|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
No to robię jutro najazd na M1, jak granatowy to nawet lepiej.
Do mnie przyszła paka od koleżanki, 10 kilo ciuchów W przyszłym tygodniu jedziemy po jakiś mebel bo nie mam gdzie tego kłaść Rozmiary są na oko do 80 więc myślę, że mam spokój z zakupami na jakieś 2 lata :PCo planujecie do przechowywania ciuszków? Komody czy któraś ma na oku fajną szafę? Ja wolę szafy, bo wyciągam z suszarki i bez prasowania i składania wieszam od razu na wieszaczkach, co oszczędza czas (a prania przy dziecku jak wiadomo jest duuużo). Ale jak przeglądam szafy to na ogół jest jeden drążek i półki (np. w Hensviku który mam w pokoju u córki), więc albo musiałabym tych szaf mieć kilka albo przerabiać ![]() Co do starszaków i brzuszków to moja 2,5latka nie do końca chyba ogarnia o co w tym chodzi ale jest bardzo zaangażowana Jak gdzieś idziemy razem to upewnia się, że bierzemy też siostrzyczkę, śpiewa i mówi do brzucha, np. o tym co było w żłobku (“siostra, dzwoniłam do ciebie i pisałam smsa, wiesz?”), pyta mnie, czy siostra zjadła obiadek i czy już śpi i czy pójdzie z nią pojeździć kolejką. Mówi, że nauczy ją grać w piłkę i głaskać kota. Jej przyjaciółka będzie miała braciszka więc razem przeżywają No obłęd. Mam nadzieję, że jej nie przejdzie jak się urodzi
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, lista wyprawkowa na 1 stronie wisi. Tereska już Cię zapraszam do klubu. Laski ponawiam pytanie o założenie nowego wątku
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4507 | |||
|
Rozeznanie
|
Tak u nas codziennie jest pytanie kiedy bedzie dzidziuś i mowi ze tęskni za dzidziusiem
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
planuje najpierw wyprać w arielu + vanish i mam nadzieje ze zejdą. A potem juz docelowo w dzieciowym proszku
|
|||
|
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woziolek sliczny. Co to za model? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() Ja jestem za abys Ty zalozyla nowy wątek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4509 |
|
Raczkowanie
|
Pajka, załóż wątek masz już doświadczenie,
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście na klub wchodzę rzadko, więc wklejanie zdjęć tutaj jest wygodniejsze, jeśli chcemy żeby każda z nas szybko je zobaczyła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4511 |
|
Raczkowanie
|
https://www.rossmann.pl/pampers/
jest promocja na pampersy w rosmanie, paczka gratis dla tych którzy mają apke i są w klubie rossnę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolor super!Dziewczyny, macie jasne kolory wózków dla swoich dzieci? Jestem ciekawa czy się brudząi jak je pielęgnujecie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy o taki: https://www.altrak24.com/wozki-glebo...y-bez_fotelika Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, to będę nadal czyniła honory matki założycielki ![]() Właśnie, wzięliśmy jasny wózek... Ale co tam! Zawsze sobie broniłam jasnych rzeczy "bo się pobrudzą" A tu razem z mężem doszliśmy do porozumienia i wybraliśmy jasny ![]() Co do wstawiania zdjęć, jak ma się tapatalka to po problemie! Łatwizna :P
|
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko teraz podniósł ceny od piątku np tetry kosztowały mnie 70 groszy mniej na sztuce. Także polecam usiąść przed kompem i porównywać sprzedawców.Kupiłam tak: Rozmiar 70x80 cm -6 białych tetr -6 kolorowych tetr -4 pieluchy flanelowe -1 pieluszkę bambusową 75x75cm Jeszcze rozważam te tetry z promocji z mothercare, i 3pak pieluszek muślinowych z BabyOno, w razie czego jeszcze domówię przecież mam smarta ![]() http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...6-16-51-09.png http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...6-16-52-07.png http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...6-16-50-49.png http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...6-16-51-23.png Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() Od 34 tc dopiero możemy się po nie wybrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4518 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/kullen-k...ialy-20393662/ Zwykła, najprostsza, którą potem wstawi się np. na korytarz, albo wykorzysta jak zrobimy górę. Podejrzałam na yt jak laska miała zorganizowaną komodę i też tak planuję zrobić https://youtu.be/tLztVLMsB98 I taki przewijak obok https://m2.ikea.com/pl/pl/p/gulliver...ialy-20307037/ razem z tymi zawieszanymi koszami z Ikea. I to wszystko jeżeli chodzi o kącik dla małego. Do tego fotel uszak, który mam dostać w prezencie. Mi szczerze byłoby szkoda kasy na niego. Z drugiej strony przyda się, bo jak tu będę paradować z piersią na wierzchu przy tż rodzince, którą pewnie będziemy mieli non stop na głowie Nie wiem jak to zmieszczę, bo mam tylko jedną ścianę do dyspozycji w małym pokoju, ale coś się wymyśli. Kołyska i tak w saloni będzie na razie.Już nawet wybrałam obrazki do zawieszenia nad komodę, normalnie cały projekt zrobiłam Cytat:
|||
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak w apce rossne dodac ciąże?
Pajka zakładaj nowy wątek ;-) ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- My mamy komode malm na 4 szuflady. Przy corce mielismy dwie takie, ale rzymalam tam wszystko, zapasowe ubranka, spiworki, kombinezony.... tym razem musze uszczuplic rzeczy i zmieścić w jednej. Druga komoda zostala u starszej. Wszystkie artykuły higieniczne mamy pod przewijakiem w koszach. https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/ |
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasze dwie komody malm z ikei 3 szufladowe zmieniamy na jedną większą hemnesa. Na fotel nie mamy miejsca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A roznica miedzy licha i lepsza tetra jest taka http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...106_171557.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 miesiące używania i jak przezroczysta szmata, ciekawe jak te premium się będą sprawować.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fajnie u tego sprzedawcy na Allegro bo mial.jeszcze majtki wielorazowe poporodowe za niecale 3 zl za szt. i smarta do tego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha super tą komoda z ikei, chyba właśnie o taką mi chodziło! Pojemna, ładna, zgrabna. Super opcja, przy kolejnej wyprawie do Ikei muszę męża namówić
no i jeszcze te organizery na łóżeczko i inne duperelki,ale to już później. Wiecie co, szukam przewijaka A my mamy trochę niestandardowe łóżeczko 130x70 i nie mogę znaleźć nic ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dla młodej kupowałam te tetry premium/lux i są bardzo fajne
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
tylko żeby było napisane , że na łóżeczko wtedy sa te bolce żeby nie ruszał się
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4529 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A no, tylko mam problem gdzie ukryję zapasy pieluch hmm... Może do tej komody też upcham. Albo do szafy. Ogólnie muszę pomyśleć nad organizacją podręcznych rzeczy do przewijania. Przy starszym miałam taki wiszący organizer na łóżeczku. Tam w kieszonkach były kremiki, bodziaki na zmianę, pieluszki i chusteczki. Teraz nie dam rady tego powiesić na tej dostawce. Muszę pomyśleć hmm... |
||||||
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, ja na razie to nawet nie mam sypialni, meble do niej mam jeszcze w mieszkaniu, nie wiem czy wszystkie które chcę zmieszczą się w zaplanowanym na nią pomieszczeniu.
Młodszy przejmie dużą komodę po starszym bo ten będzie miał nowe meble.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Zrobilam pranie bialych rzeczy i sie nie doprało. Tz uwaza ze trzeba kupic nowe, ale ja chyba jeszcze powalczę z tymi plamami. No ale coś na pewno kupimy. Wiem tylko jedno,ze nie bedziemy miec tyle ciuchów co przy pierwszym noworodku 

W przyszłym tygodniu jedziemy po jakiś mebel bo nie mam gdzie tego kłaść
No obłęd. Mam nadzieję, że jej nie przejdzie jak się urodzi
26.08.2017

planuje najpierw wyprać w arielu + vanish i mam nadzieje ze zejdą. A potem juz docelowo w dzieciowym proszku

czy jest jakaś chętna na nową część, czy ja mam założyć kolejny?

chyba było ostatnio tu to pytanie.. Przepraszam, ostatnio nie przyswajam!
np tetry kosztowały mnie 70 groszy mniej na sztuce. Także polecam usiąść przed kompem i porównywać sprzedawców.