Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-28, 10:14   #3871
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ten talerzyk jest super sama bym taki przygarnęła - wygląda jakby nie trzeba było skrobać jedzenia ze ścian

Babcia mojego męża zmarła na Alzheimera. Od jakiegoś czasu teść się dziwnie zachowuje i się zastanawiamy czy to kwestia udaru, który przeszedł prawie 2 lata temu czy zaczyna mieć jakieś objawy tej choroby... Bo z tego co się zorientowaliśmy to to zachowanie może zapowiadać początek choroby. Rozważam w ogóle wysłanie kiedyś męża na testy genetyczne żeby sprawdzić czy nie ma u niego predyspozycji do tej choroby... To jest chyba jeden ze smutniejszych sposobów utraty kogoś bliskiego jak traci kontakt ze światem. Już mój mąż przetrwał jedną straszną chorobę w życiu, nie chciałabym żeby spotkało go jeszcze coś takiego

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

A jeszcze w kwestii nieudanych prezentów - dostałam od teściów na urodziny złoty wisiorek i bransoletkę (teściowa od razu zaznaczyła, że jeśli nie trafili to możemy wymienić). Całkiem ładne tylko jest jedno ale - ja praktycznie nie noszę biżuterii. Zrobiło mi się mega głupio jak to dostałam bo wiem że dla nich to duży wydatek, a dla mnie kolejna niepotrzebna rzecz. Mam trochę biżuterii i ubieram ją kilka razy do roku, a tak to leży i się kurzy. Więc podziękowałam za pamięć, ale powiedziałam że nie mogę tego przyjąć bo po prostu nie mam serca schować tego do szafy żeby leżało. Nie lubię jak coś się marnuje. Zaproponowałam, że lepiej za tą kwotę kupić coś dla Małego, ale teściowa mówi że ona nie wie co. Więc podsunęłam jej stronę La Millou i mówię, że przyda nam się ta kura do karmienia albo takie gniazdko do leżenia i ogólnie wszystko prawie z tej strony będzie ok. Jak dzisiaj przejazdem weszliśmy do nich na herbatę to mnie zawołała do komputera żeby jej pokazać które materiały mi się podobają. A i tak miałam w planach te rzeczy kupić, więc jak już koniecznie chcą ten prezent dla mnie to będą to chociaż przydatne rzeczy
Fajny do blw. My mamy podrobe i niestety odkleja się od stolika ale te oryginalne ponoć trzymają sie fajnie jakbys chciała pójść w kierunki rozszerzania diety. Dziecko ma 3,5 wiec za 2,5 na pewno będą rozszerzac jak nie szybciej. Fajnie są bidony bbox. Szczególnie do nauki picia. Ja przy drugim dziecku na pewno kupie. Teraz mamy na tej samej zasadzie inny trochę tańszy ale się psuje niestety. Z trwalych, prostych i fajnych bidonow skip hop( oni w ogóle maja fajne rzeczy). Albo kubeczek doidy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 10:19   #3872
NuFCia
Zadomowienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Oh a ja uwielbiam bizuterie co prawda wole srebro lub biale zloto ale uwielbiam. W tym roku dostalam od meza Pandore bransoletke z koralikami i do kompletu tesciowa i rodzice tez mi kupili po jednym charmsie

Wypilam glukoze i siedze... Mąż przyjedzie po mnie po nocce po 8 i pojedziemy zobaczyc wozki i foteliki

Ja sobie wczoraj uświadomiłam, że powinnam pójść w przyszłym tygodniu bo wizyta 8.01 a my wyjeżdżamy w poniedziałek wracamy w czwartek ale mąż chce jechać do rodziców i zostać do niedzieli a tam dwa labki które znam są tragiczne (niby też Diagnostyka). Jak sobie pomyślę, że miałabym tam siedzieć dwie godziny to mi już niedobrze Tu koło siebie mam taki malutki punkt, ale babeczki super, fajna poczekalnia, nigdy nie ma tłumów. Więc może pójdę już jutro to zrobić, myślałam jeszcze o poniedziałku ale chciałam iść zrobić wymaz z pochwy a nie wiem czy tam pobierają. Bo jak nie to pójdę do jakiegoś laboratorium gdzie robią tylko badania mikrobiologiczne, ale z krwi już nie ( właśnie doczytałam że mają nieczynne do końca grudnia )
Stary 2018-12-28, 10:27   #3873
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
O to niski cukier na czczo, ja mialam 84. Ciekawe jak badanie wyjdzie u mnie. Mam nadzieje,ze nie mam cukrzycy ciazowej.

Ja miałam przed 87 a po 2h po wypiciu 81
Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Dokładnie o takich pościelach mowa To już drugi taki komplet od niej, ale tamten był biały, więc przynajmniej nie farbował
No właśnie moi rodzice też nam chcą wózek kupić. Nie wiem jak to ogarnąc, tak głupio mi wybrać jakiś, bo z jednej strony nie chce ich naciągać, a z drugiej skoro chcą kupić...U nas też chodzi co roku Ale przynajmniej okazuje się, że proboszcz jest dość wyrozumiały, bo tż brat załatwił wczoraj bez problemu chrzciny, bez ślubu. Nawet nie prawił morałów, więc jest nadzieja, że też to ogarniemy Nie martw się na zapas! Będzie ok. Ja chyba miałam nawet 94 na czczo.

No właśnie, jak się do tego zabrać... "A jaki mama ma budzet"? Haha z moimi rodzicami bym nie miała problemu bo bym powiedziała od razu, ile dajecie w razie wu ja sobie doloze no ale generalnie i tak nie chciałam przekroczyć 1,5k na wózek więc myślę, że to jest taka uczciwa kwota. Jak już naprawdę zakocham się na maxa w czymś drozszym to dołożymy ale chyba wolę kupić lepszą spacerowke za jakiś czas...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 10:45   #3874
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie o takich pościelach mowa To już drugi taki komplet od niej, ale tamten był biały, więc przynajmniej nie farbował
No właśnie moi rodzice też nam chcą wózek kupić. Nie wiem jak to ogarnąc, tak głupio mi wybrać jakiś, bo z jednej strony nie chce ich naciągać, a z drugiej skoro chcą kupić...U nas też chodzi co roku Ale przynajmniej okazuje się, że proboszcz jest dość wyrozumiały, bo tż brat załatwił wczoraj bez problemu chrzciny, bez ślubu. Nawet nie prawił morałów, więc jest nadzieja, że też to ogarniemy Nie martw się na zapas! Będzie ok. Ja chyba miałam nawet 94 na czczo.

My w zeszłym roku czekaliśmy i ksiądz się w ogóle w naszym bloku nie pojawił chyba nie ogarnął, że stoi nowy budynek. W tym roku nawet nie sprawdzałam kiedy chodzi. Mamy bardzo fajnego księdza w parafii u moich rodziców, tam też braliśmy ślub i wspominam wszystko bardzo dobrze Ksiądz jest w miarę młody (taki koło 40stki) i z poczuciem humoru. Pamiętam jak załatwialiśmy formalności przed ślubem i podajemy adres, itp i on mówi: no to jak mieszkacie razem to żyjecie w konkubinacie. My tak na siebie patrzymy zmieszani i odpowiadamy że chyba tak. A on że : spoko, moja siostra też tak żyła kilka lat Mimo że mieszkamy prawie koło kościoła to chrzciny chcielibyśmy u niego właśnie Bo ja ogólnie nie przepadam za księżmi (może dlatego że nigdy nie trafiłam na takiego który przypominałby moje wyobrażenia o tym jaka powinna być osoba duchowna), ten to jedyny do tej pory który mnie do siebie przekonał

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Fajny do blw. My mamy podrobe i niestety odkleja się od stolika ale te oryginalne ponoć trzymają sie fajnie jakbys chciała pójść w kierunki rozszerzania diety. Dziecko ma 3,5 wiec za 2,5 na pewno będą rozszerzac jak nie szybciej. Fajnie są bidony bbox. Szczególnie do nauki picia. Ja przy drugim dziecku na pewno kupie. Teraz mamy na tej samej zasadzie inny trochę tańszy ale się psuje niestety. Z trwalych, prostych i fajnych bidonow skip hop( oni w ogóle maja fajne rzeczy). Albo kubeczek doidy

Olaboga - jak wymieniasz te wszystkie rzeczy to czuję że przede mną jeszcze dużo do ogarnięcia
Stary 2018-12-28, 10:58   #3875
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Jesusie wiem o jakim typie pościeli mówisz, jak spojrzysz przez to widzisz wszystko po drugiej stronie moja mama kiedyś dostała na imieniny i też dziadostwo tak farbowalo!

My się zaraz zbieramy na zakupy wyprzedażowe do 3miasta, może jakaś ikeła myślałam żeby popatrzeć dla małej łóżeczko i inne duperele. Może popatrzymy wózek bo tesciowa się zadeklarowała, że jak wnuczka to oni kupią, tak bardzo pragnęli dziewczynki ona zawsze chciała córeczkę A ma dwóch synów, jej siostra tak samo także moja będzie rozpieszczana

Udanych zakupów
Moja teściowa też się zdeklarowała, że kupi ,,nawet taki za 3 tys" a jak pojechaliśmy, wybraliśmy - zaczęła się wypytywała się o cenę to jej rekacja jakaś taka dziwna była, chociaż w kwocie i z fotelikiem się zamieścimy

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Mamaszkrabka przypomniałaś mi, że też muszę tą glukozę załatwić, ale to w przyszłym tygodniu...na spokojnie
Daj znać, co Wam wpadło w oko z wózków. Bo ja mam mętlik trochę w głowie, a jesteśmy dopiero po wizycie w jednej hurtowni.
Chyba ruszę się dzisiaj wcześniej i podjadę do Pepco, bo podobno jakieś wyprzedaże są. A i tak nie mogę spać, bo mi cały brzuch faluje. Dziś jeszcze w planach ikea, może jakąś komodę z przewijakiem upatrzę...
A propos nieudanych prezentów. Dostaliśmy od tż mamy komplet pościeli. Wyjęłam je z opakowania i były takie sztywne, że aż mnie ciary przeszły jak można pod tym spać? Wczoraj je wyprałam i się takie szmatki cienkie porobiły, że porażka! W dodatku kolory poschodziły, widziałam że woda była w pralce zafarbowana na czerwono ☺

Ooo widzę, że pościel w modzie pod choinkę. Sami sobie zazyczylismy prześcieradła bo super są te z bawelny satynowej z Lidla i do tego dostaliśmy pościel, ta akurat wydaje sie ok

Za to na imieniny kiedys dostalam taka posciel gdzie poduszki z innej parafi niz koldra masakra

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

Michacha to wybierzcie konkretny, powiedzcie cene i jak to bedzie ponad rodzicow to nich sie dorzuca ile mają skoro tak bardzo chcą kupić ;-)

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Ja miałam przed 87 a po 2h po wypiciu 81 No właśnie, jak się do tego zabrać... "A jaki mama ma budzet"? Haha z moimi rodzicami bym nie miała problemu bo bym powiedziała od razu, ile dajecie w razie wu ja sobie doloze no ale generalnie i tak nie chciałam przekroczyć 1,5k na wózek więc myślę, że to jest taka uczciwa kwota. Jak już naprawdę zakocham się na maxa w czymś drozszym to dołożymy ale chyba wolę kupić lepszą spacerowke za jakiś czas...

Pajka, a co gin powiedzial na to, że wróciłaś do domu pomiędzy pobraniami ;-)?

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 11:02   #3876
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Udanych zakupów
Moja teściowa też się zdeklarowała, że kupi ,,nawet taki za 3 tys" a jak pojechaliśmy, wybraliśmy - zaczęła się wypytywała się o cenę to jej rekacja jakaś taka dziwna była, chociaż w kwocie i z fotelikiem się zamieścimy

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Ooo widzę, że pościel w modzie pod choinkę. Sami sobie zazyczylismy prześcieradła bo super są te z bawelny satynowej z Lidla i do tego dostaliśmy pościel, ta akurat wydaje sie ok

Za to na imieniny kiedys dostalam taka posciel gdzie poduszki z innej parafi niz koldra masakra

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Michacha to wybierzcie konkretny, powiedzcie cene i jak to bedzie ponad rodzicow to nich sie dorzuca ile mają skoro tak bardzo chcą kupić ;-)

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Nie powiedziałam mu bo całkiem o tym zapomniałam! Ale tesciowa jest pielęgniarką i mówiła, że to.w sumie normalka że tak się robi.

Stary 2018-12-28, 11:03   #3877
fitelina
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyny,

Godzina 11, a ja dalej w łóżku leżę z książką.... No piękne te życie na zwolnieniu zaraz chyba aktywuje netflixa

My wczoraj zrobiliśmy pierwszy konkretny zakup dzidziusiowy.. zamówiliśmy komode z przewijakiem firmy Klupś. też chcieliśmy jechać do Ikei, ale patrzyłam na stronę online i nic tam nie znalazłam.. Jak tylko przyjdzie to będę mogła wziąć się za kupowanie zawartości

Ja idę na glukoze chyba 2 stycznia, jeszcze za dużo ciast mam w krwiobiegu, a to jeszcze nie koniec zapasów z lodówki

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Udanych zakupów

Jaki w końcu wzieliscie? Espiro?

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 11:08   #3878
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny,

Godzina 11, a ja dalej w łóżku leżę z książką.... No piękne te życie na zwolnieniu zaraz chyba aktywuje netflixa

My wczoraj zrobiliśmy pierwszy konkretny zakup dzidziusiowy.. zamówiliśmy komode z przewijakiem firmy Klupś. też chcieliśmy jechać do Ikei, ale patrzyłam na stronę online i nic tam nie znalazłam.. Jak tylko przyjdzie to będę mogła wziąć się za kupowanie zawartości

Ja idę na glukoze chyba 2 stycznia, jeszcze za dużo ciast mam w krwiobiegu, a to jeszcze nie koniec zapasów z lodówki

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Lepiej nie ryzykować z glukozą i ciastami w krwioobiegu

Wybraliśmy Espiro Next Silver bo ma czarną rączkę. Mają 3 odcienie szarości z brokatową nitką. W sklepie mieli wyeksponowany ten najjaśniejszy jasnoszary (ten ciemny mieli na magazynie, a że byl remanent to nie mogla nam bebeczka go pokazać) a tż się uparł na najciemniejszy taki stalowy, a ja muszę najpierw zobaczyć jak się prezentuje na żywo także pewnie zamawiać będziemy w lutym

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Nie powiedziałam mu bo całkiem o tym zapomniałam! Ale tesciowa jest pielęgniarką i mówiła, że to.w sumie normalka że tak się robi.

Stary 2018-12-28, 11:12   #3879
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to pan tata to niezly model...

A co do wigilii to chyba niektorzy w ogole nie rozumieja o co w niej chodzi. Przykro mi z powodu choroby taty tż bo domyslam sie,ze lepiej juz nie bedzie.

My mamy babcie w alzheimerem w domu opieki. Aktualnie jest w ciezkim stanie bo tylko patrzy w sufit, leży i nawet wzrokiem nie wodzi. Juz lekarz mowil, zeby sie przygotowac i pozegnac bo to moga byc jej ostatnie chwile... Ale najbardziej mam taki do siebie jakis dziwny stosunek... Bo jak sie dowiedzialam, ze w ciazy jestem to mialam taka mysl w glowie, ze babcia nie dozyje kolejnego prawnuka a wtedy nie bylo z nia zle. Ta mysl mi gdzies towarzyszy od dawna Mi tez sie wydaje, ze wiele czynnikow sklada sie na relacje z rodzenstwem. Ja mam brata 5 lat mlodszego i kontakt jest ok ale ja mu sie w zycie i jego decyzje nie wtracam, zawsze moze przyjechac i pogadac ale niech sam decyduje. Moge mu cos doradzic, przedstawic inny punkt widzenia ale niech robi to, co uwaza za stosowne. To samo mowie mamie, zeby mu nie mowila co ma robic bo czlowiek jest dorosly i niech bierze odpowiedzialnosc za swoje decyzje a ona czasem ma takie zapedy.

Niestety bywa tak, ze rodzice sklocaja rodzenstwo i mamy taki przyklad w rodzinie :/Szczerze mowiac to podziwiam Cie... Za to, ze tak dlugo mialas cierpliwosc do tego czlowieka. Nie odcial pepowiny i dopoki tego nie zrobi to nie ma co dawac mu kolejnych szans.Ja torbe sobie spakuje koncem lutego.

Teraz kupimy wozek i fotelik, a reszte bede kompletowac w lutym na L 4 musze w ogole rozklad przemyslec co i jak bedzie mi wygodnie tak, zeby w marcu juz miec wszystko gotowe.

Mam nadzieje, ze nie bede musiala isc do szpitala

A jaki wozek planujecie?
A moj maminsynek przebral miarke, dlugo to trwalo zebym sobie zdala sprawe, ze to nie ma sensu.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
My jeszcze musimy górę wykończyć, poprzecierac i pomalować ściany, ułożyć panele i łazienkę zrobić a wtedy jak wstawimy meble do sypialni to zorganizujemy się z lozeczkiem i całą resztą. Ja te duże rzeczy to mam (łóżeczko, wózek, fotelik, przewijak, wanienkę, stojak pod nią) tylko z wiosną trzeba będzie je odkurzyć, poprzecierac i takie tam. A pościel do lóżeczka dziś zamówiłam
To juz tez sporo macie A poka poka posciel

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 11:16   #3880
agassek
Zakorzenienie

Witam się po świętach szkoda, że tak szybko minęły, z drugiej strony dobrze jest wrócić do normalności
Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny,

U mnie to samo, planuje iść 2.01, mam nadzieję, że do tego czasu już wszystko się unormuje
Cytat:
Mamaszkrabka przypomniałaś mi, że też muszę tą glukozę załatwić, ale to w przyszłym tygodniu...na spokojnie
Daj znać, co Wam wpadło w oko z wózków. Bo ja mam mętlik trochę w głowie, a jesteśmy dopiero po wizycie w jednej hurtowni.
Chyba ruszę się dzisiaj wcześniej i podjadę do Pepco, bo podobno jakieś wyprzedaże są. A i tak nie mogę spać, bo mi cały brzuch faluje. Dziś jeszcze w planach ikea, może jakąś komodę z przewijakiem upatrzę...
A propos nieudanych prezentów. Dostaliśmy od tż mamy komplet pościeli. Wyjęłam je z opakowania i były takie sztywne, że aż mnie ciary przeszły jak można pod tym spać? Wczoraj je wyprałam i się takie szmatki cienkie porobiły, że porażka! W dodatku kolory poschodziły, widziałam że woda była w pralce zafarbowana na czerwono

Też dostałam kiedyś taką pościel, oczywiście od teściowej tragiczna była, po pierwszym praniu wywalilam, blee

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 11:28   #3881
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć u mnie dziś leniwie. Wczoraj byłam pooglądać łóżeczka, chicco raczej wygra jeśli chodzi o Święta w tym roku jestem bardzo zadowolona, miło spędzony czas. Mamy wolne do środy wiec już w ogóle bomba. Prezenty są i udane i nie, jak zwykle. Najbardziej cieszę się z prezentu, który zrobiliśmy sobie z mężem - kupiliśmy sobie kolejnego kota, jest wspaniały. Z mało cieszących prezentów - chyba tylko chusta do noszenia dziecka, bo totalnie to do mnie nie przemawia i raczej ją sprzedam na olx. Jakie macie plany na sylwestra?

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 11:40   #3882
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
A jaki wozek planujecie?
A moj maminsynek przebral miarke, dlugo to trwalo zebym sobie zdala sprawe, ze to nie ma sensu.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

To juz tez sporo macie A poka poka posciel

Kupilismy Bebetto Luca mialam brac bebetto Holland ale potem zdecydowalam sie na ten model.

Co do fotelika to niestety moj plan legl w gruzach kupilismy cybexa (nosidelko) z isofixem i adapterami, ze mozna go do wozka wpiac. A po tych paru miesiacach kupimy obrotowy 360.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 11:49   #3883
NuFCia
Zadomowienie

Przyszły przed chwilą ubranka z Zary. Ale mają speeda zamawiałam przedwczoraj wieczorem jak się zaczęła wyprzedaż, a paczka dzisiaj już jest u mnie
Stary 2018-12-28, 11:49   #3884
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilismy Bebetto Luca mialam brac bebetto Holland ale potem zdecydowalam sie na ten model.

Co do fotelika to niestety moj plan legl w gruzach kupilismy cybexa (nosidelko) z isofixem i adapterami, ze mozna go do wozka wpiac. A po tych paru miesiacach kupimy obrotowy 360.

Piekne pierwsze cztery kolka Ja sie zdecydowalam na Anex sport rainbow i od 2 miesiecy grzecznie sobie juz czeka w kartonie na swoj czas a ja sie juz doczekac nie moge Tez mam adaptery do tego wozka do fotelika maxi cosi i oczywiscie fotelik tez juz mam baze kupilam zwykla, chociaz teraz jakbym miala kupowac to bym zdecydowanie szukala tej obrotowej.

Stary 2018-12-28, 11:54   #3885
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Cześć u mnie dziś leniwie. Wczoraj byłam pooglądać łóżeczka, chicco raczej wygra jeśli chodzi o Święta w tym roku jestem bardzo zadowolona, miło spędzony czas. Mamy wolne do środy wiec już w ogóle bomba. Prezenty są i udane i nie, jak zwykle. Najbardziej cieszę się z prezentu, który zrobiliśmy sobie z mężem - kupiliśmy sobie kolejnego kota, jest wspaniały. Z mało cieszących prezentów - chyba tylko chusta do noszenia dziecka, bo totalnie to do mnie nie przemawia i raczej ją sprzedam na olx. Jakie macie plany na sylwestra?

No cos Ty! Chusta super. Ja zaluje, ze przy 1szym nie mialam. Teraz chce kupic. Jak sie zdecydujesz sprzedac przed porodem to daj znac bo ja na pewno bede kupowac tylko zastanawiam sie nad tula jeszcze

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Piekne pierwsze cztery kolka Ja sie zdecydowalam na Anex sport rainbow i od 2 miesiecy grzecznie sobie juz czeka w kartonie na swoj czas a ja sie juz doczekac nie moge Tez mam adaptery do tego wozka do fotelika maxi cosi i oczywiscie fotelik tez juz mam baze kupilam zwykla, chociaz teraz jakbym miala kupowac to bym zdecydowanie szukala tej obrotowej.

O tak! Pamietam ten Twoj kolorowy
Anexy mi sie tez podobaly ale budżet mnie nie puszcza

Stary 2018-12-28, 12:08   #3886
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość

Chusta jest ekstra! Tzn zależy jaka, ale jak bawełna jakąś porządna, to zostaw, może się okazać najlepszym gadżetem przy wymagajacym dziecku

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 12:45   #3887
NuFCia
Zadomowienie

Mój mąż właśnie wygrał wszystko
Pokazuję mu te ubranka co przyszły i jedno to taka piżamka z misiem na pupie. On tak patrzy na tego misia i mówi: "Jakby mu się ulało to miś będzie wyglądał jakby jadł czekoladę" popłakałam się ze śmiechu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FD253DA5-E116-447E-ADDE-A9CBE1EF5A3B.jpg (34,7 KB, 40 załadowań)
Stary 2018-12-28, 13:05   #3888
NibyNic
Zakorzenienie

Nufcia niezły jest Twój mąż.

Ja też kiedyś dostałam taką ciekawa pościel, brązową- po pierwszym spaniu w niej wygkafalidmy jak po solarium następnego dnia wylądowała w garażu do wycierania smarów.

A pościel wybrałam taką:posciel-dziecieca-do-lozeczka-jana-star-panda-detail.jpeg

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 13:46   #3889
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
No cos Ty! Chusta super. Ja zaluje, ze przy 1szym nie mialam. Teraz chce kupic. Jak sie zdecydujesz sprzedac przed porodem to daj znac bo ja na pewno bede kupowac tylko zastanawiam sie nad tula jeszcze

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Ja mam Tule chustowac tez planuje
Tylko nie wiem jaka długość celowac bo ja kurdupel a TŻ dość wysoki chociaż szczupły. Ja zdecyduje się na uzywke.

A ja poszlam do galerii, sama. TŻ jeździ w parku z córka bo śpi. A ja oczywiście poszlak jeść słabo mi się robiło. No nic ide dalej chodzić po sklepach. Lubie robić to sama

Stary 2018-12-28, 14:29   #3890
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiam akurat uzywanego Anexa, ale wyglada jak nowy Babka, od ktorej go odkupilam za pol ceny mowila, ze od poczatku miala zamiar go sprzedac i bardzo dbala, poza tym dziecko urodzilo sie w zimie jako wczesniak to trz jest malo uzywany. I faktucznie, wyglada jak nowy, jeszcze na gwarancji i za 1000 zl co i tak wydaje mi sie sporo jak na wozek, no ale moze uda sie pozniej go jeszcze sprzedac

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Pokazuję mu te ubranka co przyszły i jedno to taka piżamka z misiem na pupie. On tak patrzy na tego misia i mówi: "Jakby mu się ulało to miś będzie wyglądał jakby jadł czekoladę" popłakałam się ze śmiechu
Ale sie usmialam

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:

Ja też kiedyś dostałam taką ciekawa pościel, brązową- po pierwszym spaniu w niej wygkafalidmy jak po solarium następnego dnia wylądowała w garażu do wycierania smarów.

A pościel wybrałam taką:Załącznik 7655086
Cuuuuudo mi sie ogolnie podobaja takie spokojne posciele, jakos nie wydaje mi sie dobrym pomyslem do lozeczka pstrokacizna, bo dziecko ma sie tam wyciszac. Dlatego cale lozeczko hede chciala zrobic w ecru Nawet karuzelke juz kupilam z mamas&papas, bo oni wlasnie maja takie stonowane kolory. I posciel i karuzelka bedzie z kroliczkami

Stary 2018-12-28, 14:35   #3891
coco00
Wtajemniczenie

Chyba się niepotrzebnie wczoraj chwaliłam, że od kilku dni dobre samopoczucie, bo dzisiaj było bardzo nieprzyjemne spotkanie z toaleta mam nadzieję, że to taki jednorazowy incydent

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 14:47   #3892
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

O jaka sliczna
Cytat:
Hahaha

Ja sie obudzilam wlasnie bo bylam padnieta po tym cukrze, zakupach i obiedzie. Zreszta pogoda taka barowa, pada caly dzien.

Musze pranie poprasowac.

Stary 2018-12-28, 14:58   #3893
ofelka 123
Rozeznanie

My też dzis dokonaliśmy pierwszego dużego I poważnego zakupu mamy fotelik gb idan z baza. Wózków tez oglądaliśmy dużo ale o tym pomyślimy w przyszłym miesiącu.
A co do kupowania wózku/dawanie kasy przez rodziców dziadków to jeśli wiecie że nie zbiednieja i to wy możecie decydować i nie będzie trzeba na wózku pisać laudacji dziekczynnych to czemu nie.
Sylwestra robimy u nas ale to na spokojnie będzie moja siostra z facetem i przyjaciółka w ciąży z mężem i synkiem. Super ze wszystkie narazie w mierze nieźle przechodzimy ta krzywa

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 15:05   #3894
dorka607
Wtajemniczenie

Mama szkrabka ja mam hollanda po córce i lubie go
Chuste miałam i teraz tez napewno cos ładnego kupię bo potrafi uratować tylek. A tula dla dzieci siedzacych

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 15:16   #3895
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja kupiam akurat uzywanego Anexa, ale wyglada jak nowy Babka, od ktorej go odkupilam za pol ceny mowila, ze od poczatku miala zamiar go sprzedac i bardzo dbala, poza tym dziecko urodzilo sie w zimie jako wczesniak to trz jest malo uzywany. I faktucznie, wyglada jak nowy, jeszcze na gwarancji i za 1000 zl co i tak wydaje mi sie sporo jak na wozek, no ale moze uda sie pozniej go jeszcze sprzedac

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Ale sie usmialam

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cuuuuudo mi sie ogolnie podobaja takie spokojne posciele, jakos nie wydaje mi sie dobrym pomyslem do lozeczka pstrokacizna, bo dziecko ma sie tam wyciszac. Dlatego cale lozeczko hede chciala zrobic w ecru Nawet karuzelke juz kupilam z mamas&papas, bo oni wlasnie maja takie stonowane kolory. I posciel i karuzelka bedzie z kroliczkami

Ale pościel chcecie używać zaraz od narodzin dzieciątka? Na warsztatach bezpieczny maluch tłukli nam do głowy żeby żadnych pościeli, ochraniaczy na łóżeczka nie stosować jedynie otulacze, śpiworki, rożki.

Stary 2018-12-28, 15:30   #3896
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pościel chcecie używać zaraz od narodzin dzieciątka? Na warsztatach bezpieczny maluch tłukli nam do głowy żeby żadnych pościeli, ochraniaczy na łóżeczka nie stosować jedynie otulacze, śpiworki, rożki.

Mama ginekolog mówi to samo, nic ma nie być w łóżeczku, tylko dziecko. I pewnie u nas tak będzie, jakiś otulacz i styka

Stary 2018-12-28, 15:44   #3897
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Pestko ja ci powiem ze ty cierpliwość masz do ex. Ale domyslam się ze tylko ze względu na syna. To trochę wygląda jakby pan tata nie chciał spotkań z synem a bal się to bezpośrednio powiedzieć i szuka wymowki. Mi pewnie by dawno się cierpliwość skonczyla i napisałabym mu kiedy syn jest wolny i ma się określić kiedy przyjedzie do niego. Nie lubię takiego owijania w bawełnę.

Teraz to chodziło o rozmowę na skype, bo on jest w Anglii. Ale tak to właśnie wygląda. Jak jest w PL i czasami coś mi nie pasowało, żeby spotkać się w jakiś dzień, to wielkie pretensje. A czasami to nie idzie się z nim dogadać i o wszystko muszę dopytywać z własnej inicjatywy ustalać. Czasami się zastanawiam ile osobowości ma ten człowiek. Raz elokwentny udręczony tatuś tęskniący za synkiem, a raz totalnie wywalone.

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Pościel śliczna! W ogóle ostatnio w sklepie oglądaliśmy to są takie przepiękne.
Jednak ja też zawsze miałam przed oczami to, że dziecko sobie narzuci kołderkę na głowę nóżkami. U nas w ogóle się nie sprawdziła pościel, bo młody ciągle się rozkopywał czy z rożka czy nawet jak go próbowałam przykrywać. Jak synek był mały, to najpierw spał w śpiworku, potem w polarowych pajacach (sezon zimowy). Ewentualnie do przykrycia brałam większy koc dziecięcy, kładłam w poprzek łóżeczka i boki wsadzałam pod materac, żeby była kieszonka. Teraz mam otulacz na początek, bo i tak to wiosna/lato.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 15:54   #3898
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już pisałam że przy starszym mi się śpiworki, rożki i tego typu rzeczy nie sprawdziły a jedynie sama poszewka od kołderki więc się w takową wolę zaopatrzyć i teraz.
Poduszeczka raczej będzie nam potrzebna tylko żeby starszemu było łatwiej trzymać braciszka. Ochraniacze do łóżeczka też kupię. Nie są to rzeczy potrzebne na pierwszy tydzień czy miesiąc życia ale jednak są, małe dziecko w którymś momencie zaczyna się przemieszczać w łóżeczku i lepiej żeby wpierało główką w ochraniacz niż w szczebelek (tak mi się wydaje).

O właśnie, poszewkę też tak pod materacyk wkładałam.

Edytowane przez NibyNic
Czas edycji: 2018-12-28 o 15:56
NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-28, 15:58   #3899
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Unss lozeczko będzie puste. Ja się tęgi trzymam. Córka była strasznym wiercikiem i pewnie nie raz by się czymś nakryla. Mam tylko dylemat co do ochraniaczy. Bo jednak bezpieczniej było niz bez. Na poczatku na pewno nie założymy ale potem juz tak. Takie większe dziecko co podnosi głowę, kręci głową na lewo i prawo, czy leżąc na brzuszku chyba nie powinno sobie krzywdy zrobić i się poddusic. Ja się balam raczej połamanych nóżek przez wkładanie w szczebelki. Albo córka przez sen chciała raczkowac i głową walila o lozeczko. Jedynie co zastanawiam się czy kupić rożek czy po prostu koldre lub kocyk kłaść w poziome a boki z prawej i lewej strony wsuwac po materac. Tak żeby dziecko nie mogło się rozkopac.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Teraz to chodziło o rozmowę na skype, bo on jest w Anglii. Ale tak to właśnie wygląda. Jak jest w PL i czasami coś mi nie pasowało, żeby spotkać się w jakiś dzień, to wielkie pretensje. A czasami to nie idzie się z nim dogadać i o wszystko muszę dopytywać z własnej inicjatywy ustalać. Czasami się zastanawiam ile osobowości ma ten człowiek. Raz elokwentny udręczony tatuś tęskniący za synkiem, a raz totalnie wywalone.

Pościel śliczna! W ogóle ostatnio w sklepie oglądaliśmy to są takie przepiękne.
Jednak ja też zawsze miałam przed oczami to, że dziecko sobie narzuci kołderkę na głowę nóżkami. U nas w ogóle się nie sprawdziła pościel, bo młody ciągle się rozkopywał czy z rożka czy nawet jak go próbowałam przykrywać. Jak synek był mały, to najpierw spał w śpiworku, potem w polarowych pajacach (sezon zimowy). Ewentualnie do przykrycia brałam większy koc dziecięcy, kładłam w poprzek łóżeczka i boki wsadzałam pod materac, żeby była kieszonka. Teraz mam otulacz na początek, bo i tak to wiosna/lato.
OOo właśnie bo tym wkkładaniu pod matetac pisalam rozmyślań czy tak na początek nie robić a potem w spiworek. ja oglądałam dzisiaj ale drogie a na 56 nie wiadomo jak długo starczy. W domu mamy chyba 62 albo 68 wkladalismy jak była taka malusia gdzieś około 2 miesiąca i na długo nam starczył.

Otulacz to tylko przykrycie ? Jak cienki kocyk?

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2018-12-28 o 16:00
Stary 2018-12-28, 15:59   #3900
Michacha1234
Zadomowienie

Wróciłam właśnie z małego szoppingu z mamą.
Byłyśmy w Smyku Megastore (czy jakoś tak) i było dużo wózków, ale chyba się już zakochałam w tamtym Adamexie co wczoraj oglądaliśmy w hurtowni. Tylko nie wiem jaki kolor wybrać, bo ten co facet miał na stanie był popielaty z bordową gondolą, ala skórka. Niby fajny, ale chyba wolę w popielu calosc lub graficie. Ten bordo zbyt odważny chyba dla mnie. Z racji tego, że to 2 w 1 to muszę obczaić, w którym zestawie kolorystycznym będzie ciemniejsza spacerówka. Wiadomo, że na tym etapie mały będzie już coś jadł w wózku i boję się, że jasna za szybko się uświni. Generalnie koszt 1499 zl czyli tyle ile w necie. W dodatku gość nam go składa i w razie czego jak coś się będzie dziać to reklamacja u niego na miejscu. 6 tygodni czekania jeśli danego koloru nie ma na stanie, więc chcę to szybko załatwić i mieć z głowy. Do tego dobieramy fotelik.
Kurcze uciekło mi, ale któraś z Was pisała o klupsiu, o komodzie z przewijakiem. Była wystawiona z taką żyrafą i do tego łóżeczko, bardzo fajnie wygląda na żywo! Też się nad takim zestawem zastanawiam. Ale chyba łóżeczko potem kupimy, bo na razie mamy tą kołyskę.
Kupiłyśmy rożek i kilka ciuszków z wyprzedaży. Oczywiście jakiś facet się wcisnął do kolejki przede mną. I mówię do niego, wie pan co, ale tu jest jedna kolejka do obu kas. A on z tekstem "ja mam tylko skarpetki" na co ja "a ja tylko jestem w ciąży..." . Potem jak poszedł, to ekspedientka do mnie, że mogłam podejść pierwsza. A to chyba ona powinna mnie w takim razie zaprosić do kasy,skoro była świadkiem takiej wymiany zdań. Po co ja mam się kłócić z jakimś starym kabanem. Potem byłyśmy w Ikei. Kolejka na pół sklepu, ale wyczaiłam kasę z pierszeństwem. Poszłam, a tam nic nie lepiej, ale stali w niej też "normalni" ludzie. Było napisane, żeby podejść bez kolejki do kasjera, więc poszłam na przód do babki i mówię czy jest opcja obsłużenia mnie szybciej? I wiecie co? Poczułam się jakbym okradła biedną staruszkę. Zaczęły się jakieś komentarze z kolejki, że co? że jak? że ktoś tam z dzieckiem? a ktoś coś jeszcze...Pomyślałam, że wolałabym stać w zwykłej kolejce na pół sklepu, niż wysłuchiwać jakiś pretensji...Uffff to się rozpisałam.

Aaaa i jeszcze mi się przypomniało, że siora mi mówiła, że jej mały spał w śpiworku i jakimś cudem włożył ręce do środka i znalazła go całego w środku A wydawało mi się, że to takie bezpieczne.

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2018-12-28 o 16:03
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości