Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-06, 08:38   #4471
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Przestawiłam się jakoś na wczesne wstawanie, za to wieczorem padam jak mucha, usypiam razem z córką Czekam na wydłużenie dnia to może zacznę funkcjonować jak człowiek.

U nas też atak zimy, co w połączeniu z ciążą obudziło we mnie potwora jeśli chodzi o pochłanianie kalorii

Cocci w którym hm się obkupiłaś? Bardzo mi się podoba ten dwupak koszulek czarna&biała, ale 50zł za sztukę online to jednak sporo.
W M1. Ty jesteś drobniejsza to rozmiary na Ciebie powinny być bo dużo było mniejszych. A tak w ogóle to granat

Dzień dobry!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ale akurat w tamtym mi odpowiada i kształt i cena (kosztuje sporo mniej niż planowałam wydać) Ja trochę wybredna jestem i dużo łóżeczek mi się po prostu nie podoba wizualnie (albo nie pasuje do naszego mieszkania). Myślałam żeby kupić jakiegoś "transformersa" i po czasie dokupić dodatkowe elementy żeby je przekształcić w większe łóżeczko, ale to jeszcze dużo czasu zostało do wymiany na większe a te łóżeczka są dużo droższe.
Chcieliśmy i tak kupić łóżeczko drugie do moich rodziców, więc kupimy jedno i jak mi się spodoba (jakościowo) to do nas dokupimy takie samo
Myślałam, że mamy wybrany fotelik a ktoś mi zasugerował, że dziwne że ten co niby do naszego auta nie pasuje to faktycznie nie pasuje. I może po prostu został źle zamontowany. i nie zwróciłam uwagi, że ten co niby wybraliśmy nie miał jeszcze testów ADAC. Normalnie nie mogłam wczoraj przez to usnąć tak się tym przejęłam Chyba zrobię w przyszłym tygodniu wycieczkę do jakiegoś sklepu, który zajmuje się tylko fotelikami. Polecacie coś w Krakowie?
Centrum fotelików jest polecane ;-)

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 09:36   #4472
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cześć dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Widać widać, ale jak już dwie osoby przed Tobą mają wywalone pełne zakupów na taśmę. I co wtedy? Mają zbierać swoje zakupy i wykładać moje?

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
a ja byłam swiadkiem jak ciężarnej w zaawansowanej ciązy odmowiono i kazano przejść do kasy obok, mnie obsluzyli a jej po mnie kazano pojsc obok gdzie kolejki po 10 osob. Nawet nic nie miala, chciala cos kupic z tych rzeczy co leża za kasami poustawiane. Jej ciazy latem nie dalo sie nie zauwazyc.
Cytat:

Gdybym chciała skorzystać z pierwszeństwa to bym podeszła do Pani i poprosiła i nie odpuściłabym skoro kasa jak byk dla kobiet w ciąży i inwalidów. Po prosotu irytuje mnie, że sklep pokazuje jaki jest pro kobiety w ciąży i w ogóle, a nic z tym nie robi. Tu przydałoby się wprowadzić jakieś zasady. Pierwszeństwo to pierwszeństwo, a nie że jak podchodzi kobieta w ciąży to i tak lada wywalona towarem 2, 3 osób które stoją przed Tobą, Tobie głupio robić aferę bo nie masz ochoty na nieprzyjemne teksty od innych klientów, a kasjerka też się boi poprosić Cię jako pierwszą żeby ona czasem zwyzywana nie została. Rossman się promuje i kasjerki zwracają uwagę kto w kolejce stoi i wołają same nawet z końca kolejki, a jak grzecznie stoisz w kolejce, dajesz aplikacje a tam sie wyswietla, że jesteś w ciąży to jeszcze informują na cały głos ,,pani nie powinna w tej kolejce stać, tylko od razu podejsc"

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
A co do kolejek i pierwszeństwa ciężarnych to jak wczoraj byłam na krzywej to w kolejce z 10 ciężarnych i jeden Pan. Akurat miał już wchodzić do gabinetu, a tu wchodzi kolejna ciężarna i pyta kogo teraz kolej. I z tekstem do tego gościa, że ona jest w ciąży i że musi ja przepuścić. Kilka kobiet w kolejce oburzyło się, że one też przecież w ciąży i czekają. A ta kobieta na to, że to nie jej wina, że nie egzekwuja swoich praw i się wryła do gabinetu<sciana>. Mi szkoda było trochę tego Pana, bo jak by przypuszczał ciezarne to by nigdy się do gabinetu nie dostał ..lol

Ja jeszcze wrócę do tej kwestii pierwszeństwa, bo mnie mnie było chwilkę.
Mówię szczerze, że na kasie przynajmniej w 3 sklepach na których byłam nie zawsze widać ten ciążowy brzuch. Przekoczowałam na kasie 90% pierwszego roku mojej pracy w Stonce i na serio nie zawsze widać, bo coś zasłania z elementu sklepu, czasem góra zakupów, czasem nawet wózek stojący czy jak w tym momencie kurtki. W Lidlu mają trochę inne kasy, w Rossmanie też siedzą wyżej i lepiej widzą. Rossman oczywiście przygarnia te ciężarne jako pierwsze, ale osobiście do tej pory ani raz mi się to nie zdarzyło, bo mam tą szeroką kurtkę z HM, a nawet jak rozepnę to też nie rzuca się to w oczy, bo mam luźny sweter Ostatnio byłam tam w piątek i stałam w kolejce jak wszyscy.
Podsumowując - jeśli się trafi na zgreda na kasie z pierwszeństwem, który odmówi, można to odnotować w postaci skargi i tyle.
Poza tym tak jak piszecie trzeba egzekwować swoje prawa. Podejść do kasjera, zapytać. Góra zakupów innego klienta na taśmie? Podawaj kasjerce do ręki po jednym produkcie z wózka. Nie zawsze można otworzyć kolejną kasę niestety. Pani w diagnostyce nie pyta nigdy nikogo ani żadnej ciężarnej czy przypadkiem nie przyszła na krzywą. Koniec języka za przewodnika

Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższym czasie
Jakoś zamykam się w sobie jak coś mi jest. A niestety święta minęły mi z jakąś infekcja, która wracała do końca nie wiadomo czy to była grzybica czy pęcherz znowu dokucza czy to i to. Generalnie po dawce leków przeciwgrzybiczych przeszło, czasem jeszcze piecze po sikaniu ale to już gin odkrył zastój w nerce więc chyba trzeba się nauczyć z tym żyć i dużo pić.
Krzywą mam na plus choć nie wiem jakim cudem bo jem dużo słodkiego i ciężko mi się powstrzymać, jeszcze z tarczyca i cukrzyca w rodzinie trzeba i tak zacząć się ograniczać.
Wizytę miałam w czwartek 27 Tc mały waży 1080 gram, wszystko dobrze, szyjka cały czas 3 cm ale się nie skraca

Och jacie jaki już duży!

Cytat:

Polecam filmiki Zawitkwoskiego o pielegnacji sposobach noszenia, zmienianie pieluszki. Trudne to ale niezwykle wazne dla rozwoju dziecka. Ja muszę jeszcze tz przeszkolić, pokazac mu filmiki. Ciezko mi bylo przy corce to stosować ale mysle ze teraz bedzie mi latwiej przy drugim.
O tak, fajne te filmiki, też polecam.
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Na wizycie wszystko raczej oki. Pytałam o nóżki bo po polowkowych wymiar kości udowej był znacznie niższy od pozostałych 19+3 a OM było 20+1, a część parametrów np 21+0 ale w percentylach w normie, pomierzyla i wyglądają ok jak na wiek ciąży, więc może nie ma co przeżywać zbytnio. Chociaż wiadomo jakiś tam niepokój to wzbudza, inna sprawa że to ja się tego zaczęłam dopatrywac w wynikach, a na usg gość mówił że wszystkie parametry w normie. Młody się obrocil główka do góry

Skoro lekarz mówi, że jest ok, to trzeba się tego trzymać
Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
U nas na swieta sniegu nie bylo ale teraz mamy tak

O mamo! u nas tez już porządnie nasypało, wczoraj sanki poszły w ruch.
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
O takie Załącznik 7656802

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ale piękne Szkoda, że u nas się takie cudo nie zmieści.

Macie śliczne łowy z promocji. Niestety w tych wielopakach jest zawsze jakiś różowy odcień, na który nie mogę patrzeć :P Za to w piątek wracając od dentysty wstąpiłam do ciucholandu. Te rzeczy chyba tam na mnie czekały, bo było pełno małych bodziaków bez rękawów, pajace i legginsy na dziewczynkę. Nabrałam całą stertę, ostatecznie stwierdziłam, że jednak za dużo wzięłam i TŻ mnie zabije. Stałam w kolejce i usłyszałam, że było 50% tego dnia. Wróciłam po te odłożone rzeczy i mam 20 rzeczy za 46zł . TŻ w sumie marudził, że na 100% jeszcze nie wiadomo czy to dziewczynka i znów byłam na zakupach. Ale dowiemy się w czwartek Z racji moich zakupów, zrobiliśmy w końcu wstępny porządek w szafie. Pieluch tetrowych na pewno nie będę już kupować :P

Ogólnie to wczoraj się mocno wystraszyłam. Rano myślałam, że mam jakiś skurcz w nodze, więc wzięłam asmag. Wróciliśmy ze sklepu i zaczęło mi tak pulsować w nodze, tam gdzie mam żylaka, że nie mogłam ustać. Stopy miałam lodowate. Położyłam się z nogami do góry, zrobiłam nawet wcześniejszy zastrzyk z heparyny. Dopiero po jakiejś godzinie mi całkiem przeszło. Jak miałam nogi w górze było ok, jak tylko wstawałam pikało mi w tej nodze. Muszę o tym ginowi powiedzieć w czwartek. Całe popołudnie się martwiłam i obserwowałam ruchy małej. Ruszała się jakoś słabo, nawet specjalnie na prawym boku leżałam, bo wtedy od razu kopała. A tu nic. Coś tam się ruszało, ale zupełnie inaczej. Pewnie się przekręciła i dlatego inaczej czułam, ale ile się namartwiłam to moje. Dzisiaj rano na szczęście miała czkawkę i ewidentnie atakuje mój pęcherz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 49348798_1975633059413192_6516014954867326976_n.jpg (99,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50023910_2208734642675767_273521423127937024_n.jpg (103,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 49581109_2179622988799022_5886419311014182912_n.jpg (91,0 KB, 42 załadowań)
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 09:48   #4473
mamaszkrabka
Zakorzenienie

PESTKA ale cudasne rzeczy dla malutkiej

Ja tam nie mam problemu, zeby stac w kolejce jak mam duzo zakupow ale jak mam czasem tylko bulki to prosze o przepuszczenie

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 10:13   #4474
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ja jeszcze wrócę do tej kwestii pierwszeństwa, bo mnie mnie było chwilkę.
Mówię szczerze, że na kasie przynajmniej w 3 sklepach na których byłam nie zawsze widać ten ciążowy brzuch. Przekoczowałam na kasie 90% pierwszego roku mojej pracy w Stonce i na serio nie zawsze widać, bo coś zasłania z elementu sklepu, czasem góra zakupów, czasem nawet wózek stojący czy jak w tym momencie kurtki. W Lidlu mają trochę inne kasy, w Rossmanie też siedzą wyżej i lepiej widzą. Rossman oczywiście przygarnia te ciężarne jako pierwsze, ale osobiście do tej pory ani raz mi się to nie zdarzyło, bo mam tą szeroką kurtkę z HM, a nawet jak rozepnę to też nie rzuca się to w oczy, bo mam luźny sweter Ostatnio byłam tam w piątek i stałam w kolejce jak wszyscy.
Podsumowując - jeśli się trafi na zgreda na kasie z pierwszeństwem, który odmówi, można to odnotować w postaci skargi i tyle.
Poza tym tak jak piszecie trzeba egzekwować swoje prawa. Podejść do kasjera, zapytać. Góra zakupów innego klienta na taśmie? Podawaj kasjerce do ręki po jednym produkcie z wózka. Nie zawsze można otworzyć kolejną kasę niestety. Pani w diagnostyce nie pyta nigdy nikogo ani żadnej ciężarnej czy przypadkiem nie przyszła na krzywą. Koniec języka za przewodnika

Och jacie jaki już duży!

O tak, fajne te filmiki, też polecam.

Skoro lekarz mówi, że jest ok, to trzeba się tego trzymać

O mamo! u nas tez już porządnie nasypało, wczoraj sanki poszły w ruch.

Ale piękne Szkoda, że u nas się takie cudo nie zmieści.

Macie śliczne łowy z promocji. Niestety w tych wielopakach jest zawsze jakiś różowy odcień, na który nie mogę patrzeć Za to w piątek wracając od dentysty wstąpiłam do ciucholandu. Te rzeczy chyba tam na mnie czekały, bo było pełno małych bodziaków bez rękawów, pajace i legginsy na dziewczynkę. Nabrałam całą stertę, ostatecznie stwierdziłam, że jednak za dużo wzięłam i TŻ mnie zabije. Stałam w kolejce i usłyszałam, że było 50% tego dnia. Wróciłam po te odłożone rzeczy i mam 20 rzeczy za 46zł . TŻ w sumie marudził, że na 100% jeszcze nie wiadomo czy to dziewczynka i znów byłam na zakupach. Ale dowiemy się w czwartek Z racji moich zakupów, zrobiliśmy w końcu wstępny porządek w szafie. Pieluch tetrowych na pewno nie będę już kupować

Ogólnie to wczoraj się mocno wystraszyłam. Rano myślałam, że mam jakiś skurcz w nodze, więc wzięłam asmag. Wróciliśmy ze sklepu i zaczęło mi tak pulsować w nodze, tam gdzie mam żylaka, że nie mogłam ustać. Stopy miałam lodowate. Położyłam się z nogami do góry, zrobiłam nawet wcześniejszy zastrzyk z heparyny. Dopiero po jakiejś godzinie mi całkiem przeszło. Jak miałam nogi w górze było ok, jak tylko wstawałam pikało mi w tej nodze. Muszę o tym ginowi powiedzieć w czwartek. Całe popołudnie się martwiłam i obserwowałam ruchy małej. Ruszała się jakoś słabo, nawet specjalnie na prawym boku leżałam, bo wtedy od razu kopała. A tu nic. Coś tam się ruszało, ale zupełnie inaczej. Pewnie się przekręciła i dlatego inaczej czułam, ale ile się namartwiłam to moje. Dzisiaj rano na szczęście miała czkawkę i ewidentnie atakuje mój pęcherz.
Super ciuszki jednak łupy w ciucjolandzie to jest to!
Muszę się wybrać końcem tygodnia do tego co ostatnio bo dawno nie byłam. W Pepco wzięłam ostatnio pajacyk za 20zł i mam w głowie, że przepłaciłam a płeć niech się nie zmienia bo róż u nas wjechał na dobre

Stary 2019-01-06, 10:21   #4475
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pestka, ale cudności kupiłaś.
Jak na razie to tylko u urologa bez kolejki poszłam. Skierowanie miałam od ginekologa, babka z rejestracji zaprowadziła mnie pod gabinet i glosno powiedziała że wchodzę następna z powodu ciąży. W żadnym sklepie mnie jeszcze nie zawołanie wcześniej ani nie przepuszczono ale tak jak Pestka pisze, w kurtce nie widać mojego stanu, trzeba naprawdę się mocno przyjrzeć.
Za to w piątek w smyku słyszałam jak kasjerka prosiła "Panią w ciąży z końca kolejki zapraszam"

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 10:43   #4476
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
PESTKA ale cudasne rzeczy dla malutkiej

Ja tam nie mam problemu, zeby stac w kolejce jak mam duzo zakupow ale jak mam czasem tylko bulki to prosze o przepuszczenie

Ja też nie mam problemu, szczególnie jak mi się nigdzie nie śpieszy a wózek mam bardziej zawalony niż inni.

Wczoraj miałam dwie sytuacje gdzie zauważono mój stan.

1. Przymierzalnia w HM, jedna Pani ustawiona do przymierzalni po prawo ja za nią, przyszła kolejna i skierowala się w strone przymierzalni z lewej strony. I ta za mna nagle mowi, że sie zwolnilo z lewej, a ja na to że ,,ale tu jeszcze jedna pani przede mną i ona ma pierwszeństwo" i ta która miała wchodzic pomimo tego że byla duzo starsza niz ja przepuscila mnie.

2. Szukamy miejsca parkingowego nie ma i nie ma no to są miejsca dla rodzin z dziećmi i my jakoś od prawej strony wjechalismy na wolne miejsce, a z lewej strony jakis samochod niby czekal na to miejsce. I gość wylecial aż z samochodu i się pyta mojego męża czy ma jakieś dziecko, na odpowiedź ,,w brzuchu" gość powiedział, że ok. Coś tam się poprzepraszali, bo moj tż nie widzial że ktoś na to miejsce czeka, ale gość nie chciał żeby mu odstąpić to miejsce.

Stary 2019-01-06, 10:44   #4477
agassek
Zakorzenienie

Pestka, fajne zakupy, cudny ten pajac w kwiaty pewnie next? Też kupiłam podobne cudo, jak jeszcze płci nie znaliśmy no i przeleży w szafie ubranka dla dziewczynek są dużo ładniejsze

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 10:54   #4478
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
My kupowaliśmy pierwszy fotelik przez neta, ale drugi w Czarodzieju na Złotej Jesieni, byłam zadowolona, pan nam dobrze doradził i zamontował.
Widzę, że na stronie duży wybór ale nie mają tego który chciałam

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Jasne, tylko podrzucam, że może tymi gryzakami nie trzeba się bardzo sugerować (skreślać łóżeczka bo ich nie ma). Wybór jest wasz

My byliśmy w centrum fotelików na gromadzkiej. Przymierzyli nam 2 do auta, odpowiedzieli na pytania, dali spokojnie czas więc byliśmy zadowoleni.

Cytat:
W M1. Ty jesteś drobniejsza to rozmiary na Ciebie powinny być bo dużo było mniejszych. A tak w ogóle to granat

Dzień dobry!

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Centrum fotelików jest polecane ;-)

To akurat blisko nas to wyciągnę męża znalazłam jeszcze jakiś sklep 8 gwiazdek. Jak nadal nie będę przekonana to jeszcze tam sama podjadę. Bo muszę mieć 100000000% pewności co do wyboru
Stary 2019-01-06, 11:05   #4479
agassek
Zakorzenienie

Cytat:

To akurat blisko nas to wyciągnę męża znalazłam jeszcze jakiś sklep 8 gwiazdek. Jak nadal nie będę przekonana to jeszcze tam sama podjadę. Bo muszę mieć 100000000% pewności co do wyboru
8 gwiazdek to bardzo dobry wybór, znają się na fotelikach i na pewno dobiorą taki, jak trzeba.

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 11:08   #4480
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale akurat w tamtym mi odpowiada i kształt i cena (kosztuje sporo mniej niż planowałam wydać) Ja trochę wybredna jestem i dużo łóżeczek mi się po prostu nie podoba wizualnie (albo nie pasuje do naszego mieszkania). Myślałam żeby kupić jakiegoś "transformersa" i po czasie dokupić dodatkowe elementy żeby je przekształcić w większe łóżeczko, ale to jeszcze dużo czasu zostało do wymiany na większe a te łóżeczka są dużo droższe.
Chcieliśmy i tak kupić łóżeczko drugie do moich rodziców, więc kupimy jedno i jak mi się spodoba (jakościowo) to do nas dokupimy takie samo
Myślałam, że mamy wybrany fotelik a ktoś mi zasugerował, że dziwne że ten co niby do naszego auta nie pasuje to faktycznie nie pasuje. I może po prostu został źle zamontowany. i nie zwróciłam uwagi, że ten co niby wybraliśmy nie miał jeszcze testów ADAC. Normalnie nie mogłam wczoraj przez to usnąć tak się tym przejęłam Chyba zrobię w przyszłym tygodniu wycieczkę do jakiegoś sklepu, który zajmuje się tylko fotelikami. Polecacie coś w Krakowie?
Stosunkowo niedawno otworzyli w Krk 8 gwiazdek, które jest polecane w innych miastach. My tam kupiliśmy przed sylwestrem.
Wzięłam wczoraj apap bo przeziębienie nie odpuszcza, a gardło to nie pamiętam kiedy mnie tak bolało chyba sama dowalilam tym, że w czwartek rano niosłam zakupy z 300 metrów pod górkę i sapalam i się nawdychalam zimnego powietrza.

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 11:24   #4481
mia128
Raczkowanie

Cytat:

8 gwiazdek to chyba najbardziej znana sieć sklepów z fotelikami, przypuszczam że znają się na rzeczy. Jak kupowaliśmy to nie było w Krakowie.

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 11:55   #4482
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pestka, ale cudności kupiłaś.
Jak na razie to tylko u urologa bez kolejki poszłam. Skierowanie miałam od ginekologa, babka z rejestracji zaprowadziła mnie pod gabinet i glosno powiedziała że wchodzę następna z powodu ciąży. W żadnym sklepie mnie jeszcze nie zawołanie wcześniej ani nie przepuszczono ale tak jak Pestka pisze, w kurtce nie widać mojego stanu, trzeba naprawdę się mocno przyjrzeć.
Za to w piątek w smyku słyszałam jak kasjerka prosiła "Panią w ciąży z końca kolejki zapraszam"
Mnie tam w ciąży nawet z wózkiem nie przepuścli i jeszcze nigdzie, Ale u mnie w płaszczu ciążę widać juz dość mocno. chociaż jak tez często zakupów nie robię. Raz tylko w smyku otworzyli druga kasę ale Nie wiem czy z mojego powodu bo akurat obok cos było do zwrotu i kierowniczkę wolali wiec obok zaraz następną kasę otworzyli a ja byłam następna.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 11:56   #4483
czarna_pantera90
Raczkowanie

Pestka piękne te rzeczy!❤️

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 11:59   #4484
Listopadowaa
Zakorzenienie

Pestko zakupy udane ! A wy jeszcze nie znacie w 100% płci?

Wczoraj córka przytulała się do mojego brzucha. Glaskala, przykładała głowę. Mówiła "tam jest mała dzidzia, jaka mięciutka, słodziutka, ja bardzo kocham"
Tylko potem dodała ze braciszek, ja mówi ze dziewczynka będzie a ona " nie braciszek ". Sprzeczała się ze mną

Stary 2019-01-06, 12:22   #4485
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Promocja czy stała cena ta w wielopakach ?

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Ja sobie chwale ubrania z f&f. Mamy pajace i bodziaki na 50 i 56 po córce i nawet znosnie jeszcze wyglądają.

Tak te f&f dobrze znosza pranie.
Wlasnie mam cały worek bodziakow i dziewczynkowych pajaców do oddania na charity ( tutaj nie ma lumpeksow tylko sklepy charity. Jak czegoś nie potrzebujesz oddajesz tam za darmo a jak cos tam kupujesz to pieniądze za te rzeczy preznaczone sa na cele charytatywne. Wszystko bardzo tanio! Często kupuje tam książki )

Szkoda ze nie mieszkam blisko żadnej z was bo chętnie bym Wam oddała. Naprawdę mam cały wór ładnych bodziakow na zbyciu ! A raczej nie będę ubierać mojego małego mężczyzny w bodziaki w róże

Cytat:
Ja cały czas myślałam o takim łóżeczku z Ikei https://m2.ikea.com/pl/pl/p/stuva-fr...aly-s89253169/
Jakoś głębiej nad lozeczkiem się nie zastanawiałam, oprócz nad dostawnym typu next2me ale zniechecilo mnie, ze są na krótki okres. A w takim klasycznym jak pokazała wydaje się wam coś złego? Chciałam tylko żeby miało szuflady, bo miejsce ograniczone mamy, więc się napewno przydadzą

Ja najbardziej lubie te klastyczne łóżeczka.
Pewno bez powodu ale mam jakaś awersje do turystycznych . Mamy turystyczne na wyjazdy ale nie wyobrażam sobie zeby dziecko spało tam cały czas. A wiem ze tak tez sa używane.
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 12:53   #4486
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:

Wczoraj córka przytulała się do mojego brzucha. Glaskala, przykładała głowę. Mówiła "tam jest mała dzidzia, jaka mięciutka, słodziutka, ja bardzo kocham"
Tylko potem dodała ze braciszek, ja mówi ze dziewczynka będzie a ona " nie braciszek ". Sprzeczała się ze mną

Właściwie na połówkowym powiedział nam, że dziewczynka na 85% Ale jak tam jeszcze posprawdzał, to "raczej dziewczynka". W czwartek mam nadzieję się potwierdzi
Ziarnko niepewności zasiała nam wizyta u ex-teściowej w święta, bo mówili, że bardzo ładnie wyglądam. Chociaż tu się akurat zgodzę, bo ostatnio widzieliśmy się we wrześniu, a wtedy to czułam się tragicznie przez te mdłości. Pamiętam nawet, że byłam w leginsach, długiej bluzie i typowej cebuli na głowie. A w piątek u pani dentystki też asystentka mówiła, że dobrze wyglądam. Ale wiadomo, to tylko takie gadanie

Do tej pory kupowałam głównie neutralne rzeczy, beżowe i niebieskie, bo tak czy siak jestem antyróżowa, ale jednak różowe body z Bambi (za 1,50zł!) mnie zauroczyły Także różowe mam tylko te rzeczy z ostatnich łowów. No i mam parę sukieneczek

Dzieciaczki są takie słodkie jeśli chodzi o brzuszki Mój synek też często się przytula i daje buziaki siostrzyczce
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 13:27   #4487
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

8 gwiazdek to barrrdzo dobry wybór
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 13:28   #4488
Tereskaa
Zakorzenienie

Pestko zakupy piekne I ciekawe czy sie u Was potwierdzi dziewczynka. Bo ponoc latwiej sie pomylic na dziewczynke niz na chlopaka. U nas na 100% pomylki nie bedzie, dostalismy takie zdjecie siusiaka na usg, ze pomylka nie moze byc mozliwa Zawsze mowie w liczbie mnogiej, dopiero teraz sie zlapalam... a przeciez nie ma juz nas...

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 13:28   #4489
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Ale słodziak
Dzień dobry!
Ja wogóle mam tak, że co kilka dni idę i ogladam te maluśkie ciuszki, co kupiłam. Rozkładam, układam, przeglądam....

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 13:31   #4490
dorka607
Wtajemniczenie

Ja ostatnio przeglądałam ciuchy po Ninie i mam ich tyle, że głowa boli... rozm 56, 62, 68 -4 duże kartony...nie wspomnę, że jeszcze dokupiłam. Spokojnie na czworaczki by wystarczyło połowę jest takich co młoda ani razu na sobie nie miała bo za szybko wyrosła. Do tego moja siostra była na Święta w angli i przywiozła 5pac body, 3 pac pajaców, 3pac bluzeczek na rozm 62. Teraz mam problem gdzie te wszystkie szmaty upchać nie wpomnę o ich prasowaniu
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 13:40   #4491
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio przeglądałam ciuchy po Ninie i mam ich tyle, że głowa boli... rozm 56, 62, 68 -4 duże kartony...nie wspomnę, że jeszcze dokupiłam. Spokojnie na czworaczki by wystarczyło połowę jest takich co młoda ani razu na sobie nie miała bo za szybko wyrosła. Do tego moja siostra była na Święta w angli i przywiozła 5pac body, 3 pac pajaców, 3pac bluzeczek na rozm 62. Teraz mam problem gdzie te wszystkie szmaty upchać nie wpomnę o ich prasowaniu
To faktycznie duzo, bo 4 kartony takich malusich to w sztukasz calkiem juz pokaznie Ja mam dwa wory takie 240 litrowe ubranek i tez sie zastanawiam kto to bedzie prasowal

Nie wiem czy tez tak macie, ale ja od kilku dni mam taki slinotok, ze sie juz kilka razy zachlysnelam wlasna slina. A juz nie mam mdlosci ani wymiotow i dziwne to troche sie zrobilo i nie wiem czy w ogole zwiazane z ciaza.

Stary 2019-01-06, 13:58   #4492
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Właściwie na połówkowym powiedział nam, że dziewczynka na 85% Ale jak tam jeszcze posprawdzał, to "raczej dziewczynka". W czwartek mam nadzieję się potwierdzi
Ziarnko niepewności zasiała nam wizyta u ex-teściowej w święta, bo mówili, że bardzo ładnie wyglądam. Chociaż tu się akurat zgodzę, bo ostatnio widzieliśmy się we wrześniu, a wtedy to czułam się tragicznie przez te mdłości. Pamiętam nawet, że byłam w leginsach, długiej bluzie i typowej cebuli na głowie. A w piątek u pani dentystki też asystentka mówiła, że dobrze wyglądam. Ale wiadomo, to tylko takie gadanie

Do tej pory kupowałam głównie neutralne rzeczy, beżowe i niebieskie, bo tak czy siak jestem antyróżowa, ale jednak różowe body z Bambi (za 1,50zł!) mnie zauroczyły Także różowe mam tylko te rzeczy z ostatnich łowów. No i mam parę sukieneczek

Dzieciaczki są takie słodkie jeśli chodzi o brzuszki Mój synek też często się przytula i daje buziaki siostrzyczce
W takim razie trzymam kciuki za wizytę! Oby sie potwierdziła dziewczynka
Stary 2019-01-06, 14:00   #4493
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Tak te f&f dobrze znosza pranie.
Wlasnie mam cały worek bodziakow i dziewczynkowych pajaców do oddania na charity ( tutaj nie ma lumpeksow tylko sklepy charity. Jak czegoś nie potrzebujesz oddajesz tam za darmo a jak cos tam kupujesz to pieniądze za te rzeczy preznaczone sa na cele charytatywne. Wszystko bardzo tanio! Często kupuje tam książki )

Szkoda ze nie mieszkam blisko żadnej z was bo chętnie bym Wam oddała. Naprawdę mam cały wór ładnych bodziakow na zbyciu ! A raczej nie będę ubierać mojego małego mężczyzny w bodziaki w róże

Ja najbardziej lubie te klastyczne łóżeczka.
Pewno bez powodu ale mam jakaś awersje do turystycznych . Mamy turystyczne na wyjazdy ale nie wyobrażam sobie zeby dziecko spało tam cały czas. A wiem ze tak tez sa używane.
O mamusiu jak ja nie cierpię widoku łóżeczka turystycznego u znajomych jako głównego łóżeczka do spania

Stary 2019-01-06, 14:00   #4494
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Ale słodziak
Dzień dobry!
Ja wogóle mam tak, że co kilka dni idę i ogladam te maluśkie ciuszki, co kupiłam. Rozkładam, układam, przeglądam....

ja nic nie kupiłam jak do tej pory. Dzisiaj kliknelam bodziaki na ramiączkach i spodenki z h&m, ale 56 wiec pewnie na 62 wpadnie bo oni mają duże te ubranka Zrobilam pranie bialych rzeczy i sie nie doprało. Tz uwaza ze trzeba kupic nowe, ale ja chyba jeszcze powalczę z tymi plamami. No ale coś na pewno kupimy. Wiem tylko jedno,ze nie bedziemy miec tyle ciuchów co przy pierwszym noworodku
Stary 2019-01-06, 14:33   #4495
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Ma też te takie gryzaki na górze długich barierek? To co znalazłam takie ma i między innymi z tego powodu mnie zainteresowało. Bo widziałam ostatnio gdzieś zdjęcie obgryzionego przez dziecko lakieru
Tak, ma takie nakładki plastikowe
Cytat:
O mamusiu jak ja nie cierpię widoku łóżeczka turystycznego u znajomych jako głównego łóżeczka do spania

Ja też nie ogarniam jak można mieć turystyczne łóżeczko jako takie docelowe do spania dla dziecka. Przecież sama nazwa wskazuje, że jest na wyjazdy my chcemy małej kupić takie turystyczne na nasz domek nad jezioro

Zamowilismy wózek

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 15:10   #4496
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ma takie nakładki plastikowe Ja też nie ogarniam jak można mieć turystyczne łóżeczko jako takie docelowe do spania dla dziecka. Przecież sama nazwa wskazuje, że jest na wyjazdy my chcemy małej kupić takie turystyczne na nasz domek nad jezioro

Zamowilismy wózek

Pajeczko pochwal sie wozkiem

Jest szansa dostac sie do klubu? Bo tu niestey nie da sie zdjec wstawiac

Stary 2019-01-06, 15:19   #4497
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Ale słodziak
Dzień dobry!

Też tak mam, ale ja jeszcze nie mam wielu rzeczy więc krótko trwa
Dzieci uroczo odnoszą się do brzuszków. Mój syn jest duży i podchodzi do tematu bardziej praktycznie ale też czasami się przytula lub dłoń przykłada.

Jeśli chodzi o łóżeczka turystyczne to też nie uznaję ich jako główne do codziennego stosowania. Mam takie - używaliśmy u rodziców jak spędzaliśmy tam noc.
Ale ja lubię przytulne wnętrza zwłaszcza sypialnie a takie łóżeczko materiałowo plastikowe mi się z przytulnościa nie kojarzy.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 15:26   #4498
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Pajeczko pochwal sie wozkiem

Jest szansa dostac sie do klubu? Bo tu niestey nie da sie zdjec wstawiac

A bardzo proszę:

A do klubu zaproszenie wyśle Ci z kompa Oki? Może dziś się zabiorę za wstawienie tej wyprawki, wątek nam się kończy w ogóle czy jest jakaś chętna na nową część, czy ja mam założyć kolejny?Screenshot_20190106-141956_Chrome.jpeg

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 15:28   #4499
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, ma takie nakładki plastikowe Ja też nie ogarniam jak można mieć turystyczne łóżeczko jako takie docelowe do spania dla dziecka. Przecież sama nazwa wskazuje, że jest na wyjazdy my chcemy małej kupić takie turystyczne na nasz domek nad jezioro

Zamowilismy wózek

Ooo jaki?

Macie do polecenia jakiegoś użytkownika na allegro u którego kupujecie pieluchy te tetrowe, bambusowe itd? Chcialam coś po zamawiać, a jest kilku użytkowników u których dużo ludzie kupują i nie wiem czy tylko cena się sugerować czy czymś jeszcze?

I ile jakich pieluch? chyba było ostatnio tu to pytanie.. Przepraszam, ostatnio nie przyswajam!
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 15:33   #4500
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Ooo jaki?

Macie do polecenia jakiegoś użytkownika na allegro u którego kupujecie pieluchy te tetrowe, bambusowe itd? Chcialam coś po zamawiać, a jest kilku użytkowników u których dużo ludzie kupują i nie wiem czy tylko cena się sugerować czy czymś jeszcze?

I ile jakich pieluch? chyba było ostatnio tu to pytanie.. Przepraszam, ostatnio nie przyswajam!
Ja zamawiałam tu
https://allegro.pl/uzytkownik/Swiat____Dziecka?order=m
ale nie wiem jeszcze jak z jakością tych pieluch, bo czekam dopiero na paczkę. Kolejne zakupy też mam tu zaplanowane, już nawet powrzucałam do koszyka, czekam tylko na wypłatę
Pajka fajny ten wózek! "Na żywo" też testowaliście?

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości