|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.IV
Cytat:
mi takie twarde i suche wychodziło ![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Też lubię domową pizzę
ale mi się nigdy nie chce robić, więc robi mąż ![]() Ciekawe co tam u Karli bo coś dziś się nie odzywała chyba jeszcze Ale ten dzień senny, na nic nie mam siły. Już by mógł być wieczór, bo spać mi się już chce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV
Jestem jestem, wciąż w dwupaku. Jedyne co dziś urodziłam to balonik o obwodzie 17 cm
Dziś sie troche uczylam, byłam na ponad godzinnym spacerze, wrocilam skonana :P Potem cwiczylam aniball, teraz czekam na Męża z obiadem. Powiem Wam że choć samo wkladanie balonika i wgl masaże krocza no nie lubie tego, męcze się i chętnie bym to olała, to czuje jak to wszystko tam się delikatnie rozluźnia. Zobaczymy jak długo mała da mi się przygotowywać Dni okropnie mi się zlewają, nie chodzę na zajęcia od połowy grudnia a nie wyobrażam sobie L4 całą ciąże. Mam co robić (nauka, ogarnianie mieszkania czy zwyczajnie odpoczywanie) a mimo to dni zlewają mi się w jeden niekończący się dzień. Chciałabym już tulić córeczkę. |
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyluzowałam już,siedzę i jem słodycze
Jestem przygotowana,więc niech będzie co ma być.Głowa mnie strasznie za to boli ale myśle,że to od nieprzespanej nocy. Czy naprawdę tak jest,że jak się nie ma zrobionego badania na gbs,to profilaktycznie podają antybiotyk? Miałam mieć dopiero 28.01 pobierany. |
|
|
|
#905 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym przypadkiem o tym zapomniała to ona mi przypomnij Cytat:
Jak przyjechali do mnie do domu zobaczyć podasze po remoncie to odsunął mi drzwi od garderoby żeby zobaczyć co tam jest, a zaznaczam że jeszcze małżeństwem z Filipem nie byliśmy a dom należal jeszcze do moich rodziców Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#908 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
koło mnie otwierają kebaba, szkoda że już kończę ciąże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
uwierz mi że mając już jedno dziecko w domu, na L4 nie da się w ciąży nudzić ![]() Cytat:
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
1op drożdży Woda gazowana 3 garstki oleju Łyżeczka cukru Łyżeczka soli I ja robie tak ze wiadomo mąka na stolnice, kruszę drożdże, dodaje cukier i sól i leje wodę tak zeby mi sie zagniotlo a później didaje 3 gartski oleju. I ciasto nie moze byc twarde tylko miękkie więc dodajesz wody ttle żeby ciasto było miękkie i zostawiasz w miseczce pod sciereczką do wyrosniecia. Jak wyrosnie to dzielę na 4 części - bo na moją blache to 4 pizze wychodzą i tyle.
|
|
#910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w poniedziałek skróciłam już paznokcie i zrobiłam sobie hybrydy ostatni raz przed porodem, strasznie nie lubię takich gołych Ale rozsądek nakazuje mi już nie robić kolejnych, oby młody nie kazał mi długo na siebie czekać a potem oby pozwolił raz na te dwa tygodnie pomalować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oni zawsze byli dziwni. Dopóki nie byłam w ciąży to mi tam te ich teksty latały i powiewały kolo tyłka, ale teraz jakoś wszystko do siebie bardziej biorę i mega mnie to wszystko denerwuje i wkurza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Jezuuu..moja mama zaczęła popołudnie z serialami Brazylia i Turcja rządzą TRAGEDIA .
Edytowane przez Anuszka9 Czas edycji: 2019-01-16 o 16:14 |
|
|
|
|
#913 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Ja miałam tak samo z kp. Piersi mi się w ciąży i po porodzie zrobiły strasznie brzydkie i nie chciałam się nimi nikomu chwalić. Na początku chciałam za każdym razem wychodzić do innego pokoju, ale głodomor jadł co chwila i było to niewykonalne. Ale nie karmiłam nigdy przy żadnym facecie z wyjątkiem mojego męża i przy teściowej też za nic w świecie nie chciałabym karmić. W sumie to łatwiej mi było karmić przy całkiem obcych ludziach niż przy rodzinie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Żona szwagra (brata męża) jak ich synek się urodził, to była raz sytuacja, że specjalnie poszła do innego pokoju żeby w spokoju nakarmić małego. Specjalnie wyszła i zamknęła za sobą drzwi. A teściowa i tak po chwili wstała i bez pytania weszła do tego pokoju, zaczęła się patrzeć i jeszcze dopytywać czy mały je? Ale czy na pewno je? A czy dobrze? I oczywiście przyglądać się z bliska czy aby na pewno... Mam nadzieję że to była kwestia świeżo urodzonego pierwszego wnuka i że u mnie nie będzie miała takich cudownych pomysłów, bo ja bym nie była w stanie tego spokojnie znieść, tylko raczej od razu jak ktoś poza mężem by wszedł do pokoju to bym się odwróciła i wygoniła tego kogoś... No nie rozumiem po co na to patrzeć, tym bardziej jak kobieta specjalnie wychodzi do innego pokoju i się w nim zamyka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle wiecie że jutro rodzę ?? 😁 takie mam założenie 😆
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Ja po kebabie wstapilam na kawe do pracy i tak mi zeszlo 2, 5 ha
szef byl, pogadaliśmy posmialismy sie. Teraz bede jadla ciacho. Czy to juz przesada? dodam ze kebab był na cienkim, ale za to xxl![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Ciasto z musem porzeczkowym
![]() 20190116_174022.jpegWysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
️ ️ ️ ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Spoko, masz moje blogoslawienstwo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja staram sie oddychac gleboko. Moj syn w ciagu godziny zdazyl poplakac się bo nie ma makaronu, bo nie ma zupy, bo zelki byly w tv i to byly jego, bo on chce ser w kostkach a mamy tylko w plastrach, bo nie ma kalendarza adwentowego, bo tata za wolno jedzie do domu, bo wjechal do sklepu, bo on chce spac, bo wpadl w talerz z obiadem ( nie umie usiasc z dupka na miejscu ), bo znowu wpadl w talerz dupka, bo on chce mleko a nie sok ( wypija za duzo mleka i mu ograniczam ), bo boli go pupa ( zatwardzenie ) i ogolnie to caly swiat jest zlyyyy! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Kamila z boku wydaje sie to smieszne, ale domyslam sie ze bedac na Twoim miejscu nie byłoby mi do smiechu, wiec duzo sil Ci przesylam
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
wiem o czym piszesznajlepsze że moja córka kiedyś piła codziennie rano kakao, teraz nie chce bo raz ja brzuch bolał i uważa, że od tego, ale awantury były bo ona chce mleko z kartonu, nie z butelki bo to od krowy, a z kartonu to nie albo ser w plasterkach zje od wielkiego dzwona w kształcie myszki czy kota, ale takiego pokrojonego z kostki nie, bo nie dobry, ale jak zetrzesz to już pycha zjadłabym takie ciacho ale dziś już zjadłam milke całą
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
I jeszcze maz mi nie kupil czekolady ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Hahaha w takim razie kciuki za szybki i łatwy poród
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż fakt że mi z boku wydaje się to być zabawne, a Tobie pewnie nie było do śmiechuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
To nie sa szczyty jego możliwości
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
właśnie moje dziecko przyszło i mi powiedziało, że Michał się urodzi w kolejną środę
spoko we wt mam gina i odstawiam tabletki
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Haha no dzięki ale by było zdziwienie jakbym jutro napisała że Olek jest już z nami
![]() ![]() Sylwia ciacho wygląda smacznie ![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
No to w sumie spoko wiedziec na kiedy sie przygotowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#930 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
O Anuszka dobrze wiedzieć.
![]() Cytat:
Cytat:
jak ja Wam zaraz wrzuce fotke pizzy to zobaczymy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Cz.IV

mi takie twarde i suche wychodziło 

Dziś sie troche uczylam, byłam na ponad godzinnym spacerze, wrocilam skonana :P Potem cwiczylam aniball, teraz czekam na Męża z obiadem. Powiem Wam że choć samo wkladanie balonika i wgl masaże krocza no nie lubie tego, męcze się i chętnie bym to olała, to czuje jak to wszystko tam się delikatnie rozluźnia. Zobaczymy jak długo mała da mi się przygotowywać
Jestem przygotowana,więc niech będzie co ma być.
A argumentu odnośnie wieku totalnie nie rozumiem, co to ma w ogóle do rzeczy? Czy ma 55 czy 65 czy nawet 75 lat to i tak niczego to nie zmienia...Ja sobie w ogóle nie wyobrażam czegoś takiego
przecież to musiało być dla Ciebie strasznie niekomfortowe, co to w ogóle za podejście żeby sobie patrzeć jak synowa karmi dziecko...

koło mnie otwierają kebaba, szkoda że już kończę ciąże 
Ale rozsądek nakazuje mi już nie robić kolejnych, oby młody nie kazał mi długo na siebie czekać a potem oby pozwolił raz na te dwa tygodnie pomalować 

takie mam założenie 

albo ser w plasterkach zje od wielkiego dzwona w kształcie myszki czy kota, ale takiego pokrojonego z kostki nie, bo nie dobry, ale jak zetrzesz to już pycha
spoko we wt mam gina i odstawiam tabletki