|
|
#2341 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
![]() Dziewczyny trochę się martwię. Od wczoraj nie czuje w ogóle ruchów. Przedwczoraj było ok czułam ale wczoraj i dziś nic. Zjadłam mandarynki zawsze się ruszał a teraz nic. Czy wy również nie czujecie ruchów codziennie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Fotelik prawie 1000 i baza ponad 800 czy jakoś tak. My chyba kupimy ten fotelik. A są foteliki które zapina się tylko w bazę i nie można ich używać bez bazy? Temat fotelików to jeszcze większy hardcor dla mnie jak temat wózków itp... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-01-06 o 17:09 |
||
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata ja czulam regularnia wtygodnie, pozniej prawie 3 dni nic. Wieczorem 3dnia pozyczylam detektor tentna plodu to zaczal kopac i tak jest do tej pory. Gdybym nie miala detektora to bym jechala na ip tego 3 dnia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2343 |
|
Dostojna peema.
|
Ja czuję ruchy codziennie. Pytałam lekarza na prenatalnych, czy może być tak, że nie będę czuła np. 2 dni ruchów dziecka, powiedział, że nie, że jeśli już czułam codziennie wyraźnie to nawet doba kiedy nie czuję nic jest powodem do niepokoju. Ale trzeba też brać pod uwagę, że kobieta może cały dzień być zajęta i po prostu sama nie wiedzieć, że czuje dziecko. Moje ma jakiś tam rytm domowy mam wrażenie, bo wiem, kiedy będzie się ruszać i to się zawsze sprawdza.
|
#2344 |
|
Konto usunięte
|
Agata
A próbowałaś coś słodkiego zjeść, u mnie zawsze działa choćby kostka czekolady? |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Agata, ja nadal czuję ruchy nieregularnie i nie codziennie. Muszę się najlepiej położyć i skupić, żeby poczuć małą. Przy codziennych czynnościach nie ma siły przebicia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2346 |
|
Żona Gargamel
|
Ja dopiero ruchy czuje od może tygodnia ale już codziennie, zazwyczaj kilka razy, najczęściej po jedzeniu i wieczorowe
Butterfly pokaż ten brzuch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata na kiedy masz termin?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86333118]Cześć dziewczyny,
Podczytuje, ale nie mam dzisiaj weny do pisania. W Kauflandzie w promocji lovela po 13,49 zł proszki i płyny, jakby któraś chciała skorzystać. Uleciało mi wczoraj, bo wybierałam się do Rossmanna, a tu w Kauflandzie taka cena to już nigdzie nie chodziliśmy. Dziecko dzisiaj dało mi spać całą noc, nawet siku nie wstawałam i tak się bosko wyspałam. Ja z kosmetyków to co może poleżeć to pewnie wcześniej kupię, a to co ma daty ważności później. Ja mam na liście z kosmetyków dla dziecka tylko hippa żel i bepathen maść (?) jak myślicie warto czy lepiej ten lipomag (?) i w sumie tyle. Na zimę jakiś kremik na buźkę i tyle póki co przewiduję.[/QUOTE] musze isc po lovelke bepanthen jest na odparzenia. przeciw to warto czyms natłuscic jesli dziecko ma skłonnosc(czy chlipakom na lato pod jajkami )nie na sensu stosowania masci z cynkiem jak bephanten czy sudocrem jako "na zaś" szkoda kasy ![]() Cytat:
keter petarda ale drazni mnie ze wlanie przedziałka miedzy nogi jest z tacka i do stolu nie moge dostawic plus nie wiem czy keter ma atesty. slyszalam o ikei 2. nie rozumiem pytania o nowa spacerowke ja mam w domu 2w1 + lekka spacerówke rozwazam zmiane 2w1 na inny model nie wiem tez co z synem zrobic -on nadal wozkowy... no 2 na raz nie popcham ;o Cytat:
Cytat:
mata jest duza,ale kolo 5 mca robi sie za mala nie ma co ![]() co do kolorow to ja uwazam ze im bardziej stonowane to lepiej - lepiej widac zabawki a nie cyrk na kolkach juz z samych puzzli piankowych ![]() plus mozna stonowane kolory spokojnie innych firm kupic nie tylko skiphop takie robi maxicosi to dobra łupina przeciez a co do 18... ja mowilam ze moj tylem bedzie do 18nastki jezdził a tu sie okazuje ze owszem do 18...ale kilo bo pozniej musze obrocic fotelik :Cry: Cytat:
Cytat:
mi lekarz mowil ze mala jest tak mala ze moge jeszcze nie czuc (bylo to kolo 21tc jak miala 400g) i faktycznie - cale usg sie ruszala a ja jej nie czulam. ale czuje juz minimum raz dziennie poloz sie, poodychaj mocno przez nos i tak z 2-3minuty. brzuchem - tak ze nabierajac powietrza wywalasz brzuch jak najbardziej do przodu i puszczasz z wydechem (swoja droga; jak na porodowce ) dotlenisz dziecko na maxa to powinno sie poruszyc - moze poczujesza jak sie masz martwic to wsiadaj w auto i na ip zazwyczaj fotelik ktory jest na baze mozna tez zapiac pasami (tzn nie znam wersji co nie mozna, ale nie znma ich wszystkich:P ) wiec mozesz kupic fotelik bez bazy
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2019-01-06 o 18:12 |
|||||
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Sysa fajny jest ten wózek, moi znajomi mają tylko nie jestem pewna czy ta sama wersja ale wiem że są zadowoleni. Ogólnie Joie to dobra firma.
Ja czuję jakos koło tygodnia ruchy ale nieregularnie, więc jak nie daje o sobie znać to się nie niepokoje bo do tej reguralnosci to pewnie jeszcze trochę... Jezu dziewczyny padam na cycki, chyba się dziś koło 20 położę, zaraz jak moje dziecię zaśnie. Odespać podróż, jutro jeszcze ma wolne ale od wtorku do przedszkola i witaj normalności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aha to jeszcze coś pomyślę Pomyślałam o bepanthenie, bo super natłuszczał mi skórę po tatuażach ![]() Agadzie, Nie ma co się dziwić, każdy chyba byłby padnięty po takiej podróży. |
|
|
|
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no nie zalamujcie mnie ze fotelik z ikei jest do pupy, ja go chce kupic
podoba mi sie ze jest prosty latwy do skladania i sprzataniaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86333485]Aha to jeszcze coś pomyślę
Pomyślałam o bepanthenie, bo super natłuszczał mi skórę po tatuażach ![]() Agadzie, Nie ma co się dziwić, każdy chyba byłby padnięty po takiej podróży.[/QUOTE] sa pewnie rozne bephanteny kwestia czy warto placic jakies 19zl jak mozna 6 ja linomagow zamowilam z 10 kolo 6mż malego i nadal je mamy ![]() ![]() Cytat:
po prostu to taka ciekawostka zanim Twoje dziecko zacznie jesc to wylize kola od wozka albo mopa. pelen luzik
|
|
#2353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Położyłam się i na szczęście poczułam ruchy ale dzisiaj coś delikatnie i krótko. Pewnie bym poczekala do jutra i jak bym nic nie czuła to na ip. Jaka ulga że w ogóle coś poczułam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- sQuaara: czyli po kąpieli lub zmianie pieluchy niczym pupki nie smarować ewentualnie jak zobaczę że są jakieś odparzenia itp to wtedy linomagiem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
chyba coś źle zrozumiałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj kochana ![]() Moje dziecie dzisiaj po raz pierwszy tak mega aktywne. Maz poczul po raz pierwszy kopniaka na dloni, cudowne doswiadczenie ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sq dzieci śpią to mogę na spokojnie odpisać
I-size to jest norma bezpieczeństwa. I jednak czułabym się pewniej i lepiej, gdyby fotelik ją miał. Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z rozkłądaniem dla starszych dzieci, to nie ma nic wspólnego z normami I-size. Tzn. ten fotelik Kiddy evoluna jest ogólnie dość duży, dlatego starcza na dłużej, ale nie mam bladego pojęcia jak wygląda to rozkładanie na płasko jak dzieć jest starszy. Natomiast na pewno producenci i sprzedawcy upierają się,że można go dać na płasko podczas jazdy.Nie widziałam jeszcze na ile jest to płasko, bo dopiero wzięłam się za szukanie, a jeździć po sklepach będę na L4. Mam zamiar wybrać się jakoś w lutym, bo wtedy ma wejść ten lżejszy Concord z I-size i wtedy sobie wszystkie pooglądam, podejmiemy decyzję ![]() Tu jest o tym foteliku https://www.kiddy.de/pl/nosidelka/evoluna-i-size-2.html chociaż jak piszą o zastąpieniu nim gondoli, to chyba jednak przesadzają ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Tak, temat fotelików jest ciężki, ale jak dla mnie to priorytet. Wózki to dla mnie takie pitu pitu, a tu o bezpieczeństwo chodzi. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A co do Sudocremu to u nas zawsze były w paczkach po porodzie, tzw Niebieskich Pudełkach.Takie mini słoiczki. Do tej pory u mnie stoją w szufladzie ![]() Cytat:
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Sudocrem jest świetny na nasze hormonalne wypryski
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zawsze miałam w ciąży
|
|
#2358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale że co szybciej zejdą (?), bo ja wysypana ostatnio strasznie trza spróbować
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86334178]Ale że co szybciej zejdą (?), bo ja wysypana ostatnio strasznie
trza spróbować [/QUOTE]Tak, sudocream swietnie wysusza takie dziady ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Ja przy każdej pieluszce (na starcie to każda to kupa u nas była) smarowalam linomag iem. Linomag natłuszcza. Teraz tylko po kupię. Jak coś się dzieje to u mnie tormentalum. Ale ogólnie coś zasuszajacego więc np bepatnen sudkcrem czy alantan zasypka ![]() Do 18 lat!! Całe życie w foteliku i tyłem Cytat:
czy ten fotelik o którym mówisz jest np 0-25? Albo 0-36? Tzn na dłużej a nie na pierwsze miesiące jako tzw lupina? Bo ja o takim mówię. Koleżanka ma taki właśnie chyba 0-25 więc on jej zastępuje fotelik numer 1 (lupine) i numer 2 ( do 25kg/okreslonego wzrostu). Z tego co ona mi pisała to fotelik po okresie lupiny jakoś tam się przestawia (nie wiem czy kwestia regulacji pasów czy wkładka jakąś dla niemowlaka) i w czasie jazdy na płasko może dać tylko jak jest właśnie jako fotelik "drugi". Jak jest na pozycji "lupina" to się nie da...Ja tak to rozumiałam. Plus to "na płasko" które sie da to kwestia położenia z kąta powiedzmy 90stopni który mają drugie foteliki do kąta tych ok 40 które mają lupiny. Coś jakbyś swój drugi położyła.. Muszę doczytać, chętnie spojrzę w Twój link ![]() Choc z drugiej storny na 90% biorę lupine rozkładana bo mi chodzi o rozkładanie poza autem. Więc muszę mieć coś co się da wyjąć. Gowniak się nie dawał wyjąć z fotelika na spaniu i wiele wiele godzin siedziałam w samochodzie pod domem czytając książki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- A weszłam w link. Dobra to to jest to co ja widziałam jako lupina. A nie to o czym ja piszę że 2w1 do 25 czy tam 36kg. To odrzuciłam ten kiddy bo mi nie odpowiada forma że jak pałąk idzie do tyłu to od razu się rozkłada... Jednak do tyłu dawałam a to wyciągając a to coś i co? On się tak składa i rozkłada cały czas jak szalony... Choc... Nie wiem jakie są mechanizmy w innych ![]() ![]() Ja już na4. Do 21.01 leżę placki em żeby ta szyjka się utrzymała a później ruszę do sklepów oglądać ![]() Fajnie że sobie moglysmy pogadać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Trzeba z tymi ruchami zapytać lekarzy kiedy jest ten moment że musi się ruszać. Mój synek był mało ruchliwy, coś tam kopnal, gdzieś się obrócił ale jednak czułam że się rusza każdego dnia. I jest taki. Moment od którego trzeba tego pilnować. Za to maluszka tak daje czadu że aż się cieszę że mam łożysko na przodzie bo inaczej by mi chyba pepkiem wyszła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w linku masz wszystko max 15 miesięcy,13 kg,83 cm Więc to nie jest ten.Ja mam potem Romer Max fix II do 18 kg, także przesiadka będzie bezproblemowa![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Jakoś ciężko mi się przekonać do fotelików 2w1 według zasady,że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też tak mam!!! Że jak od wszystkiego to do niczego!
Muszę się zainteresować. Póki co Cloud Q wygrywa jakąś pronke może bym wyhaczyla... Wczoraj mnie minęła promocja na fotelik dla młodego do 2giego autaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej, nie śpię od 5, maz poszedl do pracy pierwszy raz po przerwie świątecznej i jakos smutno bez niego. Biore sie za robienie salatki, za godzinkę wybieram sie na badania
Wstawajcie ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez od 5 nie spię :P
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Agata a od kiedy w ogóle czujesz? u mnie pierwsze 2 tygodnie odkąd poczułam były nieregularnie ale później już codziennie, a teraz to max 2-3 h nie czuję, a tak to ciągle rozrabia ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
spacerówki kupowane osobno tzw. parasolki składasz dosłownie jak parasol, nie zajmują dużo miejsca, wszedzie sie zmiescisz i są leciutkie ! |
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ale żeście się rozpisaly
![]() Jeśli chodzi o wózek to ja mam anex sport do niego dokupie fotelik maxi cosi . Jesli chodzi o bujaczki to ja mam taki co sam buja , taki do 9 kg. Dwoje poprzednich dzieci tez takie miały i wszystko z nimi w porządku ![]() Ide dzisiaj na krzywą.... Potem musze do pracy podjechac coś podpisać, chyba po drodze cos do jedzenia bede musiala sobie kupić bo padne po drodze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
o własnie, jutro mam wizyte to moze tez juz dostane skierowanie na krzywą
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcilaamm.. Wszystko do męża wysłałam. Rabat - 20% no i zapomniał chciał miał nie kupi
Cytat:
Nie. Ja mam znowu inny tp niż z om ![]() Dzień dobry! Jak się czujemy? Ja już się tak do l4 przyzwyczaiłam że jakbym miała dziś wracać do pracy to bym chyba się zaplakala... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
ja od 7 w pracy niestety, ale jeszcze w styczniu chce pojsc na L4
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

także trzeba szukać tych z atestami.

podoba mi sie ze jest prosty latwy do skladania i sprzatania

chyba coś źle zrozumiałam 

trza spróbować