Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-30, 15:33   #3991
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio nakupiłam na tej promocji dla dzieci w Rossmannie i testuję, które najlepsze

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

W mojej głowie do tej pory przewijała się może 1/6 maksymalnie tego co tam jest na tej liście
Patrząc po tych najlepszych ze składem to polecsm bobini. Są mokre bardzo bo babydream i hipp suchutkie. A jak nie zależy na sklasie to pampers są bardzo mocno nawilżanie. Reszty nie znam. Lipulu ujda ale nie wiem jak skład, dove tez fajne ale chyba nie powalają składem. My ogólnie używamy nawet w domu na szybkiego jak je czy weźmie kredę w reke i się cała wybrudzi. Podłogi przecieram itp.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2018-12-30 o 15:34
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 15:36   #3992
Michacha1234
Zadomowienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Są też mniejsze rozmiary tych plecaków I teraz rzuciłam okiem jest tyle różnych nowych wzorów i kolorów!

Ogólnie to ktoś kiedyś zdradził sposób na ciepłe chusteczki - faktycznie potrzymać chwilę w dłoni

Kolejna dłuuuuuga noc za mną

Ale pojawił się nam duży plus. Dosłownie drzwi naprzeciwko
Mamy tam sąsiadkę, która ogółem siedzi zagranicą. Przyjechała na święta i padło hasło, że od czerwca chciałaby wynająć to mieszkanie.
Już kiedyś rozmawialiśmy z TŻ, że może kiedyś będą chcieli je sprzedać. Byliśmy dzisiaj zatem u sąsiadki na pogawędce. Póki co ona jest chętna na wynajem, ale istnieje bardzo dużo opcja, że za 2-3 lata jednak to sprzeda. Zresztą ma też drugie mieszkanie na nowym budownictwie na naszym osiedlu. Nawet gdyby na początku mielibyśmy je wynajmować to tak czy siak idealnie. Babcia drzwi obok. Moja mama wróciłaby na to mieszkanie, więc i babcia nie zostaje sama. Mieszkanie ogólnie w stanie dobrym. Nie
jest nowoczesne, trochę do zrobienia jest pod siebie, ale można mieszkać od ręki. W czerwcu ma dać znać jak dokładnie to wszystko może wyglądać, bo jej córka raczej osiądzie w Krk i tam jej kupią mieszkanie. Ogromnie się cieszę z tej okazji i mamy cichą nadzieję, że uda się to załatwić na naszą korzyść
Trzymam kciuki w takim razie

Dziewczyny, a pieluchy tetrowe/flanelowe/muślinowe czy jakie? I ile sztuk? Chcę zrobić jakieś małe zamówienie na allegro takich pierdól i nie wiem czego ile.

A ja kupiłam 3 albo 4 pak babydream na promce w rossmanie. Jak się nie sprawdzą dla dziecka, to się przydadzą do wycierania kurzu albo podłogi

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2018-12-30 o 15:42
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 16:02   #3993
mzgz
Rozeznanie

Witam sie niedzielnie.
Dzis beznadziejna noc miałam prawie nie spałam. Ból bioder to moja najboleśniejsza przypadłość obu ciąż.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Rozumiem. Inaczej robiło mi się zakupy, wydawało pieniądze w UK na ubrania czy kosmetyki pamiętam ciuchy na wyprzedażach. H&m dziecięce ubranka po parę funtów, 2,4 funty. To tak jakby w pl cos w sklepie stało po 5 zł. Pisze o samym stosunku zarobkow do cen. Nie przeliczam my w Polsce raczej się chyba nigdy nie doczekamy tak niskich cen.

Mieszkam tu juz wiele wiele lat ( większość mojego dorosłego życia ) ale docelowo chcemy wrócić do Polski. Najbardziej mi wlasnie bedzie brakowało tych zakupow za kilka euro. Teraz wiecznie cos nowego przynoszę : ciuch, buty , bielizna bo uwielbiam ciuchy. W Polsce wszytsko wydaje mi sie drogo bo za ciuch trzeba zapłacić 70, 100 , 150. Ja kupuje za 5, 10,15. A ostatnio przyniosłam kurtkę skórzana za 27

Niestety nie można mieć wszystkiego cos za cos

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Odniosłam podobne wrażenie połowa rzeczy wydaje się niepotrzebna, ale lepiej tak i wykreślić te zbędne niż siedzieć i wymyślać

A o tym to słyszałam już coś. Ale dużo osób mówi że lepiej używać dużych wacików i ciepłej wody w domu
Ja tez zaczęłam od wacikow ale No nie mogłam sie babrać tym wacikiem w tej kupie !!! I szybko poszły w ruch Water wipes a potem to juz rożne . Najbardziej lubie huggies newborn do dzis używamy nie tylko w łazience ale do wyczyszczenia jogurtu z dywanu , pisaka z tapicerki itd. Wszystko schodzi jak magia

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja starej daty jestem w domu używałam wody i wacików, poza domem chusteczek ale nigdy ich nie ogrzewalam, w sumie to nawet o tym nie pomyślałam a może faktycznie to mało przyjemne dla malucha taką chusteczką nasączoną do ciepłej pupy dotknąć.
Ale jakoś syn przetrwał a teraz powinno być ciepło na zewnątrz to i te chusteczki cieplejsze będą
Tez ogrzewałam w rękach ale na mojej córce nie robiły te zimne chusteczki żadnego wrażenia . Zero reakcji

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a pieluchy tetrowe/flanelowe/muślinowe czy jakie? I ile sztuk? Chcę zrobić jakieś małe zamówienie na allegro takich pierdól i nie wiem czego ile.

A ja kupiłam 3 albo 4 pak babydream na promce w rossmanie. Jak się nie sprawdzą dla dziecka, to się przydadzą do wycierania kurzu albo podłogi
Cieżko powiedzieć ja miałam z 8 sztuk ale prawie nie używałam. Moja córka nie ulewala nie wyniotowała ani nic. To tylko jej podkładałam pod brodę jak pila mleko. I w lecie ja czasem taka flanelowa przykrywałam.
Jak zaczęła sie ślinić to używaliśmy tych trójkątnych śliniakow. Ona tylko do dzis śpi z bawełniana pieluszka ( ma dwie na zmianę , jedna zaczyna sie targać ) a reszta jest jak nowa
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 16:04   #3994
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Witam sie niedzielnie.
Dzis beznadziejna noc miałam prawie nie spałam. Ból bioder to moja najboleśniejsza przypadłość obu ciąż.

Mieszkam tu juz wiele wiele lat ( większość mojego dorosłego życia ) ale docelowo chcemy wrócić do Polski. Najbardziej mi wlasnie bedzie brakowało tych zakupow za kilka euro. Teraz wiecznie cos nowego przynoszę : ciuch, buty , bielizna bo uwielbiam ciuchy. W Polsce wszytsko wydaje mi sie drogo bo za ciuch trzeba zapłacić 70, 100 , 150. Ja kupuje za 5, 10,15. A ostatnio przyniosłam kurtkę skórzana za 27

Niestety nie można mieć wszystkiego cos za cos

Ja tez zaczęłam od wacikow ale No nie mogłam sie babrać tym wacikiem w tej kupie !!! I szybko poszły w ruch Water wipes a potem to juz rożne . Najbardziej lubie huggies newborn do dzis używamy nie tylko w łazience ale do wyczyszczenia jogurtu z dywanu , pisaka z tapicerki itd. Wszystko schodzi jak magia

Tez ogrzewałam w rękach ale na mojej córce nie robiły te zimne chusteczki żadnego wrażenia . Zero reakcji
Rozumiem tego mi brakowało po powrocie ale nie rzeczy materialne są najwazniejsze. Ja się przyzwyczailam szybko do tych polskich cen. Ale tez mase ubrań przywiozłam ze sobą. Jedna ciąża druga ciąża i tak za dużo nie kupuje. Dużo ubrań spakowalam bo niektóryhh xs nie wcisnelam po ciazy. Tylko nie mam komu oddać. A kosmetyki szcze mówiąc lubię nasze. Większy wybór eco, z dobrym składem. Cenowo tez można cos tanio kupić. Ja i tak do UK wozilam kosmetyki z polski. Ale fakt ze taniej było kupić kolorowke czy perfumy. Promocje często były okazjonalne. Dwa plus trzeci gratis np. Aptecznych kosmetyków gdzie w pl raczej nie spotykamy się z takimi promocjami.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 17:46   #3995
czarna_pantera90
Raczkowanie

Jej co za lista chyba tez będę wyrodną matką bez 70% tych rzeczy
U nas będą mokre chusteczki, jestem leniwą matką

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 17:55   #3996
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 2 flanelowe, malo uzywane po Igorze. Kupie jeszcze 5 tetrowych i wystarczy. 1-2 do kapieli i reszta do codziennego uzytku.

Chlopaki dzis kino w domu sobie zrobili. Wyciagneli projektor i ekran. Zrobilam im popcorn i ogladaja bajke

Podjechalismy dzis do centrum handlowego bo mąż chcial za kurtka elegancka popatrzec ale nic ciekawego nie bylo. Za to kupilam Leo bodziaki w pepco po 2.99 albo 4.99 i kurtke zimowa w Kiku na przyszly sezon za uwaga... 12.99 haha....

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 18:03   #3997
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja mam 2 flanelowe, malo uzywane po Igorze. Kupie jeszcze 5 tetrowych i wystarczy. 1-2 do kapieli i reszta do codziennego uzytku.

Chlopaki dzis kino w domu sobie zrobili. Wyciagneli projektor i ekran. Zrobilam im popcorn i ogladaja bajke

Podjechalismy dzis do centrum handlowego bo mąż chcial za kurtka elegancka popatrzec ale nic ciekawego nie bylo. Za to kupilam Leo bodziaki w pepco po 2.99 albo 4.99 i kurtke zimowa w Kiku na przyszly sezon za uwaga... 12.99 haha....

Kurcze, a ja od godziny siedze i wybieram wzory pieluch flanelowych No nic, musze zaraz zweryfikować co wrzuciłam do koszyka.
Ja lubię sie z siostrzenicą bawić w kino, a najbardziej jeść ten popcorn
Byłam też w Pepco i tylko 1 śpioch kupiłam. Nic nie było już.

Stary 2018-12-30, 18:11   #3998
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Przejrzałam tę listę, moje dziecko nie miało większości rzeczy i teraz nie planujętego zmieniać Pomijając koszty, to chyba utonęlibyśmy w tych gratach i gromadzącym się na nich kurzu
Natomiast z rzeczy nieoczywistych a wspomnianych na liście polecam pokrowiec na fotelik, pozwala zaoszczędzić wiele godzin z życia i wiele przekleństw
A ten pokrowiec co daje? Czy chodzi o to ze łatwiej wyprać w razie czego?

Jaki macie lub jaki zamierzacie kupic fotelik do samochodu? Nie wiem czym się kierować. Czy z isofix czy bez? Niestety różnica w cenie z isofix i bez jest spora, a nie przewiduje za częstego jeżdżenia z mała. Kolejny fotelik już mam i ten isofix to byłby na pewno na krócej niż rok.

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 18:22   #3999
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Tak, tak. Miałam fotelik (w sumie mam nadal, będzie dla drugiej) maxi cosi i rozbieranie tej skorupy do prania a potem jej suszenie to była masakra. Pokrowce odkryłam dopiero przy Axkidzie, zdecydowanie za późno!

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Co do pieluch to tego nigdy za wiele :P Miałam 10 grubych tetr, 5 flaneli i 4 duże (120x120) muślinowe. Wszystkie przetrwały w dobrym stanie i teraz też przy tym zestawie zostanę. Może dokupię tych ostatnich (albo bambusowych, o!), są super jako otulacze do zawijania, jako lekki kocyk latem itp. Ogólnie dobra pielucha zastąpi wszystko
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 18:32   #4000
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
A teraz jak mieszkacie?

Super jakby udało się go wykupić bo i daleko z przeprowadzkąnie będzie i dobry stan tak jak piszesz

Teraz mieszkamy na dwóch pokojach. W małym pokoju jest moja babcia. W dużym we trójkę , no i w sumie we 4 wkrótce. Synek ma w rogu swoją piętrową Ikea Kura z gratami pod spodem, więc nie ma dramatu. Jednak we 4 będzie już trochę ciasno.
To mieszkanie obok jest takie samo, ale przy odrobinie sprytu można duży pokój podzielić na pół i są dwa mniejsze. Sąsiedzi tak mają.
Szczerze bardzo by nam to odpowiadało. Nasza okolica jest spokojna, pod ręką mam dwa przedszkola, podstawówkę i zespół szkół. Za oknem plac zabaw, sklepy. No i sąsiedzi normalni
Cytat:

Cytat:
Z tymi pieluchami to różnie. Ja tetrowych używałam mało co, a miałam chyba z 20, bo tak mi nakazały kupować babcia z mamą. Oddałam koleżance i teraz gdy mi oddawała jakąś część, powiedzmy było 10, to mówiła do mojego TŻ: KUP WIĘCEJ
Flanelowych miałam chyba 6, bo dostałam. Służyły głównie jako wyściółka na przewijak. Koleżanki polecają te muślinowe/bambusowe czy jakieś tam, ale nie wiem czy to konieczne? Milutkie i śliczne są, to fakt.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 18:45   #4001
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Jej co za lista chyba tez będę wyrodną matką bez 70% tych rzeczy
U nas będą mokre chusteczki, jestem leniwą matką

