|
|
#3031 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
U mnie raczej problem, że mam młodą chrzestną i chciałabym kogoś równie młodego na chrzestnego, a u mnie w rodzinie wszyscy wiele lat starsi.
|
|
|
|
#3032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3033 |
|
Dostojna peema.
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86354193]U mnie raczej problem, że mam młodą chrzestną i chciałabym kogoś równie młodego na chrzestnego, a u mnie w rodzinie wszyscy wiele lat starsi.[/QUOTE]
Też myślałam o młodych chrzestnych, mój brat ma 22 lata a tż kuzynka 17 więc fajnie ![]() Natomiast ja z moimi chrzestnymi nie mam absolutnie żadnego kontaktu. Oboje za granicą (oczywiście, jak kurde większość mojej rodziny. Dla mnie to nie jest fajne, są plusy typu lecę do USA i mam noclegi, ale na tym się one kończą, wolę jak rodzina jest w jednym miejscu), chrzestnej nawet na wesele nie zapraszalam. Chrzestnego zaprosiłam i to było nasze jedyne spotkanie od 15 lat i pewnie jedyne na długi czas. ![]() No jeszcze mogłabym wziąć mojej mamy siostrę albo jej męża z USA (myślałam o tym mężu właśnie), ale sama nie wiem, czy to nie jest głupi pomysł? Oni tam są na stałe i nigdy nie wrócą. A fajnie by było mieć chrzestnego na miejscu, więcej okazji do spotkań. Serio dla mnie sprawa z chrzestnymi to ogromny dylemat. Może dla kogoś to się wyda śmieszne, ale tak jest :P
|
#3034 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86353558]Tak mówisz, ja myślałam o innym przyśpieszaczu ![]() Ja o chrzcinach póki co nie mam ochoty myśleć, bo na pewno będę mieć problem z chrzestnym, ale może kogo znajdę [/QUOTE]My mamy ten sam problem. Nie mam takich osób których bym chciała za chrzestnych, nikt nie jest mi na tyle bliski bym chciała by uczestniczył w chrzcie mojego dziecka. A jak u was?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3035 |
|
Żona Gargamel
|
no to chyba oczywiste, jak ktoś bez przypisanej wiary może kolejne sakramenty robić
|
|
|
|
#3036 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi też ginka przy ostatniej infekcji (i w sumie póki co jedynej w moim życiu i oby tak zostało ) też odradzała wkładek i jakoś odkąd ich nie noszę to mam jakoś mniej śluzu, tak jakby wkładka wymuszała na mnie większą produkcję. Ja mam 2 już bardzo długi czas i nikt mi nie nie mówił, że to źle ani nic. |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie jestem zbyt wierząca. Nie chodzę od lat do kościoła. No ale dziecko jednak wolę ochrzcic żeby w przyszłości nie miał problemów właśnie z komunią itd. Potem to będzie jego wybór czy chce być wierzącym czy nie. Mi nic do tego. Pamiętam jak mnie mama zmuszała do chodzenia do kościoła i jakoś źle to wspominam. Dlatego moje dziecko samo zdecyduje.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3038 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Edytowane przez lilianna90 Czas edycji: 2019-01-11 o 12:49 |
|
|
|
|
#3039 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój na miejscu mieszka, a też rzadko się widujemy. Częściej się widuję z jego żoną niż z nim, bo jest tak nieprzyjacielską i wredną osobą, że nie mam ochoty z nim gadać, ani nawet nie mam o czym. A chrzestna się wyprowadziła i nie utrzymuje kontaktu z większością rodziny, ostatni raz ją widziałam na komunii. |
|
|
|
|
#3040 |
|
|
Kilka z Was tutaj pisało, że lepiej kupić na pierwsze pół roku zwykłą gondolę a później już lepsza spacerówkę i chyba tak właśnie zrobię. Czy któraś z Was poleca konkretny wózek z gondolą?
|
|
|
|
#3041 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Mam tak samo jak ty, ale TŻ mi się trafił wierzący i chce chrzcić to co zrobię Też jestem za tym żeby samemu decydować a nie wmuszać wiarę od urodzeniaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3043 | |
|
|
Cytat:
ja nie będę
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilianna tez mam taki duzy brzuch. Co zrobic 🤷☠♀️
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#3045 | |
|
|
Cytat:
czyli nie jestem w tym sama
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2019, cześć 2
Cytat:
Ja rozważam takie rozwiązanie. Tylko właśnie już nie istnieją wózki z samą gondolą, raczej wszystkie 2w1. Kupię taki na początek, pojeżdżę z gondolą i zostawię jako spacerówkę na cięższy teren, a dokupię dodatkowo drugą lekką na wyjazdy i chodzenie po sklepach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2019-01-11 o 13:26 |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Agata to chyba do mnie pytanie , nie Sq . Im bliżej tp tym lepiej i większe szanse dla mnie,ze samo się zacznie
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja już tego nie kumam :/ podobno dziecko w 24 tygodniu czyli 22 tygodniu od zapłodnienia waży 550g. Moje wg usg ważyło 500 g w 22 tygodniu no ale przecież usg też dodaje 2 tygodnie. Czyli od zapłodnienia wtedy jak ważył 500g było 20 tygodni. A na necie pisze że dziecko w 22 tygodniu od zapłodnienia waży 500g. To usg dodaje 2 tygodnie czy nie? Czy pokazuje jaki jest faktyczny wiek dziecka bo już tego nie ogarniam??? A co najlepsze w aplikacji mi wyskakuje dziś 24+4 wg terminu porodu z usg a z om 24+0. Czyli że jednak usg dodaje 2 tygodnie bo nie wie kiedy doszło do zapłodnienia czy to faktyczny wiek dziecka? Nie ogarniam tego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazda liczy ze drugi lepiej a tu BENG psychicznie tez trzeba sie nastawic dobrze. wiec ja nie wiem na coale mam kolezanke. 1porod 17h, drugi krocej, 3ci 45min od 1wszego skurczu do urodzenia ledwo dojechała![]() Cytat:
mi zczely odchodzic wody, mieli wlasnie wywolywac i ja byla smutna ze moj organizm chce rodzic a dziecko wcale sie rodzic nie chce, ani rozwarcia ani skurczów... wiec mialam wrazenie ze to takie na sile. wcale nie wg checi dziecka.. Cytat:
Cytat:
tzn wiadomo: jak kto gdzie robi
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Agata ja bym nie chrzcili skoro nie chodzicie do Kościoła itp.i tak samo po co mi wtedy Komunia itp.jak będzie na tyle dorosłe,żeby samo zdecydować to po prostu przyjmie wszystkie sakramenty i tyle. A druga sprawa jedynaka,czy jakiś ksiądz zgodzi się ochrzcić dziecko - jak was nie znają ani z Kościoła,ani z przyjmowania Kolędy?
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Agata ale co to Znaczy, ze chce do komunii bo koledzy tez idą?przeciez wyjaśnisz,dlaczego nie idzie do komunii.mam grono znajomych ateistów,nie chrzczą dzieci...teraz to raczej norma,ze wiele dzieck nie jest ochrzczonych.koje dziewczyny tez nie będą mieć komunii tylko konfirmacje w wieku 15 lat i w ogóle nie widze problemu w tym,ze rówieśnicy będą mieć komunie a one nie...wszystko kwestia rozmowy z dzieckiem
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja polecam wszelkie xlandery xmove na teren xpulse do miasta
|
|
#3053 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Nadrobiłam
![]() Cytat:
Może jak będzie dzieć to zmienię zdanie, ale ja już mam go na stanie w domu, więc nie wiem czy będzie nam się chciało bawić w rozbiórki. Cytat:
Czyli trzeba się liczyć, że może być dłużej. Pamiętam jak kiedyś smarowało się pępki czymś fioletowym, ale nie wiem co to było, ale brudziło ubrania, tyle pamiętam. Cytat:
Aniołek Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nooooo ![]() Cytat:
Hehe Cytat:
Cytat:
Urzekła mnie ta czapka Cytat:
Fajne ciuszki, też zajrzę |
|||||||||
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i gdzie wyczytalas ze wazy 500. tam powinny byc widełki. jak wg TP masz 24+1 to tak tez pokaze usg. z tym ze to pokaze kolo twojego nazwiska a przy roznych wielkosciach pokaze rozne dane. typu ze glowa jest jak u sredniego dziecka 23+1 wage tez masz na wypisie okreslona. tam powinno byc przypisane na jaki to tydzien. https://parenting.pl/22-tydzien-ciazy tu masz w 22tc (czyli 20 tygodni od zaplodnienia jesli tak chcesz liczyc choc nie wiem po co) na usg srednio dziecko wazy 470g malutkie bobaski waza 370 a duze 560 ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86354541]Nadrobiłam ![]() Może jak będzie dzieć to zmienię zdanie, ale ja już mam go na stanie w domu, więc nie wiem czy będzie nam się chciało bawić w rozbiórki. Czyli trzeba się liczyć, że może być dłużej. Pamiętam jak kiedyś smarowało się pępki czymś fioletowym, ale nie wiem co to było, ale brudziło ubrania, tyle pamiętam. Aniołek A wiesz, że ja myślałam wcześniej, że jak się tak rzyga to musi być dziewczynka, sama nie wiem czemu ![]() ![]() Nooooo ![]() Hehe Fajny komplecik Urzekła mnie ta czapka Fajne ciuszki, też zajrzę gencjana czyli fiolet na wodzie to ma wlasciwosci przeciwbakteryjne iosuszajace. tak samo jak sól fizjologiczna, tak samo jak srebro koloidalne i tak samo jak octenisept jak sie rana babrze mozna siegnac po jedno z powyzszych (i wiele innych pewnie) tylko pytanie czy trzeba. jak kikut sie nie babrze to wyglada jak zweykly strupek. no ja swoich strupkow niczym nie smaruje zaszkodzic nie zaszkodzi ale komu potrzebne dodatkowe obowiazki?![]() czapke polecam. cena regularna zabójcza ale na promce weszlo <3
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.mamazone.pl/kalendarz-ci...tr/tydzien-24/ tutaj np pisze że w 22 tygodniu od zapłodnienia waży około 550g. A mój ważył 500g w usg w 22 tygodniu. No ale przecież jeśli usg dodaje 2 tygodnie to tak naprawdę wtedy byłam w 20 tygodniu. To aż tyle by ważył? Nie ogarniam ![]() ![]() ![]() Albo np nie kumam tego. Z om pisze że jest 24+0 a wg pierwsze co prentalnego 24+4. Czyli usg dodaje 2 tygodnie? Myślałam że usg pokazuje rzeczywisty wiek ciazy czyli wg parametrów jest ten 24 tydzień a nie 22. Ja pierdziu. W życiu nie miałam takich problemów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3056 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() sQuaara nie mam wymagań, bo się kompletnie na tym nie znam mieszkam w mieście, wózka wnosić nie będę musiała, wszędzie winda ale fajnie by było jakby taki wózek dobrze się składał do bagażnika no i aby był kosz na zakupy
|
||
|
|
|
#3057 | |
|
Konto usunięte
|
A gdzie kupiłaś, bo nie doczytałam? I tak muszę czekać, bo chłopakowi bym jej nie założyła, ale może jeszcze będzie jak się dowiem ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Mój się fajnie składa i ma duży w miarę kosz, ale jest ciężki. Ja nie lubię lekkich wózków, bo mam wrażenie że się zaraz rozpadną. Może jak się nadźwigam to zmienią zdanie, ale to wtedy dokupię coś. A też mam windę, więc nie wiem gdzie bym musiała dźwigać. |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i dzisiaj mam wizyte u swojego gina, wypadlo dzien po dniu ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3059 |
|
Dostojna peema.
|
Ja zrobiłam selekcję wózków - pozapisywałam z Allegro co mi się podoba ze względu na wygląd, a potem wyślę tż i on będzie szukał, który jest najbardziej funkcjonalny.
Taka ze mnie PROFESJONALISTKA.
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata moje dziecko wedlug usg jest tydzien mlodsze niz z aplikacji gdzie podaje sie termin porodu z usg, a 1,5tyg gdy wpisze ostatnia miesiaczke. Moje lekarka od poczatku mowila ze kurczak jest duzy i na ostatnim usg tez, dlatego ja sie trzymam tego co pokazuje usg, lekarze beda cie o to pytali, a nie czy jestes w 34tyg z daty miesiaczki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

dla malutkiej wlsnsie nie wiem czy zwykła luźna biała sukieneczke czy jednak coś leciutko ozdobnego wypada. Kij to wie...buciki sobie podaruje bo sandalkow niechodkow chyba nie ma na sierpień za bardzo... 

[/QUOTE]My mamy ten sam problem. Nie mam takich osób których bym chciała za chrzestnych, nikt nie jest mi na tyle bliski bym chciała by uczestniczył w chrzcie mojego dziecka. A jak u was?
) też odradzała wkładek i jakoś odkąd ich nie noszę to mam jakoś mniej śluzu, tak jakby wkładka wymuszała na mnie większą produkcję.
ja nie jestem zbyt wierząca. Nie chodzę od lat do kościoła. No ale dziecko jednak wolę ochrzcic żeby w przyszłości nie miał problemów właśnie z komunią itd. Potem to będzie jego wybór czy chce być wierzącym czy nie. Mi nic do tego. Pamiętam jak mnie mama zmuszała do chodzenia do kościoła i jakoś źle to wspominam. Dlatego moje dziecko samo zdecyduje.