|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Nawet fajne zajęcia w sumie, dowiedziałam się dzis o różnych fazach porodu i że do szpitala to dopiero przy regularnych skurczach tak co 5 min, te wcześniejsze raz na jakiś czas mogą podobno trwać nawet do 4 dni Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() ![]() na szczęście szkola nie opiera się tylko na nauce oddychania przy porodzie ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się legginsy spodobaly to był chyba 3 pak ale najmniejszy rozmiar 74 a obiecałam sobie ze nic większego jak 62 nie kupuje bo nie wiem jaki rozmiar wypadnie na lato. A mak duzo fajnych couchow na lato po starszej. Ale tak sobie myślę ze jakieś długie spodnie i tak potrzebne czy latem czy jesiena. Wszystko bralam up to 3 month i dobrze, bo w domu mam po córce 3 pajace up to 1 month i nosiła je zaraz po urodzeniu. Wiec mamy w tym rozmiarze 4 pajace + pepco 62 ale on wypada na mniejszy. Myślę ze na 56, pajacow nam starczy. Do tego mam parę w spadku na polarze. 2 bodziaki na 56 i kilka sztuk na długo rękaw. Nie wiem czy cos więcej na pierwsze tygodnie potrzebujemy. Nie mamy żadnych spodni/ legginsow prócz 2-3 polspiochow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cocci a jakie te legginsy wzielas ? Może to te co mi się podobały a tylko cena inna widniała na metce jak z tymi pajacami. Bo jak 9 zł to bralabym bez wahania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
ja się darłam ze ma mnie nie dotykać jak chciał mnie masować. a tak się uczył na zajęciach ale i tak był pomocny. Dobrze żeby wiedzieli na co sie pisza będąc przy porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-08 o 23:12 |
||
|
|
|
#4714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniec końców nawet z łóżka go wywalimy bo będziemy chcieli mieć blisko dziecko, aczkolwiek planujemy go używać jako ogranicznik właśnie, jak będziemy małą brać do łóżka ![]() Cytat:
a tak w ogóle najpierw by go roztargała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
jutro muszę przeliczyć ponownie co mam bo chyba przesadzam. Ile mniej więcej potrzeba mi pajacyków, bodziaków krótki/długi rękaw/spodenek w rozmiarze 56/62/68? Ile kompletów? Te bodziaki kupowałam dla siostrzeńca 3pak za 2 dyszki, dla małej mam po kokardę z długim rękawem. Kupiłam za to 2pak pajaców newborn i 2pak up to 1 albo 3 month nie podoba mi się to co napisałaś o tycj rozmiarach ![]() Te legi to kupiłam w rozmiarze 56, nie wiem czy kiedykolwiek je założy bo są takie tycie jedne były w kwiatki, drugie granatowe, a trzecie różowe? W dzień Ci pstryknę zdjęcie ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam nad kokonem, powiedzcie mi czy to da się jakoś wyprać? Czy nie bardzo? Poszewka chyba nie jest zdejmowana?
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pilam na polepszenie sluzu plodnego przed zajsciem, bo ponoc pomaga, ale u mnie gucio dalo, bo zaszlam dopiero jak odstawilam te wszystkie niby wspomagacze ![]() Nie ma to jak od 3 w nocy juz nie spac, bo przeciez 5 to za pozno... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ja juz w lPracy... Jakos dojechalam. Kurcze jak tak dalej bedzie sypac to nie wiem co zrobie bo robi sie mega niebezpiecznie na drogach :/ bede rozmawiac z moja szefowa o home office przynajmniej jakies 2-3 dni w tygodniu. TERESKA a jak dlugo pilas? Bo te wszystkie wspomagacze dopiero zaczynaja dzialas po 2-3 cyklach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzień dobry, dziś plan udać się do Tesco w takim razie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Niedługo to chyba będę spać 4 godziny na dobę. A najgorsze jest to, że niby jestem zmęczona, a i tak nie mogę zasnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry! Wstaję do życia. Tylko za co dziś się wziąć? Mycie podłóg, ukladanie w szafkach w kuchni czy segregacja ciuszków ? Aaa i na obiad mi się chce placków ziemniaczanych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba też wstanę i tak nie mogę zasnąć. Może posprzątam w szafkach, póki jeszcze mam siły, bo coś czuję, że za miesiąc to będzie ciężko. Tu boli tam strzyka... ![]() Pojadę zamówić tort i przy okazji zaliczę znowu Pepco Te babki chyba myślą, że mam z głową, bo jestem średnio co 2 dni u nich.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak szalejesz w Pepco ? Na co się czaisz tym razem ;-)?I jaka to okazja się szykuje, że torcik będzie ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 29 tc. 70% ciąży za mną
|
|
|
#4729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siemie pilam pol roku i w koncu przestalam, bo i tak nie dzialalo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Ja wczoraj zaczelam 25 tc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajna sprawa w takim razie ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cocci to twoje pierwsze dziecko więc jak masz ochotę kupuj ja tez dużo kupowalam i nadal kupuje dla corki. Na teraz ma tyle ciuchow ze nie przenosi ich, a ja się sie ciesze ze druga będzie bo się nie zmarnują te ubrania tak na prawdę nie wiemy jak z tymi ubraniami będzie, jakie urodzi się dziecko, jak będzie przybierało na wadze. Może się urodzić i 56 będzie za duże a może być na styk. Jedne dzieci noszą 56 2 tygodnie niektóre ponad miesiąc. Ja przewiduje rozmiar 68 na lato ale dziecko dziecku nierówne wiec różnie może byc. Ja drugim razem podchodze rozsądniej do tego. I tez miejsca juz tyle nie mamy ja chcem mieć mniej rzeczy, najwyżej będę częściej prac. Znając życie i tak cos zawsze gdzieś kupie wiec i tak będę miała po nad stan. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...109_102217.jpg Hah ja się boję Kochana, że później będę płakać ,,bo tego nie zdążyła założyć i tego...a to takie ładne " a później będę się modlić o kolejną córkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
apropos tych legginsow to ja też mam już sporą kolekcję, plus spodeneczki różnej maści A najlepszym zakupem wydają mi się te, no sama bym nosiła! received_213608039576636.jpegreceived_2270355139902798.jpegWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#4734 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ubzdurałam sobie, że postawię je na komodzie razem z taką lampką z netto na drwnianych nóżkach, którą wypatrzyłam w ofercie od poniedziałku ![]() A tort na 32 urodziny, wkraczam niedługo w środowisko geriacji ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Myślicie, że Antoś by sie obraził jakbym tak raz po raz go wystroiła w coś takiego Marzą mi się baletnice, jednorożce, flamingi. Tymczasem co? Dinozaury, dinozaury i... dinozaury? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ja prawie do 4 nie spałam, a później z przerwami... Denerwuje mnie to przeziębienie już ogólnie samopoczucie lepsze, nie mam takiego osłabienia już, ale teraz trochę kaszle i katar do tego gardła, niech już idzie to dziadostwo!Ale smieszniutkie te spodenki dla dziewczynek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Pajka piękne
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne uwielbiam dziewczęce ubrania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Pajka ale ladniusie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Dziewczyny robiłam drugi raz TSH i wynik 1.7. To aż tak może skakać ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pare lat bedzie tylko oburzony ![]() Ja pamietam jak zamawialam kiedys rajtuzy (bo dla chlopakow to sa RAJTUZY, a dla dziewczynek RAJSTOPY hahaha) i zamiast niebieskich przyslali rozowe ubralam je Igorowi ale jak maz go zobaczyl to mnie zapytal "jak moglas, bo jak moglas?" I poszedl go przebrac nie wygladal tak zle.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
u nas non stop pada snieg. Ja pilam wiesiolka i potem jakies ziola ojca grzegorza.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

koniec na miesiąc przed porodem więc będę na "swiezo"
i wlasnie to sie pije, obrzydliwe bardzo, ale pomaga.

26.08.2017

jutro muszę przeliczyć ponownie co mam bo chyba przesadzam.
nie podoba mi się to co napisałaś o tycj rozmiarach 

apropos tych legginsow to ja też mam już sporą kolekcję, plus spodeneczki różnej maści 
ogólnie samopoczucie lepsze, nie mam takiego osłabienia już, ale teraz trochę kaszle i katar do tego gardła, niech już idzie to dziadostwo!