|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Dziękuję, wezmę 0-2
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4563 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Typ chce po prostu zwrócić na siebie uwagę. Ciekawe czy na pewno wywaliło mu ten wyrostek czy akurat oglądał "Na dobre i na złe" relacjonując na żywo. Cieszę się, że się nie uginasz. Mnie też czasami jest po prostu żal pana taty, jego głupoty i problemów z nieogarnięciem życia. Ale nauczyłam się też, żeby być twarda i stawiać na swoim. I już nieraz się zdziwił, że mogę się mu postawić i na coś się nie zgodzić. Cytat:
Podczytuję styczniówki i przeraża mnie to niespanie, bóle pleców i skurcze. BTW. Witam się w 28 tc, III trymestr! Moje dziecko jest kalafiorem
|
||||
|
|
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
Tereska, toż to absolutna klasyka tekstów porzuconego chłopa. Myśli że Cię zmiękczy takim sucharem? Pfff.
U mnie ledwo 25 tc ale mentalnie jestem w 3 trymestrze, tzn mam już dość bycia parowozem, chcę moje dżinsy, spać normalnie, jeść normalnie i chodzić normalnie a nie jak pingwin
|
|
|
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkłady poporodowe bella mamma 2 paczki. W razie czego są dostępne w rossmannie. Paczka podkładów na łóżko czy gdziekolwiek 5 sztuk. Mnie nie zalewalo po porodzie. w szpitalu nie uzywalam swoich podkładów. W domu Na lozko przed porodem i po porodzie. Ostatnim razem za dużo ich kupiłam. Poszły dla dziecka do zmiany pieluch. Polecam dla dziecka dużo podkładów kupić. Nam szły hurtowo. Biorę z akuku pakowane po 30 sztuk. Cenowo jeszcze się opłaca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bez tego nie wyobrażam sobie przewijania poza domem. To się zawsze zużyje, ile by nie kupić |
|
|
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie podczytuję tych wątków żeby się nie zrazić ![]() 3 trymestr, ale jak to? Mamusiu...ale nam to leci ![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Chcę zamówić dla siebie na łóżko, ale właśnie mega chłonne w razie wu będę na nich spała przed tp, może zamówię parę sztuk tych aptecznych SeniWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkraczacie już w 3 trymestr? Rany co się dzieje
![]() A te podkłady do przewijania dla dziecka tylko poza domem z nich korzystacie czy w domu też do przewijania dziecka? Bo chyba zrozumiałam (może źle?), że niektóre z was w domu też do przewijania je używają, a patrząc jak często dziecko się przewija to rany hurtownie trzeba by kupić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ufff jestem po usg tarczycy, guzy nie urosły a tego się bardzo bałam, bo w ciąży rosnąć lubią podobno Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-07 o 10:07 |
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W domu też się używa na przewijak, ale zazwyczaj tak się przebiera maluszka, że ten podkład nie brudzi się co przewijanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4570 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja używałam na początku też w domu przy przewijaniu dziecka bo mały lubił sobie zrobić fontannę przy zmianie pieluszki szybkie zasłonięcie, wszystko się wchłonęło, podkład do kosza i z głowy. Gorzej jak refleks zawiódł używałam jednego podkładu aż nie był do zmiany (zasikany albo pobrudzony). Nie po każdej zmianie pieluszki była konieczność wymiany podkładu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4571 |
|
Raczkowanie
|
Ja już 29 tydzień
przerażenie bierze że coraz bliżej, 24.01 mam usg i na podstawie wagi dziecka położna już wyliczy jak duża będzie Maja w 40 tygodniu ![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pokładach przeszlyscie na podpaski to na takie zwykłe np always czy jakieś większe i grubsze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny od poniedziałku 14.01 w Lidlu będą bodziaki po 5zł, spodenki, skarpetki i inne
![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre będą mieć maluszka w domu od miesiąca a ja może będę wtedy siedzieć jak na szpilkach ciekawe która z nas pierwsza, a która ostatnia urodzi u mnie jutro zacznie się 25 tcWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4576 |
|
Rozeznanie
|
Czas leci tak że nawet nie wiem kiedy. I jak jeszcze 3 miesiące brzmią dobrze tak 10-12 tygodni już gorzej.
|
|
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kupy takie mleczne ze latwo brudzilo podkłady.---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Ja biore seni po 5 sztuk, na lozko ( chociaz i tak mamy ochraniacz nieprzemakalny na materacu). W samochodzi tez na koniec dobrze by bylo siadac albo bynajmiej przydadza sie jak wody bedą sie sączyć w drodze na porodówke Jak nie zuzyje przed to po porodzie dla siebie albo dziecka beda.
|
||
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu też używamy. Jak sie zabrudzi to zmieniam podkład tylko. Przy noworodku na prawde się brudzą bo kupa jest jak woda i dziekco potrafi podczas przebierania popuścić. A ile razy recznik po kąpieli zabrudziło Także my mamy taki zestaw z ikei. Przewijak, psujący do tego taki dmuchany materacyk https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/ i na to pokrowiec i na to klade podkład, pokrowiec materialow piore raz na jakis czas w 60 stopniach. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Ja kupie zwykle podpaski w rossmanie albo hebe. Kiedys porownywalam ceny to w rossmmanie taniej a nawet moze jakas promocja sie trafi.
|
||
|
|
|
#4580 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze pytanko o witaminę d3 jak polecacie i używacie dla dzieci?
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dzisiaj 27+3, ale ten czas leci
Z jednej strony już bym chciała być w kwietniu, a z drugiej, żeby młody miał 18 lat i najlepiej sie wyprowadził z domu Co za matka ze mnie będzie...Ja kupiłam w Pepco za 10 zł taką matę do przewijania czy jak to nazwać, wielorazową i mam zamiar stosować jak pojedziemy np. do moich rodziców. Gdybym musiała przewijać w miejscu publicznym, to wtedy te jedorazowe pójdą w ruch, potem do śmieci i narka. Dostałam info, że paczka na mnie czeka, będzie możliwość ocenienia tych pieluch tetrowych i smoczków, które zamówiłam. No i komplet z minky do wózka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A podkłady te: https://www.aptekagemini.pl/podkl-hi...ml-x-30sz.html One mają różną chłonność, do przewijania nie muszą być te super, wiadomo. |
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nigdy tych podkładów nie używałam
kupiłam dwie paczki i mam ponad jedną jeszcze w domu a te co zużyłam to chyba jak kot chorował ale może to faktycznie spoko opcja. W domu kładłam flanelę na przewijak, a poza domem używałam takiej maty nieprzemakalnej. W sumie to ja nie lubię generować dużej ilości śmieci, może dlatego ale w przypadku kupek na pewno się przydają ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ciężko mi ocenić jakość tych pieluch, ale chyba nie jest źle, choć przeświują
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-01-07 o 12:23 |
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to sie tylko zastanawiam jak nasze matki i babki sobie radzily z takimi pieluchami, gdzie takie cienizny mialy trzymac te siuski i kupke i pozniej jeszcze to prac i wyparzac... Teraz to sa na prawde lux czasy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4588 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja dzis byłam oddać mocz na posiew, jakoś zawsze czekam w swojej kolejce póki jeszcze jako tako się czuje. Ale te stare baby to masakra, wiecznie się kłócą między sobą która wchodzi a potem jeszcze jedna 10 minut ☠☠☠☠☠☠☠iła z panią z laba
|
||
|
|
|
#4589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam oglądać czyjeś zakupy ![]() Mnie też rano przywitał kurier ![]() A paczki z allegro już do mnie jadą! http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...7_090308-1.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
szary i błękit Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piękne zakupy ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Ale czas leci strasznie szybko, przeciez my dopiero co zobaczylysmy dwie kreski na tescie a juz polowa 6 miesiaca a niektore i dalej i dzieciaczki szaleja nam w brzuszkach 
jutro to chyba mało co zjem bo mi przełyk chyba odpadnie jak będzie taka zgaga kolejny dzień. Ogólnie delikatną zgagę mam prawie codziennie od kilku tygodni ładnych już, ale te ostatnie dni to jakaś masakra. Jeszcze mi się odbija co jakiś czas to aż mnie wykręca 
Bez tego nie wyobrażam sobie przewijania poza domem. To się zawsze zużyje, ile by nie kupić 

będę na nich spała przed tp, może zamówię parę sztuk tych aptecznych Seni

w 40 tygodniu 

ciekawe która z nas pierwsza, a która ostatnia urodzi 
Z jednej strony już bym chciała być w kwietniu, a z drugiej, żeby młody miał 18 lat i najlepiej sie wyprowadził z domu
kupiłam dwie paczki i mam ponad jedną jeszcze w domu
a te co zużyłam to chyba jak kot chorował