Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-11, 12:21   #3031
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

U mnie raczej problem, że mam młodą chrzestną i chciałabym kogoś równie młodego na chrzestnego, a u mnie w rodzinie wszyscy wiele lat starsi.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 12:25   #3032
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Odkąd przestałam kisić to nie mam infekcji, przed ciążą większych upławów też nie. No i mega komfort w wakacje kiedy się człowiek spocił wszędzie a tam się nie przykejało. Teraz w ciąży to w ogóle mam jakby więcej kisielu ale to nie wiem czy to nie wina moich problemów z pęcherz em.
Cyto miałam, 2 stopien chyba z tego co kojarzę.

Siedze na glukozie, trzymać kciuki, bo nie chcę tego powtarzać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ok to spróbuję chodzić bez. Może faktycznie cos w tym jest i wraz z noszeniem wkładek nasilają się infekcje. A mówił Ci lekarz czy coś z tym 2 stopniem cyto trzeba zrobić dokładniej się temu przyjrzeć czy coś?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Dla chłopaka wg mnie łatwiej. Tzn nie na ali ale ogólnie. Znajdź jakieś ładne chinosy (w Reserved jest taka piękna butelkowa zieleń) jakieś koszulobody i niechodki choćby z Ali i masz pięknie ubranego malucha. Nie musi być typowo "na chrzest". A dziewczynka to raczej nikt białych sukienek nie sprzedaje. Są w 95% "białe na chrzest". Coś jak parę lat temu że ślubna. Nie dało się w sieciowce kupić białej długiej. Teraz się to zmieniło i do ślubu można iść w sukience z hm, mango, chichilondon ale to parę lat.
Tak mi się wydaje. Tzn tak ja skompletowalan strój mojego synka na chrzest dla malutkiej wlsnsie nie wiem czy zwykła luźna biała sukieneczke czy jednak coś leciutko ozdobnego wypada. Kij to wie...buciki sobie podaruje bo sandalkow niechodkow chyba nie ma na sierpień za bardzo...

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ja planuje nie kupować małemu typowego ubranka na chrzest tylko właśnie samej ubrać. Można na prawdę pięknie ubrać dziecko samemu

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 12:25   #3033
Lilly Greace
Dostojna peema.

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86354193]U mnie raczej problem, że mam młodą chrzestną i chciałabym kogoś równie młodego na chrzestnego, a u mnie w rodzinie wszyscy wiele lat starsi.[/QUOTE]

Też myślałam o młodych chrzestnych, mój brat ma 22 lata a tż kuzynka 17 więc fajnie

Natomiast ja z moimi chrzestnymi nie mam absolutnie żadnego kontaktu. Oboje za granicą (oczywiście, jak kurde większość mojej rodziny. Dla mnie to nie jest fajne, są plusy typu lecę do USA i mam noclegi, ale na tym się one kończą, wolę jak rodzina jest w jednym miejscu), chrzestnej nawet na wesele nie zapraszalam. Chrzestnego zaprosiłam i to było nasze jedyne spotkanie od 15 lat i pewnie jedyne na długi czas.

No jeszcze mogłabym wziąć mojej mamy siostrę albo jej męża z USA (myślałam o tym mężu właśnie), ale sama nie wiem, czy to nie jest głupi pomysł? Oni tam są na stałe i nigdy nie wrócą. A fajnie by było mieć chrzestnego na miejscu, więcej okazji do spotkań. Serio dla mnie sprawa z chrzestnymi to ogromny dylemat. Może dla kogoś to się wyda śmieszne, ale tak jest :P
Stary 2019-01-11, 12:32   #3034
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
My planujemy tak we wrześniu. Lilianna mój bratanek nie jest ochrzczony. Ma 7 lat. Moja bratowa mówi, że jeśli będzie chciał się ochrzcić to sam o tym zdecyduje. Przecież w każdym wieku można.
A czy czasami nie jest tak ze bez chrztu nie bedzoe mógł przyjąć komunii a potem bierzmowania?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86353558]Tak mówisz, ja myślałam o innym przyśpieszaczu

Ja o chrzcinach póki co nie mam ochoty myśleć, bo na pewno będę mieć problem z chrzestnym, ale może kogo znajdę [/QUOTE]My mamy ten sam problem. Nie mam takich osób których bym chciała za chrzestnych, nikt nie jest mi na tyle bliski bym chciała by uczestniczył w chrzcie mojego dziecka. A jak u was?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
to powodzenia! Mnie to czeka za 3 tygodnie:/

jasne,że łatwiej. W ogóle nie podobają mi się białe ubranka dla chłopców, ale jakieś tam szare chinosy i koszulobody to super
Chociaż dla dziewczyn też było ciężko, bo większość kiecek to takie biele, tiule,falbanki...ble

U nas chrzestnymi będą mój brat i szwagierka, czyli tak jak u dziewczyn To jednak najbliższa rodzina, w dodatku my musimy mieć jedną osobę ewangelicką, a drugą katolicką.

Aaaa to szybciutko robicie

Mi moja gin mówi,że daje mi ostateczny termin 8 maja, chciałabym później no ale... 9 maja 2019 to w ogóle idealnie, ale niestety ona wtedy nie ma dyżuru w szpitalu.

Chociaż mój mąż w razie czego dla chłopca upiera się przy imieniu, gdzie imieniny wypadają 9 maja...nie głupio tak urodzimy 8 maja, a imieniny 9 maja?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

nie...za to waga poszła do góry nie wiem z czego, bo nie jadłam więcej niż zawsze...

U mnie brzuch to chyba mniejszy na tym etapie niż w poprzednich ciążach, ale w cyce i tyłek idzie...
sQ A czemu chciałabyś później urodzić?

Stary 2019-01-11, 12:34   #3035
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
A czy czasami nie jest tak ze bez chrztu nie bedzoe mógł przyjąć komunii a potem bierzmowania?
no to chyba oczywiste, jak ktoś bez przypisanej wiary może kolejne sakramenty robić

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 12:42   #3036
Konto usunięte

Cytat:
Ok to spróbuję chodzić bez. Może faktycznie cos w tym jest i wraz z noszeniem wkładek nasilają się infekcje. A mówił Ci lekarz czy coś z tym 2 stopniem cyto trzeba zrobić dokładniej się temu przyjrzeć czy coś?

Mi też ginka przy ostatniej infekcji (i w sumie póki co jedynej w moim życiu i oby tak zostało) też odradzała wkładek i jakoś odkąd ich nie noszę to mam jakoś mniej śluzu, tak jakby wkładka wymuszała na mnie większą produkcję.

Ja mam 2 już bardzo długi czas i nikt mi nie nie mówił, że to źle ani nic.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 12:44   #3037
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
no to chyba oczywiste, jak ktoś bez przypisanej wiary może kolejne sakramenty robić
Ja się nie znam dlatego pytam ja nie jestem zbyt wierząca. Nie chodzę od lat do kościoła. No ale dziecko jednak wolę ochrzcic żeby w przyszłości nie miał problemów właśnie z komunią itd. Potem to będzie jego wybór czy chce być wierzącym czy nie. Mi nic do tego. Pamiętam jak mnie mama zmuszała do chodzenia do kościoła i jakoś źle to wspominam. Dlatego moje dziecko samo zdecyduje.

Stary 2019-01-11, 12:47   #3038
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Ja się nie znam dlatego pytam ja nie jestem zbyt wierząca. Nie chodzę od lat do kościoła. No ale dziecko jednak wolę ochrzcic żeby w przyszłości nie miał problemów właśnie z komunią itd. Potem to będzie jego wybór czy chce być wierzącym czy nie. Mi nic do tego. Pamiętam jak mnie mama zmuszała do chodzenia do kościoła i jakoś źle to wspominam. Dlatego moje dziecko samo zdecyduje.

Jak go ochrzcisz to już nie jego sprawa czy będzie chciał być katolikiem czy nie, Ty decydujesz za niego. Już zawsze według ksiąg będzie katolikiem chyba, że dokona aktu apostazji (ale tu nawet nie jestem do końca pewna czy wtedy wykreślają i nie liczą takich osób jako wierzące).

Edytowane przez lilianna90
Czas edycji: 2019-01-11 o 12:49
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 12:58   #3039
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Też myślałam o młodych chrzestnych, mój brat ma 22 lata a tż kuzynka 17 więc fajnie

Natomiast ja z moimi chrzestnymi nie mam absolutnie żadnego kontaktu. Oboje za granicą (oczywiście, jak kurde większość mojej rodziny. Dla mnie to nie jest fajne, są plusy typu lecę do USA i mam noclegi, ale na tym się one kończą, wolę jak rodzina jest w jednym miejscu), chrzestnej nawet na wesele nie zapraszalam. Chrzestnego zaprosiłam i to było nasze jedyne spotkanie od 15 lat i pewnie jedyne na długi czas.

Mój na miejscu mieszka, a też rzadko się widujemy. Częściej się widuję z jego żoną niż z nim, bo jest tak nieprzyjacielską i wredną osobą, że nie mam ochoty z nim gadać, ani nawet nie mam o czym. A chrzestna się wyprowadziła i nie utrzymuje kontaktu z większością rodziny, ostatni raz ją widziałam na komunii.
Stary 2019-01-11, 12:59   #3040
lilianna90

Kilka z Was tutaj pisało, że lepiej kupić na pierwsze pół roku zwykłą gondolę a później już lepsza spacerówkę i chyba tak właśnie zrobię. Czy któraś z Was poleca konkretny wózek z gondolą?
Stary 2019-01-11, 13:00   #3041
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

Decydujesz chrztem właśnie.
Mam tak samo jak ty, ale TŻ mi się trafił wierzący i chce chrzcić to co zrobię Też jestem za tym żeby samemu decydować a nie wmuszać wiarę od urodzenia

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 13:09   #3042
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Decydujesz chrztem właśnie.
Mam tak samo jak ty, ale TŻ mi się trafił wierzący i chce chrzcić to co zrobię Też jestem za tym żeby samemu decydować a nie wmuszać wiarę od urodzenia

No wiem że chrztem decyduje ale później jak ma mieć problemy jak będzie chciał przystąpić np do komunii "Bo koledzy też idą" to co ja zrobię? Będę go chrzcic na szybko? No nie wiem jak to ugryźć. Najchętniej tak jak ty, bym nie chrzcila ale co zrobić.

Stary 2019-01-11, 13:16   #3043
lilianna90

Cytat:
No wiem że chrztem decyduje ale później jak ma mieć problemy jak będzie chciał przystąpić np do komunii "Bo koledzy też idą" to co ja zrobię? Będę go chrzcic na szybko? No nie wiem jak to ugryźć. Najchętniej tak jak ty, bym nie chrzcila ale co zrobić.

Smerfetka zrozumiałam, że będzie chrzciła, bo partner wierzący ja nie będę
Stary 2019-01-11, 13:21   #3044
Misha_
Wtajemniczenie

Lilianna tez mam taki duzy brzuch. Co zrobic 🤷☠♀️

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 13:23   #3045
lilianna90

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Lilianna tez mam taki duzy brzuch. Co zrobic 🤷☠♀️

czyli nie jestem w tym sama
Stary 2019-01-11, 13:25   #3046
Elsabel
Zakorzenienie

Mamusie majowe 2019, cześć 2

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Kilka z Was tutaj pisało, że lepiej kupić na pierwsze pół roku zwykłą gondolę a później już lepsza spacerówkę i chyba tak właśnie zrobię. Czy któraś z Was poleca konkretny wózek z gondolą?

Ja rozważam takie rozwiązanie. Tylko właśnie już nie istnieją wózki z samą gondolą, raczej wszystkie 2w1. Kupię taki na początek, pojeżdżę z gondolą i zostawię jako spacerówkę na cięższy teren, a dokupię dodatkowo drugą lekką na wyjazdy i chodzenie po sklepach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Elsabel
Czas edycji: 2019-01-11 o 13:26
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 13:28   #3047
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Ja rozważam takie rozwiązanie. Tylko właśnie już nie istnieją wózki z samą gondolą, raczej wszystkie 2w1. Kupię taki na początek, pojeżdżę z gondolą i zostawię jako spacerówkę na cięższy teren, a dokupię dodatkowo drugą lekką na wyjazdy i chodzenie po sklepach

Ja też póki co jestem za takim rozwiązaniem
Stary 2019-01-11, 13:32   #3048
butterfly20
Zakorzenienie

Agata to chyba do mnie pytanie , nie Sq . Im bliżej tp tym lepiej i większe szanse dla mnie,ze samo się zacznie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 13:33   #3049
AgataAgata9090
Zadomowienie

Dziewczyny ja już tego nie kumam :/ podobno dziecko w 24 tygodniu czyli 22 tygodniu od zapłodnienia waży 550g. Moje wg usg ważyło 500 g w 22 tygodniu no ale przecież usg też dodaje 2 tygodnie. Czyli od zapłodnienia wtedy jak ważył 500g było 20 tygodni. A na necie pisze że dziecko w 22 tygodniu od zapłodnienia waży 500g. To usg dodaje 2 tygodnie czy nie? Czy pokazuje jaki jest faktyczny wiek dziecka bo już tego nie ogarniam??? A co najlepsze w aplikacji mi wyskakuje dziś 24+4 wg terminu porodu z usg a z om 24+0. Czyli że jednak usg dodaje 2 tygodnie bo nie wie kiedy doszło do zapłodnienia czy to faktyczny wiek dziecka? Nie ogarniam tego

Stary 2019-01-11, 13:35   #3050
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Moja mama zawsze wspomina pierwszy porod jako najlzejszy, najgorszy drugi a trzeci ujdzie Chyba nie ma reguly

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
moze kwestia nastawienia kazda liczy ze drugi lepiej a tu BENG psychicznie tez trzeba sie nastawic dobrze. wiec ja nie wiem na co
ale mam kolezanke. 1porod 17h, drugi krocej, 3ci 45min od 1wszego skurczu do urodzenia ledwo dojechała

Cytat:
Monia masz fb?Tam jest grupa Naturalnie po cc, możesz tak uzyskać sporo informacji.

Ja jestem za sn jeśli tylko można, ale nie za wszelką cenę. Niekiedy widzę,że dziewczyny aż za bardzo chcą, tylko to może mieć czasem poważne konsekwencje. Także najważniejsze to słuchać położnych i lekarzy.

Ja z kolei bardzo chciałabym,żeby samo się zaczęło,żeby dzidziuś miał impuls.
Ze starszą córką zaczeło się dokłądnie w dzień planowanego cc, tzn. dzień wcześniej miałam już skurcze, a na godzinę przed cc wody mi odeszły.
Z drugą przeciągałam jak mogłam, ostatecznie zrobili mi cc 6 dni przed tp, ale nic się nie zadziało, kompletnie nic.
Tak myślałam o oksy, bo jednak podanie jej daje dziecku "sygnał", jednak u mnie po 2 cc zdecydowanie odpada, jest to ryzykowne. Także no cóż, będzie jak będzie. Bardzo chciałabnym cc między 13 a 15 maja, ale moja gin mówi,że to za późno jak na stan po dwóch cięciach...
czy to oxy to impuls to nie wiem..
mi zczely odchodzic wody, mieli wlasnie wywolywac i ja byla smutna ze moj organizm chce rodzic a dziecko wcale sie rodzic nie chce, ani rozwarcia ani skurczów... wiec mialam wrazenie ze to takie na sile. wcale nie wg checi dziecka..

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
sQ, coś mało kumata dziś jestem. Według Ciebie jeśli uprę się na CC to zrobią mi? Ja nie boje się bólu przy porodzie naturalnym, ja po prostu wiem, że on się nie uda. Z córką dostawałam oksytocyne 3 dni!! I nic, 4 cm to był maks rozwarcia. Moja szyjka się nie otwiera po prostu. W zeszłym roku poroniłam, miałam skurcze, a szyjka zamknięta jakby sklejona była. Chcę CC i będę do tego dążyć.

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
wg starych stadardów jedno CC bylo powodem do odmowienia SN. odmawiasz na IP i tyle. ale standady od 1.01 sie zmienily. poczytaj

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
My o chrzcinach nie myslimy. Raz ze obojgu nam do szczecia to nie potrzebne tylko wydatek, a dwa ze mielibysmy problem z chrzestnymi.

aj tam wydatek.. duzo wiecej chyba sie dostaje jak wydaje tzn wiadomo: jak kto gdzie robi
Stary 2019-01-11, 13:38   #3051
butterfly20
Zakorzenienie

Agata ja bym nie chrzcili skoro nie chodzicie do Kościoła itp.i tak samo po co mi wtedy Komunia itp.jak będzie na tyle dorosłe,żeby samo zdecydować to po prostu przyjmie wszystkie sakramenty i tyle. A druga sprawa jedynaka,czy jakiś ksiądz zgodzi się ochrzcić dziecko - jak was nie znają ani z Kościoła,ani z przyjmowania Kolędy?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Agata ale co to

Znaczy, ze chce do komunii bo koledzy tez idą?przeciez wyjaśnisz,dlaczego nie idzie do komunii.mam grono znajomych ateistów,nie chrzczą dzieci...teraz to raczej norma,ze wiele dzieck nie jest ochrzczonych.koje dziewczyny tez nie będą mieć komunii tylko konfirmacje w wieku 15 lat i w ogóle nie widze problemu w tym,ze rówieśnicy będą mieć komunie a one nie...wszystko kwestia rozmowy z dzieckiem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 13:38   #3052
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie masz wymagania?
ja polecam wszelkie xlandery xmove na teren xpulse do miasta
Stary 2019-01-11, 13:41   #3053
Konto usunięte

Nadrobiłam

Cytat:
Absolwentka a my zupełnie swidomie zrezygnowaliśmy z kominka, mieliśmy w każdy domu i nie znosiliśmy tutaj w domu tez mamy z rozprowadzeniem na cały dom i niestety jest z niego tak suche powietrze, ze dziewczyny od razu zaczynaja pokasływać...

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Sysa super, gratulacje

Może jak będzie dzieć to zmienię zdanie, ale ja już mam go na stanie w domu, więc nie wiem czy będzie nam się chciało bawić w rozbiórki.

Cytat:
Kominek stoi równie nieużywany jak wanna...
Bo pępek to u nas faktycznie szybko. Te 3 tyg też są realne

Czyli trzeba się liczyć, że może być dłużej. Pamiętam jak kiedyś smarowało się pępki czymś fioletowym, ale nie wiem co to było, ale brudziło ubrania, tyle pamiętam.

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Ja z moim synem nie miałam problemów z zasypianiem. Kładłam go w łóżeczku i sam zasypiam. A jak się obudził w nocy to nie płakał tylko ściany oglądał 😀😀 dobrze że miałam lekki sen. A wszyscy wokół mówią, że drugie dziecko to przeciwieństwo pierwszego. Zabobon?? Hmmm zobaczymy.

Aniołek

Cytat:
Ale ta ciąża od początku była dla mnie taka "na chłopca", nie wiem czemu :P Ani razu nie pomyślałam, że tam siedzi panienka.
A wiesz, że ja myślałam wcześniej, że jak się tak rzyga to musi być dziewczynka, sama nie wiem czemu

Cytat:
No, kochana, ale jednego to Tobie i wszystkim mamom dziewczynek zazdroszczę - niektóre ciuszki dla dziewczynek są taaaakie piękne!

Nooooo, choć jak będzie babeczka to ja nie zamierzam przesadzać jednak z różem

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
sq, dopiero jak mnie zacytowałaś zobaczyłam że napisałam, że będę PRAŁA na początku, a później nie

matka roku!

o prasowanie mi, chodziło, wiadomo

Hehe

Cytat:
Pochwalę się jeszcze może nie dzisiejszym zakupem, ale prezentem od teściowej. W końcu też coś mam
Fajny komplecik

Cytat:
Moje zakupy... Symboliczne bo przecież dostanę dużo... A jeszcze smyk w dostawie... Aj tam. Będzie miała dużo. Lato będzie w trawie się ubrudzi. Na pewno!
Czapka ma brokatowe uszy

Urzekła mnie ta czapka

Cytat:
Tu moje dzisiejsze łowy w c&a wszystko w rozmiarze 62. Nawet fajne 5e ciuszki mają, tanie no i dużo rozmiarów dostępnych nie to co w smyku..

Fajne ciuszki, też zajrzę
Stary 2019-01-11, 13:44   #3054
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Agata to chyba do mnie pytanie , nie Sq . Im bliżej tp tym lepiej i większe szanse dla mnie,ze samo się zacznie
na to licze ze nie do mnie i odpowiesz

Cytat:
Dziewczyny ja już tego nie kumam :/ podobno dziecko w 24 tygodniu czyli 22 tygodniu od zapłodnienia waży 550g. Moje wg usg ważyło 500 g w 22 tygodniu no ale przecież usg też dodaje 2 tygodnie. Czyli od zapłodnienia wtedy jak ważył 500g było 20 tygodni. A na necie pisze że dziecko w 22 tygodniu od zapłodnienia waży 500g. To usg dodaje 2 tygodnie czy nie? Czy pokazuje jaki jest faktyczny wiek dziecka bo już tego nie ogarniam??? A co najlepsze w aplikacji mi wyskakuje dziś 24+4 wg terminu porodu z usg a z om 24+0. Czyli że jednak usg dodaje 2 tygodnie bo nie wie kiedy doszło do zapłodnienia czy to faktyczny wiek dziecka? Nie ogarniam tego

usg tez dodaje. 22tc to 22tc. za duzo kombinujesz.
i gdzie wyczytalas ze wazy 500. tam powinny byc widełki.
jak wg TP masz 24+1 to tak tez pokaze usg. z tym ze to pokaze kolo twojego nazwiska a przy roznych wielkosciach pokaze rozne dane. typu ze glowa jest jak u sredniego dziecka 23+1

wage tez masz na wypisie okreslona. tam powinno byc przypisane na jaki to tydzien.

https://parenting.pl/22-tydzien-ciazy
tu masz
w 22tc (czyli 20 tygodni od zaplodnienia jesli tak chcesz liczyc choc nie wiem po co) na usg srednio dziecko wazy 470g malutkie bobaski waza 370 a duze 560

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86354541]Nadrobiłam

Może jak będzie dzieć to zmienię zdanie, ale ja już mam go na stanie w domu, więc nie wiem czy będzie nam się chciało bawić w rozbiórki.

Czyli trzeba się liczyć, że może być dłużej. Pamiętam jak kiedyś smarowało się pępki czymś fioletowym, ale nie wiem co to było, ale brudziło ubrania, tyle pamiętam.

Aniołek

A wiesz, że ja myślałam wcześniej, że jak się tak rzyga to musi być dziewczynka, sama nie wiem czemu

Nooooo, choć jak będzie babeczka to ja nie zamierzam przesadzać jednak z różem

Hehe

Fajny komplecik

Urzekła mnie ta czapka

Fajne ciuszki, też zajrzę [/QUOTE]

gencjana czyli fiolet na wodzie to ma wlasciwosci przeciwbakteryjne iosuszajace. tak samo jak sól fizjologiczna, tak samo jak srebro koloidalne i tak samo jak octenisept
jak sie rana babrze mozna siegnac po jedno z powyzszych (i wiele innych pewnie)
tylko pytanie czy trzeba. jak kikut sie nie babrze to wyglada jak zweykly strupek. no ja swoich strupkow niczym nie smaruje zaszkodzic nie zaszkodzi ale komu potrzebne dodatkowe obowiazki?

czapke polecam. cena regularna zabójcza ale na promce weszlo <3
Stary 2019-01-11, 13:49   #3055
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
na to licze ze nie do mnie i odpowiesz

usg tez dodaje. 22tc to 22tc. za duzo kombinujesz.
i gdzie wyczytalas ze wazy 500. tam powinny byc widełki.
jak wg TP masz 24+1 to tak tez pokaze usg. z tym ze to pokaze kolo twojego nazwiska a przy roznych wielkosciach pokaze rozne dane. typu ze glowa jest jak u sredniego dziecka 23+1

wage tez masz na wypisie okreslona. tam powinno byc przypisane na jaki to tydzien.

https://parenting.pl/22-tydzien-ciazy
tu masz
w 22tc (czyli 20 tygodni od zaplodnienia jesli tak chcesz liczyc choc nie wiem po co) na usg srednio dziecko wazy 470g malutkie bobaski waza 370 a duze 560
No bo zobacz mi dzisiaj pisze wg terminu z usg 24+4 czyli wyliczone z parametrów dziecka na pierwszym usg. A z ostatniej miesiączki mam 24+0. serio za cholerę nie potrafię tego ogarnąć.

https://www.mamazone.pl/kalendarz-ci...tr/tydzien-24/ tutaj np pisze że w 22 tygodniu od zapłodnienia waży około 550g. A mój ważył 500g w usg w 22 tygodniu. No ale przecież jeśli usg dodaje 2 tygodnie to tak naprawdę wtedy byłam w 20 tygodniu. To aż tyle by ważył? Nie ogarniam

Albo np nie kumam tego. Z om pisze że jest 24+0 a wg pierwsze co prentalnego 24+4. Czyli usg dodaje 2 tygodnie? Myślałam że usg pokazuje rzeczywisty wiek ciazy czyli wg parametrów jest ten 24 tydzień a nie 22. Ja pierdziu. W życiu nie miałam takich problemów.

Stary 2019-01-11, 13:51   #3056
lilianna90

Cytat:

Cytat:
a jakie masz wymagania?
ja polecam wszelkie xlandery xmove na teren xpulse do miasta
Elsabel właśnie samą gondolę ciężko kupić, więc też raczej zrobię tak jak Ty
sQuaara nie mam wymagań, bo się kompletnie na tym nie znam mieszkam w mieście, wózka wnosić nie będę musiała, wszędzie winda ale fajnie by było jakby taki wózek dobrze się składał do bagażnika no i aby był kosz na zakupy
Stary 2019-01-11, 13:57   #3057
Konto usunięte

Cytat:

czapke polecam. cena regularna zabójcza ale na promce weszlo <3

A gdzie kupiłaś, bo nie doczytałam? I tak muszę czekać, bo chłopakowi bym jej nie założyła, ale może jeszcze będzie jak się dowiem

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
mieszkam w mieście, wózka wnosić nie będę musiała, wszędzie winda ale fajnie by było jakby taki wózek dobrze się składał do bagażnika no i aby był kosz na zakupy

Mój się fajnie składa i ma duży w miarę kosz, ale jest ciężki. Ja nie lubię lekkich wózków, bo mam wrażenie że się zaraz rozpadną. Może jak się nadźwigam to zmienią zdanie, ale to wtedy dokupię coś. A też mam windę, więc nie wiem gdzie bym musiała dźwigać.
Stary 2019-01-11, 13:58   #3058
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wczytuj sie tak w te internety bo osiwiejesz do porodu
A i dzisiaj mam wizyte u swojego gina, wypadlo dzien po dniu

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 14:01   #3059
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja zrobiłam selekcję wózków - pozapisywałam z Allegro co mi się podoba ze względu na wygląd, a potem wyślę tż i on będzie szukał, który jest najbardziej funkcjonalny. Taka ze mnie PROFESJONALISTKA.
Stary 2019-01-11, 14:03   #3060
Misha_
Wtajemniczenie

Agata moje dziecko wedlug usg jest tydzien mlodsze niz z aplikacji gdzie podaje sie termin porodu z usg, a 1,5tyg gdy wpisze ostatnia miesiaczke. Moje lekarka od poczatku mowila ze kurczak jest duzy i na ostatnim usg tez, dlatego ja sie trzymam tego co pokazuje usg, lekarze beda cie o to pytali, a nie czy jestes w 34tyg z daty miesiaczki

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości