|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Super sprawa bo nie trzeba sobie dzielić przyjemności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Tereska dziekuje bardzo
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4414 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiedzieli nam żeby się zapisać koło 30 tygodnia.Ja mam dzisiaj małego doła. Przyplątały mi się dziś wszystkie dokuczne objawy: ból pleców, żeber, piekielna zgaga i zaparcie. Po raz pierwszy od dłuuuugiego czasu chodzę zła jak osa. Bez kija nie podchodź I byliśmy dzisiaj przymierzyć foteliki do auta. Baza od fotelika pierwszego wyboru latała po siedzeniu jak szalona. Dobrze, że wybrałam sobie już wcześniej jakąś alterantywę i ten pasował idealnie
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facetom się łatwo mówi ,,idź pokaż brzuch" ostatnio mój tż w rosku ,,-czemu się zasłaniasz?" -bo mnie ci ludzie zjedzą jak mnie pani poprosi bez kolejki z twoim dezodorantem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja trochę wegetuje przez to przeziębienie.. Mam nadzieje, że szybko przejdzie i będę mogła wrócić do zaplanowanych zadań wczoraj byłam zła, bo miałam trochę planów, a nawet po 10 minutach na kompie myślałam, że padne. Do tego wszystko wskazuje na to, że mój tż od czerwca zmieni pracę i zaczęłam się tym stresować bardziej niż on ![]() Dziś o 10 mam wizytę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest się czym stresować ;-)? Dobry dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie pewnie nie, w końcu zmienia się po to żeby lepiej było chociaż przejdzie z etatu na działalność gospodarczą a to dla nas czarna magia. Pewnie będzie pracować koło 10h, ale niestety w jego branży to norma, teraz też prawie tyle pracuje. Ważne, że na miejscu trzeba będzie ogarnąć drugie auto (skoro działalność to pewnie w leasing?), bo tu służbowe bedzie musiał oddać. Ogólnie spoko, tylko zawirowania organizacyjne, a było stabilnie przez chwilę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze żeby tak ogarnął żeby był dla Was te kilka tygodni po porodzie, a nie że wtedy musi biegać i załatwiać DG. Przynajmniej ja bym najbardziej się tym martwiła gdyby mój tż zmieniał pracę, że będzie do dla nas mniej ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę że przez okolo miesiąc się już ogarnę na tyle, żeby zostawać z dzieckiem sama na cały dzien no nic najbliższy czas pokaże czy plan wyjdzie, ale wszystko na to wskazujeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Grunt to ogarnąć dobrą księgową sobie (przy niedużej ilości faktur to około 200zł miesięcznie w Krakowie). Mój mąż miał na początku jakąś, za przeproszeniem, Grażynę która dobrze to tylko wystawiała dla siebie faktury za usługi. Źle liczyła podatek, ciągle przychodziły jakieś wezwania. W końcu się wkurzyłam i mu znalazłam inne biuro księgowe. Ta poprzednia babka zrobiła taki syf w papierach, że ciężko tej nowej było to ogarnąć początkowo
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pamietam jak przejmowalam z kolezanka ksiegowosc i kadry od jednej babeczki, ktora prowadzila to firmie w ramach biura. Rok robilam korekty do ZUS a kobieta pod ziemie sie zapadla. Dzien dobry Łeb mnie boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A zmiany są dobre w życiu ![]() Mnie zmiana stanowiska pracy zmobilizowała do tego, żeby postarać się o dziecko. I choć praca ujowa to i tak wyszłam na tym najlepiej na świecie ![]() Dzień dobry, to spanie na raty mnie wykończy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-01-05 o 08:17 |
||
|
|
|
#4424 |
|
Wtajemniczenie
|
Matematycznie dg dla pracownika się bardziej opłaca jeśli pracodawca chce mieć ten sam poziom kosztow, tym bardziej że tż w ciążę nie zajdzie to macierzynski mu niepotrzebny
a kontrakt ma mieć taki, że prawo do płatnego urlopu będzie mieć normalnie. Jeśli chodzi o zmiany w leasingu to z tego co wiem to weszły od stycznia, ale szczegółów o co chodzi nie znam. Mama tż jest księgowa w biurze rachunkowym, więc mam nadzieję że pomoże nam na spokojnie ogarnąć start, nawet jeśli sama dobrze tematu nie będzie znać to będzie jej pewnie łatwiej podowiadywac się itd a jak nie to kogoś poleci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Swoją drogą jak w sobotę o tej porze tak dużo osób już nie śpi?! Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-05 o 08:23 |
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak kupowaliśmy poprzednie mieszkanie i mąż miał umowę o pracę na czas nieokreślony to wszyscy chcieli dać. Tak jakby ta umowa gwarantowała że nie można pracownika zwolnić, że sam nie odejdzie, itp. Dlatego kredyt na kolejne mieszkanie braliśmy w małym banku spółdzielczym gdzie pracuje moja mama bo jak pytaliśmy w tych dużych komercyjnych bankach to nie chcieli uznać dochodu męża
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś od 7 nie śpię, jakoś ostatnio nie mogę pospać dłużej, chociaż bardzo bym chciała.
|
|
|
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
Z ciekawostek to widziałam wczoraj, że pediatra co pisze artykuły na bloga mamaginekolog wrzuciła na Instagramie relację jak nosić i czego nie robić z noworodkiem/niemowlakiem
Dla mnie czyli osoby która ani nie była na szkole rodzenia ani nie ma dziecka to było dosyć ciekawe i częściowo odkrywcze ![]() Swoją drogą się dowiedziałam ostatnio że ta Alicja jest - uwaga bo to długa i skomplikowana relacja - szwagierką siostry męża mojej przyjaciółki
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
Coco wszystko będzie dobrze to teraz już nie jest tak skomplikowane jak kiedyś. Tz przechodził na dg 3lata temu i uważamy że tylko na tym skorzystał. Owszem jedyna rzeczą na którą trze a czekać to jak nufcia mówi kredyt w banku bo działalność trzeba mieć min pół roku. No i niestety weszły przepisy o zmianie leasingu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moze sie okazac, ze wcale tego zbyt dobrze nie robilam haha...A co do powiazan to chyba musialabym to narysowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
W najbliższych miesiącach nie planujemy kredytu także spoko, najpierw niech się splaci obecny
![]() Nie mam instagrama to chyba nie oglądane tego filmiku 🤭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie narzekam na sen, śpi mi się dobrze za to wieczorem lubię dłużej siedzieć więc rano śpię trochę dłużej.
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dłuższym czasie
![]() Jakoś zamykam się w sobie jak coś mi jest. A niestety święta minęły mi z jakąś infekcja, która wracała do końca nie wiadomo czy to była grzybica czy pęcherz znowu dokucza czy to i to. Generalnie po dawce leków przeciwgrzybiczych przeszło, czasem jeszcze piecze po sikaniu ale to już gin odkrył zastój w nerce więc chyba trzeba się nauczyć z tym żyć i dużo pić. Krzywą mam na plus choć nie wiem jakim cudem bo jem dużo słodkiego i ciężko mi się powstrzymać, jeszcze z tarczyca i cukrzyca w rodzinie trzeba i tak zacząć się ograniczać.Wizytę miałam w czwartek 27 Tc mały waży 1080 gram, wszystko dobrze, szyjka cały czas 3 cm ale się nie skraca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tyle sniegu nasypalo
chlopaki juz siedza w ogrodku. Maz odsnieza, a Igor.... Widac czubek glowy w sniegu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kilogram! Wow! Super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już kilogram szczęścia Cytat:
|
|
|
#4437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://instagram.com/ali_jacz?utm_s...=1gkqgvlrfw6ml
|
|
#4438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba nie widzę tego jak jestem nie zalogowana
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Jaki skurcz łydki mnie w nocy zlapal, zaczelam krzyczec i tz rozmasował a noga dalej boli. A biorę magnez.
Dziewczyny zdrówka. Justi piękna juz waga Polecam filmiki Zawitkwoskiego o pielegnacji sposobach noszenia, zmienianie pieluszki. Trudne to ale niezwykle wazne dla rozwoju dziecka. Ja muszę jeszcze tz przeszkolić, pokazac mu filmiki. Ciezko mi bylo przy corce to stosować ale mysle ze teraz bedzie mi latwiej przy drugim. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Zaczełam oglądać tę relacje. Rzeczowo wyjaśnione. Tylko córcia przeszkadza. Wrzuccie link jak gdzies sie pojawi ta relacja na fb. Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-05 o 11:24 |
|
|
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

choć ja akurat rzadko na allegro zamawiam, ale mój mąż non stop 
pewnie jesteś zadowolona z wózka bo bardzo zwrotny jest!
ale już minęła godzina od pobrania i była to kwestia minuty, dwóch, a wiadomo jak może wyglądać pobieranie krwi u dziecka... W ogóle cały czas było puste laboratorium, a jak tylko zbliżały się godziny moich pobrań, robił się wyjątkowy ruch 
Powiedzieli nam żeby się zapisać koło 30 tygodnia.

chlopaki juz siedza w ogrodku. Maz odsnieza, a Igor.... Widac czubek glowy w sniegu