|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja tez mam parcie na ciasta
wczoraj na stolowce zakladowej zobaczylam paczka z bita smietana... Rany jaki byl pyszny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
a takie wizyty poloznej przed porodem nie sa pozniej obcinane po porodzie? Tak jak z macierzynskim, ze mozna czesc wykorzystac przed porodem ale o tyle mniej ma sie po porodzie. Mowiac szczerze jakby tak mialo byc to jednak wole zeby ta polozna byla wiecej jak juz dziecko sie urodzi, znaczy samo sie raczej nie urodzi nigdy nawet nie trzymalam na rekach noworodka, mam nadzieje, ze wiele przyjdzie intuicyjnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
ja nie moge nawet owocow sie najesc pod kokarde a co dopiero cokolwiek slodkiego... cholerna cukrzyca wrrrrrA co do koszul to ja biore 4 sztuki i kupilam w bon prixie. Fajne sa bawelniane. Pakujecie juz powoli torbe dla siebie do szpitala? Ja mysle zeby juz, bo ostatnio wzielo mnie przerazenie na sama mysl, ze mialoby sie zaczac cos dziac a ja w proszku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4293 |
|
Wtajemniczenie
|
Torby może jeszcze pakować nie będę, ale trochę rzeczy bym zamówiła już, żeby chociaż w domu mieć. Nie wiem w czym bym miała teraz być w szpitalu jakby tfu tfu taka potrzeba wyszła
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami rozłożona na łopatki
póki co staram się leczyć domowymi sposobami ale chyba mąż będzie musiał mi pojechać po jakieś specyfiki dla ciezarnych. Drugi dzień leżę w łóżku. Dobrze, że chociaż moje dziecko sobie wesoło skacze w brzuchu Widzę,że piszecie o torbie do porodu. Ja kompletnie w tyle, nawet nie wiem co tam trzeba spakować. Wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyyyyle czasu! Wezmę później lapka i wrzucę tę listę wyprawkowa na 1 stronę ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dwie koszule. Nie lubię ich. Jak na s/xs są ogromne. Przed porodem spoko, jak urodziłam i brak brzucha się zrobił to leżały jak worek. Nosilam tylko w szpitalu. Dwie mi wystarczyły. Generalnie to wezme jeszcze legginsy. Zamiast szlafroka jakas bluzę rozpinaną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze też zupełnie nie myślę o torbie do szpitala, choć w razie czego myślę, że większość potrzebnych rzeczy znalazłabym w domu. W sumie robiłam teraz większe zamówienie z Gemini i w ogóle nie pomyślałam, żeby już zamawiać coś do szpitala
majtki siateczkowe mam nieotwarte, jakieś podkłady i podpaski też, jakby coś nagle sie wydarzyło, to mąż mi dokupi stacjonarnie najwyżej, ale w sumie może zerknę co by się mogło jeszcze przydać. W ogóle nie kupilam jeszcze kompletnie nic z rzeczy wyprawkowych ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Ale mam smaka na lekkie potrawy o tyle dobrze. 1 koszula do porodu i do szpitala 2-3 szt? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę większość ogarnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie lactacyd mam ten polecany przez sroke. W zasadzie prawie zawsze kieruje się jej opinia przed kupnem kosmetykow ale zauwazylan ze skład składem. Nawet dobry może komuś nie służyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach to wybacz mój błąd myślałam, że wszystkie lactacydy są do bani ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niby jeszcze nie pakuje, ale wypralam szlafrok w zeszłym tygodniu i stwierdziłam, że już nie będę go zakładać po domu, tylko schowałam do szafki i czeka I wczoraj klapek szukałam, więc nie wiem czy mam jakieś przeczucie...tfu tfu Mam też koszule poprane, dostałam od siostry. Przy okazji je wyprasuję i będą czekały. Cytat:
A propos butelek - ja kupię jedną, bo właśnie nie wiadomo czy dziecku przypasuje smoczek.... Jak będzie ok to najwyżej dokupię taką samą. A jak nie, to będę kombinować z innym. Zaraz może wrzuce do klubu fote naszej kolyski, ale nic specjalnego, żadnych baldachimów cudów, bo zakładam że po 3 miesiącach i tak przerzucimy małego do łóżeczka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wrzucilam razem z wózkiem jakby ktoś miał ochotę zerknąć
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-01-03 o 14:12 |
||
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pojemności to nie mam pojęcia ile zjada dziecko. Nigdy butla nie karmilam. Ja mam jedna mniejsza a drugą większą. Ale nie mam pojęcia ile ml. Noworodek chyba malo zjada ale nie wiem jak potem takie 2-3 miesięczne. KP jednak jest wygodniejsze nie trzeba martwić się o ilość mleka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamowilam w aptece gemini wiekszosc rzeczy do porodu. Musze wygrzebac z szafy moja koszule porodowa i szlafrok. Zobacze w jakim stanie sa i je wypiore. Na allegro wrzucilam sobie do koszyka jedna jeszcze koszula poporodowa i dwie bluzki do karmienia. Legginsy tez musze wyprac i juz odlozyc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Ale w sumie teraz przypomniało mi sie ze córka koleżanki jako 3 miesięczniak potrafiła zjeść 180... |
||
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja jeszcze nawet nie pomyślałam o torbie do szpitala. Tylko w prezencie BN dostałam szlafrok i kapcie to pomyślałam, że to szpitala będzie. Koszulom i innym takim dopiero czytając Was poswięciłam myśl. Dziś zaszlam do fryzjera. Moje włosy wołają o pomstę. Odrost jak nie wiem co, grzywka za długa no to w końcu zaszlam tu blisko (przeprowadziliśmy się nieco ponad miesiąc temu wiec slabo ogarniam okolicę) Najbliższy termin to połowa kwietnia!!! Połowa kwietnia to ja mam termin porodu to już tak szybko?Dobrze, że chociaż grzywkę skróciła.
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
Ja ide na koniec stycznia do fryzjera. A moja mama "To już chyba Twój ostatni raz, bo potem nie będziesz mieć czasu". Serio?
No chyba bez przesady.A Wy organizujecie jakieś kąciki dla dzieciaczków? Macie jakieś koncepcje na baldachimy/fotele do karmienia/napisy na ścianach itp? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokażesz bluzki do kp? Ja zamowilam legginsy dla ciężarnej plus dwie pary zwykłych. Mój ciążowy kalafior nie pamiętał o napisaniu koloru w komentarzu płacac. Na drugi dzień rano napisalam ale gość zaraz po moim kupieniu napisał wiadomość z pytaniem o kolor. A jakieś parę godzin później napisał ze paczka gotowa do wysyłki. Mam nadzieję ze żółtych ani różowych mi nie wyslal. Swoja droga mógł poczekać na odpowiedz nim spakował bo to i tak był Nowy Rok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Ogólnie opinie na temat foteli skrajne slyszalam. Dziecko szybko rośnie i potem niewygodne jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Dziewczyny kupujecie z rozmiaru 56 jakieś bluzy czy bluzki, spodnid? Czy tylko pozostajecie przy pajacach/ spiochach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4313 |
|
Raczkowanie
|
Ja też odwlekam krzywą jak mogę, miałam pilnować jedzenia po świętach a jak na złość włączyło mi się takie gastro, że aż strach. To chyba z rozpędu… Ta pavlova mi się dzisiaj śniła
Koszule (3, po jednej na każdą dobę w szpitalu) miałam z allegro jakieś zwykłe po 30zł, ale całkiem ładne. Teraz użyję ich drugi raz, nie potrzebuję nowych bo poza szpitalem nie użyłam ani razu, nie cierpię koszul, bleh. U mnie też kącikiem dla dziecka będzie nasza sypialnia, a miejscem do karmienia łóżko lub kanapa Mam nadzieję, że się przeprowadzimy zanim młoda skończy 2 lata, więc nie myślę o pokoju dziecięcym w tym domu.
|
|
|
|
#4314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodenki też jakieś mamy i w sumie czasem używałam. Jeżeli chodzi o kącik dla dziecka to nic takiego nie planuję. Fotel to dla mnie rzecz zbędna, córkę karmiłam na sofie (bo tam głównie przebywałyśmy), a w nocy w naszym łóżku, teraz przypuszczam, że będzie podobnie. Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-03 o 16:30 |
||
|
|
|
#4315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O to to przydałaby się lista aptecznych rzeczy!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos podkladow pamietaciebile zuzyluscie w szpitalu? Zamowilam 30 szt takich meega chlonnych jaka kajaki wygladajacych. Kojarze, ze potem uzywalam zwyklych podpasek z belli tylko tych nocnych. Zastanawiam sie czy te 30 mi wystarczy. Bluzki wrzuce wieczorkiem z kompa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za pierwszym razem zalałam pol podłogi na sali porodowej - bieliznę, koszule , skarpetki i kapcie. Pani przyszła podemna sprzątać z mopem ![]() Przebrałam sie zadowolona - założyłam podkład itd i za chwile znowu wodospad !! Podkład nic nie pomógł znowu cała mokra łącznie z podłoga i tak sie ze mnie lało .... wiec wpadłam na pomysł ze po prostu wejdę pod prysznic i stałam tam chyba z godzinę ![]() Potem juz nie ubierałam bielizny tylko siedziałam na piłce na podkładach , a potem juz dostałam znieczulenie leżałam i nic nie czułam - ale te wody chyba ciekną cały czas dopóki nie urodzisz przynajmniej tak mi powiedziała pielęgniarka kiedy po 3 przebraniu zapytałam sie kiedy to sie skończy ? A ona do mnie uśmiechnęła sie i mowi : jak urodzisz ! U mnie było tak dużo wód ponieważ worek owodniowy pękł ale dziecko było wysoko wiec sie po prostu wylewały. Jak dziecko jest juz główka w kanale rodnym to wtedy główka działa jak korek i blokuje wypływ wód. Moje dziecko nigdy do kanału rodnego nie zeszło ... ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to co się kładzie na łóżko to kiedy i jak się używa? Powiedzcie dziewczyny, żebym jakiegoś fo pa nie popełniła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi odszly wody dopiero chwilke przed samym juz porodem.
Bylam w szoku jak po prostu chlusnelo spode mnie, jakby ktos wielki balon z woda przebil Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
chodzi sie jak kaczka w pampersie ![]() A podklady to sa na lozko, zeby nie pobrudzic po prostu taka mata, ktora z jednej strony ma cerate. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
Mamaszkrabka te liczby mnie przerażają myślałam o jednej paczce tych podkładów. Mzgz gdzie się tyle tych wód mieści w człowieku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

wczoraj na stolowce zakladowej zobaczylam paczka z bita smietana... Rany jaki byl pyszny 

Nigdy mnie nie fascynowały suknie ślubne, a na wesela szłam jak za karę. Jeśli się zdecydujemy, to będzie skromnie: rodzice, rodzeństwo i obiad po wszystkim.
a takie wizyty poloznej przed porodem nie sa pozniej obcinane po porodzie? Tak jak z macierzynskim, ze mozna czesc wykorzystac przed porodem ale o tyle mniej ma sie po porodzie. Mowiac szczerze jakby tak mialo byc to jednak wole zeby ta polozna byla wiecej jak juz dziecko sie urodzi, znaczy samo sie raczej nie urodzi
nigdy nawet nie trzymalam na rekach noworodka, mam nadzieje, ze wiele przyjdzie intuicyjnie.
ja nie moge nawet owocow sie najesc pod kokarde a co dopiero cokolwiek slodkiego... cholerna cukrzyca wrrrrr
póki co staram się leczyć domowymi sposobami ale chyba mąż będzie musiał mi pojechać po jakieś specyfiki dla ciezarnych. Drugi dzień leżę w łóżku. Dobrze, że chociaż moje dziecko sobie wesoło skacze w brzuchu 
26.08.2017
majtki siateczkowe mam nieotwarte, jakieś podkłady i podpaski też, jakby coś nagle sie wydarzyło, to mąż mi dokupi stacjonarnie najwyżej, ale w sumie może zerknę co by się mogło jeszcze przydać. W ogóle nie kupilam jeszcze kompletnie nic z rzeczy wyprawkowych 

, biorę priobiotyki w lekach i te naturalne. Troche gin mnie zdolowal stwierdzeniem ze tego nie wylecze. On tego nie leczy u ciezarnych bo tego się nie wyleczy. Aż zaczelam w domu w intetnetach czytać jak to jest z grzybkiem w ciąży. No i raczej pisza ze mimo ze wyleczyć jest trudno to leczyć wręcz trzeba bo może szkodzić dziecku. 

to ja mam termin porodu
to już tak szybko?
No chyba bez przesady.
A to co się kładzie na łóżko to kiedy i jak się używa? Powiedzcie dziewczyny, żebym jakiegoś fo pa nie popełniła