![]() |
#331 |
.
|
Dot.: Budżet domowy
W rossmannie sa czesto promocje 2+2 gratis. Ja kupuje kosmetyki praktycznie tylko na promocjach, bo wychodzi taniej.
Moj facet uzywa tylko zelu pod prysznic (2w1 z szamponem), antyperspirantu i sporadycznie olejku do brody. Ja nie uzywam zasadniczo balsamow, dopiero w ciazy zaczelam. Ale krem do rak nie dla mnie. Nogi lepiej mi sie goli zelem pod prysznic. Z kolorowki uzywam tylko podkladu i tuszu. Wielu kosmetykow mam taki zapas, ze przez najblizsze miesiace bede zuzywac szampony, zele, toniki etc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam cała cześć o kosmetykach i stwierdzam, że jestem bardzo rozrzutna bo w tym miesiącu wydałam na kosmetyki:
- 180zl podkład - 78zł żel do brwi -15zl mydło w płynie - 55zl krem do twarzy -45zl pianka do mycia twarzy Czyli 406 zł ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
BAN stały
|
Ja patrzę na moje zakupy na przestrzeni ostatniego tygodnia:
-sodowy proszek do mycia twarzy 15 zł -szampon do włosów 19,90 zł -płyn do soczewek 35 zł duża butelka -suchy szampon 9 zł w promocji -maska do włosów 25 zł -aceton 10 zł -jeszcze farba do włosów, 30 zł Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-12-30 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jakbym patrzyła na swój ostatni tydzień to bym mogła śmiało napisać 0zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86302723]płyn do soczewek i aceton to raczej nie są kosmetyki...
jakbym patrzyła na swój ostatni tydzień to bym mogła śmiało napisać 0zł ![]() A aceton to co to, jest, żywność? Aceton jest kosmetyczny, do zmywania lakieru hybrydowego, więc ląduje w dziale kosmetyki. Z płynem do soczewek się waham szczerze mówiąc. Czy to jeszcze kosmetyk czy już artykuł medyczny ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- No, to jest ten aceton do zmywania hybryd więc w tej samej kategorii co zmywacz do paznokci go rozpatruję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86302744]Sorki pomyliło mi się z altacetem
![]() a ok ![]() faktycznie płyn do soczewek chyba przeniosę w kategorie medyczne. bo w sumie podpaski to dla mnie żaden kosmetyk i też są w kategorii wydatki medyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Konto usunięte
|
Mi wychodzi 40 zł na dwie osoby msc, ale same podstawowe rzeczy: pasta do zębów, dezodorant, mydlo, szampon, golarki itp.
Odżywki do wlosow, kremy do rąk etc. to już inna kategoria. Także też sobie nie wyobrażam tych 30 zł na msc razem z kremami. ![]() Może ktoś tak sobie palnal. Mi też się wydaje, że na to nie wydajemy prawie nic, a 500 zł rocznie się uzbierało. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zadomowienie
|
U nas 140zl na dwie osoby ale kosmetyki mamy razem z chemią
![]() Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
BAN stały
|
zdrowie bardziej mi się podoba niż medyczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się że tak duzo osób zapisuje wydatki. Fajnie wiedzieć ile na co idzie
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
U nas budzet w excelu prowadzi maz- jeszcze od czasow studiow (najpierw wlasny, pozniej wspolny). Na poczatku wspolnego zycia jeszcze sie rozpisywal z wydatkami, ale po pewnym czasie wiemy ile +/- wydajemy na spozywke i chemie, wiec wpisuje na oko, doklada tylko niestandardowe wydatki.
No i na moje szczescie wpisuje wszystkie stale oplaty/kredyty, bo jak przyjdzie miesiac kiedy bede musiala sama to oplacic to bym zginela ![]() Wiec mamy takie kategorie jak stale oplaty, oszczednosci, stale wydatki jedzenie/chemia i niestandardowe (typu moj fryzjer za 150 zl raz na pol roku ![]()
![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
My też mamy w excelu. W każdym miesiącu wydatki są podobne więc jestem w stanie przewidziec ile potrzebujemy minimum na miesiąc. Poza ekstra wydatkami jak wakacje, ubezpieczenie auta itp
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Zacytowano moją wypowiedź, więc pokaże skąd 30-40 zł/mc na 2 osoby.
Całe szczęście, ze prowadzę wydatki, bo inaczej w opinii patusiaa23 jesteśmy łysi i używamy tylko żelu pod prysznic. Prawie wszystko kupujemy na promocji. Rosman robi często 2+2; kupuję kosmetyki na ezebra, ekobieca itp, dodatkowo często robię zakupy w aptekach internetowych i tam również często pasty do zębów, pomadki, czy inne kosmetyki są na promocji (a już cena regularna jest dużo niższa niż w rossmanie). Poza tym w Auchanie zawsze można kupić tanio, a i zawsze jakiś produkt jest na promocji, więc jest jeszcze taniej. Podaje nazwy kosmetyków, ale bywa równie, to są głównie te, których używam najczęściej, jednak czasami zmieniam marki i np. balsamy, czy kremy wychodzą taniej/drożej niż w tabelce. Nie uwzględniłam w tym faktycznie kremu z filtrem 50spf Vichy, który kupiłam po mojej wypowiedzi (ale na super promocji, bo około 40zł) i kremu Vichy do twarzy mojego TŻ (choć teraz chyba znalazł dla siebie tańszy z nivea), który kupuje on ze swojej kieszeni i akurat nie ma w zestawieniu. Nie używamy tony żelu pod prysznic, czy szamponu. W lato nie używam prawie w ogóle balsamu ani kremu do rąk. Pasta do zębów - malutko nakłądam (mam szczoteczkę soniczną). Nie uwzględniam golarek i końcówek do szczoteczek, to dla mnie nie kosmetyki. Czasami kupujemy dla siebie peelingi do twarzy i ciała, ale głównie używam płatka z Sephory a peeling do ciała/stóp zastępuję gąbką szorstką lub robię naturalny. Przyznam, ze wtedy palnęłam kwotę na szybko szacując w głowie, ale się nie pomyliłam.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle się nie malujesz?
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Pisałam wtedy, ze wydajemy 30-40zł/mc bez kolorowych kosmetyków. Również perfumy w to nie wliczałam.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Konto usunięte
|
Ja też się zamieszczę w 30-40 zł i to bez biedowania. Żel kupuję tak czy siak Isana, szampon jeden na miesiąc również do 10 zł (zwykle mam dwa, jeden przezroczysty, drugi kremowy), całą resztę kosmetyków mam na dłużej niż miesiąc, więc tak się to rozłoży, że spokojnie mi starczy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kto jak sobie rozumie daną kategorię, może jednak prowadzić do nieporozumień. Dla mnie kolorówka, perfumy to bardziej kosmetyki niż artykuły do higieny typu szampon czy mydło.
![]() |
![]() |
#349 |
Konto usunięte
|
Kolorówki nie kupuję prawie wcale, tusz raz na kilka miesięcy, puder to mam już chyba z rok. Niczego więcej nie używam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() szacunek, że chciało Ci się to aż tak rozpisywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po wczorajszej kapieli przypomniało mi się, że jeszcze nie wpisałam żelu do twarzy TZ, płynu do higieny intymnej i płynu do płukania ust. Mimo wszystko dalej poniżej 40zl by było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Ostatni tydzien: krem pod oczy, tonik i zel do twarzy Kiehl's, lacznie w promocji -30% ok. $80, dwie kredki do brwi Bourjois $36, puder MAC $40, podklad Tarte $54, serum z kwasem hialuronowym Purito $32, dwa tusze Lancome $84. Skore mam bardzo kaprysna, z egzema, sklonnoscia do zapychania, pierwszymi zmarszczkami, nie wyobrazam sobie ograniczenia pielegnacji do kremu Nivea czy czegos w tym stylu. Zeli pod prysznic uzywac nie moge, bo zostawiaja powloke powodujaca swedzenie, tylko mydla z lepszym skladem, mam teraz chyba piata z rzedu kostke Karmy Lusha, balsamow uzywam tez Lusha, i niestety przy prysznicu dwa razy dziennie zima balsam 245g wystarczal na niewiele dluzej, niz miesiac, a mydlo na ok. 2 tygodnie, a teraz prysznic biore zazwyczaj co najmniej 3 razy dziennie, wiec ta wydajnosc jest jeszcze mniejsza.
![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mi lepiej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#356 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#357 |
.
|
35 stopni, brrrrr. Wole moje +2.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
U nas tabelkę w Excellu prowadzi od wieków mąż. Zwykle planujemy na większe zakupy jedzeniowe w markecie 400 zł raz w tygodniu, czyli 4x400zł=1600zł + liczymy 50zł na drobne zakupy codziennie w tygodniu=5x50=250zł (tygodniowo)=4x250zł=1000 złmiesięcznie. Wychodzi więc na to, że ,,przejadamy" w sumie ok. 2600zł.
Rachunki w miesiącach zimnych wynoszą przeciętnie ok. 2300-2600zł Jedzenie 2600+ rachunki(liczmy max 2600)=5200 (tyle potrzebujemy, żeby zaspokoić absolutne minimum życiowe) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiaj skacze z radości, ze w końcu po stu latach słońce wyszło. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.