|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
A z tej firmy co łóżeczko też nie ma?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Ja mam tetry premium ale nie pamiętam czy brałam od hubi word ale wysoce prawdopodobne bo robilam u niego zakupy. Fajnie się trzymają, te tanie to szmatki
ale w szafie trzeba mieć lepsze a gorsze tez się zuzyje. Dziecko ulewaniem bardzo niszczy , czasami się tego do prac nie da. Ja miałam na wyjścia takie ladniejsze a w domu zwykle uzywalam. Dziecko kladalam na muslinowej albo flanelowej. Ale ulewane mleko wycietaralam zwykłą biała. Teraz kupie kilka sztuk żeby mieć cos lepszego. Flanelowych dokupie na pewno żeby dziecku było mieciutko. Mam tez bambusowa ale po praniu taka nie fajna się zrobiła. Kolor straciła trochę się wyciągnęła ale dalej jest mięciutka. Jako okrycie na wiosnę super Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-06 o 19:18 |
|
|
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dorwe komputer to będę robić zakupy, dziś już 3 paczki zamówiłam ![]() Pajka czyn honory z nowym wątkiem chociaż tu jeszcze jest troszkę postów do nabicia ![]() Zaczęłam się zastanawiać czy inwestycja w wózek 2w1 ciężki, bo jakby nie patrzeć espiro next taki jest to dobry pomysł... A tyle już szukaliśmy i w sumie zawsze on wygrywal ![]() Młody nas konkretnie skopal przed chwilą, fajnie bo te ruchy w końcu są konkretniejsze i częste Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Na allegro tez są 80x50
U mnie syndrom wicią gniazda również wjechał na pełnej posprzątałam całą sypialnię, zaczęłam pakować torbę do szpitala (tzn wrzuciłam do niej na razie to, co mam już i tak w domu) ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4535 |
|
Raczkowanie
|
Hej
kupiliśmy przez internet łóżeczko padło na chicco dostawie do łóżka next2me.Ale mam zgagę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w nie ten tylko wcześniejszy piątek jeszcze się normalnie zapielam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Dziewczyny a macie na allegro sprawdzona aptekę ? Najlepiej bogato zaopatrzoną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze zakupic dopiero bo o Igorze to wszystkie na szmaty poszly to moze tez jakies te premium zamowie.Cytat:
![]() W sobote wybieramy sie do ikei bo chce komode kupic i juz myske jak to wszystko ulozuc. Czekam na luty kiedy bede praaac i prasowac i ukladac te malusienkie rzeczy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4538 |
|
Raczkowanie
|
OMG, utworzył się już wątek mam WRZEŚNIOWYCH 2019.
Dopiero co czytałam porody tych z 2018 |
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie kombinuje skoro wózek wybrany będzie i dla drugiego maluszka jak coś.Moja mała przedwczoraj mnie skopała, a od tego czasu znów leniwie chyba tak się układa na złość matce, że w ogóle jąnie czućWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zadomowienie
|
Czyli u nas na wątku rządzi teraz allegro smart i ikea
Tak jak kiedyś białe buły i makrela w pomidorach ![]() Cytat:
Ehhh.....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dzisiaj włączyłam na yt kołysankę, bo myślałam że zadziała na tego wywijasa w brzuchu i się trochę uspokoi, bo ostatnio to chyba wogóle nie śpi. Efekt był taki, że ja się zamuliłam, a dziecko bez zmian
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-01-06 o 20:42 |
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam na kolację
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...6_203948-1.jpg W sumie nie chciało mi się już jeść, ale jak obiecałam mężowi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie zmuliłam po obiedzie i koniec z jedzeniem na dzis. Dopchalam babka marmurkowa i tyle... Rano bede meeega glodna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
zakupy na raty fajne tez opcja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadlam chleb z sama mozarella bo tak.mi się olejem rybim odbija ze chyba juz do końca ciąży nie tkne makreli. Mam ochotę na popcorn ale TŻ jak usłyszy będzie się śmiał. Ostatnio spalilam garnek
wiec TŻ robi za mnie. Ostatnio cały tydzień co wieczór jadlam popcorn ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4545 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no spory jest chociaż po brzuchu nie widać :PCytat:
Cytat:
u nas juz nie ma nic śniegu...Cytat:
![]() Co do łózeczka to odkupiliśmy za 50zł, nic nie obgryzione w bardzo dobrym stanie takie klasyczne drewniane ciuchy raczej bede trzymać w kartonach pod biurkiem na którym pewnie położe przewijak , bo niestety nie ma szuflady w łóżeczku. Młody bedzie spał w salonie bu u nas w sypialni nie ma miejsca. Za nie cały rok się przeprowadzamy więc nie chce już za dużo kombinować, nie za bardzo jak zresztą. Ciuszki odkupiliśmy za 250 zł 130 sztuk, czekam aż przyjdą i do tego oczywiście troche nowych już nazbierane wózek chyba bebetto vulcano albo luca .
|
|||||
|
|
|
#4546 |
|
Rozeznanie
|
My dziś też poczynilismy zamówienie od hubiego kupiłam pieluchy takie jak wrzucała cocolinea i dorzucilam 3pak myśli owych smoczek butelkę prześcieradelka szczotkę do włosów kocyk i się uzbieralo 300zl ale pomału odchaczam z listy.
Pajka możesz zakładać kolejna część. My mieliśmy gości więc też mieliśmy dobre rzeczy na kolacje sałatkę cezar i mini pizzerinki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przede wszystkim małemu jest w niej wygodnie, a przynajmniej tak wygląda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czas leci strasznie szybko, przeciez my dopiero co zobaczylysmy dwie kreski na tescie a juz polowa 6 miesiaca a niektore i dalej i dzieciaczki szaleja nam w brzuszkach ![]() Fajnie sie nazywa ten syndrom wicia gniazda, nawet nie wiedzialam, ze przygotowywanie dla malucha domku sie wlasnie tak nazywa ![]() Wiecie co, dzis po raz pierwszy synek kopnal mi w reke niesamowite uczucie znaczy sie czuje kopniaki od srodka ale po raz pierwszy zobaczylam Moze to dlatego, ze leze na lewym boku zawsze a on wlasnie sobie lewy bok upodobal i albo kopie na dole albo wlasnie w ten lewy bok, a dzis kopnal w prawy Chyba juz zaczyna mu sie przestrzen na harce zmniejszac ![]() A moj szanowny malzonek poinformowa mnie dzis, ze ma atak woreczka zolciowego i ze jedzie do szpitala, pozniej zdawal mi relacje z tego co sie dzialo, ale zeby zapytal o mnie czy o dziecko to juz go przeroslo. W sumie to juz 3 tygodnie go nie interesuje jak sie czuje i przede wszystkim jak jego dziecko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
To może nie mam co sobie też burzyć koncepcji tylko też iść w ten espiro next.
Jestem w ferworze allegro i mam pytanie, bo pamiętam, że polecalyscie smoczki love 0-2m, czemu akurat te a nie 0-3m, różnie się czymś? Hubiworld ma jedne i drugie i nie wiem które kliknąć, bo jak wezmę 0-2m to nie będę mieć smoczka na trzeci miesiąc? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Gacie poporodowe jednorazowe pakowane po 5 szt czy te niby wielorazowe siateczkowe po 2 szt pakowane? Byłam przekonana, że z grubsza już sie was oczytałam co i jak i nagle pustka w głowie jak mam kliknąć
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-06 o 22:32 |
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
Ja wzięłam te 0-2 ale czemu- nie wiem
Może wzór mi się spodobał....Gacie wzięłam jednorazowe, żeby tylko wyrzucić do kosza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
i one są wielorazoweWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro to chyba mało co zjem bo mi przełyk chyba odpadnie jak będzie taka zgaga kolejny dzień. Ogólnie delikatną zgagę mam prawie codziennie od kilku tygodni ładnych już, ale te ostatnie dni to jakaś masakra. Jeszcze mi się odbija co jakiś czas to aż mnie wykręca
|
|
#4556 |
|
Raczkowanie
|
Borze sosnowy, znów padłam o 20tej, a teraz spać nie mogę. Pół godziny się czaiłam jak wyjść z łóżka i nie obudzić córki, ale oczywiście się nie udało. No i właśnie zrobiłam jej owsiankę. O drugiej w nocy. Oczywiście sama też zjadłam
Dzień dobry w poniedziałek <3
|
|
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie osiagnal swoj cel, jest mi go zal... ale sie nie ugne, albo tu przychodzi albo to jest koniec.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
mowila tez, zezwykly kisiel i mleko tez pomagaja. Ja mialam na poczatku ciazy mega zgage, ale teraz sie juz uspokoilo odkpukac.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego staram się chodzić spać najwcześniej o północy i nie dosypiać popołudniami. Tylko wtedy jestem w stanie pospać przynajmniej do tej 6. Aczkolwiek zdarzają się wyjątki
![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Tereska jak to? Wypisywał Ci, że chce umrzeć? Super wyczucie w stosunku do kobiety w ciąży, która nie powinna być narażona na stres. A Ty non stop się przez niego denerwujesz. Jak jest taki biedny, osaczony przez wszystkich dookoła, to niech może się otrząśnie i zacznie robić dojrzałe i mądry rzeczy. Już dawno powinien być przy Tobie i Cie wspierać. A teraz chce wzbudzić listość? Jakoś go nie żałuję
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-01-07 o 06:27 |
|
|
|
#4559 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na zgagę zawsze rennie można wziąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

A z tej firmy co łóżeczko też nie ma?
ale w szafie trzeba mieć lepsze a gorsze tez się zuzyje. Dziecko ulewaniem bardzo niszczy , czasami się tego do prac nie da. Ja miałam na wyjścia takie ladniejsze a w domu zwykle uzywalam. Dziecko kladalam na muslinowej albo flanelowej. Ale ulewane mleko wycietaralam zwykłą biała. Teraz kupie kilka sztuk żeby mieć cos lepszego. Flanelowych dokupie na pewno żeby dziecku było mieciutko. Mam tez bambusowa ale po praniu taka nie fajna się zrobiła. Kolor straciła trochę się wyciągnęła ale dalej jest mięciutka. Jako okrycie na wiosnę super

np tetry kosztowały mnie 70 groszy mniej na sztuce. Także polecam usiąść przed kompem i porównywać sprzedawców.

dorwe komputer to będę robić zakupy, dziś już 3 paczki zamówiłam 

posprzątałam całą sypialnię, zaczęłam pakować torbę do szpitala (tzn wrzuciłam do niej na razie to, co mam już i tak w domu) 

Docelowo rzeczy na zaś przełożę do naszej szafy, a majty i skarpety młodego będą w koszyczkach i chyba dorobimy półkę. A szuflady będą znów dla dzidziusia 

chyba tak się układa na złość matce, że w ogóle jąnie czuć
Ehhh.....

wiec TŻ robi za mnie. Ostatnio cały tydzień co wieczór jadlam popcorn 
26.08.2017

Może wzór mi się spodobał....
jutro to chyba mało co zjem bo mi przełyk chyba odpadnie jak będzie taka zgaga kolejny dzień. Ogólnie delikatną zgagę mam prawie codziennie od kilku tygodni ładnych już, ale te ostatnie dni to jakaś masakra. Jeszcze mi się odbija co jakiś czas to aż mnie wykręca