Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-04, 06:33   #2041
Olusiaa_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

anuhaaaaaaaaaa
gratulacje !!

AgataAgata9090
te siatkowe + podkłady to góra 2-3 dni, naprawde są praktycznie, potem to juz wystarcza zwykle + wieksze podpaski

do porodu dają, ja dostałam taka zwykla biała, okropna- z dziurami na cyckach i ledwo zakrywaja tylek

ale zaraz po sie przebrałam w swoja, bo i tamta po prostu była uwalona

sysa09
no ja tez mam sporo śluzu, ale gin mowil, zeby starac sie chodzić bez wkladek- bo wtedy sie robi siedlisko bakterii i łatwiej o infekcję

witam z kawką z pracy
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 07:15   #2042
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Tak, tak, te wielkie to na 2-3 dni. No maks 4, ale to jak ktoś naprawdę dużo krwawi. Potem nosiłam nocne z belli bo one są najdłuższe i stopniowo na coraz krótsze przechodziłam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 07:25   #2043
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
sQuaara: wszystkie te jedno czy wielorazowe np z firmy Canpol są z poliestru. Masz jakąś konkretną firmę?

Horizon niektóre ma bawełnę
Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Sq, no nie wiem czy np. w styczniu się więcej chodzi na spacery niż od maja do powiedzmy września... Mieszkam obok parku i lasu, a nie widzę teraz prawie kobiet z wózkami, latem natomiast można się o nie potykać. Dziewczyny w moim otoczeniu które rodziły w zimowych miesiącach rzadko wychodziły na spacery na początku. Także może i Ty chodziłaś ale na pewno nie jest tak, że zimą się więcej chodzi na spacery z niemowlakiem. Szczególnie jak jest śnieg, wiatr, mróz.

Nie wiem co Ci powiedzieć. Mówię o sobie i to co widzę od 2lat spacerując u siebie po wsi.Jak wali temperatura jak w to lato to mózgu trzeba nie mieć żeby dziecko na spacer targac. Lepiej ciepło ubrać i iść na - 5 niż na +29..
Wiadomo jeziora cień parki spkko. Ale ot tak po mieście to jakoś latem mało kto sam idzie a co dopiero z wózkiem w upały.
I szczerze Dla mnie nie ma wymówki że pada czy snieg że się nie chce... Dupa w troki i na spacer. Na zdrowiu dziecko nie straci. W przeciwieństwie do jakiegoś mini udaru latem. A już hitem są matki które latem popierdzjekaja i gondola zaslonieta i kisza te dzieci w południe.
Plus, zrozumiesz to z czasem, niezależnie od pogody po 4 dniach w domu idzie oszalec więc się ubiera ciepło i idzie na mróz z wózkiem przez zaspy
I jedynie mogę uznać że latem się więcej chodzi jak ktoś skoczy jeszcze przed 10 a później od 17 na dworze... Zimą jednak stara się iść kiedy najcieplej. Ale jednak. Z własnego doświadczenia. Częściej na spacerze jestem w okresie jesień-wiosna niż wiosna-jesień

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

I też ma znaczenie co napisałaś. Obserwujesz teren zacieniony. Gdzie pewnie latem i ja bym przyjechała. Nie wszyscy to mieszkańcy "tuż obok" więc i zimą mniej bo każdy ma koło siebie takie same warunki

Stary 2019-01-04, 07:31   #2044
Olusiaa_
Zakorzenienie

najlepsze było jak zaraz po porodzie polozne wsadziły mi miedzy nogi mnostwo ligniny + podkład i potem jak chcialam wstac, umyc sie i przebrac, nie wiedzialm jak mam z tą ligniną (bez majtek) dojsc do łazienki zeby po drodze nie wypadła. haha

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2019-01-04 o 07:32
Stary 2019-01-04, 07:33   #2045
Misha_
Wtajemniczenie

Sq ale nawet tutaj na forym czesto czytalam ze dziewczyny tydzien nie wychodza bo wieje/kropi. Ludziom ogolnie nie chce sie spacerowac bez powodu. Ja mam psa i jego nie bedzie interesowalo czy sypie snieg czy leje. Dziecko w chuste i heja. A w lato to w ogole jakas rzez jest. Ja ledwo zyje pod wiatrakiem, a co dopiero takie maluszki. Sama w to lato widzialam wielkokrotnie gondole zamkniete ta oslonka, buda postawiona, dziecko w czapce bawelnianej, a na dworzu 36stop.

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 07:37   #2046
Lilly Greace
Dostojna peema.

A gdzie te upały, poprzednie lato było bardzo mocno upalne i tyle a tak to w tym kraju naprawdę rzadko coś takiego się zdarza. Można powiedzieć, że to co było rok temu to jakaś anomalia patrząc na poprzednie lata. Ty chodziłaś więcej na spacery zimą to już piszesz, że tak się robi, że każdy tak robi. No nie do końca, 100% osób którym mówiłam o terminie porodu mówiło od razu, że super termin bo pierwsze miesiące spędzimy w dużej części na świeżym powietrzu, no bo jak nie spacery to na działce u rodziców i tak dalej. Jakoś nikt oprócz Ciebie nie ma takich skojarzeń z zimą, gdy na chodnikach leży śnieg albo jest ślisko i sam ledwo idziesz a co dopiero z wózkiem, ale ok - rozumiem, że mówisz to na podstawie własnych doświadczeń bo trochę to zabrzmiało tak, że Ty tak robisz to już jest to prawda objawiona i każdy tak robi

Stary 2019-01-04, 07:41   #2047
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
To zależy. Mój trwał książkowe 6 tygodni ale już po tygodniu byłam w normalnej podpasce a po kolejnym 1.5-2 wkładki. Po prostu ostatnie 3 jakby plamilam. Bez tragedii.. Serio to jest jak okres ale długo trwa... Koniecznie bawełniane! Polog jest jak okres. Nie ma czego się bać. A po cc to już w ogóle go mechanicznie oczyszczają kobietę Ja makeupu nie robię w domu czy na osiedlowe zakupy więc dla mnie na wyrost było robienie w szpitalu. Zreszta ja tam co chwila próbowałam spać. Jaki mejkap To może ja czegoś nie ogarnęłam. W mojej trzeba było wierzch odsunąć na bok i ten top jakby do góry... O tak http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5985590636
Ja mam większy biust to musiałam go wyciągać przez dziurkę. Nie no nie no zupełnie nie mój typ Jesienią i zimą tak smao się zasuwa na spacery jak wiosna i altem. A nawrt więcej. Ja latem czasami z domu nie wyszłam jak walilo i się odczuwało 100 stopni... Ja na porodowce (gdzie jest tak samo gorąco) leżałam pod grubym szlafrokiem i kocem a też mówili "idź na porod w staniki, jak się zgrzejeezz to ściągniesz koszule"... No nie. Miałam deszcze i marzlam. Więc ja w długim mogę rodzic a na salę fakt. Coś krótkiego. I do wierzenia tyłka nie ma co. Te 3 dni na prawdę warto zamiast kisic to wszystko w dresie

no u mnie mejkap to podkład + bronzer/róż, także ten. Ale jednak pomaga mi się czuć lepiej

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-04, 07:43   #2048
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no u mnie mejkap to podkład + bronzer/róż, także ten. Ale jednak pomaga mi się czuć lepiej
Grunt to czuć się dobrze ze sobą

Stary 2019-01-04, 08:16   #2049
smerfetk_a
Żona Gargamel

Gdybym rodziła zimą to spacery odpadają, nie wszędzie spacer to zdrowie....

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 08:18   #2050
agadzie
Zakorzenienie

Ja się praktycznie wcale nie maluje, po prostu nie lubię, tak już mam wiadomo, jak jakieś okazje większe to oczywiście że tak ale na codzien chodzę saute Jezu ale pospałam, wstałam dopiero przed chwilą .... Strasznie długo nawet jak na mnie i na ciążę

Apropo koszul szpitalnych u mnie to są całkiem spoko, mi sięgała do kolan ale ja jestem niska

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 08:18   #2051
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Gdybym rodziła zimą to spacery odpadają, nie wszędzie spacer to zdrowie....

Ciekawa jestem jak u was bedzie w lato, czy pusci ten smog czy zostanie

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 08:21   #2052
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jak u was bedzie w lato, czy pusci ten smog czy zostanie

W lato jest spokój

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 08:29   #2053
Monia858585
Rozeznanie

Smerfetka też nie odważyłabym zimą wyjść z małą na spacer w tych naszych okolicach 😀 z synem to teraz może ze dwa razy byliśmy na podwórku, Ale to dosłownie na 15 minut.

Jestem na krzywej cukrowej. Jeszcze 40 minut, ostatnie pobranie i do domu. Głodna jestem 😀
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 09:05   #2054
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Sq ale nawet tutaj na forym czesto czytalam ze dziewczyny tydzien nie wychodza bo wieje/kropi. Ludziom ogolnie nie chce sie spacerowac bez powodu. Ja mam psa i jego nie bedzie interesowalo czy sypie snieg czy leje. Dziecko w chuste i heja. A w lato to w ogole jakas rzez jest. Ja ledwo zyje pod wiatrakiem, a co dopiero takie maluszki. Sama w to lato widzialam wielkokrotnie gondole zamkniete ta oslonka, buda postawiona, dziecko w czapce bawelnianej, a na dworzu 36stop.

No wlsnsie. Dla mnie z dzieckiem jak z psem. Trzeba iść i latem jest trudniej jak zima wg mnie
Cytat:
A gdzie te upały, poprzednie lato było bardzo mocno upalne i tyle a tak to w tym kraju naprawdę rzadko coś takiego się zdarza. Można powiedzieć, że to co było rok temu to jakaś anomalia patrząc na poprzednie lata. Ty chodziłaś więcej na spacery zimą to już piszesz, że tak się robi, że każdy tak robi. No nie do końca, 100% osób którym mówiłam o terminie porodu mówiło od razu, że super termin bo pierwsze miesiące spędzimy w dużej części na świeżym powietrzu, no bo jak nie spacery to na działce u rodziców i tak dalej. Jakoś nikt oprócz Ciebie nie ma takich skojarzeń z zimą, gdy na chodnikach leży śnieg albo jest ślisko i sam ledwo idziesz a co dopiero z wózkiem, ale ok - rozumiem, że mówisz to na podstawie własnych doświadczeń bo trochę to zabrzmiało tak, że Ty tak robisz to już jest to prawda objawiona i każdy tak robi

I to teraz i tamto... Mały miał 5-6 miesięcy a ja w domu jak w bunkrze z zaslobietymi roletami zewnętrznymi bo tak grzalo i dopiero o 17 na godzinę na dwór (bo po 18 do spania...)
Kwestia preferencji, jak już na fejsie nawrt pisałam : to że ja tak rovie nie znaczy że każdy musi i że to co ktoś robi jest gorsze. Polecam zapamiętać bo jak ja już mam jakąś opinie wyrobiona to co temat muszę się tłumaczyć z takich oczywistości...szczególni e że w poprzedniej wypowiedzi już w 1 Lini je pisałam że JA TAK ROVIE
Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Smerfetka też nie odważyłabym zimą wyjść z małą na spacer w tych naszych okolicach z synem to teraz może ze dwa razy byliśmy na podwórku, Ale to dosłownie na 15 minut.

Jestem na krzywej cukrowej. Jeszcze 40 minut, ostatnie pobranie i do domu. Głodna jestem
No ten smog to masakra. Na sCzescie moja wieś na zielono się świeci...

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Gratuluję krzywej!! Ostatnio byłam na crp. 4 ciężarne na krzywej. 3 na kozetkach w pielęgniarki pokoju, co było średnie bo mi przy nich pobierali krew itp, a jedna dogorywala na korytarzu... Wymecyzko je badzoz. Chyba był zły dzień na kryzwa

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2019-01-04 o 09:12
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 09:43   #2055
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sq, Twoja pierwsza wypowiedź w tym temacie była w tonie, że tak jest i tyle. Może to, że musisz się często tłumaczyć z tego, że nie narzucasz swojego zdania wynika także ze sposobu w jaki wyrażasz swoje zdanie

U nas na Podlasiu są fajne warunki do spacerów przez cały rok. W ogóle dziś jest taka ładna pogoda, że idę zaraz na spacer, umówiłam się z koleżanką na kawę w centrum i przejdę się spacerkiem, słonko świeci i jest dość mroźno, pasuje mi
Stary 2019-01-04, 09:44   #2056
agadzie
Zakorzenienie

Pewnie w lutym mnie krzywa czeka, pod koniec stycznia mam położna i wtedy dostanę wszelkie skierowania.
No i jutro jeszcze lecę z powrotem, jak to szybko zleciało, nie wiem kiedy...

Stary 2019-01-04, 09:54   #2057
Olusiaa_
Zakorzenienie

u nas nie ma smogu na szczescie, mieszkam praktycznie w Bieszczadach, moja córa prawie codziennie szaleje w sniegu
Stary 2019-01-04, 10:05   #2058
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
u nas nie ma smogu na szczescie, mieszkam praktycznie w Bieszczadach, moja córa prawie codziennie szaleje w sniegu
To mieszkasz w pięknych okolicach

Ja skierowanie na krzywą dostanę pewnie po najbliższej wizycie. W poniedziałek chyba wybiorę się do laboratorium zrobić zwykłe kontrolne badania, które gin kazał - krew, mocz i coś tam chyba jeszcze - i umówię się na około 20 stycznia na wizytę. Mam wrażenie, że czas mi się dłuży w ciąży, a jednak on szybko płynie. Jeszcze przede mną wizyta w styczniu, w lutym i w marcu a w polowie kwietnia w sumie będę już praktycznie w terminie porodu, więc wszystko się może zdarzyć Teraz mam wrażenie, że wszystko przyspiesza, bo trzeba zastanowić się nad jakimiś konkretnymi zakupami, fotelik, wózek, łóżeczko i tak dalej, muszę znowu do neurologa iść jeszcze raz obgadać poród, w marcu na szkołę rodzenia pójdziemy i zleci.
Stary 2019-01-04, 10:16   #2059
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
no zimą już tak wesoło czasem nie jest zdarzyło mi sie do pracy nie dojechac, bo tak zawiało droge hehe

ja ide 08.01 na wizyte i tez moze juz dostane skierowanie

koncem stycznia chce juz isc na L4

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-04, 10:20   #2060
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Dzień dobry

Znowu niewyspana, przeżywam tego denta Co do spacerów to u mnie asfalt i bloki, żeby sobie pospacerować w bardziej naturalnym otoczeniu trzeba wsiąść w auto i dojechać parę km. A mi to w ogóle by się przydał jakiś kop, żebym tyłek ruszyła, bo jakoś nie chce mi się wychodzić na to zimno.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 10:37   #2061
Olusiaa_
Zakorzenienie

pamiętacie Krychulec89 ? której prenatalne wyszły źle?
znów jest na wątku staraczkowym, nie ma juz dzidziusia
Stary 2019-01-04, 10:42   #2062
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Biedna
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 10:45   #2063
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ojej ale przykro

Stary 2019-01-04, 11:33   #2064
agadzie
Zakorzenienie

O cholera a ostatnio o niej myślałam, jak wyszły badania i w ogóle.... Kurcze biedna

Stary 2019-01-04, 11:38   #2065
Olusiaa_
Zakorzenienie

no ja ją niedawno tu wywoływałam, licząc, że wszystko ok, a tu jednak nie
Stary 2019-01-04, 11:43   #2066
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Sq, Twoja pierwsza wypowiedź w tym temacie była w tonie, że tak jest i tyle. Może to, że musisz się często tłumaczyć z tego, że nie narzucasz swojego zdania wynika także ze sposobu w jaki wyrażasz swoje zdanie

U nas na Podlasiu są fajne warunki do spacerów przez cały rok. W ogóle dziś jest taka ładna pogoda, że idę zaraz na spacer, umówiłam się z koleżanką na kawę w centrum i przejdę się spacerkiem, słonko świeci i jest dość mroźno, pasuje mi

Cytat:

Dziewczyny, zazdroszczę pięknych okolic Sama pochodzę z woj. lubuskiego, które też jest piękne, zalesione, z mnóstwem jezior dookoła. Jednym słowem, jest gdzie wypoczywać. Dolny Śląsk natomiast to dramat pod tym względem. Brud, smog, kilka parków zatłoczonych latem jak galerie handlowe, do tego miastem rządzą chyba deweloperzy, którzy najchętniej zabudowaliby wszystkie tereny zielone, bo przecież biznes musi się kręcić
Cytat:
pamiętacie Krychulec89 ? której prenatalne wyszły źle?
znów jest na wątku staraczkowym, nie ma juz dzidziusia

Pamiętam, pisała że robi dalsze badania, a pózniej już chyba nie zaglądała na wątek. Bardzo mi przykro, że tak się skończyła jej historia

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 12:08   #2067
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zazdroszczę pięknych okolic Sama pochodzę z woj. lubuskiego, które też jest piękne, zalesione, z mnóstwem jezior dookoła. Jednym słowem, jest gdzie wypoczywać. Dolny Śląsk natomiast to dramat pod tym względem. Brud, smog, kilka parków zatłoczonych latem jak galerie handlowe, do tego miastem rządzą chyba deweloperzy, którzy najchętniej zabudowaliby wszystkie tereny zielone, bo przecież biznes musi się kręcić

Pamiętam, pisała że robi dalsze badania, a pózniej już chyba nie zaglądała na wątek. Bardzo mi przykro, że tak się skończyła jej historia

potwierdzam.Bardzo często bywam na dolnym śląsku i muszę przyznać że z jakością powietrza jest tam baaardzo źle. Ostatnio byłam w Wałbrzychu. Na ulicach tak potwornie śmierdziało dymem, że to się w głowie nie mieści. Niestety ale ludziom widocznie to nie przeszkadza i dopóki będą w piecach palić "byle czym" tak będzie się działo. Ja mieszkam na górnym śląsku w Dąbrowie Górniczej i kolorowo również niestety nie ma. Mieszkam przy osiedlu domków rodzinnych i niekiedy nie można uchylić okna bo śmierdzi w całym mieszkaniu a o spacerze z maluszkiem w takie "śmierdzące" dni już nie mówię.

Któraś z Was polecała materace z firmy hevea z wkładem lateksowym. Czytałam i opinie są różne. Przykładacie uwagę do tego jaki ma być wkład materaca czy to ja już wariuję? Wiem że najlepszy będzie średnio- twardy ale jaki? pianka poliuretanowa, lateksowo kokosowy, kokosowo gryczany, lateksowy, sprężynowy czy z pianki poliuretanowej wysokoelastycznej?

Edytowane przez AgataAgata9090
Czas edycji: 2019-01-04 o 12:09
AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-04, 12:09   #2068
Olusiaa_
Zakorzenienie

AgataAgata9090
ja niestety nie pamiętam, mam na strychu łozeczko i materac po corce, ale jakie to nie mam pojecia hehe
Stary 2019-01-04, 12:23   #2069
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Serio "jesienią i zimą tak samo zasuwa się na spacery. Jak nie więcej" jest dla Ciebie trybem nakazującym? Może dodaj więcej luzu w moje wypowiedzi bo tak to wychodzi. Albo zacznę dodawać wszędzie "wg mnie" żebyś dobrze zaczęła rozumieć. Bo to też fantastycznie się cyzta jak ja się dzielę swoim doświadczeniem a już któryś raz od Ciebie słyszę "no chyba nie do końca bo moi znajomi to costam..". Ja rozumiem że obca baba z internetu nie jest dla Ciebie wyznacznikiem ale mogłabyś nie porównywać moich doświadczeń do nich bo to bez sensu się robi. Tzb ok porównać, wyjąć dla siebie co cenniejsze, a co innego napisać "nie jest tak moja koleżanka mówi inaczej". Czyli moje 2 gorące lata, 3 zimy bez śniegu nie są żadna podstawa do wypowiedzi bo Twoje koleżanki i sądzą inaczej? Tak się nie da rozmawiać.

I myślę że to że muszę się tłumaczyć nie wynika z tonu a z faktu że masz wyrobiona zdanie i nie przyjmujesz, że u innej matki jest inaczej.
Jak 90% innych matek. Dlatego z góry pisze. Co ja robię wg mnie jest dla mojego dziecka najlepsze. Nie znaczy to że inna matak robi gorzej. Widać innej matce i innemu dziecku co innego pasuje

Za dużo już mam za sobą doświadczeń na grupach z matkami żeby jeszcze kiedykoqleik się tłumaczyć z tego co myślę i mojej opinii wiedząc jak niektóre się czepiaja tego że słońce jest żółte.
Wystarczy wrzucić na luz.. A nie rovic taka aferę bo ktoś napisał że zima się chodzi więcej na spacery...

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Pewnie w lutym mnie krzywa czeka, pod koniec stycznia mam położna i wtedy dostanę wszelkie skierowania.
No i jutro jeszcze lecę z powrotem, jak to szybko zleciało, nie wiem kiedy...

Ja też pod koniec stycznia wyląduje zapewne na krzywej
Cytat:

Ja skierowanie na krzywą dostanę pewnie po najbliższej wizycie. W poniedziałek chyba wybiorę się do laboratorium zrobić zwykłe kontrolne badania, które gin kazał - krew, mocz i coś tam chyba jeszcze - i umówię się na około 20 stycznia na wizytę. Mam wrażenie, że czas mi się dłuży w ciąży, a jednak on szybko płynie. Jeszcze przede mną wizyta w styczniu, w lutym i w marcu a w polowie kwietnia w sumie będę już praktycznie w terminie porodu, więc wszystko się może zdarzyć Teraz mam wrażenie, że wszystko przyspiesza, bo trzeba zastanowić się nad jakimiś konkretnymi zakupami, fotelik, wózek, łóżeczko i tak dalej, muszę znowu do neurologa iść jeszcze raz obgadać poród, w marcu na szkołę rodzenia pójdziemy i zleci.
Od marca to chyba już częściej nas wizyty czekają. Tzn mnie na pewno. Od 30tc mam co 2 tygodnie [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86323161]Dzień dobry

Znowu niewyspana, przeżywam tego denta Co do spacerów to u mnie asfalt i bloki, żeby sobie pospacerować w bardziej naturalnym otoczeniu trzeba wsiąść w auto i dojechać parę km. A mi to w ogóle by się przydał jakiś kop, żebym tyłek ruszyła, bo jakoś nie chce mi się wychodzić na to zimno.[/QUOTE]A u tego dentysty już byłaś?
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość

Mam to samo!! Jak z zg przeprowadziła się do wro to zadzwoniłam do rodziców że jest strasznie brzydko...

Stary 2019-01-04, 12:28   #2070
Martita_2012
Zadomowienie

A kupowałyście kiedyś ubranka dla dzieci w Biedronce? Bo teraz mają duże wyprzedaże i nie wiem czy brać jakbym przypadkiem trafiła. A ręcznik 80x80 wystarczy czy za mały?

Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości