|
|
#2461 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Ból pleców jest najgorszy. Mnie neurolog już dawno ostrzegał, że będzie coraz gorzej i z dnia na dzień widzę, że nie rzucał słów na wiatr. Na razie mam dużo energii więc piorę, porządkuję itp. bo boję się, że w 8-9 miesiącu to nie będę dała rady się ruszać serio. :/ Także rozumiem wszystkie dziewczyny, które cierpią przez ból pleców w ciąży.
|
#2462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja pilnie szukam aukcji Newborn i 3m Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne ciuszki, większość w moim guście ![]() [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336879]Nie wiem czy to do mnie, czy nie do mnie, ale jeśli do mnie to bardzo chętnie Z kawą u mnie ciężko, ale herbatkę albo gorącą czekoladę, chętnie ![]() Ale te Niemiecki są lepsze My z Hiszpania targaliśmy słodycze, bo TŻ miał mało bagażu to było gdzie dopakować [/QUOTE]nooo niemieckie maja inny smak, zdecydowanie. Chemia niemiecka też jest lepszej jakości ![]() [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336889]Mi znowu nawalają plecy i leżę, bo tylko na boku przechodzi. Oby po porodzie minęło. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Laktatora nie kupujesz? Ja zamówiłam termometr elektroniczny dla ułatwienia sobie sprawy. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- A wiecie czy ten sterylizator to niezbędna rzecz? Nie wystarczy wyparzyć?[/QUOTE] totalnie zbędna. Zawsze wyparzałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja niby z woj. śląskiego, ale nie śląska, ale w sumie tak chciałam ogolnoe- to,że szpital na NFZ to wcale nie znaczy,że gorzej. U nas w mieście szpitale państwowe są lepsze niż klinika prywatna, soł... trzena sprawdzać i pytać,żeby dobrze trafić
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86336889]Mi znowu nawalają plecy i leżę, bo tylko na boku przechodzi. Oby po porodzie minęło.
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Laktatora nie kupujesz? Ja zamówiłam termometr elektroniczny dla ułatwienia sobie sprawy. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- A wiecie czy ten sterylizator to niezbędna rzecz? Nie wystarczy wyparzyć?[/QUOTE]Wystarczy. Temometr jeśli elektryczny to z końcówką do ucha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
z końcowką to do ucha. A na elektroniczne podczerwień też są ok
![]() Dziewczyny tak się zastanawiam nad tym kokonem. Początkiem 2016 nie był "modny", ale znane mi mamusie z 2017 r już je miewały. Ma któraś z Was z nimi dosiadczenie? Squaara? Kurczaki no zastanawiam się nad nim w kontekście SIDS. Bo skoro nie są poecane żadne ochraniacze do łóżeczka, które i tak jest sporą przestrzenią, to co z takim zamkniętym,małym kokonem?
|
#2466 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Dzięki
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my bardzo długo szukaliśmy działki, 2-3 lata,miała być w konkretnej lokalizacji. W momencie zwątpienia szukałam domu, ale żaden nie spełniał naszych oczekiwań. Jednak uważam,że budowa zajmie więcej czasu, ale zrobi się wszystko samemu od podstaw i zgodnie ze sztuką budowlaną. My w ogóle jesteśmy zakręceni w temacie fizyki budowli, czytamy książki o tym, jak ten dom postawić, zeby nie było mostków cieplnych,żeby nie zaczał pojawiać się grzyb, no i żeby po prostu było mądrze i energooszczędnie. Nawet przez te nasze wymagania nie mogliśmy znaleźć projektu typowego z jakiejś strony www, musieliśmy robić indywidualny... także no, temat rzeka. My na pewno nie zaufalibyśmy żadnemu developerowi, musimy sami dopilnować. też mamy plan wynajmować nasz domek, w przyszłości będzie dla potomnych
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2468 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Ale masz rację, to temat rzeka, chciałabym to mieć za sobą.
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, Lilly, niedługo odbieram mieszkanie od dewelopera i macie rację, że im nie ufacie
Fuszerka po całości...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2470 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Nie daje rady się udzielać, od świąt mamy w domu szpital, więc jest co robić. Chciałabym tylko zameldować, że po połówkowym wszystko super, Pawełek waży już 540 gramów i jest zdrowym i silnym chłopcem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My akurat mamy działkę blisko naszego obecnego domu, także z tym nie będziemy mieć problemu. I mój mąż też budował w czasach studenckich także też będzie tam pomagał i dużo nadzorował![]() Cytat:
Cytat:
super A jak w ogóle dajesz radę?Bo kojarzę,że masz małe córeczki?
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2019-01-07 o 15:23 |
|||
|
|
|
#2472 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
My oboje bez doświadczenia, ale może będzie dobrze.
|
|
#2473 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój TŻ tak samo zawsze powtarza. Obok nas budowali to tak na szybko, że mi pokazywał, że jeszcze wylewki dobrze nie wyschły, a oni już podłogi itd. A potem to wszystko wychodzi. Cytat:
No to zdrówka Idę robić "ala sernik" na zimno na biszkoptach, bo bym coś dobrego zjadła
|
||
|
|
|
#2474 |
|
Dostojna peema.
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86337335]
Idę robić "ala sernik" na zimno na biszkoptach, bo bym coś dobrego zjadła [/QUOTE]Oj, lubię takie coś, mój tż czasami robi ![]() Ja dziś jeszcze sama bo tż wraca w nocy. Na kolację zrobię pancakes z bananami. Poza tym jutro chyba znowu tę pastę z tuńczykiem i jajkiem, jakoś mam smaka na nią. W piątek chyba mamy gości, dwie pary, będę musiała coś pomyśleć co ugotować. Taki zakręcony tydzień :P
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86337335]Mój TŻ tak samo zawsze powtarza. Obok nas budowali to tak na szybko, że mi pokazywał, że jeszcze wylewki dobrze nie wyschły, a oni już podłogi itd. A potem to wszystko wychodzi.
No to zdrówka Idę robić "ala sernik" na zimno na biszkoptach, bo bym coś dobrego zjadła [/QUOTE]Z tym,że na szybko to nawet prywatni inwestorzy popełniają błąd. Często komuś się spieszy to chce wybudować dom w jeden sezon, a to raczej jest na minus niż plus. Jednak dom powinien swoje "odzimować" w SSZ,materiały powinny wszystko przepracować. Błędem jest też wylewanie fundamentów, robienie posadzek lub stropów w temperaturach poniżej 5 stopni celsjusza.... No reasumując, pośpiech nie jest wskazany. Niestety jak chce się kupić mieszkanie, to samemu się bloku nie wybuduje, więc pozostaje zaufać developerowi. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Łazienkę - z podłogi wystaje rura od kanalizacji na wysokość tak 2-3 cm Myślałam że padnę jak to zobaczyłam, ciekawe jak mam niby na tym płytki położyć... Koleżance z kolei zamontowali korki nie nad drzwiami wejściowymi, tylko z boku na ścianie i to tak, że drzwi nie może w pełni otworzyć, bo ta plastikowa obudowa je blokuje. Normalnie ręce opadają...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2477 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej by było skuć całą podłogę w łazience, puścić rury niżej i zrobić nową wylewkę. Jestem na etapie negocjowania z nimi tego rozwiązania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
Ach z tymi fachowcami to trzeba uważać. My 5 lat temu stawialismy dom. Na szczęście obyło się bez fuszerek. Też mieliśmy załatwiania z papierami, pozwolenia, notariusze. Jak sobie to przypomnę to aż się dziwię że daliśmy radę ☺ trzymam kciuki żeby Wam wszystko poszło sprawnie i bez nerwów!! 😊😊
|
|
|
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
Jak mnie boli głowa , chyba po tej glukozie, musiałam aż tabletke wziąć ale i tak nic nie dała. Ide zaraz do łoża.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2481 |
|
Dostojna peema.
|
ja to żebym miała chociaż trzy pokoje w mieszkaniu a nie dwa, to bym jeszcze tu siedziała co najmniej do następnej ciąży... Tak mi się nie chce tego ogarniać, poza tym chciałabym jak najmniej kredytu. No ale niestety, chyba taka kolejność, dziecko to i często większy metraż. Na razie spoko ale myślę, że jak młody będzie miał tak z 2 lata to byśmy ześwirowali w naszym mieszanku we trójkę.
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu sporzadkowalam te ubrania po małym...tyle tego jest że mogłabym obdzielić kilkoro dzieci 🤦odłożyłam trochę neutralnych dla malej, też sie nazbierało.
Tak się zastanawiam co z tym zrobić, jedną koleżanka która ma 4-miesiecznego berbecia powiedziała że.ona chętnie ale na 3 króli dostała tyle ubrań dla niego że nie ma gdzie składowac. Albo posprzedaje a jak nie pójdzie to po prostu oddam do takiego sklepu charytatywnego, oni wezmą wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ja. Matka 2017 mówię że już były modne. Ja nie kupuje. To rzecz na jakieś 2 miesiące wg mnie. A będzie lato. Niech ma lrzewiew na tej kanapie. Od 2mca mój mały łez dużo na podłodze, spał na drzemki w tiny. Nie widzialam potrzeby posiadania kokonu. ![]() Cytat:
gratuluję! Cytat:
(bo po czasie to serio ma się tak dość że masakra) Cytat:
Mnie nic nie zdziwi. U mojego kumpla jeden ziomek z mieszkania ma tak zrobiona wentylację że wpada mu cały syf z innych mieszkań. Masakra. Cytat:
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktore kupowaly na allie, jak ogarnac te rozmiary?
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po wizycie, dzidzia dalej nie dosc ze sciskala nogi to jeszcze raczka bawila die miedzy nimi pepowina heh 370 gram a za tydzien mam.prenatalne to moze wtedy sie ujawni ulozona jest tak ze kopie mnie po pecherzu a glowka pod zebrami
|
#2487 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolega chcial duzy prysznic bez brodzika tylko ze spadem do odplywu i nawet to budowlancy spiep.rzyli ze woda mu sie lala do przedpokoju
motyl ja gniazda nie kupuje, dziewczyny tutaj na watku kupuja by polozyc bez obaw na kanapie gdy np beda musialy siku. A ty jak to roziwazalas ze swoimi dziecmi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogolnie skonczylo sie na skuwaniu i obnizeniu tego odplywu ale szczerze mowiac tez bym nie wpadla zeby sprawdzac czy nachylenie jest odpowiednie tylko zaufalabym specjalistaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

dotychczas zamawiałam ubranka dla córki od 5 roku życia i też zawsze feedback sprawdzałam. Jak była malutka to nie odkryłam jeszcze Ali. Wzięłam po prostu najmniejszy rozmiar
kolejne rzeczy przyszły 
Jak już będę miała więcej czasu to planuję czegoś poszukać.
Też byłam kilka razy służbowo w Niemczech to pełną reklamówkę słodyczy przywiozłam, normalnie jakby w Polsce nie było słodyczy 

trzena sprawdzać i pytać,żeby dobrze trafić

Myślałam że padnę jak to zobaczyłam, ciekawe jak mam niby na tym płytki położyć... Koleżance z kolei zamontowali korki nie nad drzwiami wejściowymi, tylko z boku na ścianie i to tak, że drzwi nie może w pełni otworzyć, bo ta plastikowa obudowa je blokuje. Normalnie ręce opadają...