|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Dzień dobry.
Ja to wczoraj prawie skrecilam kostkę :/ chodzić mogę ale boli, dotykać kostki w ogóle nie moge, spuchnieta była wczoraj trochę ale nie jakoś mega. W ogóle myslalam że będzie dobrze, oblizylam lodem wczoraj położyłam się spać a tu w nocy budzi mnie ból... Znowu oblozylam lodem zawinelam w bandaż elastyczny, przeszło i zasnęłam. Jeszcze Leos jakoś od wczoraj się mało rusza do tych dziesięciu policzę rano i wieczorem szczególnie po jedzeniu, jakoś położę się na wznak i dotkne brzucha, ale tak w ciągu dnia to słabo jest.. Ja mam z 17 czapeczek i z 7 par skarpet było w zestawie jak zamawiałam cała ta pake używanych ciuszków. Wczoraj jeszcze wzięłam trochę bluz i sweterkow i body na krótki od koleżanki bo tego mało było i tak się załatwiłam z tą noga.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#303 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi nigdy pani w aptece nie zaproponowała zamiennika, a kupowałam w różnych aptekach, więc może jakaś zależność jest ![]() Cytat:
Ej dziewczyny, a co myślicie o chustach? Byłam u koleżanki wczoraj i młody sobie fajnie usypiał w takiej chuście. Hmm... Nie wiem. Ktoś coś preferuje, opowie? |
||
|
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pestka, my używaliśmy, nie wyobrażam sobie życia bez chusty choć z ulgą zamieniłam na nosidło, kiedy Młoda usiadła. Ale to też zależy od dziecka i Waszych/jego potrzeb. Moja była nieodkladalna, więc jak coś chciałam zrobić, to hop do chusty i dwie ręce wolne poza tym od początku sporo z nią podróżowaliśmy i nie braliśmy wózka Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-01-16 o 10:50 |
||
|
|
|
#305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do chusty nie jestem przekonana, ja to bym nie wiedziała jak to zawiązać dwie lewe mam do takich rzeczy, balabym się ze cis zle zrobiłam i się odwiaze, albo dziecko będzie miało za mało powietrza. Z butelek mam większą timple czy jakoś tak dokupie jeszcze mniejsza może z aventu jak polecacie i tyle też zamierzam KP przynajmniej do pół roku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, znowu pospalam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Wy to już hen daleko w wyprawkach, ja nie mam nic jeszcze
w przyszłym msc mam zamiar się zabrać za to ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie mam bardzo głupie pytanie, odpowiedź wydaje się, że nie ale moja wyobraźnia nie działa dlaczego? Mianowicie sytuacja taka: małe dziecko śpi w łóżeczku a mi brakuje czegoś ze sklepu, mam żabkę w swoim bloku, więc to jest naprawdę kwestia 5 minut. Mogę wyjść i zostawić dziecko lub targac je np w tej chuscie ze sobą. Zakładam, że nie powinnam zostawić samego w domu, ale jak pójdę się myć czy coś to w sumie prawie na to samo wychodzi... Nie miejcie mnie za nieodpowiedzialna przyszła matkę, poprostu głośno myślę, bo mi często czegoś brakuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Iiiii tam....z tą wyprawką to na spokojnie laski. Ja np. w miarę to ogarnęłam, bo niestety wszystko jest na mojej głowie, tż wogóle się w to nie miesza i nie angażuje. Jedynie ogarnął ze mną te większe rzeczy: wózek, komodę i przewijak. A biorąc pod uwagę, że nie mam powoli siły i jest mi naprawdę coraz ciężej z wszystkim to byłam zmuszona tym się zająć. Teraz np. 3 dni segregowałam te ciuchy od siostry. Wieczorami myślałam, że wywinę orła, od tego schylania, pakowania, dźwigania bolało mnie wszystko. Spójrzcie na to z 8tej strony: mamy co najmniej 2 miesiące jeszcze, zakupy przez neta można zrobić w try miga. Także czill....
Co do chusty ja raczej nie będę korzystać z takiego rozwiązania. Justi! Od tygodnia mam obolałą kostkę i lekko siną. Nie wiem czy źle stanęłam czy co. Tylko lodem okładałaś? A altacetem możemy smarować? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tymi ubrankami fakt tyle roboty jest a gdzie tu wyprać i wyprasować ale jest też przyjemność z oglądana takich słodkich małych ubranek <3 już się nie mogę doczekać aż będę mogła je zakładać młodemu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba właśnie ze wymyślimy jak przetransportować dziecko do łazienki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj też że mogą się wydarzyć różne dziwne rzeczy w ciągu tych 5 minut szczególnie gdy się śpieszysz np jakis klient przy kasie bedzie wymyslał ze maslo nie te slbo reszta nie w tych monetach wydaną albo gorsze rzecz: skręcisz kostkę, wpadniesz że schodów, stracisz przytomność i nagle taki maluszek zostaje sam na znacznie dłużej. Masz wtedy dwie tragedie. To są oczywiście skrajne przypadki ale nie możesz ich wykluczyć. Mogą też zatrząsnąć się drzwi, sąsiedzi na klatce zablokować przejście bo szafę będą wynosić. A jeszcze są zagrożenia które dziecko same sobie może stworzyć. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Można też dziecko włożyć w nosidełko-fotelik samochodowy i tak zabrać że sobą.
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2019-01-16 o 11:42 |
|
|
|
|
#316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle od razu kojarzą mi się te afery ,,wyskoczyłam na 5 minut do sklepu, dziecko zostawiłam w samochodzie" Cytat:
do kąpieli też mam zamiar wykorzystywać bujak ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#317 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Ja dopiero witam sie w nowym wątku a tu juz tyle stron! Gratuluje wszystkich wizyt i zakupow!! Ja kupiłam aż szlafrok do szpitala... cos mi nie idzie zebranie tej wyprawki do kupy! Narazie będę sie pakować na urlop a nie do szpitala Cytat:
Apropo pomadki od lat używam neutrogene ! |
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba nie będę całą noc spać, tylko zaglądać małemu non stop do kołyski ☺ O pozostawieniu na 5 minut samego nie ma mowy. Podejrzewam że kołyską będę nawet do kibla wjeżdżać. A zakupy będą musiały czekać.
|
|
|
#319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale zakupiłam monitor oddechu więc mam nadzieję że z czasem będę spać jak młody będzie spać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#320 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Witam się przy kawce ![]() U mnie na L4 też tak mało produktywnie te dni zlatuja.. Cały czas mówię, że muszę się ogarnąć, ale mi nie wychodzi ![]() Dziś się uparlam, wstałam rano i poszłam do Rossmanna wykorzystać promo 2+2 (dzięki Cocci za inspiracje, kupilam te mokre chusteczki, szampon babyDream i wkładki bella mama w promo ) Trochę też pobuszowalam na stronce 5.10.15 - nawet dużo promocji maja! A teraz chyba włączę kompa i wreszcie zrobię zamówienie z hubi! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też się zastanawiamy, ale cena trochę odstrasza.. Tym bardziej, że chcemy dostawę chicco też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O dziwo u mnie 2x była woda w butelkach ![]() Cytat:
te kg to jeszcze pewnie ze świąt ![]() U mnie też już w sumie z 10 przybyło ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
O to to dzięki dziewczyny za te przykłady
wiedziałam, że to niedobry pomysł ale nie miałam argumentów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie można zabierać dziecko ze sobą do łazienki. U nas jest na szczęście o tyle dobrze, że w najgorszym wypadku mąż kończy pracę o 22 więc nic mi się nie stanie jak się wykapie o 22.30 gorzej mają mamy, gdzie ich partnerzy pracują na wyjeździe, wtedy zaczynają się schody jeśli chodzi o najprostsze czynności typu zakupy czy właśnie kąpiel. Ale przez tyle pokoleń babki dawały jakoś radę więc i my damyWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki dzis do konca dnia z kodem STY2019 w aptece Alleco jest darmowa dostawa powyzej 50 zl.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już mu powiedziałam, że ja mam raz dziennie wychodne na kąpanie i czasem na zakupy żeby sobie trochę ludzi pooglądać Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Właśnie dostałam maila ze sklepu że nie ma i w najbliższym czasie nie będzie mojego przewijaka w kropelki ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Na pocieszenie przyszła paczka z H&M z moją piżamą, półśpioszkami i komplecikiem dla Małego
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tż pracował 1.5 roku w delegacji. W weekendy zawsze całe był, a w tygodniu przyjeżdżał na noc 0-2 razy, nigdy więcej jak sytuacja nie zmusi
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama długo szukałam żeby coś ze sobą połączyć i żeby wszystko się przydało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ja mam w planach chustowac. Zobaczymy co wyjdzie z tego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słońce, śnieg? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kp wygodne i ja do 6 m.zc na pewno nie bede wychylać się z niczym innym dla dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

Carmex i Blistex chyba najdłużej nawilżają, dla mnie są podobne ;-)
choć z ulgą zamieniłam na nosidło, kiedy Młoda usiadła.
poza tym od początku sporo z nią podróżowaliśmy i nie braliśmy wózka 

w przyszłym msc mam zamiar się zabrać za to 
26.08.2017

ale jest też przyjemność z oglądana takich słodkich małych ubranek <3 już się nie mogę doczekać aż będę mogła je zakładać młodemu
od razu do kompa
szukam jakiejs fajnej pomadki ochronnej do ust do porodu, niektore zostawiaja taki nieprzyjemny posmak w ustach, macie cos sprawdzonego bez tego posmaczku chemicznego? W domu uzywam tylko carmexa tego sloiczkowego, ale na porodowce raczej paluchem nie bede grzebala 

w każdym razie wszystko jest super. Matka trochę za bardzo przytyła bo od ostatniej wizyty 2,7kg

W każdym razie można zabierać dziecko ze sobą do łazienki. U nas jest na szczęście o tyle dobrze, że w najgorszym wypadku mąż kończy pracę o 22 więc nic mi się nie stanie jak się wykapie o 22.30
gorzej mają mamy, gdzie ich partnerzy pracują na wyjeździe, wtedy zaczynają się schody jeśli chodzi o najprostsze czynności typu zakupy czy właśnie kąpiel. Ale przez tyle pokoleń babki dawały jakoś radę więc i my damy

kp wygodne i ja do 6 m.zc na pewno nie bede wychylać się z niczym innym dla dziecka