Panny Młode - Kielce cz. II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-17, 21:17   #1471
spcola
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

Moje Drogie czy któraś z Was była kiedyś na przyjęciu weselnym w Sołtykach? Bardzo proszę o informację jakie są Wasze odczucia co do imprez, które były tam organizowane, ocene . Będę bardzo wdzięczna.
spcola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 21:38   #1472
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

nie bylam w Soltykach na przyjeciu weselnym ale bywalam tam w innych okolicznosciach i wg mnie lokal jest idealny na nieduzy wesele, ladne odnowione wnetrze, bezproblemowi i zorientowani na klienta wlasciciele, no i maja tam fontanny z pyszna czekolada lub ponczem
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 21:54   #1473
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

Cytat:
Napisane przez spcola Pokaż wiadomość
Moje Drogie czy któraś z Was była kiedyś na przyjęciu weselnym w Sołtykach? Bardzo proszę o informację jakie są Wasze odczucia co do imprez, które były tam organizowane, ocene . Będę bardzo wdzięczna.

Ja byłam kiedyś na weselu kolegi. Z tego co pamiętam to tonie jest duża sama i część osób siedziała w mniejszym pomieszczeniu a jeśli chodzi o obsługę to nie miał nikt zastrzeżeń.
Stary 2008-08-17, 23:15   #1474
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GabrielaP Pokaż wiadomość
to tonie jest duża sama
faktycznie nie jest duza sala ale przytulna i klimatyczna

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2008-08-18 o 01:32
Stary 2008-08-18, 06:30   #1475
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Doris Ty będziesz miała bukiet z piórkami i różyczkami? czy cos mi sie juz pomyliło...
Jesli tak to koleżanka właśnie miała, rewelacyjnie to wygląda!!! ( to tak na marginesie chcialam dodac )
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 09:18   #1476
agulla.@
Raczkowanie

oniaczeq - super fryzurka! zapisuje sobie ją i może własnie coś takiego sobie zrobie Bardzo mi sie podoba. Długie włosy masz? Bo wydaje sie, że do niej trzeba miec dość długie włosy. Gdzie sie czesałas? W Awangardzie?

Puchatek - brdzo ładne zdjecia Podziwam wszystkie panny młode, które zdecdowały sie wejsc do wody w swoich sukniach, ja raczej bym sie nie odważyła...

Bercia - jeśli chcesz szyc suknie, to podstawowa sprawa to materiał i koronka jakie beda dostepne dla Twojej krawcowej. Patrząc na zdjecie tej sukni, raczej ciężko bedzie uzyskac taki efekt szyjąc suknie na własną rekę... Trzeba sie liczyć z tym ze efekt końcowy może bardzo sie róznić od zamierzonego. Ja bym wybrała jakiś tańszy model, ale zamawiany u producenta.

Fenomenka - najlepsze życzenia! Jestes juz po imprezie, wiec mam nadzieje, że wszystko sie udało, mimo, że pogoda była nieszczególna...

izus123 - witamy ponownie gdzie sie podziewałas przez ten cały czas?

Jeśli chodzi o wino, to my bedziemy kopować 1 białe i 1 czerwone na 12 osób, bo takie bedziemy mieć stoliki. Ale znajac zycie to wiele z tego wróci do nas w nietknietym stanie. Wszytsko zależy od tego jakich ma sie gości, jaki alkohol preferują.

U nas tort bedzie ok 23, choć wiele osób poleca podawac zaraz po obiedzie.
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 09:33   #1477
kasiaher
Wtajemniczenie

fenomenka najlepsze życzenia na nowej drodze życia, czekamy na relacje
oniaczeq fryzurka śliczna i myślę że do twojej urody bardzo będzie pasował ten czerwony goździk
Bercia sukienka naprawdę śliczna ma to coś... tylko nie wiem czy łatwo będzie uszyć taką suknie , może być ciężko żeby efekt był identyczny.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 10:37   #1478
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość
oniaczeq - super fryzurka! zapisuje sobie ją i może własnie coś takiego sobie zrobie Bardzo mi sie podoba. Długie włosy masz? Bo wydaje sie, że do niej trzeba miec dość długie włosy. Gdzie sie czesałas? W Awangardzie?
Kochana wcale nie mam takich długich włosów sa tak lekko za łopatki,jedynie co mam bardzo geste wlosy wiec moze dlatego to tak wygląda , wielkim plusem tej fryzurki jest to ze jest błyskawiczna do zrobienia, Pani robila mi ja z 40 min ( wliczajac zakrecenie na walki) upiecie poszlo ekspresowo
Tak czesalam sie w Awangardzie u Pani Sylwi, fryzura kosztowala 90 zl

Biustonosze:

Stary 2008-08-18, 10:50   #1479
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Kochana wcale nie mam takich długich włosów sa tak lekko za łopatki,jedynie co mam bardzo geste wlosy wiec moze dlatego to tak wygląda , wielkim plusem tej fryzurki jest to ze jest błyskawiczna do zrobienia, Pani robila mi ja z 40 min ( wliczajac zakrecenie na walki) upiecie poszlo ekspresowo
ceny w awangardzie mogą powalić
Stary 2008-08-18, 10:58   #1480
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
ceny w awangardzie mogą powalić
tez byłam przygotowana na jakieś 70 zl no ale fryzura przypadla mi do gustu ( a u mnie to trudne) wiec wykosztuje sie tyle

Biustonosze:

Stary 2008-08-18, 11:09   #1481
kasiaher
Wtajemniczenie

oniaczeq to za próbną czy już do ślubu taka cena?
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 11:24   #1482
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

oj chyba właśnie w awangardzie sa jedne z tańszych,jeśli nie najtańsze ceny za fryzury. Ja za moją ślubną zapłaciłam 90 zł, za próbną 60 zł.
Za to w innych salonach ceny za ślubną to ponad 100 zł spokojnie. Moja przyjaciółka robiła teraz fryzurę w salonie L'oreala u góry Sienkiewicza, strefa fryzur czy jakoś tak. Za zrobienie grubych oków prostownicą na włosach do ramion plus spięcie u góry paru pasm włosów zapłaciła 150 zł. Ja za moją fryzurę ślubną, która w zasadzie była do jej fryzury podobna, tylko włosy kręcone były na wałki dałam właśnie 90 zł.
W salonie ambiene na Paderewskiego, L'orealu na Jasnej, laurancie itp. za próbną płaci się minimum 100, ślubna to "trochę"więcej
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 11:28   #1483
agulla.@
Raczkowanie

Cytat:
No to długość podobna jak u mnie, z tym, że ja mam dość cienkie włosy i z dnia na dzień mam ich coraz mniej tak bardzo mi wypadaja i co najgorsze NIC nie pomaga
Robiąc fryzurke poszłas z jakims zdjęciem, czy udało Ci sie wszystko wytłumaczyc bez dodatkowych fotek?

Zgodzę sie z Klaex, ze ceny w Awangardzie są dość niskie w porównaniu do innych salonów, nie wspomnę juz o słynnym Pablo w Końskich czy u Cyrulika...
Stary 2008-08-18, 11:29   #1484
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
oj chyba właśnie w awangardzie sa jedne z tańszych,jeśli nie najtańsze ceny za fryzury. Ja za moją ślubną zapłaciłam 90 zł, za próbną 60 zł.
Za to w innych salonach ceny za ślubną to ponad 100 zł spokojnie. Moja przyjaciółka robiła teraz fryzurę w salonie L'oreala u góry Sienkiewicza, strefa fryzur czy jakoś tak. Za zrobienie grubych oków prostownicą na włosach do ramion plus spięcie u góry paru pasm włosów zapłaciła 150 zł. Ja za moją fryzurę ślubną, która w zasadzie była do jej fryzury podobna, tylko włosy kręcone były na wałki dałam właśnie 90 zł.
W salonie ambiene na Paderewskiego, L'orealu na Jasnej, laurancie itp. za próbną płaci się minimum 100, ślubna to "trochę"więcej
tak bo to loreal - podjerzewam że tam się płaci za nazwe a nie za jakoś usług
Cytat:
No to długość podobna jak u mnie, z tym, że ja mam dość cienkie włosy i z dnia na dzień mam ich coraz mniej tak bardzo mi wypadaja i co najgorsze NIC nie pomaga
Robiąc fryzurke poszłas z jakims zdjęciem, czy udało Ci sie wszystko wytłumaczyc bez dodatkowych fotek?
a czarną rzepe próbowałaś? chodzi mi o warzywo tarte na tarce i na włosy. godzinkę pod ręcznikiem. śmierdzi ale pomaga. ja kupiłam tylko odżywke joanny z czarna rzepą i widze poprawe.
teraz jeszcze zainwestowałam w szampon loreal przeciw wypadaniu włosów i łysieniu. na dniach przyjdzie wiec dam zanć czy pomaga
Stary 2008-08-18, 11:31   #1485
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

pewnie tak, i tak samo jest właśnie na Jasnej (była tu wypowiedx w watku o fryzurze z L'oreala za coś ok.200 zł), w ambiene, bo tam na l'orealu i kerastasse pracują
Stary 2008-08-18, 11:33   #1486
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
oniaczeq to za próbną czy już do ślubu taka cena?
za próbna i ślubną tyle samo po 90...

agulla dałam to zdjęcie, jesli jestes zdecydowana isc tam gdzie ja do Pani Sylwi, wydaje mi sie ze bedzie pamietac i zrobi Ci wlasnie cos takiego jak mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg z kwiatem.jpeg (15,6 KB, 27 załadowań)

Biustonosze:

Stary 2008-08-18, 11:39   #1487
bartolina
Raczkowanie

Fenomenka - Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, spełnienia marzeń, zdrowia, radości oraz samych szczęśliwych i pogodnych dni w życiu.
Czekamy na relację

Oniaczeq fryzurka bardzo ładna, a jak będzie ten czerwony goździk będzie super. Sama uwielbiam kolor czerwony, ale ja będę miała sztucznego kwiatka we włosach takiego samego jak przy sukience. A swoją drogą to drogo biorą w Awangardzie za próbną fryzurę. Ja na fryzurę ślubną też jestem umówiona do pani Sylwi, próbnej chyba nie będę robić! Powinni brać połowę ceny za fryzurę próbną.
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 11:43   #1488
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

ja jak się pytałam w czerwcu to było za pórbną 50-60 a za ostateczną 80-90. pewnie zależało od rodzaju fryzury i skomplikowania.
widać teraz zmienili.

a ja sie cały czas nie moge zdecydować na wizażystkę. mam dwie zamówione i w dlaszym ciagy mam wrażenie że zły wybór . zwarjować można.

jeszcze w piątek opażyłam sobie prawą ręke wrzątkiem. poki co tylko jest czerwona. mam nadzieje ze do 13 nie zejdzie mi skóra. tzn mam nadzieje ze wogóle nie zejdzie. ehhh gapa ciapa ze mnie
Stary 2008-08-18, 11:49   #1489
agulla.@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
a czarną rzepe próbowałaś? chodzi mi o warzywo tarte na tarce i na włosy. godzinkę pod ręcznikiem. śmierdzi ale pomaga. ja kupiłam tylko odżywke joanny z czarna rzepą i widze poprawe.
teraz jeszcze zainwestowałam w szampon loreal przeciw wypadaniu włosów i łysieniu. na dniach przyjdzie wiec dam zanć czy pomaga
Madzia próbowałam takiego lotionu do włosów z czarną rzepą - nie pomaga Może rzeczywiście spróbuje warzywa w czystej postaci, oby tylko nie brakło mi do tego cierpliwości Biore różne witaminki, stosuje specjalne szampony i nic Daj znac jak Tobie spisuje sie ten szampon o którym piszesz.

Cytat:
za próbna i ślubną tyle samo po 90...

agulla dałam to zdjęcie, jesli jestes zdecydowana isc tam gdzie ja do Pani Sylwi, wydaje mi sie ze bedzie pamietac i zrobi Ci wlasnie cos takiego jak mnie
Dzieki za wstawienie fotki Bardzo podoba mi sie jak uczesała Ci włosy wokół twarzy, bo wiekszość fryzur to włosy zaczesane do góry, a w moim przypdaku to zupełnie odpada.
Ja na frzyure jestem zapisana do Ani Świebody, ale mam nadzieje ze ona tez bedzie umiała mi wyczarowac taka fryzurke Musze wsiąść fotki.
Mój ślub jest w niedziele i w Awangardzie powiedzieli za uczesanie w niedziele 2 razy normalna cene, wiec zrezygnowałam

Madzia a do jakiej wizażystki jestes zapisana? Moze napisz na priv. Ja jestem po wstepnym spotkaniu u jednej i jestem pełan pozytywnych wrazen

Edytowane przez agulla.@
Czas edycji: 2008-08-18 o 11:52 Powód: do Madzi
Stary 2008-08-18, 11:52   #1490
Daysys85
BAN stały

GG do Daysys85

Hej dziewczyny z tego co wiem to fajne fryzury robi Pani ... yyy nie wiem jak sie nazywa w Hatorze taka z długimi włosami do pasa.... i Nina na Bocianku .... ceny fryzur w tych miejscach nie są wygórowane bo tam czesały sie moje koleżanki- stąd wiem że ładnie im to wychodzi....
Co do alkoholi to wiem , że w niektórych hurtowniach przyjmują to co Wam zostanie tylko trzeba wcześniej to dogadać także gdyby ktoś nie widział ile kupić co i jak a kupi za dużo za wsze mozna to zwrócić i odzyskać kasę
Daysys85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 12:13   #1491
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez Daysys85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny z tego co wiem to fajne fryzury robi Pani ... yyy nie wiem jak sie nazywa w Hatorze taka z długimi włosami do pasa.... i Nina na Bocianku .... ceny fryzur w tych miejscach nie są wygórowane bo tam czesały sie moje koleżanki- stąd wiem że ładnie im to wychodzi....
Co do alkoholi to wiem , że w niektórych hurtowniach przyjmują to co Wam zostanie tylko trzeba wcześniej to dogadać także gdyby ktoś nie widział ile kupić co i jak a kupi za dużo za wsze mozna to zwrócić i odzyskać kasę
ja ide do niny 60 zł za uczesanie
Stary 2008-08-18, 12:33   #1492
DORIS0208
Rozeznanie

oniaczeq- nie,nie z piorkami bedzie moj bukiet!raczej cos a'la wachlarz polaczony z kopulka gozdzikow i storczykow

Madzia-Ty Kochana uwazaj na siebie!ale tak a'propos to ja w piatek tez sie oparzylam ale nie zgadniecie czym)?!takie rzeczy to tylko mnie sie przytrafiaja)papryka chili,myslalam ze nie wytrzymam!przez 4godz.cierpialam strasznie dopiero moj A wpadl na pomysl wymoczyc lapki w sodzie(zasada neutralizuje kwas),a juz myslalm ze nic mi nie pomoze-tak bolalo.

co do cen za fryza to mysle ze w Awangardzie jest do przyjecia,w sumie to bardzo zalezy jakie sie ma wloski i jakie upiecie,niestety placi sie rowniez czesto za nazwe salonu.
Stary 2008-08-18, 12:33   #1493
bartolina
Raczkowanie

Dziewczynki jakie pończochy proponujecie do sukienki ecri?

Madzia - zamyślona przyszła panna młoda. Uważaj na siebie.
Ja z kolei cały czas uważam jak biegam po schodach bo mam wrażenie że sobie kostkę skręcę. Jakieś takie głupie myśli nachodzą mnie przed weselem. Najpierw śniły mi się głupoty teraz że sobie krzywdę zrobię. Dobrze, że wesele już niedługo.

Edytowane przez bartolina
Czas edycji: 2008-08-18 o 12:57
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 12:39   #1494
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
oniaczeq- nie,nie z piorkami bedzie moj bukiet!raczej cos a'la wachlarz polaczony z kopulka gozdzikow i storczykow

Madzia-Ty Kochana uwazaj na siebie!ale tak a'propos to ja w piatek tez sie oparzylam ale nie zgadniecie czym)?!takie rzeczy to tylko mnie sie przytrafiaja)papryka chili,myslalam ze nie wytrzymam!przez 4godz.cierpialam strasznie dopiero moj A wpadl na pomysl wymoczyc lapki w sodzie(zasada neutralizuje kwas),a juz myslalm ze nic mi nie pomoze-tak bolalo.

co do cen za fryza to mysle ze w Awangardzie jest do przyjecia,w sumie to bardzo zalezy jakie sie ma wloski i jakie upiecie,niestety placi sie rowniez czesto za nazwe salonu.
a no faktycznie, nie wiem co mi sie tak ubzdurało
Co do cen to zgadzam sie ze to zależny i od włosów i od upięcia, fakt myslalam ze cena próbnej będzie niższa ale dobre i to ze w dniu ślubu cena pozostaje taka sama

Biustonosze:

Stary 2008-08-18, 12:55   #1495
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:
a no faktycznie, nie wiem co mi sie tak ubzdurało
Co do cen to zgadzam sie ze to zależny i od włosów i od upięcia, fakt myslalam ze cena próbnej będzie niższa ale dobre i to ze w dniu ślubu cena pozostaje taka sama
alez nic sie stalo,mnie tez czasem mieszaja sie rozne rzeczy

na szczescie fryzurka Twoja jest naprawde super i nie musisz juz sie martwic a ja nadal nie wiem jaka chce miec
Stary 2008-08-18, 13:06   #1496
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez bartolina Pokaż wiadomość
Dziewczynki jakie pończochy proponujecie do sukienki ecri?
ja kupowałam pończochy z gatty. Miałam suknię w odcieniu śmietankowym, czyli nie typowe ecru. Bez problemu kupiłam ładne pończoszki w odcieniu właśnie nie typowo białym, ale zbliżonym do koloru sukni. Kolor nazywał się whitE coś tam jak sobie przypomnę to napiszę
Stary 2008-08-18, 13:07   #1497
DORIS0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
pewnie tak, i tak samo jest właśnie na Jasnej (była tu wypowiedx w watku o fryzurze z L'oreala za coś ok.200 zł), w ambiene, bo tam na l'orealu i kerastasse pracują
bylam tam uczesac sie na wesele kolegi(05.07.08)bardzo prosta fryzurka,z polapanymi boczkami do tylu w takie jakies wariactwo na glowie,reszta wyprostowana(2godz.pracy! z umyciem i wysuszeniem)-zaplacilam 90zl.
Moze i nie jakos kosmicznie duzo ale ledwie wsiadlam do samochodu a tu fryz sie rozlatuje cale wesele staralam sie uwazac zeby nie za bardzo szalec.Trudno to w moim przypadku wiec wlosy nie trzymaly mi sie wcale,koszmar!
Teraz po skonczonej pracy fryzjerki mam zamiar potrzasnac glowa i zobaczyc czy mi sie to trzyma!
no i nie myc wlosow w dniu czesania!zwlaszcza z odzywka,bo sa sliskie i wsowki sie same przktycznie wysowaja!
Stary 2008-08-18, 13:11   #1498
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ooo ja miałam myta w dniu ślubu, jakbym nie miała mytej to miałbym strasznie tłuste, bo mi się szybko przetłuszczają

akurat ja na wsuwki nie narzekam, bo były jakby betonem zalane,żadna się nie wyslizgnęła
Stary 2008-08-18, 13:13   #1499
DORIS0208
Rozeznanie

Kalex,wiem ze juz kiedys pytalam Cie o dekoracje w kosciloku ale chodzi mi o krzesla i pokrowce albo jakis tiul do ich ubrania
Wy -wypozyczaliscie je ?prawda?
jesli mozesz to prosze przypomnij mi jak to bylo?bo bedziemy musieli teraz sie tym zajac.Jedna para przed nami zrezygnowala,wiec zostajemy my i druga taka para,chcielismy podzielic sie kosztami i dostroic troszke ten kosciolek
zeby bylo podobnie jak u Was

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2008-08-18 o 14:37
Stary 2008-08-18, 13:16   #1500
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

nie nie wypożyczaliśmy i nic sami nie kupowaliśmy

daliśmy tylko pieniążki tej siostrze i ona już sama zabrała się przybraniem Kościoła; Wcześniej na kartce zapisałam jej jak ma być przybrane, jak krzesła wysunięte, kolory kwiatów itp. i Ona to wszystko zrealizowała Napiszę Ci dokładniej na prv wszystko, jak chcesz to jeszcze fotki mogę podesłać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości