|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
U mnie z wózkiem w sumie nie ma problemu. Dostanę od koleżanki. Nie będę wybrzydzać 😀😀 ale powiem szczerze, że gdybym musiała kupić to miałabym problem. Narazie rozmyślam nad fotelikiem do auta 😊😊 ile ludzi tyle opinii. No zobaczę jeszcze. A co do bujaczków to też dostanę od koleżanki. Za chwilę właśnie przyjedzie i przywiezie. Zobaczymy jaki będzie.
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz ustalić sovie kryteria na czym Ci zależy.Jedno to stelaż czyli jakie koła jaka amortyzacja jakie skladanie I to działa niezależnie czy gondola czy spacerówka. Gondola to kwestia wielkości i jej ewentualnego składania (poza wyglądem) i coś co kocham w joolz czyli odpinany przód materiału w gondoli ![]() Spacerówka to kwestia czy przodem czy tyłem (gondolw w sumie to też może być ważne, mój wózek ma np spacerowke w 2 strony ale gondole tylko w 1) Jak składana (zy może że staleazem czy osobno i czy w ogóle- u mnie trzeba było dać ja na płasko i koniec.mase miejsca zajmuje Czy w budce jest okienko Czy Budka się dobrze mocno rozkłada również na lezaco Czy spacerówka jest kubelkowa To moje kryteria " Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2314 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() my na razie dostaliśmy propozycje łóżeczko + przewijak od kuzyna, też dobrze bo zawsze kilka stówek do przodu |
|
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi az szkoda ze dostane wozek bo bym chciala nowe Bugaboo a tak bede miala starsza edycje.
Musze mojego tz pochwalic, sam z siebie dzis przygotowal sypialnie "pod maluszka". Przez moj wielki brzuch chyba sie boi ze niedlugo urodze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Wybór trudny. Warto pokochać jakiś wózek nie brać byle co więc dobrze ze mamy 4 miesiące jeszcze to jest czas
![]() Ja teraz już wiem że wtedy brałam "nowy z gwarancją" 2w1 za ok 2000 zamiast klasa wyżej ale z Olx i bez gwarancji. Teraz zrobiłbym inaczej i cały czas z mężem myślimy czy nie sprzedać naszego i kupić z Olx. Alvo nasz do moich rodziców. Z małym jednak do nich jeździłam raz na miesiąc na cały tydzień. Więc dużo by odpadlo jakbym nie musiała wózka brać a na Olx to może za max 700 a najlepiewjej za 500 pójdzie... Choć to prawie na fotelik by było... No myślimy mocno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieliśmy chustę, nosidło i było wystarczająco. Zresztą darł się jak opętany w wózku.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój z kolei nie chce jeździć sankami..., ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2319 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że będzie się dobrze jeździło. Plus za to że nie musisz wydawać kasy też bym chciała mieć takie koleżanki hojne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie to samo z tym brzuchem. Wczoraj w sklepie jak babka zapytała na kiedy mam termin aż się dziwnie spojrzała. To samo było kilka dni wcześniej w innym sklepie Widziałam wczoraj laskę która mówiła ze ma termin na marzec a brzuszka prawie wcale nie było widać. Aż się zazdrosna zrobiłam w pewnym momencie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie zrobiłam listę co potrzebuje kupić z takich chigienicznych rzeczy dla mnie i małej. Trochę tego się nazbierało. Kiedy zaczniecie takie właśnie rzeczy kupować??
|
|
|
|
#2321 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam Anexa i u mnie albo Tito albo Anex Sport, ostateczna decyzja w marcu ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwestia tego że ta osobno spacerówka może ważyć nawet 5kg jak dobrze poszukasz a nadal jest super. A w tych 2w1 to 5kg może spacerówka waży ale trzeba dodać jeszcze stelaż i się zbiera Cytat:
chciałabym chyba na 35 mieć spakowana torbę a koło 30 już mieć gdzieś wsyztsko wf mnie to zależy od miejsca do przechowywania plus ciazu. Tamta miałam idealna to na 37tc pakowalam torbę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Chyba że facet myślał o 4-5 larksch e spacerowce. To faktycznie. Pchać ok 10-15lg wózka i 20 dziecka może być ciężko... (nie mówię z ironia. Przecież się widuje takie dzieci głównie nad polskim morzem) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
Lilly ja zrobiłam na podstawie listy z grupy na fb. Narazie jest tego tyle. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to dopiszę.
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Anexa to sQuaara pisała że prawdopodobnie anexy są pochylone i dziecko się zsuwa. Masz jakąś wiedzę na ten temat? Mnie też się podobają anexy ale to info mnie zniechęca szkoda że bebetto robi takie szerokie te wózki bo pewnie u mnie wybór byłby oczywisty.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
O, jeszcze majtki poporodowe ☺
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie facetowi właśnie o tę wagę chodziło. Ja sobie nie wyobrażam pchać 15 kg wózka + 15 kg dziecka. Nie wspominając nawet o przenoszeniu w razie potrzeby... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na wsi niestety nie mam wyboru. Ale na szczęście sama mała nie jestem więc sobie pcham... jeszcze dodajmy zakupy w kosz i paczki z paczkomatu i jazda Plus:15kg to duże dziecko na 3lata Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2329 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Z tego co masz zapisane to ja mam na razie pieluchy tetrowe, płyn do prania (Lovela), dwupak smoczków z Lovi. Wszystko wszystko chcę mieć ogarnięte tak z miesiąc przed terminem. Co do pieluszek i chusteczek nawilżanych to chcę kupić na początek dosłownie jak najmniej się da, żeby sprawdzić, jakie mi się najlepiej sprawdzą.
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
A Twój synek nadal korzysta ze spacerówki z zestawu 2w1? Zastanawia mnie też kwestia późniejszych podróży z dzieckiem. Nie chciałabym zawalać całego bagażnika dziecięcym wózkiem... A są przecież takie fajne spacerówki które składają się jedną ręką i zajmują niewiele miejsca. Idealne i do auta i do samolotu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2019-01-06 o 14:36 |
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego miastowym polecam tylko gondole najlepiej używana bo szkoda kasy na samą gondole z 2w1 bo bo to wcale nie pół ceny, a później kasę na spaxeroweczke ![]() Co do wyjazdów to ja np u rodziców mam łóżeczko pampki wanienke kosmetyki krzesełko do karmienia ![]() Na wyjazdy też często hotele wstawiaja łóżeczka. Kąpię pod prysznicem itp alvo kupuje nad morzem miskę i tam też ją zostawiam kwestia organizacji. Ale tak. Wózek z 2w1 duuuuzo miejsca zajmuje. Póki gondola to pół biedy bo w nią można praktycznie włożyć cały dziecięcy bagaż... Ale spacerowki to dramat Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2332 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia spodziewalam sie samych kosmetykow
no ja materac, pieluszki tetrowe kupie na pewno wczesniej. Moze i za miesiac. Nowe materace czesto smierdza i dobrze jest je kilka tyg wywietrzyc. Takie rzeczy jak podpaski, platki, wklady bede kupowala gdy trafie na promocje. Na 3 rzeczy mam kupony kupie jeszcze w tym miesiacuWysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2333 |
|
Rozeznanie
|
Materac i pieluszki tetrowe napewno kupię jeszcze w tym miesiącu. A resztę to tak jak piszecie. W marcu się za to wezmę. Chyba że faktycznie trafię na promocje. 😊😊 ale powiem Wam, że mi ten czas baaardzo szybko leci.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także trzeba szukać tych z atestami.Ja mogę polecić te http://puzzle-piankowe.pl/home/1-akt...iankowe-puzzle Cytat:
Cytat:
Ogólnie to pamiętajmy-wszystko jest naszym wyborem.Mamy przewagę jeśli o czymś wiemy i chcemy to zmienić. Gorzej, jeśli nie wiemy lub po prostu wiedzieć nie chcemy. Co do negatywnych opinii to ludzie tacy są,że prędzej napiszą o czymś co im nie pasowało,a że było super to przemilczą... Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Ostatnio u lekarza spotkałam koleżankę, pyta mnie co tam robię,a ja jej na to "w ciązy jestem, nie widzisz?" a ona "nieee". A jak jej powiedziałam który to tydzień to w ogóle oczy zrobiła. Przy czym to było rano, jak się najem wieczorem to już wywala bebzola
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa co mi się z tym kojarzy: zdajesz sobie sprawę że tacka w krzeslku Ikea nie ma atestow do kontaktu z jedzeniem?? Dla mnie to jakieś nieporozumienie... Bo dziecko powinno używać talerz... Masa dzieci je prosto z tacy szczególnie blw! ![]() Straszne to bo ja też dbam żeby jako tako te rzeczy były bezpieczne (ale jak mam z Ali skiphop to wygląda jak oryginal i kij ich wie) a tu krzesełko do jedzenia nie nadaj esie do żywności :/ Cena izise to jak axkid który mamy jako drugi. Właśnie też porusyzlan temat z mężem że można o takim pomyśleć bo to fakt 1500-2000 ale to i tak taniej niż to co daliśmy na lupina+drugi. Dopytam: ten isize to nie taki ze lupina ma 1 pozycje a dopiero zamieniając go w drugi można "Położyć" - w zasadzie dac na pozycję lupiny? Dwa: te do leżenia i tak się nie kładą tak na płasko płasko co nie? Przecież jeśli się nawet ten isize z pozycji lupiny kładzie to Góra dziecka musi jakoś zostać nietuszoba bo po to ten kat fotelika... Żeby przy uderzeniu dziecko dostało w optymalne miejsce glowa/kark a nie np w czubek głowy... To wszystko to glsne myśli. Ja jeszcze nie ogarnęłam tematu. Patrzyłam kiddy(pewnie stare jakieś bo cena taka lupininowa) to cloudQ z cybexa dużo lepiej z tym rozkładaniem wyglądał. Muszę szukać w sklepach i na żywo się zainteresować tematem Jakbyś miała jakieś przemyślenia to chętnie poczytam bo mi w sumie zależy na pozycji płaskiej poza autem w aucie niech sobie śpi w C Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2336 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny,
Podczytuje, ale nie mam dzisiaj weny do pisania. W Kauflandzie w promocji lovela po 13,49 zł proszki i płyny, jakby któraś chciała skorzystać. Uleciało mi wczoraj, bo wybierałam się do Rossmanna, a tu w Kauflandzie taka cena to już nigdzie nie chodziliśmy. Dziecko dzisiaj dało mi spać całą noc, nawet siku nie wstawałam i tak się bosko wyspałam. Ja z kosmetyków to co może poleżeć to pewnie wcześniej kupię, a to co ma daty ważności później. Ja mam na liście z kosmetyków dla dziecka tylko hippa żel i bepathen maść (?) jak myślicie warto czy lepiej ten lipomag (?) i w sumie tyle. Na zimę jakiś kremik na buźkę i tyle póki co przewiduję. |
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o braku testów tacki Ikei nie wiedziałam, ale to krzesełko stoi u dziadków ze zdjęta tacą, bo jest równe ze stołem więc młody je prosto ze stołu
w domu mam keter.Mata skip hop mi się marzy, ale no nie dam tyle za kilka piankowych puzzli ![]() Zastanawiam się ile z nas mam, które czekają na drugie i kolejne dziecko rezygnuje ze spacerówki z 2w1 i kupuje nową spacerowke? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Te kolorowe maty piankowe to jest koszmar. Nie wiem kto to w ogole projektowal. My sie sklaniamy do skip hopu bo nawet wyglada ta mata ok i jest duza wiec na pewno podziele ja na 2 czesci.
Ja mam maxi cosi i wiem ze nie bedziemy uskuteczniali jakis wielkich wyjazdow wiec na poczatek wystarczy. Pozniej kupimy porzadny i za takia cene, ktora planujemy zaplacic bedzie jezdzil do 18ki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
https://allegro.pl/joie-litetrax-4-p...ource=Facebook
My się skłaniamy do kupna tego wózka, leciutki Tylko na pompowanych kołach.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

U mnie to zależy, jak znajdę w okazyjnej cenie zestaw z wybranym fotelikiem to super, biorę! Jeśli nie - kupię wózek 2w1 osobno i fotelik osobno. Fotelik chcę Maxi Cosi Cabriofix, bo jakoś najlepiej pasował do tylnej kanapy mojego samochodu 

mieliśmy chustę, nosidło i było wystarczająco. Zresztą darł się jak opętany w wózku.

zostało kilka miesięcy a ja nie mam nic oprócz kilku ciuszkow i dluuuugiej listy zakupów
no ja materac, pieluszki tetrowe kupie na pewno wczesniej. Moze i za miesiac. Nowe materace czesto smierdza i dobrze jest je kilka tyg wywietrzyc. Takie rzeczy jak podpaski, platki, wklady bede kupowala gdy trafie na promocje. Na 3 rzeczy mam kupony kupie jeszcze w tym miesiacu
także trzeba szukać tych z atestami.