go interesować nieco inne umiejętności i doświadczenie niż to które jest zawarte w cv Może tak maila do niego wysłać z zapytaniem co oferuje w zamian ![]() ![]() Edit: Oluś dopiero teraz zauważyłam Twoje zdjęcia - refleks szachisty znaczy starość nie radość Też taką chce![]() ![]() Edit2:Agnieszko zostań z kolegą - dla nas (znaczy wizażu) się nie poświęcisz A co to za gry co go tak wciągają
|
|
|
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam nadzieję
![]() Cytat:
, to pomyśl - mega wizażowanie całymi dniami Cytat:
Ale Emilko nie zapominaj, że ja już nie mieszkam w Krakowie... i tu leży problemTak, tak Ciekawe czy by odpisał...
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj znaczy coś mnie omineło Ale mamusia wybaczy![]() ![]() Zapewne by odpisał jak by się napisało w odpowiedni sposób (znaczy dawało wrażenie, że jest się bardzo chętną na to stanowisko ) Dziś już nie mam natchnienia Może jutro rano coś skrobnę![]() |
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Ano ominęło... Wybaczy (jak kocha to wybaczy )Cytat:
![]() A tak zmieniając temat to zamierzam obejrzeć film "My dzieci z dworca zoo". Przeczytałam książkę i strasznie jestem ciekawa jak się ma do filmu (odwrotnie - jak film ma się do książki, chciałam napisać )... Oglądała może któraś z Was??
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim regionie ciężko jest z pracą, a do supermarketu nie wrócę, obiecałam to sobie - chyba, ze byłabym naprawde bardzo zdesperowana ![]() Cytat:
![]() Idź na całość! Idź na całość! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wybierz bramkę
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się, pochwalę
Ale tylko jak odpiszeCytat:
Właśnie na uczelni te przedmioty sprawiały mi najwięcej trudności U mnie dużo osób z uczelni dostało pracę właśnie w księgowości, bez doświadczenia, ale wiadomo to uczelnia ekonomiczna, więc było im łatwiej niż komuś kto skończył lub kończy inny typ uczelni. A nie myślałaś o jakimś stażu Wiem, że płacą marnie ale to zawsze jakaś szansa, przyuczą i później z reguły już zostawiają![]() Mam swoje zasady, swój honor - mailowo się nie obnażamAguś dzięki
|
|
|
|
|
|
#1974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie wiem co by na to ten kolega powiedział, bo tak naprawdę on ma mnóstwo tematów do rozmowy z moim TŻ (nie, żeby ze mną nie miał o czym rozmawiać ) ale zastanawiam się czy nie czułby się trochę niezręcznie gdzybyśmy zostali tam sami... Poza tym we wtorek wracają jego rodzice, więc mój pobyt tam (i zarazem wizażowanie) przedłużyłoby się o 1 dzień. Nie mam pojęcia co to za gra, mój TŻ tez w nią gra - jakaś mroczna, łażą po jakims lesie i zamkach i walczą z jakimiś stworami ![]() Cytat:
Za pierwszym razem nie bardzo mi sie podobał, ale to chyba dlatego, że nie byłam skupiona - film był bardzo późno a ja byłam zmęczona. Ale kiedy był w tv po raz drugi (na kanale bez reklam, bo reklamy strasznie psują klimat filmu) było już o wiele lepiej, stwierdziłam, ze film też jet niezły Tak poza tym to "My, dzieci z dworca ZOO" jest jedną z moich ukochanych książek. Po raz pierwszy przeczytałam ją w piątej klasie podstawówki i po prostu się zakochałam... Dzięki tej książce nigdy nie bawiłam się w narkotyki, chociaż wielokrotnie miałam okazję (no dobra, raz próbowałam...no dobra, dwa razy), bo widziałam co one robią z człowieka i jak to się może skończyć. W pierwszej klasie liceum, kiedy robiliśmy Mikołajki, zażyczyłam ją sobie jako prezent i od tamtej pory czytałam ją wielokrotnie - tak naprawdę znam ją praktycznie na pamięć i nie musze jej nawet czytać od początku, mogę zacząc czytac od dowolnego fragmentu na jakim otworzę książkę Pamiętam, że jak pierwszy raz przyniosłam tą książkę do domu, moja mama spojrzała na okładkę, przeczytała streszczenie i zaczęła na mnie krzyczeć co to ma być, żebym jak w tym wieku takie książki czytała... Ona nawet nie wie jaki ta książka wywarła na mnie wpływ ![]() Przypomniałas mi o niej, bardzo dawno jej nie czytalam i tak sobie myślę, że w najbliższym czasie to zrobię |
|||
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aguś - nie próbowałaś uczyć po swoim kierunku?
|
|
|
|
|
|
#1976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To ja taką samą sytuację miałam z książką Barbary Rosiek "Pamiętnik narkomanki". Tylko, że mnie Mama dała ją do przeczytania, żebym poczytała, "jakie to zło" i skutecznie na mnie zadziałała. Książka zrobiła na mnie niesamowite wrażenie, i wracałam do niej wielokrotnie. Później pożyczyłam koleżance na tzw. "wieczne oddanie" , i koniecznie muszę ją sobie kupić i mieć w domowej biblioteczce ![]() Cytat:
|
|
|
#1977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W tym momencie już nic nie pamiętam więc musiałabym iść na jakiś kurs albo na studia a z matematyki jestem zielona, tym bardziej, ze w szkole średniej była strasznie okrojona. A jesli chodzi o staż to niestety po takich studiach nie mam szansy na staż w księgowości czy w biurze. W moim przypadku (jako nauczyciel niemieckiego) staż wynosi rok (10 miesięcy szkolnych) i musieliby mnie normalnie zatrudnić i placiłaby mi szkoła a nie urząd pracy Cytat:
![]() Ale pomyśl tylko jaką mialabyś ciekawą pracę i jaki wiele przydatnych rzeczy mogłabyś się nauczyć... Mnie się strasznie podoba No niby bym mogła, ale rok temu skończyłam studia, napisałam pracę mgr i mam to z głowy. I jak pomyślę, ze miałaby znowu całymi dniami się uczyć i zdawać egzaminy to mi się aż slabo robi...
|
|||
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tak np. w liceum? To dość fajna, ciepła posadka. No i można dorabiać korepetycjami. Jak się już tam raz wkręcisz i jesteś zaradna ( nie ma bata - jesteś, każda kobieta jest ) to można jeszcze dorabiać na różne sposoby ![]() Ja sama zastanawiałam się czy nie robić doktoratu - i z tych samych przyczyn co Ty, zdecydowałam, że nie. Mgr, podyplomówka i agencja reklamowa Powoli zaczynają mi sie zamykać oczka. Szkoda , że nie możemy wszystkie razem posiedzieć sobie w 'realu'. Otworzyłabym wino i założę się, ze plotkowałybyśmy do białego rana
|
|
|
|
|
|
#1979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Warto jest przeczytać takie książki bo przynajmniej w częsci przypadków może uchronią dziecie przez popełnieniem tego błędu jakim są narkotyki. Chociaż to oczywiście zależy od osoby i jej charakteru - miałam koleżankę, która też ją czytała i nie tylko tą, ale mimo to wpadła w narkotyki i dopiero po kilku latach prób udało się jej z tego wyjść. Ja uważam, ze jest dobry, ale też nie każdemu może się spodobać - poza tym jest po niemiecku a nie każdy (większość z Was ) lubi słuchać tego języka ![]() Cytat:
![]() Już dawno (tzn dwa lata temu jak po licencjacie zaczęłam szukać pracy) stwierdziłam, że kiepsko wybrałam kierunek studiów ![]() Złozyłam podania do wszystkich szkół w moim mieście i byłam w szoku kiedy się dowiedziałam, że w niektórych nie ma nawet tego języka a w niektórych dyrektorka wprost mi powiedziała, ze nauczyciele niemieckiego są do zwolnienia, bo rodzice nie chcą, żeby dzieci uczyły się niemieckiego i przepisują je do klas z angielskim. A co do pracy w szkole - to wcale nie jest taka fajna ciepla posadka jakby się wszystkim wydawało. Ja też tak kiedyś myślałam, ale mój TŻ uświadomił mi, ze wcale nie jest tak różowo - uczy angielskiego w gimnazjum. Owszem ma dużo wolnego i (niby) pracuje tylko 18 godzin w tygodniu - ale nikt nie liczy tych godzin, które poświęca codziennie w domu na przygotowywanie konspektów na każdą lekcję, na układanie klasówek, na sprawdzanie klasówek i wypracowań itd, a za które nikt mu nie płaci. Nie mówiąc już o zebraniach z rodzicami i niekończących sie radach pedagogicznych. Nie próbuję tu nikomu wmówić, jaki to zawód nauczyciela jest straszny i w ogóle, a inne zawody są dużo lepsze, nie chciałabym, zeby ktoś tak pomyślał Cytat:
![]() Która mieszka sama albo będzie miała wolną chatę??
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2008-08-18 o 00:40 Powód: dopisek |
||||
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie mówił, że będzie łatwo![]() Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Chociaż po ostatnich kilku burzach w ciągu zaledwie 2 dni nie oczekiwałabym innej pogody.
Ale - pomijajac to, ze nie jestem znawczynia tematu - nie wiem, jaki jest Twoj naturalny kolor wlosow. Pomiedzy czym a czym Ci zawsze wychodzi?

Próbowałaś z nią szczerze porozmawiać? I czy ta koleżanka ma chłopaka?

). no i prostowałam końce. Nawet odżywki wtedy w ogóle nie używałam
Razem zawsze raźniej
). Ale spróbować mogę; będę chować do pudełeczka z biżuterią
Z pewnością normalne to nie jest