|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.III
Cytat:
no nieźle...
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
ale kombinezon mam pożyczony, sama bym go nie kupowała, tylko w takim wypadku pewnie próbowałabym założyć małemu jak najwięcej warstw, typu body, spodenki+skarpetki lub półśpiochy, kaftanik/sweterek, pajac, na to dwa koce i nie sądzę żeby zmarzł do tego czapka, kaptur, rękawiczki i serio chyba nie ma opcji żeby nawet noworodkowi było zimno, przecież to tylko chwilka na zewnątrzCytat:
Zaciskaj nogi jeszcze niecałe 2 tygodnie, będzie donoszona ciąża i pewnie wagowo maluch dobije już wtedy do 3kg fajnie że lekarz powiedział, że w razie czego możesz już spokojnie rodzić bo dziecko jest bezpieczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Mam nadzieję,że mąż znajdzie szybko inną,może dużo lepszą pracę. |
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Dziękuję Wam za wsparcie i słowa otuchy
![]() ⚘Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Dzięki dziewczyny, to zaciskam nogi w takim razie. Oby do końca stycznia i niech się dzieje co chce
mi się na szczęście nikt nie dopytuje czy już urodziłam bo bym chyba oszalała więc współczuję Wam tych wypytek bez przerwy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
to teraz tylko czekać aż mała zdecyduje się na opuszczenie lokum. Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Cytat:
koniec stycznia już tuż tuż!
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Oczywiście tp bylo u mnie, Ty tam mamuska uważaj na siebie ile się tylko da bo ten tydzien/dwa to jednak dla dzidzi sporo chociaz tak naprawde my nie mamy juz zadnego wplywu. Ale przynajmniej juz teraz nie ma takiego strachu przed skrajnym wczesniakiem Pogon meza zeby poczynil zakupy co sie nie okaze, ze zostaniecie bez wozka, bez fotelika itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.III
Cytat:
A teraz pewnie ma okres wypowiedzenia? Mój mąż ma w lutym przedłużenie umowy, też się troszkę cykam.Cytat:
|
||
|
|
|
#4931 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
no właśnie mam taki zamiar, bo przyjdzie co do czego a my bez fotelika. Z wózkiem aż takiego parcia nie mam, bo to można po porodzie ogarnąć. Ale fotelik trzeba mieć. Doktorek stwierdził, że wyjątkowo ruchliwe dziecko, ledwo Usg zrobił, tak kopala cały czas. Tak, że przygotowuję się mentalnie na hardcore i powtórkę z rozrywki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety. Pojechal na dwie rozmowy, zobaczymy co uda mu sie ustalic.Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4933 |
|
Raczkowanie
|
Cz.III
Sylwia trzymam kciuki, żeby Mąż szybko znalazł nowa prace, i to z bardziej ludzkim szefem
![]() ![]() ![]() Moja wizyta Ok, moja gin nie podała mi wagi, ale wymiarowo jest w górnym centylu, szczególnie z kością udowa ale głównie na wizycie rozkminialismy gdzie rodzic - w małym, prywatnym szpitalu (ale za darmo) z moja polska gin, która kocha vbac, i polska położna, czy w ogromnym szpitalu, gdzie jest dużo papierologii i ludzi, gdzie pomimo odbębnienia tylu wizyt wciąż jestem anonimowym człowieczkiem, ale maja super opieke neonatologiczna w kontekście poporodowej diagnostyki CMV Mąż jest za prywatnym, ja chyba tez się tak skłaniam, bo badanie z krwi na CMV jej w tej prywatnej i tak zrobią, a tam od razu wyjdzie, czy zachorowała, czy nie... i ewentualnie dalej diagnozować ja będziemy już po wyjściu w ‚molochu’ pomóżcie! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
Cz.III
Anuszka 22 mam w molochu usg+spotkanie z pediatra
a dziś byłam prywatnie u mojej gin; dzięki dziewczyny za opinie, chyba tak zadecydujemy.. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
mloda jak wariatka ciagle sie wierciCytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4940 | |||
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
fatalny moment na utratę pracy, ale jestem pewna, że Twojemu mężowi uda się znaleźć dużo lepszą pracę, niż ta dotychczasowa ![]() ![]() Cytat:
![]() super, że już widać jakieś światełko w tunelu.Cytat:
![]() U nas ani jednego ubranka nie dostałam, ani zupełnie nic dla Malutkiej. Każdy tylko w siebie zapatrzony.. a w nosie z nimi. Przynajmniej mi nikt gitary nie zawraca i się nie wtrąca ze złotymi radami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
moja też ruchliwa, więc zobaczymy czy w życiu poza brzuchem będzie podobnie.
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Ja już godzinę czekam..tu jest chyba z 30 stopni
normalnie nie wyrabiam Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4943 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4945 | |||
|
Rozeznanie
|
Cz.III
Cytat:
Wlasnie gdzies widziałam badania na temat temperamentu dzieci i okazuje się, ze można zauważyć zależność pomiędzy życiem płodowym a już po narodzeniu. Dlatego mam nadzieje, ze u nas się to sprawdzi bo Malutka wydaje się spokojna ![]() A Tobie życzę, żeby było zupełnie odwrotnie Najważniejsze, ze z dzidzia wszystko dobrze ![]() Cytat:
My do tej pory „od rodziny” dostaliśmy Szumisia (od teściów) i 3 pary używanych niedrapek (od siostry ciotecznej męża) I przekłada się to tez na „złote rady” jak i wtrącanie się... Prawie zerowe. Za to przyjaciele i znajomi nadrabiają zdecydowanie ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Cytat:
Trzymamy kciuki!!! A tyle par zaciśniętych kciuków na pewno pomoże ![]() ![]() Będzie dobrze ![]() Malzon był u teściów i mi później opowiadał co tam gadali No uśmiałam się jak nie wiem co... Okazało się, ze każdy ma już plan na mój poród. Maz mówi im, ze kluczyki na zajezdni zostawia żeby szybko w razie co ktoś mógł mu auto przyprowadzić i jedzie od razu po mnie... Tesciowa do niego „Nie nie nie... niech do mnie dzwoni jak coś ja biorę taksówkę, i pojadę z nią do szpitala a Ty już będziesz tam czekał to będzie szybciej” Tesc za to „Co wy gadacie... Do mnie niech dzwoni a ja ogarne patrol żeby ja zawiózł na sygnale to będzie najszybciej!!!” A ja tak siedzę, słucham i patrzę na męża. Jak skonczyl to zadałam mu tylko pytanie. „A mnie ktoś zapyta o zdanie? Czy mam się tylko dostosować?” ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#4946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Cytat:
hahaha nie mogę z tych historii serio ale zobaczymy kiedy mnie coś doleci!ej powiem Wam hit. dzisiaj zadzwonił do mnie wujek. na messendżerze i powiedział że puści mi piosenkę którą zaśpiewał i oczywiście nagrał.. ja sobie myślę no okej. i śpiewa Piotrka Cugowskiego. Musiałam tego słuchać. ze 3 minuty jak nie lepiej. ja się zastanawiam czy moja rodzina jest normalna.. ![]() okej teraz znowu pytanie (dzisiaj mam same trudne pytania ) czy Wam też strzela miednica? Dżizas to mnie aż przeraża.
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.III
Jestem PO ..wszystko ok . W każdej chwili mogę zacząć rodzić, mały waży 2850,główką już bardzo napiera ,szyjka 1cm ale zamknięta. Wizytę kolejną mam 24.01o ile doczekam
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cz.III
Cytat:
a ile miałaś wcześniej szyjki? czyli jednak ta czkawka to po prostu tak dziwnie się przenosi po brzuszku bo maly jednak nisko jest
|
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.III
Cytat:
no i że już w każdej chwili możesz zacząć rodzić a który dokładnie masz tydzień? Twój maluch chyba nie koksi aż tak strasznie jeśli chodzi o wagę, przynajmniej będzie Ci łatwiej rodzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Cz.III

ech.
Mała już na szczęście obrocona głową w dół. Waga w 35+3 tc to 2730g , dziwne bo dwa tygodnie temu było 2 kg. Choć biorę pod uwagę błąd pomiaru do pół kg w jedną albo drugą stronę. I w sumie tyle. Mówi że jak coś będzie się działo to do szpitala, bo na tym etapie już dziecko jest bezpieczne to spokojnie można rodzic. A ja zaczynam panikowac. Jednak ze dwa tygodnie mam zamiar jeszcze wytrzymać 
to teraz tylko czekać aż mała zdecyduje się na opuszczenie lokum. 

niestety. Pojechal na dwie rozmowy, zobaczymy co uda mu sie ustalic.

ale głównie na wizycie rozkminialismy gdzie rodzic - w małym, prywatnym szpitalu (ale za darmo) z moja polska gin, która kocha vbac, i polska położna, czy w ogromnym szpitalu, gdzie jest dużo papierologii i ludzi, gdzie pomimo odbębnienia tylu wizyt wciąż jestem anonimowym człowieczkiem, ale maja super opieke neonatologiczna w kontekście poporodowej diagnostyki CMV
Mąż jest za prywatnym, ja chyba tez się tak skłaniam, bo badanie z krwi na CMV jej w tej prywatnej i tak zrobią, a tam od razu wyjdzie, czy zachorowała, czy nie... i ewentualnie dalej diagnozować ja będziemy już po wyjściu w ‚molochu’ 

a dziś byłam prywatnie u mojej gin; dzięki dziewczyny za opinie, chyba tak zadecydujemy.. 
mloda jak wariatka ciagle sie wierci

normalnie nie wyrabiam 
No ja się pochlastam chyba. Ostatnio jak jechał na 3 dni to go 2 tyg nie było. Urodziła bym w tym czasie jak nic.
I przekłada się to tez na „złote rady” jak i wtrącanie się... Prawie zerowe.
No uśmiałam się jak nie wiem co...