|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Dzień dobry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4472 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cześć dziewczyny!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mówię szczerze, że na kasie przynajmniej w 3 sklepach na których byłam nie zawsze widać ten ciążowy brzuch. Przekoczowałam na kasie 90% pierwszego roku mojej pracy w Stonce i na serio nie zawsze widać, bo coś zasłania z elementu sklepu, czasem góra zakupów, czasem nawet wózek stojący czy jak w tym momencie kurtki. W Lidlu mają trochę inne kasy, w Rossmanie też siedzą wyżej i lepiej widzą. Rossman oczywiście przygarnia te ciężarne jako pierwsze, ale osobiście do tej pory ani raz mi się to nie zdarzyło, bo mam tą szeroką kurtkę z HM, a nawet jak rozepnę to też nie rzuca się to w oczy, bo mam luźny sweter Ostatnio byłam tam w piątek i stałam w kolejce jak wszyscy. Podsumowując - jeśli się trafi na zgreda na kasie z pierwszeństwem, który odmówi, można to odnotować w postaci skargi i tyle. Poza tym tak jak piszecie trzeba egzekwować swoje prawa. Podejść do kasjera, zapytać. Góra zakupów innego klienta na taśmie? Podawaj kasjerce do ręki po jednym produkcie z wózka. Nie zawsze można otworzyć kolejną kasę niestety. Pani w diagnostyce nie pyta nigdy nikogo ani żadnej ciężarnej czy przypadkiem nie przyszła na krzywą. Koniec języka za przewodnika Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Macie śliczne łowy z promocji. Niestety w tych wielopakach jest zawsze jakiś różowy odcień, na który nie mogę patrzeć :P Za to w piątek wracając od dentysty wstąpiłam do ciucholandu. Te rzeczy chyba tam na mnie czekały, bo było pełno małych bodziaków bez rękawów, pajace i legginsy na dziewczynkę. Nabrałam całą stertę, ostatecznie stwierdziłam, że jednak za dużo wzięłam i TŻ mnie zabije. Stałam w kolejce i usłyszałam, że było 50% tego dnia. Wróciłam po te odłożone rzeczy i mam 20 rzeczy za 46zł . Z racji moich zakupów, zrobiliśmy w końcu wstępny porządek w szafie. Pieluch tetrowych na pewno nie będę już kupować :P Ogólnie to wczoraj się mocno wystraszyłam. Rano myślałam, że mam jakiś skurcz w nodze, więc wzięłam asmag. Wróciliśmy ze sklepu i zaczęło mi tak pulsować w nodze, tam gdzie mam żylaka, że nie mogłam ustać. Stopy miałam lodowate. Położyłam się z nogami do góry, zrobiłam nawet wcześniejszy zastrzyk z heparyny. Dopiero po jakiejś godzinie mi całkiem przeszło. Jak miałam nogi w górze było ok, jak tylko wstawałam pikało mi w tej nodze. Muszę o tym ginowi powiedzieć w czwartek. Całe popołudnie się martwiłam i obserwowałam ruchy małej. Ruszała się jakoś słabo, nawet specjalnie na prawym boku leżałam, bo wtedy od razu kopała. A tu nic. Coś tam się ruszało, ale zupełnie inaczej. Pewnie się przekręciła i dlatego inaczej czułam, ale ile się namartwiłam to moje. Dzisiaj rano na szczęście miała czkawkę i ewidentnie atakuje mój pęcherz.
|
|||||||||
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
PESTKA ale cudasne rzeczy dla malutkiej
![]() Ja tam nie mam problemu, zeby stac w kolejce jak mam duzo zakupow ale jak mam czasem tylko bulki to prosze o przepuszczenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak łupy w ciucjolandzie to jest to!Muszę się wybrać końcem tygodnia do tego co ostatnio bo dawno nie byłam. W Pepco wzięłam ostatnio pajacyk za 20zł i mam w głowie, że przepłaciłam a płeć niech się nie zmienia bo róż u nas wjechał na dobre ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pestka, ale cudności kupiłaś. Jak na razie to tylko u urologa bez kolejki poszłam. Skierowanie miałam od ginekologa, babka z rejestracji zaprowadziła mnie pod gabinet i glosno powiedziała że wchodzę następna z powodu ciąży. W żadnym sklepie mnie jeszcze nie zawołanie wcześniej ani nie przepuszczono ale tak jak Pestka pisze, w kurtce nie widać mojego stanu, trzeba naprawdę się mocno przyjrzeć. Za to w piątek w smyku słyszałam jak kasjerka prosiła "Panią w ciąży z końca kolejki zapraszam"
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam dwie sytuacje gdzie zauważono mój stan. 1. Przymierzalnia w HM, jedna Pani ustawiona do przymierzalni po prawo ja za nią, przyszła kolejna i skierowala się w strone przymierzalni z lewej strony. I ta za mna nagle mowi, że sie zwolnilo z lewej, a ja na to że ,,ale tu jeszcze jedna pani przede mną i ona ma pierwszeństwo" i ta która miała wchodzic pomimo tego że byla duzo starsza niz ja przepuscila mnie. 2. Szukamy miejsca parkingowego nie ma i nie ma no to są miejsca dla rodzin z dziećmi i my jakoś od prawej strony wjechalismy na wolne miejsce, a z lewej strony jakis samochod niby czekal na to miejsce. I gość wylecial aż z samochodu i się pyta mojego męża czy ma jakieś dziecko, na odpowiedź ,,w brzuchu" gość powiedział, że ok. Coś tam się poprzepraszali, bo moj tż nie widzial że ktoś na to miejsce czeka, ale gość nie chciał żeby mu odstąpić to miejsce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Pestka, fajne zakupy, cudny ten pajac w kwiaty
pewnie next? Też kupiłam podobne cudo, jak jeszcze płci nie znaliśmy no i przeleży w szafie ubranka dla dziewczynek są dużo ładniejsze ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
znalazłam jeszcze jakiś sklep 8 gwiazdek. Jak nadal nie będę przekonana to jeszcze tam sama podjadę. Bo muszę mieć 100000000% pewności co do wyboru
|
|
#4479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wzięłam wczoraj apap bo przeziębienie nie odpuszcza, a gardło to nie pamiętam kiedy mnie tak bolało chyba sama dowalilam tym, że w czwartek rano niosłam zakupy z 300 metrów pod górkę i sapalam i się nawdychalam zimnego powietrza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
Pestka piękne te rzeczy!❤️
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Pestko zakupy udane ! A wy jeszcze nie znacie w 100% płci?
Wczoraj córka przytulała się do mojego brzucha. Glaskala, przykładała głowę. Mówiła "tam jest mała dzidzia, jaka mięciutka, słodziutka, ja bardzo kocham" Tylko potem dodała ze braciszek, ja mówi ze dziewczynka będzie a ona " nie braciszek ". Sprzeczała się ze mną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie mam cały worek bodziakow i dziewczynkowych pajaców do oddania na charity ( tutaj nie ma lumpeksow tylko sklepy charity. Jak czegoś nie potrzebujesz oddajesz tam za darmo a jak cos tam kupujesz to pieniądze za te rzeczy preznaczone sa na cele charytatywne. Wszystko bardzo tanio! Często kupuje tam książki ) Szkoda ze nie mieszkam blisko żadnej z was bo chętnie bym Wam oddała. Naprawdę mam cały wór ładnych bodziakow na zbyciu ! A raczej nie będę ubierać mojego małego mężczyzny w bodziaki w róże Cytat:
Pewno bez powodu ale mam jakaś awersje do turystycznych . Mamy turystyczne na wyjazdy ale nie wyobrażam sobie zeby dziecko spało tam cały czas. A wiem ze tak tez sa używane. |
||
|
|
|
#4486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak tam jeszcze posprawdzał, to "raczej dziewczynka". W czwartek mam nadzieję się potwierdzi Ziarnko niepewności zasiała nam wizyta u ex-teściowej w święta, bo mówili, że bardzo ładnie wyglądam. Chociaż tu się akurat zgodzę, bo ostatnio widzieliśmy się we wrześniu, a wtedy to czułam się tragicznie przez te mdłości. Pamiętam nawet, że byłam w leginsach, długiej bluzie i typowej cebuli na głowie. A w piątek u pani dentystki też asystentka mówiła, że dobrze wyglądam. Ale wiadomo, to tylko takie gadanie ![]() Do tej pory kupowałam głównie neutralne rzeczy, beżowe i niebieskie, bo tak czy siak jestem antyróżowa, ale jednak różowe body z Bambi (za 1,50zł!) mnie zauroczyły Także różowe mam tylko te rzeczy z ostatnich łowów. No i mam parę sukieneczek ![]() Dzieciaczki są takie słodkie jeśli chodzi o brzuszki
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Pestko zakupy piekne
I ciekawe czy sie u Was potwierdzi dziewczynka. Bo ponoc latwiej sie pomylic na dziewczynke niz na chlopaka. U nas na 100% pomylki nie bedzie, dostalismy takie zdjecie siusiaka na usg, ze pomylka nie moze byc mozliwa Zawsze mowie w liczbie mnogiej, dopiero teraz sie zlapalam... a przeciez nie ma juz nas... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry! Ja wogóle mam tak, że co kilka dni idę i ogladam te maluśkie ciuszki, co kupiłam. Rozkładam, układam, przeglądam.... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio przeglądałam ciuchy po Ninie i mam ich tyle, że głowa boli... rozm 56, 62, 68 -4 duże kartony...nie wspomnę, że jeszcze dokupiłam. Spokojnie na czworaczki by wystarczyło
połowę jest takich co młoda ani razu na sobie nie miała bo za szybko wyrosła. Do tego moja siostra była na Święta w angli i przywiozła 5pac body, 3 pac pajaców, 3pac bluzeczek na rozm 62. Teraz mam problem gdzie te wszystkie szmaty upchać nie wpomnę o ich prasowaniu
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dwa wory takie 240 litrowe ubranek i tez sie zastanawiam kto to bedzie prasowal Nie wiem czy tez tak macie, ale ja od kilku dni mam taki slinotok, ze sie juz kilka razy zachlysnelam wlasna slina. A juz nie mam mdlosci ani wymiotow i dziwne to troche sie zrobilo i nie wiem czy w ogole zwiazane z ciaza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilam pranie bialych rzeczy i sie nie doprało. Tz uwaza ze trzeba kupic nowe, ale ja chyba jeszcze powalczę z tymi plamami. No ale coś na pewno kupimy. Wiem tylko jedno,ze nie bedziemy miec tyle ciuchów co przy pierwszym noworodku
|
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my chcemy małej kupić takie turystyczne na nasz domek nad jezioro Zamowilismy wózek ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest szansa dostac sie do klubu? Bo tu niestey nie da sie zdjec wstawiac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieci uroczo odnoszą się do brzuszków. Mój syn jest duży i podchodzi do tematu bardziej praktycznie ale też czasami się przytula lub dłoń przykłada. Jeśli chodzi o łóżeczka turystyczne to też nie uznaję ich jako główne do codziennego stosowania. Mam takie - używaliśmy u rodziców jak spędzaliśmy tam noc. Ale ja lubię przytulne wnętrza zwłaszcza sypialnie a takie łóżeczko materiałowo plastikowe mi się z przytulnościa nie kojarzy.
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do klubu zaproszenie wyśle Ci z kompa Oki? Może dziś się zabiorę za wstawienie tej wyprawki, wątek nam się kończy w ogóle czy jest jakaś chętna na nową część, czy ja mam założyć kolejny?Screenshot_20190106-141956_Chrome.jpegWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Macie do polecenia jakiegoś użytkownika na allegro u którego kupujecie pieluchy te tetrowe, bambusowe itd? Chcialam coś po zamawiać, a jest kilku użytkowników u których dużo ludzie kupują i nie wiem czy tylko cena się sugerować czy czymś jeszcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz I ile jakich pieluch? chyba było ostatnio tu to pytanie.. Przepraszam, ostatnio nie przyswajam!
|
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://allegro.pl/uzytkownik/Swiat____Dziecka?order=m ale nie wiem jeszcze jak z jakością tych pieluch, bo czekam dopiero na paczkę. Kolejne zakupy też mam tu zaplanowane, już nawet powrzucałam do koszyka, czekam tylko na wypłatę ![]() Pajka fajny ten wózek! "Na żywo" też testowaliście? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

Czekam na wydłużenie dnia to może zacznę funkcjonować jak człowiek.

Chyba zrobię w przyszłym tygodniu wycieczkę do jakiegoś sklepu, który zajmuje się tylko fotelikami. Polecacie coś w Krakowie?

trzeba i tak zacząć się ograniczać.

Muszę o tym ginowi powiedzieć w czwartek. Całe popołudnie się martwiłam i obserwowałam ruchy małej. Ruszała się jakoś słabo, nawet specjalnie na prawym boku leżałam, bo wtedy od razu kopała. A tu nic. Coś tam się ruszało, ale zupełnie inaczej. Pewnie się przekręciła i dlatego inaczej czułam, ale ile się namartwiłam to moje. Dzisiaj rano na szczęście miała czkawkę i ewidentnie atakuje mój pęcherz.

a płeć niech się nie zmienia bo róż u nas wjechał na dobre 
no i przeleży w szafie 

26.08.2017