|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak kochać po 5 zdradach?
Cytat:
"Twardy" "konkretny", "ambitny" "honorowy" "znający swoją wartość" "bandzior-romantyk" "interesuję się wszystkim" "mam ambicje, pasje, plany na przyszłość, wzrost 190+, urodziwy" "nie mam sobie nic do zarzucenia" "dar opowiadania" "głos lektora" i te de... Nie znam żadnego nie-narcyza, kto jest w stanie wywalić z siebie taki esej, którego motywem przewodnim są jego liczne zalety i absolutny brak wad. Niesamowite, że na osobę tak zakochaną w sobie dajesz tak sobą pomiatać. Jak "wiesz", że dziewczyna Cię zdradzi, nie uprawiacie seksu i widujecie się po 2h tygodniowo to następnym razem zrób sobie przysługę i zerwij kontakt z kimś takim. Jak inni Cię mają szanować jak sam siebie nie szanujesz i płaszczysz się przed kobietami, które ewidentnie nic do Ciebie nie czują i wprost Cię zlewają? A żeś egzaltowany tak, że sama bym uciekła z krzykiem to inna sprawa, może są i takie, którym się podoba, kto tam wie. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak właściwie co to oznacza ze jesteś bandziorem?? Masz kłopoty z prawem? XD to nie dziwne że uciekają autorze you made my day wybacz ale musze to powiedziec, przeczytałam ten post rano i przez cały dzień jak o nim pomyślałam, to cięzko mi było potrzymac głupi uśmieszek XD |
|
|
|
|
|
#33 |
|
.
|
Bandzior-romantyk
Yeb.lam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
strasznie orzynudziles w tym poscie
ale w skrocie powiem nie poddawaj sie szukaj dalej ` |
|
|
|
|
#37 |
|
lokalna gwiazda
|
No wiesz - dźgnie cię nożem w serce, a potem w sądzie wyartykułuje poetycki opis, jak to z ciebie życie uchodziło, powoli acz nieuchronnie, a wszystko to w krwawym blasku zachodzącego słońca.
A łzy z jego oczek - kap, kap... |
|
|
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do samego autora... Ah, gdzie tu zacząć? Pewność siebie jest dobra, ale fakt, że nie widzisz żadnych wad w sobie jest co najmniej niepokojący. Każdy człowiek je ma. KAŻDY. Większe czy mniejsze, ale zawsze są. Zastanów się nad tym. Piszesz, że nie jesteś narcyzem, ale... No jesteś nim. Żaden normalny człowiek, który zna swoją wartość nie będzie rzucał na prawo i lewo (w wypowiedzi, która rzekomo dotyczyła problemu z kobietami i sposobie rozwiązania owego problemu) określeniami, które podbudują jego własne ego. Oczywiście - mogłeś trafiać na nieodpowiednie kobiety. Z tym, że ja proponowałabym najpierw zacząć od siebie. Przemyśl czy na pewno jesteś taki idealny jak to się opisujesz. Nie narzucaj się kobietom. Mało która to lubi. I nie myl tego ze staraniem. Ja osobiście nie lubię, jak ktoś mi cały czas nadskakuje a w dodatku traktuje mnie jak jakąś nie do końca sprawną psychicznie i fizycznie. Jasne, potrzebuję czasem pomocy. Czasem nie mam siły, żeby odkręcić ten głupi słoik, ale czasem mam jej tyle, że ten słoik to pikuś. Od partnera oczekuje się przede wszystkim, żeby był Twoim partnerem, a nie Twoim dzieckiem albo mamusią. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Ciocia dobra rada poleca:
1. Zacząć używać mózgu i na trzeźwo oceniać sytuacje i osoby, które napotykasz w życiu. 2. Przestać traktować kobiety w kategorii "słodkie dziewuszki, które słoika nie odkręcą bez pomocy samca" - dziewuszki to masz w szkole podstawowej, potem to są istoty ludzkie płci żeńskiej, które mają swoje charaktery i osobowości. A słoik każdy dorosły człowiek otworzy, chyba że jakiś mega zassany, a i wtedy zazwyczaj da radę podważyć wieczko nożem. Serio uważasz, że połowa ludzkości umrze z głodu, bo nie może otworzyć głupiego słoika? W sumie jest to możliwe, widziałam ostatnio w pociągu dziewczynę, która płaczliwie żaliła się swojemu chłopu, że nie ma się jak trzymać, wszystko tak wysoko, więc niech on ją trzyma, żeby się bidulka nie przewróciła. Babka miała bite metr osiemdziesiąt wzrostu i musiała podkurczać ręce jak kurczak, żeby na pewno nie dosięgnąć trzymadełek . Gierka "jestem taka mala", jak wszystkie gierki, jest głupia i słaba, choć jak widać jest pociągająca. Serio uważasz, że to takie fajne, gdy kobieta zgrywa nieporadną półkretynkę nad słoikiem, żeby facet mógł się poczuć bardziej męsko? Ta sama kobieta, która potem np. gdy musi sobie dać radę sama, to po schodach dźwiga na plecach dziecko, w jednej ręce wózek, a w drugiej dziesięć kilo zakupów? 3. Pech polega na tym, że spotykasz jakiś rodzaj osób. Ale to, że wchodzisz z nimi w związek, to jest Twój wybór, nie pech. 4. Jeśli się kreujesz na "bandziora", to jedna część żeńskiej połowy ludzkości ucieknie od razu, bo nie lubi tego typu, a druga chwilę potem, gdy się okaże, że "bandzior" to fasada, za którą kryje się zupełnie co innego. 5. Skuteczniej jest poszukać źródła niepowodzeń w sobie, a nie obwiniać cały świat - skoro ponosisz porażki, to widać coś robisz nie tak. Jeśli namierzysz problem, będziesz mógł go zacząć eliminować. Łatwiej zmienić siebie niż cały świat.
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm, tak po przeczytaniu mnie naszła myśl, że może jest target dla autora, mianowicie fanki Zmierzchu i innych temu podobnych produkcji, które marzą o takim bad-boyu, którego sprowadzą na dobrą drogę i stanie się dla nich łagodnym barankiem |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
" He did not wear his scarlet coat, For blood and wine are red, And blood and wine were on his hands When they found him with the dead, The poor dead woman whom he loved, And murdered in her bed. [...] Yet each man kills the thing he loves By each let this be heard, Some do it with a bitter look, Some with a flattering word, The coward does it with a kiss, The brave man with a sword! "
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#43 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli w zyciu prawdziwym gada sie z toba tak jak o sobie piszesz, to nie dziwie sie nic a nic że kobiety uciekaja od takiego pseudo-maczo-bandziora-dobre serduszko. Samo przeczytanie tego bylo męczące. Sorry not sorry.
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Starałam się przeczytać do końca ale nie dałam rady..wytrwałam do połowy resztę tak pobieżnie.
I takie pytanie mam jak udało Ci się zrobić dyplom w 2 dni, wyprzedzić program o 2 lata jak na miłość boską nie potrafisz kupić perfumu w drogerii??? A tak serio wydajesz się bardzo infantylny, dziecinny i przekonany o swojej cudowności a dziewczyny niestety takich facetów nie lubią. Ja osobiście gdyby facet zaczął mi słodzić jak 5 letniemu dziecku i opowiadać naleśniczkach i drobinkach już nie pamiętam czego... UCIEKŁABYM!!!! Inna kwestia czy faktycznie któraś z tych dziewczyn wiedziała że jest z Tobą w związku? Czy poprostu liczysz laski z którymi umówiłeś się na kawę/ spacer / imprezę czy jednorazowy seks, a one dały Ci kosza, a Ty taktujesz to jako zdradę?? Mogę Ci doradzić trochę więcej pokory (bo przereklamowałeś się strasznie) jak tylko słyszałam opowieści jaki to facet jest zaradny, bystry, piękny cudowny, to już nigdy więcej się z nim nie spotkałam. Doradzam też wizytę u specjalisty, który pomoże Ci się hmm trochę się zderzyć z rzeczywistością. Bo niestety wydaje mi się, że masz o sobie mniemanie że jesteś "niegrzecznym bandziorem, mega przystojnym" itp a w rzeczywistości chyba (sory za określenie) trochę ciapowaty jesteś
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Proszę, znany bandzior-romantyk.
Edytowane przez Mallorquina Czas edycji: 2019-01-09 o 02:36 |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha Rutkowski, on jest znakomity xD
Mnie po przeczytaniu, pobieżnym, bo naprawdę nie da się tego czytać, przyszło na myśl tylko "Łobuz kocha najbardziej " xD Autor typ gawędziarza nudziarza, 5 minut bym nie wytrzymała, ale przecież są dziewczyny które też słuchają Kękę czy innych takich i jest to dla nich szczyt szczytów, więc cóż, nie należy ustawać w poszukiwaniach. Na insta może trzeba szukać pod hasztagiem #polskaniunia czy jakoś podobnie. |
|
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Chyba już się nie odezwie . Rzeczywiście się boi kobiet XD
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nadal nie wyjaśnił o jaki żel do twarzy za kilka stów chodzi. Zapewne po prostu troll. Ale przynajmniej mamy co komentować.
|
|
|
#54 |
|
Kobieta z klasą
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich.
Twierdzenie, że coś jest męskie czy kobiece powoduje, że jako społeczeństwo tworzymy coś takiego jak "prawdziwy mezczyzna" i "prawdziwa kobieta". Mnie na przykład męczy gadanie "mogłabyś się w końcu ubrać jak kobieta" albo "żeby kobieta siedziała, a facet gotował I takie głupie przygadywanki i role w społeczeństwie, bo masz waginę bądź nie, są irytujące i mają pewien wpływ na ludzi, zamykając ich w pudełkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#56 | |
|
Femme fatale
|
Cytat:
![]() Po Twoim wątku można mieć przeświadczenie, że jesteś trochę zapatrzony w siebie, coś na obraz narcyza, ugh. ''Nie chcę wyjść na narcyza mówiąc, że nie mam sobie nic do zarzucenia ale faktycznie tak jest...'' Ta kwestia potwierdza, że jesteś narcyzem zapatrzonym ślepo gdzieś tam w siebie bo nie ma ludzi idealnych i każdy ma sobie coś do zarzucenia. Ty twierdzisz, że jesteś aż wręcz krystaliczny, nie masz wad i nie masz ogólnie sobie nic do zarzucenia... To tak jakbyś sobie zaprzeczał. Widzisz to? I jeszcze sytuacje z bałaganem o czym świadczą puste opakowania po chrupkach...Nie wiem czy napisałeś to tak w jajach czy serio poważnie, ale to też jest do zmiany. Na razie myślę, że musisz też popracować nad swoim charakterem i starać się niwelować wady (wiadomo, że ich nie pozbędziesz się, ale nad nimi też możesz pracować). Wtedy szukaj. I nie, nie każda zdradza. Masz skrzywiony obraz kobiety/kobiety w związku bo już zostałeś tyle razy skrzywdzony to twierdzisz ''każda taka jest'' . Nie każdy tak gada, ale to u ludzi występuje. Kwestia psychiki, tak samo jak człowiek wybiera sobie czasem znajomy bezpieczny dla siebie schemat. To jest praktycznie to samo, dlatego podaję Ci jako przykład. I na koniec w kwestii filozofii, dziwie Ci się, że zostałeś pięć razy zdradzony/skrzywdzony i nie wyciągnąłeś z tych lekcji wniosków? Może dawałeś się tak robić?Skoro laski widziały, ze nic sobie z tego nie robisz i nie stawiasz ultimatum no to co? Robiły co chciały. Wiem, że to brutalne, ale w życiu nie można sobą tak się pozwalać traktować w ten sposób. Z tą ekspedientką w drogerii to co miało być? ![]() Misiu zły bo oczekiwał, że ekspedientka podejdzie! może sama zagada!, ale jednak tego nie zrobiła? ![]() Nie ogarniam, serio ![]() No po tym to się nie dziwię, że laski wolą stronić od Ciebie o omijać na co najmniej pół metra. Z takim podejściem, myśleniem, bosh, też bym wiała. Nie twierdzę, że nie ma w społeczeństwie facetów tzw. jak Ty sie nazwałeś ''romantyków drani'' bo są tacy, którzy są draniami, ale szanują kobiety, jednak nie udają. Może wewnętrznie udajesz i kreujesz się na kogoś kim nie jesteś Autorze? Dokładnie jak zostało już to wspomniane, dawaj od siebie tyle ile sam dostajesz i to samo rób w kwestii uczuć. Jeśli źle je ulokujesz - zdarza się, to tylko życie i takie ono jest/bywa. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo uważam.Autorze jesteś straszliwym narcyzem. Ekspedientkę w sklepie można poprosić. Kupno czegoś, czego się nie chciało kupić i to za duże pieniądze nie jest przejawem jakiegoś wielkiego ogarnięcia życiowego. Nie, nie jesteś taki świetny. W dodatku nie wierzę w tę ilość zdrad. Jeśli taki schemat u Ciebie się powtarza to radzę poważnie pomyśleć o terapii. Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2019-01-10 o 21:31 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

. Gierka "jestem taka mala", jak wszystkie gierki, jest głupia i słaba, choć jak widać jest pociągająca. Serio uważasz, że to takie fajne, gdy kobieta zgrywa nieporadną półkretynkę nad słoikiem, żeby facet mógł się poczuć bardziej męsko? Ta sama kobieta, która potem np. gdy musi sobie dać radę sama, to po schodach dźwiga na plecach dziecko, w jednej ręce wózek, a w drugiej dziesięć kilo zakupów? 

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

jestem chyba na tyle straszny, że przez rok ani jedna ekspedientka do mnie nie podeszła przez co raz wyszedłem ze sklepu nie z perfumem a kurde z pierdzielonym żelem do mycia za x-set złotych =.= (no co, pudełka takie same, ciężko rozróżnić a napis faktycznie maciupki).
Tak samo uważam.