|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Dzień dobry, wstalam razem z Tzem i postanowiłam już nie spać i popatrzeć na wyprawkę, choć do łóżka ciągnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyllo później bym się musiała modlić o drugą córkę właśnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- W sumie wózek wybrałam w szarościach, ale taki bardziej "męski". Ale ostatnio widziałam na insta że ktoś miał taki dla dziewczynki, więc już nie będę zmieniać zdania bo bym się chyba znowu ze 2 miesiące zastanawiała a tu za chwilę by wypadało zamówienie robić
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W razie wu zarzucisz różowy kocyk i się zrobi dziewczęco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#4359 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja to cały czas się zastanawiam jak ogarnąć transport jeśli odejdą mi wody, a TŻ będzie w pracy. Mam dzwonić po taksę czy po karetkę? Bo skoro piszecie, że te wody tak płyną i płyną to miednica do taksy się przyda :PCytat:
Cytat:
Ale faktycznie jak ktoś ma dużego cyca to chyba się można namęczyć przy tym. Ja tylko tak stanę w obronie koleżanek z kasy - niestety NIE WIDAĆ BRZUCHÓW ludzi w kolejce. W kurtkach i luźnych swetrach to już w ogóle. Często na końcu kasy stają te szafki z produktami, które wystają ponad kasy i nie widać brzuchów ludzi w kolejce poza taśmą, bo mówimy tu o momencie naszego brzuchatego podejścia do kasy. Do tego usypane górki z zakupów na taśmie. Przy stonkowej kasie najczęściej mieści się 3 osoby z wózkami (2 na taśmie, 1 już płaci), więc ja ciężarne najczęściej zauważałam jak już miały swoje zakupy na taśmie. Zasada jest prosta - podejść do kasjera i powiedzieć. |
|||||
|
|
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Edit. Usuwam to o wodach płodowych, bo jednak pewna nie jestem, wydawało mi się, że o odejściu mamy jeszcze kilka godzin na dojazd do szpitala (o ile wody nie są zielone i nie ma regularnych skurczy, ale już nie jestem pewna
![]() Cytat:
![]() a ja specjalnie kupiłam taki, żeby był uniwersalny ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-04 o 09:34 |
||
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierworodki leca szybko w panice do szpitala, ale te bardziej doświadczone jeszcze sobie wezma kąpiel, wypija kawę i dopiero pojadą rodzic ![]() Ja też właśnie dziś rano się zastanawiałam co zrobię jak będę sama w domu. Znając mnie, Zosię Samosię, to pewnie bym chciała sama autem jechać do szpitala zamiast zamawiać taksówke, nie mam daleko, ale to pewnie zależy od samopoczucia.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak nie ubierzesz od stóp do głów w róż/fiolet/brokat (dziewczynka) lub szaro-buro-moro (chłopiec), to ludzie mają błąd w matriksie ![]() Dzień dobry. Włączyło mi się takie parcie na czekoladę, że nie mogę… przed ciążą mogła dla mnie nie istnieć, już prędzej jakieś ciacho, a teraz Do kwietnia to łatwiej mnie będzie przeskoczyć niż obejść
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mnie rozkłada, gardło boli, źle się czuje, do tego w nocy dwa razy wymiotowalam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Okazało się, że przed świętami tż wykupił Smart na allegro więc muszę się brać do roboty zakupowej
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-04 o 10:47 |
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Coco, zdrówka, mi nadal nie przeszło znów mi się dziś śniło, że urodziłam, była piękna ale jakaś taka duża, i jak na sen ciążowy był zdrowo popieprzony Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
zdrowia dziewczyny! U mnie śnieg spadł i tak się zastanawiam, bo chyba powinnam chodnik odśnieżyć...Dobrze, że porobiłam wczoraj zakupy, to nie muszę nigdzie wyłazić, boje się chodzić jak tak ślisko. A propo kolorów:znajomych synek jeździł w różowym kombinezonie. Innego nie mieli, a ten dostali od kogoś. Był przykryty kocykiem, więc się nie rzucało specjalnie w oczy ![]() Mi się podobają szarości, musztardowy, granat. Ale niestety jest dużo rzeczy typowo niebieskich dla chłopca. Wózek mamy szary i sądzę, że spokojnie dziewczynka mogłaby w nim pojeździć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A my na początek też wszystko szare i granatowe, bo nie znałam płci ten wózek to w ogóle ostatni gwóźdź do trumny ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka! ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Ja mam TAKI i w sumie to nikt nigdy nie sugerował płci. Wozek i dzieckO zagadka Zaawsze pytali. A najlepsze pytania obcych starszych kobiet. Zagladaja do wozka, tam moja corka w czerwonej sukience i pytanie jaka płeć
|
||
|
|
|
#4369 |
|
Rozeznanie
|
Michacha jakiej firmy jest wózek który wrzuciła na grupę?
No my planujemy wózek szary kupić a jest dziewczynka i wcale nie uważam że powinna być cała na różowo owszem bardzo często wiele ciuszków np body jest w tych odcieniach ale kupiłam też i białe i szare a teraz pajaca w biało granatowe paski Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się przypomniało jaki mamy fotelik. Maxi cosi cabriofix.
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taki i serio non stop sugerowano, że chłopiec. Ale mam to gdzieś
Screenshot_2019-01-04-11-55-06-648_com.android.chrome.jpegWysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy wózek granatowo czarny, i w sumie syn zawsze był ubrany po chlopiecemu choć miał też i czerwone koszulki. Przy tej ciąży coś mi się odmieniło i nie chcę ciemnych rzeczy dla synka, może dlatego że to wiosenne dziecko będzie. Póki co te kilka rzeczy jakie mam to są białe, jasnoszare, jasnoniebieskie. Nie chce mu kupować granatowych, czy brązowych ubranek ale mąż mówi że z praniem będę musiała długo czekać bo my wszyscy raczej w ciemnych kolorach chodzimy ubrani.
Wczoraj niedaleko szkoły syna widziałam w sklepiku ładną kolorystycznie poduszkę typu motylek. Kosztowała 19,50. Dlaczego ja jej nie kupiłam ![]()
|
#4373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co teraz jest w sklepach bardzo mi podchodzi kolorystycznie, za to jak przychodzi sezon wiosenno-letni to nic mi się nie podoba bo albo królują pastele albo jakieś żarówiaste kolory
|
|
#4374 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję dzisiaj i.... 3, 2, 1...startujemy z zakupami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W następnym tygodniu zaczynam szkole rodzenia, to może dowiem się jakie jest podejście w "moim" szpitalu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ja to i tak pewnie będę lecieć od razu na porodowke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jesteś zadowolona z wózka bo bardzo zwrotny jest!Gdybym chciała skorzystać z pierwszeństwa to bym podeszła do Pani i poprosiła i nie odpuściłabym skoro kasa jak byk dla kobiet w ciąży i inwalidów. Po prosotu irytuje mnie, że sklep pokazuje jaki jest pro kobiety w ciąży i w ogóle, a nic z tym nie robi. Tu przydałoby się wprowadzić jakieś zasady. Pierwszeństwo to pierwszeństwo, a nie że jak podchodzi kobieta w ciąży to i tak lada wywalona towarem 2, 3 osób które stoją przed Tobą, Tobie głupio robić aferę bo nie masz ochoty na nieprzyjemne teksty od innych klientów, a kasjerka też się boi poprosić Cię jako pierwszą żeby ona czasem zwyzywana nie została. Rossman się promuje i kasjerki zwracają uwagę kto w kolejce stoi i wołają same nawet z końca kolejki, a jak grzecznie stoisz w kolejce, dajesz aplikacje a tam sie wyswietla, że jesteś w ciąży to jeszcze informują na cały głos ,,pani nie powinna w tej kolejce stać, tylko od razu podejsc" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4379 |
|
Raczkowanie
|
Mój syn ma teraz czerwona zimowa kurtkę i już trzy razy jakieś starsze kobiety uznały go za dziewczynkę... haha
![]() A co do kolejek i pierwszeństwa ciężarnych to jak wczoraj byłam na krzywej to w kolejce z 10 ciężarnych i jeden Pan. Akurat miał już wchodzić do gabinetu, a tu wchodzi kolejna ciężarna i pyta kogo teraz kolej. I z tekstem do tego gościa, że ona jest w ciąży i że musi ja przepuścić. Kilka kobiet w kolejce oburzyło się, że one też przecież w ciąży i czekają. A ta kobieta na to, że to nie jej wina, że nie egzekwuja swoich praw i się wryła do gabinetu<sciana>. Mi szkoda było trochę tego Pana, bo jak by przypuszczał ciezarne to by nigdy się do gabinetu nie dostał ..lol Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

czyli to co mój mąż lubi najbardziej. Będzie może synuś tatusia
żeby w razie czego wyprać albo ją wyrzucić po

tyllo później bym się musiała modlić o drugą córkę właśnie 

Bo skoro piszecie, że te wody tak płyną i płyną to miednica do taksy się przyda :P

a ja specjalnie kupiłam taki, żeby był uniwersalny
Nie jem słodyczy 

Coco, zdrówka, mi nadal nie przeszło
znów mi się dziś śniło, że urodziłam, była piękna
26.08.2017
ten wózek to w ogóle ostatni gwóźdź do trumny