|
|
#2821 | ||||
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2822 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Misha ja też nie prasuję ciuszków dla małej 😀 także nie jesteś sama. Dziś mój synek został w domu. Idę na 14.30 do gina i on też chciał zobaczyć dzidziusia. Także zabieram go ze sobą. Nas też zasypało. Szkoda, że nie mam sanek. A co do tej suszarki bębnowej, to też mi sie marzy. Nie wiem co wybrać, suszarkę czy zmywarkę? Narazie jedną rzecz tylko możemy kupić. Sysa piękne ciuszki. Ten bezrękawnik cudo!!! |
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie życia bez wanny. W poprzednim wynajmowanym mieszkaniu miałam kabinę prysznicową i mycie jej od wewnątrz doprowadzało mnie do szału A wanna to trzy minuty roboty i po sprawie.
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Żona Gargamel
|
Ja wyprasuje ten pierwszy zalecany raz a potem to mnie nikt do tego nie zmusi
Po co takiemu małemu idealnie wyprasowane rzeczy, przecież zaraz obsika czy coś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale mnie matka zagrzala. Zeszlam do niej (mieszkamy u gory) chcialam porozmawiac bo siedze sama, maz w pracy. A ta z buzia na mnie, ze nie spie nocami, ze dziecko sie W BRZUCHU przestawi i przeze mnie nie bedzie spalo jak juz sie urodzi. Ze razem z siostra tak uwazaja. A co ja mam zrobic jesli po prostu leze i nie moge zasnac. I "nie martw sie, ta xl bedzie dobra na ciebie bo jeszcze cie rozwali". Nic takiego ale zaraz poszlam do siebie i sie poplakalam. Wiecznie zle. Dziecko sie w brzuchu przedstawi, wiekszej glupoty dawno nie slyszalam.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pralce nie mam jak postawić bo mam nad nią grzejnik żebrowy. Będzie w łazience na dole, trudno. A wznowimy domku będzie pralnia to już w ogóle będzie elegancko
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- My teraz mamy spory prysznic. W nowym domku będziemy mieć prysznic w łazience na dole, a na gorze wannę i prysznic. Jednak na 5 osób się przyda ![]() Sysa o matko,ale wymyśliła...coś minusie wydaje,ze będziesz mieć z mama niezłe przejścia jak się mała urodzi.
|
#2828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia ciesze sie te prasowanie to czytalam ze w latach 80' bylo potrzebne bo pralki byky dziadowskie i teraz nie trzeba. Jak nie trzeba to odpuszczam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2019-01-10 o 10:30 |
|
|
|
|
#2829 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Nie denerwuj się kochana, szkoda się stresować Jeśli to Cię pocieszy, to ja też słabo śpię, zanim zasnę to z 2 godziny się przewracam. Albo, jak dziś, budzę się nagle o 4 i do 5-6 się przewracam zamiast spać. A nigdy tak nie miałam
|
|
#2830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, że ciężko się nie przejmować własną mamą, ale spróbuj. Z tego co czytałam to dziecko nie ma unormowanej dobry i moje częściej się po nocach rusza niż w dzień i w związku z tym ja też mam problemy z zaśnięciem. Często mam kiepskie noce, a jak już się umęczę to śpię jak zabita i tak w kółko. A moja mamuśka też ma swoje mądrości, np. żeby nie kupować do przodu, bo to pecha przyniesie i takie tam. |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
No dzieciaki ogólnie sa aktywniejsze jak siedzimy lub leżymy,bo jak chodzimy to je to buja do snu
także norma
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
Sysa, wiem, takie komentarze w naszym stanie są nie na miejscu, Ale nie denerwuj się, nie ma sensu 🤗🤗
Ja mam w domu i wannę i prysznic. Ale wanna to królestwo mojego syna 😀 także ja szybki prysznic i tyle. A słyszałam o fajnej tradycji. (dla tych, które mają już dzieci). Ja z niej skorzystam. Więc tak. Jak mąż z synem przyjadą pierwszy raz do szpitala to przywiozą małej jakiś prezent. Ja wcześniej zakupie autko dla synka. I jak on da małej prezent to ona jemu też 😀 |
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86349212]Wiem, że ciężko się nie przejmować własną mamą, ale spróbuj. Z tego co czytałam to dziecko nie ma unormowanej dobry i moje częściej się po nocach rusza niż w dzień i w związku z tym ja też mam problemy z zaśnięciem. Często mam kiepskie noce, a jak już się umęczę to śpię jak zabita i tak w kółko. A moja mamuśka też ma swoje mądrości, np. żeby nie kupować do przodu, bo to pecha przyniesie i takie tam.[/QUOTE]Moja mama tez uwaza, ze nie powinno sie kupowac juz rzeczy. Dlatego wszystko chowam, nic nie pokazuje. Chore stare madrosci.
Oj dziewczyny, moja mama to ciezki czlowiek, wszystko wie najlepiej. Zeby chociaz mozna bylo normalnie porozmawiac ale nie. Dobrze, ze maz jest taki, ze nie da sobie wejsc na glowe bo to nasze dziecko i koniec. Ciesze sie, ze taki jest. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Monia u nas Tusia dostała prezent „od Zosi”. Natomiast nie była u nas w szpitalu i tym razem również tego nie planuje
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
Te zabobony z niekupowaniem wcześniej mnie strasznie denerwują. U mnie w rodzinie jest podobne przekonanie. Ale mam to gdzieś. Poza tym chyba lepiej sobie to wszystko w czasie rozłożyć niż kupić wszystko w kwietniu -maju. Pamiętam, że moi rodzice kupowali wózek dla mojej młodszej siostry jak siostra miała chyba z 2 tygodnie. A łóżeczko dla brata jak wrócił ze szpitala to tata kupował. Dla mnie to niewyobrażalne. Ja na początku kwietnia chcę mieć już wszystko łącznie z wózkiem, łóżeczkiem i spakowana torba.
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteście kochane ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja oprócz bodziaków nie mam nic. Wczoraj tylko zamówiłam komplet z H&M i 2x półśpiochy w sklepie pinokio i tyle. Muszę się wybrać do sklepu w weekend i obkupię małego bo nie potrafię nic wybrać przez internet. |
|
|
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do kwietnia takze chce juz byc gotowa. Jakbym miala wszystko w 2tyg przed porodem ogarniac to chyba bym osiwiala z nerwow. Ja poki co ciagle pracuje i nie mam czasu pojezdzic po sklepach nawet zeby poogladac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
ja może nie smyk tylko H&M https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0698793001.html ciężko było. Nad ssmym rozmiarem myślałam z godzinę
mam nadzieje że w rozmiar 68 wejdzie dopiero tak początek września bo w lato przecież mu tego nie założę raczej (chyba że będzie deszczowo)---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Sysa no to nie zazdroszczę...
Wiecie, kiedyś takie przekonanie żeby nie kupować dziecku zanim się urodzi było żeby nie zapeszyc, nie było wtedy takich technologii jakie są teraz, więc ratowano się zabobonami ![]() Rany, na 9 miałam mieć badanie, weszłam chwilę przed 10 ( a byłam pierwsza w kolejce), po 25 minutach doktorka powiedziała żebym się przeszła bo się mala tak przekręciła że nie może czegoś tam zbadać. No to poszłam, teraz wróciłam i czekam aż mnie zawołają z powrotem. Mam nadzieję że się moja panienka już ułożyła odpowiednio do badania póki co wiem że ogólnie wszystko ok, mała.wazy 398 g, ale jakoś w 26 tygodniu muszę mieć specjalistyczne USG, ze względu naprawdę wysokie ciśnienie gdzieś tam ( nie zrozumiałam, jak wejdę to się dowiem) no i że trzeba się liczyc z możliwością wywołania porodu w 38 TC...tak jak ostatnio. No zobaczymy, czekam na dalszą część USG a ten żel taki zimny 🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
A mi koleżanka kupiła takie rzeczy dla malej
|
|
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
Cd
|
|
|
|
#2845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kolezanka, ktorej synek urodzil sie na poczatku czerwca dwa lata temu mowila mi, ze na jesien nosił 68 spokojnie. Potem zima przeszedl na 74. A byl naprawde duzy, urodzil sie ponad 4kg i w ogole byl taki slodko grubasny kochany Wiec ja sie sugeruje podobnie. Takze mysle, ze mozesz byc spokojna z tymi ciuszkami z hm ![]() Cytat:
![]() Dawaj znac co i jak ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeju, cudownosci
Buciki jak dla malej baletnicy ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2847 |
|
Dostojna peema.
|
Moja babcia też ma takie przekonanie, że nie powinno się nic kupować. Zresztą opisywałam Wam tu, że zadeklarowała się, że chce kupić w prezencie łóżeczko dziecku, ale dopiero, jak się urodzi. No jasne. Na szczęście dogadaliśmy się, że my kupimy łóżeczko a ona odda za nie pieniądze po prostu w ramach prezentu.
Ja nie wierzę w take zabobony, przecież na każdym etapie i ciąży, i życia dziecka, coś się może wydarzyć. Kurde, mogę wyjść z domu do Biedry (co planuję na dziś ) i może mnie samochód przejechać. Myśląc w ten sposób to po co w ogóle cokolwiek robić i kupować? Mimo majowego terminu uważam, że urodzę jeszcze w kwietniu i najpóźniej na początku miesiąca chcę mieć wszystko wszystko gotowe i ustawione w domu. Ostatni tydzień przed porodem to już odliczanie i polerowanie chaty, ale to zrobi tż bo ja pewnie nie będę dała rady się ruszać z tym kręgosłupem i brzucholem
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam właśnie problem z tymi rozmiarami i wiesz tak na prawdę boję się zaryzykować bo szkoda mi kasy że kupię i w tym nie pochodzi im jestem starsza tym bardziej skąpa i liczę każdy grosz A no widzisz moja przyszła teściowa też taka jest. Jak się jej pytałam o rozmiar ciuszków to zaczęła gadać że wcześniej się nie kupuje, zebym się jeszcze wytrzymała itd. Zero wsparcia. Na szczęście się nie przejmuję takim głupim gadaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moge sie doczekac polowkowego wiec wzielam sie za sprzatanie. Odreagowalam tez te mame troche i lepiej ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2850 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie też, tym bardziej że wiedzą jaką mamy sytuację. Męża nie ma praktycznie w domu to co ja na ostatnią chwilę w 9 miesiącu będę znosić wózek, łóżeczko i inne albo się kogoś prosić o pomoc, a poza tym finanse - po kupnie auta będzie biedniej wolałam poszaleć przed U mnie też mama kupowała chwilę przed lub po porodzie, ale ojciec był w domu i to ogarniał. Słodkie Cytat:
Moja też ma swoje prawdy ludowe. Moja do męża nic nie powie, bo wie że on jest nerwowy to tyle dobrze ![]() Ja już po zakupach. Nigdzie nie dostała takiego koloru włóczki jak mam na szal, więc muszę w sieci znaleźć i zamówić. Za to kupiłam inne kolory
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

żeby nie było
w sensie jak cos jest wygniecione to jasne, ale bodziaki wygladaja jak wyprasowane, spodenki tak samo. Ja wszystkie ciuszki malego wypralam z naszymi, jezeli bedzie mi sie chcialo to wrzuce wszystko w dzieciecym ale dla mnie troche mija sie to z celem, zebym prala w dzieciecym tylko ubrania malucha, a nasze w zwyklym skoro kurczak ciagle bedsie sie przytulam do nas i lezal na nas itd.
Ja u rodzicow mialam wanne a teraz prysznic. Nie ma jak prysznic, szybko, sprawnie i po wszystkim 
A wanna to trzy minuty roboty i po sprawie.

te prasowanie to czytalam ze w latach 80' bylo potrzebne bo pralki byky dziadowskie i teraz nie trzeba. Jak nie trzeba to odpuszczam 
Jeśli to Cię pocieszy, to ja też słabo śpię, zanim zasnę to z 2 godziny się przewracam. Albo, jak dziś, budzę się nagle o 4 i do 5-6 się przewracam zamiast spać. A nigdy tak nie miałam 

Mała będzie ślicznie wyglądać!
Moja mama kupiła trochę ciuszków dla małej, u szwagierki wybrałam sobie sporo i w sumie mam ponad 10 kompletów w każdym rozmiarze plus kilka takich bardziej wyjściowych sukienek 

Wiec ja sie sugeruje podobnie. Takze mysle, ze mozesz byc spokojna z tymi ciuszkami z hm 

Ja mam właśnie problem z tymi rozmiarami i wiesz tak na prawdę boję się zaryzykować bo szkoda mi kasy że kupię i w tym nie pochodzi