|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
|
|
#3962 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Cieszę się z mojego plecaka z aliepress jednak, bo nic mnie tak nie wkurzało przy wózkowej torbie jak to, kiedy się schylałam i ta torba mi leciała z ramienia czy do przodu. Cytat:
Bardzo fajny ![]() Te przewijaki z Ikei są całkiem fajne. Koleżanka miała ten drewniany i z tymi ikełowymi organizerami był super. Muszę się zastanowić jak zorganizować te podręczne rzeczy skoro będziemy mieć na razie łóżeczko dostawne. Pewnie jakieś koszyczki pod ławę. Cytat:
My byliśmy w Pepco dziś, kupiłam parę rzeczy na przecenie młodemu i TŻ poleciał na dział maluszków i coś powybierał. Jakieś słitaśne bodziaki za 5zł, mamy chyba dwie pary spodenek i kaftanik. PS. Chciałam tylko przypomnieć o ciążowym smakołyku czyli makrela w sosie pomidorowym Otworzyłam sobie puszkę, a synek pyta czy to dla kota? |
|||
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne zakupy poczynilyscie. Ja tylko e smyk kupiłam jedne półśpiochy i jedne body z długim rękawem. Jakoś niewiele rzeczy mi się podoba. Te z wyprzedaży to takie bardzo zimowe mi się wydają znowu w Internecie to nie jestem pewna jak one w dotyku i też nie ryzykuję zakupu.
Fajne te ubranka z Pinokio ale z czterech zamówionych przyszły mi tylko dwa i pozostałych się nie doczekam.
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Mzgz ciuszki piękne ![]() Ja przejrzałam ciuchy po córce i szału nie ma. Mam wrażenie ze pożółkły te ciuchy. Wypiore i zobacze. Ale chętnie kupilabym cos nowego. Na początek mamy pajaca i dwa bodziaki dlugi rekaw na 50. Na 56 mamy 4-5 pajacow plus kilka polarowych. Ale przy córce w ogóle ich nie uzywalam wiec nie wiem czy znowu te polarki będą bezużyteczne. 2 bodziaki na krotki rękaw. I tutaj bym kupiła jeszcze 1-2 sztuki. Na długi chyba 4 sztuki. Mamy jeszcze jakis cieplejszy sweterk, bluzę z kapturem i ciut grubsze 3 polarki bardziej na zewnątrz bo są lekko ocieplane. Przy córce nieużywane ale tutaj będzie okre przejściowy wiec może się przydadza. No i mamy jeden puchowy kombinezon, jeden polarkowy i spiworek taki do fotelika i nawet czapkę zimowa wiec jak będzie jeszcze zimno to jesteśmy przygotowani na wyjście ze szpitala AS i jeszcze 4 albo 5 sztuk polspiochow ape nie lubilsm ich przy corce. Byly szerokie a ten wiercik co chwile wyciągał z nich nogi. zastanawiam się czy cos jeszcze kupować prócz bodziakow na krotki rękaw. A na 62 tez trochę mamy ale może być tak ze szybko to ubierzemy. Ale Tego nie chciało mi patrzeć co i ile sztuk. W ogóle metka swoje a ciuch swoje. Trzeba będzie ubierać i patrzeć czy dobre. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- przeglądam wyprzedaże na next ale szczerze dla mnie ceny szału nie robią jak dla noworodka droga biorąc pod uwagę ze szybko rośnie.---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-12-29 o 19:48 |
||
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Hej po świętach
impreza roczkowa mnie pochlonela, teraz mam chwilę bo synuś śpi, mąż w pracy a maluszek sobie bryka w styczniu chcemy obejrzeć wózki rok po roku i będę kupować używke a tak chyba mam wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cenowo wyprzedaż w Next to tak jak normalne zakupy w najtańszym tu Primarku - a jakość nieporównywalnie lepsza ! |
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
jakis gorszy dzien mam dzis, nawet się nic pisać nie chce. Zaliczyłam dziś krwawienie z nosa i udane zakupy w lumpku dla małej. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam ciuchy na wyprzedażach. H&m dziecięce ubranka po parę funtów, 2,4 funty. To tak jakby w pl cos w sklepie stało po 5 zł. Pisze o samym stosunku zarobkow do cen. Nie przeliczam my w Polsce raczej się chyba nigdy nie doczekamy tak niskich cen.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja chrzesnica przyjechala, ma teraz 2,5 roku i fajnie sie z Igorem bawia ehhh szkoda, ze dziewuszki nie bedzie. Mam nadzieje, ze Leo tylko teraz w brzuchu charakterny, a potem mi odpusci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Mnie nosi żeby jechać dziś do jakiegoś dziecięcego sklepu ![]() Coco, to Ty prosiłaś o cynk o wózki? Na stronie internetowej entliczka jest 10% zniżki na hasło. Wychodzi za Espiro nect Avenue 2025 zł http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/1...0-08-31-48.png Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Młody jeszcze spi szokWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Trafiłam na stronie jakiegoś sklepu na listę wyprawkową
https://muppetshop.eu/data/include/c...1_DRUK_ost.pdf pomijając, że pewnie połowa rzeczy jest zbędna i reklamują swoje marki to dosyć obszerna się wydaje. O części rzeczy pierwszy raz słyszę - co to jest nebulizator? Kojarzy mi się z takim zespołem Tides from Nebula
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edit: masakra jaka lista to nie wyprawkowa, a na 1sze 4 lata życia dziecka
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2018-12-30 o 09:55 |
|
|
|
|
#3976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ajj to tylko jeden kolor z Avenue jest w tej cenie Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-12-30 o 10:27 |
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Podgrzewacz do nawilżanych chusteczek?
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mieliśmy całą noc okno w sypialni otwarte o coś mnie gardło drapie ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
połowa rzeczy wydaje się niepotrzebna, ale lepiej tak i wykreślić te zbędne niż siedzieć i wymyślać ![]() A o tym to słyszałam już coś. Ale dużo osób mówi że lepiej używać dużych wacików i ciepłej wody w domu
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu używałam wody i wacików, poza domem chusteczek ale nigdy ich nie ogrzewalam, w sumie to nawet o tym nie pomyślałam a może faktycznie to mało przyjemne dla malucha taką chusteczką nasączoną do ciepłej pupy dotknąć. Ale jakoś syn przetrwał a teraz powinno być ciepło na zewnątrz to i te chusteczki cieplejsze będą
|
|
#3981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3982 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niektóre to już dla mnie zbyteczne luksusy. Choć jak kogoś stać.... ![]() Dzień dobry ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
A my używamy wacikow. Chusteczki na wyjscia. Ja nie umiem myć pupy chusteczkami. Wole wacikami. Wydaje mi się ze wystarczy w ręce ogrzać taki wacik/chusteczkę. My na poczatku moczylismy w cieplej wodzie taki wacik.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory chusteczek mokrych uzywam, zeby mlodemu tylek wytrzec. Serio inaczej nie umiem
|
|
|
#3985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorki za szczerość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3987 | |
|
Raczkowanie
|
Są też mniejsze rozmiary tych plecaków
I teraz rzuciłam okiem jest tyle różnych nowych wzorów i kolorów! Cytat:
Kolejna dłuuuuuga noc za mną ![]() Ale pojawił się nam duży plus. Dosłownie drzwi naprzeciwko ![]() Mamy tam sąsiadkę, która ogółem siedzi zagranicą. Przyjechała na święta i padło hasło, że od czerwca chciałaby wynająć to mieszkanie. Już kiedyś rozmawialiśmy z TŻ, że może kiedyś będą chcieli je sprzedać. Byliśmy dzisiaj zatem u sąsiadki na pogawędce. Póki co ona jest chętna na wynajem, ale istnieje bardzo dużo opcja, że za 2-3 lata jednak to sprzeda. Zresztą ma też drugie mieszkanie na nowym budownictwie na naszym osiedlu. Nawet gdyby na początku mielibyśmy je wynajmować to tak czy siak idealnie. Babcia drzwi obok. Moja mama wróciłaby na to mieszkanie, więc i babcia nie zostaje sama. Mieszkanie ogólnie w stanie dobrym. Nie jest nowoczesne, trochę do zrobienia jest pod siebie, ale można mieszkać od ręki. W czerwcu ma dać znać jak dokładnie to wszystko może wyglądać, bo jej córka raczej osiądzie w Krk i tam jej kupią mieszkanie. Ogromnie się cieszę z tej okazji i mamy cichą nadzieję, że uda się to załatwić na naszą korzyść
|
|
|
|
|
#3988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio nakupiłam na tej promocji dla dzieci w Rossmannie i testuję, które najlepsze ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bawełniane, mega delikatne w dotyku i w sam raz nasączone płynem. Oczywiście skład też super. My na start je kupimy + waterwipes + waciki z wodą.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Super jakby udało się go wykupić bo i daleko z przeprowadzkąnie będzie i dobry stan tak jak piszesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
Przejrzałam tę listę, moje dziecko nie miało większości rzeczy i teraz nie planuję☠tego zmieniać
Pomijając koszty, to chyba utonęlibyśmy w tych gratach i gromadzącym się na nich kurzu ![]() Natomiast z rzeczy nieoczywistych a wspomnianych na liście polecam pokrowiec na fotelik, pozwala zaoszczędzić wiele godzin z życia i wiele przekleństw
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

AS i jeszcze 4 albo 5 sztuk polspiochow ape nie lubilsm ich przy corce. Byly szerokie a ten wiercik co chwile wyciągał z nich nogi. zastanawiam się czy cos jeszcze kupować prócz bodziakow na krotki rękaw.
jak dla noworodka droga biorąc pod uwagę ze szybko rośnie.
impreza roczkowa mnie pochlonela, teraz mam chwilę bo synuś śpi, mąż w pracy a maluszek sobie bryka 

jakis gorszy dzien mam dzis, nawet się nic pisać nie chce. Zaliczyłam dziś krwawienie z nosa i udane zakupy w lumpku dla małej.
26.08.2017
my w Polsce raczej się chyba nigdy nie doczekamy tak niskich cen.

w domu używałam wody i wacików, poza domem chusteczek ale nigdy ich nie ogrzewalam, w sumie to nawet o tym nie pomyślałam a może faktycznie to mało przyjemne dla malucha taką chusteczką nasączoną do ciepłej pupy dotknąć.

niektóre to już dla mnie zbyteczne luksusy. Choć jak kogoś stać....