Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-06, 17:07   #2341
AgataAgata9090
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mata piankowa- kolejna kwestia do poruszenia. Bardzo wiele z nich, zazwyczaj widać to po cenie, są z chińskiej pianki, toksycznej. Jasne,można powiedzieć,że nie ma co przesadzać,że wszystko szkodzi, ale jednak dziecko potem dłuższy czas na takiej macie spędza, często też gryzie memla także trzeba szukać tych z atestami.
Ja mogę polecić te http://puzzle-piankowe.pl/home/1-akt...iankowe-puzzle

właśnie jeden Kiddy, który biorę pod uwagę nie może być rozkłądany podczas jazdy, a drugi taki najnowszy, z i-size może. Mierzi mnie tylko jego cena, prawie 1800 zł... Fakt faktem, moje dziewczyny mają foteliki w takich cenach, ale jednak używa się ich te 3-4 lata, a nie rok...dlatego ciągle rozważam. .. chociaż jakby parzeć na cenę to ten starszy Kiddy z bazą jest za 1400 i ten mój lekki concord też, więc nie wiem czy aż taka straszna różnica...no nic, poczekamy do kwietnia, pomacamy, przymierzymy do auta i będziemy decydować.

Że też nie ma tu "Lubię to". Super to wszystko podsumowałaś.
Ogólnie to pamiętajmy-wszystko jest naszym wyborem.Mamy przewagę jeśli o czymś wiemy i chcemy to zmienić. Gorzej, jeśli nie wiemy lub po prostu wiedzieć nie chcemy.

Co do negatywnych opinii to ludzie tacy są,że prędzej napiszą o czymś co im nie pasowało,a że było super to przemilczą...

ja taka na pół-miastowa, bo mieszkam na przedmieściach w górach,ale też zdecydowanie szukam teraz innej spacerówki nie z zestawu

3 w 1 z nosidłem -nie, 3w 1 z fotelikiem- tak. Ale ja pasuje

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

ja mam odwrotnie, jak mówię który miesiśc to ludzie dziwnie na mnie patrzą,że nie widać.

Ostatnio u lekarza spotkałam koleżankę, pyta mnie co tam robię,a ja jej na to "w ciązy jestem, nie widzisz?" a ona "nieee". A jak jej powiedziałam który to tydzień to w ogóle oczy zrobiła. Przy czym to było rano, jak się najem wieczorem to już wywala bebzola
Zazdro

Dziewczyny trochę się martwię. Od wczoraj nie czuje w ogóle ruchów. Przedwczoraj było ok czułam ale wczoraj i dziś nic. Zjadłam mandarynki zawsze się ruszał a teraz nic. Czy wy również nie czujecie ruchów codziennie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Prawda... Ja polecam mate skiphop ona nie wchłania śliny więc nie trzeba jej zaraz peac bo śmierdzi jak dziecko ulewa.
Druga sprawa co mi się z tym kojarzy: zdajesz sobie sprawę że tacka w krzeslku Ikea nie ma atestow do kontaktu z jedzeniem?? Dla mnie to jakieś nieporozumienie... Bo dziecko powinno używać talerz... Masa dzieci je prosto z tacy szczególnie blw!
Straszne to bo ja też dbam żeby jako tako te rzeczy były bezpieczne (ale jak mam z Ali skiphop to wygląda jak oryginal i kij ich wie) a tu krzesełko do jedzenia nie nadaj esie do żywności :/

Cena izise to jak axkid który mamy jako drugi. Właśnie też porusyzlan temat z mężem że można o takim pomyśleć bo to fakt 1500-2000 ale to i tak taniej niż to co daliśmy na lupina+drugi.
Dopytam: ten isize to nie taki ze lupina ma 1 pozycje a dopiero zamieniając go w drugi można "Położyć" - w zasadzie dac na pozycję lupiny?
Dwa: te do leżenia i tak się nie kładą tak na płasko płasko co nie? Przecież jeśli się nawet ten isize z pozycji lupiny kładzie to Góra dziecka musi jakoś zostać nietuszoba bo po to ten kat fotelika... Żeby przy uderzeniu dziecko dostało w optymalne miejsce glowa/kark a nie np w czubek głowy...

To wszystko to glsne myśli. Ja jeszcze nie ogarnęłam tematu. Patrzyłam kiddy(pewnie stare jakieś bo cena taka lupininowa) to cloudQ z cybexa dużo lepiej z tym rozkładaniem wyglądał.
Muszę szukać w sklepach i na żywo się zainteresować tematem
Jakbyś miała jakieś przemyślenia to chętnie poczytam bo mi w sumie zależy na pozycji płaskiej poza autem w aucie niech sobie śpi w C

Nam wczoraj polecam fotelik z cybexa. Cloud i size. Zachwalal, mówił że fotelik się rozkłada więc dziecko jest w pozycji wygodnej. No ale tak jak pisałaś taka pozycja tylko poza autem a w czasie jazdy i tak musi siedzieć.
Fotelik prawie 1000 i baza ponad 800 czy jakoś tak. My chyba kupimy ten fotelik. A są foteliki które zapina się tylko w bazę i nie można ich używać bez bazy? Temat fotelików to jeszcze większy hardcor dla mnie jak temat wózków itp...

Edytowane przez AgataAgata9090
Czas edycji: 2019-01-06 o 17:09
AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 17:10   #2342
Misha_
Wtajemniczenie

Agata ja czulam regularnia wtygodnie, pozniej prawie 3 dni nic. Wieczorem 3dnia pozyczylam detektor tentna plodu to zaczal kopac i tak jest do tej pory. Gdybym nie miala detektora to bym jechala na ip tego 3 dnia

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 17:14   #2343
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja czuję ruchy codziennie. Pytałam lekarza na prenatalnych, czy może być tak, że nie będę czuła np. 2 dni ruchów dziecka, powiedział, że nie, że jeśli już czułam codziennie wyraźnie to nawet doba kiedy nie czuję nic jest powodem do niepokoju. Ale trzeba też brać pod uwagę, że kobieta może cały dzień być zajęta i po prostu sama nie wiedzieć, że czuje dziecko. Moje ma jakiś tam rytm domowy mam wrażenie, bo wiem, kiedy będzie się ruszać i to się zawsze sprawdza.
Stary 2019-01-06, 17:22   #2344
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Agata
A próbowałaś coś słodkiego zjeść, u mnie zawsze działa choćby kostka czekolady?
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 17:31   #2345
Elsabel
Zakorzenienie

Agata, ja nadal czuję ruchy nieregularnie i nie codziennie. Muszę się najlepiej położyć i skupić, żeby poczuć małą. Przy codziennych czynnościach nie ma siły przebicia

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 17:34   #2346
smerfetk_a
Żona Gargamel

Ja dopiero ruchy czuje od może tygodnia ale już codziennie, zazwyczaj kilka razy, najczęściej po jedzeniu i wieczorowe

Butterfly pokaż ten brzuch

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 17:40   #2347
Misha_
Wtajemniczenie

Agata na kiedy masz termin?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-06, 18:11   #2348
sQuaara
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86333118]Cześć dziewczyny,

Podczytuje, ale nie mam dzisiaj weny do pisania.
W Kauflandzie w promocji lovela po 13,49 zł proszki i płyny, jakby któraś chciała skorzystać. Uleciało mi wczoraj, bo wybierałam się do Rossmanna, a tu w Kauflandzie taka cena to już nigdzie nie chodziliśmy.

Dziecko dzisiaj dało mi spać całą noc, nawet siku nie wstawałam i tak się bosko wyspałam.

Ja z kosmetyków to co może poleżeć to pewnie wcześniej kupię, a to co ma daty ważności później.

Ja mam na liście z kosmetyków dla dziecka tylko hippa żel i bepathen maść (?) jak myślicie warto czy lepiej ten lipomag (?) i w sumie tyle. Na zimę jakiś kremik na buźkę i tyle póki co przewiduję.[/QUOTE]
musze isc po lovelke
bepanthen jest na odparzenia. przeciw to warto czyms natłuscic jesli dziecko ma skłonnosc(czy chlipakom na lato pod jajkami )

nie na sensu stosowania masci z cynkiem jak bephanten czy sudocrem jako "na zaś" szkoda kasy

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja o braku testów tacki Ikei nie wiedziałam, ale to krzesełko stoi u dziadków ze zdjęta tacą, bo jest równe ze stołem więc młody je prosto ze stołu w domu mam keter.
Mata skip hop mi się marzy, ale no nie dam tyle za kilka piankowych puzzli

Zastanawiam się ile z nas mam, które czekają na drugie i kolejne dziecko rezygnuje ze spacerówki z 2w1 i kupuje nową spacerowke?

1. mam tak samo: u dziadkow ikea, w domu keter.
keter petarda ale drazni mnie ze wlanie przedziałka miedzy nogi jest z tacka i do stolu nie moge dostawic
plus nie wiem czy keter ma atesty. slyszalam o ikei

2. nie rozumiem pytania o nowa spacerowke
ja mam w domu 2w1 + lekka spacerówke
rozwazam zmiane 2w1 na inny model
nie wiem tez co z synem zrobic -on nadal wozkowy... no 2 na raz nie popcham ;o

Cytat:
hehe nieźle, czyli mają bisfenol?Ja mam z Ketera, one mają zdejmowaną tackę i u nas też królowało BLW, ale nie przyszło mi do fłowy,że mogłaby zawierać BPA...
no mi tez nie. a wyszlo przy okazji rozmowy ze ludzie np gryzaki gumowe na jedzenie z aliexpress zamawiaja... ze nie tylko "prosto z chin" jest z chin..

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Te kolorowe maty piankowe to jest koszmar. Nie wiem kto to w ogole projektowal. My sie sklaniamy do skip hopu bo nawet wyglada ta mata ok i jest duza wiec na pewno podziele ja na 2 czesci.
Ja mam maxi cosi i wiem ze nie bedziemy uskuteczniali jakis wielkich wyjazdow wiec na poczatek wystarczy. Pozniej kupimy porzadny i za takia cene, ktora planujemy zaplacic bedzie jezdzil do 18ki

mata jest duza,ale kolo 5 mca robi sie za mala nie ma co
co do kolorow to ja uwazam ze im bardziej stonowane to lepiej - lepiej widac zabawki a nie cyrk na kolkach juz z samych puzzli piankowych
plus mozna stonowane kolory spokojnie innych firm kupic nie tylko skiphop takie robi
maxicosi to dobra łupina przeciez
a co do 18... ja mowilam ze moj tylem bedzie do 18nastki jezdził a tu sie okazuje ze owszem do 18...ale kilo bo pozniej musze obrocic fotelik :Cry:

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
https://allegro.pl/joie-litetrax-4-p...ource=Facebook
My się skłaniamy do kupna tego wózka, leciutki Tylko na pompowanych kołach.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
super jest!

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Zazdro

Dziewczyny trochę się martwię. Od wczoraj nie czuje w ogóle ruchów. Przedwczoraj było ok czułam ale wczoraj i dziś nic. Zjadłam mandarynki zawsze się ruszał a teraz nic. Czy wy również nie czujecie ruchów codziennie?

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Nam wczoraj polecam fotelik z cybexa. Cloud i size. Zachwalal, mówił że fotelik się rozkłada więc dziecko jest w pozycji wygodnej. No ale tak jak pisałaś taka pozycja tylko poza autem a w czasie jazdy i tak musi siedzieć.
Fotelik prawie 1000 i baza ponad 800 czy jakoś tak. My chyba kupimy ten fotelik. A są foteliki które zapina się tylko w bazę i nie można ich używać bez bazy? Temat fotelików to jeszcze większy hardcor dla mnie jak temat wózków itp...

jedz na ip jak sie martwisz.
mi lekarz mowil ze mala jest tak mala ze moge jeszcze nie czuc (bylo to kolo 21tc jak miala 400g) i faktycznie - cale usg sie ruszala a ja jej nie czulam.
ale czuje juz minimum raz dziennie
poloz sie, poodychaj mocno przez nos i tak z 2-3minuty. brzuchem - tak ze nabierajac powietrza wywalasz brzuch jak najbardziej do przodu i puszczasz z wydechem (swoja droga; jak na porodowce) dotlenisz dziecko na maxa to powinno sie poruszyc - moze poczujesz
a jak sie masz martwic to wsiadaj w auto i na ip

zazwyczaj fotelik ktory jest na baze mozna tez zapiac pasami (tzn nie znam wersji co nie mozna, ale nie znma ich wszystkich:P )
wiec mozesz kupic fotelik bez bazy

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2019-01-06 o 18:12
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 18:15   #2349
agadzie
Zakorzenienie

Sysa fajny jest ten wózek, moi znajomi mają tylko nie jestem pewna czy ta sama wersja ale wiem że są zadowoleni. Ogólnie Joie to dobra firma.

Ja czuję jakos koło tygodnia ruchy ale nieregularnie, więc jak nie daje o sobie znać to się nie niepokoje bo do tej reguralnosci to pewnie jeszcze trochę...
Jezu dziewczyny padam na cycki, chyba się dziś koło 20 położę, zaraz jak moje dziecię zaśnie. Odespać podróż, jutro jeszcze ma wolne ale od wtorku do przedszkola i witaj normalności

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 18:36   #2350
Konto usunięte

Cytat:
musze isc po lovelke
bepanthen jest na odparzenia. przeciw to warto czyms natłuscic jesli dziecko ma skłonnosc(czy chlipakom na lato pod jajkami )

nie na sensu stosowania masci z cynkiem jak bephanten czy sudocrem jako "na zaś" szkoda kasy

Aha to jeszcze coś pomyślę Pomyślałam o bepanthenie, bo super natłuszczał mi skórę po tatuażach

Agadzie,
Nie ma co się dziwić, każdy chyba byłby padnięty po takiej podróży.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 18:38   #2351
Misha_
Wtajemniczenie

Nie no nie zalamujcie mnie ze fotelik z ikei jest do pupy, ja go chce kupic podoba mi sie ze jest prosty latwy do skladania i sprzatania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-06, 18:40   #2352
sQuaara
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86333485]Aha to jeszcze coś pomyślę Pomyślałam o bepanthenie, bo super natłuszczał mi skórę po tatuażach

Agadzie,
Nie ma co się dziwić, każdy chyba byłby padnięty po takiej podróży.[/QUOTE]
sa pewnie rozne bephanteny kwestia czy warto placic jakies 19zl jak mozna 6
ja linomagow zamowilam z 10 kolo 6mż malego i nadal je mamy

Cytat:
Nie no nie zalamujcie mnie ze fotelik z ikei jest do pupy, ja go chce kupic podoba mi sie ze jest prosty latwy do skladania i sprzatania

jest ok po prostu to taka ciekawostka
zanim Twoje dziecko zacznie jesc to wylize kola od wozka albo mopa. pelen luzik
Stary 2019-01-06, 19:09   #2353
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Agata na kiedy masz termin?

29.04

Położyłam się i na szczęście poczułam ruchy ale dzisiaj coś delikatnie i krótko. Pewnie bym poczekala do jutra i jak bym nic nie czuła to na ip. Jaka ulga że w ogóle coś poczułam

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

sQuaara: czyli po kąpieli lub zmianie pieluchy niczym pupki nie smarować ewentualnie jak zobaczę że są jakieś odparzenia itp to wtedy linomagiem?

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
musze isc po lovelke

keter petarda ale drazni mnie ze wlanie przedziałka miedzy nogi jest z tacka i do stolu nie moge dostawic

no mi tez nie. a wyszlo przy okazji rozmowy ze ludzie np gryzaki gumowe na jedzenie z aliexpress zamawiaja... ze nie tylko "prosto z chin" jest z chin..

co do kolorow to ja uwazam ze im bardziej stonowane to lepiej - lepiej widac zabawki a nie cyrk na kolkach juz z samych puzzli piankowych
plus mozna stonowane kolory spokojnie innych firm kupic nie tylko skiphop takie robi
a co do 18... ja mowilam ze moj tylem bedzie do 18nastki jezdził a tu sie okazuje ze owszem do 18...ale kilo bo pozniej musze obrocic fotelik :Cry:
Do 18 lat czy msc w foteliku? chyba coś źle zrozumiałam

Stary 2019-01-06, 19:12   #2354
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Sysa fajny jest ten wózek, moi znajomi mają tylko nie jestem pewna czy ta sama wersja ale wiem że są zadowoleni. Ogólnie Joie to dobra firma.

Ja czuję jakos koło tygodnia ruchy ale nieregularnie, więc jak nie daje o sobie znać to się nie niepokoje bo do tej reguralnosci to pewnie jeszcze trochę...
Jezu dziewczyny padam na cycki, chyba się dziś koło 20 położę, zaraz jak moje dziecię zaśnie. Odespać podróż, jutro jeszcze ma wolne ale od wtorku do przedszkola i witaj normalności

Moja kolezanka tez ma ten wozek dla swojego dziecia. Na poczatku kupili bebetto 2w1, cudny ale taaaki ciezki, wiec pozniej zdecydowali sie na te wlasnie lekka spacerowke i sa zachwyceni. Teraz odradza mi te 15-16kg wozki.
Odpoczywaj kochana
Moje dziecie dzisiaj po raz pierwszy tak mega aktywne. Maz poczul po raz pierwszy kopniaka na dloni, cudowne doswiadczenie

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 19:31   #2355
butterfly20
Zakorzenienie

Sq dzieci śpią to mogę na spokojnie odpisać I-size to jest norma bezpieczeństwa. I jednak czułabym się pewniej i lepiej, gdyby fotelik ją miał. Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z rozkłądaniem dla starszych dzieci, to nie ma nic wspólnego z normami I-size. Tzn. ten fotelik Kiddy evoluna jest ogólnie dość duży, dlatego starcza na dłużej, ale nie mam bladego pojęcia jak wygląda to rozkładanie na płasko jak dzieć jest starszy. Natomiast na pewno producenci i sprzedawcy upierają się,że można go dać na płasko podczas jazdy.

Nie widziałam jeszcze na ile jest to płasko, bo dopiero wzięłam się za szukanie, a jeździć po sklepach będę na L4. Mam zamiar wybrać się jakoś w lutym, bo wtedy ma wejść ten lżejszy Concord z I-size i wtedy sobie wszystkie pooglądam, podejmiemy decyzję

Tu jest o tym foteliku https://www.kiddy.de/pl/nosidelka/evoluna-i-size-2.html chociaż jak piszą o zastąpieniu nim gondoli, to chyba jednak przesadzają

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Zazdro

Póki co w tej ciąży czuję codziennie i to mocno, ale dzieć jest bardzo ruchliwy. Natomiast w poprzednich zdarzało się,że dziewczyny miały dni mniejszej aktywności. Jeśli bardzo Cię to niepokoi to a pewno warto to sprawdzić.

Tak, temat fotelików jest ciężki, ale jak dla mnie to priorytet. Wózki to dla mnie takie pitu pitu, a tu o bezpieczeństwo chodzi.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja dopiero ruchy czuje od może tygodnia ale już codziennie, zazwyczaj kilka razy, najczęściej po jedzeniu i wieczorowe

Butterfly pokaż ten brzuch

no pokazywałam kilka dni temu, nie mam póki co nowej fotki

Cytat:
musze isc po lovelke

super jest!

jedz na ip jak sie martwisz.
mi lekarz mowil ze mala jest tak mala ze moge jeszcze nie czuc (bylo to kolo 21tc jak miala 400g) i faktycznie - cale usg sie ruszala a ja jej nie czulam.
ale czuje juz minimum raz dziennie
poloz sie, poodychaj mocno przez nos i tak z 2-3minuty. brzuchem - tak ze nabierajac powietrza wywalasz brzuch jak najbardziej do przodu i puszczasz z wydechem (swoja droga; jak na porodowce) dotlenisz dziecko na maxa to powinno sie poruszyc - moze poczujesz
a jak sie masz martwic to wsiadaj w auto i na ip

zazwyczaj fotelik ktory jest na baze mozna tez zapiac pasami (tzn nie znam wersji co nie mozna, ale nie znma ich wszystkich:P )
wiec mozesz kupic fotelik bez bazy
Też mówiłam,że będą jeździć do 18stki, ale jednak moja pięciolatka wyrosła z Kidzone i trzeba było zmienić na Takatę Maxi:/ ale zdecydowanie było mi pewniej,jak jeździła w RWF.

A co do Sudocremu to u nas zawsze były w paczkach po porodzie, tzw Niebieskich Pudełkach.Takie mini słoiczki. Do tej pory u mnie stoją w szufladzie

Cytat:
29.04

Położyłam się i na szczęście poczułam ruchy ale dzisiaj coś delikatnie i krótko. Pewnie bym poczekala do jutra i jak bym nic nie czuła to na ip. Jaka ulga że w ogóle coś poczułam

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

sQuaara: czyli po kąpieli lub zmianie pieluchy niczym pupki nie smarować ewentualnie jak zobaczę że są jakieś odparzenia itp to wtedy linomagiem?

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Sama zobaczysz jaką będzie mieć skórę podatną. Ja dziewczynom myłam tylko wodą i na początku po kupie Linomagiem maścią, potem już jak widziałam,że coś się dzieje.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 20:48   #2356
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Sudocrem jest świetny na nasze hormonalne wypryski

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-06, 21:12   #2357
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Ja właśnie o dziwo nie mam a zawsze miałam w ciąży

Stary 2019-01-06, 21:22   #2358
Konto usunięte

Cytat:

Ale że co szybciej zejdą (?), bo ja wysypana ostatnio strasznie trza spróbować
Stary 2019-01-06, 21:28   #2359
sysa09
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86334178]Ale że co szybciej zejdą (?), bo ja wysypana ostatnio strasznie trza spróbować [/QUOTE]Tak, sudocream swietnie wysusza takie dziady

30.06.2018

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-06, 21:37   #2360
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
29.04

A Ty nie miałaś tp 2.05? Ja chyba Rovie na swoim przykładzie tłumaczyłam tygodnie ciazy, bo ja mam 3.5 więc prawie to samo...
1. Ja przy każdej pieluszce (na starcie to każda to kupa u nas była) smarowalam linomag iem. Linomag natłuszcza. Teraz tylko po kupię. Jak coś się dzieje to u mnie tormentalum. Ale ogólnie coś zasuszajacego więc np bepatnen sudkcrem czy alantan zasypka

Do 18 lat!! Całe życie w foteliku i tyłem
Cytat:
Sq dzieci śpią to mogę na spokojnie odpisać I-size to jest norma bezpieczeństwa. I jednak czułabym się pewniej i lepiej, gdyby fotelik ją miał. Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z rozkłądaniem dla starszych dzieci, to nie ma nic wspólnego z normami I-size. Tzn. ten fotelik Kiddy evoluna jest ogólnie dość duży, dlatego starcza na dłużej, ale nie mam bladego pojęcia jak wygląda to rozkładanie na płasko jak dzieć jest starszy. Natomiast na pewno producenci i sprzedawcy upierają się,że można go dać na płasko podczas jazdy.

Nie widziałam jeszcze na ile jest to płasko, bo dopiero wzięłam się za szukanie, a jeździć po sklepach będę na L4. Mam zamiar wybrać się jakoś w lutym, bo wtedy ma wejść ten lżejszy Concord z I-size i wtedy sobie wszystkie pooglądam, podejmiemy decyzję

Tu jest o tym foteliku https://www.kiddy.de/pl/nosidelka/evoluna-i-size-2.html chociaż jak piszą o zastąpieniu nim gondoli, to chyba jednak przesadzają

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Póki co w tej ciąży czuję codziennie i to mocno, ale dzieć jest bardzo ruchliwy. Natomiast w poprzednich zdarzało się,że dziewczyny miały dni mniejszej aktywności. Jeśli bardzo Cię to niepokoi to a pewno warto to sprawdzić.

Tak, temat fotelików jest ciężki, ale jak dla mnie to priorytet. Wózki to dla mnie takie pitu pitu, a tu o bezpieczeństwo chodzi.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

no pokazywałam kilka dni temu, nie mam póki co nowej fotki

Też mówiłam,że będą jeździć do 18stki, ale jednak moja pięciolatka wyrosła z Kidzone i trzeba było zmienić na Takatę Maxi:/ ale zdecydowanie było mi pewniej,jak jeździła w RWF.

A co do Sudocremu to u nas zawsze były w paczkach po porodzie, tzw Niebieskich Pudełkach.Takie mini słoiczki. Do tej pory u mnie stoją w szufladzie

Sama zobaczysz jaką będzie mieć skórę podatną. Ja dziewczynom myłam tylko wodą i na początku po kupie Linomagiem maścią, potem już jak widziałam,że coś się dzieje.
Ok dobra to tak. O isize chyba faktycznie slyszlam. Budyń ciążowy mi pozwolił myśleć że to model fotelika czy ten fotelik o którym mówisz jest np 0-25? Albo 0-36? Tzn na dłużej a nie na pierwsze miesiące jako tzw lupina? Bo ja o takim mówię. Koleżanka ma taki właśnie chyba 0-25 więc on jej zastępuje fotelik numer 1 (lupine) i numer 2 ( do 25kg/okreslonego wzrostu). Z tego co ona mi pisała to fotelik po okresie lupiny jakoś tam się przestawia (nie wiem czy kwestia regulacji pasów czy wkładka jakąś dla niemowlaka) i w czasie jazdy na płasko może dać tylko jak jest właśnie jako fotelik "drugi". Jak jest na pozycji "lupina" to się nie da...
Ja tak to rozumiałam. Plus to "na płasko" które sie da to kwestia położenia z kąta powiedzmy 90stopni który mają drugie foteliki do kąta tych ok 40 które mają lupiny. Coś jakbyś swój drugi położyła..

Muszę doczytać, chętnie spojrzę w Twój link

Choc z drugiej storny na 90% biorę lupine rozkładana bo mi chodzi o rozkładanie poza autem. Więc muszę mieć coś co się da wyjąć. Gowniak się nie dawał wyjąć z fotelika na spaniu i wiele wiele godzin siedziałam w samochodzie pod domem czytając książki

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A weszłam w link. Dobra to to jest to co ja widziałam jako lupina. A nie to o czym ja piszę że 2w1 do 25 czy tam 36kg.

To odrzuciłam ten kiddy bo mi nie odpowiada forma że jak pałąk idzie do tyłu to od razu się rozkłada... Jednak do tyłu dawałam a to wyciągając a to coś i co? On się tak składa i rozkłada cały czas jak szalony...

Choc... Nie wiem jakie są mechanizmy w innych
Ja już na4. Do 21.01 leżę placki em żeby ta szyjka się utrzymała a później ruszę do sklepów oglądać
Fajnie że sobie moglysmy pogadać

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Trzeba z tymi ruchami zapytać lekarzy kiedy jest ten moment że musi się ruszać. Mój synek był mało ruchliwy, coś tam kopnal, gdzieś się obrócił ale jednak czułam że się rusza każdego dnia. I jest taki. Moment od którego trzeba tego pilnować.
Za to maluszka tak daje czadu że aż się cieszę że mam łożysko na przodzie bo inaczej by mi chyba pepkiem wyszła

Stary 2019-01-06, 21:38   #2361
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty nie miałaś tp 2.05? Ja chyba Rovie na swoim przykładzie tłumaczyłam tygodnie ciazy, bo ja mam 3.5 więc prawie to samo...
1. Ja przy każdej pieluszce (na starcie to każda to kupa u nas była) smarowalam linomag iem. Linomag natłuszcza. Teraz tylko po kupię. Jak coś się dzieje to u mnie tormentalum. Ale ogólnie coś zasuszajacego więc np bepatnen sudkcrem czy alantan zasypka

Do 18 lat!! Całe życie w foteliku i tyłem Ok dobra to tak. O isize chyba faktycznie slyszlam. Budyń ciążowy mi pozwolił myśleć że to model fotelika czy ten fotelik o którym mówisz jest np 0-25? Albo 0-36? Tzn na dłużej a nie na pierwsze miesiące jako tzw lupina? Bo ja o takim mówię. Koleżanka ma taki właśnie chyba 0-25 więc on jej zastępuje fotelik numer 1 (lupine) i numer 2 ( do 25kg/okreslonego wzrostu). Z tego co ona mi pisała to fotelik po okresie lupiny jakoś tam się przestawia (nie wiem czy kwestia regulacji pasów czy wkładka jakąś dla niemowlaka) i w czasie jazdy na płasko może dać tylko jak jest właśnie jako fotelik "drugi". Jak jest na pozycji "lupina" to się nie da...
Ja tak to rozumiałam. Plus to "na płasko" które sie da to kwestia położenia z kąta powiedzmy 90stopni który mają drugie foteliki do kąta tych ok 40 które mają lupiny. Coś jakbyś swój drugi położyła..

Choc z drugiej storny na 90% biorę lupine rozkładana bo mi chodzi o rozkładanie poza autem. Więc muszę mieć coś co się da wyjąć. Gowniak się nie dawał wyjąć z fotelika na spaniu i wiele wiele godzin siedziałam w samochodzie pod domem czytając książki

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A weszłam w link. Dobra to to jest to co ja widziałam jako lupina. A nie to o czym ja piszę że 2w1 do 25 czy tam 36kg.

To odrzuciłam ten kiddy bo mi nie odpowiada forma że jak pałąk idzie do tyłu to od razu się rozkłada... Jednak do tyłu dawałam a to wyciągając a to coś i co? On się tak składa i rozkłada cały czas jak szalony...

Ja już na4. Do 21.01 leżę placki em żeby ta szyjka się utrzymała a później ruszę do sklepów oglądać

w linku masz wszystko max 15 miesięcy,13 kg,83 cm Więc to nie jest ten.Ja mam potem Romer Max fix II do 18 kg, także przesiadka będzie bezproblemowa

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Jakoś ciężko mi się przekonać do fotelików 2w1 według zasady,że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego

Stary 2019-01-06, 21:46   #2362
sQuaara
Zakorzenienie

No właśnie też tak mam!!! Że jak od wszystkiego to do niczego!
Muszę się zainteresować. Póki co Cloud Q wygrywa jakąś pronke może bym wyhaczyla... Wczoraj mnie minęła promocja na fotelik dla młodego do 2giego auta
niby 10% ale jednak!

Stary 2019-01-06, 21:48   #2363
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też tak mam!!! Że jak od wszystkiego to do niczego!
Muszę się zainteresować. Póki co Cloud Q wygrywa jakąś pronke może bym wyhaczyla... Wczoraj mnie minęła promocja na fotelik dla młodego do 2giego auta
niby 10% ale jednak!

ja z fotelikami zaszalałam na Black Friday

Stary 2019-01-06, 22:02   #2364
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:

Do 18 lat!! Całe życie w foteliku i tyłem Ok dobra to tak. O isize chyba faktycznie slyszlam. Budyń ciążowy mi pozwolił myśleć że to model fotelika czy ten fotelik o którym mówisz jest np 0-25? Albo 0-36? Tzn na dłużej a nie na pierwsze miesiące jako tzw lupina? Bo ja o takim mówię. Koleżanka ma taki właśnie chyba 0-25 więc on jej zastępuje fotelik numer 1 (lupine) i numer 2 ( do 25kg/okreslonego wzrostu). Z tego co ona mi pisała to fotelik po okresie lupiny jakoś tam się przestawia (nie wiem czy kwestia regulacji pasów czy wkładka jakąś dla niemowlaka) i w czasie jazdy na płasko może dać tylko jak jest właśnie jako fotelik "drugi". Jak jest na pozycji "lupina" to się nie da...

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Trzeba z tymi ruchami zapytać lekarzy kiedy jest ten moment że musi się ruszać. Mój synek był mało ruchliwy, coś tam kopnal, gdzieś się obrócił ale jednak czułam że się rusza każdego dnia. I jest taki. Moment od którego trzeba tego pilnować.
Za to maluszka tak daje czadu że aż się cieszę że mam łożysko na przodzie bo inaczej by mi chyba pepkiem wyszła

sQ według ostatniej miesiączki mam na 2.05 ale na 2 badaniu prenatalnym babeczka powiedziała żebym sugerowała się już terminem porodu z pierwszego badania prentalnego a tam mi wyszlo że termin jest na 29.04. A tobie jak wychodzi z usg? Tak samo jak z om?

Stary 2019-01-07, 07:14   #2365
sysa09
Zakorzenienie

Heeej, nie śpię od 5, maz poszedl do pracy pierwszy raz po przerwie świątecznej i jakos smutno bez niego. Biore sie za robienie salatki, za godzinkę wybieram sie na badania Wstawajcie

30.06.2018
Stary 2019-01-07, 07:28   #2366
Olusiaa_
Zakorzenienie

ja tez od 5 nie spię :P

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Agata
a od kiedy w ogóle czujesz?
u mnie pierwsze 2 tygodnie odkąd poczułam były nieregularnie

ale później już codziennie, a teraz to max 2-3 h nie czuję, a tak to ciągle rozrabia

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
A możesz mi wytłumaczyć czy spacerówka którą kupuje się osobno różni się od tej którą dają w zestawach? Mam facet tłumaczył że w takiej spacerówce z zestawu dziecko pojeździ krócej niż w takiej która kupuje się typowo jako spacerówkę. Chodzi m.in podobno o to że te spacerówki z zestawu są dedykowane młodszym, lżejszym dzieciom więc w takiej spacerówce dziecko pojeździ krócej.
spacerówki z zestawu sa wielkie, ciezkie i nieporęczne (osobno jest stelaż z wielkimi kołkami i osobno siedzisko) , parę razy ci przyjdzie to ustrojstwo zapakować do auta czy wjechać gdzieś do wąskiego sklepu, to szlag cię trafi

spacerówki kupowane osobno tzw. parasolki składasz dosłownie jak parasol, nie zajmują dużo miejsca, wszedzie sie zmiescisz i są leciutkie !
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 07:40   #2367
mysia1103
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ale żeście się rozpisaly

Jeśli chodzi o wózek to ja mam anex sport do niego dokupie fotelik maxi cosi .

Jesli chodzi o bujaczki to ja mam taki co sam buja , taki do 9 kg. Dwoje poprzednich dzieci tez takie miały i wszystko z nimi w porządku

Ide dzisiaj na krzywą....
Potem musze do pracy podjechac coś podpisać, chyba po drodze cos do jedzenia bede musiala sobie kupić bo padne po drodze

mysia1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 07:41   #2368
Olusiaa_
Zakorzenienie

o własnie, jutro mam wizyte to moze tez juz dostane skierowanie na krzywą
Stary 2019-01-07, 07:49   #2369
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
ja z fotelikami zaszalałam na Black Friday
Ja też chcilaamm.. Wszystko do męża wysłałam. Rabat - 20% no i zapomniał chciał miał nie kupi
Cytat:
sQ według ostatniej miesiączki mam na 2.05 ale na 2 badaniu prenatalnym babeczka powiedziała żebym sugerowała się już terminem porodu z pierwszego badania prentalnego a tam mi wyszlo że termin jest na 29.04. A tobie jak wychodzi z usg? Tak samo jak z om?

Aa ok.
Nie. Ja mam znowu inny tp niż z om

Dzień dobry! Jak się czujemy? Ja już się tak do l4 przyzwyczaiłam że jakbym miała dziś wracać do pracy to bym chyba się zaplakala...

Stary 2019-01-07, 07:52   #2370
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry! Jak się czujemy? Ja już się tak do l4 przyzwyczaiłam że jakbym miała dziś wracać do pracy to bym chyba się zaplakala...
ja od 7 w pracy niestety, ale jeszcze w styczniu chce pojsc na L4
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości