|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII
Cytat:
![]() a tak serio to zglos to matce od tej dziewczynki i jak z tym nic niezrobi to niewpuszczaj do domu...:/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3723 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe, że aż taka różnica ![]() Cytat:
o ile koleżanka znów się nie pojawi z pasażerami na gapę ![]() A muszę się pochwalić. U nas wczoraj pierwsze seksy były i nawet miałam orgazm! Co prawda jak się spytałam tż jak tam w środku to powiedział "no wiesz, tak jakby szyjki nie było i wpadł prosto w macicę" ![]() ![]() już pominę, że zapomniał o pochwie, ale ogólnie mówi, że i tak było super dla mnie napewno lepsze odczucia niż po pierwszym porodzie, ale wiadomo narazie jeszcze dość luźno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja włączyłam jedna pralkę, przełożyła do suszarki i odgrzalam świąteczne resztki na obiad to tyle, bo reszta dnia z Młodym : karmienie, usypianie, ćwiczenia, spacer lulanie itd... Dziś był dzień marudy po nieprzespanej nocy :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Mowilam ze za dlugo cos spi ... temperatura 37.5 ... maruda i płaczek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Vicarika już nie mam wyjścia bo młody tak się przyzwyczaił do nakładek, że bez już nie chce jeść. Tak śmiesznie otwiera buzię i macha na boki, rzuca się, kopie nogami i w końcu płacze :p
Ale ja mam chyba jakieś sterczące sutki bo nakładka normalnie wchodzi i o ile młody się nie zacznie jakoś przeciągać to nic się odkleja i normalnie mam wolne ręce :pCinnamonat zazdro!! Ja dalej się nie przemogłam a już 7 tydzień leci Boże biedny ten mój chłop Ale boję się że też będą luzy, albo jakies bóle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam po szczepieniu babka mówiła że o gorączce może być mowa jeśli jest ponad 38° Ja właśnie jem kolację ![]() (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
|
#3729 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maciek to duży facet jednak Cytat:
może tamta dziewczynka nie ogarnęła że ma wszy? Sama nigdy nie miałam, więc nie wiem jakie to uczucie i czy da się pominąć fakt ich obecności Cytat:
łącznie po porodzie była z 10 razy, a wpisane mam tylko 6 Cytat:
To u mnie znów chyba lekarz mnie jakoś dziwnie zaszył bo czuje się jak dziewica nawet TŻ to zauważył i teraz jak tylko Mała śpi to nadrabiamy zaległości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3730 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
A co do pasazerow na gape... dzwonilam do tej mojej przyjaciolki i mowie do niej, ze w sylwestrowa noc bylo nas wiecej niz myslelismy, a ta sie mnie pyta czy w cizy jestem ale.wyjasnilam, ze nieeee ale.i tak bylo nas duzo wiecej, ze w sylwka to my generalnie taka frekfencje mielismy jak na jakies sali bankietowej.![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka była moja taktyka ![]() ![]() A tak serio to nie jestem taka okropna, to że ja się dotknac nie dam nie znaczy że w sypialni jak w kościele u nas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3732 |
|
Dolce vita
|
Ja 10.01 mam wizytę u ginekologa. Nie dość,że boję się gmerania tam po porodzie to w dodatku nie zaglądałam sama. Mam taką traumę,że masakra. O seksie mowy nie ma. Nawet jak lekarz da sygnał to ja mam straszną awersję do wszystkiego co dotyczy tej sfery mojego ciała. TŻ trzymam na dystans. A nie daj Boże dotknie moich piersi.
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi ile śpią Wasze dzieci w ciągu całej doby? Ja z ciekawości dzisiaj zapisywalam ile spała w ciągu dnia i nocy (liczyłam od północy do polnocy) i wyszło na to, że spała 11h i 50 min, więc wychodzi mniej więcej pół na pół
tylko gdzieś czytałam, że 2 miesięczne dziecko powinno spać 16-17 h na dobę i wydaje mi się to strasznie duzo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - dzieki za wszystkie porady!
Moj plan jest taki: 1. Sprobuje na te 2 tyg. odstawic wszelkie produkty mleczne, pozniej mam sie zglosic na kontrole 2. Na pewno nie bede uzywac sterydow... lekarka przepisala jeszcze jakas inna masc, zobacze czy ma dobre opinie i sklad 3. Buzke bede przemywac woda, tak jak do tej pory i smarowac swoim mlekiem lub olejem kokosowym (np. wieczorem), zeby skore nawilzyc i zlagodzic 4. Jak po 2 tyg nie bedzie poprawy - ide do dermatologa Maz mowil jak wrocil z pracy, ze z buzka Elisia jakby lepiej... ale zaczerwienienie sie nasila od ciepla (np po karmieniu piersia, albo po spaniu) Dzis szulalam przepisow na jedzenie... moze jakos przetrwam. Na pewno na pierwszy ogien idzie pasztet z soczewicy. Aha - i musze sprobowac mleka roslinnego. Za 8zl za litr musi smakowac lepiej niz martini ze spritem! ;-) Bede dawac znac jak mi idzie. Trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
AnetaErr u mnie też wyjdzie tak 11, na pewno nie 16:p
Jajoanka mleko migdałowe pycha <3 sojowe też spoko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mi sie pobudzilo po karmieniu ... Czemu ??? Czemu ???
![]() ![]() Asia super ze masz jakis plan ... Litr za 8zł na bogato ![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno na soje trzeba uwazac.
Z tego co czytalam to mleko ryzowe albo owsiane jest najbardziej polecane. Zobaczymy, bede testowac. Vica - od dzis bede burzujem ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w Lidlu jest spoko mleko owsiane za 7 czy 8 zł i często w rossku mają w promocji różne ![]() Ja ambitnie chciałam popracować i wypiłam kawę na wieczór. O 23 zwiesił się system z pracy i nie da się juz nic zrobić normalnie spać mi się nie chce, co ja mam teraz robić?! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
narazie rządzi Netflix, a dzieć śpi od jakiś 4h...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3742 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale moj po obecnoci przy porodzie przez 3 tygodnie mowil, ze jemu to nawet przy sikaniu nie drgnie, a na mysl o seksie zasysa go do srodka wiec troche spokoju mialam, ze sie tak wyraze ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ---------- Cytat:
a na koniec mowi do mnie " sluchaj, tam ejest naprawde wszystko ok. Nie drecz juz tego swojego biednego chlopa dluzej bo sie biedak wykonczy" ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ---------- Mam chlopa w domu wiecie, ze od tego wiatru porty pozamykane w 3city? Moj wczoraj po 22 wrocil z Wroclawia i nie ma jak zdac kontenera bo wszystko stoi i do piatku rana nie ma opcji sie zaawiziwac w porcie Gdynia i Gdansk podobno zawalona ciezarowkami i zanim ogarna te zalegle to ho ho. Moja mamuska robi na koleji przy porcie w Gdyni to mowila, ze przez caly dzien nic nie jezdzilo, a ona na swojej nocce spala, bo przed chwila z nia pisalam. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam. Nie śpię od 3. Łącznie w nocy spałam może 2h, a moja córka uważa że sen jest dla słabych i nie śpi.. W dzień to ja jej nie dam spać Mo chyba, że obie padniemy na pyszczki..
|
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------
[/COLOR] Cytat:
A moje dziecie spalo dzis ciagiem 8 h. Nawet na jedzenie nie wstawal. Przez sen mu dalam o 23 i o 2. A o 5 juz wstal. Zmienilam pampersa ktory swoja droga nie udzwignal calej nocy i popuscil ciut góra. Teraz znowu Niunius spi. Ma 37 temperatura i zastanawiam sie czy to nie przez to??? U mnie od 3 dni ogrzewania nie bylo i dogrzewalismy w domu farelka. Więc raz bylo za gorąco, raz za zimno i mysle ze sie nie przeziębił ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Boże Dews udzieliłas mi sie
![]() ![]() Nie ma jeszcze 9 a ja juz odkurzyłam , umyłam podłogi, naczynia , wstawilam pranie a teraz katuje Maćka čwiczeniami IMG_030119_084330.jpegWysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smileska ja tam lekarzem nie jestem, ale ponoć 37 to u niemowląt normalna temperatura i dopiero dłużej utrzymujące się 38 stopni jest powodem do zmartwień Ej mój też spał dzisiaj 8h! Nie chciał zasnąć ale tż go usypiac i pewnie dlatego Cytat:
Haha dobrze, to jest dość zaraźliwe ![]() Ja wczoraj jak tż młodego usypial przemeblowałam nadalnie trochę, bo kupiłam sobie na wyprzedaży kwiatków do domu i teraz mam tam dosłownie dżungle, ale kurde po £1 były, będzie co ususzyć xD Boże ale się wyspałam ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Wysoko Macius podnosi juz glowke! I jaki fryz fajny. Szkoda, ze moj nie odziedziczyl wlosow po tacie...... poki co to rudo-zloty-lysolek, hehe.
U mnie dzis tez "pracowicie". Maz sie spoznil do pracy, wiec musialam sie ubrac, zabrac Elika w chuste i wyjsc z psem. Pozniej poodkurzalam, wyczyscilam psu lapy, zrobilam KAWE - CZARNA. Teraz chcialabym uspac malego... ale on walczy. Ech... Dziewczyny majace zwierzaki - Jak sobie radzicie z sierscia i piachem, ktory piesy przynosza na lapach? Ja tak sie wkurzam, ze caly czas krzycze na tego biednego psa... ale on sie tylko poruszy, a ja juz widze klebki siersci na podlodze :/ W dodatku dywany smierdza jego lapami... kazdy chodniczek to dla niego legowisko albo idealne miejsce do lizania dup**. Mam go naprawde dosc... W nocy budzi mnie tupaniem podczas drapania sie, albo lizaniem lap. Wpycha sie do lozka, a pozniej wszedzie fruwaja klaki... co tu robic? Macie jakies sposoby? Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a i tak klakow jest pelno , one sa wszedzie - ostatnio nawet w laktatorze znalazlam Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Elik jednak nie spi... wzielam do cyca, moze padnie? Bo musze jeszcze zmyc podlogi i chyba wyczesze tego kudlacza Czaroslawka...
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Moje jedno padlo , drugie rozwalilo glosnik przenosny - maz mnie zabije
![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

ciekawe, że aż taka różnica 
Co prawda jak się spytałam tż jak tam w środku to powiedział "no wiesz, tak jakby szyjki nie było i wpadł prosto w macicę" 

Dzięki Boże za niego !
Maciek to duży facet jednak
może tamta dziewczynka nie ogarnęła że ma wszy? Sama nigdy nie miałam, więc nie wiem jakie to uczucie i czy da się pominąć fakt ich obecności

normalnie spać mi się nie chce, co ja mam teraz robić?! 

, a i tak klakow jest pelno , one sa wszedzie - ostatnio nawet w laktatorze znalazlam