Włosomaniaczki :D - część III - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-18, 07:28   #1981
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Teoretycznie TŻ nie miałby nic przeciwko, sam mi to nawet zaproponował - powiedział, że mi ufa
Naiwniak

Dlaczego wyłączyłaś phona Specjalnie dla Ciebie wstałam przed 6

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Zależy jak bardzo Ci zależy na tej pracy Jak to mówią - zasady są po to, żeby je łamać...
Powiedziałabym raczej, że zależy od wysokości płacy zasadniczej i dodatków do wynagrodzenia. Dodam, że nie bez znaczenia jest również aparycja samego przełożonego To on powinien pierwszy zdjęcie wysłać - w końcu nie mam zamiaru brać kota w worku

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość

Otworzyłabym wino i założę się, ze plotkowałybyśmy do białego rana

No zależy jakie wino
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 07:40   #1982
19agusia91
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

O rany, śniło mi się,ze moją ulubiona fryzjerka stała się tyranem Stwierdziła ,że mama tak zniszczine włosy i obcięłą aż 7 cm Brrr! Koszmar!

Swoja droga, jutro idę do niej,obciąć końcówki, które nie są rozdwojone,ale tak zjaśniały przez to słońce i są takie suche

Używała któraś z Was szamponów z aloesem z drogerii Natura? Widziałam ostatnio, taką dużą butlę, http://www.drogerienatura.pl/aloever....php?s=1&cat=4 , kusi mnie strasznie ten szampon dla dzieci

siedzę właśnie z mlecznym kallosem na łbie

Cytat:
Efekt jest taki, że od piątku siedzę w domu wieczorami. Nie lubię wakacji . Wolę siedzieć w akademiku, dużo znajomych, dużo na głowie, nauka, coś się dzieje. Przygnębia mnie wszystko tutaj, a już najbardziej kłótnie rodziny .
Dla mnie to są pierwsze wakacje w życiu, które nie chce ,żeby się kończyły. Pamiętam zeszłoroczne wakacje. W mojej wiosce znalazłam jedna osobę, z którą dobrze się czuje i lubimy ze sobą przebywać. W momencie, gdy ona wyjeżdża na dłuższy czas...
Teraz jest mój Luby i mimo że nie spotykamy się codziennie, to są dla mnie najwspanialsze wakacje w życiu, które mam nadzieje będą " trwały " przez cały rok szkolny i jeszcze dłużej .

Cytat:
Nie obcinaj włosów! Dobrze, że chęć przeszła. Dlaczego mi nie przeszła te 1,5 roku temu i teraz walczę o każdy centymetr .
Dlaczego ja, w 4 klasie szkoły podstawowej miałam taką chęć i z włosów do pasa obcięłam na ... do ucha?

Cytat:
Dobrze, że już Ci przeszło z tym prostowaniem bo tak to by był
Właśnie, jest tu gdzieś na wizażu taki wątek, gdzie są napisane wszystkie negatywne skutki prostowania? Taki, który wzbudziłby dreszcze w młodej kobietce Chętnie podesłałabym jednej osobie, może w końcu odrzuciłaby ten złomik

Cytat:
Ja bym szczerze z nią na ten temat porozmawiała Napisz albo powiedz jej co czujesz, nie kryj się z tym i nie udawaj, że wszystko jest OK skoro nie jest. Niektórzy ludzie są mało domyślni i jak im nie powiesz wprost o co chodzi, nawet nie pomyślą o tym, że jest coś nie tak Wiem to z własnego doświadczenia Jeśli z nią pogadasz to prawdopodobieństwo, że nowu dojdzie do takiej sytuacji jest małe, jeśli tej dziewczynie faktycznie zależy na waszej przyjaźni. No i może faktycznie była przkonana, że siedzisz z TŻ, może taka zabiegana była, że nie zwróciła uwagi, że na gg siedzisz.
Racja, racja.. Często powtarzam,ze rozmowa to najlepsze i zarazem najtrudniejsze do zrealizowania lekarstwo na większość problemów.

Cytat:
Ahah, dziewczyny - krótka piłka- cieniować włosy, zmieniać fryzurę? Muszę podciąć końcówki i zastanawiam się czy nie nadać włosom jakiegoś konkretnego kształtu
Nie cieniuj. łatwiej utrzymać włosy w dobrym stanie, gdy nie są cieniowane. Ale ja tez nie jestem obiektywna, mama niechęć do cieniowania, po tym co mam na głowie

o, ręcznik mi spada z głowy, czas iść spłukać łeb, czekać aż wyschnie owłosienie głowowe i mykam w autobusik (dziś wreszcie jeździ moja ulubiona firma i kierowca, ) i hopla na scenę molestować uszy ludzi

Pogoda za oknem lepsza, chce się żyć
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 09:29   #1983
atsenka
Zadomowienie

Witam

Nastroj mam podly Nawet niewiecie ile zlych rzeczy sie od wczoraj wydarzylo...

Na dodatek musze spedzic sama w domu 12 h... bo... nie wiedziec czemu nikt niewie gdzie jest moj klucz... i jeszcze oskarzaja mnie ze go zgubilam
Mialam jechac z TZem nad morze... a moja kochana siostryczka wczoraj poznym wieczorem oznajmia mi ze nie moge... Wytlumaczyla mi to pokretnie, ale jako ze uwazalam ze cos nie gra, sama sprawdzilam wiarygodnosc tej informacji... No i co sie okazalo? Nie dosc ze mnie oklamala to jeszcze zepsula mi wyjazd Napewno myslala ze jak pojade z TZem to on zamiast pracowac bedzie sie zajmowal mna... A ja chcialam tylko spedzac z nim wieczory... No i znowu sie opilam Tylko nie myslcie ze ze mnie jakas alkoholiczka, wlasciwie to abstynentka, ale bylam taka zla... Nagadalam szwagrowi co o nim mysle... TZ nawet ze mna rano nie pogadal bo tez byl na nich zly... A zobaczymy sie dopiero w weekend... Smutno mi... A od rana mialam roznosic CV... to klucz zaginal i teraz musze siedziec caly dzien w domu Aha zapomnialam dodac ze to nie wszystkie zle wiadomosci... Ale juz nawet nie mam sily o wszystkim pisac... Podle sie czuje... POMOCY!

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 09:35   #1984
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

Edit: Oluś dopiero teraz zauważyłam Twoje zdjęcia - refleks szachisty znaczy starość nie radość Masz idealną cerę bez makijażu Też taką chce A jak Ci się włoski świecą Co do typów kolorystycznych to się nie wypowiem, bo się nie znam. Sama się zastanawiam czy jestem latem czy może raczej wiosną
Ja nie używam żadnych podkładów, pudrów, więc cerę mam zawsze bez makijażu hehe . Czuję się w tym jak w masce i jedynie zimą czasem sobie jakiś brązujący zapodam, jak wyglądam rano jak śmierć z niewyspania . Za to mocno dość oczy maluje - cień, czarna kredka lub eyeliner, 2 warstwy tuszu .
a Włosy się świeciły, bo prostowane były (nie widać zniszczenia, a końcówki były masakra ).
Mi chyba wyszło lato, robiłam wczoraj do późna testy, bo byłam blondynką jak byłam mała i mam trochę tych piegów i łatwo się opalam .

Cytat:

Złozyłam podania do wszystkich szkół w moim mieście i byłam w szoku kiedy się dowiedziałam, że w niektórych nie ma nawet tego języka a w niektórych dyrektorka wprost mi powiedziała, ze nauczyciele niemieckiego są do zwolnienia, bo rodzice nie chcą, żeby dzieci uczyły się niemieckiego i przepisują je do klas z angielskim.

A co do pracy w szkole - to wcale nie jest taka fajna ciepla posadka jakby się wszystkim wydawało. Ja też tak kiedyś myślałam, ale mój TŻ uświadomił mi, ze wcale nie jest tak różowo - uczy angielskiego w gimnazjum.
Owszem ma dużo wolnego i (niby) pracuje tylko 18 godzin w tygodniu - ale nikt nie liczy tych godzin, które poświęca codziennie w domu na przygotowywanie konspektów na każdą lekcję, na układanie klasówek, na sprawdzanie klasówek i wypracowań itd, a za które nikt mu nie płaci. Nie mówiąc już o zebraniach z rodzicami i niekończących sie radach pedagogicznych.
Nie próbuję tu nikomu wmówić, jaki to zawód nauczyciela jest straszny i w ogóle, a inne zawody są dużo lepsze, nie chciałabym, zeby ktoś tak pomyślał Pisze po prostu to co uświadomił mi TŻ i co sama zauwazyłam podczas miesięcznych praktyk na studiach
Co do tego niemieckiego, to dużo osób ma awersję, w tym ja. Mama mnie zapisała w podstawówce do klasy z niemieckim, zamiast angielskiego i płakałam chyba z tydzień. Angielski od przedszkola kochałam, Niemiecki jest dla mnie brzydki i trudny, ale podziwiam osoby, które go lubią i jeszcze opanowały
Sama chciałabym spróbować pracy w szkole, tak dla spełnienia własnych marzeń. Co prawda bardziej marzę o tej aptece (myślę ze mgr biologii, technik farmacji dostanie więcej niż sam technik, bo w końcu mgr z pokrewnej dziedziny), ale kurs pedagogiczny i tak zrobię .
Cytat:
A dziś mam na głowie tylko siostrę i dwa psy
ooo, a gdzie mieszkasz :P ?
Ja lubię takie tanie dobre wino, kosztuje 8 złotych z groszami, Kadarka się zwie, moje ulubione . O te z różą ! W tesco jest na pewno http://www.delikatesy.net.pl/foto/5901617001495.jpg
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 09:38   #1985
Finlora
Zakorzenienie

Hej

I niestety - zajrzałam na chwilę, żeby zakomunikować, że dzisiaj mnie już z Wami nie będzie...
Postanowiłam wrócić do domu razem z TŻ - chociaż bardzo chciałabym jeszcze zostać i pogadać sobie z Wami...
Ale tak sobie pomyślałam, że może Michał nie będzie chciał, żebym została u niego sama a będzie mu głupio to powiedzieć (jest wręcz niesamowicie uprzejmym facetem), więc nie chciałam się narzucać...

Cytat:
U mnie rodziców nie ma od piątku A dziś mam na głowie tylko siostrę i dwa psy
No to dlaczego nic nie powiedziałaś??
Zwaliłybyśmy Ci się na głowę (a przynajmniej ja, bo nie mieszkam aż tak daleko ), siostrę byśmy wysłały do kina albo na zakupy a psami pomogłabym Ci się opiekować

Cytat:
Naiwniak
Taaa... tylko ciiiiicho...
Dodam tylko, że ten kolega jest baardzo fajny i nawet mi się pododba - jest podobny do aktora z mojego ulubionego serialu

Cytat:
Dlaczego wyłączyłaś phona Specjalnie dla Ciebie wstałam przed 6
Wyłączyłam?? Musiał się rozładować w nocy
Bardzo przepraszam - obiecuję poprawę i że będę gotowa na sygnałki od Ciebie o 6 rano
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 09:45   #1986
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Witam

Nastroj mam podly Nawet niewiecie ile zlych rzeczy sie od wczoraj wydarzylo...

Na dodatek musze spedzic sama w domu 12 h... bo... nie wiedziec czemu nikt niewie gdzie jest moj klucz... i jeszcze oskarzaja mnie ze go zgubilam
Mialam jechac z TZem nad morze... a moja kochana siostryczka wczoraj poznym wieczorem oznajmia mi ze nie moge... Wytlumaczyla mi to pokretnie, ale jako ze uwazalam ze cos nie gra, sama sprawdzilam wiarygodnosc tej informacji... No i co sie okazalo? Nie dosc ze mnie oklamala to jeszcze zepsula mi wyjazd Napewno myslala ze jak pojade z TZem to on zamiast pracowac bedzie sie zajmowal mna... A ja chcialam tylko spedzac z nim wieczory... No i znowu sie opilam Tylko nie myslcie ze ze mnie jakas alkoholiczka, wlasciwie to abstynentka, ale bylam taka zla... Nagadalam szwagrowi co o nim mysle... TZ nawet ze mna rano nie pogadal bo tez byl na nich zly... A zobaczymy sie dopiero w weekend... Smutno mi... A od rana mialam roznosic CV... to klucz zaginal i teraz musze siedziec caly dzien w domu Aha zapomnialam dodac ze to nie wszystkie zle wiadomosci... Ale juz nawet nie mam sily o wszystkim pisac... Podle sie czuje... POMOCY!
Atsenka a co takiego siostra zrobiła, że nie możesz jechać nad morze??? Może da się jeszcze coś odkręcić. Skoro Cię okłamała to nie miałabym żadnych wyrzutów i znając siebie postawiłabym na swoim. Nie top smutków w alkoholu tylko pogadaj szczerze z siostrą, powiedz, że Ci jest cholernie przykro, że traktuje Cię w taki sposób, że nie życzysz sobie być okłamywaną. Skoro sobie już coś wcześniej zaplanowałaś to zrealizuj swoje plany, a osoby, które Cię bezczelnie okłamują miej gdzieś Mam nadzieje, że klucz się znajdzie Głowa do góry, po burzy przychodzi słońce

Agusia a gdzie molestujesz tych ludzi Może się tam zjawię i posłucham
Stary 2008-08-18, 09:50   #1987
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
No to dlaczego nic nie powiedziałaś??
Zwaliłybyśmy Ci się na głowę (a przynajmniej ja, bo nie mieszkam aż tak daleko ), siostrę byśmy wysłały do kina albo na zakupy a psami pomogłabym Ci się opiekować

Taaa... ale ciiiiicho...
Dodam tylko, że ten kolega jest baardzo fajny i nawet mi się pododba - jest podobny do aktora z mojego ulubionego serialu

A co to za aktor i ulubiony serial

Wyłączyłam?? Musiał się rozładować w nocy
Bardzo przepraszam - obiecuję poprawę i że będę gotowa na sygnałki od Ciebie o 6 rano
No ja myślę

Nic straconego - rodzice wracają w środe, siostry chyba też, psy i jedna siostra zostają do odwołania Więc we wtorek jestem wolna Psy już radośnie merdają ogonami
Stary 2008-08-18, 09:50   #1988
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
Co do tego niemieckiego, to dużo osób ma awersję, w tym ja. Mama mnie zapisała w podstawówce do klasy z niemieckim, zamiast angielskiego i płakałam chyba z tydzień. Angielski od przedszkola kochałam, Niemiecki jest dla mnie brzydki i trudny, ale podziwiam osoby, które go lubią i jeszcze opanowały
Sama chciałabym spróbować pracy w szkole, tak dla spełnienia własnych marzeń. Co prawda bardziej marzę o tej aptece (myślę ze mgr biologii, technik farmacji dostanie więcej niż sam technik, bo w końcu mgr z pokrewnej dziedziny), ale kurs pedagogiczny i tak zrobię .
Ja nie miałam takiego wyboru - w mojej podstawówce był tylko niemiecki, potem tak samo w liceum i dopiero na studiach miałam angielski.
Nie wiem czemu wszyscy uważają, że to jest taki brzydki język - nie, żebym sama myślała, że jest niesamowicie piękny i w ogóle. Kiedyś słyszałam kolegę jak czytał jakiś wiersz po niemiecku i nawet sobie nie wyobrażasz jak pięknie to brzmiało - tak więc wszystko zależy od osoby mówiącej i sposobu w jaki mówi. Większość ludzi nasłuchała się szczekania (bo inaczej tego nazwać się nie da) Hitlera, które faktycznie brzmi okropnie i stąd te wszystkie uprzedzenia. Tak mi się wydaje

A co do pracy w szkole - po tym co opowiada mi TŻ (a pracuje w tymm gimnazjum już 6 rok) nie jestem już taka pewna czy chciałabym podjąć pracę z "dziećmi"...
Chociaż pamiętam, kiedy jeszcze byłam w liceum, koleżanki się śmiały, ze jeśli będę uczyła w szkole, żebym koniecznie powiedziała im w jakiej to nie poślą tam swoich dzieci - stwierdziły, że mam zadatki na nauczyciela - zołzę

Cytat:
Nic straconego - rodzice wracają w środe, siostry chyba też, psy i jedna siostra zostają do odwołania Więc we wtorek jestem wolna Psy już radośnie merdają ogonami
Byłoby super!
Bełchatów na nas czeka - i wcale nie mam tu na myśli psychiatryka... ciiii...

No nic, uciekam, bo chcą już jechać
Znowu fajnie było mieć Was na bieżąco przez te pare dni
Pa!
Stary 2008-08-18, 10:00   #1989
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie używam żadnych podkładów, pudrów, więc cerę mam zawsze bez makijażu hehe . Czuję się w tym jak w masce i jedynie zimą czasem sobie jakiś brązujący zapodam, jak wyglądam rano jak śmierć z niewyspania . Za to mocno dość oczy maluje - cień, czarna kredka lub eyeliner, 2 warstwy tuszu .
a Włosy się świeciły, bo prostowane były (nie widać zniszczenia, a końcówki były masakra ).
Mi chyba wyszło lato, robiłam wczoraj do późna testy, bo byłam blondynką jak byłam mała i mam trochę tych piegów i łatwo się opalam .

Zazdroszcze Ja kiedyś miałam awersje do wszelkich podkładów i pudrów, czułam się w nich jak w masce, miałam wrażenie, że mnie zapychają i uniemożliwiają skórze swobodne oddychanie A teraz nie wyobrażam sobie nie używać podkładu i pudru, wiem, że moja cera wygląda lepiej w tym duecie

Ja też mam mega awersje. W podstawówce miałam niemiecki, potem w liceum i na studiach i umię jedno wielkie nic

ooo, a gdzie mieszkasz :P ?

Okolice Bełchatowa

Agnieszko czyli mam sprawdzać rozkłady autobusów Wiem - zadzwonie do Ciebie po 18, bo mam darmowe minuty
Stary 2008-08-18, 10:11   #1990
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie miałam takiego wyboru - w mojej podstawówce był tylko niemiecki, potem tak samo w liceum i dopiero na studiach miałam angielski.
Nie wiem czemu wszyscy uważają, że to jest taki brzydki język - nie, żebym sama myślała, że jest niesamowicie piękny i w ogóle. Kiedyś słyszałam kolegę jak czytał jakiś wiersz po niemiecku i nawet sobie nie wyobrażasz jak pięknie to brzmiało - tak więc wszystko zależy od osoby mówiącej i sposobu w jaki mówi. Większość ludzi nasłuchała się szczekania (bo inaczej tego nazwać się nie da) Hitlera, które faktycznie brzmi okropnie i stąd te wszystkie uprzedzenia. Tak mi się wydaje

A co do pracy w szkole - po tym co opowiada mi TŻ (a pracuje w tymm gimnazjum już 6 rok) nie jestem już taka pewna czy chciałabym podjąć pracę z "dziećmi"...
Chociaż pamiętam, kiedy jeszcze byłam w liceum, koleżanki się śmiały, ze jeśli będę uczyła w szkole, żebym koniecznie powiedziała im w jakiej to nie poślą tam swoich dzieci - stwierdziły, że mam zadatki na nauczyciela - zołzę
U mnie mówiły, że właśnie tam poślą swoje dzieci, bo mam dar heh, więc chciałabym tylko zobaczyć, czy rzeczywiście. Ale ja to liceum, gimnazjum oo nie . U jest mało nauczycieli biologii w mieście .

Nie wiem skąd wynika fakt, że niemieckiego nie potrafię znieść. Ostatnio na jakimś festynie stałam za Niemcami, musiałam odejść, no nie mogłam tego słuchać, to już jak fobia. Albo jak słyszę niemiecką piosenkę.
Miałam też beznadziejne nauczycielki niemieckiego, co roku się zmieniały i żadna, ale to żadna nie przypadła mi do gusty. Pamiętam, że miałam zawsze pasek i w ogóle same piątki, a z niemieckiego problemy, żeby dobrą ocenę mieć i uciekałam z lekcji. I niemiecki obniżał mi średnią później heh . . Wychodząc w liceum (tam miałam 2 języki i niemiecki i angielski - fakt, że niemiecki tylko raz w tygodniu, a angielski 3) najbardziej się cieszyłam, że to już pożegnanie z tym językiem na całe życie. Wyrzuciłam od razu wszystkie książki. Tak więc ja i on, nie polubimy się już na pewno .

Milka mieszkam w akademiku z dziewczyną z Bełchatowa .
Stary 2008-08-18, 10:11   #1991
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

Agnieszko czyli mam sprawdzać rozkłady autobusów Wiem - zadzwonie do Ciebie po 18, bo mam darmowe minuty
To ja czekam, hihi

A ten aktor, do którego jest podobny Michał, to Michael Shanks - grał Daniela Jacksona w serialu Stargate SG-1 (Gwiezdne Wrota)

Atsenka
nie martw się, będzie dobrze
ludzie są czasami bardzo złośliwi (a zwłaszcza rodzina) i nic nie można z tym zrobić

I naprawdę się już żegnam bo mnie dwóch facetów zaraz zaszlachtuje

Buziaki dla wszystkich maniaczek
Stary 2008-08-18, 10:15   #1992
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się ten język podoba i nie uważam, że jest brzydki Tylko ja nie mam do niego poprostu smykałki, że tak to ujmę O ile nauka angielskiego jest dla mnie bezproblemowa, to niemiecki bardzo mnie męczy, cała ta skomplikowana gramatyka, trudna wymowa - no poprostu nie potrafię się go naumieć

Ja nigdy nie chciałabym pracować w szkolę Widok takiej ilości dzieci mnie przeraża Koleżanki szczere do bólu

Sprawdziłam rozkłady, więc teraz już nie masz wyjścia

To do usłyszenia
Stary 2008-08-18, 10:19   #1993
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:

U mnie mówiły, że właśnie tam poślą swoje dzieci, bo mam dar heh, więc chciałabym tylko zobaczyć, czy rzeczywiście. Ale ja to liceum, gimnazjum oo nie . U jest mało nauczycieli biologii w mieście .

Nie wiem skąd wynika fakt, że niemieckiego nie potrafię znieść. Ostatnio na jakimś festynie stałam za Niemcami, musiałam odejść, no nie mogłam tego słuchać, to już jak fobia. Albo jak słyszę niemiecką piosenkę.
Miałam też beznadziejne nauczycielki niemieckiego, co roku się zmieniały i żadna, ale to żadna nie przypadła mi do gusty. Pamiętam, że miałam zawsze pasek i w ogóle same piątki, a z niemieckiego problemy, żeby dobrą ocenę mieć i uciekałam z lekcji. I niemiecki obniżał mi średnią później heh . . Wychodząc w liceum (tam miałam 2 języki i niemiecki i angielski - fakt, że niemiecki tylko raz w tygodniu, a angielski 3) najbardziej się cieszyłam, że to już pożegnanie z tym językiem na całe życie. Wyrzuciłam od razu wszystkie książki. Tak więc ja i on, nie polubimy się już na pewno .

Stary 2008-08-18, 10:25   #1994
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem skąd wynika fakt, że niemieckiego nie potrafię znieść. Ostatnio na jakimś festynie stałam za Niemcami, musiałam odejść, no nie mogłam tego słuchać.

Ciekawa rekacja Ja tam się zazwyczaj przysłuchuje i bezskutecznie staram się coś zrozumieć Może Agnieszka udzieli mi darmowych korepetycji

Pewnie bardzo sympatyczna, jak wszystkie osoby z województwa łódzkiego(co za skromność)

A Ty jakie województwo reprezentujesz
Stary 2008-08-18, 10:35   #1995
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie bardzo sympatyczna, jak wszystkie osoby z województwa łódzkiego(co za skromność)

A Ty jakie województwo reprezentujesz
No, bardzo sympatyczna, super dziewczyna .
Ja pochodzę ze śląska (okolice Rybnika), ale 9 miesięcy w roku mieszkam w Opolu, a teraz to dodatkowo pod Wrocław będę dojeżdżała na studium w weekendy .
Stary 2008-08-18, 10:39   #1996
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
No, bardzo sympatyczna, super dziewczyna
Dobra odpowiedź

O popatrz. Ja mieszkałam w akademiku z dziewczyną z Rybnika Tylko przez dwa tygodnie, no ale zawsze coś. Też mega sympatyczna, pamiętam jak mi płatki śniadaniowe z szafki podkradała Taki łakomczuszek z niej był

A co to za studium, że aż pod Wrocław będziesz musiała dojeżdzać
Stary 2008-08-18, 10:53   #1997
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Powoli zaczynają mi sie zamykać oczka.
Szkoda , że nie możemy wszystkie razem posiedzieć sobie w 'realu'. Otworzyłabym wino i założę się, ze plotkowałybyśmy do białego rana
Oj tak, byłoby cudownie

Cytat:
"Pamiętnik narkomanki" też czytałam - zaraz po "Dzieciach". "Kokainy" nie miałam jeszcze okazji. Ale pamiętam, ze po "Dzieciach" chwytałam za każdą książkę o tej tematyce.
Warto jest przeczytać takie książki bo przynajmniej w częsci przypadków może uchronią dziecie przez popełnieniem tego błędu jakim są narkotyki. Chociaż to oczywiście zależy od osoby i jej charakteru - miałam koleżankę, która też ją czytała i nie tylko tą, ale mimo to wpadła w narkotyki i dopiero po kilku latach prób udało się jej z tego wyjść.
Oczywiście, że są osoby, którym książka nie pomoże, ale i tak uważam, że warto czytać, sama tematyka, przyczyny, trwanie i skutki jest niekiedy tak wstrząsająco opisana, że aż ciarki przechodzą...Pamiętam jak studiowałam w Katowicach i siłą rzeczy bywałam tam na dworcu, to to co tam się dzieje, ta ilość narkomanów w przeróżnych stadiach doprowadzała mnie do wstrząsu... Ale niestety prawda jest taka, że są nimi na WŁASNE życzenie...

Cytat:
Też bym chciała, żebyśmy mogły się tak wszystkie spotkać, albo przynajmniej większośc i pogadać Pewnie przegadałybysmy całą noc
Która mieszka sama albo będzie miała wolną chatę??
Już nie raz mówiłam/pisałam,że zapraszam

Cytat:
Powiedziałabym raczej, że zależy od wysokości płacy zasadniczej i dodatków do wynagrodzenia. Dodam, że nie bez znaczenia jest również aparycja samego przełożonego To on powinien pierwszy zdjęcie wysłać - w końcu nie mam zamiaru brać kota w worku
No się wie Na pewno Ci wyśle...

Cytat:
I naprawdę się już żegnam bo mnie dwóch facetów zaraz zaszlachtuje

Buziaki dla wszystkich maniaczek
Buziaki Będzie pusto bez Ciebie

Atsenko trzymaj się Kochana i nie daj się

Witam wszystkich i pozdrawiam

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 11:21   #1998
atsenka
Zadomowienie

Dziekuje dziewczyny KOchane jestescie.
Juz mi troche lepiej.... pozwierzalam sie i wam i przyjaciolce i ochlonelam troszke.

virka --> przypomnialo mi sie... ja ogladalam "My dzieci z dworca zoo" - polecam, ale ksiazka duzo lepsza. Film jest bardzo stary. Lecial kiedys w tvp2 i sobie nagralam, ale nie moglam pozniej tej kasety znalezc. Moze przy porzadniejszych porzadkach sie odnajdzie.

A ja sie biore za czytanie ksiazki "Niania w Nowym Jorku". Przeczytalam Niane w Londynie jednym tchem tak mi sie spodobala, wiec teraz czas na kolejna serie przygod niani

Finlora --> wroc do nas predko

No i moze ugotuje cos na obiad W koncu mam czas do 19

Buziaki

Instagram
Stary 2008-08-18, 11:28   #1999
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje dziewczyny KOchane jestescie.
Juz mi troche lepiej.... pozwierzalam sie i wam i przyjaciolce i ochlonelam troszke.
Cieszę się, że już lepiej

Cytat:
virka --> przypomnialo mi sie... ja ogladalam "My dzieci z dworca zoo" - polecam, ale ksiazka duzo lepsza. Film jest bardzo stary. Lecial kiedys w tvp2 i sobie nagralam, ale nie moglam pozniej tej kasety znalezc. Moze przy porzadniejszych porzadkach sie odnajdzie.
Zazwyczaj film traci do książki, ale lubię mieć porównania

Cytat:
A ja sie biore za czytanie ksiazki "Niania w Nowym Jorku". Przeczytalam Niane w Londynie jednym tchem tak mi sie spodobala, wiec teraz czas na kolejna serie przygod niani
Czytałam "Nianię w Nowym Jorku" Super jest Za to nie czytałam w Londynie, pora nadrobić

Pamiętam jak przeczytałam "Diabeł ubiera się u Prady" (świetna, strasznie mi się podobała) i bardzo się cieszyłam, jak powstał film, oczywiście dużo stracił do książki, ale Miranda grana przez Meryl Streep była świetna i warto było obejrzeć, z chęcią kiedyś obejrzę jeszcze raz

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 11:45   #2000
atsenka
Zadomowienie

W takim razie nastepna ksiazka jaka przeczytam bedzie "Diabel ubiera sie u Prady" Bardzo lubie czytac lekkie, wesole ksiazki, psychologiczne tez bardzo lubie, za to nienawidze science fiction zarowno ksiazek jak i filmow. W ogole przeczytalam wiekszosc ksiazek jakie mam w domu, mojej siostry i najblizszych znajomych. szkoda tylko ze oni tak malo czytaja A gdybym chciala kupowac wszystkie ktore mam ochote przeczytac to bym zbankrutowala.

A moze polecicie jakas fajna komedie? Ewentualnie komedie romantyczna Za duzo horrorow sie naogladalam ostatnio, wiec sie na komiedie przerzucam teraz. Tylko nie polecajcie nic w stylu durnych amerykanskich pseudo-komedii Chyba wiecie ktore mniej wiecej mam na mysli.

Instagram
Stary 2008-08-18, 12:06   #2001
xyoko
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Tylko, że ja byłam cały dzień w domu, gadu miałam włączone, nie wiem skąd jej przyszło do głowy, że mój TŻ jest. Tym bardziej, że przedwczoraj napisałam jej, żeby dała znać, kiedy następne spotkanko. A bywało, że mój przyjechał i ona pisała do mnie czy idę gdzieś tam. No, najnormalniej w świecie nie chciała żebym przyszła. Nie wiem dlaczego. Tak sobie to wszystko przemyslałam i od 2 tygodnii to ja ciągle pisałam czy gdzieś idziemy, to ona czasem już była umówiona z koleżankami i się pytała czy idę z nimi, ale to po tym jak ja się zapytałam. Czułam się jakbym się wpraszała i była 5 kołem u wozu. Najbardziej mnie wkurza to, że w sumie to mam czas na takie wychodne do końca sierpnia, później zaczynam studium i nie będzie mnie weekendami. A w październiku to już w ogóle wyjeżdżam stąd i ona dobrze o tym wie... Mój jest daleko, ona najwidoczniej woli spotkania z innymi, a ta trzecia koleżanka to pracuje i ma chłopaka i też z nią się widzę od czasu do czasu. Efekt jest taki, że od piątku siedzę w domu wieczorami. Nie lubię wakacji . Wolę siedzieć w akademiku, dużo znajomych, dużo na głowie, nauka, coś się dzieje. Przygnębia mnie wszystko tutaj, a już najbardziej kłótnie rodziny .
Ja już jestem nauczona doświadczeniem, że z bliskimi osobami trzeba sobie wszystko wyjaśniać. Rozmowy często nie są łatwe, ale na pewno trzeba je przeprowadzać

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
ja miałam łzy w oczach , kiedy dowiedziałam sie,ze bardzo bliska mi osoba spotyka się ze wszystkimi, tylko dla mnie nie ma czasu. I zareagowałam dokładnie tak samo jak Ty - odsunęłam się. Nadal mi tego szkoda, to mogła być fajna przyjaźń. Boję sie , co będzie jeśli (tfu, tfu, odpukać!) rozstaniemy sie z chłopakiem. Wtedy, nie będzie praktycznie nikogo komu mogłabym się wypłakać. Chyba,że mama,ale mama, jak to mama- wspaniała kobieta, ale wszystkiego jej niestety nie powiem.
Uważam, że błędem jest ograniczanie się tylko do chłopaka i odsuwanie innych. Wiadomo, że szczególnie na początku, chce się z nim spędzać każdą chwilę, ale z tego powodu nie można, moim zdaniem, izolować się od reszty świata.

Cytat:

Oj szkoda, że zrezygnowałaś, bo chciałam napisać ... zaszalej W końcu od czasu do czasu trzeba coś zmienić, co by sobie życie urozmaicić Za mną chodzi jasny blond Dziś wyrwałam z gazety jedną stronę z blondem-ideałem. Jak będę miała gorszy dzień to chyba się złamie i pobiegne do fryzjera i zmienię trochę image
Milka ja się zakochałam w kolorze Twoich włosów, mój wymarzony! A Ty chcesz go zmieniać??
Mam nadzieje, że nie trafi Ci się żaden gorszy dzień (nie tylko ze względu na włosy oczywiście )

Cytat:

Myślę, że cv będzie zbędne... A zdjęcie najlepiej bez stroju
Ale swoją drogą ciekawa jestem, co taki zboczur oferuje w zamian A jak sobie pomyślę, że w domu to pewnie przykłądny mąż i ojciec, to aż mi się nóż w kieszeni otwiera...
Pomyślałam o tym samym i mam te same odczucia Bo jak jest samotny, to niech sobie szuka nawet asystentki, która będzie dla niego całymi dniami zwisała z żyrandola

Cytat:
"My dzieci", tez zrobiły na mnie olbrzymie wrażenie, ale większy sentyment, bo była pierwsza w tej tematyce, była książka opisana poniżej.
To ja taką samą sytuację miałam z książką Barbary Rosiek "Pamiętnik narkomanki". Tylko, że mnie Mama dała ją do przeczytania, żebym poczytała, "jakie to zło" i skutecznie na mnie zadziałała. Książka zrobiła na mnie niesamowite wrażenie, i wracałam do niej wielokrotnie. Później pożyczyłam koleżance na tzw. "wieczne oddanie" , i koniecznie muszę ją sobie kupić i mieć w domowej biblioteczce I chcę jeszcze przeczytać pozostałe jej książki. Czytałam też Jej "Kokainę" (wstrząsający zapis na miesiąc przed pierwszą próbą samobójczą, ciężka choć króciusieńka książka pisana "na dragach", te opisy, to co się dzieje w umyśle...szok) pozostałych w mojej bibliotece nie było
"Pamiętnik narkomanki" straciłam w ten sam sposób, co Ty Teraz książki pozyczam tylko zaufanym osobom
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 12:44   #2002
Mirelkaaa
Zakorzenienie

melduje tylko, że wróciłam
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 13:19   #2003
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Dobra odpowiedź

O popatrz. Ja mieszkałam w akademiku z dziewczyną z Rybnika Tylko przez dwa tygodnie, no ale zawsze coś. Też mega sympatyczna, pamiętam jak mi płatki śniadaniowe z szafki podkradała Taki łakomczuszek z niej był

A co to za studium, że aż pod Wrocław będziesz musiała dojeżdzać
Ja nikomu nic nie wyjadam, bo wiecznie na diecie jestem . Milka a ile Ty masz lat w ogóle, bo ja myślałam, że 19 jak w nicku
Studium farmaceutyczne . Zaczynam za niecałe 3 tygodnie, już nie mogę się doczekać . Cieszę się, bo będę miała na pewno łatwiej na wstępie po 2 latach biologii, wszystkie laborki, ważenia, reakcje, biochemie, chemie, anatomie już przeszłam, więc myślę, że to będzie dla mnie przyjemna powtórka też .

Cytat:
Pamiętam jak studiowałam w Katowicach i siłą rzeczy bywałam tam na dworcu, to to co tam się dzieje, ta ilość narkomanów w przeróżnych stadiach doprowadzała mnie do wstrząsu... Ale niestety prawda jest taka, że są nimi na WŁASNE życzenie...
Za każdym razem kiedy jestem w Katowicach to mnie ciarki przechodzą szczególnie jak już się ściemnia. Katowice to jedyne miejsce w Polsce gdzie panicznie się boję chodzić, a pkp to już najmroczniejsze miejsce, tyle podejrzanych osób, ten zapach... A w takim Opolu mogę w środku nocy iść po ulicy i zero strachu.
A studiowałaś tam dziennie ?

Cytat:

Czytałam "Nianię w Nowym Jorku" Super jest Za to nie czytałam w Londynie, pora nadrobić
Też czytałam tą książkę, super, bardzo mi się podoba. Chociaż najbardziej to lubię thrillery medyczne

Siedziałam w domu od piątku i od czwartku włosów nie myłam, zawsze co 2 dni myję, teraz przetrzymałam, bo nigdzie nie wychodziłam i jakie cuuudne są po umyciu, jak się ładnie skręciły. Szkoda, że częściej sobie nie mogę na takie przetrzymanie pozwolić heh .
Stary 2008-08-18, 13:29   #2004
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe
I w tym momencie pewnie strasznie żałujesz, że nie masz jeszcze 18 lat
Marzenko
powodzenia w poszukiwaniu pracy - ja też szukam i znaleźć nie mogę
Bardzo...chlip chlip

Ja też życzę powodzenia Wam obu Siła Włosomaniaczek jest z Wami

Cytat:
Bardzo jasna platyna - coś ala Christina A. Jasny blond, jasna cera i standardowo czerwona szminka na ustach
Jeszcze czerwona bluzka/sukienka do tego Mi się bardzo podobają włosy Madonny w teledysku 4minutes
http://bp3.blogger.com/_v-TXCtSuk70/...+4+minutes.JPG

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Właśnie, jest tu gdzieś na wizażu taki wątek, gdzie są napisane wszystkie negatywne skutki prostowania? Taki, który wzbudziłby dreszcze w młodej kobietce Chętnie podesłałabym jednej osobie, może w końcu odrzuciłaby ten złomik
Raczej nie, ale można byc coś takiego stworzyć..sasasasa

Cytat:

To można pozazdrościć

Podeślesz jakiegoś linka z tymi testami?

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
melduje tylko, że wróciłam
Cześć
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 13:38   #2005
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podobają włosy Madonny w teledysku 4minutes

To można pozazdrościć

Podeślesz jakiegoś linka z tymi testami?
Ale czego zazdrościć ?
Tutaj są linki http://www.radydlazdrowia.pl/quiz/6/index.html
http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,53741,70697.html

Też mi się bardzo podobają włosy Madonny w tym teledysku, w ogóle ona wygląda pięknie, ten makijaż, twarz, czego to operacje nie dokonają, ona wygląda teraz lepiej niż 10 lat temu .

Mi nie chce się robić obiadu i właśnie zupkę chińską sobie zrobiłam "Morowy borowy" też mi obiad :/.
Koleżanka się odezwała, otwieram sms, a tam pytanie czy może sobie dzisiaj wpaść po ładowarkę (jej się zepsuła a ja mam niepotrzebną z nokii)... a już myślałam.
Stary 2008-08-18, 14:03   #2006
atsenka
Zadomowienie

Hmm tez zrobilam sobie test i wyszlo mi ze jestem jesienia, ale po przeczytaniu opisu jesieni wiem ze napewno nia nie jestem! Wychodzi na to ze jestem wiosna, ale z kolei pisze tam ze w Polsce jest bardzo rzadko spotykana. Juz sama niewiem... W kazdym razie jesli jestem wiosna to wszystko robie nie tak Moje ulubione kolory sa mi calkowicie odradzane... Chociaz w sumie prawda ze w czarnym wygladam starzej, ale co ja poradze ze to najlepszy kolor pod sloncem

Instagram
Stary 2008-08-18, 14:28   #2007
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Hmm tez zrobilam sobie test i wyszlo mi ze jestem jesienia, ale po przeczytaniu opisu jesieni wiem ze napewno nia nie jestem! Wychodzi na to ze jestem wiosna, ale z kolei pisze tam ze w Polsce jest bardzo rzadko spotykana. Juz sama niewiem... W kazdym razie jesli jestem wiosna to wszystko robie nie tak Moje ulubione kolory sa mi calkowicie odradzane... Chociaz w sumie prawda ze w czarnym wygladam starzej, ale co ja poradze ze to najlepszy kolor pod sloncem
ale mi też odradzają czarny, a ja w czarnym najlepiej wyglądam, bo pasuje do cery, oczu włosów. Oni chyba mówią takich naturalnych porach roku, bo może jakbym miała swoje niefarbowane włosy, nie malowała wyraźnie oczu to by i nie pasowała mi ta czerń ( w sumie w podstawówce i mi nie pasowała).
Stary 2008-08-18, 14:32   #2008
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam jak przeczytałam "Diabeł ubiera się u Prady" (świetna, strasznie mi się podobała) i bardzo się cieszyłam, jak powstał film, oczywiście dużo stracił do książki, ale Miranda grana przez Meryl Streep była świetna i warto było obejrzeć, z chęcią kiedyś obejrzę jeszcze raz
Mam to książkę Siostra zaczęła czytać i stwierdziła, że jakaś taka nie teges i mnie zniechęciła Ale skoro polecasz to sama sprawdzę

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Milka ja się zakochałam w kolorze Twoich włosów, mój wymarzony! A Ty chcesz go zmieniać??
Mam nadzieje, że nie trafi Ci się żaden gorszy dzień (nie tylko ze względu na włosy oczywiście )
Oj Gosiu bardzo mi miło Ale moje włosy mają taki kolorek tylko późnym latem, pod wpływem słońca robią się tak jasne. Przez pozostałe miesiące są takie mysio-nijakie

Cytat:
Ja nikomu nic nie wyjadam, bo wiecznie na diecie jestem . Milka a ile Ty masz lat w ogóle, bo ja myślałam, że 19 jak w nicku
Studium farmaceutyczne . Zaczynam za niecałe 3 tygodnie, już nie mogę się doczekać . Cieszę się, bo będę miała na pewno łatwiej na wstępie po 2 latach biologii, wszystkie laborki, ważenia, reakcje, biochemie, chemie, anatomie już przeszłam, więc myślę, że to będzie dla mnie przyjemna powtórka też .
Powiedzmy, że mogłabym być Twoją starszą siostrą Widzę rocznik 87 - mam siostrę w tym samym wieku Ja jestem dwa lata starsza

Też chodziłam do studium policealnego i zaczynaliśmy dopiero w pazdzierniku

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Jeszcze czerwona bluzka/sukienka do tego Mi się bardzo podobają włosy Madonny w teledysku 4minutes
Na tym zdjęciu coś nie bardzo te włosy pokazują swój urok Teledysku nie widziałam, ale wydaje mi się, że ja z roku na rok się starzeje a Madonna młodnieje

Cytat:
Ale czego zazdrościć ?

Mi nie chce się robić obiadu i właśnie zupkę chińską sobie zrobiłam "Morowy borowy" też mi obiad :/.
Koleżanka się odezwała, otwieram sms, a tam pytanie czy może sobie dzisiaj wpaść po ładowarkę (jej się zepsuła a ja mam niepotrzebną z nokii)... a już myślałam.
O zaraz się przetestuje.

Ja obiadu już nie zmieszcze - z nudów chrupie jabłka i zaraz pęknę

Wogóle to nie znoszę takich zupek. U mnie w rodzinie często to jedzą, ale dla mnie to istne paskudztwo

Koleżanka przyjdzie - będzie okazja pogadać Może ta ładowarka to tylko pretekst

Edit: Z testu wyszło mi, że jestem wiosną, ale po przeczytaniu artykułów ze strony gazety stwierdzam, że chyba bliżej mi do lata Każą mi porzucić czarny kolor - potwory
Stary 2008-08-18, 14:44   #2009
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Powiedzmy, że mogłabym być Twoją starszą siostrą Widzę rocznik 87 - mam siostrę w tym samym wieku Ja jestem dwa lata starsza

Też chodziłam do studium policealnego i zaczynaliśmy dopiero w pazdzierniku

Ja obiadu już nie zmieszcze - z nudów chrupie jabłka i zaraz pęknę

Wogóle to nie znoszę takich zupek. U mnie w rodzinie często to jedzą, ale dla mnie to istne paskudztwo

Koleżanka przyjdzie - będzie okazja pogadać Może ta ładowarka to tylko pretekst
O, czyli 23 masz <miałaś?>, ja mam w styczniu 22 nad czym bardzo ubolewam, bo 21 mi się bardzo podoba i mogłoby już tak zostać .
A co studiujesz, bo studiujesz jeszcze, pisałaś o akademiku i gdzie ?
Też bym sobie jabłek zjadła, ale w lodówce pusto, wykorzystuje to że mój TŻ właśnie przyjechał (ma przepustke do jutra) i ponosi mi moje ciężkie zakupy. No co na siłowni ćwiczy, to ma mały trening :P.
Ja spotkałam się z tym, że studium zaczynają we wrześniu, pierwszy raz słyszę że w październiku. A gdzie chodziłaś, co to za studium?
Za zupkami też nie przepadam - właśnie wylałam połowę. Ale nie chce mi się gotować obiadu, nie chce mi się tłumaczyć tych tekstów do pracy licencjackiej, cud że włosy mi się chciało umyć. Jakaś twórcza niemoc mnie ogarnęła :/.
Napisałam jej że wychodzę właśnie i nie wiem o której będę. Ale wątpie, że chce pogadać. Zobaczy się.
A ja wychodzę na spacer i te zakupy z moim. Do wieczora
Stary 2008-08-18, 14:50   #2010
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czego zazdrościć ?

Też mi się bardzo podobają włosy Madonny w tym teledysku, w ogóle ona wygląda pięknie, ten makijaż, twarz, czego to operacje nie dokonają, ona wygląda teraz lepiej niż 10 lat temu .

Cery, że możesz sobie tak bez tapety chodzić
Dzięki za linki, zaraz zrobie ten test

Cytat:
Na tym zdjęciu coś nie bardzo te włosy pokazują swój urok Teledysku nie widziałam, ale wydaje mi się, że ja z roku na rok się starzeje a Madonna młodnieje
Na teledysku są lepsze, ale chodzi mi o kolor i fryzurę...takie fajne loczki
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości