Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-16, 14:12   #331
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
W cyckach moc kp wygodne i ja do 6 m.zc na pewno nie bede wychylać się z niczym innym dla dziecka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oj tak!
Ja się najbardziej boję tego kp Wybaczcie bezpośredniość, ale ja tak nie lubię jak mi ktoś dotyka cycki a sutki to już w ogóle mam nadzieję, że do dziecka będę mieć pokłady cierpliwości i że mi się to zmieni.

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 14:41   #332
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Taaak, myślę o takiej na zewnątrz. Swoją drogą w kwiecień plecień, więc nie wiadomo jaka pogoda nas zastanie. Na co tu się przygotować? Słońce, śnieg?

Póki co mam zimową. Czy się przyda, zobaczymy. Na wyjście ze szpitala może. A tak w sumie muszę przeglądać zrobić ale chyba nic nie mam.

Ja nigdy nie zostawilam dziecka samego. Kiepsko spala wiec nawet na czas drzemki nie chodziłam pod prysznic. Do kibelka wiadomo tak ale to moment. Strach się zaczął jak zaczęła pelzac wtedy na dłuższe posiedzenie to szła juz ze mną bo nie wiedziałam co przyjedzie jej do głowy nawet w ciągu minuty
Kiedy jak jeszcze nie chodziła ale czworakowala dałam jej zabawki w łazience a sama wskoczylam pod prysznic.mała zaczęła mi się wspinać na równe nogi i to po samych drzwiach kabiny a ja w środku. No myslalam ze zawału dostane bo ona jeszcze na nogi nie wstwala. Balam się ze spadnie a tu nie miałam nawet jak wyjsc. Ale jakoś spadła na cztery kończyny zgrabnie jak kotek.
W ogóle polecam sensor oddechu na początek. Bo chyba bezdechow rodzice boja się najbardziej. My gdyby nie sensor nawet byśmy nie wiedzieli ze dziecko takie miewa. Oddech wracał bez naszej interwencji ale wiadomo różne są przypadki.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Oj tak!
Ja się najbardziej boję tego kp Wybaczcie bezpośredniość, ale ja tak nie lubię jak mi ktoś dotyka cycki a sutki to już w ogóle mam nadzieję, że do dziecka będę mieć pokłady cierpliwości i że mi się to zmieni.

Ja tez nie lubialam. Bardzo bolaly mnie sutki i nie wyobrażałam sobie KP ale jakoś instynktownie poszło. Początki nie były przyjemne ale po czasie było juz ok. Przy KP jest wyrzut oksytocyny. To ma nam pomoc oby tylko dzieci ładnie ssaly, sutki nie pękały i nie były poranione to damy rade

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 15:03   #333
NibyNic
Zakorzenienie

Zamówiłam zestaw poporodowy Seni. Zobaczymy czy z nim przetrwam te dni w szpitalu
No i jak tak szukałam tego typu rzeczy to zobaczyłam jakieś żelowe kompresy na brodawki i sutki. Trochę to drogie ale gdyby tak zastąpić zwykłymi małymi kompresami żelowymi?
Na obrzmiałe mogące piersi pomagają okłady z liści kapusty ale tak z kapustą do szpitala iść ...

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 15:29   #334
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Zamówiłam zestaw poporodowy Seni. Zobaczymy czy z nim przetrwam te dni w szpitalu
No i jak tak szukałam tego typu rzeczy to zobaczyłam jakieś żelowe kompresy na brodawki i sutki. Trochę to drogie ale gdyby tak zastąpić zwykłymi małymi kompresami żelowymi?
Na obrzmiałe mogące piersi pomagają okłady z liści kapusty ale tak z kapustą do szpitala iść ...
Wczoraj położna mówiła, że od kapusty się odchodzi bo coraz większy syf jest w warzywach w sklepach i zdarzało się, że przez jakieś uczulenie czy oddziaływanie tego syfu sytuacja się bardzo pogarszala. Raczej mówiła o jakichkolwiek kompresach chłodzących.

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 15:56   #335
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Wczoraj położna mówiła, że od kapusty się odchodzi bo coraz większy syf jest w warzywach w sklepach i zdarzało się, że przez jakieś uczulenie czy oddziaływanie tego syfu sytuacja się bardzo pogarszala. Raczej mówiła o jakichkolwiek kompresach chłodzących.

O widzisz.
Czyli jak nic te kompresy mogą się przydać.

Stary 2019-01-16, 15:57   #336
agassek
Zakorzenienie

Oglądałam takie kompresy medeli, zastanawiam się nad nimi, ale nie mam doświadczenia i na razie nie kupiłam jest coś innego, tańszego?

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 16:00   #337
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Oj tak!

Myślałam, że ja jestem jakaś inna, ale możemy sobie przybić piątki
Kupiliśmy fotelik. Kite i bazę isofix. Miałam nadzieję, że ta baza to tak na dłużej, w sensie że do kolejnego fotelika się nada, ale pani mnie wyprowadziła z błędu.
No to chyba te największe wydatki za nami. Teraz suchy chleb dla konia do wypłaty

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 16:04   #338
coco00
Wtajemniczenie

Ja mam w domu taki żelowy kompres, który służył tztowi po jego operacjach kolana i myślałam jak coś z tego poprostu korzystać chyba w nic innego, specjalnego do piersi bawić się nie będę.
Ta sama położna mówiła, że można tą podpaske poporodowa bella nasaczyc woda i dać do zamrażarki i będzie służyć jako taki kompres

Stary 2019-01-16, 16:49   #339
NibyNic
Zakorzenienie

Dziewczyny- a gdzie zamawiacie biustonosze do karmienia?

Stary 2019-01-16, 16:57   #340
dorka607
Wtajemniczenie

Tereska z pomadek polecam barrrdzo Tisane świetna jest

Jak chodzi o picie wody, to tak jak Listopadowa napisała dopóki cycuć to wody nie daje się w ogóle. Przy mm w 2015 roku kazali dopajać ale niedawno słyszałam, że niby teraz nie trzeba ale nie wiem

Mój mąż pracuje na zmiany i jak go nie było to brałam szybkie prysznice z otwartymi drzwiami żeby słyszeć małą lub brałam ją do leżaczka do łazienki schody zaczynają się przy chodzącym

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Bardziej się zastanawiam jak ja ogarnę dwójkę wieczorem tj kąpanie i usypianie oraz rano przed przedszkolem.... ubrać, nakarmić, uszykować siebie itd- kuźwa o 5 będę musiała wstać
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 16:59   #341
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Myślałam, że ja jestem jakaś inna, ale możemy sobie przybić piątki
Kupiliśmy fotelik. Kite i bazę isofix. Miałam nadzieję, że ta baza to tak na dłużej, w sensie że do kolejnego fotelika się nada, ale pani mnie wyprowadziła z błędu.
No to chyba te największe wydatki za nami. Teraz suchy chleb dla konia do wypłaty

Ja też myślałam, że jestem inna

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Póki co mam zimową. Czy się przyda, zobaczymy. Na wyjście ze szpitala może. A tak w sumie muszę przeglądać zrobić ale chyba nic nie mam.

Ja nigdy nie zostawilam dziecka samego. Kiepsko spala wiec nawet na czas drzemki nie chodziłam pod prysznic. Do kibelka wiadomo tak ale to moment. Strach się zaczął jak zaczęła pelzac wtedy na dłuższe posiedzenie to szła juz ze mną bo nie wiedziałam co przyjedzie jej do głowy nawet w ciągu minuty
Kiedy jak jeszcze nie chodziła ale czworakowala dałam jej zabawki w łazience a sama wskoczylam pod prysznic.mała zaczęła mi się wspinać na równe nogi i to po samych drzwiach kabiny a ja w środku. No myslalam ze zawału dostane bo ona jeszcze na nogi nie wstwala. Balam się ze spadnie a tu nie miałam nawet jak wyjsc. Ale jakoś spadła na cztery kończyny zgrabnie jak kotek.
W ogóle polecam sensor oddechu na początek. Bo chyba bezdechow rodzice boja się najbardziej. My gdyby nie sensor nawet byśmy nie wiedzieli ze dziecko takie miewa. Oddech wracał bez naszej interwencji ale wiadomo różne są przypadki.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Ja tez nie lubialam. Bardzo bolaly mnie sutki i nie wyobrażałam sobie KP ale jakoś instynktownie poszło. Początki nie były przyjemne ale po czasie było juz ok. Przy KP jest wyrzut oksytocyny. To ma nam pomoc oby tylko dzieci ładnie ssaly, sutki nie pękały i nie były poranione to damy rade

Ufff to liczę na te hormonki ciążowe

Stary 2019-01-16, 17:05   #342
NibyNic
Zakorzenienie

Mi najtrudniej było karmić gdzieś poza domem. Bardzo się krępowałam.

Stary 2019-01-16, 17:30   #343
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Też tego nie lubiłam i starałam się omijać, ale że chodziłam w ciuchach do kp, to czasem nawet mój mąż się nie zorientował, że w danym momencie karmię

Po skończonym roku,nie karmiłam już poza domem.

Stary 2019-01-16, 18:04   #344
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość

Pestka, my używaliśmy, nie wyobrażam sobie życia bez chusty choć z ulgą zamieniłam na nosidło, kiedy Młoda usiadła.

Ale to też zależy od dziecka i Waszych/jego potrzeb. Moja była nieodkladalna, więc jak coś chciałam zrobić, to hop do chusty i dwie ręce wolne poza tym od początku sporo z nią podróżowaliśmy i nie braliśmy wózka

Cytat:
Dlatego jezeli chce się nosić, warto spotkać się z doradcą chustonoszenia, wszystko wyjaśni i pokaże jak prawidłowo wiązać

Jest u mnie w mieście jedna pani, która uczy wiązać. Czasami robią warsztaty. Pomyślę jeszcze nad tym dopóki mała się nie wykluje

Cytat:
A jakiej firmy masz zastrzyki? Mnie Clexane kosztowałyby 90zł za 10 sztuk.
Ja mam Fraxiparine, płace dokładnie 21,07zł za 10szt.

Przyszła paczka z Gemini Ale te smoczki Lovi są malusie
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 18:18   #345
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawal przychodzi po drugiej dobie. Ja mam nadzieje ze wszystkie tak wyjdziemy do domu i nie będzie trzeba walczyć z tym w szpitalu.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Ja chodzilam w ustronne miejsca. Ale bardziej przez córkę bo się dekoncetrowala przy halasie. Ktoś przeszedł obok a ona podnosiła głowę i ☠☠☠ cycek na wierzchu

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 18:27   #346
NibyNic
Zakorzenienie

Oj jak ja bym chciała wyjść ze szpitala tak jak większość, oby tym razem się udało

Też się zastanawiam nad tym chustowaniem ale chyba dam sobie spokój.

Stary 2019-01-16, 18:35   #347
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Jest u mnie w mieście jedna pani, która uczy wiązać. Czasami robią warsztaty. Pomyślę jeszcze nad tym dopóki mała się nie wykluje

Ja mam Fraxiparine, płace dokładnie 21,07zł za 10szt.

Przyszła paczka z Gemini Ale te smoczki Lovi są malusie
Ja nadal czekam na dzień darmowej wysyłki

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Tereska z pomadek polecam barrrdzo Tisane świetna jest

Jak chodzi o picie wody, to tak jak Listopadowa napisała dopóki cycuć to wody nie daje się w ogóle. Przy mm w 2015 roku kazali dopajać ale niedawno słyszałam, że niby teraz nie trzeba ale nie wiem

Mój mąż pracuje na zmiany i jak go nie było to brałam szybkie prysznice z otwartymi drzwiami żeby słyszeć małą lub brałam ją do leżaczka do łazienki schody zaczynają się przy chodzącym

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Bardziej się zastanawiam jak ja ogarnę dwójkę wieczorem tj kąpanie i usypianie oraz rano przed przedszkolem.... ubrać, nakarmić, uszykować siebie itd- kuźwa o 5 będę musiała wstać
Dorka jak ja Cię dziabnę za te rogaliki !!!
Dziś robiłam i w zeszłym tygodniu!!!

Dla ciekawych koszul Dolce Sonno, wrzuciłam na klub słodkie focie
1. Do porodu, fajnie się rozpina dziecko ma dużo powierzchni mamy do przytulania, wygląd tu nie jest ważny bo i tak stricte rodzić w niej chcę.

2. Też się fajnie rozpina i najlepiej się w niej czuję nie wiem czy nie wymienić jej na wzór taki jak ma koszula nr 3 bo ten jest taki ciotkowaty.

3. Brakuje mi jeszcze jednego napa u samej góry, a tak to spoko, chociaż i tak szału ni ma

Aaa i brałam taki rozmiar jaki mam - L i są Ok!

Stary 2019-01-16, 18:53   #348
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

1. Do porodu, fajnie się rozpina dziecko ma dużo powierzchni mamy do przytulania, wygląd tu nie jest ważny bo i tak stricte rodzić w niej chcę.

2. Też się fajnie rozpina i najlepiej się w niej czuję nie wiem czy nie wymienić jej na wzór taki jak ma koszula nr 3 bo ten jest taki ciotkowaty.

3. Brakuje mi jeszcze jednego napa u samej góry, a tak to spoko, chociaż i tak szału ni ma

Kochana ja nic złego nie zrobiłam- nie wrzucałam żadnego przepisu na rogaliki to nie ja ale nie powiem-chetnie bym zjadła jakieś dobre...tylko obiecałam oszczędzać się ze słodyczami

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Co do chusty ja już się rozglądam na nową bo po córce poszła w świat przy dwójce myślę, że to będzie moje must have nawet na plac zabaw czy do sklepu nooo i ta bliskość

Stary 2019-01-16, 18:59   #349
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Kochana ja nic złego nie zrobiłam- nie wrzucałam żadnego przepisu na rogaliki to nie ja ale nie powiem-chetnie bym zjadła jakieś dobre...tylko obiecałam oszczędzać się ze słodyczami

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Co do chusty ja już się rozglądam na nową bo po córce poszła w świat przy dwójce myślę, że to będzie moje must have nawet na plac zabaw czy do sklepu nooo i ta bliskość
Jak to nie Ty??? To kogo pomyliłam ?

Daj spokój...ja trenuję przed krzywą przyszło tygodniową

Stary 2019-01-16, 19:48   #350
coco00
Wtajemniczenie

Odebralismy dziś wózek, ale w sumie nie wiem czy będziemy go dziś rozpakowywac

Ja też krzywa w przyszłym tygodniu, co to bedzie co to bedzie
Stary 2019-01-16, 20:02   #351
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
A takiego noworodka w leżaczki można klasc? Ja to chyba będę się myć przed tym jak Tż pójdzie do pracy albo po chyba właśnie ze wymyślimy jak przetransportować dziecko do łazienki

U mnie tez na leżaczku leżała a ja sie prysznicowalam

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Haha i ja też zamówię lovi jak tak chwalicie Gdzie na urlop? Ale ładny!

Lecimy do Polski pierwszy tydzień spędzimy w Zakopanym a drugi ja na sofie u mamy będę sie obżerać !!! Nie moge sie doczekać -
JesCze tydzień pracy .....

Cytat:
Oj tak!

Oj ja nie cierpię - z córka skończyło sie na odciąganiu a to podwojna robota . Obawiam sie ze tym razem bedzie to samo !!
Cytat:

Cytat:

Kruche rogaliki z marmolada ??? To ja moja wina moja bardzo wielka wina hehe
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 20:09   #352
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

nooo trenuj, żebyś ładnie przyjęła ją

Stary 2019-01-16, 20:30   #353
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Odebralismy dziś wózek, ale w sumie nie wiem czy będziemy go dziś rozpakowywac

Ja też krzywa w przyszłym tygodniu, co to bedzie co to bedzie
Aaa czekamy na wózek

Ja się wybieram we wtorek. A Ty? Boszzzz to już!

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
U mnie tez na leżaczku leżała a ja sie prysznicowalam

Lecimy do Polski pierwszy tydzień spędzimy w Zakopanym a drugi ja na sofie u mamy będę sie obżerać !!! Nie moge sie doczekać -
JesCze tydzień pracy .....

Oj ja nie cierpię - z córka skończyło sie na odciąganiu a to podwojna robota . Obawiam sie ze tym razem bedzie to samo !!

Kruche rogaliki z marmolada ??? To ja moja wina moja bardzo wielka wina hehe
Oszzzz Ty to przez Ciebie

Ale są pyszne! Potwierdzam i szybkie! Wolę je zrobić niż jechać do sklepu po słodkie

Stary 2019-01-16, 20:58   #354
NibyNic
Zakorzenienie

A mogłybyście tutaj podać przepis? Do klubu nie dostałam chyba zaproszona A też bym zrobiła rogaliki (rozumiem, że tam jest przepis)

Stary 2019-01-16, 21:02   #355
NuFCia
Zadomowienie

Jeśli któraś z Was szuka Chicco Next2Me (tej pierwszej wersji) to na Empiku jest różowe za 575zł
https://www.empik.com/chicco-next-2-...6885,dziecko-p
W promocji są też inne produkty, ale nie wiem czy te ceny są lepsze niż na innych stronach
Stary 2019-01-16, 21:05   #356
agassek
Zakorzenienie

Cytat:

Podziwiam za kpi, długo udało Ci się to pociągnąć? Jakkolwiek całym sercem jestem za kp, nie wiem czy znalazłabym w sobie tyle sił i samozaparcia, żeby ściągać mleko regularnie.

Stary 2019-01-16, 21:29   #357
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Dzień dobry Byliśmy w ikei, załadowaliśmy auto po sufit Ale głównie niedzieciowymi rzeczami. Dla młodej wzięłam tą największą komodę z Hemnesa. Stwierdziłam że nie chcę już do tego domu nowej szafy, a ta komoda jest piękna i pakowna jak nie wiem co

Co do kp to ja szczerze nie znosiłam, a karmiłam do samoodstawienia którego raczyła dokonać w 16 miesiącu życia :P Człowiek się przyzwyczaja i po jakimś czasie już tak nie wkurza Zaliczyłam karmienie chyba wszędzie, w knajpie, na basenie, na stacji benzynowej (gdzie za późno zorientowałam się że podjechałam tuż pod kamerkę - pozdrawiam obsługę ), w ch, nawet w sądzie Mnie to nie krępowało w ogóle, wkładałam dziecko pod bluzkę i już

Ja też nigdy dziecka nie zostawiłam samego. Wkurzałam się czasem zwłaszcza zimą jak nieraz było więcej ubierania niż wyjścia właściwego, no ale co zrobisz. Teraz tż pracuje z domu więc tych sytuacji będzie mniej bo w razie czego zostanie z młodą. Będę miała komfortowo, tylko z kolei obawiam się jak to będzie z tą jego pracą przy płaczącym niemowlaku… no zobaczymy.

O chustach już chyba pisałam kiedyś, że dla mnie to masthew Zwłaszcza przy takim nieodkładalnym dziecku, jakim była moja córka.
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 21:32   #358
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Aaa czekamy na wózek

Ja się wybieram we wtorek. A Ty? Boszzzz to już!

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Oszzzz Ty to przez Ciebie

Ale są pyszne! Potwierdzam i szybkie! Wolę je zrobić niż jechać do sklepu po słodkie

Ostrzegałem ze sa pyszne hehe

Cytat:
A mogłybyście tutaj podać przepis? Do klubu nie dostałam chyba zaproszona A też bym zrobiła rogaliki (rozumiem, że tam jest przepis)
Ja podawałam go tutaj , znalazłam stary post :

Przepis na rogaliki :

25 dkg masła
25 dkg sera białego ( zmielonego 1 raz )
25 dkg mąki

Marmolada do środka!

Ja zawsze robię od razu z 2 porcji

Zarobić ciasto pózniej wałkuje koło i wycinam kwadraty ( sposób zapożyczyłam z tego przepisu - https://aniagotuje.pl/przepis/kruche...we-z-powidlami

Ja robię je dość małe takie ciasteczka do kawy sa pyszne maślane i kruchutkie. Najlepsze z marmolada bo powidło troche wypływa

Ostrzegam robisz je na własna odpowiedzialność heheh zeby potem nie było na mnie hehehe

Cytat:
Podziwiam za kpi, długo udało Ci się to pociągnąć? Jakkolwiek całym sercem jestem za kp, nie wiem czy znalazłabym w sobie tyle sił i samozaparcia, żeby ściągać mleko regularnie.

Dzieki Prawie 6 miesięcy ...
tym razem w razie w nie dam rady tyle ale wiem ze jak będę mieć mleko to sumienie mi nie da nie dać małemu. Mam nadzieje wytrzymać chociaż 3 miesiące. Ale moze tym razem bedzie inaczej i będę karmić normalnie .
A z drugiej strony pasowała mi ta wolność , ze mogłam wyjsć kiedy chce , ze mogłam spędzić pol dnia z koleżanka w shoppingu i nie musieć karmić publicznie ( bo to nie dla mnie ) . Sa plusy i minusy !! Najgorzej w nocy karmisz i dziecko śpi a ty zamiast tez iść spać to idziesz doić - Eh cieżko było chwilami No ale dałam radę
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 21:54   #359
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Mzgz ja też podziwiam, nie cierpiałam kp ale przyznaję że w nocy było wygodnie bo przystawiałam i przysypiałam Jakbym miała do tego jechać z laktatorem to pewnie by mi cierpliwości nie starczyło.

Mamy starszaków, dajecie jeszcze radę biegać za dziećmi? Ja już wymiękam powoli przy tym moim łobuzie. Głupio mi to pisać bo przecież chodzi do żłobka, więc tego biegania mam te kilka godzin dziennie mniej, a i tak mi ciężko Jestem już dość powolna, nie podbiegnę z tym brzuchem np po schodach tak szybko jak kiedyś, czy jak mam ją ściągać z parapetu to zanim się dotoczę… a ten szogun nie usiedzi, nic nie słucha, broi za 3. Brzuch mnie dzisiaj już boli chyba od tego latania za nią i jakiś kryzys mnie dopadł, a to jeszcze nawet nie 3 trymestr
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-16, 21:55   #360
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Ostrzegałem ze sa pyszne hehe

Ja podawałam go tutaj , znalazłam stary post :

Przepis na rogaliki :

25 dkg masła
25 dkg sera białego ( zmielonego 1 raz )
25 dkg mąki

Marmolada do środka!

Ja zawsze robię od razu z 2 porcji

Zarobić ciasto pózniej wałkuje koło i wycinam kwadraty ( sposób zapożyczyłam z tego przepisu - https://aniagotuje.pl/przepis/kruche...we-z-powidlami

Ja robię je dość małe takie ciasteczka do kawy sa pyszne maślane i kruchutkie. Najlepsze z marmolada bo powidło troche wypływa

Ostrzegam robisz je na własna odpowiedzialność heheh zeby potem nie było na mnie hehehe

Dzieki Prawie 6 miesięcy ...
tym razem w razie w nie dam rady tyle ale wiem ze jak będę mieć mleko to sumienie mi nie da nie dać małemu. Mam nadzieje wytrzymać chociaż 3 miesiące. Ale moze tym razem bedzie inaczej i będę karmić normalnie .
A z drugiej strony pasowała mi ta wolność , ze mogłam wyjsć kiedy chce , ze mogłam spędzić pol dnia z koleżanka w shoppingu i nie musieć karmić publicznie ( bo to nie dla mnie ) . Sa plusy i minusy !! Najgorzej w nocy karmisz i dziecko śpi a ty zamiast tez iść spać to idziesz doić - Eh cieżko było chwilami No ale dałam radę
Dziękuję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości