|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Piszecie o jedzeniu więc jem późną kolację (moi mężczyźni zrobili)20181230_203514.jpeg
|
#4052 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Też lubię mączne. Niestety, bo u mnie odbija się to na wadze.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szynka, ser, kukurydza, papryka, cebula, keczup. Lepsze niż pizza zamawiana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha- faktycznie podobne
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4056 |
|
Rozeznanie
|
O takie tosty na full wypasie u mnie to zawsze szynka ser i pieczarki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Moje to nawet bez szynki. Zwykle mają na wierzchu świeżego ogórka lub rzodkiewkę ale dziś są takie, znaczy- były
|
#4058 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ojej ale narobiłyscie smaka na noc
![]() ![]() Krakersy z serkiem chrzanowym i łososiem, tosty ![]() nie zasnę ![]() My jutro dołączamy do teamu piżama nie chce mi się nigdzie łazic, źle znoszę dłuższe przybywanie w zimnej temperaturze (sutki mnie wtedy strasznie bolą ) no i będzie dobrze jak do północy wytrzymam w zeszłym roku też w sylwka byłam w ciąży i popijalismy herbatkę z termosu pod mostem w Pradze ![]() Życzę Wam dużo siły i wspaniałej bezalkoholowej zabawy ![]() 🥂Co do win to u nas w Auchan są bezalkoholowe 0,0%, m im. czerwone wytrawne. Ze 2x już kupilam, ale tak to trochę szkoda mi 30zl na coś, co bardziej smakuje jak soczek z czerwonych winogron Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też byłam w Pepco. Kupiłam bodziaka 62 za 2.99 więcej nic nie znalazłam godnego uwagi na %. Jak nic lepszego nie dorwę na promocjach w lepszych sklepach skończy sie na pepco albo kiku. Tanio tam i zawsze można cos kupić. Widziałam w kilku niemowlęcia odziez organic cotton. fajna mięciutka, wyglądała na dobra jakościowo. Kusił mnie pięciopak białych bodziakow na krótki rękaw. Jakbyscie cos slyszaly o wyprzedaży w Tesco piszcie. Dziecięce ubranka tez maja fajne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Pieluch mamy dużo. Dokupowalismy w miedzy czasie. Córka dużo ulewala a ja nie robilam prania często wiec woleliśmy mieć więcej tego. Flanele mamy jedna, średnio lubilam. Muslinowych kilka ipolecam. Przyjemniejsze niż tetra. A samej tetry to mamy pewnie gdzes około 10-15. Wypiore w 60 stopniach i nie będę kupować. I mamy jedna bambusowe. Używaliśmy jako okrycia w ciepłe dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Pestko trzymam kciuki żeby plan z mieszkaniem wypalił! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
może dla odmiany obejrzymy film zamiast serialu. Cos polecacie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
w pl kupilam tylko duo, ale wysypuje mnie po nin ale pamiętam takie zwykle kremy z effclar do twarzy i byłam zachwycona. Tutaj szukam trochę innych zamienników. Poki co przerzucam się na sera. Właśnie zmieniłam na jakieś tanie z Bielendy i cos słabo wygląda moja cera znowu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również dołączam do grona sylwestra miedzy tvp1, tvn a polsatem w szykownej pizamie
od kiedy mamy dziecko na imprezę wyszliśmy raz ale wróciliśmy o 1 bo mielismy stresa że mala się obudziła przez fajerwerki i ze bez cycusia nie usnie taka ze mnie matka polka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle teraz wszystkie kosmetyki i akcesoria z wysp teraz iuz są dostępne w naszych opolskich drogriach
Pamiętam ze moim pierwszym zakupem w UK był tangler wtedy jeszcze nie dostępny od reki stacjonarnie w pl. Do włosów na wyspach to nic ciekawego nie bylo. Mały wybór. W Polsce mozna szaleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
chyba dachowanie lepiej w testach wypadło ale nie jestem pewna, trzeba by było sobie poczytać o konkretnych testach. Ja wiem ze pasy nie oznaczaja słabszego bezpieczeństwa niż isofix.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Też czytałam, że dobrze zamontowany fotelik na pasach jest tak samo bezpieczny jak na bazie
Listopadowa, oglądałaś Black mirror na netflixie? Od 2 dni jest film, całkiem spoko Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4064 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiedziałam że nie można łososia, a objadłam się nim w święta Przyznam że pomijając alkohol to w sumie mało co patrzę już na te ograniczenia ![]() Cytat:
). W ciąży trochę bez sensu bo ani sauny, ani jacuzzi (boję się infekcji), ani normalnego masażu, ale chyba i tak się skuszę bo potem z niemowlakiem słabo...Cytat:
Muszę to sobie odbić najpóźniej w 2020 ![]() Bąble kupiłam "normalne" tylko 0%, zobaczymy ile to warte, bo moje dotychczasowe doświadczenia z takimi winami nie są najlepsze, no ale może chociaż pachnie odpowiednio Poprzednio piłam jakieś Vintense, ale nie to co tu wrzucane tylko czerwone, i dla mnie to taki słodki soczek Cytat:
W good lood będzie prosecco z truskawkami ![]() ---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ---------- Spać nie mogę |
||||
|
|
|
#4065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jemu też się przyda zresetować bo pracuje piątek, świątek czy niedziela sam już powiedział że potrzebuje kilka dni odpocząć a rzadko Mu się takie potrzeby zdarzają Obudziłam się i nie mogę usnąć, a budzik mam na 8. Pójdę się wykąpać i idę zrobić krzywą i wymaz z pochwy bo z tego wyjazdu jedziemy do rodziców a tam są koszmarne punkty pobrań. Wizyta w przyszły wtorek więc jakbym poszła po powrocie w poniedziałek to nie wiem czy by wyniki z tego wszystkiego były już na następny dzień
|
|
#4066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
powodzenia ![]() Też się nagadałam przed Świętami a w końcu wtedy nie zrobiłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
pójdę po 20 stycznia pewnie bo wizyta na sam koniec miesiąca dopiero ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Kauflandzie jest podróba oscypka na mleku pasteryzowanym, całkiem spoko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja już też od 6 nie śpię, tradycyjnie. Pewnie o 22 będę nie do życia. Ale udało mi się przynajmniej upolować golonki Stwierdziłam, że skoro już nie śpię to podjadę zobaczyć czy są Wczoraj już nigdzie nie było. Stałam przed sklepem czekając na otwarcie z rzeszą emerytów No i zajrzałam przy okazji do Biedry, jak błogo! Prawie wcale ludzi o tej porze A w kwestii badań-lepiej nie odkładać na ostatnią chwilę, bo potem wychodzą takie kwiatki jak u mnie. Poszłam na pobranie w piątek, miały być wyniki w tym samym dniu, a że niby coś źle pobrali to koniec końców miałam je ledwo wieczorem we wtorek.Co do fotelika-my mamy stare auta, więc kupujemy bez bazy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Nie śpię od 2
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jak dobrze sie wysoac do 8:30 ![]() Nasza baze isofix mozna tez pasem przypiac wiec fajna opcja jakbym chciala z przodu fotelik zapiac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze przed wypiciem pobrała mi pani z palca na pasek od glukometru krew. Wyszło 3,3 - nisko ale w normie. Ciekawe co wyjdzie z tego obciążenia. Poprzednio jak robiłam na początku września miałam 4,35-7,91-4,04 (cukrzyca od 5,1-10-8,5 - Wy chyba macie jakoś inaczej to podane?)
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja bardzo mało jeżdżę autem więc będzie to zwykły ten pierwszy fotelik i chyba jednak zostaniemy przy tym co mamy. Czytałam o tym, że foteliki powyżej 7 lat to już lepiej odstawić ale mąż nie daje się przekonać. Taki nagle pro Eko się zrobił, że to niby marnotrawstwo i nirpotrzebneczasmecanue świata, że wymysł producentów żeby kupować znowu coś co nadal dobre. Nie chce mi się z nim na ten temat spierać ale do kwietnia jeszcze mam czas
|
#4073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie po drodze jedyną bułkę na słono która była w sklepie z brokułem. I tak jak nie przepadam za czymś takim tak nie mogę się doczekać żeby ją ugryźć. Już mi w drodze tutaj burczało w brzuchu
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Druga noc beznadziejna - ciekawe czy chociaż połowa z Nas dotrwa so północy ![]() Wypadek to wypadek- jakkolwiek fotelik nie byłby przypięty wszytsko moze sie stać,nic nie da Nam 100% gwarancji ( oby żadna z nas nigdy go nie miał ) . Ta baza to po prostu jest super wygoda , i wpięcie fotelika zajmuje 1 sekundę ! Wiec dla kogoś kto robi to codziennie jest bardzo przydatne |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety wszedzie bede musiala zabierac Leo, chociazby do przedszkola żeby odebrac Igora bo nie bede miala z kim go zostawic, zwlaszcza w zimie jak sobie pomysle o ubieraniu go to juz mi slabo wiec chociaz szybko mi pojdzie wpinanie fotelika do auta...
|
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jechaliśmy w kwietniu zabrać coś z naszego starego mieszkania i facet nam wyjechał na czerwonym świetle (my mieliśmy zielone i to nie było ani zaraz po ani przed zmianą świateł). Facet sam powiedział że się zamyślił i jak włączyła się strzałka do skrętu w prawo to pojechał prosto. Ani my ani on nie jechaliśmy szybko, ale oba samochody były duże i ciężkie. Nasze auto poszło do kasacji bo nie było sensu naprawiać, zmiażdżyło cały przód od strony kierowcy. Mieliśmy szczęście że nie jechaliśmy jakąś popierdółką bo mogło się skończyć poważnie. Mnie jedynie mocno ścisnęły pasy i oberwałam w nos poduszką powietrzną
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja codziennie trase 50 km w jedna strone do pracy pokonuje droga szybkiego ruchu i obawiam sie debilow na drodze. Bo malo to pijanych kierowcow jezdzi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nadzieję że nie będę musiała wozić młodej codziennie (spróbujemy tak się☠zorganizować żeby starszą do przedszkola woził mąż). Za to taki wyjazd do dziadków to już 300km kręcenia. Ale zgadzam się że nawet na niezbędne minimum fotelik musi być porządny, wolę zaoszczędzić na czymkolwiek innym, niż na tym. Najwięcej wypadków jest najbliżej domu...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Ja tez jadlam rolade szpinakowa-lososiowa w ciazy
tam troszke nie zaszkodzi. Ale jak losos nieswiezy to rewelacje zoladkowe moga byc.
Też lubię mączne. Niestety, bo u mnie odbija się to na wadze.
hihi

nie chce mi się nigdzie łazic, źle znoszę dłuższe przybywanie w zimnej temperaturze (sutki mnie wtedy strasznie bolą
🥂
więcej nic nie znalazłam godnego uwagi na %. Jak nic lepszego nie dorwę na promocjach w lepszych sklepach skończy sie na pepco albo kiku. Tanio tam i zawsze można cos kupić. Widziałam w kilku niemowlęcia odziez organic cotton. fajna mięciutka, wyglądała na dobra jakościowo. Kusił mnie pięciopak białych bodziakow na krótki rękaw. 
może dla odmiany obejrzymy film zamiast serialu. Cos polecacie ? 

wtedy jeszcze nie dostępny od reki stacjonarnie w pl. Do włosów na wyspach to nic ciekawego nie bylo. Mały wybór. W Polsce mozna szaleć

) i może klocki Lego (nasze wspólne zajęcie od dwóch wieczorów) 

pójdę po 20 stycznia pewnie bo wizyta na sam koniec miesiąca dopiero
jechaliśmy w kwietniu zabrać coś z naszego starego mieszkania i facet nam wyjechał na czerwonym świetle (my mieliśmy zielone i to nie było ani zaraz po ani przed zmianą świateł). Facet sam powiedział że się zamyślił i jak włączyła się strzałka do skrętu w prawo to pojechał prosto. Ani my ani on nie jechaliśmy szybko, ale oba samochody były duże i ciężkie. Nasze auto poszło do kasacji bo nie było sensu naprawiać, zmiażdżyło cały przód od strony kierowcy. Mieliśmy szczęście że nie jechaliśmy jakąś popierdółką bo mogło się skończyć poważnie. Mnie jedynie mocno ścisnęły pasy i oberwałam w nos poduszką powietrzną