yasminelle - wątek zbiorczy! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: Przed braniem tabletek Yasminelle, z Twoją cerą:
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest jeszcze gorzej 13 7,88%
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest lepiej 48 29,09%
były (małe lub duże) problemy i nic się nie zmieniło 31 18,79%
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale teraz jest gorzej 6 3,64%
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale cera wygląda jeszcze ładniej 13 7,88%
nie było (mniejszych lub większych) problemów i nic się nie zmieniło 54 32,73%
Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-17, 12:39   #4861
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika
Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Pewnie,że warto.

Masakra, zachwycam się jeszcze teraz...to jakby przeżyć drugi "pierwszy raz"

Ty uczysz mnie, że miłość nie może łączyć się ze strachem

Теперь время к счастье

Kronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 13:03   #4862
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kronika Pokaż wiadomość
Masakra, zachwycam się jeszcze teraz...to jakby przeżyć drugi "pierwszy raz"
hehe lepiej bym tego nie ujela

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 13:25   #4863
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Ja tak samo bylam zachwycona gdy juz kochalismy sie bez gumek... mmm zupelnie co innego...
Nigdy wiecej nie wrocimy do prezerwatyw

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 13:37   #4864
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

Zawsze miałam dosyć spore libido, a teraz to już w ogóle masakra...po części czuję się jak dziki osioł

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-17, 14:59   #4865
littlevenus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
ale obserwowanie swoich cyklów w czasie przyjmowania tabletek niczego Ci nie da
przecież to sztuczny cykl wszystkie dni niepłodne..

po odstawieniu tabsów w niczym Ci to nie pomoże
Wiem,wiem- po odstawieniu jesteśmy płodne jak króliki A co do obserwacji cyklu- dzięki temu wiem kiedy i jakie brałam dodatkowo leki. Co mnie bolało, no i te daty potrzebne do wizyt u lekarza. Bo pamięć mam doskonałą, tylko kurka straaaaasznie krótką
Stary 2008-08-17, 15:05   #4866
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Wiem,wiem- po odstawieniu jesteśmy płodne jak króliki A co do obserwacji cyklu- dzięki temu wiem kiedy i jakie brałam dodatkowo leki. Co mnie bolało, no i te daty potrzebne do wizyt u lekarza. Bo pamięć mam doskonałą, tylko kurka straaaaasznie krótką
aha, no chyba, że o to chodzi

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 16:12   #4867
karmeloo
Raczkowanie

ja przez rok brała YASMIN i w ogóle nie przytyłam a nawet schudłam bez problemów, nic mnie nie bolało, nic mi sie nie powiększyło, żadnych skutków ubocznych. Potem lekarz zamienił mi na YASMINELLE biorę je już 11 miesięcy i tak samo nic nie zauważyłam, żeby coś się działo tyle, że ja płace za nie w aptece aż 44złnajlepsze tabletki jakie miałam. Jeszcze wcześniej brałam Harmonett i to była masakra!

Cytat:
Napisane przez karmeloo Pokaż wiadomość
ja przez rok brała YASMIN i w ogóle nie przytyłam a nawet schudłam bez problemów, nic mnie nie bolało, nic mi sie nie powiększyło, żadnych skutków ubocznych. Potem lekarz zamienił mi na YASMINELLE biorę je już 11 miesięcy i tak samo nic nie zauważyłam, żeby coś się działo tyle, że ja płace za nie w aptece aż 44złnajlepsze tabletki jakie miałam. Jeszcze wcześniej brałam Harmonett i to była masakra!
brałam

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-08-25 o 15:30 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
karmeloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 19:26   #4868
Brasilianaa
Przyczajenie

Talking Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!

kurde coraz bardziej mnie kusi bez "folii" ale wiem ze potem do okrsu bede sie tak denerwowac ze heeeej.... ah... ciezki wybór :P zdrowa psychika czy przyjemnosc
Brasilianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 01:00   #4869
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki- a tak pytam z ciekawosci bo mnie to nurtuje- jak to jest jesli łączy się dwa opakowania i przy braniu drugiego zapomni sie itp tabetki- postepuje sie tak samo jakby sie brało tylko jedno opakowanie? czyli np jak sie zapomni w 3 tyg drugiego opakowania (jak sie łączy opakowania) to albo sie robi przerwe od razu albo nie robi sie wcale? czy przy łączeniu opakowan drugie mozna przerwac w dowolnym momencie? czy tez trzeba dotrwac do tych 17 tabletek?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 01:10   #4870
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki- a tak pytam z ciekawosci bo mnie to nurtuje- jak to jest jesli łączy się dwa opakowania i przy braniu drugiego zapomni sie itp tabetki- postepuje sie tak samo jakby sie brało tylko jedno opakowanie? czyli np jak sie zapomni w 3 tyg drugiego opakowania (jak sie łączy opakowania) to albo sie robi przerwe od razu albo nie robi sie wcale? czy przy łączeniu opakowan drugie mozna przerwac w dowolnym momencie? czy tez trzeba dotrwac do tych 17 tabletek?
gdy łączysz dwa opakowania (6 tygodni) rozkłada się to tak :

1 tydzień
2 tydzień
2 tydzień
2 tydzień
2 tydzień
3 tydzień

zwykłym drukiem-pierwsze opakowanie
wytłuszczonym-drugie opakowanie
:P
przerwę teoretycznie możesz zrobić kiedy chcesz (w trakcie drugiego opakowania) - a zabezpieczenie będzie zachowane - czyli np gdy chcesz przesunąć okres o 5 dni - bierzesz całe jedno opakowanie + 5 tabletek z drugiego - i przerwa 7 dniowa

nooooo, tak to wygląda

Stary 2008-08-18, 01:12   #4871
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
gdy łączysz dwa opakowania (6 tygodni) rozkłada się to tak :

1 tydzień
2 tydzień
2 tydzień
2 tydzień
2 tydzień
3 tydzień

zwykłym drukiem-pierwsze opakowanie
wytłuszczonym-drugie opakowanie
:P
przerwę teoretycznie możesz zrobić kiedy chcesz (w trakcie drugiego opakowania) - a zabezpieczenie będzie zachowane - czyli np gdy chcesz przesunąć okres o 5 dni - bierzesz całe jedno opakowanie + 5 tabletek z drugiego - i przerwa 7 dniowa

nooooo, tak to wygląda

accccccha dziękuję
Stary 2008-08-18, 11:42   #4872
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

okres się skończył, ale zaczęły się brązowe plamienia :| no cóż trzeba jakoś przetrwać, bo oprócz nich jak na razie żadnych skutków ubocznych (odpukać )...jak sobie z nimi radzicie, mimo tego używacie życia? bo to jednak mimo wszystko lekki dyskomfort...

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-18, 12:07   #4873
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
okres się skończył, ale zaczęły się brązowe plamienia :| no cóż trzeba jakoś przetrwać, bo oprócz nich jak na razie żadnych skutków ubocznych (odpukać )...jak sobie z nimi radzicie, mimo tego używacie życia? bo to jednak mimo wszystko lekki dyskomfort...
ja z tego co pamiętam wytrzymywałam się z seksem. tzn jakoś przy 14ej tabletce zanikło plamienie i wtedy korzystałam dopiero :P

Stary 2008-08-18, 12:26   #4874
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

Cytat:
ja z tego co pamiętam wytrzymywałam się z seksem. tzn jakoś przy 14ej tabletce zanikło plamienie i wtedy korzystałam dopiero :P
Kurcze..będzie problem z tym, żeby wytrzymać i czekać, że może za jakiś czas się skończą zobaczymy

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-18, 13:57   #4875
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie juz te brazowe skonczyly.. teraz dalej nosze wkladki i mam takie male tylko plamki krwi- dyskomfort jest ale ine az taki :P da sie przezyc

no i strasznie stracilam apetyt i mam waania nastroju ale nie wiem czy przez tabl czy takl poprostu

Stary 2008-08-18, 14:29   #4876
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
mi sie juz te brazowe skonczyly.. teraz dalej nosze wkladki i mam takie male tylko plamki krwi- dyskomfort jest ale ine az taki :P da sie przezyc

no i strasznie stracilam apetyt i mam waania nastroju ale nie wiem czy przez tabl czy takl poprostu
a ile czasu trwały u Ciebie te brązowe plamienia?
Podejrzewam, że to przez tabletki, bo ja też straciłam apetyt, a co do humoru to różnie bywa...ostatnio cały dzień zła jak osa, a teraz do rany przyłóż i głupawka

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-18, 16:17   #4877
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
a ile czasu trwały u Ciebie te brązowe plamienia?
Podejrzewam, że to przez tabletki, bo ja też straciłam apetyt, a co do humoru to różnie bywa...ostatnio cały dzień zła jak osa, a teraz do rany przyłóż i głupawka
4 dni z tym ze ja mam krociotki okres (3dni) dzis do poludnia jedna mala plamka zostala na wkladce a teraz czysto i sucho uff oby tak zostalo

Stary 2008-08-18, 17:32   #4878
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
4 dni z tym ze ja mam krociotki okres (3dni) dzis do poludnia jedna mala plamka zostala na wkladce a teraz czysto i sucho uff oby tak zostalo
Ja właśnie mam tak samo...okres góra 4-3 dni...mam nadzieję, że te plamienia też nie będą trwały zbyt długo a mam taką ochotę na mojego TŻ, jemu to nie przeszkadza, ale ja czuję niejaki dyskomfort.

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-20, 17:57   #4879
olusiabrodnica
Raczkowanie

moj okres tez trwa 3 dni ale juz niemam zadnych plamien i czuje sie świetnie gdyz przed braniem tabletem meczyłam sie z okresem 7dni
Stary 2008-08-20, 19:57   #4880
Brasilianaa
Przyczajenie

Jka sie chce okres to go nie ma, a jak nie chce to jest od razu.. chamstwo! Miałam dzisiaj dostac i cieszyłam sie ze wezme pierwsza tabletke ale oczywiscie okresu nie ma i dalej musze czekac...
Brasilianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 14:37   #4881
monia.1987
Raczkowanie

Tabletkę biorę o 22, w poniedziałek też tak było.. zwymiotowałam min 5 godz później...4 godz niby minęło na pewno, ale jednak się martwię (jak zwykle). To jest trzeci tydzień brania tabletek, więc w sytuacji awaryjnej powinnam albo robic przerwę już wtedy albo brac następne opakowanie bez robienia przerwy... Dziś biorę ostatnia tabletkę z opakowania i zastanawiam się czy jutro zaczynac następne czy jednak wszystko jest w porządku.. Dodam, że od niedzieli nie mam nic na sumieniu i myślałam o dodatkowym zabezpieczeniu w czasie tygodnia przerwy tak dla spokoju.. Pytam dziewczyny, które może były w podobnej sytuacji, czy taki czas wystarczył na wchłonięcie sie tabletki? Nie chcę katować organizmu dwoma opakowaniami pod rząd, ale jednak niepokój jest.
monia.1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 15:06   #4882
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

ulotka mówi o 4 godzinach - i jest to maksymalny czas w którym tabletka musi się wchłonąć. ja bym na Twoim miejscu niczym się nie przejmowała i normalnie robiła przerwę

Stary 2008-08-21, 16:39   #4883
monia.1987
Raczkowanie

Cytat:
ulotka mówi o 4 godzinach - i jest to maksymalny czas w którym tabletka musi się wchłonąć. ja bym na Twoim miejscu niczym się nie przejmowała i normalnie robiła przerwę
No właśnie te 4 godz to taka granica bezpieczeństwa teoretycznie, ale ja zaraz nawymyślałam, że może skoro dużo jadłam to dłużej jakos albo coś..no jak się nie ma problemu to się chce go stworzyć

Bardzo dziękuję za odp, może postawię na gumki, tak dla spokoju ducha
monia.1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 00:47   #4884
muchalucha1
Raczkowanie

Dzieczyny, czy może ktoś poświęcić chwilkę i odpowiedzieć na mój post odnośnie tych widocznych na ciele żył? (post znajduje się na poprzedniej stronie) Martwię się, a chciałabym się dowiedzieć, czy jest czym, zanim pójdę po poradę do mojej ginekolog i znowu zapłacę majątek za prywatną wizytę (chociaż dała mi swój prywatny telefon... ale wstyd mi trochę dzwonić i pytać). Z góry Wam dziękuję!
muchalucha1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 13:07   #4885
_Emi_
Zakorzenienie

Dlaczego wstyd? Jak sie czegos nie wie to trzeba pytac Zadzwon i zapytaj bo ja niestety nic ci nie powiem na ten temat;/
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 17:09   #4886
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

witam wczoraj wzięłam ostatnia tabletke Yasmin,brałam je przez 2 miesiace. Postanowilam je zmienić poniewaz pojawilo sie mnostwo rozstępów i żyły stały sie bardziej widoczne a na poczatku brania dretwialy mi nogi. Poszlam dzis do ginekologa i zmienilam je na Yasminelle. Ginekolog powiedziala mi ze przy zejsciu na mniejsza dawke chormonow mam nie robic 7dniowej przerwy tylko przyjac tabletke juz dziś. Mam zrobic tak jak mi zalecila? z tego co wiem nowe tabletki najlepiej przyjac po przerwie.
i jeszcze jedno pytanko- przy braniu yasminelle mogą zmniejszyc sie problemy z rozstepami? ginekolog powiedziala ze to TYLKO od tycia kiedy ja nie przytylam ani grama:/
opisalam jej wszystko co dolegalo mi przy braniu Yasmin i powiedziala ze to nie mozliwe bo nie ma tego w ulotce :/ (powiekszyly mi sie tez bardzo piersi powiedziala ze to tez od tego ZE ZA DUZO JEM ;/). Dzis zagladam do ulotki yasminelle a tam- opisane wszystkie objawy ktore dolegaly mi przy yasmin. Babka chyba ma mała wiedze:/..

pozdrawiam
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 17:37   #4887
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;8700537]witam wczoraj wzięłam ostatnia tabletke Yasmin,brałam je przez 2 miesiace. Postanowilam je zmienić poniewaz pojawilo sie mnostwo rozstępów i żyły stały sie bardziej widoczne a na poczatku brania dretwialy mi nogi. Poszlam dzis do ginekologa i zmienilam je na Yasminelle. Ginekolog powiedziala mi ze przy zejsciu na mniejsza dawke chormonow mam nie robic 7dniowej przerwy tylko przyjac tabletke juz dziś. Mam zrobic tak jak mi zalecila? z tego co wiem nowe tabletki najlepiej przyjac po przerwie.
i jeszcze jedno pytanko- przy braniu yasminelle mogą zmniejszyc sie problemy z rozstepami? ginekolog powiedziala ze to TYLKO od tycia kiedy ja nie przytylam ani grama:/
opisalam jej wszystko co dolegalo mi przy braniu Yasmin i powiedziala ze to nie mozliwe bo nie ma tego w ulotce :/ (powiekszyly mi sie tez bardzo piersi powiedziala ze to tez od tego ZE ZA DUZO JEM ;/). Dzis zagladam do ulotki yasminelle a tam- opisane wszystkie objawy ktore dolegaly mi przy yasmin. Babka chyba ma mała wiedze:/..

pozdrawiam[/quote]

każde tabletki mają skutki indywidualne dla każdej kobiety wiec moze Ci yasminelle beda pasowaly a moze nie,
skutkami ubocznymi w ulotce sie nie sugeruj bo wszystkie tabletki maja wypisane takie same.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 18:57   #4888
_Emi_
Zakorzenienie

A i weź tak jak ginekolog kazał, bez przerwy.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 19:09   #4889
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mnie , jak zmieniałam z mocniejszych, gin kazał normalną przerwę zrobić...z resztą to samo jest w ulotce Yasminelle- strona 27 "zmiana z innego złozonego środka hormonalnego.....(..) mozna rozpocząć przyjmowanie Y w dniu po zakończeniu okresu BEZ tabletek poprzedniego preparatu anty)
Stary 2008-08-23, 11:44   #4890
P-o-n-y
Zakorzenienie

Tym razem ja mam male watpliowsci mianowicie, wczoraj caly dzien mialam mega ciezka niestrawnosc, co za tym idzie biegunke... Ktora defacto utrzymuje sie do teraz... :/ w kazdym razie, w ciagu dnia przyjelam jakies leki na niestrawnosc ziolowe (bez dziurawca, takze to spoko), zeby troche opanowac sranie. No i yasminelle wzielam tak o 23. przez cala noc bolal mnie zoladek, ale nie bylam w kibelku az do 9 rano... wtedy dopiero musialam z siebie wydobyc co nieco... I dlatego pytam, czy to mialo byc po prostu tak, ze przespalam w sumie wiecej niz 4 godziny i nic sie nie dzialo i antykoncepcja jest zachowana?
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości