Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-08, 17:52   #4681
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Hej witam się po kilku dniach nieobecności, w końcu Was nadrobilam u mnie już 25 tydzień leci, 6 kg na plusie co uważam za sukces bo z synkiem na tym etapie już miałam 10 kg ;p Dziś u nas sypie śnieg i jest pięknie biało co do rozwoju to u każdego dziecka jest to indywidualne, nie można przesadzać w żadną stronę. My mieliśmy wizytę kontrolną u fizjo w 7 miesiącu, w 8 mies synuś zaczął sam siadać a zaczął chodzić jak miał 11 miesięcy jestem z siebie dumna że go nie sadzalam mimo że każdy na okolo mówił żeby go obłożyć poduszkami i sadzac idzie swoim tempem i myślę że jest ok. Następnego bobaska pewnie też kontrolnie zapisze do fizjo żeby sprawdziła napięcie mięśniowe i cała reszte

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja tez się nagadalam co do sadzania jeszcze jak na dziwaka patrzyli, raz teściowa na spacerze corke. No myslalam ze wyjde z siebie jak wrócili. Córka juz trochę siadala ale dalej mila ten siad niestabilny. Podpierała się ręką wiec jeszcze nie sadzalam w wozku bo się kiwala. A raz posadzona i potem płacz i problem bo dziecko nie chce leżeć. Szybko przeszlismy na spacerowke bo dzwigala mi się w gondoli ale jej nie sadzalismy tyko leżała. Tym razem nie popelnie tego błędu bo znowu będę musiała się nagadac ze się nie sadza. Będzie jeździć na leżąco póki nie usiadzie i tyle.

Szybko synus usiadł. Moja robiła szybkie postępy ale siad przed 7, a chodzić zaczęła po 11 także w miarę normalnie.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj na zwykłej wizycie i Mały waży już około 1040g
Ułożony jest główką w dół i obrócił się zupełnie plecami tak że w ogóle buźki nie było widać. Za to widzieliśmy siusiaka i mamy zdjęcie stopy - prawie 4,5cm
O ja juz główka w dol! Gratki, solidna waga juz

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Ojeju i jaka stopiczka mała Eeeee, może wcześnie zaśnie dzięki temu O matko! Udało się je uratować?

Mam nadzieje. Na dobre rezygnujemy z drzemek zasnęła w aucie. TŻ wziął ja na ręce. Zobaczyła ze jest u babci i w sekundę spanie odeszło dziecko uśmiechnięte, zero naruszenia.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Tam była jakaś taka dziwna sytuacja, na tą mamę w ogóle lekarz mocno się wydzierał że aż u nas na sali było słychać, chodziło coś o to że ona jak jeszcze leżała na patologii to często paliła mimo że ciąża była zagrożona, w końcu chyba jej ta ciążę wywołano i pierwsze co ona zrobiła jak tylko mogła wstać to poszła zapalić
Nie wiem właściwie czy dziecko uratowano, jak opuszczaliśmy szpital to jeszcze żyło, ale matkę wypisano wcześniej.
Mój syn przebywał kilka dni na neonatologii w inkubatorze obok inkubatora z tamtym dzieckiem. 1kg człowieka obok 4kg człowieka to jednak ciekawy widok.
Smutne

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 17:53   #4682
Michacha1234
Zadomowienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
4 miesiące i sam siadał ? Kurcze jak oni ćwiczyli ze dziecko usiadło? Moja dopiero nauczyła się obracać na brzuch a z tego co czytam to bardzo szybko bo to etap na 5 miesiąc. Marywilo mnie to ale jak nia patrzylam to widziałam ze robi to świadomie. Chciała widzieć i patrzeć na świat. Na plecach gspienie sue w sufit jej nie interesowalo. Nigdy jej nie uczylam takich zachowań, wszystko przyszło samo. Nie widziałam tez powodu żeby jej tego bronić.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Oo co to za poduszki? To jakąś nowość ?

A takie coś jak na zdjęciu. Oczywiście dla dziewczynek różne fajne rzeczy, a dla chłopca posucha. Poduszka na fotel do ozdoby

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 17:55   #4683
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Oh uwielbiam dwujezyczne dzieci najbardziej podoba mi sie jak lacza slowa z dwoch jezykach w zdaniu

Moja chrzesnica tez jest polsko-angielskojezyczna i lubie jej "mummy, I want siusiu" albo "where is wózek?" jeszcze z tym typowym angielskim akcentem

Tak ona chce jumpać itd. A ze ma dopiero 3,5 to często tez mowi w jakimś obcym , tylko znanym sobie języku ale z angielskim akcentem hehe . I często rozpędza sie po angielsku do babć które nie wiedzą o co chodzi.
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 17:59   #4684
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Jakie przykre kilogramowe dziecko urodzone praktycznie o czasie życie bywa okrutne Ja sobie chwalę ostateczne odstawienie drzemek my teraz mamy problem z usypianiem na noc, ale prawda jest też taka, że śpimy zbyt długo. No i coraz częściej mąż wychodzi z nią wieczorem na spacer, żeby zasnęła w wózku wiem, że to nie jest najlepsza metodą, ale jak mam wizję użerania się do 22:30, to oboje wolimy tak

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Od tych paru dni bez drzemek zasypia miedzy 19.30 a 20.30. Śpi do 6, dzisiaj do 5. Jak miała drzemki w wózku 1-2 h chodziła spać i spala tak samo dlugo. Może czasu potrzeba żeby w nocy spala dłużej w ogóle piątka jej się przebija. Zawsze jak rosły jej zęby mniej spala.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Ja mam seni podkłady i wkładki bella mama

Tak samo

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Majtki mam z canpola wielorazowe i super mi się sprawdziły

Ja tez wielorazowe z canpolu.

Stary 2019-01-08, 18:08   #4685
ofelka 123
Rozeznanie

Ja już po wizycie młoda ma 650g a poskrecana jest masakrycznie więc waga mocno orientacyjna. Ja +4 od początku więc nie jest źle. No i do zrobienia super krzywa.
Ja właśnie też kupiłam majtki i podkłady z canpolu

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 18:41   #4686
NibyNic
Zakorzenienie

Listopadowa - nie pamiętam jaka to metoda rehabilitacji była (docelowo miała być Voity ale specjalista nie miał terminu więc "na rozgrzewkę" mieliśmy tzw zwykłą rehabilitację ale właśnie na trzeciej wizycie sam usiadł) Były to ćwiczenia na piłce, kazano mi zakładać mu kolorowe skarpetki żeby chętnie nóżki zadzierał, dużo ćwiczeń typu przyciągania kolanka i przeciwnego łokcia, jakieś takie masujące ruchy wokół mięśni i stawów (tyle co pamiętam)
On ogólnie był silny od początku, w sumie nadal jest mimo mikrej postury, a te ćwiczenia jeszcze wzmocniły jego mięśnie i tak myślę że pewnie jego układ mięśniowy mógł już być na takie rzeczy gotowy.
Mówić w sumie zaczął późno i na początku robił to niechętnie, każde słowo trzeba było podstępem wyciągać za to teraz buzia mu się nie zamyka. Dumna byłam z niego jak w zerówce na grupę 19 osób był jednym z dwójki dzieci, które nie potrzebowało logopedy.

Na rehabilitację skierował nas neurolog z rozpoznaniem obniżonego napięcia a lekarz rehabilitant (ten co zleca zabiegi) twierdził że rehabilitacją owszem potrzebna ale z powodu podwyższonego napięcia. Trzeba było wyciągnąć średnią no ale bałam się że coś przegapię, że coś oleję a później dziecko będzie ponosiło konsekwencje do końca życia. To już był drugi raz gdy nie zaufałam sobie choć w sumie niby krzywda mu się wielka nie stała jedynie pewne rzeczy w edukacji wymagają trochę więcej wysiłku z jego i naszej strony. W sumie za kilka lat może będą mówić że powodem tego typu "zaburzeń" jest coś innego niż twierdzą teraz no ale tak czasami mnie gryzie że może byłoby inaczej.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 18:42   #4687
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie młoda ma 650g a poskrecana jest masakrycznie więc waga mocno orientacyjna. Ja +4 od początku więc nie jest źle. No i do zrobienia super krzywa.

Hihi, ach te dzieciaki jak nas robią w konia Ale gratulacje tak czy siak ☺
Mam wyniki glukozy 72, 132, 107.
Tsh 1,7. Ostatnio 0,6, nie czaję tych wahań.
Dziewczyny, czy Wam też tak krwawią dziąsła? Ja przy myciu zębów wyglądam jak kanibal

Stary 2019-01-08, 18:50   #4688
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Hihi, ach te dzieciaki jak nas robią w konia Ale gratulacje tak czy siak ☺
Mam wyniki glukozy 72, 132, 107.
Tsh 1,7. Ostatnio 0,6, nie czaję tych wahań.
Dziewczyny, czy Wam też tak krwawią dziąsła? Ja przy myciu zębów wyglądam jak kanibal

O piękna krzywa tsh jeden i drugi wynik raczej w porządku
Mi dziąsła krwawily ale to raczej było w 1 trymestrze.
Mój był główka w dół przekrecony jak do porodu na polowkowych, a ostatnio na wizycie miednicowo, więc chyba narazie się nie ma co tym przejmować bo jeszcze się mogą obracać po wiele razy

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 18:59   #4689
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Dziąsła to nie... ale nos masakrycznie.
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 19:46   #4690
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ooo pokaz co tam fajnego masz Pizza
A za mna chodzi sos do hamburgerow

Dzis mam kiepski dzien jesli chodzi o jedzenie bo mi znow niedobrze od obiadu, a mąż zrobił pyszna carbonare i zjadlam ja w pracy.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Moj syn jak na chlopaka tez zaczal szybko mowic bo mial 1,5 roku i do teraz nie moze przestac ale dziewczynkom jakos ta mowa duzo lepiej idzie. I juz nie mowie tylko o tym, ze szybciej zaczynaja ale tez wymowa u nich lepsza.

Są chłopcy co tez szybko się rozwijaja. Ja mam porównanie takie ze samych chłopaków mamy dookoła. Córka młodsza 8 miesięcy a lepiej i więcej mówiła od nich. Ostatnio znajoma tesciowej była u niej i jej wnuk dzien młodszy od naszej nic nie mowi, jezyk prehistoryczny u gina kiedy czekałam w kolejce była matka z dwulatka jak nasza i dziewczynka pięknie wszystko rozumiała i mówiła. Aż ciekawa jestem jak wypadnie na tle innych dzieci kiedy pójdzie do przedszkola. Teraz malo otaczami się rówieśnikami. Chociaż i tak będzie jedna z najmdodszych bo grudniowa

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Moi znajomi maja córkę teraz 4 latkę urodzona w 26 tyg ciąży z waga 600 gram. Żyje i jest zdrowa - cuda sie zdarzają !!

Moja na blw nie była, mleko z butelki , papki jadła a smoczka miała do 2 roku życia i tez szybka zaczęł mowić. Teraz w 2 językach śmiga (bo musi) . Ale to jakiś większy research trzeba było by zrobić zeby wiedzieć
Dwujęzyczna, tylko na jej korzyść z tymi smoczkami, papkami mówi że ze szkodzą ale i tak uważam ze to sprawa indywidualna. Nikt nie wie czy ma wadę zgryzu z z takich owoców czy genetycznych. Może szkodzić ale nie musi. Ja na rzykllad wiem ze długo byłam karmione papkami. Pamiętam z przedszkola jak tata wszystko mi roZdrabnial, jabłko mi tarl. Ortodonta powiedział e za dziecka zgryzl i szczeka się nie rozrosła bo nie pracowała, nie gryzlam. Ale mój brat ma normalny zgryz. Ale nie wiem czy z nin się piescili jak ze mną. Ja byłam niejadkiem.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
A takie coś jak na zdjęciu. Oczywiście dla dziewczynek różne fajne rzeczy, a dla chłopca posucha. Poduszka na fotel do ozdoby

Muszę się przejść ja da starszej by wzięła w końcu ma swój nowy pokój i lozeczko

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:

Super ze wszystko dobrze

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Listopadowa - nie pamiętam jaka to metoda rehabilitacji była (docelowo miała być Voity ale specjalista nie miał terminu więc "na rozgrzewkę" mieliśmy tzw zwykłą rehabilitację ale właśnie na trzeciej wizycie sam usiadł) Były to ćwiczenia na piłce, kazano mi zakładać mu kolorowe skarpetki żeby chętnie nóżki zadzierał, dużo ćwiczeń typu przyciągania kolanka i przeciwnego łokcia, jakieś takie masujące ruchy wokół mięśni i stawów (tyle co pamiętam)
On ogólnie był silny od początku, w sumie nadal jest mimo mikrej postury, a te ćwiczenia jeszcze wzmocniły jego mięśnie i tak myślę że pewnie jego układ mięśniowy mógł już być na takie rzeczy gotowy.
Mówić w sumie zaczął późno i na początku robił to niechętnie, każde słowo trzeba było podstępem wyciągać za to teraz buzia mu się nie zamyka. Dumna byłam z niego jak w zerówce na grupę 19 osób był jednym z dwójki dzieci, które nie potrzebowało logopedy.

Na rehabilitację skierował nas neurolog z rozpoznaniem obniżonego napięcia a lekarz rehabilitant (ten co zleca zabiegi) twierdził że rehabilitacją owszem potrzebna ale z powodu podwyższonego napięcia. Trzeba było wyciągnąć średnią no ale bałam się że coś przegapię, że coś oleję a później dziecko będzie ponosiło konsekwencje do końca życia. To już był drugi raz gdy nie zaufałam sobie choć w sumie niby krzywda mu się wielka nie stała jedynie pewne rzeczy w edukacji wymagają trochę więcej wysiłku z jego i naszej strony. W sumie za kilka lat może będą mówić że powodem tego typu "zaburzeń" jest coś innego niż twierdzą teraz no ale tak czasami mnie gryzie że może byłoby inaczej.
Bardzo szybko usiadl. Ja bym się martwiła moje dziecko cwiczylo parę miesięcy siad. Usiadła z pozycji bocznej, długo podnosiła się na jedne ręce. Aż w końcu ja wyprostowala i po kilku dniach już na tyle wzmocniła mięśnie ze puscila się i usiadla. A jak usiadła to odkryła czworskowanie.jai zobaczyła ze z czworaków łatwiej się siada to juz zaczęło się na całego.

O zaburzeniach nie myśl. Nie na wszystko mamy wpływ. W naszych czasach i tak mamy dużą świadomość i robimy co możemy najlepiej dla naszych dzieci. My dorośli tez mamy pewnie pełno zaburzeń, wad, podejrzewam ze każdy z nas ma cos z SI.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2019-01-08 o 19:38
Stary 2019-01-08, 19:54   #4691
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Ofelko Ty też tak jak ja z tp na koniec kwietnia? To razem niedługo będziemy pić magiczny płyn ja po 20 stym się wybieram ;-)

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 19:58   #4692
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
To to co zostaje z wody po gotowaniu siemienia? Może kupię zwykły kisiel bo mleko to uznaję tylko do kawy

A to można w ciąży brać? Jutro idę na wizytę to może zapytam co brać jak jest bardzo źle już

W sumie ochrona łóżka to dobry pomysł

A to się tak da już teraz policzyć? Ubzdurało mi się że ta waga co jest teraz nie determinuje wagi ostatecznej

Do auta to albo folia malarska

Byliśmy dzisiaj w tym sklepie Osiem Gwiazdek i się okazało, że foteliki które braliśmy pod uwagę to przede wszystkim mają zły kształt dla noworodka bo dziecku leci główka do przodu. Więc wybieraliśmy ostatecznie pomiędzy dwoma Maxi-Cosi i Avionautem Pixelem. Mamy mocno pochylone kanapy i niestety bazy Maxi-Cosi nie dało się dobrze zamontować. Więc zamówiliśmy Pixel bo nie chciałam macanego z ekspozycji Chciałam mieć ten temat już z głowy a pan który z nami rozmawiał był konkretny, wyjaśnił co i jak i przekonał mnie swoimi argumentami
Ten kisiel to zmielone siemie lniane, zaparzone i z tego robi sie taki obrzydliwy glut, tzn. Kisielek i wlasnie to sie pije, obrzydliwe bardzo, ale pomaga.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 20:02   #4693
pajka03
Zakorzenienie

NuFCia ale duży już ten Twój kawaler ja mam za tydzień wizytę, ciekawi mnie ile mała już waży

Powiem Wam, że coraz gorzej mi się nosi brzuch. Plecy bolą jak cholera, jak chodzę to czuje ból w pachwinach... jak chce się podnieść z pozycji leżącej to mąż musi mi podać rękę I strasznie boję się wychodzić z domu w taką pogodę, ślisko, nie wiem co to za nowa moda nie nieposypywanie chodników piaskiem. Irytuje się okrutnie jak ludzie bezczelnie wpychaja się przede mnie gdzieś, ale ja nie jestem rozczeniowa i nie potrafię zwrócić uwagi. Najchętniej w ogóle bym nie wychodziła sama z domu, najlepiej i najbezpieczniej się czuje wychodząc z mężem... No, pozalilam się Wam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 20:02   #4694
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Ofelko Ty też tak jak ja z tp na koniec kwietnia? To razem niedługo będziemy pić magiczny płyn ja po 20 stym się wybieram ;-)

Tak mam na 25 kwietnia termin więc chyba pójdę w przyszłym tygodniu

Stary 2019-01-08, 20:07   #4695
NuFCia
Zadomowienie

Nie wiem czemu ale martwiłam się że nie dobije do teraz do tego kilograma i od kilku dni o tej wizycie myślałam
Bo ostatnio nie miał dużego przyrostu między wizytami, ale gin też nie mówiła że coś jest nie tak.
Wy już o tych wkładkach i podkładach a ja się czuję jakbym była w polu kukurydzy Mam kilka ubranek i zamówiony fotelik. Chyba zamówimy teraz wózek bo dostałam całkiem przyzwoitą ofertę tylko gdzie ja te pudła poustawiam - mieliśmy się wygrzebać w końcu z kartonów a będzie przybywać
Stary 2019-01-08, 20:08   #4696
pajka03
Zakorzenienie

A, i jeszcze miałam Wam powiedzieć, że dzwoniła wczoraj Pani że szkoły rodzenia i zaczynamy 31 stycznia. Trochę późno, ale trudno, najwyżej będę najgrubsza z grupy koniec na miesiąc przed porodem więc będę na "swiezo"

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 20:13   #4697
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czemu ale martwiłam się że nie dobije do teraz do tego kilograma i od kilku dni o tej wizycie myślałam
Bo ostatnio nie miał dużego przyrostu między wizytami, ale gin też nie mówiła że coś jest nie tak.
Wy już o tych wkładkach i podkładach a ja się czuję jakbym była w polu kukurydzy Mam kilka ubranek i zamówiony fotelik. Chyba zamówimy teraz wózek bo dostałam całkiem przyzwoitą ofertę tylko gdzie ja te pudła poustawiam - mieliśmy się wygrzebać w końcu z kartonów a będzie przybywać
Kto dał najlepszą ofertę ;-)? I w końcu zamawiacie jeden czy dwa wózki ;-)?

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
A, i jeszcze miałam Wam powiedzieć, że dzwoniła wczoraj Pani że szkoły rodzenia i zaczynamy 31 stycznia. Trochę późno, ale trudno, najwyżej będę najgrubsza z grupy koniec na miesiąc przed porodem więc będę na "swiezo"

Pajeczko, my mamy zajęcia 2 i 9 lutego

Stary 2019-01-08, 20:31   #4698
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ten kisiel to zmielone siemie lniane, zaparzone i z tego robi sie taki obrzydliwy glut, tzn. Kisielek i wlasnie to sie pije, obrzydliwe bardzo, ale pomaga.

Pytałam dzisiaj gin i mówi że Manti i Gaviscon są ok. Więc nie będę kombinować z niesmacznymi rzeczami

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Kto dał najlepszą ofertę ;-)? I w końcu zamawiacie jeden czy dwa wózki ;-)?

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Pajeczko, my mamy zajęcia 2 i 9 lutego

Ostatecznie dostałam podobne oferty w kilku miejscach i chyba kupimy w Krakowie bo ominie wózek podróż z kurierami (a te jak wiadomo różnie się kończą) Na razie zamawiamy jeden bo moja mama zna kogoś kto zna kogoś od producenta, ale nie mam pojęcia co jej się uda załatwić
Stary 2019-01-08, 20:38   #4699
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja chciałam w przyszłym tygodniu, ale jeszcze przeziębienie mi nie przeszło, więc może też po 20 się wybiorę

Dziś nawet kupiłam glukoze, ale zwykła bo smakowej nie było, mam nadzieję że przeżyje
Stary 2019-01-08, 20:41   #4700
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:

Spokojnie... nie Ty jedyna ja zaczynam 27.01

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 20:42   #4701
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość
Spokojnie... nie Ty jedyna ja zaczynam 27.01

My się nawet nie zapisaliśmy Dzisiaj mi mąż przypomniał, ale zaraz zapomniałam
Stary 2019-01-08, 20:43   #4702
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:
No ja niestety sama będę chodziła, bo mój wyjechał w sobotę i wraca na koniec lutego

Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 20:45   #4703
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja chciałam w przyszłym tygodniu, ale jeszcze przeziębienie mi nie przeszło, więc może też po 20 się wybiorę

Dziś nawet kupiłam glukoze, ale zwykła bo smakowej nie było, mam nadzieję że przeżyje
Da się przeżyć
Damy radę

Ja dziś byłam w F&F i tak, kupiłam 4 pajace - w sumie za 52zł, skarpetunie bez promki, rampersy za 4zł, tshirt+gatki z myszką miki za 9zł (taki unisex) i 3pak leginsów za 9zł.

I kupiłam też używany kokon z Lanilii, wolę dobrej firmy używkę niż niewiadomo jak uszytą nówkę. Akurat ten wzór mi się najbardziej podobał z ich oferty

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...20-23-07-1.png

Stary 2019-01-08, 20:47   #4704
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Da się przeżyć
Damy radę

Ja dziś byłam w F&F i tak, kupiłam 4 pajace - w sumie za 52zł, skarpetunie bez promki, rampersy za 4zł, tshirt+gatki z myszką miki za 9zł (taki unisex) i 3pak leginsów za 9zł.

I kupiłam też używany kokon z Lanilii, wolę dobrej firmy używkę niż niewiadomo jak uszytą nówkę. Akurat ten wzór mi się najbardziej podobał z ich oferty

Obfite łowy
Ładny ten kokon

Tak pokazującej zakupy to i pokażę co ostatnio kupiłam i co znalazłam po starszym20190103_182103.jpeg20190108_154220.jpeg

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 20:50   #4705
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość

Hmm to może nie będę wybijac się przed szereg i pójdę z wami po 20

Stary 2019-01-08, 21:16   #4706
czarna_pantera90
Raczkowanie

Haha, ja tez jeszcze przed szkoła rodzenia idę za jakieś 2 tygodnie a i to nie wiem
Jutro 29 tydzień

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 21:19   #4707
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
NuFCia ale duży już ten Twój kawaler ja mam za tydzień wizytę, ciekawi mnie ile mała już waży

Powiem Wam, że coraz gorzej mi się nosi brzuch. Plecy bolą jak cholera, jak chodzę to czuje ból w pachwinach... jak chce się podnieść z pozycji leżącej to mąż musi mi podać rękę I strasznie boję się wychodzić z domu w taką pogodę, ślisko, nie wiem co to za nowa moda nie nieposypywanie chodników piaskiem. Irytuje się okrutnie jak ludzie bezczelnie wpychaja się przede mnie gdzieś, ale ja nie jestem rozczeniowa i nie potrafię zwrócić uwagi. Najchętniej w ogóle bym nie wychodziła sama z domu, najlepiej i najbezpieczniej się czuje wychodząc z mężem... No, pozalilam się Wam

Jakbym czytała o sobie. A tu jeszcze 3 miesiące
Cytat:
Też się codziennie zbieram i...może jutro zadzwonię. Jak nie zapomnę
Cytat:
Da się przeżyć
Damy radę

Super ten kokon

Tymczasem zrobię jakieś zamówienie na allegro, bo dawno nie zamawiałam. Szkoda smarta

Stary 2019-01-08, 21:26   #4708
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Miałam jutro iść na krzywą... ale dzisiaj wjechał pączek i bezalkoholowy, ale piekielnie słodki grzaniec. To może też jeszcze poczekam

Ten kokon świetny. Może i ja taki zamówię, zakładam po prostu spanie z dzieckiem ale w sumie przyda się jakiś ogranicznik
Najlepiej 2 od razu, drugi dla kota bo już ją tam widzę:P
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-08, 21:37   #4709
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Miałam jutro iść na krzywą... ale dzisiaj wjechał pączek i bezalkoholowy, ale piekielnie słodki grzaniec. To może też jeszcze poczekam

Ten kokon świetny. Może i ja taki zamówię, zakładam po prostu spanie z dzieckiem ale w sumie przyda się jakiś ogranicznik
Mój mąż jak zobaczył ten kokon co przyszedł to mówi że przecież mogliśmy jechać kupić w zoologicznym to taniej by było

Ja też w tym widzę nasze psy
Stary 2019-01-08, 21:59   #4710
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość

aż dziwne że jako właścicielka kota nie pomyślałam o tym chociaż wydaje mi się, że łóżeczko też może być ciekawe opcja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości