Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-04, 07:25   #4351
fitelina
Rozeznanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Szukałam łóżeczka a kupiłam przewijak i ręcznik
I przyszedł dzisiaj kokon i kura z LaMillou (teściowa wymieniła tą nietrafioną biżuterię, którą dostałam na urodziny). Te rzeczy dla Małego mnie cieszą jak nic innego

Ja na czekoladę czyli to co mój mąż lubi najbardziej. Będzie może synuś tatusia

Ja zamówiłam jakąś materiałową na rzeczy na wyjście ze szpitala i planuję na razie kupić drugą w Decathlonie za 20zł na rzeczy do szpitala żeby w razie czego wyprać albo ją wyrzucić po

My planujemy zrobić pokoik, który obecnie jest pokojem składziko-biurowo-gościnnym. Jako że nie chciałam przemalowywać ścian (ciemna zieleń) to motywem przewodnim będzie las

Haha, ja dzisiaj siedzę z mamą i mężem i mówię żeby kupił już na wszelki wypadek jakąś folię malarską do samochodu. Na co moja mama: a co jak sobie parkiet zalejesz? O tym nie pomyślałam, a jak będzie trzeba wybiegać z domu to nikt nie zetrze. "Synu, zaczekaj bo mama musi umyć podłogę"
Skąd ręcznik?

Dzień dobry,
wstalam razem z Tzem i postanowiłam już nie spać i popatrzeć na wyprawkę, choć do łóżka ciągnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 07:32   #4352
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Ładniutkie to. Pytała mnie teściowa który kolor i myślałam nad jakimś niebieskim, ale ostatecznie stanęło na khaki z leśną wyściółką. Będzie tematycznie do pokoiku pasować i jest na tyle neutralny, że jakby się kiedyś dziewczynka trafiła to też będzie ok

Mój mąż stwierdził, że wygląda to trochę jak koszyk dla psa i wcale Go nie zdziwi jak psiaki będą się z Małym tam upychać
Miałam wczoraj pytać czy tematycznie padło na kolor khaki! Widziałam właśnie ten kolor na żywo ;-) tak jak pisałam każdy jeden jest piękny

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 07:51   #4353
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Skąd ręcznik?

Dzień dobry,
wstalam razem z Tzem i postanowiłam już nie spać i popatrzeć na wyprawkę, choć do łóżka ciągnie

CamCamCopenhagen

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj pytać czy tematycznie padło na kolor khaki! Widziałam właśnie ten kolor na żywo ;-) tak jak pisałam każdy jeden jest piękny

W niebieskich podoba mi się kolor velvetu, ale te wyściółki już mniej. Jeśli nie khaki to brałam pod uwagę ten szary ze strzałkami, ale jest niedostępny. A w sumie lubię roślinne motywy, więc ten khaki chyba najlepszy. Piękny jest ten Wild Blossom + Powder Pink, ale nie wypada chyba dla chłopca
Stary 2019-01-04, 07:54   #4354
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
CamCamCopenhagen

W niebieskich podoba mi się kolor velvetu, ale te wyściółki już mniej. Jeśli nie khaki to brałam pod uwagę ten szary ze strzałkami, ale jest niedostępny. A w sumie lubię roślinne motywy, więc ten khaki chyba najlepszy. Piękny jest ten Wild Blossom + Powder Pink, ale nie wypada chyba dla chłopca
Wiem, wiem na niego bym polowała tyllo później bym się musiała modlić o drugą córkę właśnie

Stary 2019-01-04, 08:04   #4355
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, wiem na niego bym polowała tyllo później bym się musiała modlić o drugą córkę właśnie

To jest myśl która potrafi poskromić moje wszystkie pomysły na typowo chłopięce rzeczy

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

W sumie wózek wybrałam w szarościach, ale taki bardziej "męski". Ale ostatnio widziałam na insta że ktoś miał taki dla dziewczynki, więc już nie będę zmieniać zdania bo bym się chyba znowu ze 2 miesiące zastanawiała a tu za chwilę by wypadało zamówienie robić
Stary 2019-01-04, 08:13   #4356
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
To jest myśl która potrafi poskromić moje wszystkie pomysły na typowo chłopięce rzeczy

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

W sumie wózek wybrałam w szarościach, ale taki bardziej "męski". Ale ostatnio widziałam na insta że ktoś miał taki dla dziewczynki, więc już nie będę zmieniać zdania bo bym się chyba znowu ze 2 miesiące zastanawiała a tu za chwilę by wypadało zamówienie robić
Lepiej tak jakby męski dla dziewczynki niż tak jakby damski dla chłopca

W razie wu zarzucisz różowy kocyk i się zrobi dziewczęco

Stary 2019-01-04, 08:20   #4357
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Lepiej tak jakby męski dla dziewczynki niż tak jakby damski dla chłopca

W razie wu zarzucisz różowy kocyk i się zrobi dziewczęco

Dopiero szukanie tych rzeczy mnie utwierdza, że to będzie jednak chłopiec a nie dziewczynka. A to już 27 tydzień, płeć znamy od początku października. Byłam tak psychicznie nastawiona na dziewczynkę (u mnie w rodzinie same babeczki prawie), że mój mózg chyba czasem nadal nie ogarnia
Stary 2019-01-04, 09:11   #4358
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 09:16   #4359
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Haha, ostatnio też chyba pytał Cie "co dolega"?

Tak, to chyba obowiązkowy tekst dla ciężarnych

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

A propo słodyczy ja też od dziś zaczełam walkę ze sobą bo od Świąt codziennie coś musiałam zjeść tak więc dzis pierwszy dzień odwyku

Łączę się w bólu. Nowy rok, nowa ja :P Nie jem słodyczy :P

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Haha teraz sobie mysle ze dobrze ze nie postawiła koło mnie tego żółtego znaku z napisem „uwaga ślisko”

Gdyby mi odeszły w domu to chyba w aucie musiałbym siedzieć w miednicy

Eh te podpaski - od razu tyłek odparzony, nie moge sie docZekac
To nie jest głupi pomysł. Ja to cały czas się zastanawiam jak ogarnąć transport jeśli odejdą mi wody, a TŻ będzie w pracy. Mam dzwonić po taksę czy po karetkę? Bo skoro piszecie, że te wody tak płyną i płyną to miednica do taksy się przyda :P

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Ja też mam wyniki krzywej i mam 4,57; 5,34; 6. Z podanych norm wynika że chyba ok. Tylko czy ten ostatni wynik nie powinien spadać, a nie rosnąć?

Apropo wód to nie zawsze tak chlustają jak wodospad. Mi zaczęły lecieć jak już położyłam się spać. Obudziłam się z wrażeniem, że się posikalam :P, a to właśnie wody zaczęły wypływać, ale to nie był jakiś potop. Poleciałam szybko na kibelek, tam coś poleciało, a potem jak już byłam w pionowej pozycji to sie delikatnie sączyły. Ta wielka podpaska dawała radę. Później trochę więcej pociekło jak mnie przy przyjmowaniu do szpitala lekarz badał. To jak te wody lecą, to chyba zależy jak dziecko jest ułożone. Mój syn bardzo naciskał główką w kanał, co bardzo bolało. Nawet myślałam, że to może to juz są skurcze <sciana>. Dopiero lekarz uświadomił mi, że skurczy przecież brak i że to dziecko tak naciska. Syn po porodzie miał takie odbite koło na główce z tego powodu.

U mnie nie było własnie spektakulanego wodospadu. Gdzieś w nocy poczułam tylko coś jakbym się posikała odrobinę, ale dokładnie czułam, że to poleciało z kanału. I tak podciekało co jakiś czas, a nawet w szpitalu tymi papierkami sprawdzali i raz były wody raz nie. Młody wykopał jakąś dziurę pewnie. Po iluś tam godzinach w końcu sączyło się mocniej, bo aż mi głupio było tam siedzieć. Ostatecznie po jakiś 10h przzebili mi pęcherz i było puuuuuf.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Fajne te ubranka
Ale faktycznie jak ktoś ma dużego cyca to chyba się można namęczyć przy tym.
Cytat:

- kasa pierwszeństwa w lidlu - tylko z nazwy
Ja tylko tak stanę w obronie koleżanek z kasy - niestety NIE WIDAĆ BRZUCHÓW ludzi w kolejce. W kurtkach i luźnych swetrach to już w ogóle. Często na końcu kasy stają te szafki z produktami, które wystają ponad kasy i nie widać brzuchów ludzi w kolejce poza taśmą, bo mówimy tu o momencie naszego brzuchatego podejścia do kasy. Do tego usypane górki z zakupów na taśmie. Przy stonkowej kasie najczęściej mieści się 3 osoby z wózkami (2 na taśmie, 1 już płaci), więc ja ciężarne najczęściej zauważałam jak już miały swoje zakupy na taśmie.
Zasada jest prosta - podejść do kasjera i powiedzieć.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 09:30   #4360
agassek
Zakorzenienie

Edit. Usuwam to o wodach płodowych, bo jednak pewna nie jestem, wydawało mi się, że o odejściu mamy jeszcze kilka godzin na dojazd do szpitala (o ile wody nie są zielone i nie ma regularnych skurczy, ale już nie jestem pewna
Cytat:

My mamy wózek szaro-błękitny i wciaż ktoś pytał czy chłopiec a ja specjalnie kupiłam taki, żeby był uniwersalny

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2019-01-04 o 09:34
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 09:52   #4361
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość

Łączę się w bólu. Nowy rok, nowa ja Nie jem słodyczy

To nie jest głupi pomysł. Ja to cały czas się zastanawiam jak ogarnąć transport jeśli odejdą mi wody, a TŻ będzie w pracy. Mam dzwonić po taksę czy po karetkę? Bo skoro piszecie, że te wody tak płyną i płyną to miednica do taksy się przyda

U mnie nie było własnie spektakulanego wodospadu. Gdzieś w nocy poczułam tylko coś jakbym się posikała odrobinę, ale dokładnie czułam, że to poleciało z kanału. I tak podciekało co jakiś czas, a nawet w szpitalu tymi papierkami sprawdzali i raz były wody raz nie. Młody wykopał jakąś dziurę pewnie. Po iluś tam godzinach w końcu sączyło się mocniej, bo aż mi głupio było tam siedzieć. Ostatecznie po jakiś 10h przzebili mi pęcherz i było puuuuuf.

Fajne te ubranka

Ja tylko tak stanę w obronie koleżanek z kasy - niestety NIE WIDAĆ BRZUCHÓW ludzi w kolejce. W kurtkach i luźnych swetrach to już w ogóle. Często na końcu kasy stają te szafki z produktami, które wystają ponad kasy i nie widać brzuchów ludzi w kolejce poza taśmą, bo mówimy tu o momencie naszego brzuchatego podejścia do kasy. Do tego usypane górki z zakupów na taśmie. Przy stonkowej kasie najczęściej mieści się 3 osoby z wózkami (2 na taśmie, 1 już płaci), więc ja ciężarne najczęściej zauważałam jak już miały swoje zakupy na taśmie.
Widać widać, ale jak już dwie osoby przed Tobą mają wywalone pełne zakupów na taśmę. I co wtedy? Mają zbierać swoje zakupy i wykładać moje?

Stary 2019-01-04, 10:13   #4362
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Edit. Usuwam to o wodach płodowych, bo jednak pewna nie jestem, wydawało mi się, że o odejściu mamy jeszcze kilka godzin na dojazd do szpitala (o ile wody nie są zielone i nie ma regularnych skurczy, ale już nie jestem pewna
My mamy wózek szaro-błękitny i wciaż ktoś pytał czy chłopiec a ja specjalnie kupiłam taki, żeby był uniwersalny

Też tak słyszałam o tych wodach płodowych.
Pierworodki leca szybko w panice do szpitala, ale te bardziej doświadczone jeszcze sobie wezma kąpiel, wypija kawę i dopiero pojadą rodzic

Ja też właśnie dziś rano się zastanawiałam co zrobię jak będę sama w domu. Znając mnie, Zosię Samosię, to pewnie bym chciała sama autem jechać do szpitala zamiast zamawiać taksówke, nie mam daleko, ale to pewnie zależy od samopoczucia..

Stary 2019-01-04, 10:42   #4363
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
Moja córka miała szary wózek, mnóstwo rzeczy (ciuszki, kocyki, dodatki) szaro - błękitno - granatowych - bo po prostu lubię te kolory, a dla niebieskookiej blondynki są super. Też się nasłuchałam, jaki śliczny chłopczyk Jak nie ubierzesz od stóp do głów w róż/fiolet/brokat (dziewczynka) lub szaro-buro-moro (chłopiec), to ludzie mają błąd w matriksie

Dzień dobry. Włączyło mi się takie parcie na czekoladę, że nie mogę… przed ciążą mogła dla mnie nie istnieć, już prędzej jakieś ciacho, a teraz Do kwietnia to łatwiej mnie będzie przeskoczyć niż obejść
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 10:46   #4364
coco00
Wtajemniczenie

Coś mnie rozkłada, gardło boli, źle się czuje, do tego w nocy dwa razy wymiotowalam

Okazało się, że przed świętami tż wykupił Smart na allegro więc muszę się brać do roboty zakupowej

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2019-01-04 o 10:47
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 10:52   #4365
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry Coco, zdrówka, mi nadal nie przeszło znów mi się dziś śniło, że urodziłam, była piękna ale jakaś taka duża, i jak na sen ciążowy był zdrowo popieprzony

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 11:07   #4366
Michacha1234
Zadomowienie

Hejka,
zdrowia dziewczyny!
U mnie śnieg spadł i tak się zastanawiam, bo chyba powinnam chodnik odśnieżyć...Dobrze, że porobiłam wczoraj zakupy, to nie muszę nigdzie wyłazić, boje się chodzić jak tak ślisko.
A propo kolorów:znajomych synek jeździł w różowym kombinezonie. Innego nie mieli, a ten dostali od kogoś. Był przykryty kocykiem, więc się nie rzucało specjalnie w oczy
Mi się podobają szarości, musztardowy, granat. Ale niestety jest dużo rzeczy typowo niebieskich dla chłopca.
Wózek mamy szary i sądzę, że spokojnie dziewczynka mogłaby w nim pojeździć.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 11:33   #4367
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Moja córka miała szary wózek, mnóstwo rzeczy (ciuszki, kocyki, dodatki) szaro - błękitno - granatowych - bo po prostu lubię te kolory, a dla niebieskookiej blondynki są super. Też się nasłuchałam, jaki śliczny chłopczyk Jak nie ubierzesz od stóp do głów w róż/fiolet/brokat (dziewczynka) lub szaro-buro-moro (chłopiec), to ludzie mają błąd w matriksie

Dzień dobry. Włączyło mi się takie parcie na czekoladę, że nie mogę… przed ciążą mogła dla mnie nie istnieć, już prędzej jakieś ciacho, a teraz Do kwietnia to łatwiej mnie będzie przeskoczyć niż obejść
Moja mama potrafi o dziecku całym w różu powiedzieć "jaki ładny chłopiec", zawsze mi potem wstyd

A my na początek też wszystko szare i granatowe, bo nie znałam płci ten wózek to w ogóle ostatni gwóźdź do trumny

Stary 2019-01-04, 11:44   #4368
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość

Łączę się w bólu. Nowy rok, nowa ja :P Nie jem słodyczy :P

To nie jest głupi pomysł. Ja to cały czas się zastanawiam jak ogarnąć transport jeśli odejdą mi wody, a TŻ będzie w pracy. Mam dzwonić po taksę czy po karetkę? Bo skoro piszecie, że te wody tak płyną i płyną to miednica do taksy się przyda :P

Fajne te ubranka

a ja byłam swiadkiem jak ciężarnej w zaawansowanej ciązy odmowiono i kazano przejść do kasy obok, mnie obsluzyli a jej po mnie kazano pojsc obok gdzie kolejki po 10 osob. Nawet nic nie miala, chciala cos kupic z tych rzeczy co leża za kasami poustawiane. Jej ciazy latem nie dalo sie nie zauwazyc.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Coś mnie rozkłada, gardło boli, źle się czuje, do tego w nocy dwa razy wymiotowalam

Okazało się, że przed świętami tż wykupił Smart na allegro więc muszę się brać do roboty zakupowej
tez korzystamy, fajna sprawa jeszcze zwroty za free. Czekam na moje legginsy ciekawe jakie kolory przyjdą

Zdrówka!

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Ja mam TAKI i w sumie to nikt nigdy nie sugerował płci. Wozek i dzieckO zagadka Zaawsze pytali. A najlepsze pytania obcych starszych kobiet. Zagladaja do wozka, tam moja corka w czerwonej sukience i pytanie jaka płeć
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 11:45   #4369
ofelka 123
Rozeznanie

Michacha jakiej firmy jest wózek który wrzuciła na grupę?
No my planujemy wózek szary kupić a jest dziewczynka i wcale nie uważam że powinna być cała na różowo owszem bardzo często wiele ciuszków np body jest w tych odcieniach ale kupiłam też i białe i szare a teraz pajaca w biało granatowe paski

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 11:45   #4370
Listopadowaa
Zakorzenienie

a mi się przypomniało jaki mamy fotelik. Maxi cosi cabriofix.
Stary 2019-01-04, 12:01   #4371
agassek
Zakorzenienie

My mamy taki i serio non stop sugerowano, że chłopiec. Ale mam to gdzieś Screenshot_2019-01-04-11-55-06-648_com.android.chrome.jpeg

Stary 2019-01-04, 12:14   #4372
NibyNic
Zakorzenienie

My mamy wózek granatowo czarny, i w sumie syn zawsze był ubrany po chlopiecemu choć miał też i czerwone koszulki. Przy tej ciąży coś mi się odmieniło i nie chcę ciemnych rzeczy dla synka, może dlatego że to wiosenne dziecko będzie. Póki co te kilka rzeczy jakie mam to są białe, jasnoszare, jasnoniebieskie. Nie chce mu kupować granatowych, czy brązowych ubranek ale mąż mówi że z praniem będę musiała długo czekać bo my wszyscy raczej w ciemnych kolorach chodzimy ubrani.

Wczoraj niedaleko szkoły syna widziałam w sklepiku ładną kolorystycznie poduszkę typu motylek. Kosztowała 19,50. Dlaczego ja jej nie kupiłam

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 12:22   #4373
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Hejka,
zdrowia dziewczyny!
U mnie śnieg spadł i tak się zastanawiam, bo chyba powinnam chodnik odśnieżyć...Dobrze, że porobiłam wczoraj zakupy, to nie muszę nigdzie wyłazić, boje się chodzić jak tak ślisko.
A propo kolorów:znajomych synek jeździł w różowym kombinezonie. Innego nie mieli, a ten dostali od kogoś. Był przykryty kocykiem, więc się nie rzucało specjalnie w oczy
Mi się podobają szarości, musztardowy, granat. Ale niestety jest dużo rzeczy typowo niebieskich dla chłopca.
Wózek mamy szary i sądzę, że spokojnie dziewczynka mogłaby w nim pojeździć.

Mi bardzo podchodzą takie kolory niby typowo jesienne: ciemna zieleń, bordo, granat, bardzo ciemny turkus, musztarda (ewentualnie te kolory w wersji "brudnej" czyli z dodatkiem szarości) plus grafitowy, czarny, biały i beż (ale brązu już nie cierpię) To co teraz jest w sklepach bardzo mi podchodzi kolorystycznie, za to jak przychodzi sezon wiosenno-letni to nic mi się nie podoba bo albo królują pastele albo jakieś żarówiaste kolory
Stary 2019-01-04, 12:32   #4374
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam czarny wozek . A córka tez do 3 miesiąca uchodziła za chłopca bo wszytsko miała szare

Cytat:

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Też tak słyszałam o tych wodach płodowych.
Pierworodki leca szybko w panice do szpitala, ale te bardziej doświadczone jeszcze sobie wezma kąpiel, wypija kawę i dopiero pojadą rodzic

Ja też właśnie dziś rano się zastanawiałam co zrobię jak będę sama w domu. Znając mnie, Zosię Samosię, to pewnie bym chciała sama autem jechać do szpitala zamiast zamawiać taksówke, nie mam daleko, ale to pewnie zależy od samopoczucia..

Ale wlasnie u nas tez zalecenie jest ze jednak jak wody odejdą to lepiej przyjechać i sprawdzić . Inaczej jak tylko same skurcze - wtedy samemu można kontrolować !
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 12:36   #4375
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość

Zdrówka!

Ja kupuję dzisiaj i....

3, 2, 1...startujemy z zakupami

Stary 2019-01-04, 12:37   #4376
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Michacha jakiej firmy jest wózek który wrzuciła na grupę?
No my planujemy wózek szary kupić a jest dziewczynka i wcale nie uważam że powinna być cała na różowo owszem bardzo często wiele ciuszków np body jest w tych odcieniach ale kupiłam też i białe i szare a teraz pajaca w biało granatowe paski

To jest Adamex Reggio. Trochę żałuje, że nie kupiliśmy bordowo-grafitowego, ale trudno.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 12:43   #4377
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość

Ale wlasnie u nas tez zalecenie jest ze jednak jak wody odejdą to lepiej przyjechać i sprawdzić . Inaczej jak tylko same skurcze - wtedy samemu można kontrolować !
Możliwe, nie znam się
W następnym tygodniu zaczynam szkole rodzenia, to może dowiem się jakie jest podejście w "moim" szpitalu

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Ja to i tak pewnie będę lecieć od razu na porodowke

Stary 2019-01-04, 12:45   #4378
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
a ja byłam swiadkiem jak ciężarnej w zaawansowanej ciązy odmowiono i kazano przejść do kasy obok, mnie obsluzyli a jej po mnie kazano pojsc obok gdzie kolejki po 10 osob. Nawet nic nie miala, chciala cos kupic z tych rzeczy co leża za kasami poustawiane. Jej ciazy latem nie dalo sie nie zauwazyc.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

tez korzystamy, fajna sprawa jeszcze zwroty za free. Czekam na moje legginsy ciekawe jakie kolory przyjdą

Zdrówka!

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Ja mam TAKI i w sumie to nikt nigdy nie sugerował płci. Wozek i dzieckO zagadka Zaawsze pytali. A najlepsze pytania obcych starszych kobiet. Zagladaja do wozka, tam moja corka w czerwonej sukience i pytanie jaka płeć
Siostra ma taki tylko husky ;-) kolorystyka baaaardzo podobna pewnie jesteś zadowolona z wózka bo bardzo zwrotny jest!

Gdybym chciała skorzystać z pierwszeństwa to bym podeszła do Pani i poprosiła i nie odpuściłabym skoro kasa jak byk dla kobiet w ciąży i inwalidów. Po prosotu irytuje mnie, że sklep pokazuje jaki jest pro kobiety w ciąży i w ogóle, a nic z tym nie robi. Tu przydałoby się wprowadzić jakieś zasady. Pierwszeństwo to pierwszeństwo, a nie że jak podchodzi kobieta w ciąży to i tak lada wywalona towarem 2, 3 osób które stoją przed Tobą, Tobie głupio robić aferę bo nie masz ochoty na nieprzyjemne teksty od innych klientów, a kasjerka też się boi poprosić Cię jako pierwszą żeby ona czasem zwyzywana nie została. Rossman się promuje i kasjerki zwracają uwagę kto w kolejce stoi i wołają same nawet z końca kolejki, a jak grzecznie stoisz w kolejce, dajesz aplikacje a tam sie wyswietla, że jesteś w ciąży to jeszcze informują na cały głos ,,pani nie powinna w tej kolejce stać, tylko od razu podejsc"

Stary 2019-01-04, 13:04   #4379
maltaa7
Raczkowanie

Mój syn ma teraz czerwona zimowa kurtkę i już trzy razy jakieś starsze kobiety uznały go za dziewczynkę... haha

A co do kolejek i pierwszeństwa ciężarnych to jak wczoraj byłam na krzywej to w kolejce z 10 ciężarnych i jeden Pan. Akurat miał już wchodzić do gabinetu, a tu wchodzi kolejna ciężarna i pyta kogo teraz kolej. I z tekstem do tego gościa, że ona jest w ciąży i że musi ja przepuścić. Kilka kobiet w kolejce oburzyło się, że one też przecież w ciąży i czekają. A ta kobieta na to, że to nie jej wina, że nie egzekwuja swoich praw i się wryła do gabinetu<sciana>. Mi szkoda było trochę tego Pana, bo jak by przypuszczał ciezarne to by nigdy się do gabinetu nie dostał ..lol

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 13:55   #4380
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy taki i serio non stop sugerowano, że chłopiec. Ale mam to gdzieś Załącznik 7656390

Bo dziewczynki to tylko w różowych jeżdżą przecież

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości