|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
staram się ale są chwile ze nawet cierpliwości mi brak. Wiec TŻ wkracza szczególnie jak trzeba ja wziąć na ręce, podnieść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Będę dalej szerzyc zło objadania sie :
Lubicie ciasto drożdżowe i orzechy? Jak tak to dajcie znać to cos wam wyślę . Ja juz 2 blachy zjadłam
|
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi się spieszy, staram się bawić z nią, że jest małą dzidzią i trzeba ją ubrać i wtedy jakoś się udaje z zębami też różnie bywa, ale ostatnio mam schize, że coś zaczyna się jej psuć (muszę szybko ogarnąć stomatologa), więc nie odpuszczam za bardzo i jakoś udaje mi się ją przekonać. Moje dziecko na szczęście z tych uwielbiających książki, więc dużo siedzimy i czytamy, lepimy z ciastoliny i malujemy. Ale też są momenty, kiedy brakuje mi cierpliwości szczególnie jak mi zaczyna pomagać w kuchni (w ogóle od kiedy skończyła rok, mamy kitchen helper i to jest cudo, polecam wszystkim).Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kotu bardziej spasowala spacerówka i fotelik niż gondola mega się zmachalam przy tym wszystkim, duuuuuzo tego Może też we wtorek się wybiorę na krzywa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko wchodze do kuchni to leci "mogę pomóc?" i ciągnie sama tego helpera do blatu a ja czasami idę tylko coś pomieszac albo wodę wstawić. A jak powiem ze idziemy robić placki albo muffinki to podskakuje i krzyczy " hurra, hurra". Lubi cos wrzucać, mieszać. Jak na przykład robię jej kolację to sama wybiera co chce dac no do placków czy kaszy. Sama sobie jeszcze wrzuci, pomiesza. A potem z apetytem zjada. A z ta pomocą to jest więcej roboty i bałaganu ale dziecka radość bezcenna najgorzej się make sprząta był czas ze dzięki helperowi obiad był zrobiony córka byka absorbujaca a stanie ze mną przy blacie było lepszą zabawa. Fajne spędzanie czasu razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-16 o 23:06 |
|
|
|
|
#366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąka, masło i ser biały w identycznych proporcjach. U mnie wjeżdża po 20dkg wszystkiego. ;-) Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny z dostawkami. Macie same dostawki czy łóżeczka też kupujecie? Cytat:
którą konkretnie z hemnesa? Tą na 160cm szerokości? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pytanie w sprawie wyprawki aptecznej - do czego są potrzebne kompresy i Octenisept?
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Oj naczytałam się Was i mam ochotę na coś słodkiego.Takie rogaliki mmmmmmm z maminą marmoladą
![]() Jestem padnięta. Dopiero wróciliśmy z Bezpiecznego Malucha. Zadowolona jestem, a przyznam że nie chciało mi się jechać.W dodatku wylosowałam poduszkę-klin. Już mówiłam tż przed, że ma się udzielać, bo chcę jakąś nagrodę dostać i proszę, udało się ![]() Jutro wizyta u gina, już się nie mogę doczekać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() Ooo gratulacje ja wygrałam adaptery do pasów Super, że jutro wizyta! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co wybrać do obcinania paznokci? Nożyczki czy cążki? Macie coś sprawdzone?
|
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kompresów jałowych w sumie nie używałam za bardzo, pewnie też do pielęgnacji pępka i może do przemywania oczu? Ja używałam od początku obcinacza do paznokci, nożyczkami się bałam Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#375 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A poduszka i tak za duża do naszej kołyski, ale spoko na tyle osób wogóle być wylosowaną ![]() Cytat:
![]() Co będzie lepsze to się przekonamy. Podobno łatwiej cążkami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://arena.pl/babyono-zestaw-kosm...p41010160.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też lepiej sprawdziły się cążki niż nożyczki. Im mniejsze tym lepsze według mnie
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
ale mam lenia!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakoś jestem bardziej przekonana do nożyczek, ale to tż zdecyduje czym mu będzie lepiej obcinać bo to pewnie będzie jego zadanie ![]() Dzień dobry ![]() Zwlekam się z łóżka i idę na śniadanie ![]() Znacie Lullalove? Ja przepadłam. Akurat jest zniżka -25% i coś czuję, że dziś zostawię tam parę stówek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#380 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zwykle go wołam do pomocy przy robieniu ciasta czy muffinek, ale ostatnio jest akcja kanapka. Smaruje sobie kanapki i dokłada składniki, które mu przygotuję, a do tego komentuje głosem niczym Makłowicz albo Moran. Za dużo "Doradcy smaku" ![]() Cytat:
Cytat:
Nie mam ostatnio mocy. Czy to zmiana klimatu czy co?
|
||||||
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz też spróbować umyć wodą z mydłem to miejsce i wytrzeć ręcznikiem papierowym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#384 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ma swoją kuchnię która stoi w kuchni, robi jej za garaż i ogólnie przechowalnie wszystkiego. A wyobrażałam sobie że będzie sobie grzecznie stać i gotować obok jak ja gotuję… taaa
|
||
|
|
|
#385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wielkie swędzące plamy zaczęły się pojawiać jak wróciłam do Palmersa więc myślałam, że to może jakieś uczulenie, ale też zaczęłam po zastrzyku przemywać skórę wodą. Wróciłam do Ziajki, ale plamy dalej się pojawiają. Pokazywałam nawet na zabiegowym wczoraj pielęgniarce, pani lekarce i też się zastanawiały od czego to może być. Póki co po wczorajszym użyciu tego ocentispetu jest ok, nic nie swędzi. Ślad jest mały, ale to trochę zmasakrowałam brzuch, bo nie mogłam się wbić #panikaA właśnie, pytałam gdzie można się wbijać i póki co nadal mam się pikać w brzuch. Ewentualnie te uda lub boczki jak faktycznie będę mięć problemy przez te plamy, siniaki czy zgrubienia. Ale się rano wystraszyłam. Ostatnio budziłam się jakoś po 6 i wtedy mała już buszowała. Dzisiaj obudził mnie budzik o 7 i w brzuchu cisza, nawet po moim przerwóceniu się na prawy bok. Poszłam na poranne siku, a tam a majtach 3 kropeczki z krwi, wielkości główki od szpilki. Nie wiem co to skąd to, wymacałam się papierem na wszystkie strony, zagłębiłam się nawet patyczkiem od uszu. Ale nie zlokalizowałam niczego. Nie ogłaszałam alarmu, odprowadziłam małego i jak wróciłam sprawdziłam, ale niczego więcej już nie było. Dopiero przy śniadaniu mała księżniczka się obudziła Cały czas stres.
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówienie złożyłam ![]() Otulacz i MrB
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Który konkretnie otulacz?
Co sądzisz o Mr B? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Kompresy jałowe używałam do przemywania oczu, wycierania koło pępka. Do pazurków mamy nożyczki od maluszka i do tej pory używamy
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Co to MrB?
Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

Jakbym miała do tego jechać z laktatorem to pewnie by mi cierpliwości nie starczyło.
Jestem już dość powolna, nie podbiegnę z tym brzuchem np po schodach tak szybko jak kiedyś, czy jak mam ją ściągać z parapetu to zanim się dotoczę… a ten szogun nie usiedzi, nic nie słucha, broi za 3. Brzuch mnie dzisiaj już boli chyba od tego latania za nią i jakiś kryzys mnie dopadł, a to jeszcze nawet nie 3 trymestr
staram się ale są chwile ze nawet cierpliwości mi brak. Wiec TŻ wkracza szczególnie jak trzeba ja wziąć na ręce, podnieść. 
szczególnie jak mi zaczyna pomagać w kuchni
(w ogóle od kiedy skończyła rok, mamy kitchen helper i to jest cudo, polecam wszystkim).
i szybkie! Wolę je zrobić niż jechać do sklepu po słodkie 
kotu bardziej spasowala spacerówka i fotelik niż gondola
mega się zmachalam przy tym wszystkim, duuuuuzo tego
jak tylko wchodze do kuchni to leci "mogę pomóc?" i ciągnie sama tego helpera do blatu
był czas ze dzięki helperowi obiad był zrobiony

ja wygrałam adaptery do pasów 

Cały czas stres.