![]() |
#2881 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Ja jak nie bardzo słodkie w tej ciazy tak widzę że mnie coś powoli ciągnie... Dziś mimo zupy i gulaszu w lodówce zrobiłam sobie pancakes z syropem klonowy.... Ajajjjj
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#2884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wczoraj dzidzia ważyła 388g, a ja 5,3 kg na plusie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Dostojna peema.
|
Ja wczoraj zjadłam z tż na kolację pancakes z bananami i masłem orzechowym, dowaliłam jeszcze bitą śmietaną. Duża porcja. Lubię to, ale ewidentnie mi nie posłużyło, całą noc się męczyłam i myślałam, że będę rano wymiotować. Generalnie u mnie w ciąży objadanie się nie wchodzi w grę - jak jestem najedzona pod korek to od razu mi niedobrze. A jeszcze nie daj Boże jak to będą jakieś słodycze czy fastfood, to dziecię podnosi alarm
![]()
#2886 |
Rozeznanie
|
SQuara u mnie dziś 22+4.
Jeśli chodzi o pępuszek to u synka kikut odpadł już w szpitalu. Był na badaniach i przyszedł bez 😀 było to w 4 dobie. mi pielęgniarki mówiły, że mam się nie martwić. Po kąpieli wysuszyć i niczym nie smarować czy coś. Tak tez robiłam. A co do słodkiego to ja mogłabym jeść tylko ciastka z kremem, sernik, galaretkę i pomarańcze. Tak teraz mam 😀😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O widzicie, ja z kolei normalnie tak jak jestem pies na słodycze, tak teraz mam chęć bardziej na konkrety - mięso, kiełbaska, bigos, ogórkowa, takie tam, albo choćby zwykle schabowe ( u mnie chociaż to dostępne ![]() W ogóle nie wiem czy wspominałam. Od jakichś kilku dni boli mnie lewa pachwina, ale to tak konkretnie. No i się dziś okazało że moja mała jest tak ułożona że naciska na jakiś tam nerw i dlatego boli ( tak zrozumiałam)... Nie wspominając że siedzi centralnie na pęcherzu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Sq tak to ogólnie jest, ze raz mówią jedno, a za chwile coś innego.ogolnie będąc rodzicem powinno się być specjalista od medycyny,wakcynologii,die tetyki,chemii,produkcji plastiku,upraw bawełny, fizjologii itp itd...
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Agadzie ja tez zawsze lubiłam słodkie, nabiał iitp aterazto kapuchy,ogory, mięcho,chińskie itp ![]()
#2889 |
Zakorzenienie
|
za czasów mojego syna to pępek pielęgnowało się gencjaną. Wszystkie ciuchy uwalone, a kikut się trzymał bardzo długo. U córki 6 dni na octenisepcie. No to teraz może zobaczę jak będzie tylko z osuszaniem
![]() My mamy mieszkanie 65m2, ale są 3 sypialnie i salon z aneksem. Więc pokoiki raczej niewielkie, ale póki co każdy ma swój. Będziemy negocjować za rok czy dwa gdzie upchnąć bobasa ![]() ![]() ![]() i ja odkryłam, że jak się takie gorące rzeczy powyciąga z suszarki i ładnie równiutko poskłada to nie trzeba prasować większości. Bosko ![]() ![]() Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2019-01-10 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Dostojna peema.
|
Oj, to prawda, mi też by było ciężko mieszkać daleko za miastem. W samym mieście u nas ciężko kupić dom, ale rozglądamy się za czymś maksymalnie kilka kilometrów poza jego granicami i zwracam uwagę zawsze najpierw na to, żeby blisko była komunikacja miejska. Nie wyobrażam sobie mieszkać np. 20 km od miasta i wozić dzieciaka w kółko do szkoły czy na zajęcia dodatkowe jak podrośnie.
#2891 |
Zakorzenienie
|
życie w bloku też ma taki plus, że tu jest cała banda dzieciaków w najróżniejszym wieku. Jak nie jeden kolega to drugi. Moja córka ma drzwi obok rówieśnicę i non stoper u siebie siedzą. Wiem, że na wsi być może też by sobie kogoś znaleźli, ale jednak w naszym bloku jest 80 mieszkań, więc zagęszczenie dzieci na metr kwadratowy jest ogromne
![]() ![]() latem zawsze dzieciom przerzucam przez płot (mamy mini ogródek wychodzący na plac zabaw) namiot, koce, poduszki i całą grupą tam urzędują. A ja sobie z kawką tylko zerkam przez płotek ![]() Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2019-01-10 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Monia to ja z kolei mieszkam w obrzeżach miasta,pod górami,w lecie się owce i krowy pasa,tu są same domki...a mam do centrum 5 minut samochodem. Moja działka gdzie będzie stał nowy dom jest w tej samej dzielnicy, ale do miasta z 2-3 minuty dalej.blisko do pętli autobusowej,droga odśnieżana na bieżąco i wszystkie media mam w działce, a przy tym wszystko cisza i spokój,piękny widok na góry
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Miało być anuhaaaa ![]() ![]()
#2893 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
Natomiast nie bierzemy pod uwagę zmiany mieszkania na mieszkanie, a tylko na dom, z prostych powodów - pierwszy jest taki, że, kupując coś już na całe życie to muszę mieć coś sporego, powiedzmy 4 pokoje. No to u mnie w mieście to będzie lekką ręką 500-600 zł samego czynszu. Plus jakieś inne opłaty to niewiele więcej i rata kredytu. Poza tym ogród - to mnie kusi. Mam wizję grillów ze znajomymi, piaskownicy i huśtawki dla dzieciaków itp. Ten drug argument jak widać po tym jak u Ciebie fajnie dzieci się bawią jest słabszy od pierwszego ![]() Aha, i u mnie w mieście kupienie dużego mieszkania w stanie deweloperskim to około 300 tysięcy a kupienie domu w takim samym stanie to 350 tysięcy. Więc to jakby na jedno wychodzi a jednak masz podwórko itp.
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Lilly my będziemy mieć piec gazowy i podłogówkę w całej chacie wiec odpada dokładanie do pieca
![]() ![]() ![]()
#2895 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rana jak rana. Jak się goi i nie babrze po co psikac po strupku ![]() Co do domu to niby trawa niby odśnieżanie ale cały czas coś. My mamy od 3 lat i końca nie widać. Raz ze ciężko wszystko na raz zrobić dwa że to kostka opadła, to drewutnia się przyda, to jednak przy płocie krawężnik bo przy siatce ciężko kosic... Maasaaakra końca nie widać. A w bloku jednak co poza drzwiami nikogo nie interesuje... Co nie zmienia faktu że dla mnie wybór był prosty ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
No i miejsce do zabaw dla dzieci to tez duży plus.moje dziewczyny maja takie duży drewniany płac zabaw i jeszcze im domek zrobiliśmy, pomalowaliśmy farba ładnie, w środku maja normalna podłogę i ławeczki mąż in zrobil ze stolikiem
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- U mnie drewnem itp zajmuje się mąż wiec nie odczuwam ![]()
#2898 |
Zakorzenienie
|
My po połówkowym
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#2899 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Konto usunięte
|
To szybciutko z tym pępkiem, a czytałam ostatnio jakieś forum to dziewczyny pisały, że ok. 3 tygodni.
Ja się wychowałam w domu i jednak mi brakuje większej przestrzeni, ogródka ![]() No i klimat kominka: kocyk, książka i winko wieczorową porą ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | ||
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Umówiłam się dziś na wizytę na 23 stycznia. Mogłam albo na 23 albo na 16, uznałam, że wezmę późniejszy termin to więcej zobaczę. Lepiej żeby młodemu nic nie odpadło do tej pory, bo dziś robiłam przegląd ubranek i są naprawdę typowo męskie ![]() Macie jakieś doświadczenie z Misiem Szumisiem? Ja nie planowałam używać niczego do usypiania, ale będę miała okazję go poużywać. Wasze dzieciaki zasypiały samodzielnie czy potrzebowały jakiegoś szumu?
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
Absolwentka a my zupełnie swidomie zrezygnowaliśmy z kominka, mieliśmy w każdy domu i nie znosiliśmy
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Sysa super, gratulacje ![]()
#2903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No dobra. Okien więcej ![]() [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86351339]To szybciutko z tym pępkiem, a czytałam ostatnio jakieś forum to dziewczyny pisały, że ok. 3 tygodni. Ja się wychowałam w domu i jednak mi brakuje większej przestrzeni, ogródka ![]() No i klimat kominka: kocyk, książka i winko wieczorową porą ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Super ![]() Kominek stoi równie nieużywany jak wanna... ![]() Bo pępek to u nas faktycznie szybko. Te 3 tyg też są realne ![]() Cytat:
![]() Szunis może pomóc jak masz głośno. Bo szum ma wyciszyć inne dźwięki i odciac dziecko. A dwa koło 3mca dziecko uczy się rytuałów. Nauczy się że kąpiel i szum to noc i tak będzie zasypialo szybciej jak bez szumi ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Lilly dzieci zasypiały samodzielnie? Nie znam takiego pojęcia,moje zasypiały przy piersi
![]()
#2905 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak robiłaś 3d to raczej małe szanse, żeby to pępowina była czy coś.. hej! ja dziś ostatni dzień w pracy - od jutra dwa tygodnie urlopu jutro jadę upuścić krwi, bo ginek znowu dał zlecenie na badania a w poniedziałek już szkoła rodzenia.. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam szumisia a Zosia się nie przyzwyczaiła.a potem służył mi do zagluszania odgłosu kroków jak wychodziłam z pokoju,bo Zośka się budziła na każdy szmer
![]() ![]()
#2908 |
Dostojna peema.
|
Grejpfrutowa, przypomniałaś mi, że wypadałoby może zadzwonić do szkoły rodzenia
![]() Ja znam dzieciaki, które, nakarmione, wykąpane i przewinięte, zasypiały same w łóżeczku. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że to rzadkość :P
#2909 |
Zakorzenienie
|
Grejpfrutowa z tym sie nie zgodzę, czasem są opuchnięte wargi sromowe i wyglądają jak moszna,przez to gin może pomylić.mialam takiego kolegę, który strasznie się cieszył z syna i wręcz dogadywał mojemu Marcinowi, ze będzie miał córkę. A w 8 miesiącu się okazało, ze jednak te jajka to była bułeczka
![]()
#2910 | |
Zakorzenienie
|
my też świadomie zrezygnowaliśmy z kominka
Cytat:
![]() u mnie było napisane że ajlepiej przyjść między 21 a 26 tygodniem ciąży, a że do tej położnej są zapisy raz w miesiącu, to akurat się wstrzeliłam w 22 tydzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.