Chyba jak większość z nas zaczęłam wykreślać z tej listy to czego nie potrzebuję i niewiele co zostało. Ale właśnie tak jak pisała Lisek planuję pokrowiec na fotelik i jeszcze ewentualnie coś ochronne na fotel pod bo nie wyobrażam sobie potem czyścić kanapy z jakiejś "wpadki". A rozmawiałam ostatnio właśnie z moim fizjo i mówi że wszyscy mu doradzają żeby sobie na wszelki wypadek fotel zabezpieczyć bo potem zapach po mleku jest okropny

Któraś z Was zamawiała to Chicco Next 2 Me Dream, prawda? Zastanawiam się czy zamawiać właśnie bo na tym Entliczku co któraś pisała działa jakiś kod rabatowy. Przy jakiej cenie warto to zamówić na już? Wychodzi niecałe 740zł i się zastanawiam czy zamawiać czy się wstrzymać bo to nie jest jakaś specjalna okazja a pudło będzie w domu zagracać? Od wczoraj oglądam różne dostawki i małe łóżeczka i nic jakoś mnie nie przekonuje do końca. Najbardziej chciałam coś z siateczki, myślałam jeszcze nad takim zwykłym malutkim łóżeczkiem około 40x80cm ze szczebelkami, ale ta siateczka chyba będzie lepsza. Znalazłam jedno z jakiejś firmy Micuna ale ciężko to u nas dostać, więc nie będę się pakować w rzecz gdzie potem może być problem z gwarancją/ reklamacją. Stokke odpadło bo wg mnie te produkty nie są jakiejś super jakości (a cena mówi zdecydowanie co innego). Wczoraj myślałam, że znalazłam ideał ale się okazało że siatka jest z jednej strony a pozostałe 3 to bunkier (płyta meblowa+ochraniacz)
Stary 2018-12-30, 18:53   #4002
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki macie lub jaki zamierzacie kupic fotelik do samochodu? Nie wiem czym się kierować. Czy z isofix czy bez? Niestety różnica w cenie z isofix i bez jest spora, a nie przewiduje za częstego jeżdżenia z mała. Kolejny fotelik już mam i ten isofix to byłby na pewno na krócej niż rok.

My kupilismy cybexa 0-13 kg z isofixem ale my wszedzie musimy dojechac. O taki jak w linku.
Przy Igorze nie mialam isofixa i to byla katorga. Zapinanie tego i wyciaganie to byl dramat ale tez w samochodach wtedy nie mielismy mozliwosci zamontowania bazy isofix bo to byly stare auta teraz zaznamy troche luksusu. Ale jak nie zamierzasz duzo jezdzic to nie wiem czy jest sens tyle kasy pakowac w ten poczatkowy fotelik bo potem i tak trzeba kupic wiekszy, ktory starczy na dłuzej i tu juz bym zainwestowala.
https://babyhit.pl/product-pol-7037-...pping&curr=PLN
Cytat:
Teraz mieszkamy na dwóch pokojach. W małym pokoju jest moja babcia. W dużym we trójkę , no i w sumie we 4 wkrótce. Synek ma w rogu swoją piętrową Ikea Kura z gratami pod spodem, więc nie ma dramatu. Jednak we 4 będzie już trochę ciasno.
To mieszkanie obok jest takie samo, ale przy odrobinie sprytu można duży pokój podzielić na pół i są dwa mniejsze. Sąsiedzi tak mają.
Szczerze bardzo by nam to odpowiadało. Nasza okolica jest spokojna, pod ręką mam dwa przedszkola, podstawówkę i zespół szkół. Za oknem plac zabaw, sklepy. No i sąsiedzi normalni

Z tymi pieluchami to różnie. Ja tetrowych używałam mało co, a miałam chyba z 20, bo tak mi nakazały kupować babcia z mamą. Oddałam koleżance i teraz gdy mi oddawała jakąś część, powiedzmy było 10, to mówiła do mojego TŻ: KUP WIĘCEJ
Flanelowych miałam chyba 6, bo dostałam. Służyły głównie jako wyściółka na przewijak. Koleżanki polecają te muślinowe/bambusowe czy jakieś tam, ale nie wiem czy to konieczne? Milutkie i śliczne są, to fakt.
To faktycznie ta opcja mieszkania fajnie bym sie Wam sprawdzila! To trzymam kciuki, zeby sie udalo

Ja nie kupuje tych muslinowych

Stary 2018-12-30, 18:58   #4003
ofelka 123
Rozeznanie

Michacha na jakiej stronie oglądasz te pieluszki? Zresztą ogólnie zamawiacie je stacjonarnie czy internetowo?
Pestka super jakby się udało z tym mieszkaniem szczególnie jak nie trzeba robić generalnego remontu bo jednak w 4 w jedym pokoju to może być już ciasno

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 19:18   #4004
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Laski, jakie plany na szalonego sylwestra? U mnie kanapa i film (nie wiem jeszcze, jaki). Film, nie filmy, bo jak nie padnę do 22 to będzie cud W menu chyba jakaś lekka sałatka + bagietka + sery, lody i bąble bezalkoholowe. Chyba, że wrzucicie coś inspirującego
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 19:22   #4005
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Laski, jakie plany na szalonego sylwestra? U mnie kanapa i film (nie wiem jeszcze, jaki). Film, nie filmy, bo jak nie padnę do 22 to będzie cud W menu chyba jakaś lekka sałatka + bagietka + sery, lody i bąble bezalkoholowe. Chyba, że wrzucicie coś inspirującego
Ja mam podobne plany tylko zrobię jeszcze coś z krewetkami (syn uwielbia)

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 19:28   #4006
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powiedzialam mezowi, ze o 21 ide spac hahaha... A tak serio to zobaczymy, moze do sasiadow na chwilke pojdziemy.

Jesli chodzi o menu to nie mam zielonego pojecia.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

U mnie menu schodzi na dalszy plan ostatnio ale na taka przekaske to lubie np.

1. Tortille zawijana z serkiem almette smietankowym i lososiem wedzonym
2. Tortille z czymkolwiek papryka, salata, majonez, ser zolty
3. Roladka z sera zoltego np. Z paprykami albo slonecznikiem

Stary 2018-12-30, 19:28   #4007
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

Mój jeszcze nienarodzony syn tez juz ma kupiona kurtkę na jesień i na zimę hehe. No ale szkoda nie brać za taka cenę

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Rozumiem tego mi brakowało po powrocie ale nie rzeczy materialne są najwazniejsze. Ja się przyzwyczailam szybko do tych polskich cen. Ale tez mase ubrań przywiozłam ze sobą. Jedna ciąża druga ciąża i tak za dużo nie kupuje. Dużo ubrań spakowalam bo niektóryhh xs nie wcisnelam po ciazy. Tylko nie mam komu oddać. A kosmetyki szcze mówiąc lubię nasze. Większy wybór eco, z dobrym składem. Cenowo tez można cos tanio kupić. Ja i tak do UK wozilam kosmetyki z polski. Ale fakt ze taniej było kupić kolorowke czy perfumy. Promocje często były okazjonalne. Dwa plus trzeci gratis np. Aptecznych kosmetyków gdzie w pl raczej nie spotykamy się z takimi promocjami.

Wszystkie ubrania na pewno wezmę do Polski . Tez nosze xs i po 1 ciąży we wszytsko weszłam , mam nadzieje ze tym razem bedzie tak samo I dokładnie robię to samo wiecznie targam z z polski tutaj odżywki do włosów : bo ja chce wszystkie spróbować : mam w domu chyba z 20 i juz sie boje ze polecę w styczniu i znowu cos przywiozę
Do twarzy od lat używam effeclar a do ciała nie kombinuje ze względu na rożne alergie skórne ale te polskie kosmetyki do włosów Oh jak mnie kuszą
Stary 2018-12-30, 19:31   #4008
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
My jedziemy na 3 dni w okolice Nowego Sącza Dostałam od męża bon pod choinkę obejmujący: wyjazd, nie zabranie komputera (czyli pracy), wybieranie rzeczy dla Małego i w późniejszym czasie 3 razy wyjdzie za mnie rano z psami (on wychodzi przed snem, ja rano) Ale zabieram też zdjęcia i album do wklejania (zaczęliśmy wklejać ze 2 lata temu i nadal nie skończyliśmy ) i może klocki Lego (nasze wspólne zajęcie od dwóch wieczorów)
Stary 2018-12-30, 19:33   #4009
mzgz
Rozeznanie

Jak spędzacie jutro Sylwester mamuśki ?? Czy tez tak jak ja na kanapie z paczka chipsów przed tv

Muszę przyznać ze Sylwester ostatnio był dla mnie źródłem
Ekscytacji jak miałam z 15 lat i szlam na imprezę, nigdy jakos ten dzień nie był jakimś moim ulubionym. W Polsce obchodzi sie go jednak chuchnie a tu ze tak powiem bez fajerwerków !!!

Ooo teraz widzę ze nie tylko ja zadałam to pytanie hehe

Edytowane przez mzgz
Czas edycji: 2018-12-30 o 19:34
Stary 2018-12-30, 19:35   #4010
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak spędzacie jutro Sylwester mamuśki ?? Czy tez tak jak ja na kanapie z paczka chipsów przed tv

Ekscytacji jak miałam z 15 lat i szlam na imprezę, nigdy jakos ten dzień nie był jakimś moim ulubionym. W Polsce obchodzi sie go jednak chuchnie a tu ze tak powiem bez fajerwerków !!!
My w razie czego wyladujemy w Zakopanem, Wroclawiu albo Warszawie... Zobaczymy gdzie nas poniesie
.
.

TVP
TVN
Albo Polsat

Stary 2018-12-30, 19:35   #4011
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:

Jeśli macie isofixa w aucie, to są bazy z isofixem, które pasują do następnych fotelików.
U nas niestety nie ma isofixa w aucie, ale zdecydowaliśmy się na bazę mimo to. Mało będziemy jeździć, bo TŻ w delegacjach, ale jakby nawet pojechać w jego rodzinne strony, to głupie 50km prostą drogą i tak jest niepewne. Mocowanie na bazie jest nieporównywalne do samego pasa. Skoro nie kupujemy wózka, to akurat na to przeznaczymy te pieniążki, no ale wiadomo nie wydamy milionów monet.

Cytat:
My kupilismy cybexa 0-13 kg z isofixem ale my wszedzie musimy dojechac. O taki jak w linku.
Przy Igorze nie mialam isofixa i to byla katorga. Zapinanie tego i wyciaganie to byl dramat ale tez w samochodach wtedy nie mielismy mozliwosci zamontowania bazy isofix bo to byly stare auta teraz zaznamy troche luksusu. Ale jak nie zamierzasz duzo jezdzic to nie wiem czy jest sens tyle kasy pakowac w ten poczatkowy fotelik bo potem i tak trzeba kupic wiekszy, ktory starczy na dłuzej i tu juz bym zainwestowala.
https://babyhit.pl/product-pol-7037-...pping&curr=PLN
To faktycznie ta opcja mieszkania fajnie bym sie Wam sprawdzila! To trzymam kciuki, zeby sie udalo

Ja nie kupuje tych muslinowych

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Michacha na jakiej stronie oglądasz te pieluszki? Zresztą ogólnie zamawiacie je stacjonarnie czy internetowo?
Pestka super jakby się udało z tym mieszkaniem szczególnie jak nie trzeba robić generalnego remontu bo jednak w 4 w jedym pokoju to może być już ciasno

Dzięki dziewczyny
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 19:38   #4012
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Brzmi jak mój plan na sylwestra! Może zrobimy sobie jakąś pyszną kolację przy świecach, a potem kanapka i tv/ może jakiś film. Ja też pewnie padnę przed 12.00

Zamówiłam wózek na tej promocji w babyland Dziękuję za info! Ten najtańszy
kolor espiro next avenue to był właśnie mój nr 1!

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 19:42   #4013
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość

Ja przeglądam na allegro, swiat__dziecka sprzedajacy. Ale teraz mi mama mówie ze nie wiadomo jakiej to jakości, więc może wezmę ze 3 i potem zdecyduje czy domówić. I tak wrzuciłam jeszcze ręcznik z kapturkiem, aspirator do nosa, szczotkę do włosów , jakiś zestaw minky do wózka i parę innych pierdól. Ale jeszcze przeglądam ☺
Cytat:
My chyba w domu, ewentualnie pójdziemy do tż brata, ale na spokojnie, bo tam 3-miesięczne dziecko, więc szału nie będzie. Chyba tylko panowie się wybawią w tym roku. Ja mam już piccolo kupione i tak myślę, że to pierwszy sylwester bez grama alko A do jedzenia sałatka gyros, chipsy i jakieś zakąski. No i golonki jak gdzieś jutro uda mi się upolować. Zjadłabym żurek

Stary 2018-12-30, 19:47   #4014
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja powiedzialam mezowi, ze o 21 ide spac hahaha... A tak serio to zobaczymy, moze do sasiadow na chwilke pojdziemy.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Łososia wędzonego nie można w ciąży prawda? Bo pozycja nr 1 om nom nom, ale cała ciąże sobie odmawiam...
Cytat:
Brzmi jak mój plan na sylwestra! Może zrobimy sobie jakąś pyszną kolację przy świecach, a potem kanapka i tv/ może jakiś film. Ja też pewnie padnę przed 12.00

Zamówiłam wózek na tej promocji w babyland Dziękuję za info! Ten najtańszy
kolor espiro next avenue to był właśnie mój nr 1!

A my się trochę wahamy, cena dobra, ale my raczej w Manhattana myśleliśmy iść. Oglądaliśmy ten dziś na żywo, dla tz spoko, ja mam wątpliwości cały czas. Jeszcze jutro jest dzień
My idziemy do siostry na sylwka.
Rany golenie tu i tam zaczyna stawać się problematyczne a jeszcze przed świętami się chwaliłam tż, że wszystko wokół siebie robię bez problemu. Tak to jest, jak się w święta człowiek obzera
Co do fotelika, bo akurat kupiliśmy w czwartek to my wybralismy maxi cosi pebble plus i bazę coś jak 2 way fix, tylko niby nowsza bo dopiero teraz w 2019 wchodzi do sprzedaży family fix one isize. Teraz trochę więcej kasy(na szczęście promka była ) , ale baza będzie pasować właśnie do kolejnego fotelika, który można montować i przodem i tyłem do kierunku jazdy.

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 19:48   #4015
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Są też mniejsze rozmiary tych plecaków I teraz rzuciłam okiem jest tyle różnych nowych wzorów i kolorów!

Ogólnie to ktoś kiedyś zdradził sposób na ciepłe chusteczki - faktycznie potrzymać chwilę w dłoni

Kolejna dłuuuuuga noc za mną

Ale pojawił się nam duży plus. Dosłownie drzwi naprzeciwko
Mamy tam sąsiadkę, która ogółem siedzi zagranicą. Przyjechała na święta i padło hasło, że od czerwca chciałaby wynająć to mieszkanie.
Już kiedyś rozmawialiśmy z TŻ, że może kiedyś będą chcieli je sprzedać. Byliśmy dzisiaj zatem u sąsiadki na pogawędce. Póki co ona jest chętna na wynajem, ale istnieje bardzo dużo opcja, że za 2-3 lata jednak to sprzeda. Zresztą ma też drugie mieszkanie na nowym budownictwie na naszym osiedlu. Nawet gdyby na początku mielibyśmy je wynajmować to tak czy siak idealnie. Babcia drzwi obok. Moja mama wróciłaby na to mieszkanie, więc i babcia nie zostaje sama. Mieszkanie ogólnie w stanie dobrym. Nie
jest nowoczesne, trochę do zrobienia jest pod siebie, ale można mieszkać od ręki. W czerwcu ma dać znać jak dokładnie to wszystko może wyglądać, bo jej córka raczej osiądzie w Krk i tam jej kupią mieszkanie. Ogromnie się cieszę z tej okazji i mamy cichą nadzieję, że uda się to załatwić na naszą korzyść
Powodzenia z mieszkaniem . Teraz ciekawi mnie które to osiedle ?? Hehe

Cytat:

Ja juz na samym początku pisałam ze dla mnie baza była to najlepsza rzecz do dziecka ale ja dużo jeżdżę autem.

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja mam podobne plany tylko zrobię jeszcze coś z krewetkami (syn uwielbia)
Własnie dzis najadłam sie krewetek...a ostatnio z głupia położyłam je na świeży chleb w towarzystwie awokado i odkryłam ze jest pyszne !!!

Cytat:

Jeśli lubisz takie rzeczy to wypróbuj
https://www.cookincanuck.com/mini-av...healthy-snack/

Tylko ja nie wycinam kołek tylko kroje na 4 trójkąty i je składam .

Cytat:
My w razie czego wyladujemy w Zakopanem, Wroclawiu albo Warszawie... Zobaczymy gdzie nas poniesie
.
.

TVP
TVN
Albo Polsat

A wiec do zobaczenia !! Poznasz mnie po tym ze będę w piżamie
Stary 2018-12-30, 19:48   #4016
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przeglądam na allegro, swiat__dziecka sprzedajacy. Ale teraz mi mama mówie ze nie wiadomo jakiej to jakości, więc może wezmę ze 3 i potem zdecyduje czy domówić. I tak wrzuciłam jeszcze ręcznik z kapturkiem, aspirator do nosa, szczotkę do włosów , jakiś zestaw minky do wózka i parę innych pierdól. Ale jeszcze przeglądam ☺My chyba w domu, ewentualnie pójdziemy do tż brata, ale na spokojnie, bo tam 3-miesięczne dziecko, więc szału nie będzie. Chyba tylko panowie się wybawią w tym roku. Ja mam już piccolo kupione i tak myślę, że to pierwszy sylwester bez grama alko A do jedzenia sałatka gyros, chipsy i jakieś zakąski. No i golonki jak gdzieś jutro uda mi się upolować. Zjadłabym żurek

Bosh... Golonka jak jak nie cierpialam golonek! 2 tygodnie temu byla wigilijka u meza w pracy i bylo do wyboru ale wczesniej zglaszalo sie czy filet z kurczaka czy golonko... Ja wziela fileta bo golonka przeciez nie lubie... Matko... Myslalam, ze wyrwe talerz mezowi byla taka pyszna i jeszcze chrzanik do tego...

Stary 2018-12-30, 19:49   #4017
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:

Ooo teraz widzę ze nie tylko ja zadałam to pytanie hehe
My idziemy na Bal Sylwestrowy, aż się boję czy nie padnę ok 22, w planie mam jutro długą drzemkę w ciągu dnia teraz myślę że może lepiej było zostać w domu przed tv

Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-30, 19:53   #4018
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Łososia wędzonego nie można w ciąży prawda? Bo pozycja nr 1 om nom nom, ale cała ciąże sobie odmawiam... A my się trochę wahamy, cena dobra, ale my raczej w Manhattana myśleliśmy iść. Oglądaliśmy ten dziś na żywo, dla tz spoko, ja mam wątpliwości cały czas. Jeszcze jutro jest dzień
My idziemy do siostry na sylwka.
Rany golenie tu i tam zaczyna stawać się problematyczne a jeszcze przed świętami się chwaliłam tż, że wszystko wokół siebie robię bez problemu. Tak to jest, jak się w święta człowiek obzera
Co do fotelika, bo akurat kupiliśmy w czwartek to my wybralismy maxi cosi pebble plus i bazę coś jak 2 way fix, tylko niby nowsza bo dopiero teraz w 2019 wchodzi do sprzedaży family fix one isize. Teraz trochę więcej kasy(na szczęście promka była ) , ale baza będzie pasować właśnie do kolejnego fotelika, który można montować i przodem i tyłem do kierunku jazdy.

Tak, ryb wedzonych nie powinno sie jesc dlatego lubie inne wersje tez,zamiast lososia to salami daje

Ja juz tez gole sie na czuja
Cytat:
Powodzenia z mieszkaniem . Teraz ciekawi mnie które to osiedle ?? Hehe

Ja juz na samym początku pisałam ze dla mnie baza była to najlepsza rzecz do dziecka ale ja dużo jeżdżę autem.

Własnie dzis najadłam sie krewetek...a ostatnio z głupia położyłam je na świeży chleb w towarzystwie awokado i odkryłam ze jest pyszne !!!

Jeśli lubisz takie rzeczy to wypróbuj
https://www.cookincanuck.com/mini-av...healthy-snack/

Tylko ja nie wycinam kołek tylko kroje na 4 trójkąty i je składam .

A wiec do zobaczenia !! Poznasz mnie po tym ze będę w piżamie
Pomacham Ci! Ja bede w szlafroku

Zaraz zerkne na linka... Mniam..

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość
My idziemy na Bal Sylwestrowy, aż się boję czy nie padnę ok 22, w planie mam jutro długą drzemkę w ciągu dnia teraz myślę że może lepiej było zostać w domu przed tv

Oh to milej zabawy!

Jaka masz kreacje?

Stary 2018-12-30, 19:59   #4019
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość

No co ty idź ... bo za rok nie pójdziesz hehe . Chyba ze masz babcie która w ten wieczór chętnie sie zajmie

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Tak, ryb wedzonych nie powinno sie jesc dlatego lubie inne wersje tez,zamiast lososia to salami daje

Ja juz tez gole sie na czuja Pomacham Ci! Ja bede w szlafroku

Zaraz zerkne na linka... Mniam..

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Oh to milej zabawy!

Jaka masz kreacje?

A wiesz ze ja tez dawno nie robiłam ze aż jutro tez sobie zrobie akurat mam kilka dojrzałych awokado w lodowce .... Oh jak dobrze ze mi przypomniałaś
Stary 2018-12-30, 20:01   #4020
agassek
Zakorzenienie

Pieluszki tetrowe na allegro warto zamawiać wersje premium, lux czy jak ją tam nazwą zdecydowanie lepiej wyglądają ja mam jeszcze wszystko po córce, kupię tylko jakiś komplet muślinowych w ładnych chłopięcych wzorach i tyle

W ogóle czytam o tych wyprawach i w sumie cieszę się, że praktycznie nic nie muszę kupować

A Sylwestra spędzamy w domu w trójkę, wcześniej skoczymy do rodziców na kolację. Kupiłam nawet sobie wino bez alkoholu z tej okazji

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości