Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-19, 18:52   #571
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
A będę wdzięczna hm to moze w pon się przejdę zobaczyć co tam jest, a nie będę w ciemno zamawiac

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam 170cm wzrostu i L jest nad kolano tak max 10cm. W porównaniu do Dolce Sonno tej granatowej za 30zl to jest ciut krótsza wg mnie tak ze 3 cm? Nie wiem jak to opisać...na dole jest tak delikatnie zaokrąglona, jest rozcięcie po bokach na kilka cm. Może wrzucę fotkę na klub dziś albo jutro.

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Przepiękna tą koszula, ale patrzę, że zostały tylko s

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Może stacjonarnie coś będzie jeszcze? Ta była ostatnia L w sklepie, oprócz tego były takie jak długie koszule w krate, ale już po ponad 60zl

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 19:51   #572
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Ja mam 170cm wzrostu i L jest nad kolano tak max 10cm. W porównaniu do Dolce Sonno tej granatowej za 30zl to jest ciut krótsza wg mnie tak ze 3 cm? Nie wiem jak to opisać...na dole jest tak delikatnie zaokrąglona, jest rozcięcie po bokach na kilka cm. Może wrzucę fotkę na klub dziś albo jutro.

Może stacjonarnie coś będzie jeszcze? Ta była ostatnia L w sklepie, oprócz tego były takie jak długie koszule w krate, ale już po ponad 60zl

Ehh, zamówię na pewno te z dolce sonno

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 20:01   #573
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry. Ja dzisiaj byłam na zakupach. Obkupilam moje dziewczyny, prawie wszystko różowe W reserved ciuchy od 10 zł, żal było nie brać. Sobie tylko gacie większe w hm z % bo wszystko jakieś male. Nie widzę sensu kupować juz nic na te dwa miesiące. Na wiosnę sobie pokupuje jakieś bluzki do KP, i nie tylko. Z wagi pewnie polecę to na bieżąco będą kupować.

Co do staników to ja muszę sobie na teraz cos kupić. Bo wszystko robi się male. Do kp na początek mam z alles i babyono. Generalnie to ja radzie wstrzymać się z takim zakupem na po porodzie. W nawale cos bez fiszbin dobrze podtrzymującego bo piersi będą ogromne i obolale. A za 2-3 miesiące kiedy laktacja się unormuje dopiero zainwestować w ładny kobiecy stanik do KP. W nawale cycki na prawdę robią się ogromne i przypominają sztuczne silikony ja nawet w sportowy się nie miescilam który nosiłam na końcówce ciąży. A potem biust stopniowo malał i w końcu rozmiar się unormowal.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 20:11   #574
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ja dzisiaj byłam na zakupach. Obkupilam moje dziewczyny, prawie wszystko różowe W reserved ciuchy od 10 zł, żal było nie brać. Sobie tylko gacie większe w hm z % bo wszystko jakieś male. Nie widzę sensu kupować juz nic na te dwa miesiące. Na wiosnę sobie pokupuje jakieś bluzki do KP, i nie tylko. Z wagi pewnie polecę to na bieżąco będą kupować.

Co do staników to ja muszę sobie na teraz cos kupić. Bo wszystko robi się male. Do kp na początek mam z alles i babyono. Generalnie to ja radzie wstrzymać się z takim zakupem na po porodzie. W nawale cos bez fiszbin dobrze podtrzymującego bo piersi będą ogromne i obolale. A za 2-3 miesiące kiedy laktacja się unormuje dopiero zainwestować w ładny kobiecy stanik do KP. W nawale cycki na prawdę robią się ogromne i przypominają sztuczne silikony ja nawet w sportowy się nie miescilam który nosiłam na końcówce ciąży. A potem biust stopniowo malał i w końcu rozmiar się unormowal.

Ooo też byłam w Re i Panie mi nie chcialy odłożyć 2 rzeczy na 10 minut kolejka nieziemska a tz dzwonil ze sklepu z naprzeciwka, że potrzebuje opinii co do ciuchów. Nie to nie, poszłam do Mohito (hah w sumie jeden właściciel ) i tam dorwałam przydługi swetr (po porodzie też go założę) i szalik.

Aaa i mamy brykę
http://www.pomniejszacz.pl/files/201...9-11-51-11.jpg

Stary 2019-01-19, 20:13   #575
coco00
Wtajemniczenie

Z biustonoszem na unormowany biust można się wstrzymać ale coś na zaraz po porodzie przydałoby się wcześniej zorganizować ja też z biustonoszem na codzień już mam coraz większy problem.. Jeszcze 2-3 mam takie, że są w miarę na styk, ale nie są gładkie więc nie pod każde ubranie się nadają. Myślałam coś teraz kupićwiekszego z opcją do karmienia i z szansa, że później też coś posłuży

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 20:20   #576
Justi8822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Też mnie wszystko boli, a jednak wszystko u lekarza ok. Chyba taki urok już teraz Jestem ciekawe ile Twój maluch waży, 11 dni zleci szybko ☺

Generalnie przyzwyczajam sie do tego, że wszystko boli i chyba tak musi być. Martwie się tylko tymi kłuciami i bólami na dole bo ciągle mam w tyle głowy, że moja szyjka ma tylko 3 cm a dziecko jest nisko. na szczęście od wczoraj czuje młodego trochę wyżej, fajnie jakby tak zostało

Co do mebli u mnie za niecały rok będzie na to czas. Na wynajmowanym mieszkaniu nie ma miejsca, i nie ma nawet gdzie wynieść jakiś zbędnych mebli nawet jakbyśmy chcieli. Ze stanikiem będzie wyzwanie przy 75/80 H wstrzymam się do porodu raczej, na razie cycki mi za bardzo nie urosły.
Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 20:30   #577
coco00
Wtajemniczenie

Cocci gratulacje poważnego zakupu!

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 20:35   #578
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo też byłam w Re i Panie mi nie chcialy odłożyć 2 rzeczy na 10 minut kolejka nieziemska a tz dzwonil ze sklepu z naprzeciwka, że potrzebuje opinii co do ciuchów. Nie to nie, poszłam do Mohito (hah w sumie jeden właściciel ) i tam dorwałam przydługi swetr (po porodzie też go założę) i szalik.

Aaa i mamy brykę

ładny <3 szkoda, że ja mam wózek po młodej więc szkoda kasy na nowy...
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 20:39   #579
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Cocci gratulacje poważnego zakupu!

Ach dziękuję! Za hajs teściów baluj

Stary 2019-01-19, 20:45   #580
NibyNic
Zakorzenienie

Ładny wózek.
Ja też mam po starszym i trochę szkoda że nie kupię ładnego nowego ale bez sensu tak wydać sporą sumę kiedy tamten jeszcze w pełni sprawny.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 20:48   #581
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z biustonoszem na unormowany biust można się wstrzymać ale coś na zaraz po porodzie przydałoby się wcześniej zorganizować ja też z biustonoszem na codzień już mam coraz większy problem.. Jeszcze 2-3 mam takie, że są w miarę na styk, ale nie są gładkie więc nie pod każde ubranie się nadają. Myślałam coś teraz kupićwiekszego z opcją do karmienia i z szansa, że później też coś posłuży

Ja nosiłam sportowe a jakoś 2 tygodnie po porodzie stacjonarnie kupilam dwa staniki. Babyono bez fiszbin i mega wygodny na obolale piersi. I jeden na drutach miękki. A potem po 2 czy 3 miesiącach zamowilam sobie normalne ładne kobiece do KP z alles teraz pewnie od razu będę ten z Babyono albo z alles nosic. w szpitalu na pewno. Sportowe miałam z pepco, dały rade ale jednak wygodniej cyca wyciągać z odpinanego stanika

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-19, 21:16   #582
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
ładny <3 szkoda, że ja mam wózek po młodej więc szkoda kasy na nowy...
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ładny wózek.
Ja też mam po starszym i trochę szkoda że nie kupię ładnego nowego ale bez sensu tak wydać sporą sumę kiedy tamten jeszcze w pełni sprawny.
No pewnie, że tak. My też kupiliśmy w uniwersalnym kolorze żeby był dla więcej niż 1 dziecka ;-)

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Wrzuciłam moje łupy do klubu ;-)

Aaa nauczyłam się wklejać zdjęcia w końcu

Stary 2019-01-19, 21:20   #583
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ja chciałam wam tutaj wkleić łupu ale cos zmniejszać nie działa. Chyba ze ja strony pomylilam. Jakoś z telefonu wszystko gorzej ale wygodniej tak leżeć sobie niż siedzieć przy lapku

Stary 2019-01-19, 21:28   #584
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa i mamy brykę

Ooo super

Stary 2019-01-19, 21:41   #585
Michacha1234
Zadomowienie

Wózek bardzo fajny ☺
Cytat:
Ja chciałam wam tutaj wkleić łupu ale cos zmniejszać nie działa. Chyba ze ja strony pomylilam. Jakoś z telefonu wszystko gorzej ale wygodniej tak leżeć sobie niż siedzieć przy lapku

Nie działa, spróbuj na pomniejszacz. pl.

Pajka, ja jeszcze znalazłam plakaty na stronie moje idealia ☺

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 21:52   #586
ofelka 123
Rozeznanie

Cocolinea super wozek

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 22:36   #587
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Ze zmniejszacza przekierowuje na inna strone... Jeszcze jest pomniejszacz.pl ;-)

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Wózek bardzo fajny ☺Nie działa, spróbuj na pomniejszacz. pl.

Pajka, ja jeszcze znalazłam plakaty na stronie moje idealia ☺

Haha nawet to samo piszemy wrzucę Wam go w całej okazałości jak złożymy w domu ;-)
Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Cocolinea super wozek

Hihi bawi mnie jak piszesz mój nick Cocci wystarczy

Stary 2019-01-19, 22:37   #588
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Ze zmniejszacza przekierowuje na inna strone... Jeszcze jest pomniejszacz.pl ;-)

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Haha nawet to samo piszemy wrzucę Wam go w całej okazałości jak złożymy w domu ;-)Hihi bawi mnie jak piszesz mój nick Cocci wystarczy

Właściwie to słownik mi to już podpowiada więc mam łatwiej

Stary 2019-01-19, 22:38   #589
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Ooo super

Wrzuciłam Ci na klub link do darmowych plakatow literek ;-) może nie ma imienia Pola, ale P też ładne, tylko wiadomo, że kolorystyka narzucona ;-)

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Właściwie to słownik mi to już podpowiada więc mam łatwiej

Haha to już wiadome

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-19, 23:06   #590
Listopadowaa
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Nie wiem czy widać tyle szmatek za nieco trochę więcej niż 100zł. Z tylu dla starszej z przodu dla młodszej.

Mi sie tez wózek podoba. Wygląda na zgrabny.

Stary 2019-01-20, 00:00   #591
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek bardzo fajny Nie działa, spróbuj na pomniejszacz. pl.

Pajka, ja jeszcze znalazłam plakaty na stronie moje idealia

Ja dziś też jeszcze trochę sciagnelam ale już nie pamiętam skąd

Cytat:
Wrzuciłam Ci na klub link do darmowych plakatow literek ;-) może nie ma imienia Pola, ale P też ładne, tylko wiadomo, że kolorystyka narzucona ;-)

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Haha to już wiadome

Ooo, extra, dziękuję

Cytat:

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Nie wiem czy widać tyle szmatek za nieco trochę więcej niż 100zł. Z tylu dla starszej z przodu dla młodszej.

Poszalałaś

Stary 2019-01-20, 01:57   #592
Tereskaa
Zakorzenienie

Z tym niespaniem w ciazy to jakas masakra jest

Kupilam przewijak na lozeczko i mama do mnie czy to aby bezpieczne, bo wysoko, bo dziecko moze sie odpychac, kulac itd. I moze spasc. Mama nas przewijala na lozku i chyba to jest dla niej najlepszy sposob. To mi napedzila mysli. Jak Wy uwazacie?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 03:11   #593
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Zdecydowanie pink power liski są przeurocze
weszłam kiedyś do dziecięcego Reserved i nic nie było dla chłopca fajnego na przecenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Z tym niespaniem w ciazy to jakas masakra jest

Kupilam przewijak na lozeczko i mama do mnie czy to aby bezpieczne, bo wysoko, bo dziecko moze sie odpychac, kulac itd. I moze spasc. Mama nas przewijala na lozku i chyba to jest dla niej najlepszy sposob. To mi napedzila mysli. Jak Wy uwazacie?

Wszystkie przewijaki są raczej całkiem wysokie Nawet jeśli będziesz przebierać na łóżku to i tak się dziecka nie powinno spuszczać z oczu bo może się chociażby przeturlikać i też może spaść. A Twoje plecy zdecydowanie docenią stanie na prosto zamiast schylania się i zwijania przy łóżku, tym bardziej jak trzeba odpowiednio pupę podnieść czyli nachylić się nad dzieckiem żeby dobrze rękę przełożyć

Złożyliśmy i rozłożyliśmy dzisiaj jedną z dostawek z Chicco Next2Me wersję Dream. Jestem naprawdę mile zaskoczona jakie to fajne w obsłudze I nawet się nie doczepię kółek bo przejechałam z pokoju Małego do sypialni i całkiem sprawnie poszło (jak dziecko dociąży to wiadomo że będzie ciężej), w ogóle mam wrażenie, że całość jest całkiem lekka. Jedynie mogę się przyczepić że kółka w tej wersji nie są obrotowe, ale akurat ten egzemplarz będzie stał u moich rodziców w domu i raczej mało jeździł między pokojami. Gdyby miało zostać u nas to pewnie by mi to przeszkadzało (ta druga wersja którą wzięliśmy ma podobno obrotowe kółka). Podobno po złożeniu tego boczku powinien on być na wysokości materaca rodziców i u nas tak jest mniej więcej na tym najniższym poziomie (mamy obecnie łóżko Kongsberg z Jyska i materac jest około 5cm powyżej boku - o ile to może komuś pomóc wymiarowo z wysokością dostawki).
I należy mi się order z ziemniaka bo tak poukładałam wszystkie części, że zmieściły się z powrotem idealnie do pudełka
Jutro będziemy chyba składać i rozkładać Magic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 656A5A35-6085-4797-BF98-D1E8D101360A.jpg (116,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg E1EC030A-8DC6-4A23-BDCA-67FAD87DFA0D.jpg (120,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg A0EE9ADB-86A4-4351-BBE4-BC40D1DE00EA.jpg (131,4 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez NuFCia
Czas edycji: 2019-01-20 o 03:12
NuFCia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 06:34   #594
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry! Tak mi się smacznie spalo a o 5.45 córka krzyczy ze juz się obudziła i chce wstać siedzi z TŻ a ja zasnąć nie moge :/

Tereska ja na łóżku przrwijałam parę razy i mowie temu nie. Pochylona i przygarbiona, plecy bola. Na przewijaku jest wygodnie. A dziecko z łóżka tez może spać. Po prostu nie zostawia się dziecka samemu, nawet teraz moja dwulatke, szczególnie pilnuje. Nigdy nam nie spadła. Dzieci prędzej rodzicom z łóżek spadają bo na pozór bezpiecznie i dużo miejsca.

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
weszłam kiedyś do dziecięcego Reserved i nic nie było dla chłopca fajnego na przecenie

Wszystkie przewijaki są raczej całkiem wysokie Nawet jeśli będziesz przebierać na łóżku to i tak się dziecka nie powinno spuszczać z oczu bo może się chociażby przeturlikać i też może spaść. A Twoje plecy zdecydowanie docenią stanie na prosto zamiast schylania się i zwijania przy łóżku, tym bardziej jak trzeba odpowiednio pupę podnieść czyli nachylić się nad dzieckiem żeby dobrze rękę przełożyć

Złożyliśmy i rozłożyliśmy dzisiaj jedną z dostawek z Chicco Next2Me wersję Dream. Jestem naprawdę mile zaskoczona jakie to fajne w obsłudze I nawet się nie doczepię kółek bo przejechałam z pokoju Małego do sypialni i całkiem sprawnie poszło (jak dziecko dociąży to wiadomo że będzie ciężej), w ogóle mam wrażenie, że całość jest całkiem lekka. Jedynie mogę się przyczepić że kółka w tej wersji nie są obrotowe, ale akurat ten egzemplarz będzie stał u moich rodziców w domu i raczej mało jeździł między pokojami. Gdyby miało zostać u nas to pewnie by mi to przeszkadzało (ta druga wersja którą wzięliśmy ma podobno obrotowe kółka). Podobno po złożeniu tego boczku powinien on być na wysokości materaca rodziców i u nas tak jest mniej więcej na tym najniższym poziomie (mamy obecnie łóżko Kongsberg z Jyska i materac jest około 5cm powyżej boku - o ile to może komuś pomóc wymiarowo z wysokością dostawki).
I należy mi się order z ziemniaka bo tak poukładałam wszystkie części, że zmieściły się z powrotem idealnie do pudełka
Ciuszki maja super i nawet nie takie drogie w stałej cenie. Bodziakow z liskami bylo duzo podobnych, ibtez w kotki. Ale po co nam tego tyle nawet trzymalam legginsy w kotki i liski ale r. 56 i w sumie odlozylam. Mamy i tak juz trochę tych ubranek. 68 obstawiam na lato więc nic nie brałam. Będziemy kupować na bieżąco. dziwnie w ty Re bo na 92 musiałam szukać juz w tym większym dziale a przeważnie to jeszcze dział niemowlak. Szukałam czapeczek i nie mieli. Widziałam w hm dwupak na 56 ale oni mają duże te rozmiary. Córka teraz na dwa lata ma czapkę zimowa w rozmiarze 68 a nie wiem czy taka nabzewnatrz nie lepsz by była wiazana.
A wy jakie macie czapeczki na zewnątrz? Bo w sumie nie wiem czy kupować zwykłą bawełniana. Czy jakąś cieplejsza. Zimowa mamy. Chyba poczekam do marca i na jakieś prognozy pogody.

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Nufcia dwie dostawki ? Poszaleliscie ładne. Mi się zawsze one podobały ale cena mnie zniechęcała

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2019-01-20 o 06:38
Stary 2019-01-20, 07:35   #595
czarna_pantera90
Raczkowanie

Świetny wózek, ciuszki dziewczyny
Dostawka prezentuje się super, muszę złożyć swoją, ale poczekam jeszcze z miesiąc. Na razie złożony babyhug i wózek stoją w pokoju, który kiedyś będzie pokojem Młodej, nie chce jeszcze dokładać dostawki, chociaż kusi
Dziewczyny, kiedy pierzecie ciuszki?

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 08:21   #596
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Świetny wózek, ciuszki dziewczyny
Dostawka prezentuje się super, muszę złożyć swoją, ale poczekam jeszcze z miesiąc. Na razie złożony babyhug i wózek stoją w pokoju, który kiedyś będzie pokojem Młodej, nie chce jeszcze dokładać dostawki, chociaż kusi
Dziewczyny, kiedy pierzecie ciuszki?

Jak bede na L4 to zaczne prac ale najpierw zakupie jeszcze wszystko, co potrzebuje żeby pranie i prasowanie wszystkiego zalatwic wiec pewnie w II tygodniu lutego

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 08:26   #597
ofelka 123
Rozeznanie

Listopadowa piękne ciuszki. Ja mam 2 czapeczki bawełniane więcej nie kupuje no chyba żeby śniegi do maja leżały ale naradzie takiego scenariusza nie zakładam. A pranie pewnie w marcu ogarnę

Stary 2019-01-20, 08:42   #598
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość

Ciekawie wyglada ta dostawka, szkoda, ze ja nie mam zwyklego lozka tylko kanape

A co do prsewijaka to tlumaczylam mamie, ze przed przewijaniem zawsze bede miala wszystko pod reka, nie zamierzam zostawic dziecka nawet na chwile, wiec jak ma spasc? Na wanienke ze stojakiem krecila glowa, na przewijak na lozeczku tez kreci glowa... bo moja bratowa przewijala na lozku a kapala na podlodze to tak bylo najlepiej

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Dzień dobry! Tak mi się smacznie spalo a o 5.45 córka krzyczy ze juz się obudziła i chce wstać siedzi z TŻ a ja zasnąć nie moge :/

Tereska ja na łóżku przrwijałam parę razy i mowie temu nie. Pochylona i przygarbiona, plecy bola. Na przewijaku jest wygodnie. A dziecko z łóżka tez może spać. Po prostu nie zostawia się dziecka samemu, nawet teraz moja dwulatke, szczególnie pilnuje. Nigdy nam nie spadła. Dzieci prędzej rodzicom z łóżek spadają bo na pozór bezpiecznie i dużo miejsca.

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Ciuszki maja super i nawet nie takie drogie w stałej cenie. Bodziakow z liskami bylo duzo podobnych, ibtez w kotki. Ale po co nam tego tyle nawet trzymalam legginsy w kotki i liski ale r. 56 i w sumie odlozylam. Mamy i tak juz trochę tych ubranek. 68 obstawiam na lato więc nic nie brałam. Będziemy kupować na bieżąco. dziwnie w ty Re bo na 92 musiałam szukać juz w tym większym dziale a przeważnie to jeszcze dział niemowlak. Szukałam czapeczek i nie mieli. Widziałam w hm dwupak na 56 ale oni mają duże te rozmiary. Córka teraz na dwa lata ma czapkę zimowa w rozmiarze 68 a nie wiem czy taka nabzewnatrz nie lepsz by była wiazana.
A wy jakie macie czapeczki na zewnątrz? Bo w sumie nie wiem czy kupować zwykłą bawełniana. Czy jakąś cieplejsza. Zimowa mamy. Chyba poczekam do marca i na jakieś prognozy pogody.

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Nufcia dwie dostawki ? Poszaleliscie ładne. Mi się zawsze one podobały ale cena mnie zniechęcała

Wlasnie chodzi o te plecy, zwlaszcza, ze ja bede sama, a mam sklonnosc do rwy kulszowej i nie wiem kto by wtedy mial mi sie dzieckiem zajac. Miliony rodzicow przewijaja na przewijakach a to na lozeczku a to na komodzie i ja przynajmniej nie slyszalam zeby komus dziecko spadlo, zwlaszcza jak sie pilnuje.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 08:43   #599
Listopadowaa
Zakorzenienie

W marcu chyba. Wydaje mi sie ze za długo przelezane to świeże nie będą. Ale poukładane wcześniej wszystko na półkach tak jak powinno byc w razie czego żeby TŻ mógł sam wyprać i ogarnąć. Rzeczy po córce juz odswiezalam, moczylam i uzywlam środków na plamy wiec i tak wypiore ostatecznie kolejny raz żeby świeże były.

Stary 2019-01-20, 08:48   #600
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ciekawie wyglada ta dostawka, szkoda, ze ja nie mam zwyklego lozka tylko kanape

A co do prsewijaka to tlumaczylam mamie, ze przed przewijaniem zawsze bede miala wszystko pod reka, nie zamierzam zostawic dziecka nawet na chwile, wiec jak ma spasc? Na wanienke ze stojakiem krecila glowa, na przewijak na lozeczku tez kreci glowa... bo moja bratowa przewijala na lozku a kapala na podlodze to tak bylo najlepiej

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Wlasnie chodzi o te plecy, zwlaszcza, ze ja bede sama, a mam sklonnosc do rwy kulszowej i nie wiem kto by wtedy mial mi sie dzieckiem zajac. Miliony rodzicow przewijaja na przewijakach a to na lozeczku a to na komodzie i ja przynajmniej nie slyszalam zeby komus dziecko spadlo, zwlaszcza jak sie pilnuje.

Haha mi spadl Igor ale nie podczas przewijania z kanapy akurat. Obserwacje przeprowadzilam tylko i spac nie pozwolilam przez 2h.

Dzien pozniej byl u nas znajomy chirurg i pytalam go ten upadek to powiedzial, ze z takiej wysokosci jak kanapa to dziecku nie powinno sie nic stac

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości