Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-06, 12:33   #2311
Monia858585
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

U mnie z wózkiem w sumie nie ma problemu. Dostanę od koleżanki. Nie będę wybrzydzać 😀😀 ale powiem szczerze, że gdybym musiała kupić to miałabym problem. Narazie rozmyślam nad fotelikiem do auta 😊😊 ile ludzi tyle opinii. No zobaczę jeszcze. A co do bujaczków to też dostanę od koleżanki. Za chwilę właśnie przyjedzie i przywiezie. Zobaczymy jaki będzie.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 12:34   #2312
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
3w1 ro wg autorów to do auta, gondola, spacerówka..
Więc siłą rzeczy się nie poleca chyba że to 3w1 z Maxicosi czy cybex. Bo te foteliki maja testy itp. Reszta to "antymandat"
Więc jak już to 2w1+fotelik

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No właśnie ja planowałam kupić 2w1 a fotelik oddzielnie, to chyba dobrze myślę? Zastanawiam się tez jak te spacerówki w zestawach. Mi najbardziej zależy na bardzo dobrej spacerówce...

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Zakładam ponad 2 lata w wózku, ale chcę zmienić na samą spacerówkę, nie wytrzymam tyle czasu z taką wielką krową i coraz cięższym dzieckiem

Te małe coś czyli fotelik samochodowy? U mnie to zależy, jak znajdę w okazyjnej cenie zestaw z wybranym fotelikiem to super, biorę! Jeśli nie - kupię wózek 2w1 osobno i fotelik osobno. Fotelik chcę Maxi Cosi Cabriofix, bo jakoś najlepiej pasował do tylnej kanapy mojego samochodu

No, chyba fotelik
Stary 2019-01-06, 12:40   #2313
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
No właśnie ja planowałam kupić 2w1 a fotelik oddzielnie, to chyba dobrze myślę? Zastanawiam się tez jak te spacerówki w zestawach. Mi najbardziej zależy na bardzo dobrej spacerówce...

No, chyba fotelik
Spacerówki są spoko musisz ustalić sovie kryteria na czym Ci zależy.
Jedno to stelaż czyli jakie koła jaka amortyzacja jakie skladanie
I to działa niezależnie czy gondola czy spacerówka.
Gondola to kwestia wielkości i jej ewentualnego składania (poza wyglądem) i coś co kocham w joolz czyli odpinany przód materiału w gondoli
Spacerówka to kwestia czy przodem czy tyłem (gondolw w sumie to też może być ważne, mój wózek ma np spacerowke w 2 strony ale gondole tylko w 1)
Jak składana (zy może że staleazem czy osobno i czy w ogóle- u mnie trzeba było dać ja na płasko i koniec.mase miejsca zajmuje
Czy w budce jest okienko
Czy Budka się dobrze mocno rozkłada również na lezaco
Czy spacerówka jest kubelkowa

To moje kryteria "

Stary 2019-01-06, 12:42   #2314
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
U mnie z wózkiem w sumie nie ma problemu. Dostanę od koleżanki. Nie będę wybrzydzać 😀😀 ale powiem szczerze, że gdybym musiała kupić to miałabym problem. Narazie rozmyślam nad fotelikiem do auta 😊😊 ile ludzi tyle opinii. No zobaczę jeszcze. A co do bujaczków to też dostanę od koleżanki. Za chwilę właśnie przyjedzie i przywiezie. Zobaczymy jaki będzie.
zazdro, fajnie
my na razie dostaliśmy propozycje łóżeczko + przewijak od kuzyna, też dobrze bo zawsze kilka stówek do przodu

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 12:42   #2315
Misha_
Wtajemniczenie

A mi az szkoda ze dostane wozek bo bym chciala nowe Bugaboo a tak bede miala starsza edycje.
Musze mojego tz pochwalic, sam z siebie dzis przygotowal sypialnie "pod maluszka". Przez moj wielki brzuch chyba sie boi ze niedlugo urodze.

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 12:44   #2316
sQuaara
Zakorzenienie

Wybór trudny. Warto pokochać jakiś wózek nie brać byle co więc dobrze ze mamy 4 miesiące jeszcze to jest czas

Ja teraz już wiem że wtedy brałam "nowy z gwarancją" 2w1 za ok 2000 zamiast klasa wyżej ale z Olx i bez gwarancji.
Teraz zrobiłbym inaczej i cały czas z mężem myślimy czy nie sprzedać naszego i kupić z Olx.
Alvo nasz do moich rodziców. Z małym jednak do nich jeździłam raz na miesiąc na cały tydzień. Więc dużo by odpadlo jakbym nie musiała wózka brać a na Olx to może za max 700 a najlepiewjej za 500 pójdzie... Choć to prawie na fotelik by było... No myślimy mocno

Stary 2019-01-06, 12:53   #2317
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Zakładasz tylko rok dziecko w wózku? Mój 2latek dalej jeździ..

Laski serio jak jesteście miastowe to pomyślcie nad innym rozwiązaniem niż 2w1. Gondola niech będzie jaka jest a spacerówka lekka

Ja wózek odstawiłam jak młody miał półtora roku mieliśmy chustę, nosidło i było wystarczająco. Zresztą darł się jak opętany w wózku.

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 13:01   #2318
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja wózek odstawiłam jak młody miał półtora roku mieliśmy chustę, nosidło i było wystarczająco. Zresztą darł się jak opętany w wózku.

Wiadomka zależy od dziecka

Mój z kolei nie chce jeździć sankami...,

Stary 2019-01-06, 13:21   #2319
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:

Laski serio jak jesteście miastowe to pomyślcie nad innym rozwiązaniem niż 2w1. Gondola niech będzie jaka jest a spacerówka lekka

A możesz mi wytłumaczyć czy spacerówka którą kupuje się osobno różni się od tej którą dają w zestawach? Mam facet tłumaczył że w takiej spacerówce z zestawu dziecko pojeździ krócej niż w takiej która kupuje się typowo jako spacerówkę. Chodzi m.in podobno o to że te spacerówki z zestawu są dedykowane młodszym, lżejszym dzieciom więc w takiej spacerówce dziecko pojeździ krócej. Co o tym sądzisz??
Cytat:
U mnie z wózkiem w sumie nie ma problemu. Dostanę od koleżanki. Nie będę wybrzydzać ale powiem szczerze, że gdybym musiała kupić to miałabym problem. Narazie rozmyślam nad fotelikiem do auta ile ludzi tyle opinii. No zobaczę jeszcze. A co do bujaczków to też dostanę od koleżanki. Za chwilę właśnie przyjedzie i przywiezie. Zobaczymy jaki będzie.
Koniecznie wstaw zdjęcie mam nadzieję że będzie się dobrze jeździło. Plus za to że nie musisz wydawać kasy też bym chciała mieć takie koleżanki hojne
Cytat:
Spacerówki są spoko musisz ustalić sovie kryteria na czym Ci zależy.
Jedno to stelaż czyli jakie koła jaka amortyzacja jakie skladanie
I to działa niezależnie czy gondola czy spacerówka.
Gondola to kwestia wielkości i jej ewentualnego składania (poza wyglądem) i coś co kocham w joolz czyli odpinany przód materiału w gondoli
Spacerówka to kwestia czy przodem czy tyłem (gondolw w sumie to też może być ważne, mój wózek ma np spacerowke w 2 strony ale gondole tylko w 1)
Jak składana (zy może że staleazem czy osobno i czy w ogóle- u mnie trzeba było dać ja na płasko i koniec.mase miejsca zajmuje
Czy w budce jest okienko
Czy Budka się dobrze mocno rozkłada również na lezaco
Czy spacerówka jest kubelkowa

To moje kryteria "

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
A mi az szkoda ze dostane wozek bo bym chciala nowe Bugaboo a tak bede miala starsza edycje.
Musze mojego tz pochwalic, sam z siebie dzis przygotowal sypialnie "pod maluszka". Przez moj wielki brzuch chyba sie boi ze niedlugo urodze.

u mnie to samo z tym brzuchem. Wczoraj w sklepie jak babka zapytała na kiedy mam termin aż się dziwnie spojrzała. To samo było kilka dni wcześniej w innym sklepie
Widziałam wczoraj laskę która mówiła ze ma termin na marzec a brzuszka prawie wcale nie było widać. Aż się zazdrosna zrobiłam w pewnym momencie

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 13:38   #2320
Monia858585
Rozeznanie

Ja właśnie zrobiłam listę co potrzebuje kupić z takich chigienicznych rzeczy dla mnie i małej. Trochę tego się nazbierało. Kiedy zaczniecie takie właśnie rzeczy kupować??
Stary 2019-01-06, 13:55   #2321
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Ja właśnie zrobiłam listę co potrzebuje kupić z takich chigienicznych rzeczy dla mnie i małej. Trochę tego się nazbierało. Kiedy zaczniecie takie właśnie rzeczy kupować??
Jak możesz to podaj tu tę listę
Stary 2019-01-06, 14:05   #2322
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Czytałam opinie o nim i nie powala. Chciałabym taki bujaczko leżaczek który w którym dziecko będzie leżeć na prosto i będzie miało funkcję bujania. Znacie może jakies dobre firmy?

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

To mnie przyznam szczerze zaskoczylyscie. Jest mnóstwo firm które oferują leżaczki w których dziecko na w pół leży więc myślałam że to odpowiednia pozycja byle by nie za częsta. Może w takich zwykłych bujaczko lezaczkach też jest opcja leżenia np w tym? https://www.smyk.com/ingenuity-husta...RoCa1UQAvD_BwE

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Dzięki za radę. Stronę dodałam do zakładek, na pewno tam zajrzę. Czyli ewentualnie jakiś balsam delikatny, do kąpieli płyn i po kąpieli jeśli skóra jest w dobrym stanie niczym nie smarować tak? Buzke w domu też najlepiej niczym nie smarować? A w poradniku pisało inaczej

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Znacie może firmę wózków Anex? Byłam dziś po raz kolejny oglądać wózki i ten tito jednak mi się nie podoba tak bardzo. Nie jest tak zgrabny jak niektóre modele z innych firm. Z drugiej strony bebetto to chyba raczej zaufana firma. Sama nie wiem doradzcie coś bo wariuje zostało kilka miesięcy a ja nie mam nic oprócz kilku ciuszkow i dluuuugiej listy zakupów

Mam mnóstwo zaległości od wczoraj 100 postów, takim tempem to zaraz część 3 będzie.
Znam Anexa i u mnie albo Tito albo Anex Sport, ostateczna decyzja w marcu

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 14:15   #2323
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
A możesz mi wytłumaczyć czy spacerówka którą kupuje się osobno różni się od tej którą dają w zestawach? Mam facet tłumaczył że w takiej spacerówce z zestawu dziecko pojeździ krócej niż w takiej która kupuje się typowo jako spacerówkę. Chodzi m.in podobno o to że te spacerówki z zestawu są dedykowane młodszym, lżejszym dzieciom więc w takiej spacerówce dziecko pojeździ krócej. Co o tym sądzisz??Koniecznie wstaw zdjęcie mam nadzieję że będzie się dobrze jeździło. Plus za to że nie musisz wydawać kasy też bym chciała mieć takie koleżanki hojne u mnie to samo z tym brzuchem. Wczoraj w sklepie jak babka zapytała na kiedy mam termin aż się dziwnie spojrzała. To samo było kilka dni wcześniej w innym sklepie
Widziałam wczoraj laskę która mówiła ze ma termin na marzec a brzuszka prawie wcale nie było widać. Aż się zazdrosna zrobiłam w pewnym momencie

Krócej? Zresztą. Mój na pół roku ważył ok 8kg, na rok 9, na 2 waży 12. Więc jakby spektakularne to on nie przytyl żeby go wyciągać. Plus te z 2w1 to mocne dobre wózki. Nie wiem co ten facet Wam opowiadał...
Kwestia tego że ta osobno spacerówka może ważyć nawet 5kg jak dobrze poszukasz a nadal jest super. A w tych 2w1 to 5kg może spacerówka waży ale trzeba dodać jeszcze stelaż i się zbiera
Cytat:
Ja koło 30tc chciałabym chyba na 35 mieć spakowana torbę a koło 30 już mieć gdzieś wsyztsko wf mnie to zależy od miejsca do przechowywania plus ciazu. Tamta miałam idealna to na 37tc pakowalam torbę

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Chyba że facet myślał o 4-5 larksch e spacerowce. To faktycznie. Pchać ok 10-15lg wózka i 20 dziecka może być ciężko... (nie mówię z ironia. Przecież się widuje takie dzieci głównie nad polskim morzem)

Stary 2019-01-06, 14:16   #2324
Monia858585
Rozeznanie

Lilly ja zrobiłam na podstawie listy z grupy na fb. Narazie jest tego tyle. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to dopiszę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20190106_141353_0.jpg (103,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2019-01-06, 14:16   #2325
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Mam mnóstwo zaległości od wczoraj 100 postów, takim tempem to zaraz część 3 będzie.
Znam Anexa i u mnie albo Tito albo Anex Sport, ostateczna decyzja w marcu

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
Podobno mają być jakieś zmiany w bebetto. model Nico w wersji Estilo (sama spacerówka- można dokupić gondolę) będzie w nowej wersji z złotym, miedzianym lub srebrnym stelażem. Zapytałam ich na priv czy jest szansa ze bresso i tito też będą miały takie kolory stelażu to odpisali, że tak już w krótce. Także ja póki co zaczekam. A tobie bardziej podoba się Tito w wersji zwykłej czy Premium? Mojemu się podoba Premium a mi tito s-line CH02 aaaale mam problem z tym że wydaje się być jakiś taki szeroki.

Co do Anexa to sQuaara pisała że prawdopodobnie anexy są pochylone i dziecko się zsuwa. Masz jakąś wiedzę na ten temat? Mnie też się podobają anexy ale to info mnie zniechęca szkoda że bebetto robi takie szerokie te wózki bo pewnie u mnie wybór byłby oczywisty.

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-06, 14:17   #2326
Monia858585
Rozeznanie

O, jeszcze majtki poporodowe ☺
Stary 2019-01-06, 14:18   #2327
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Krócej? Zresztą. Mój na pół roku ważył ok 8kg, na rok 9, na 2 waży 12. Więc jakby spektakularne to on nie przytyl żeby go wyciągać. Plus te z 2w1 to mocne dobre wózki. Nie wiem co ten facet Wam opowiadał...
Kwestia tego że ta osobno spacerówka może ważyć nawet 5kg jak dobrze poszukasz a nadal jest super. A w tych 2w1 to 5kg może spacerówka waży ale trzeba dodać jeszcze stelaż i się zbiera Ja koło 30tc chciałabym chyba na 35 mieć spakowana torbę a koło 30 już mieć gdzieś wsyztsko wf mnie to zależy od miejsca do przechowywania plus ciazu. Tamta miałam idealna to na 37tc pakowalam torbę

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Chyba że facet myślał o 4-5 larksch e spacerowce. To faktycznie. Pchać ok 10-15lg wózka i 20 dziecka może być ciężko... (nie mówię z ironia. Przecież się widuje takie dzieci głównie nad polskim morzem)

Pewnie facetowi właśnie o tę wagę chodziło. Ja sobie nie wyobrażam pchać 15 kg wózka + 15 kg dziecka. Nie wspominając nawet o przenoszeniu w razie potrzeby...

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 14:26   #2328
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie facetowi właśnie o tę wagę chodziło. Ja sobie nie wyobrażam pchać 15 kg wózka + 15 kg dziecka. Nie wspominając nawet o przenoszeniu w razie potrzeby...

Dlatego ja miastowym doradzam gondole +lekka spacerówka nie 2w1. ja na wsi niestety nie mam wyboru. Ale na szczęście sama mała nie jestem więc sobie pcham... jeszcze dodajmy zakupy w kosz i paczki z paczkomatu i jazda
Plus:15kg to duże dziecko na 3lata

Stary 2019-01-06, 14:31   #2329
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Lilly ja zrobiłam na podstawie listy z grupy na fb. Narazie jest tego tyle. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to dopiszę.
Dzięki
Z tego co masz zapisane to ja mam na razie pieluchy tetrowe, płyn do prania (Lovela), dwupak smoczków z Lovi.

Wszystko wszystko chcę mieć ogarnięte tak z miesiąc przed terminem. Co do pieluszek i chusteczek nawilżanych to chcę kupić na początek dosłownie jak najmniej się da, żeby sprawdzić, jakie mi się najlepiej sprawdzą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-06, 14:34   #2330
Elsabel
Zakorzenienie

Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cytat:
Dlatego ja miastowym doradzam gondole +lekka spacerówka nie 2w1. ja na wsi niestety nie mam wyboru. Ale na szczęście sama mała nie jestem więc sobie pcham... jeszcze dodajmy zakupy w kosz i paczki z paczkomatu i jazda
Plus:15kg to duże dziecko na 3lata

A Twój synek nadal korzysta ze spacerówki z zestawu 2w1? Zastanawia mnie też kwestia późniejszych podróży z dzieckiem. Nie chciałabym zawalać całego bagażnika dziecięcym wózkiem... A są przecież takie fajne spacerówki które składają się jedną ręką i zajmują niewiele miejsca. Idealne i do auta i do samolotu.

Edytowane przez Elsabel
Czas edycji: 2019-01-06 o 14:36
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 15:01   #2331
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
A Twój synek nadal korzysta ze spacerówki z zestawu 2w1? Zastanawia mnie też kwestia późniejszych podróży z dzieckiem. Nie chciałabym zawalać całego bagażnika dziecięcym wózkiem... A są przecież takie fajne spacerówki które składają się jedną ręką i zajmują niewiele miejsca. Idealne i do auta i do samolotu.

Tak na nasze tereny trzeba tarana. Ale mam też lekkie mutsy nexo którego z auta nie wyciągam. Zabieram do miasta, na wszystkie wyjazd itp
Dlatego miastowym polecam tylko gondole najlepiej używana bo szkoda kasy na samą gondole z 2w1 bo bo to wcale nie pół ceny, a później kasę na spaxeroweczke
Co do wyjazdów to ja np u rodziców mam łóżeczko pampki wanienke kosmetyki krzesełko do karmienia
Na wyjazdy też często hotele wstawiaja łóżeczka. Kąpię pod prysznicem itp alvo kupuje nad morzem miskę i tam też ją zostawiam kwestia organizacji. Ale tak. Wózek z 2w1 duuuuzo miejsca zajmuje. Póki gondola to pół biedy bo w nią można praktycznie włożyć cały dziecięcy bagaż... Ale spacerowki to dramat

Stary 2019-01-06, 15:38   #2332
Misha_
Wtajemniczenie

Monia spodziewalam sie samych kosmetykow no ja materac, pieluszki tetrowe kupie na pewno wczesniej. Moze i za miesiac. Nowe materace czesto smierdza i dobrze jest je kilka tyg wywietrzyc. Takie rzeczy jak podpaski, platki, wklady bede kupowala gdy trafie na promocje. Na 3 rzeczy mam kupony kupie jeszcze w tym miesiacu

Stary 2019-01-06, 16:02   #2333
Monia858585
Rozeznanie

Materac i pieluszki tetrowe napewno kupię jeszcze w tym miesiącu. A resztę to tak jak piszecie. W marcu się za to wezmę. Chyba że faktycznie trafię na promocje. 😊😊 ale powiem Wam, że mi ten czas baaardzo szybko leci.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-06, 16:29   #2334
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Ja ubranka lubie i stoniwane kolorystycznie, ale tez ze wzorem na calej powierzchni. Jak widze gdzies ladny wzor to lece ogladac co to. Jedyne co mi sie nie podoba oprocz mocnego rozu np body z malym obrazkiem na klatce piersiowej
Polspiochy dla mnie sa super w domu, zawsze szukam tanich. Teraz zakupy robie juz na 62 bo jak ma byc kurczak taki duzy to na 56 mam wystarczajaco.
Bujaczek mam z Babybjorn ale noworodka tam nie wsadze, tz bedzie z nami kolo 2miesiecy to on zostanie z maluchem.
Dla mnie must have to mata piankowa. Naczytalam sie ze fizjoterapeuci odradzaja te wszystkie szmaciane maty bo nie wspieraja motoryki dziecka.

Mata piankowa- kolejna kwestia do poruszenia. Bardzo wiele z nich, zazwyczaj widać to po cenie, są z chińskiej pianki, toksycznej. Jasne,można powiedzieć,że nie ma co przesadzać,że wszystko szkodzi, ale jednak dziecko potem dłuższy czas na takiej macie spędza, często też gryzie memla także trzeba szukać tych z atestami.
Ja mogę polecić te http://puzzle-piankowe.pl/home/1-akt...iankowe-puzzle

Cytat:
Wszystko z maluchem na płasko ::

Te na płasko to i tak nie w czasie jazdy więc i tak i tak nie ułatwia. Z tego co ja wiem. Można na płasko npw. Wózku jak się wysiada do galerii i nie chce przekładać dziecka ale w Acie pozycja C i tak i tak przerwy

Poniżej odniose się do każdego punktu bo dla mnie są takie na siłę że aż wstyd

Mata piankowa super. Te palaki szmaciane też są okejka dla takich gowniakow malutkich żeby sobie leżały i jak matce ręką odpada od zabawek i machanie tona mate i z głowy

właśnie jeden Kiddy, który biorę pod uwagę nie może być rozkłądany podczas jazdy, a drugi taki najnowszy, z i-size może. Mierzi mnie tylko jego cena, prawie 1800 zł... Fakt faktem, moje dziewczyny mają foteliki w takich cenach, ale jednak używa się ich te 3-4 lata, a nie rok...dlatego ciągle rozważam. .. chociaż jakby parzeć na cenę to ten starszy Kiddy z bazą jest za 1400 i ten mój lekki concord też, więc nie wiem czy aż taka straszna różnica...no nic, poczekamy do kwietnia, pomacamy, przymierzymy do auta i będziemy decydować.

Cytat:
Agata o tiny to wg mnie tak
Światełko faktycznie. No ale ja wlaczalam muzyczke i światełko w okresie aktywności właśnie po to żeby go zainteresowało. Maluch najpierw widzi światła pozniej zabawki
Melodie owszem dwa tryby ale w każdym trybie lecą chyba 4 melodie więc łącznie jest 8...
Pollezaca dla mnie nie istnieje dla dziecka które nie siedzi. Takie co siedzi już nie zaśnie w takim bujaku. To już jest dziecko raz ze za duże dwa że za mobilne żeby tak unieruchonic... Więc argument niczym "autem do tyłu można jechać max 20km/h." no wada jak cholera.
Fakt. Trzeba bujac. Buja się też głową-stopy a nie na boki jak kołyska. Ale różnie bywa. To Bujak nie huśtawka. Plus dodany że ma wibracje o czym tam nikt nie pisze
To że jest ciężki to jakaś kpina. Aż zwaze w domu. Dwa mózgu trzeba nie mieć żeby nosić w tym dIdcko. Wiadomo przesunac od okna czy coś jak zaśnie ale żeby nosić? Gdzie? Po co? Zresztą w którym kolwiek... Ciężko jakikolwiek nosić tak żeby się nie gibnal w któraś stronę jak w nim jest dzidkco. To nie gondola że mamy pewnosc że chwytając za głową i w nogach się nic nie urwie
Składanie fskt. Bez szału. Inna sprawa. Złożyłam raz. Żeby schować jak przestalisny używać.
Zadna nóżka nic nie blokuje. Chyba ktoś miał zepsuta jeśli mu opadala bo ją się podnosi całkowicie do góry
Pasy są dla dziecka siedzącego. Fak 3 punktowe. Pytanie czy stabilne dziecko potrzebuje więcej. Jak ktoś wkłada bezwkladna kluske to współczuję jak dziecko wisi na tych 5 punktowych czy3 punktowych
Składanie jak wyżej.
Stabilizacja głowy - tu ponownie nie jest to pziycja dla dziecka więc jak dla mnie wada nie istnieje.
Cena. Jest jaka jest. Ale mało co rozkłada się na płasko i taniej nie ma. A na Olx za 200 można kupić
Sam bujajacy bujacxek - nie ma takiego co się rozkłada na płasko. Więc wygoda matki nad poprawnym rozwojem dziecka - wybór matki

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Musisz też zapamiętać że ludzie częściej w internecie coś hejtuja jak chwala. Jak jakiś sklep ma 2 bujaku i z jednego wypadnie dziecko to będą historie latami opowiadać. A o drugim jak znajdziesz jakąś opinie to cud.
Tak samo z poród ami. Laski się głównie boją bo się opowiada koleżankom i ich koleżankom itd medota pantoflowa okropne historie jako ciekawostki. A jak któraś poszła urodziła to nikt tego później nie wspomina

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jak mieszkasz w mieście i nie potrzebujesz tarana do zadań specjalnych to może jakaś używana gondole za kilka stowek + lekka spacerówka? do 1500 znajdziesz cudowne spacerówki

Że też nie ma tu "Lubię to". Super to wszystko podsumowałaś.
Ogólnie to pamiętajmy-wszystko jest naszym wyborem.Mamy przewagę jeśli o czymś wiemy i chcemy to zmienić. Gorzej, jeśli nie wiemy lub po prostu wiedzieć nie chcemy.

Co do negatywnych opinii to ludzie tacy są,że prędzej napiszą o czymś co im nie pasowało,a że było super to przemilczą...

Cytat:

ja taka na pół-miastowa, bo mieszkam na przedmieściach w górach,ale też zdecydowanie szukam teraz innej spacerówki nie z zestawu

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Dobra, kwestia wózków została poruszona, to ja jak zawsze z pytaniami. :P

Kupować 3w1 czy 2w1? Co polecacie? 3w1 to te małe coś na newborna, gondola i spacerówka czy źle myślę? Łeb mnie boli jak tylko pomyślę o wybieraniu tego :P
3 w 1 z nosidłem -nie, 3w 1 z fotelikiem- tak. Ale ja pasuje

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
A możesz mi wytłumaczyć czy spacerówka którą kupuje się osobno różni się od tej którą dają w zestawach? Mam facet tłumaczył że w takiej spacerówce z zestawu dziecko pojeździ krócej niż w takiej która kupuje się typowo jako spacerówkę. Chodzi m.in podobno o to że te spacerówki z zestawu są dedykowane młodszym, lżejszym dzieciom więc w takiej spacerówce dziecko pojeździ krócej. Co o tym sądzisz??Koniecznie wstaw zdjęcie mam nadzieję że będzie się dobrze jeździło. Plus za to że nie musisz wydawać kasy też bym chciała mieć takie koleżanki hojne u mnie to samo z tym brzuchem. Wczoraj w sklepie jak babka zapytała na kiedy mam termin aż się dziwnie spojrzała. To samo było kilka dni wcześniej w innym sklepie

ja mam odwrotnie, jak mówię który miesiśc to ludzie dziwnie na mnie patrzą,że nie widać.

Ostatnio u lekarza spotkałam koleżankę, pyta mnie co tam robię,a ja jej na to "w ciązy jestem, nie widzisz?" a ona "nieee". A jak jej powiedziałam który to tydzień to w ogóle oczy zrobiła. Przy czym to było rano, jak się najem wieczorem to już wywala bebzola

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 16:46   #2335
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mata piankowa- kolejna kwestia do poruszenia. Bardzo wiele z nich, zazwyczaj widać to po cenie, są z chińskiej pianki, toksycznej. Jasne,można powiedzieć,że nie ma co przesadzać,że wszystko szkodzi, ale jednak dziecko potem dłuższy czas na takiej macie spędza, często też gryzie memla także trzeba szukać tych z atestami.
Ja mogę polecić te http://puzzle-piankowe.pl/home/1-akt...iankowe-puzzle

właśnie jeden Kiddy, który biorę pod uwagę nie może być rozkłądany podczas jazdy, a drugi taki najnowszy, z i-size może. Mierzi mnie tylko jego cena, prawie 1800 zł... Fakt faktem, moje dziewczyny mają foteliki w takich cenach, ale jednak używa się ich te 3-4 lata, a nie rok...dlatego ciągle rozważam. .. chociaż jakby parzeć na cenę to ten starszy Kiddy z bazą jest za 1400 i ten mój lekki concord też, więc nie wiem czy aż taka straszna różnica...no nic, poczekamy do kwietnia, pomacamy, przymierzymy do auta i będziemy decydować.

Że też nie ma tu "Lubię to". Super to wszystko podsumowałaś.
Ogólnie to pamiętajmy-wszystko jest naszym wyborem.Mamy przewagę jeśli o czymś wiemy i chcemy to zmienić. Gorzej, jeśli nie wiemy lub po prostu wiedzieć nie chcemy.

Co do negatywnych opinii to ludzie tacy są,że prędzej napiszą o czymś co im nie pasowało,a że było super to przemilczą...

ja taka na pół-miastowa, bo mieszkam na przedmieściach w górach,ale też zdecydowanie szukam teraz innej spacerówki nie z zestawu

3 w 1 z nosidłem -nie, 3w 1 z fotelikiem- tak. Ale ja pasuje

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

ja mam odwrotnie, jak mówię który miesiśc to ludzie dziwnie na mnie patrzą,że nie widać.

Ostatnio u lekarza spotkałam koleżankę, pyta mnie co tam robię,a ja jej na to "w ciązy jestem, nie widzisz?" a ona "nieee". A jak jej powiedziałam który to tydzień to w ogóle oczy zrobiła. Przy czym to było rano, jak się najem wieczorem to już wywala bebzola
Prawda... Ja polecam mate skiphop ona nie wchłania śliny więc nie trzeba jej zaraz peac bo śmierdzi jak dziecko ulewa.
Druga sprawa co mi się z tym kojarzy: zdajesz sobie sprawę że tacka w krzeslku Ikea nie ma atestow do kontaktu z jedzeniem?? Dla mnie to jakieś nieporozumienie... Bo dziecko powinno używać talerz... Masa dzieci je prosto z tacy szczególnie blw!
Straszne to bo ja też dbam żeby jako tako te rzeczy były bezpieczne (ale jak mam z Ali skiphop to wygląda jak oryginal i kij ich wie) a tu krzesełko do jedzenia nie nadaj esie do żywności :/

Cena izise to jak axkid który mamy jako drugi. Właśnie też porusyzlan temat z mężem że można o takim pomyśleć bo to fakt 1500-2000 ale to i tak taniej niż to co daliśmy na lupina+drugi.
Dopytam: ten isize to nie taki ze lupina ma 1 pozycje a dopiero zamieniając go w drugi można "Położyć" - w zasadzie dac na pozycję lupiny?
Dwa: te do leżenia i tak się nie kładą tak na płasko płasko co nie? Przecież jeśli się nawet ten isize z pozycji lupiny kładzie to Góra dziecka musi jakoś zostać nietuszoba bo po to ten kat fotelika... Żeby przy uderzeniu dziecko dostało w optymalne miejsce glowa/kark a nie np w czubek głowy...

To wszystko to glsne myśli. Ja jeszcze nie ogarnęłam tematu. Patrzyłam kiddy(pewnie stare jakieś bo cena taka lupininowa) to cloudQ z cybexa dużo lepiej z tym rozkładaniem wyglądał.
Muszę szukać w sklepach i na żywo się zainteresować tematem
Jakbyś miała jakieś przemyślenia to chętnie poczytam bo mi w sumie zależy na pozycji płaskiej poza autem w aucie niech sobie śpi w C

Stary 2019-01-06, 16:54   #2336
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cześć dziewczyny,

Podczytuje, ale nie mam dzisiaj weny do pisania.
W Kauflandzie w promocji lovela po 13,49 zł proszki i płyny, jakby któraś chciała skorzystać. Uleciało mi wczoraj, bo wybierałam się do Rossmanna, a tu w Kauflandzie taka cena to już nigdzie nie chodziliśmy.

Dziecko dzisiaj dało mi spać całą noc, nawet siku nie wstawałam i tak się bosko wyspałam.

Ja z kosmetyków to co może poleżeć to pewnie wcześniej kupię, a to co ma daty ważności później.

Ja mam na liście z kosmetyków dla dziecka tylko hippa żel i bepathen maść (?) jak myślicie warto czy lepiej ten lipomag (?) i w sumie tyle. Na zimę jakiś kremik na buźkę i tyle póki co przewiduję.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 16:54   #2337
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja o braku testów tacki Ikei nie wiedziałam, ale to krzesełko stoi u dziadków ze zdjęta tacą, bo jest równe ze stołem więc młody je prosto ze stołu w domu mam keter.
Mata skip hop mi się marzy, ale no nie dam tyle za kilka piankowych puzzli

Zastanawiam się ile z nas mam, które czekają na drugie i kolejne dziecko rezygnuje ze spacerówki z 2w1 i kupuje nową spacerowke?

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 16:56   #2338
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda... Ja polecam mate skiphop ona nie wchłania śliny więc nie trzeba jej zaraz peac bo śmierdzi jak dziecko ulewa.
Druga sprawa co mi się z tym kojarzy: zdajesz sobie sprawę że tacka w krzeslku Ikea nie ma atestow do kontaktu z jedzeniem?? Dla mnie to jakieś nieporozumienie... Bo dziecko powinno używać talerz... Masa dzieci je prosto z tacy szczególnie blw!
Straszne to bo ja też dbam żeby jako tako te rzeczy były bezpieczne (ale jak mam z Ali skiphop to wygląda jak oryginal i kij ich wie) a tu krzesełko do jedzenia nie nadaj esie do żywności :/

Cena izise to jak axkid który mamy jako drugi. Właśnie też porusyzlan temat z mężem że można o takim pomyśleć bo to fakt 1500-2000 ale to i tak taniej niż to co daliśmy na lupina+drugi.
Dopytam: ten isize to nie taki ze lupina ma 1 pozycje a dopiero zamieniając go w drugi można "Położyć" - w zasadzie dac na pozycję lupiny?
Dwa: te do leżenia i tak się nie kładą tak na płasko płasko co nie? Przecież jeśli się nawet ten isize z pozycji lupiny kładzie to Góra dziecka musi jakoś zostać nietuszoba bo po to ten kat fotelika... Żeby przy uderzeniu dziecko dostało w optymalne miejsce glowa/kark a nie np w czubek głowy...

To wszystko to glsne myśli. Ja jeszcze nie ogarnęłam tematu. Patrzyłam kiddy(pewnie stare jakieś bo cena taka lupininowa) to cloudQ z cybexa dużo lepiej z tym rozkładaniem wyglądał.
Muszę szukać w sklepach i na żywo się zainteresować tematem
Jakbyś miała jakieś przemyślenia to chętnie poczytam bo mi w sumie zależy na pozycji płaskiej poza autem w aucie niech sobie śpi w C

hehe nieźle, czyli mają bisfenol?Ja mam z Ketera, one mają zdejmowaną tackę i u nas też królowało BLW, ale nie przyszło mi do fłowy,że mogłaby zawierać BPA...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 16:58   #2339
Misha_
Wtajemniczenie

Te kolorowe maty piankowe to jest koszmar. Nie wiem kto to w ogole projektowal. My sie sklaniamy do skip hopu bo nawet wyglada ta mata ok i jest duza wiec na pewno podziele ja na 2 czesci.
Ja mam maxi cosi i wiem ze nie bedziemy uskuteczniali jakis wielkich wyjazdow wiec na poczatek wystarczy. Pozniej kupimy porzadny i za takia cene, ktora planujemy zaplacic bedzie jezdzil do 18ki

Stary 2019-01-06, 17:03   #2340
sysa09
Zakorzenienie

https://allegro.pl/joie-litetrax-4-p...ource=Facebook
My się skłaniamy do kupna tego wózka, leciutki Tylko na pompowanych kołach.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości