Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-19, 08:26   #541
Michacha1234
Zadomowienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
My właśnie w tygodniu wybieramy się do IKEI po komode, przewijak, lampki chmurki właśnie, ramki, organizery i fotel jak nam się do samochodu zmieści

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Haha, kupiliśmy podobny zestaw A przewijak i komoda rozumiem osobno? A organizery jakie?Ja mam takie do szuflady i na przewijak te plastikowe. A fotel jaki? Do mnie dotarł uszak, który rodzinka mi sprawiła na urodziny. Bardzo fajny, łatwiej mi z niego wstać niż z kanapy Sorki, że tak wypytuję, ale zaciekawiłaś mnie

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 08:39   #542
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Haha, kupiliśmy podobny zestaw A przewijak i komoda rozumiem osobno? A organizery jakie?Ja mam takie do szuflady i na przewijak te plastikowe. A fotel jaki? Do mnie dotarł uszak, który rodzinka mi sprawiła na urodziny. Bardzo fajny, łatwiej mi z niego wstać niż z kanapy Sorki, że tak wypytuję, ale zaciekawiłaś mnie

Fotel chcemy ten uszak strandmon ;-) Mamy mało miejsca w sypialni, więc wyrzucamy 2 komody malma, a wstawiamy ten fotel i komode hemnesa 108×96. Mieliśmy kupować tą dużą komorę 160×96 no, ale fotel się wtedy nie zmieści

Przewijak taki jak masz Ty i do tego te plastikowe organizery ;-) później dokupię takie szmaciane pudelka zebym mogla pod przewijakiem trzymac w nich ulozone najpotrzebniejsze rzeczy bo nie przemawia do mnie żeby wszystko pod nim leżało luzem. Organizery też od razu do szuflad hemnesa weźmiemy.

W ogóle myslalam nad kalsyczna komoda z przewijakiem, ale zobaczylam u znajomej jak ma ten przewijak ustawiony (dluzszym jego bokiem przy scianie) i daje rade, więc i my też damy, a miejsca zaoszczedzimy ;-)

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Ogólnie jak się coś nie sprawdzi to się zmieni jego miejsce w domu albo sprzeda, czyli z biegiem czasu uszak może wylądować na dole w salonie. Komoda w dolecowym pokoiku dziecka, a my sobie wtedy zakupimy tą większą ;-)

Zazdroszczę Ci, że u Ciebie ten przewijak bedzie stał tak luzem tak jak pisalam u nas dluzszym bokiem bedzie przylegac do ściany

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 08:45   #543
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Fotel chcemy ten uszak strandmon ;-) Mamy mało miejsca w sypialni, więc wyrzucamy 2 komody malma, a wstawiamy ten fotel i komode hemnesa 108×96. Mieliśmy kupować tą dużą komorę 160×96 no, ale fotel się wtedy nie zmieści

Przewijak taki jak masz Ty i do tego te plastikowe organizery ;-) później dokupię takie szmaciane pudelka zebym mogla pod przewijakiem trzymac w nich ulozone najpotrzebniejsze rzeczy bo nie przemawia do mnie żeby wszystko pod nim leżało luzem. Organizery też od razu do szuflad hemnesa weźmiemy.

W ogóle myslalam nad kalsyczna komoda z przewijakiem, ale zobaczylam u znajomej jak ma ten przewijak ustawiony (dluzszym jego bokiem przy scianie) i daje rade, więc i my też damy, a miejsca zaoszczedzimy ;-)

Super!Poza tym, pod tym przewijakiem jest sporo miejsca, np. na zapas pieluch czy chusteczek itp. Planuję ułożyć tam takie koszyki wiklinowe. Dostałam od siostry komplet, który ona pomalowała na różowo dla córki, a ja je z kolei przemalowałam na bialo Dajcie mi farbę to wszystko przemaluję A jak się można zrelaksować przy tym! A fotel wygooglowałam- bardzo fajny i piękne pastelowe kolory
Dzisiaj na chrzciny, a ja wyglądam i czuje się jak zombie

Nieeeee, ten przewijak jest teraz ustawiony na środku kuchnio-salonu, bo nie mam pokoju ogarniętego tego małego. Potem będzie stał przy ścianie jak u Was.Ale nie wiem którym bokiem jeszcze. Na razie pełni funkcje wyspy w kuchni

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2019-01-19 o 08:51
Stary 2019-01-19, 09:10   #544
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Super!Poza tym, pod tym przewijakiem jest sporo miejsca, np. na zapas pieluch czy chusteczek itp. Planuję ułożyć tam takie koszyki wiklinowe. Dostałam od siostry komplet, który ona pomalowała na różowo dla córki, a ja je z kolei przemalowałam na bialo Dajcie mi farbę to wszystko przemaluję A jak się można zrelaksować przy tym! A fotel wygooglowałam- bardzo fajny i piękne pastelowe kolory
Dzisiaj na chrzciny, a ja wyglądam i czuje się jak zombie

Nieeeee, ten przewijak jest teraz ustawiony na środku kuchnio-salonu, bo nie mam pokoju ogarniętego tego małego. Potem będzie stał przy ścianie jak u Was.Ale nie wiem którym bokiem jeszcze. Na razie pełni funkcje wyspy w kuchni
Ach! To ja bym chciala miec tyle miejsca zeby byl krotszym bokiem do sciany o fotel piękne ma te kolory, szczególnie turkus jest przepiękny niestety - się brudzi więc weźmiemy pewnie najpraktyczniejszy -ciemnoszary...

Udanej imprezki ;-)

Stary 2019-01-19, 09:51   #545
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Ach! To ja bym chciala miec tyle miejsca zeby byl krotszym bokiem do sciany o fotel piękne ma te kolory, szczególnie turkus jest przepiękny niestety - się brudzi więc weźmiemy pewnie najpraktyczniejszy -ciemnoszary...

Udanej imprezki ;-)

Jakoś jesienią był taki piękny welurowy turkus jak byliśmy po komodę i planowałam go kupić bo wyglądał super (ładniejsza tkanina niż ten welurowy zielony) i to dużo łatwiej utrzymać w czystości niż te standardowe - plus to że materiał jest dużo przyjemniejszy w dotyku. I wchodzę na stronę i co? Nie ma, limitowana kolekcja
Stary 2019-01-19, 10:04   #546
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Jakoś jesienią był taki piękny welurowy turkus jak byliśmy po komodę i planowałam go kupić bo wyglądał super (ładniejsza tkanina niż ten welurowy zielony) i to dużo łatwiej utrzymać w czystości niż te standardowe - plus to że materiał jest dużo przyjemniejszy w dotyku. I wchodzę na stronę i co? Nie ma, limitowana kolekcja
Oj musiał być piękny! Ta welurowa zieleń mi nie leży. Ten turkus zwykły ma ten materiał bez szału.

Stary 2019-01-19, 10:14   #547
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Oj musiał być piękny! Ta welurowa zieleń mi nie leży. Ten turkus zwykły ma ten materiał bez szału.

Mam zdjęcie
I kalafiora jak talalala - przecież na zdjęciach jak byk jest metka że to edycja limitowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg AF0BE53A-AB1F-4C76-B020-9E7A22629EE1.jpg (138,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13FE07EA-F278-4FF7-8E9E-469F1C574F8A.jpg (137,7 KB, 43 załadowań)
Stary 2019-01-19, 10:23   #548
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zdjęcie
I kalafiora jak talalala - przecież na zdjęciach jak byk jest metka że to edycja limitowana
Echhhh chyba go widzialam jak jeszcze nie interesowalam sie posiadaniem tego fotela. I cena piękna! Bo ten ciemnozielony jest stówę droższy

Stary 2019-01-19, 10:53   #549
Michacha1234
Zadomowienie

Ja dostałam za 500 zl z przesylką. I jestem zadowolona.

PS. Jakościowo może nie jest taki jak ten wyżej, ale nie jest zły.

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2019-01-19 o 10:58
Stary 2019-01-19, 10:58   #550
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałam iść na jakiś stand-up, ale też wiecznie nie ma biletów. Albo ja nie umiem ich wyczaić. W góry już sobie nie pojedziemy zimą we dwójkę...W sumie wszystko jest do ogarnięcia jak pojawi się mały Dobrze kochana, wczoraj tak długo siedziałam, że pościągałam sobie kilka opcji. Kwestia ile za wydrukowanie sobie zaśpiewają na jakimś porządnym, błyszczącym papierze. Ale pomysł podsunęłyście super Bardzo ładny kolor tego wózka Super! Dzięki za info Mnie jeszcze korcą takie dziecięce lampki na ścianę w Ikea, np chmurki, więc będzie pretekst, żeby podskoczyć Na pewno, plusem jest to, że będzie można zmieniać kiedy będę mieć ochotę więc nie będzie tego trudnego wyboru 3 plakatów jak przy zamawianiu na allegro.Ja do wózka mam ceratę na to będzie prześcieradło( kupiłam, co prawda trochę szajs, ale czego za 7 zł można się spodziewać ).Najwyżej wyłożę tetrą. Mam też 2 komplety do wózka (poducha i kocyk) Jeden grubszy drugi cieńszy w razie wu. Zobaczymy czy się przydadzą.

Miałam ciężką noc. Budziłam się co godzinę na siku, coś nam alarm wariował i co chwilę coś pikało, a mały się non stop kręcił. Położyłam rękę na brzuchu i czułam jak przemieszcza mi się pod nią jakaś kula, pewnie głowa. Trochę creepy to było Po tym to już wogóle nie mogłam zasnąć

Pewnie więcej niż 2 zł za obrazek nie zapłacisz, ja właśnie pytałam o lepszy papier i lepszy druk i powiedział 1,5

Dzień dobry pije sobotnią kawę, dziś sama bo mąż w pracy, ale na szczęście o 12 kończy

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 11:12   #551
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Echhhh chyba go widzialam jak jeszcze nie interesowalam sie posiadaniem tego fotela. I cena piękna! Bo ten ciemnozielony jest stówę droższy

Ja chciałam wtedy go wziąć, ale mieliśmy komodę, stolik nocny i fotel do biurka więc ten fotel by już do samochodu nie wlazł. A potem o nim zapomniałam Przypomniałam sobie ze 2 tygodnie temu i klops
Stary 2019-01-19, 11:26   #552
pajka03
Zakorzenienie

Znalazłam te plakaty, ja brałam ze strony archistacja . pl

Stary 2019-01-19, 11:59   #553
coco00
Wtajemniczenie

Wyświetlila mi się reklama i w esotiq jest trochę biustonoszy do karmienia przecenionych. Kuszą mnie, bo ceny atrakcyjne tylko w sumie już nie wiem jaki rozmiar powinno się brać

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 12:10   #554
fitelina
Rozeznanie

Dzień dobry

My się wybieramy do Ikei też, ale pewnie jakoś na początku lutego, bo mają wtedy wrócić do sprzedaży wanienki.

Na szkole rodzenia radzili ostatnio żeby nie kupować staników przed 37tc, bo rozmiar się jeszcze zmieni. Ostatnio na warsztatach widziałam staniki firmy Cariwell i wpadły mi w oko, ja z tych co potrzebują dobrego podtrzymania, ale jeszcze właśnie się zastanawiam nad rozmiarem
Tak samo laktator, podobno dobrze zobaczyć jak duże później będą brodawki żeby prawidłowo dobrać rozmiar lejka.. Tylko mi ta szkoła rodzenia miesza w głowie

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 12:16   #555
coco00
Wtajemniczenie

Tylko gdzie ja w 37tc będę mieć siłę chodzić za stanikami, chciałam cokolwiek kupić i mieć w razie w 1-2 sztuki. Skomplikowane to wszystko, ja potrzebuje duża miskę, w miarę mały obwód więc też nie kupię tak byle gdzie :/

Stary 2019-01-19, 12:27   #556
pajka03
Zakorzenienie

Ja to w ogóle przed porodem nie planuje kupować laktatora, no bo w sumie skąd mogę wiedzieć, czy będę kp, czy będę miała pokarm... poczekam aż do porodu

Stary 2019-01-19, 13:34   #557
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle przed porodem nie planuje kupować laktatora, no bo w sumie skąd mogę wiedzieć, czy będę kp, czy będę miała pokarm... poczekam aż do porodu

Dokładnie, najlepiej sobie upatrzyć konkretny model, ewentualnie ustalić gdzie można kupić i wysłać kogoś na zakupy jak będzie konieczność. Dziękuję za stronkę ☺

Dobra, idę sobie jakąś maseczkę na ryło nałożyć, może zacznę wyglądać jak człowiek.

Stary 2019-01-19, 13:45   #558
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam za 500 zl z przesylką. I jestem zadowolona.

PS. Jakościowo może nie jest taki jak ten wyżej, ale nie jest zły.

Wydaje się wygodny i podobny bardzo do tego z ikei
Cytat:
Ja chciałam wtedy go wziąć, ale mieliśmy komodę, stolik nocny i fotel do biurka więc ten fotel by już do samochodu nie wlazł. A potem o nim zapomniałam Przypomniałam sobie ze 2 tygodnie temu i klops
Właśnie to miejsce w samochodzie...
Z resztą ile razy się widzi wersje limitowane, które wchodzą na stałe do sprzedaży, no niestety w tym wypadku nie kłamali

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Wyświetlila mi się reklama i w esotiq jest trochę biustonoszy do karmienia przecenionych. Kuszą mnie, bo ceny atrakcyjne tylko w sumie już nie wiem jaki rozmiar powinno się brać

Ja kupiłam dziś tam koszule do karmienia za 4 dyszki, akurat 2 z dolce sonno zwracam ;-)

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Tylko gdzie ja w 37tc będę mieć siłę chodzić za stanikami, chciałam cokolwiek kupić i mieć w razie w 1-2 sztuki. Skomplikowane to wszystko, ja potrzebuje duża miskę, w miarę mały obwód więc też nie kupię tak byle gdzie :/

Raz slyszalam jak dziewczyna polecala brac 2 staniki w rozmiarze biustu w 3 trymestrze + 1 o rozmiar wiekszy żeby mieć jak przyjdzie nawał

Stary 2019-01-19, 13:48   #559
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Co do staników to na ciążę polecam też te przedłużki z pasmanterii, u mnie się miseczka nie zmieniała a obwód tak (bo wszystko idzie w górę) i wtedy to było jak znalazł, a koszt kilka zł zamiast 170
U nas leniwa sobota w domu. Zrobiłam wiosenne porządki w szafkach pod sufitem, bo wiosną nie wiem czy utrzymam równowagę na drabinie A córka “zupełnie sama, tata tylko trochę pomagał” skręciła komodę dla siostry Zamówiliśmy pizzę i zalegamy na kanapie
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 13:59   #560
agassek
Zakorzenienie

Dziś u nas piękna pogoda, mąż wziął córkę na długi spacer, ja od rana w kuchni, bo wieczorem mamy gości, jeszcze muszę chatę ogarnąć. No i siebie

Czekam aż w ikei jakieś promki będą, bo chcemy kupić szafę, łóżko i materac. Mam nadzieję, że się wyrobią przed wiosną

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 14:01   #561
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, najlepiej sobie upatrzyć konkretny model, ewentualnie ustalić gdzie można kupić i wysłać kogoś na zakupy jak będzie konieczność. Dziękuję za stronkę

Dobra, idę sobie jakąś maseczkę na ryło nałożyć, może zacznę wyglądać jak człowiek.

Daj znać czy coś Ci wpadło w oko chciałam jeszcze coś z imieniem ale nie wersji cebula do pobrania za Free

Stary 2019-01-19, 14:02   #562
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Co do staników to na ciążę polecam też te przedłużki z pasmanterii, u mnie się miseczka nie zmieniała a obwód tak (bo wszystko idzie w górę) i wtedy to było jak znalazł, a koszt kilka zł zamiast 170
U nas leniwa sobota w domu. Zrobiłam wiosenne porządki w szafkach pod sufitem, bo wiosną nie wiem czy utrzymam równowagę na drabinie A córka “zupełnie sama, tata tylko trochę pomagał” skręciła komodę dla siostry Zamówiliśmy pizzę i zalegamy na kanapie
Pizza
Stary 2019-01-19, 14:17   #563
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydaje się wygodny i podobny bardzo do tego z ikeiWłaśnie to miejsce w samochodzie...
Z resztą ile razy się widzi wersje limitowane, które wchodzą na stałe do sprzedaży, no niestety w tym wypadku nie kłamali

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Ja kupiłam dziś tam koszule do karmienia za 4 dyszki, akurat 2 z dolce sonno zwracam ;-)

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Raz slyszalam jak dziewczyna polecala brac 2 staniki w rozmiarze biustu w 3 trymestrze + 1 o rozmiar wiekszy żeby mieć jak przyjdzie nawał

Kupowałas stacjonarnie czy zamawiałas przez stronę?

Krótsze są może te koszule?
Stary 2019-01-19, 14:46   #564
NibyNic
Zakorzenienie

Jej, jak mi się chce do IKEA. Ale u nas to większą wyprawa i nie mam kiedy. To nic.
Fajne te fotele, niestety u mnie też nie będzie miejsca żeby przy łóżeczku zmieścić.

Do mnie wczoraj dotarł biustonosz. Myślę że będzie dobry po porodzie bo ma trochę luzu w miseczce jeszcze. Ja też z tych co potrzebują porządnego podtrzymania, te z H&M to zdecydowanie nie moja rozmierówka i nie taki fason żeby trzymał w ryzach cis więcej niż wkładkę laktacyjną.
Jeszcze jeden muszę kupić ale to już bliżej godziny zero
Z dwie koszule też jeszcze potrzebuję, miałam w ręku z firmy Koala i wydały mi się dobrej jakości ale ten wzór który mi się podobał była za mała.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 14:46   #565
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejszą pobudkę sponsoruje zwracający pies, który coś wczoraj gdzieś zeżarł
Zastanawiałam się przed snem co bym jeszcze chciała zrobić zanim się Mały pojawi. Zawsze chciałam iść na występ kabaretu Hrabi, ale co sobie przypomnę to na Kraków nie ma biletów - tym razem było tak samo. Teraz najbliżej to początek marca w Kielcach, ale to za daleko i za blisko terminu porodu więc chyba sobie odpuszczę
Czy zastanawiałyście się co byście chciały zrobić jeszcze przed porodem? Dopóki jesteście we dwójkę lub macie na tyle duże dziecko że możecie np. zostawić je pod czyjąś opieką?
Nie myslalam o tym
Igor nas nie ograniczal nigdy, a szczerze to po prostu teraz nie mam sily
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Też mam dziś ciężką noc, od 3 czytam książkę. Do 3 też się głównie przewracałam z boku na bok.

Nufcia - jeśli chodzi o to co chciałabym zrobić to skończyć remont A tak serio to się nie zastanawiałam. W sumie syn nas nie ograniczał jakoś dotkliwie a też na te dwie, trzy godziny mogłam go raz na jakiś czas zostawić z babcią więc i teraz urodzin drugiego dziecka nie traktuję jako końca swobody.

Fajny ten śpiworek do spania, ale ja też na tą chwilę nie planuję takiego zakupu.

W ogóle przez to niespanie przyszło mi do głowy że mam ciągle za mało ubranek i zaczęłam się martwić że całkiem źle to sobie zaplanowałam
Ja tez ostatnio stwierdzialam, ze mam malo... Przegladnelam co mam i okazalo sie, ze nie mam ani jednych bodziakow na 62 haha wiec poszlalam znow.

Widze, ze szalenstwo zakupowe trwa

Pozbylam sie dziecia na jakis czas. Poszedl do kolegi na urodziny

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-19, 14:59   #566
coco00
Wtajemniczenie

Nibynic a gdzie zamawiałas biustonosz?
Chyba się coraz więcej ludzi patrzy na mnie na siłowni

Stary 2019-01-19, 15:04   #567
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Nibynic a gdzie zamawiałas biustonosz?
Chyba się coraz więcej ludzi patrzy na mnie na siłowni

Astratex.pl
Teraz mają wyprzedaż. Tak wygląda ten który zamówiłam:
20190118_194057.jpeg

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-19, 15:35   #568
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałas stacjonarnie czy zamawiałas przez stronę?

Krótsze są może te koszule?
Stacjonarnie. Oj nawet na długość nie zwracała m uwagi. Mogę przymierzyć do tej granatowej jak będę w domu.

http://www.pomniejszacz.pl/files/scr...9-13-26-50.png

Stary 2019-01-19, 15:41   #569
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Stacjonarnie. Oj nawet na długość nie zwracała m uwagi. Mogę przymierzyć do tej granatowej jak będę w domu.

A będę wdzięczna hm to moze w pon się przejdę zobaczyć co tam jest, a nie będę w ciemno zamawiac

Stary 2019-01-19, 18:24   #570
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:

Przepiękna tą koszula, ale patrzę, że zostały tylko s

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości