![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
anuhaaaaaaaaaa
gratulacje !! ![]() AgataAgata9090 te siatkowe + podkłady to góra 2-3 dni, naprawde są praktycznie, potem to juz wystarcza zwykle + wieksze podpaski do porodu dają, ja dostałam taka zwykla biała, okropna- z dziurami na cyckach i ledwo zakrywaja tylek ![]() ale zaraz po sie przebrałam w swoja, bo i tamta po prostu była uwalona sysa09 no ja tez mam sporo śluzu, ale gin mowil, zeby starac sie chodzić bez wkladek- bo wtedy sie robi siedlisko bakterii i łatwiej o infekcję witam z kawką z pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak, te wielkie to na 2-3 dni. No maks 4, ale to jak ktoś naprawdę dużo krwawi. Potem nosiłam nocne z belli bo one są najdłuższe i stopniowo na coraz krótsze przechodziłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo jeziora cień parki spkko. Ale ot tak po mieście to jakoś latem mało kto sam idzie a co dopiero z wózkiem w upały. I szczerze Dla mnie nie ma wymówki że pada czy snieg że się nie chce... Dupa w troki i na spacer. Na zdrowiu dziecko nie straci. W przeciwieństwie do jakiegoś mini udaru latem. A już hitem są matki które latem popierdzjekaja i gondola zaslonieta i kisza te dzieci w południe. Plus, zrozumiesz to z czasem, niezależnie od pogody po 4 dniach w domu idzie oszalec więc się ubiera ciepło i idzie na mróz z wózkiem przez zaspy ![]() I jedynie mogę uznać że latem się więcej chodzi jak ktoś skoczy jeszcze przed 10 a później od 17 na dworze... Zimą jednak stara się iść kiedy najcieplej. Ale jednak. Z własnego doświadczenia. Częściej na spacerze jestem w okresie jesień-wiosna niż wiosna-jesień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- I też ma znaczenie co napisałaś. Obserwujesz teren zacieniony. Gdzie pewnie latem i ja bym przyjechała. Nie wszyscy to mieszkańcy "tuż obok" więc i zimą mniej bo każdy ma koło siebie takie same warunki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2044 |
Zakorzenienie
|
najlepsze było jak zaraz po porodzie polozne wsadziły mi miedzy nogi mnostwo ligniny + podkład i potem jak chcialam wstac, umyc sie i przebrac, nie wiedzialm jak mam z tą ligniną (bez majtek) dojsc do łazienki zeby po drodze nie wypadła. haha
![]() Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2019-01-04 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Wtajemniczenie
|
Sq ale nawet tutaj na forym czesto czytalam ze dziewczyny tydzien nie wychodza bo wieje/kropi. Ludziom ogolnie nie chce sie spacerowac bez powodu. Ja mam psa i jego nie bedzie interesowalo czy sypie snieg czy leje. Dziecko w chuste i heja. A w lato to w ogole jakas rzez jest. Ja ledwo zyje pod wiatrakiem, a co dopiero takie maluszki. Sama w to lato widzialam wielkokrotnie gondole zamkniete ta oslonka, buda postawiona, dziecko w czapce bawelnianej, a na dworzu 36stop.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Dostojna peema.
|
A gdzie te upały, poprzednie lato było bardzo mocno upalne i tyle a tak to w tym kraju naprawdę rzadko coś takiego się zdarza. Można powiedzieć, że to co było rok temu to jakaś anomalia patrząc na poprzednie lata.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2048 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2049 |
Żona Gargamel
|
Gdybym rodziła zimą to spacery odpadają, nie wszędzie spacer to zdrowie....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
Ja się praktycznie wcale nie maluje, po prostu nie lubię, tak już mam
![]() ![]() ![]() Apropo koszul szpitalnych u mnie to są całkiem spoko, mi sięgała do kolan ale ja jestem niska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Rozeznanie
|
Smerfetka też nie odważyłabym zimą wyjść z małą na spacer w tych naszych okolicach 😀 z synem to teraz może ze dwa razy byliśmy na podwórku, Ale to dosłownie na 15 minut.
Jestem na krzywej cukrowej. Jeszcze 40 minut, ostatnie pobranie i do domu. Głodna jestem 😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kwestia preferencji, jak już na fejsie nawrt pisałam : to że ja tak rovie nie znaczy że każdy musi i że to co ktoś robi jest gorsze. Polecam zapamiętać bo jak ja już mam jakąś opinie wyrobiona to co temat muszę się tłumaczyć z takich oczywistości...szczególni e że w poprzedniej wypowiedzi już w 1 Lini je pisałam że JA TAK ROVIE Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Gratuluję krzywej!! Ostatnio byłam na crp. 4 ciężarne na krzywej. 3 na kozetkach w pielęgniarki pokoju, co było średnie bo mi przy nich pobierali krew itp, a jedna dogorywala na korytarzu... Wymecyzko je badzoz. Chyba był zły dzień na kryzwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2019-01-04 o 09:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Dostojna peema.
|
Sq, Twoja pierwsza wypowiedź w tym temacie była w tonie, że tak jest i tyle. Może to, że musisz się często tłumaczyć z tego, że nie narzucasz swojego zdania wynika także ze sposobu w jaki wyrażasz swoje zdanie
![]() U nas na Podlasiu są fajne warunki do spacerów przez cały rok. W ogóle dziś jest taka ładna pogoda, że idę zaraz na spacer, umówiłam się z koleżanką na kawę w centrum i przejdę się spacerkiem, słonko świeci i jest dość mroźno, pasuje mi ![]()
#2056 |
Zakorzenienie
|
Pewnie w lutym mnie krzywa czeka, pod koniec stycznia mam położna i wtedy dostanę wszelkie skierowania.
No i jutro jeszcze lecę z powrotem, jak to szybko zleciało, nie wiem kiedy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
u nas nie ma smogu na szczescie, mieszkam praktycznie w Bieszczadach, moja córa prawie codziennie szaleje w sniegu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Ja skierowanie na krzywą dostanę pewnie po najbliższej wizycie. W poniedziałek chyba wybiorę się do laboratorium zrobić zwykłe kontrolne badania, które gin kazał - krew, mocz i coś tam chyba jeszcze - i umówię się na około 20 stycznia na wizytę. Mam wrażenie, że czas mi się dłuży w ciąży, a jednak on szybko płynie. Jeszcze przede mną wizyta w styczniu, w lutym i w marcu a w polowie kwietnia w sumie będę już praktycznie w terminie porodu, więc wszystko się może zdarzyć ![]()
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
no zimą już tak wesoło czasem nie jest
![]() ja ide 08.01 na wizyte i tez moze juz dostane skierowanie koncem stycznia chce juz isc na L4 |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Znowu niewyspana, przeżywam tego denta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zakorzenienie
|
pamiętacie Krychulec89 ? której prenatalne wyszły źle?
znów jest na wątku staraczkowym, nie ma juz dzidziusia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Konto usunięte
|
Biedna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Dostojna peema.
|
Ojej
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2064 |
Zakorzenienie
|
O cholera
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zakorzenienie
|
no ja ją niedawno tu wywoływałam, licząc, że wszystko ok, a tu jednak nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, zazdroszczę pięknych okolic ![]() ![]() Cytat:
Pamiętam, pisała że robi dalsze badania, a pózniej już chyba nie zaglądała na wątek. Bardzo mi przykro, że tak się skończyła jej historia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Któraś z Was polecała materace z firmy hevea z wkładem lateksowym. Czytałam i opinie są różne. Przykładacie uwagę do tego jaki ma być wkład materaca czy to ja już wariuję? Wiem że najlepszy będzie średnio- twardy ale jaki? pianka poliuretanowa, lateksowo kokosowy, kokosowo gryczany, lateksowy, sprężynowy czy z pianki poliuretanowej wysokoelastycznej? ![]() Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-01-04 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
AgataAgata9090
ja niestety nie pamiętam, mam na strychu łozeczko i materac po corce, ale jakie to nie mam pojecia hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myślę że to że muszę się tłumaczyć nie wynika z tonu a z faktu że masz wyrobiona zdanie i nie przyjmujesz, że u innej matki jest inaczej. Jak 90% innych matek. Dlatego z góry pisze. Co ja robię wg mnie jest dla mojego dziecka najlepsze. Nie znaczy to że inna matak robi gorzej. Widać innej matce i innemu dziecku co innego pasuje Za dużo już mam za sobą doświadczeń na grupach z matkami żeby jeszcze kiedykoqleik się tłumaczyć z tego co myślę i mojej opinii wiedząc jak niektóre się czepiaja tego że słońce jest żółte. Wystarczy wrzucić na luz.. A nie rovic taka aferę bo ktoś napisał że zima się chodzi więcej na spacery... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Znowu niewyspana, przeżywam tego denta ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2070 |
Zadomowienie
|
A kupowałyście kiedyś ubranka dla dzieci w Biedronce? Bo teraz mają duże wyprzedaże i nie wiem czy brać jakbym przypadkiem trafiła. A ręcznik 80x80 wystarczy czy za mały?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.