Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-07, 13:43   #2431
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
dziękuję No mnie second handy ratują pod tym względem.

dziękuję

Dziękuję bardzo No myślę, że to taki fajny styl, przynajmniej mi się podoba, cieszę się, że komuś jeszcze. Mało różnokolorowych rzeczy ale to będzie pewnie spore ułatwienie przy praniu, nie będzie farbowania. Jak ktoś ma w mieście fajne lumpeksy to naprawdę warto odwiedzić, bo to głównie jakieś z Niemiec i Anglii ciuchy chyba a tam przecież są fajne firmy.

Jeżeli chodzi o mnie, to można dodać imiona do 1 postu, u mnie się już nic w tej kwestii nie zmieni. Czasem zagaduję tż, czy tak zostaje ten Staś, ale zawsze dochodzimy do wniosku, że tak. ^^
W zwierzątka też super! Bardzo mi się Wildboy styl podoba! przypomniałas mi że mam schiwana bluzę w "za duże" i chyba już jej czas!!
Ja jak trafiam do losowych lumpkow to są raz ze mocno używane rzeczy dwa że np spodenki po 15, jakieś body za 9...
Niby nie dużo to 9 ale wolę nowe z pepco za 9 zwykle niż takie które jednak wyglądanjak psu z gardła a jest z hm..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-01-07, 13:49   #2432
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
W zwierzątka też super! Bardzo mi się Wildboy styl podoba! przypomniałas mi że mam schiwana bluzę w "za duże" i chyba już jej czas!!
Ja jak trafiam do losowych lumpkow to są raz ze mocno używane rzeczy dwa że np spodenki po 15, jakieś body za 9...
Niby nie dużo to 9 ale wolę nowe z pepco za 9 zwykle niż takie które jednak wyglądanjak psu z gardła a jest z hm..

No jeśli jest słaba jakość i do tego wysoka cena to bez sensu. Ja celuję w takie z jak najniższymi cenami, najlepiej na wagę i patrzę na jakość, w większości kupuję rzeczy jak nieużywane a nawet z metkami (choć to drugie to oczywiście rzadkość). Kwestia tego, że to było używane w ogóle mnie nie rusza, bo sama ubieram się w second handach od wieeelu lat, ciuchy swoje też jak mi się znudzą to przekazuję dalej. Ba, nawet w rodzinie teraz jak są maluchy to z ich mamami sobie przekazujemy rzeczy po nich, ja jestem tu akurat ostatnia w "kolejce", więc te rzeczy, które dostałam i które sama kupuję trafią do wspólnego dużego kartonu i przydadzą się, gdy trafi się następna "partia" dzieci .

Ale ogólnie w Białymstoku mam wrażenie, że jest dużo ciekawych szmat na wagę. Na wycenę też, ale tam chodzę głównie jak jest np. -50%
Stary 2019-01-07, 14:00   #2433
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
ja tez od 5 nie spię :P

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Agata
a od kiedy w ogóle czujesz?
u mnie pierwsze 2 tygodnie odkąd poczułam były nieregularnie

ale później już codziennie, a teraz to max 2-3 h nie czuję, a tak to ciągle rozrabia

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

spacerówki z zestawu sa wielkie, ciezkie i nieporęczne (osobno jest stelaż z wielkimi kołkami i osobno siedzisko) , parę razy ci przyjdzie to ustrojstwo zapakować do auta czy wjechać gdzieś do wąskiego sklepu, to szlag cię trafi

spacerówki kupowane osobno tzw. parasolki składasz dosłownie jak parasol, nie zajmują dużo miejsca, wszedzie sie zmiescisz i są leciutkie !
Ruchy pierwsze poczułam między 18-19 tygodniem a dziś jestem 24+0. Na szczęście wczoraj wieczorem poczułam ruchy i dziś rano również. Nawet udało mi się coś nagrać także już jestem spokojna.
Kwestie wózka muszę przemyśleć z tż. Sklaniamy się ku bebetto ale u nich chyba nie można kupić samej gondoli. No nic muszę poczytać i przedyskutowac.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Ja też chcilaamm.. Wszystko do męża wysłałam. Rabat - 20% no i zapomniał chciał miał nie kupi Aa ok.
Nie. Ja mam znowu inny tp niż z om

Dzień dobry! Jak się czujemy? Ja już się tak do l4 przyzwyczaiłam że jakbym miała dziś wracać do pracy to bym chyba się zaplakala...

A na kiedy Ci wychodzi termin porodu inny niż z om?

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Ale ludzi dzisiaj w Przychodni
Mam wybrane na allegro pieluszki tetrowe, flanelowe i bambusowa Szukacie juz?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja chyba kupuje w smyku te z motherhood. Piszą że dobre jakościowe i z atestem. Może znajdę je gdzieś taniej. Kupujesz u jakiegoś konkretnego sprzedawcy? Dziewczyny pisały o tym hubiworld. Na fb w grupie też jest polecany więc może do niego zajrzę.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Dzień dobry!! Zaraz uciekam do pracy a o 17-30 wizyta prosze o kciuki ���� obysmy sie dowiedzieli dzis jaka płeć
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Ja właśnie dzisiaj wróciłam do pracy po dwóch tygodniach home office przeplatanego ze świętami. Normalnie nie mogłam się wyszykować rano, zajęło mi to dwa razy dłużej niż zazwyczaj. Też chcę już L4!

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Kciuki!

Kochana to czemu nie pójdziesz na l4? Ja przyznam szczerze że na l4 siedzę prawie od samego początku ciąży

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:00   #2434
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Właśnie przyszedł dresik z Aliexpress cudowny! Załącznik 7657034

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
Cudownosci Jaki rozmiar?
Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
a mi inna mama poleciła

Dziewczyny dzięki za kciuki, już po prenatalnych, wszystko idealnie i drugi lekarz też widział dziewczynke więc chyba mogę się cieszyć
I kupowac !!!!

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:03   #2435
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam już od kilku dni w domu, też na Allegro kupiłam leżą w szafie, lubię na nie patrzeć Powiwm Wam dziewczyny, że chociaż może mam momenty, że brakuje mi pracy "w ludziach" to jak już od roku pracuję zdalnie to, szczególnie zimą, chyba bym właśnie się zapłakała gdybym musiała wrócić na etat. Niby w planie mam powrót do jakiejś firmy, ale na razie jest po prostu super tak, jak jest. Właśnie sobie wstałam, jem śniadanie w łóżku, zaraz się ubiorę i może przejadę do jakiegoś szmateksu, wrócę, zrobię obiad, popracuję z 3 godziny. Najlepsze jest to, że nie muszę właśnie zrywać się rano żeby jechać do pracy, zawsze mogę wszystko załatwić jak chcę. Jedyny minus to to, że pracuję teraz na umowach zleceniach, ale uznałam, że w wieku 25 lat jeszcze jest to dopuszczalne,bo i tak lepiej zarobie niż na etacie i sobie odkładam. Ale cóż, po urodzeniu młodego będę musiała pomyśleć o pracy na etacie, żeby mi się odkladalo co do emerytury a co do krzywej cukrowej to mi się całkiem fajnie ułożyło, bo będę ją robić z tż, on też musi i razem pójdziemy chyba zawsze raźniej

A czym się zajmujesz? mnie by się przydała taka zdalna robota jak urodzę małego

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia1103 Pokaż wiadomość
Właśnie wypilam glukoze, powiem Wam , ze nawet całkiem smaczna lekko cytrynowa, nie byla zbyt mocno słodka , tylko duzo jej ...250 ml.. blee . Teraz czekam do 10.30 na kolejne pobranie krwi.

Trzymam kciuki za dobre wyniki

Stary 2019-01-07, 14:04   #2436
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość

[/URL]
Jestem copywriterem
Stary 2019-01-07, 14:04   #2437
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
No jeśli jest słaba jakość i do tego wysoka cena to bez sensu. Ja celuję w takie z jak najniższymi cenami, najlepiej na wagę i patrzę na jakość, w większości kupuję rzeczy jak nieużywane a nawet z metkami (choć to drugie to oczywiście rzadkość). Kwestia tego, że to było używane w ogóle mnie nie rusza, bo sama ubieram się w second handach od wieeelu lat, ciuchy swoje też jak mi się znudzą to przekazuję dalej. Ba, nawet w rodzinie teraz jak są maluchy to z ich mamami sobie przekazujemy rzeczy po nich, ja jestem tu akurat ostatnia w "kolejce", więc te rzeczy, które dostałam i które sama kupuję trafią do wspólnego dużego kartonu i przydadzą się, gdy trafi się następna "partia" dzieci .

Ale ogólnie w Białymstoku mam wrażenie, że jest dużo ciekawych szmat na wagę. Na wycenę też, ale tam chodzę głównie jak jest np. -50%
No właśnie muszę znaleźć coś gdzie warto chodzić sCzrgolbie że do centrum mam 30min autem zrobię rozeznanie.
Cytat:
Ruchy pierwsze poczułam między 18-19 tygodniem a dziś jestem 24+0. Na szczęście wczoraj wieczorem poczułam ruchy i dziś rano również. Nawet udało mi się coś nagrać także już jestem spokojna.
Kwestie wózka muszę przemyśleć z tż. Sklaniamy się ku bebetto ale u nich chyba nie można kupić samej gondoli. No nic muszę poczytać i przedyskutowac.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

A na kiedy Ci wychodzi termin porodu inny niż z om?

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Ja chyba kupuje w smyku te z motherhood. Piszą że dobre jakościowe i z atestem. Może znajdę je gdzieś taniej. Kupujesz u jakiegoś konkretnego sprzedawcy? Dziewczyny pisały o tym hubiworld. Na fb w grupie też jest polecany więc może do niego zajrzę.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Kochana to czemu nie pójdziesz na l4? Ja przyznam szczerze że na l4 siedzę prawie od samego początku ciąży

Ja mam termin z usg na 3.05. Wg Om ciężko określić bo to był mój 4cykl po pierwszym @po porodzie. Każdy jeden inny. Jeden 19 inny 32 dni... W teorii biorąc średnia by było jakoś 29.04. Ale 3.05 z usg + znam datę zapłodnienia

W pierwszej ciazy też miałam to z usg. Bo mialam (mam? ) krótkie cykle i z ok było 12.02 ale ciaza była starsza i TP 8.2 w karcie ciąży urodziłam 3.2

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-07, 14:06   #2438
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
a mi inna mama poleciła

Dziewczyny dzięki za kciuki, już po prenatalnych, wszystko idealnie i drugi lekarz też widział dziewczynke więc chyba mogę się cieszyć
Gratki. Dużo dziewczynek u nas na wątku

Stary 2019-01-07, 14:07   #2439
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
W ogóle to mój małżonek wraca dziś z krótkiej delegacji w Niemczech, lepiej żeby mi przywiózł jakieś czekolady Milki jak nie chce mieć afery w domu

Mi zawsze przywozi z orzechami czekoladki

Cytat:

Też dzisiaj u niego zamówiła parę rzeczy, w tym pieluchy, zobaczymy co przyjdzie

Cytat:

Mi też

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
No właśnie muszę znaleźć coś gdzie warto chodzić sCzrgolbie że do centrum mam 30min autem zrobię rozeznanie.

Jak coś znajdzie to będę wdzięczna za namiary Raz w tygodniu jestem we Wro.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:09   #2440
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Sysa, na Ali wybrałam 3m, na metce jest 70 cm, a według mnie to około 62 cm

patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:11   #2441
sQuaara
Zakorzenienie

Kiedyś kawa czy coś! Szczególnie że chyba od mojej storby wjeżdżasz

Będę szukać. Podobno na przeciwko renomy jest fajny.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Sysa, na Ali wybrałam 3m, na metce jest 70 cm, a według mnie to około 62 cm

Tam 3m zawsze jest 70 chyba 12 czy 18 to 100....z rzeczywistością nic wspólnego. Dobrze czytać feedback. Ludzie często piszą "pasuje AN 74"a widsc co zamówili

Stary 2019-01-07, 14:14   #2442
Lilly Greace
Dostojna peema.

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336709]Mi zawsze przywozi z orzechami czekoladki

[/QUOTE]

Stary 2019-01-07, 14:20   #2443
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]Tam 3m zawsze jest 70 chyba 12 czy 18 to 100....z rzeczywistością nic wspólnego. Dobrze czytać feedback. Ludzie często piszą "pasuje AN 74"a widsc co zamówili

A widzisz, nie wiedziałam dotychczas zamawiałam ubranka dla córki od 5 roku życia i też zawsze feedback sprawdzałam. Jak była malutka to nie odkryłam jeszcze Ali. Wzięłam po prostu najmniejszy rozmiar mam jeszcze kilka rzeczy zamówionych. No i właśnie dostałam smsa, że paczka czeka w paczkomacie kolejne rzeczy przyszły

patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:28   #2444
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

Elsabel znasz coś?

Niestety nie, zupełnie nie mam rozeznania w lumpkach, bo większość ciuchowych zakupów do tej pory robiłam online Jak już będę miała więcej czasu to planuję czegoś poszukać.
Cytat:
W ogóle to mój małżonek wraca dziś z krótkiej delegacji w Niemczech, lepiej żeby mi przywiózł jakieś czekolady Milki jak nie chce mieć afery w domu

Koniecznie! Jak to tak wrócić z delegacji bez niczego słodkiego Też byłam kilka razy służbowo w Niemczech to pełną reklamówkę słodyczy przywiozłam, normalnie jakby w Polsce nie było słodyczy

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:31   #2445
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie muszę znaleźć coś gdzie warto chodzić sCzrgolbie że do centrum mam 30min autem zrobię rozeznanie. Ja mam termin z usg na 3.05. Wg Om ciężko określić bo to był mój 4cykl po pierwszym @po porodzie. Każdy jeden inny. Jeden 19 inny 32 dni... W teorii biorąc średnia by było jakoś 29.04. Ale 3.05 z usg + znam datę zapłodnienia

W pierwszej ciazy też miałam to z usg. Bo mialam (mam? ) krótkie cykle i z ok było 12.02 ale ciaza była starsza i TP 8.2 w karcie ciąży urodziłam 3.2

To mi z daty zapłodnienia wychodzi 2 lub 3 maj.
Z pierwszego usg prentalnego 29.04
a z om wychodzi 2.05. Może urodzimy w tym samym dniu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-07, 14:34   #2446
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:

Koniecznie! Jak to tak wrócić z delegacji bez niczego słodkiego Też byłam kilka razy służbowo w Niemczech to pełną reklamówkę słodyczy przywiozłam, normalnie jakby w Polsce nie było słodyczy

Jak ja Cię rozumiem, też bym tak robiła ze Stanów wiozłam kilogramy słodyczy xD i innych rzeczy oczywiście. Mieliśmy z tż dwie duże walizki i dwa podręczne i we wszystkim był nadbagaż.
Stary 2019-01-07, 14:41   #2447
Konto usunięte

Cytat:
Kiedyś kawa czy coś! Szczególnie że chyba od mojej storby wjeżdżasz

Będę szukać. Podobno na przeciwko renomy jest fajny.

Nie wiem czy to do mnie, czy nie do mnie, ale jeśli do mnie to bardzo chętnie Z kawą u mnie ciężko, ale herbatkę albo gorącą czekoladę, chętnie

Cytat:

Ale te Niemiecki są lepsze

Cytat:
Jak ja Cię rozumiem, też bym tak robiła ze Stanów wiozłam kilogramy słodyczy xD i innych rzeczy oczywiście. Mieliśmy z tż dwie duże walizki i dwa podręczne i we wszystkim był nadbagaż.

My z Hiszpania targaliśmy słodycze, bo TŻ miał mało bagażu to było gdzie dopakować
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:41   #2448
AgataAgata9090
Zadomowienie

Laski dodałybyście coś jeszcze do tej listy? Oczywiście tu skupiłam się tylko na maluchy. Muszę zrobić jeszcze listę dla siebie. Doradzcie Resized_20190106_144956.jpegResized_20190106_145003.jpeg

Stary 2019-01-07, 14:46   #2449
Konto usunięte

Mi znowu nawalają plecy i leżę, bo tylko na boku przechodzi. Oby po porodzie minęło.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Laski dodałybyście coś jeszcze do tej listy? Oczywiście tu skupiłam się tylko na maluchy. Muszę zrobić jeszcze listę dla siebie. Doradzcie Załącznik 7657063Załącznik 7657064

Laktatora nie kupujesz? Ja zamówiłam termometr elektroniczny dla ułatwienia sobie sprawy.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

A wiecie czy ten sterylizator to niezbędna rzecz? Nie wystarczy wyparzyć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-07, 14:48   #2450
AgataAgata9090
Zadomowienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336889]Mi znowu nawalają plecy i leżę, bo tylko na boku przechodzi. Oby po porodzie minęło.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Laktatora nie kupujesz? Ja zamówiłam termometr elektroniczny dla ułatwienia sobie sprawy.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

A wiecie czy ten sterylizator to niezbędna rzecz? Nie wystarczy wyparzyć?[/QUOTE]Znam to skądś. Od kilkunastu dni bolą mnie plecy i ból promieniuje do lewego posladka. Przeszywajacy okropny ból. Probowalas iść na masaż???

Laktator będzie na mojej liście masz jakis wybrany? sterylizator zapisałam, ale chyba będę wyparzac. Również z chęcia przeczytam opinie dziewczyn na ten temat

Stary 2019-01-07, 14:49   #2451
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Smerfetka gratuluję potwierdzenia córeczki 😊😊 a wiesz już gdzie będziesz rodziła?? Ja mówiłam o tym Rybniku, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać. Niby chodzę do lekarza, który tam pracuje. No nie wiem.

Lilly super ciuszki. Ja jutro jadę do lumpka. Będzie wyprzedaż. Mam dużo ciuszków dla małej, ale chciałabym synka obkupić. Zobaczymy.
Do jakiego lekarza chodzisz tak z ciekawości?
Chciałam w klinice w Kato ale już 2 osoby mi poleciły Żory więc rozważam bo bliżej i bez kombinowania, ale jeszcze będę rozpytywać

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Smerfetka u nas tez kończą projekt budowlany, trochę na to schodzi bo 2 miesiące robili koncepcje, potem poprawki...ciekawe ile trzeba będzie czekać na pozwolenia
Noo trwa to wszystko, u nas też gdzieś 2 miechy... Mam nadzieję że z pozwoleniami pójdzie gładko, na szczęście wszystkie przyłącza są i nie trzeba nic ciągnąć itd... Znajomym już rok kanalizacje ciągną

Cytat:
Gratki. Dużo dziewczynek u nas na wątku

a wśród moich bliskich koleżanek tylko baby, 6:0, teraz będzie 7:0

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:50   #2452
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Do jakiego lekarza chodzisz tak z ciekawości?
Chciałam w klinice w Kato ale już 2 osoby mi poleciły Żory więc rozważam bo bliżej i bez kombinowania, ale jeszcze będę rozpytywać

Noo trwa to wszystko, u nas też gdzieś 2 miechy... Mam nadzieję że z pozwoleniami pójdzie gładko, na szczęście wszystkie przyłącza są i nie trzeba nic ciągnąć itd... Znajomym już rok kanalizacje ciągną

To u mnie na odwrot chłopcy
W której klinice w Kato? Tam na Łubinowej? Tej prywatnej?

Stary 2019-01-07, 14:53   #2453
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
To u mnie na odwrot chłopcy
W której klinice w Kato? Tam na Łubinowej? Tej prywatnej?

si
żona kuzyna tam miała na NFZ 2 porody i strasznie chwaliła

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 14:53   #2454
Konto usunięte

Cytat:
Znam to skądś. Od kilkunastu dni bolą mnie plecy i ból promieniuje do lewego posladka. Przeszywajacy okropny ból. Probowalas iść na masaż???

Laktator będzie na mojej liście masz jakis wybrany? sterylizator zapisałam, ale chyba będę wyparzac. Również z chęcia przeczytam opinie dziewczyn na ten temat

Dokładnie, właśnie taki. Mnie nigdy plecy nie bolały, a teraz dramat raz na jakiś czas. Myślę, że mi dziecko czasem coś tam uciska, bo dzisiaj nie czuję ruchów to pewnie znowu gdzieś głębiej leży i dlatego.

Chciałam z Medela, ale ta cena, mąż mnie zamorduje jak za tyle kupię, więc raczej wezmę Canpola Easystart - znajome miały i były zadowolone.
Stary 2019-01-07, 14:57   #2455
Monia858585
Rozeznanie

Smerfetka ja chodzę do Szymona Chlubka. Jestem bardzo zadowolona. Bez krempacji mogę o wszystko zapytać, porozmawiać.

Słyszałam dobre opinie na temat tej kliniki na Łubinowej w Katowicach.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

A Co do sterylizatora do butelek. Ja osobiście nie miałam. Teraz też nie zamierzam kupować. Wyparzałam butelki i było ok 😀😀
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-07, 15:02   #2456
Lilly Greace
Dostojna peema.

Smerfetka, to u Ciebie naprawdę same dziewczyny w najbliższym otoczeniu

U mnie wśród najbliższej rodziny i znajomych, licząc już z moim sralkiem, będą dwie dziewczynki i trzech chłopców. No i pewnie najbliższy rok-dwa też przyniosą jakieś nowe dzieciaki, bo akurat dużo bliskich znajomych w takim wieku i po ślubie 2-3 lata.
Stary 2019-01-07, 15:03   #2457
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość

A Co do sterylizatora do butelek. Ja osobiście nie miałam. Teraz też nie zamierzam kupować. Wyparzałam butelki i było ok 😀😀

Tak też myślałam to nie kupuję

Kiedyś tu pisałam, że mieszkam u męża i muszę zmienić przychodnię i co się okazało, że tutaj braki personalne i nie przyjmują nowych deklaracji i tak od listopada. Dołuje mnie to, że z takim małym dzieckiem będę musiała dojeżdżać do sąsiadujących miast, bo co zrobię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-07, 15:11   #2458
AgataAgata9090
Zadomowienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336951]Dokładnie, właśnie taki. Mnie nigdy plecy nie bolały, a teraz dramat raz na jakiś czas. Myślę, że mi dziecko czasem coś tam uciska, bo dzisiaj nie czuję ruchów to pewnie znowu gdzieś głębiej leży i dlatego.

Chciałam z Medela, ale ta cena, mąż mnie zamorduje jak za tyle kupię, więc raczej wezmę Canpola Easystart - znajome miały i były zadowolone.[/QUOTE]To pocieszę Cię. Nie jesteś sama. Staram się nie dźwigać nic i mało robić bo jak np posprzątam i długo stoję to wieczorem czuję się jak połamana.
No cena powala. Ja zobaczę. Jeszcze nic nie kupuję. Muszę dokładnie posprawdzac co najlepsze, wam troszkę potruć co gdzie i za ile a potem dopiero kupię

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
si
żona kuzyna tam miała na NFZ 2 porody i strasznie chwaliła
Dziewczyny ze śląska. Macie jakieś doświadczenie z placówkami na nfz? Bo na Łubinowej cena zaporowa. Tż by mnie wyśmiał

Edytowane przez AgataAgata9090
Czas edycji: 2019-01-07 o 15:09
Stary 2019-01-07, 15:12   #2459
Konto usunięte

Cytat:
To pocieszę Cię. Nie jesteś sama. Staram się nie dźwigać nic i mało robić bo jak np posprzątam i długo stoję to wieczorem czuję się jak połamana.
No cena powala. Ja zobaczę. Jeszcze nic nie kupuję. Muszę dokładnie posprawdzac co najlepsze, wam troszkę potruć co gdzie i za ile a potem dopiero kupię

Ja też ani nie dźwigam ani nic. Tyle pocieszające, że mnie ten ból dopada raz na jakiś czas, ale i tak mi daje popalić. Ty masz gorzej jak codziennie wieczorem cię męczysz.
Stary 2019-01-07, 15:23   #2460
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Laski dodałybyście coś jeszcze do tej listy? Oczywiście tu skupiłam się tylko na maluchy. Muszę zrobić jeszcze listę dla siebie. Doradzcie Załącznik 7657063Załącznik 7657064

Ja mam na liście jeszcze: elektroniczną nianię, matę edukacyjną i poduszkę motylek do wózka

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336889]Mi znowu nawalają plecy i leżę, bo tylko na boku przechodzi. Oby po porodzie minęło.

A wiecie czy ten sterylizator to niezbędna rzecz? Nie wystarczy wyparzyć?[/QUOTE]

Współczuję, też mam problemy z plecami, szczególnie jak w pracy się zapomnę i siedzę długo w jednej pozycji boli mnie ten dolny odcinek, aż czasem ciężko wstać
Ja sterylizatora ani podgrzewacza do butelek nie kupuję. Liczę, że wrzątek załatwi sprawę

Cytat:

Girls power! W moim otoczeniu jest raczej po równo chłopców i dziewczynek.

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości