|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
jakbys chciała pójść w kierunki rozszerzania diety. Dziecko ma 3,5 wiec za 2,5 na pewno będą rozszerzac jak nie szybciej. Fajnie są bidony bbox. Szczególnie do nauki picia. Ja przy drugim dziecku na pewno kupie. Teraz mamy na tej samej zasadzie inny trochę tańszy ale się psuje niestety. Z trwalych, prostych i fajnych bidonow skip hop( oni w ogóle maja fajne rzeczy). Albo kubeczek doidy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
wracamy w czwartek ale mąż chce jechać do rodziców i zostać do niedzieli a tam dwa labki które znam są tragiczne (niby też Diagnostyka). Jak sobie pomyślę, że miałabym tam siedzieć dwie godziny to mi już niedobrze Tu koło siebie mam taki malutki punkt, ale babeczki super, fajna poczekalnia, nigdy nie ma tłumów. Więc może pójdę już jutro to zrobić, myślałam jeszcze o poniedziałku ale chciałam iść zrobić wymaz z pochwy a nie wiem czy tam pobierają. Bo jak nie to pójdę do jakiegoś laboratorium gdzie robią tylko badania mikrobiologiczne, ale z krwi już nie ( właśnie doczytałam że mają nieczynne do końca grudnia
|
|
#3873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale generalnie i tak nie chciałam przekroczyć 1,5k na wózek więc myślę, że to jest taka uczciwa kwota. Jak już naprawdę zakocham się na maxa w czymś drozszym to dołożymy ale chyba wolę kupić lepszą spacerowke za jakiś czas... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3874 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo że mieszkamy prawie koło kościoła to chrzciny chcielibyśmy u niego właśnie Cytat:
|
|
#3875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa też się zdeklarowała, że kupi ,,nawet taki za 3 tys" a jak pojechaliśmy, wybraliśmy - zaczęła się wypytywała się o cenę to jej rekacja jakaś taka dziwna była, chociaż w kwocie i z fotelikiem się zamieścimy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() Za to na imieniny kiedys dostalam taka posciel gdzie poduszki z innej parafi niz koldra masakraWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3877 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny,
Godzina 11, a ja dalej w łóżku leżę z książką.... No piękne te życie na zwolnieniu zaraz chyba aktywuje netflixa ![]() My wczoraj zrobiliśmy pierwszy konkretny zakup dzidziusiowy.. zamówiliśmy komode z przewijakiem firmy Klupś. też chcieliśmy jechać do Ikei, ale patrzyłam na stronę online i nic tam nie znalazłam.. Jak tylko przyjdzie to będę mogła wziąć się za kupowanie zawartości ![]() Ja idę na glukoze chyba 2 stycznia, jeszcze za dużo ciast mam w krwiobiegu, a to jeszcze nie koniec zapasów z lodówki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybraliśmy Espiro Next Silver bo ma czarną rączkę. Mają 3 odcienie szarości z brokatową nitką. W sklepie mieli wyeksponowany ten najjaśniejszy jasnoszary (ten ciemny mieli na magazynie, a że byl remanent to nie mogla nam bebeczka go pokazać ) a tż się uparł na najciemniejszy taki stalowy, a ja muszę najpierw zobaczyć jak się prezentuje na żywo także pewnie zamawiać będziemy w lutym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moj maminsynek przebral miarke, dlugo to trwalo zebym sobie zdala sprawe, ze to nie ma sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
A poka poka posciel ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po świętach
szkoda, że tak szybko minęły, z drugiej strony dobrze jest wrócić do normalności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tragiczna była, po pierwszym praniu wywalilam, bleeWysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3881 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
u mnie dziś leniwie. Wczoraj byłam pooglądać łóżeczka, chicco raczej wygra jeśli chodzi o Święta w tym roku jestem bardzo zadowolona, miło spędzony czas. Mamy wolne do środy wiec już w ogóle bomba. Prezenty są i udane i nie, jak zwykle. Najbardziej cieszę się z prezentu, który zrobiliśmy sobie z mężem - kupiliśmy sobie kolejnego kota, jest wspaniały. Z mało cieszących prezentów - chyba tylko chusta do noszenia dziecka, bo totalnie to do mnie nie przemawia i raczej ją sprzedam na olx. Jakie macie plany na sylwestra? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam brac bebetto Holland ale potem zdecydowalam sie na ten model. Co do fotelika to niestety moj plan legl w gruzach kupilismy cybexa (nosidelko) z isofixem i adapterami, ze mozna go do wozka wpiac. A po tych paru miesiacach kupimy obrotowy 360.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
Przyszły przed chwilą ubranka z Zary. Ale mają speeda
zamawiałam przedwczoraj wieczorem jak się zaczęła wyprzedaż, a paczka dzisiaj już jest u mnie
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zdecydowalam na Anex sport rainbow i od 2 miesiecy grzecznie sobie juz czeka w kartonie na swoj czas a ja sie juz doczekac nie moge Tez mam adaptery do tego wozka do fotelika maxi cosi i oczywiscie fotelik tez juz mam baze kupilam zwykla, chociaz teraz jakbym miala kupowac to bym zdecydowanie szukala tej obrotowej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Anexy mi sie tez podobaly ale budżet mnie nie puszcza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż właśnie wygrał wszystko
![]() Pokazuję mu te ubranka co przyszły i jedno to taka piżamka z misiem na pupie. On tak patrzy na tego misia i mówi: "Jakby mu się ulało to miś będzie wyglądał jakby jadł czekoladę"
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Nufcia
niezły jest Twój mąż.Ja też kiedyś dostałam taką ciekawa pościel, brązową- po pierwszym spaniu w niej wygkafalidmy jak po solarium następnego dnia wylądowała w garażu do wycierania smarów.A pościel wybrałam taką:posciel-dziecieca-do-lozeczka-jana-star-panda-detail.jpeg
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chustowac tez planuje Tylko nie wiem jaka długość celowac bo ja kurdupel a TŻ dość wysoki chociaż szczupły. Ja zdecyduje się na uzywke. A ja poszlam do galerii, sama. TŻ jeździ w parku z córka bo śpi. A ja oczywiście poszlak jeść słabo mi się robiło. No nic ide dalej chodzić po sklepach. Lubie robić to sama Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babka, od ktorej go odkupilam za pol ceny mowila, ze od poczatku miala zamiar go sprzedac i bardzo dbala, poza tym dziecko urodzilo sie w zimie jako wczesniak to trz jest malo uzywany. I faktucznie, wyglada jak nowy, jeszcze na gwarancji i za 1000 zl co i tak wydaje mi sie sporo jak na wozek, no ale moze uda sie pozniej go jeszcze sprzedac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
mi sie ogolnie podobaja takie spokojne posciele, jakos nie wydaje mi sie dobrym pomyslem do lozeczka pstrokacizna, bo dziecko ma sie tam wyciszac. Dlatego cale lozeczko hede chciala zrobic w ecru Nawet karuzelke juz kupilam z mamas&papas, bo oni wlasnie maja takie stonowane kolory. I posciel i karuzelka bedzie z kroliczkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3891 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba się niepotrzebnie wczoraj chwaliłam, że od kilku dni dobre samopoczucie, bo dzisiaj było bardzo nieprzyjemne spotkanie z toaleta
mam nadzieję, że to taki jednorazowy incydent ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sie obudzilam wlasnie bo bylam padnieta po tym cukrze, zakupach i obiedzie. Zreszta pogoda taka barowa, pada caly dzien. Musze pranie poprasowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
My też dzis dokonaliśmy pierwszego dużego I poważnego zakupu mamy fotelik gb idan z baza. Wózków tez oglądaliśmy dużo ale o tym pomyślimy w przyszłym miesiącu.
A co do kupowania wózku/dawanie kasy przez rodziców dziadków to jeśli wiecie że nie zbiednieja i to wy możecie decydować i nie będzie trzeba na wózku pisać laudacji dziekczynnych to czemu nie. Sylwestra robimy u nas ale to na spokojnie będzie moja siostra z facetem i przyjaciółka w ciąży z mężem i synkiem. Super ze wszystkie narazie w mierze nieźle przechodzimy ta krzywa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama szkrabka ja mam hollanda po córce i lubie go
![]() Chuste miałam i teraz tez napewno cos ładnego kupię bo potrafi uratować tylek. A tula dla dzieci siedzacych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3897 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak to właśnie wygląda. Jak jest w PL i czasami coś mi nie pasowało, żeby spotkać się w jakiś dzień, to wielkie pretensje. A czasami to nie idzie się z nim dogadać i o wszystko muszę dopytywać z własnej inicjatywy ustalać. Czasami się zastanawiam ile osobowości ma ten człowiek. Raz elokwentny udręczony tatuś tęskniący za synkiem, a raz totalnie wywalone. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak ja też zawsze miałam przed oczami to, że dziecko sobie narzuci kołderkę na głowę nóżkami. U nas w ogóle się nie sprawdziła pościel, bo młody ciągle się rozkopywał czy z rożka czy nawet jak go próbowałam przykrywać. Jak synek był mały, to najpierw spał w śpiworku, potem w polarowych pajacach (sezon zimowy). Ewentualnie do przykrycia brałam większy koc dziecięcy, kładłam w poprzek łóżeczka i boki wsadzałam pod materac, żeby była kieszonka. Teraz mam otulacz na początek, bo i tak to wiosna/lato. |
||||
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poduszeczka raczej będzie nam potrzebna tylko żeby starszemu było łatwiej trzymać braciszka. Ochraniacze do łóżeczka też kupię. Nie są to rzeczy potrzebne na pierwszy tydzień czy miesiąc życia ale jednak są, małe dziecko w którymś momencie zaczyna się przemieszczać w łóżeczku i lepiej żeby wpierało główką w ochraniacz niż w szczebelek (tak mi się wydaje). O właśnie, poszewkę też tak pod materacyk wkładałam.
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2018-12-28 o 15:56 |
|
|
|
|
#3899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
rozmyślań czy tak na początek nie robić a potem w spiworek. ja oglądałam dzisiaj ale drogie a na 56 nie wiadomo jak długo starczy. W domu mamy chyba 62 albo 68 wkladalismy jak była taka malusia gdzieś około 2 miesiąca i na długo nam starczył. Otulacz to tylko przykrycie ? Jak cienki kocyk? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-28 o 16:00 |
||
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam właśnie z małego szoppingu z mamą.
Byłyśmy w Smyku Megastore (czy jakoś tak) i było dużo wózków, ale chyba się już zakochałam w tamtym Adamexie co wczoraj oglądaliśmy w hurtowni. Tylko nie wiem jaki kolor wybrać, bo ten co facet miał na stanie był popielaty z bordową gondolą, ala skórka. Niby fajny, ale chyba wolę w popielu calosc lub graficie. Ten bordo zbyt odważny chyba dla mnie. Z racji tego, że to 2 w 1 to muszę obczaić, w którym zestawie kolorystycznym będzie ciemniejsza spacerówka. Wiadomo, że na tym etapie mały będzie już coś jadł w wózku i boję się, że jasna za szybko się uświni. Generalnie koszt 1499 zl czyli tyle ile w necie. W dodatku gość nam go składa i w razie czego jak coś się będzie dziać to reklamacja u niego na miejscu. 6 tygodni czekania jeśli danego koloru nie ma na stanie, więc chcę to szybko załatwić i mieć z głowy. Do tego dobieramy fotelik. Kurcze uciekło mi, ale któraś z Was pisała o klupsiu, o komodzie z przewijakiem. Była wystawiona z taką żyrafą i do tego łóżeczko, bardzo fajnie wygląda na żywo! Też się nad takim zestawem zastanawiam. Ale chyba łóżeczko potem kupimy, bo na razie mamy tą kołyskę. Kupiłyśmy rożek i kilka ciuszków z wyprzedaży. Oczywiście jakiś facet się wcisnął do kolejki przede mną. I mówię do niego, wie pan co, ale tu jest jedna kolejka do obu kas. A on z tekstem "ja mam tylko skarpetki" na co ja "a ja tylko jestem w ciąży..." . Potem jak poszedł, to ekspedientka do mnie, że mogłam podejść pierwsza. A to chyba ona powinna mnie w takim razie zaprosić do kasy,skoro była świadkiem takiej wymiany zdań. Po co ja mam się kłócić z jakimś starym kabanem. Potem byłyśmy w Ikei. Kolejka na pół sklepu, ale wyczaiłam kasę z pierszeństwem. Poszłam, a tam nic nie lepiej, ale stali w niej też "normalni" ludzie. Było napisane, żeby podejść bez kolejki do kasjera, więc poszłam na przód do babki i mówię czy jest opcja obsłużenia mnie szybciej? I wiecie co? Poczułam się jakbym okradła biedną staruszkę. Zaczęły się jakieś komentarze z kolejki, że co? że jak? że ktoś tam z dzieckiem? a ktoś coś jeszcze...Pomyślałam, że wolałabym stać w zwykłej kolejce na pół sklepu, niż wysłuchiwać jakiś pretensji...Uffff to się rozpisałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Aaaa i jeszcze mi się przypomniało, że siora mi mówiła, że jej mały spał w śpiworku i jakimś cudem włożył ręce do środka i znalazła go całego w środku A wydawało mi się, że to takie bezpieczne.
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-12-28 o 16:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

jakbys chciała pójść w kierunki rozszerzania diety. Dziecko ma 3,5 wiec za 2,5 na pewno będą rozszerzac jak nie szybciej. Fajnie są bidony bbox. Szczególnie do nauki picia. Ja przy drugim dziecku na pewno kupie. Teraz mamy na tej samej zasadzie inny trochę tańszy ale się psuje niestety. Z trwalych, prostych i fajnych bidonow skip hop( oni w ogóle maja fajne rzeczy). Albo kubeczek doidy

co prawda wole srebro lub biale zloto ale uwielbiam. W tym roku dostalam od meza Pandore bransoletke z koralikami i do kompletu tesciowa i rodzice tez mi kupili po jednym charmsie
Tu koło siebie mam taki malutki punkt, ale babeczki super, fajna poczekalnia, nigdy nie ma tłumów. Więc może pójdę już jutro to zrobić, myślałam jeszcze o poniedziałku ale chciałam iść zrobić wymaz z pochwy a nie wiem czy tam pobierają. Bo jak nie to pójdę do jakiegoś laboratorium gdzie robią tylko badania mikrobiologiczne, ale z krwi już nie ( właśnie doczytałam że mają nieczynne do końca grudnia 
To już drugi taki komplet od niej, ale tamten był biały, więc przynajmniej nie farbował
Ale przynajmniej okazuje się, że proboszcz jest dość wyrozumiały, bo tż brat załatwił wczoraj bez problemu chrzciny, bez ślubu. Nawet nie prawił morałów, więc jest nadzieja, że też to ogarniemy
no ale generalnie i tak nie chciałam przekroczyć 1,5k na wózek więc myślę, że to jest taka uczciwa kwota. Jak już naprawdę zakocham się na maxa w czymś drozszym to dołożymy ale chyba wolę kupić lepszą spacerowke za jakiś czas...
26.08.2017
Wczoraj je wyprałam i się takie szmatki cienkie porobiły, że porażka! W dodatku kolory poschodziły, widziałam że woda była w pralce zafarbowana na czerwono ☺
masakra
zaraz chyba aktywuje netflixa 

) a tż się uparł na najciemniejszy taki stalowy, a ja muszę najpierw zobaczyć jak się prezentuje na żywo
Mi tez sie wydaje, ze wiele czynnikow sklada sie na relacje z rodzenstwem. Ja mam brata 5 lat mlodszego i kontakt jest ok ale ja mu sie w zycie i jego decyzje nie wtracam, zawsze moze przyjechac i pogadac ale niech sam decyduje. Moge mu cos doradzic, przedstawic inny punkt widzenia ale niech robi to, co uwaza za stosowne. To samo mowie mamie, zeby mu nie mowila co ma robic bo czlowiek jest dorosly i niech bierze odpowiedzialnosc za swoje decyzje a ona czasem ma takie zapedy.

niezły jest Twój mąż.
następnego dnia wylądowała w garażu do wycierania smarów.
chustowac tez planuje
słabo mi się robiło. No nic ide dalej chodzić po sklepach. Lubie robić to sama
mam nadzieję, że to taki jednorazowy incydent