|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja jeszcze nie wiem co bede miec w lozeczku. Posciel moze niekoniecznie i to nie ze wzgledu na zalecenia ale na to, ze u nas na poddaszu jest meeeega cieplo jak tylko zrobi sie cieplo na zewnatrz. Mysle,ze ze wzgledu na to nie bede kupowac spiworkow bo takie wieksze mam wiec na zime beda ok, a na poczatek nie bede gotowac dziecka. Bo my polacy mamy tendencje do przegrzewania dzieci
![]() Moze ten otulacz wezme pod uwage. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Cytat:
My dzis ogladalismy pajero i barlette i ta barletta byla bardzo fajna wiec bralam ja tez pod uwage ale same jasniutkie kolorki byly. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja jestem trochę zielona w temacie wyposażenia do łóżeczka, mamy jakiś rożek kupiony i ze 2 spiworki póki co. Kołdrę i poduszkę dopiero pewnie po kilku miesiącach zaczniemy używać, więc chyba nie kupuje. Te otulacze muszę spojrzeć co to
![]() Co do wózka raczej jesteśmy zdecydowani na espiro next, ale czekam na promke. W black friday faktycznie dobra cena była, praktycznie 500 zł taniej, ale nie chciałam wtedy przed polowkowymi jeszcze, mimo że tż nalegal, a może trzeba było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej ciąży na glukozie babki się ze mną klocily ze nie mam prawa pierwsza wejsc ze powinnam czekać Na nic gadanie im ze ja spedze jeszcze tu dwie godziny, ze jestem w ciąży i ogólnie na czym polega badanie krzywej. Uslyszalam ze mogę sobie czekać w kolekcję bo ciąża to nie choroba. Od kobiety. Strasznie mi wtedy się ciśnienie podniosło. A babka z laba oczywiście otworzyła się z półgodzinnym opóźnieniem i potem pod presją ludzi nie wzięła pierwszej mnie tylko ta wredną kobietę co najwięcej miała do pyskowania. No a potem dopiero mnie. A narzekania ze jakie to one zmęczona bo bez kawy, Nie wiem jak można być taka pindą i nie pamiętać jak przechodziło się ciążę juz nie mówiąc ze w laboratorium obowiązuja jakieś zasady i to ja powinnam pierwszą wejść. Patologa razem z pielęgniarka. Dobrze ze ich pozamykali teraz się śmieje ale wtedy nie było mi do śmiechu. Przykro jest mentalność polakow. To faceci maja więcej wyrozumiałości dla kobiet w ciazy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-28 o 16:14 |
|
|
|
|
#3904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3905 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem zielona w temacie wyposażenia do łóżeczka, nawet nie wiem jakie łóżeczko chcemy.. Czy normalne drewniane, czy turystyczne czy chicco next2me.. Mamy tylko jeden rożek od mamyginekolog, ale nie wiem czy to się nadaje do spania?
![]() My też czekamy na promke na espiro next ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja naprawdę nie jestem jakaś kłótliwa i nie wymagam nie wiadomo czego, ale jeśli mam możliwość skorzystać z kasy szybciej to dlaczego nie. Dlatego poszłam się grzecznie zapytać kasjerki. A tu hejt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Espirowe dziewczyny jak będziecie widzieć Manhattan, Avenue lub Silver do 2k to dawajcie znać bo biorę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dam znać jak znajdziemy coś do 2k ![]() Ruszam tylek na silownie, rozruszac gruby tylek po świętach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą...w takich sklepach z wózkami można się targować tj zawsze mogą to -10% obniżyć -tak mi zasugerowała Pani w Kubusiu w Bochni, a jak coś to na Warsztatach bezpieczny maluch też rozdają zniżkę 10% do Bobo wózków Kraków.Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
tzn mi o silvera ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3912 |
|
Wtajemniczenie
|
Cocci ja planuję przykrywać dziecko lekkim kocykiem tylko i włożyc pod materac
Michacha ja mogłbabym mieć jasną spacerówkę bo nie uczyłam dziecka jeść w wózku- ewentualnie suchą bułkę i wodę do picia więc tym nie pobrudziła. Gorzej z butami ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Odebrałam wyniki krzywej na czczo 83 po 1 godz 171 po 2 godz 158 także szału nie ma mam nadzieję, że lekkie przekroczenie po 2 godz nie oznacza cukrzycy??? choc wiem, że muszę się pilnować ze słodyczami mimo wszystko
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3914 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
Tereska strasznie mi przykro z powodu twoich zmartwień. Cieżko zrozumieć jak ktoś niby dorosły nie potrafi podjąć właściwych decyzji o sobie i swojej przyszłości i wziąć odpowiedzialności za dziecko które jest juz w drodze tylko trzyma sie maminej spódnicy. Twoja sytuacja pokazuje tylko nam wsYtskim jak ważne jest wychowanie dziecka i bycie matka â wystarczająco dobrąâ która wie w którym monecie pozwolić dziecku dorosnąć i zejść na dalszy plan ! Apropo tego Nexta to aż weszłam na ich stronę irl i tez nie było super wyprzedaży chyba tylko w uk maja większa online - w sumie to nie wiedziałam. Co innego stacjonarnie - nakupiłam za dużo i cześć muszę oddać ( nie potrafiłam zdecydować co sie przyda). Mam teraz wolne między świetami i wyciągnęłam rzeczy po córce. Okazało sie ze większość jest szara wiec wszystko sie przyda . Nie znaliśmy jej plci wiec nie kupowałam nic różowego . Dopiero po 3 miesiącu wyglądała w końcu jak dziewczynka hehe. Ale na potem kupiłam małemu bluzki spodenki kompleciki dresiki nawet kurtkę na jesień i druga na zimę przyszłą bo za taka cenę szkoda było nie wziąć ! Rzeczy po córce spakowałam i nie wiem co z tym zrobie. Żal oddać komuś obcemu bo wszytsko super i firmowe a nikt w rodzinie ani żadna koleżanka nie jest w ciąży. JesCze apropo ciuszków po córce znalazłam ciuszki o których kompletnie zapomniałam . Mianowicie pajace na suwak - super wygodne nie trzeba sie męczyć z napami ... i najlepsze pajace na magnesy dosłownie zapinają sie same automatycznie Hehe polecam Cytat:
Cytat:
Apropo chusty ja nie zamierzam kupować, tylko ze ja w ogole nie nosiłam córki. Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2018-12-28 o 19:35 |
||
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Też już mam wyniki glukozy
Na czczo 69 Po godzinie 100 Po dwóch 105
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ginekolog może wystawić skierowanie do endrykonologa ?
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edit: google twierdza, ze ginekolog ktory przyjmuje w ramach nfz moze wystawic skierowanie do endokrynologa. Ja chodze prywatnie dlatego moj nie moze. Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2018-12-28 o 18:15 |
|
|
|
|
#3918 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ludźmi się nie przejmuj - mój mąż wyznaje taką zasadę i dobrze mu się żyje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- A tak w ogóle to Espiro to jest producent spod Częstochowy. Jest jeszcze opcja że poproszę mamę żeby rozpuściła wici wśród swoich kontaktów czy ktoś nie zna kogoś stamtąd Albo ją wyślę do nich może pozyska sobie jeszcze kolejnego Klienta w pracy
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisalam się do swojego gina ale na NFZ, dopiero na 02.01. Chcem żeby spojrzał na moje wyniki. Żelazo i hemoglobinę mam niską. No i i te wysokie tsh. Mam nadzieje ze on będzie mógł w swoim gabinecie na nfz napisać mi skierowanie do specjalisty Nie uśmiecha mi się specjalnie iść do rodzinnego. W gabinecie prywatnym wiem ze nie wystawia skierowan. Jak robilam wyniki z krwi kazał przyjść do przychodni. Zastanawia mnie jak z endrykonologiem bo koleżanka cos wspomniała ze to raczej rodzinny wystawia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Mamaszkraba doczytalam to na szaro. Mam nadzieję ze wystawi mi skierowanie zanim ja sobie załatwię tych lekarzy to trzeci trymestr mnie zastanie. Swoja droga w środę zaczynam juz III trymestr kiedy i jak się pytam to zlecialo? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Kolędę mamy załatwioną
Listopadowa, nie wiem jak do endykrynologa ale do urologa mi ginekolog wystawiał.
|
#3923 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale to wyjdzie w praniu i najwyżej kupimy lub uszyjemy jakiś śpiworek Cytat:
Cytat:
Upolowałam dziś Flexi Bath na olx kolejna składana rzecz do naszego małego mieszkanka. Za to TŻ był ze mną na zakupach i wstąpiliśmy do lumpka. Sam osobiście upolował sukieneczkę i letni kombinezonik dla Mai. Jaki był dumny! Dziewczyny jak tam Wasze brzuchy? Też czujecie się wypchane do granic możliwości? Wieczory są dla mnie straszne. Wstaję rano i jest dobrze. Brzuszek nie przeszkadza. Zjem śniadanie, potem piję małą kawę. Następnie obiad. Po obiedzie się zaczyna. Jestem pełna i czuję się wypchana. Na deser zjadam suszone śliwki ze słoiczka dla dzieci na te zaparcia (pomogły, polecam). I potem jak już widzę czas na kolację, którą robię 18-19 zależnie jak młody się domaga, to mam dość. Ledwo to wszystko mieszczę. Czuję się jak wielka kula i ledwo dycham. Żebyście widziały w jakiej pozycji teraz siedzę. Wtedy też czuję dzidzię ułożoną na prawym boku i ciązy mi to jak jakiś głaz. Nie obżeram się, serio. Jem tyle ile przed ciążą. Wiadomo czasem podjem jakąś słodycz czy owoca, no ale nie na umór. Z tej opresji ratuje mnie tylko wieczorna kupa o ile nadejdzie. Jak nie, to męczę się podwójnie, zwłaszcza jak młoda zaczyna nocną imprezę w brzuchu.
|
|||
|
|
|
#3924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam ten wózek i polecam mam szare, takie trochę sweterkowe wykończenie. Prezentuje się ładnie, jest bardzo zwrotny, ma duże koła i jest jakiś taki... zgrabny Raczej nie będę używała go w opcji spacerówki tylko sprzedam jak przestanę używać gondoli, ale bardzo fajny wózek![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do jedzenia to tak... Ja w ogole chyba jem mniej niz przed ciaza bo nie daje rady. Od BN znow mi niedobrze popoludniami jak zjem cokolwiek wiec na obiedzie o 12 musze skonczyc bo potem i tak rzygam a czuje sie tak napompowana, ze szok. Chociaz Leo jest meeega nisko i nogami nadal w dół wiec w ogole ucisku na zoladku nie mam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po wizycie. 2 h opóźnienia ![]() Mała znów zaciskała nogi, więc dobrze, że na połówkowym zobaczyliśmy co ma między nimi ;-) Wszystko w porządku. Szyjka 34mm, mała waży 500gram, zmniejszamy dawkę luteiny. Gin się śmiał, że miałam najmniejszy przyrost wagi wśród dzisiejszych pacjentek, ciekawe czemu :mysli: przez ostatanie 24h zwróciłam całą zawartość żołądka i zjadłam miskę ryżu z jabłkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie glukoza spoko wyszla ale za to tsh poszybowalo w gore na dawce 62,5...
|
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy któraś z Was robiła już listę wyprawkową bez uwzględnienia ubranek? Będziemy z mężem wybierać w przyszłym tygodniu i w sumie do końca to nie wiem czego potrzeba
|
|
#3930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

A wydawało mi się, że to takie bezpieczne.

w pierwszej ciąży na glukozie babki się ze mną klocily ze nie mam prawa pierwsza wejsc ze powinnam czekać
Na nic gadanie im ze ja spedze jeszcze tu dwie godziny, ze jestem w ciąży i ogólnie na czym polega badanie krzywej. Uslyszalam ze mogę sobie czekać w kolekcję bo ciąża to nie choroba. Od kobiety. Strasznie mi wtedy się ciśnienie podniosło. A babka z laba oczywiście otworzyła się z półgodzinnym opóźnieniem i potem pod presją ludzi nie wzięła pierwszej mnie tylko ta wredną kobietę co najwięcej miała do pyskowania. No a potem dopiero mnie. A narzekania ze jakie to one zmęczona bo bez kawy, Nie wiem jak można być taka pindą i nie pamiętać jak przechodziło się ciążę juz nie mówiąc ze w laboratorium obowiązuja jakieś zasady i to ja powinnam pierwszą wejść. Patologa razem z pielęgniarka. Dobrze ze ich pozamykali
teraz się śmieje ale wtedy nie było mi do śmiechu. Przykro jest mentalność polakow. To faceci maja więcej wyrozumiałości dla kobiet w ciazy. 

z resztą...w takich sklepach z wózkami można się targować tj zawsze mogą to -10% obniżyć -tak mi zasugerowała Pani w Kubusiu w Bochni, a jak coś to na Warsztatach bezpieczny maluch też rozdają zniżkę 10% do Bobo wózków Kraków.

mam nadzieję, że lekkie przekroczenie po 2 godz nie oznacza cukrzycy??? choc wiem, że muszę się pilnować ze słodyczami mimo wszystko
na pewnym etapie jak nie chcial sprzatac po sobie zabawek, a ja juz mialam dosc chodzenia i zbierania wszystkiego, to wzielam worek na smieci i spakowalam wszystko to, co lezalo na podlodze... Sporo tego bylo. On oczywiscie sie darl, ze a) sprzatal nie bedzie b) mam nie wyrzucac tego... Ale spakowalam i na niby wyrzucilam.. poskutkowalo bo od tego czasu przynajmniej jak cos jest rozwalone po podlodze to u niego w pokoju, a nie po calym domu. Dba o zabawki, a o Lego w szczegolnosci.

Albo ją wyślę do nich
¸ 
elf01 - Karolina, 26 lat, TP wg OM 01.04.2019
, tp wg OM 06.04.2019

kiedy i jak się pytam to zlecialo?
o ile nadejdzie. Jak nie, to męczę się podwójnie, zwłaszcza jak młoda zaczyna nocną imprezę w brzuchu.
a czuje sie tak napompowana, ze szok. Chociaz Leo jest meeega nisko i nogami nadal w dół wiec w ogole ucisku na zoladku nie mam.