|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
Moje Drogie czy któraś z Was była kiedyś na przyjęciu weselnym w Sołtykach? Bardzo proszę o informację jakie są Wasze odczucia co do imprez, które były tam organizowane, ocene . Będę bardzo wdzięczna.
|
|
|
|
#1472 |
|
Rozeznanie
|
nie bylam w Soltykach na przyjeciu weselnym ale bywalam tam w innych okolicznosciach i wg mnie lokal jest idealny na nieduzy wesele, ladne odnowione wnetrze, bezproblemowi i zorientowani na klienta wlasciciele, no i maja tam fontanny z pyszna czekolada lub ponczem
|
|
|
|
#1473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam kiedyś na weselu kolegi. Z tego co pamiętam to tonie jest duża sama i część osób siedziała w mniejszym pomieszczeniu a jeśli chodzi o obsługę to nie miał nikt zastrzeżeń.
|
|
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
faktycznie nie jest duza sala ale przytulna i klimatyczna
Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2008-08-18 o 01:32 |
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Doris Ty będziesz miała bukiet z piórkami i różyczkami? czy cos mi sie juz pomyliło...
Jesli tak to koleżanka właśnie miała, rewelacyjnie to wygląda!!! ( to tak na marginesie chcialam dodac )
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
oniaczeq - super fryzurka! zapisuje sobie ją i może własnie coś takiego sobie zrobie
Bardzo mi sie podoba. Długie włosy masz? Bo wydaje sie, że do niej trzeba miec dość długie włosy. Gdzie sie czesałas? W Awangardzie? Puchatek - brdzo ładne zdjecia Podziwam wszystkie panny młode, które zdecdowały sie wejsc do wody w swoich sukniach, ja raczej bym sie nie odważyła... ![]() Bercia - jeśli chcesz szyc suknie, to podstawowa sprawa to materiał i koronka jakie beda dostepne dla Twojej krawcowej. Patrząc na zdjecie tej sukni, raczej ciężko bedzie uzyskac taki efekt szyjąc suknie na własną rekę... Trzeba sie liczyć z tym ze efekt końcowy może bardzo sie róznić od zamierzonego. Ja bym wybrała jakiś tańszy model, ale zamawiany u producenta. Fenomenka - najlepsze życzenia! izus123 - witamy ponownie gdzie sie podziewałas przez ten cały czas? ![]() Jeśli chodzi o wino, to my bedziemy kopować 1 białe i 1 czerwone na 12 osób, bo takie bedziemy mieć stoliki. Ale znajac zycie to wiele z tego wróci do nas w nietknietym stanie. Wszytsko zależy od tego jakich ma sie gości, jaki alkohol preferują. U nas tort bedzie ok 23, choć wiele osób poleca podawac zaraz po obiedzie. |
|
|
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
fenomenka najlepsze życzenia na nowej drodze życia, czekamy na relacje
oniaczeq fryzurka śliczna i myślę że do twojej urody bardzo będzie pasował ten czerwony goździk Bercia sukienka naprawdę śliczna ma to coś... tylko nie wiem czy łatwo będzie uszyć taką suknie , może być ciężko żeby efekt był identyczny.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czesalam sie w Awangardzie u Pani Sylwi, fryzura kosztowala 90 zl
|
|
#1479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
tez byłam przygotowana na jakieś 70 zl
no ale fryzura przypadla mi do gustu ( a u mnie to trudne) wiec wykosztuje sie tyle
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
oniaczeq to za próbną czy już do ślubu taka cena?
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
oj chyba właśnie w awangardzie sa jedne z tańszych,jeśli nie najtańsze ceny za fryzury. Ja za moją ślubną zapłaciłam 90 zł, za próbną 60 zł.
Za to w innych salonach ceny za ślubną to ponad 100 zł spokojnie. Moja przyjaciółka robiła teraz fryzurę w salonie L'oreala u góry Sienkiewicza, strefa fryzur czy jakoś tak. Za zrobienie grubych oków prostownicą na włosach do ramion plus spięcie u góry paru pasm włosów zapłaciła 150 zł. Ja za moją fryzurę ślubną, która w zasadzie była do jej fryzury podobna, tylko włosy kręcone były na wałki dałam właśnie 90 zł. W salonie ambiene na Paderewskiego, L'orealu na Jasnej, laurancie itp. za próbną płaci się minimum 100, ślubna to "trochę"więcej
|
|
|
|
#1483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i co najgorsze NIC nie pomaga ![]() Robiąc fryzurke poszłas z jakims zdjęciem, czy udało Ci sie wszystko wytłumaczyc bez dodatkowych fotek? Zgodzę sie z Klaex, ze ceny w Awangardzie są dość niskie w porównaniu do innych salonów, nie wspomnę juz o słynnym Pablo w Końskich czy u Cyrulika... |
|
|
|
|
#1484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz jeszcze zainwestowałam w szampon loreal przeciw wypadaniu włosów i łysieniu. na dniach przyjdzie wiec dam zanć czy pomaga
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak, i tak samo jest właśnie na Jasnej (była tu wypowiedx w watku o fryzurze z L'oreala za coś ok.200 zł), w ambiene, bo tam na l'orealu i kerastasse pracują
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
za próbna i ślubną tyle samo po 90...
agulla dałam to zdjęcie, jesli jestes zdecydowana isc tam gdzie ja do Pani Sylwi, wydaje mi sie ze bedzie pamietac i zrobi Ci wlasnie cos takiego jak mnie
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
Fenomenka - Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, spełnienia marzeń, zdrowia, radości oraz samych szczęśliwych i pogodnych dni w życiu.
Czekamy na relację Oniaczeq fryzurka bardzo ładna, a jak będzie ten czerwony goździk będzie super. Sama uwielbiam kolor czerwony, ale ja będę miała sztucznego kwiatka we włosach takiego samego jak przy sukience. A swoją drogą to drogo biorą w Awangardzie za próbną fryzurę. Ja na fryzurę ślubną też jestem umówiona do pani Sylwi, próbnej chyba nie będę robić! Powinni brać połowę ceny za fryzurę próbną. |
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
ja jak się pytałam w czerwcu to było za pórbną 50-60 a za ostateczną 80-90. pewnie zależało od rodzaju fryzury i skomplikowania.
widać teraz zmienili. a ja sie cały czas nie moge zdecydować na wizażystkę. mam dwie zamówione i w dlaszym ciagy mam wrażenie że zły wybór . zwarjować można.jeszcze w piątek opażyłam sobie prawą ręke wrzątkiem. poki co tylko jest czerwona. mam nadzieje ze do 13 nie zejdzie mi skóra. tzn mam nadzieje ze wogóle nie zejdzie. ehhh gapa ciapa ze mnie
|
#1489 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może rzeczywiście spróbuje warzywa w czystej postaci, oby tylko nie brakło mi do tego cierpliwości Biore różne witaminki, stosuje specjalne szampony i nic Daj znac jak Tobie spisuje sie ten szampon o którym piszesz. Cytat:
Bardzo podoba mi sie jak uczesała Ci włosy wokół twarzy, bo wiekszość fryzur to włosy zaczesane do góry, a w moim przypdaku to zupełnie odpada.Ja na frzyure jestem zapisana do Ani Świebody, ale mam nadzieje ze ona tez bedzie umiała mi wyczarowac taka fryzurke Musze wsiąść fotki. Mój ślub jest w niedziele i w Awangardzie powiedzieli za uczesanie w niedziele 2 razy normalna cene, wiec zrezygnowałam ![]() Madzia a do jakiej wizażystki jestes zapisana? Moze napisz na priv. Ja jestem po wstepnym spotkaniu u jednej i jestem pełan pozytywnych wrazen
Edytowane przez agulla.@ Czas edycji: 2008-08-18 o 11:52 Powód: do Madzi |
||
|
|
|
#1490 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny z tego co wiem to fajne fryzury robi Pani ... yyy nie wiem jak sie nazywa w Hatorze taka z długimi włosami do pasa.... i Nina na Bocianku .... ceny fryzur w tych miejscach nie są wygórowane bo tam czesały sie moje koleżanki- stąd wiem że ładnie im to wychodzi....
Co do alkoholi to wiem , że w niektórych hurtowniach przyjmują to co Wam zostanie tylko trzeba wcześniej to dogadać także gdyby ktoś nie widział ile kupić co i jak a kupi za dużo za wsze mozna to zwrócić i odzyskać kasę
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
60 zł za uczesanie
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
oniaczeq- nie,nie z piorkami bedzie moj bukiet!raczej cos a'la wachlarz
polaczony z kopulka gozdzikow i storczykow![]() Madzia-Ty Kochana uwazaj na siebie!ale tak a'propos to ja w piatek tez sie oparzylam ale nie zgadniecie czym )?!takie rzeczy to tylko mnie sie przytrafiaja )papryka chili,myslalam ze nie wytrzymam!przez 4godz.cierpialam strasznie dopiero moj A wpadl na pomysl wymoczyc lapki w sodzie(zasada neutralizuje kwas),a juz myslalm ze nic mi nie pomoze-tak bolalo.co do cen za fryza to mysle ze w Awangardzie jest do przyjecia,w sumie to bardzo zalezy jakie sie ma wloski i jakie upiecie,niestety placi sie rowniez czesto za nazwe salonu. |
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki jakie pończochy proponujecie do sukienki ecri?
Madzia - zamyślona przyszła panna młoda. Uważaj na siebie. Ja z kolei cały czas uważam jak biegam po schodach bo mam wrażenie że sobie kostkę skręcę. Jakieś takie głupie myśli nachodzą mnie przed weselem. Najpierw śniły mi się głupoty teraz że sobie krzywdę zrobię. Dobrze, że wesele już niedługo. Edytowane przez bartolina Czas edycji: 2008-08-18 o 12:57 |
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cen to zgadzam sie ze to zależny i od włosów i od upięcia, fakt myslalam ze cena próbnej będzie niższa ale dobre i to ze w dniu ślubu cena pozostaje taka sama
|
|
#1495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na szczescie fryzurka Twoja jest naprawde super i nie musisz juz sie martwic a ja nadal nie wiem jaka chce miec
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupowałam pończochy z gatty. Miałam suknię w odcieniu śmietankowym, czyli nie typowe ecru. Bez problemu kupiłam ładne pończoszki w odcieniu właśnie nie typowo białym, ale zbliżonym do koloru sukni. Kolor nazywał się whitE coś tam
jak sobie przypomnę to napiszę
|
|
|
|
#1497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,reszta wyprostowana(2godz.pracy! z umyciem i wysuszeniem)-zaplacilam 90zl.Moze i nie jakos kosmicznie duzo ale ledwie wsiadlam do samochodu a tu fryz sie rozlatuje cale wesele staralam sie uwazac zeby nie za bardzo szalec.Trudno to w moim przypadku wiec wlosy nie trzymaly mi sie wcale,koszmar!Teraz po skonczonej pracy fryzjerki mam zamiar potrzasnac glowa i zobaczyc czy mi sie to trzyma!no i nie myc wlosow w dniu czesania!zwlaszcza z odzywka,bo sa sliskie i wsowki sie same przktycznie wysowaja! |
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
ooo ja miałam myta w dniu ślubu, jakbym nie miała mytej to miałbym strasznie tłuste, bo mi się szybko przetłuszczają
akurat ja na wsuwki nie narzekam, bo były jakby betonem zalane,żadna się nie wyslizgnęła
|
|
|
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
Kalex,wiem ze juz kiedys pytalam Cie o dekoracje w kosciloku ale chodzi mi o krzesla i pokrowce albo jakis tiul do ich ubrania
Wy -wypozyczaliscie je ?prawda? jesli mozesz to prosze przypomnij mi jak to bylo?bo bedziemy musieli teraz sie tym zajac.Jedna para przed nami zrezygnowala,wiec zostajemy my i druga taka para,chcielismy podzielic sie kosztami i dostroic troszke ten kosciolek zeby bylo podobnie jak u Was
Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2008-08-18 o 14:37 |
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie wypożyczaliśmy i nic sami nie kupowaliśmy
daliśmy tylko pieniążki tej siostrze i ona już sama zabrała się przybraniem Kościoła; Wcześniej na kartce zapisałam jej jak ma być przybrane, jak krzesła wysunięte, kolory kwiatów itp. i Ona to wszystko zrealizowała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

)
Bardzo mi sie podoba. Długie włosy masz? Bo wydaje sie, że do niej trzeba miec dość długie włosy. Gdzie sie czesałas? W Awangardzie? 

Daj znac jak Tobie spisuje sie ten szampon o którym piszesz. 
cale wesele staralam sie uwazac zeby nie za bardzo szalec.Trudno to w moim przypadku wiec wlosy nie trzymaly mi sie wcale,koszmar!