|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Dzień dobry
![]() Świetna ta dostawka. Listopadowa- fajne ubranka i ilość zacna no ale to dla dwóch dam ![]() Głównie w Reserved ubieram Młodego, i chyba kilka lat temu więcej mieli ubranek dla maluszków, a może ten sklepy w moim mieście celują w asortyment taki bardziej od 92 właśnie. Już mi chodzi o czapeczki to ja mam tylko dwie bawełniane niewiązane (jedną mniejszą drugą większa). Jśli będzie chłodno to mam taki misiowaty kombinezonik z kapturem więc ten kapturek nasunę póki nie kupię czapki. Pamiętam, że starszy wychodził ze szpitala bez czapki (kupiłam za małą) i długo nie zakładałam mu nic na główkę A wcale nie miał burzy loków. Prać zacznę jak już będę miała sypialnię umeblowaną i będę mogła składać rzeczy w komodzie. W ogóle to cały czas mam na uwadze jaki był Młody i pod tym względem patrzę i kupuję rzeczy dla Malca ale przecież to może być zupełnie inny typ dziecka. Tamten lubił i lubi jak mu chłodno, wręcz zimno jak na mój gust a ten przecież może lubić ciepełko - jak ja. Już zaczynam być coraz bardziej ciekawa tego jegomościa. Tereska - na przewijak nie zostawiasz dziecka nawet na chwilę bez nadzoru, wszystkie potrzebne rzeczy musisz mieć pod ręką zanim tam dziecko położysz, on leży tam tylko gdy ciągle go dotykasz. Tylko tam przewijasz i ewentualnie zabiegi pielęgnacyjne odprawiasz.
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieci podobno dzielą się na te, które spadły z łóżka i te, które dopiero spadną
![]() Cytat:
Pranie mnie już też korci, ale właśnie myślę, że za trzy miesiące to nie będzie już zbyt świeże, więc poczekam jeszcze z miesiąc, półtora... Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zostawilas Go, ze Ci spadl czy spadl wtedy jak hylas przy Nim?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Tereska - moja mama też się krzywiła na stojak do wanienki i przewijak na łóżeczku te 11 lat temu. Ale szybko pokochała te "sprzęty". Teraz jak rozmawiamy o rzeczach które mam u nich na strych to ciągle się pyta czy już przewijak kupiliśmy bo jak ona ma się zajmować czasami dzieckiem to bez niego nie będzie
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam organizer Munchkina i mam zamiar miec wszystko pod reka ![]() O taki organizer http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...XL._SY450_.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#606 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam kupować do rodziców tylko łóżeczko ale ostatecznie doszłyśmy z mamą do wniosku że dostawka na początek będzie lepszym rozwiązaniem - szczególnie jak będzie trzeba w nocy Małego nakarmić Cytat:
Poza tym mamy jeszcze deficyt mebli, więc dopóki ich nie zamontują to niezbyt mam gdzie różne rzeczy trzymać. Będę pewnie wszystko organizować po tym jak już te meble będą - na razie gromadzę dodatkowe kartony (żeby tym starym smutno nie było) ![]() A pranie to zostawię na ostatnią chwilę. W najgorszym wypadku wypierze to moja mama jakby Młody postanowił wczesniej zrobić psikusa bo już w pracy zadeklarowała że ona wiosną będzie brała nagły dwutygodniowy urlop Mamy pralkę i suszarkę więc ogarnięcie tego to kwestia kilku godzin
|
|
#607 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
Witam sie niedzielnie z kawka. Córka wstała z gorączka ![]() Cytat:
Cytat:
Tzn ja dopiero w marcu mam zamiar prac ale sie tak zastanawiam ... |
||
|
|
|
#608 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się chce to się da kupić dużo, tanio, ładnie i markowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
rób jak chcesz i jak Ci wygodnie, a nie jak się mamusi i bratowej podoba ;-) jak będzie przyjezdzac do wnuka to go bedzie kąpać na ziemi i przewijac na łóżku, a Ty miej sobie przewijak i wanienke wysoko ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Kolezanka mi mowila, ze ona zasnela jak karmila w nocy i mloda tez jej z lozka spadla jakos tak lepiej sie czlowiek czuje jak wie, ze to sie zdarza tez komus innemu ![]() No z przewijaka to juz troche wysoko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
Ja też sobie bardzo chwalę przewijak. Do tej pory tylko tam zmieniamy pampersy. Jeszcze jak moje dziecko zaczynało się przemieszczać to położenie go na plecach na dywanie czy łóżku od razu skutkowało przekręceniem się na brzuszek i raczkowaniem. Na przewijaku był spokój.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
Hej
pędzicie ostatnio z postami jak szalone, nie nadążam wczoraj się spotkałam pierwszy raz ze znajomą z porodowki, wspomnienia wróciły super się było spotkać, dzieci pogadaly w swoim języku dzisiaj w planach basen ż synkiem jak co tydzien I relaks miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#614 | ||
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim dzień dobry ☺
Listopadowaa, bardzo ładne zakupy popełniłaś ☺ Nufcia, fajna ta dostawka, też wychodzę z założenia, że dobrze sprawdzić czy wszystko jest w komplecie i profilaktycznie złożyć. Cytat:
). Jak będzisz miec wszystko pod ręką, to nie ma opcji, żeby coś się stało. My do wanienki też mamy stojak ☺No jak na klęczkach mam ogarniać? Pf ☺Cytat:
||
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Na stronie Bliżej Ciebie przy zakupach powyżej 59zł jest darmowa dostawa (do 31.01) i mają też w całkiem dobrych cenach środki do prania wyprawki.
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
Pajka ja na allegro zamówiłam Lovele płyn do prania i płukania
dobra cena była---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Wczoraj mój brat pojechał w góry na weekend i zostawił nam pieska swojego ale młoda ma radochę
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu, a tu krzywa w tym tygodniu czeka, będzie się działo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dziś 100dniowka do TP! Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-20 o 14:44 |
|
|
|
#620 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wracamy z rodzinnych urodzin z czterema torbami ubranek 56-62 dla malej w spadku po 6miesiecznej coreczce brata tż-a ![]() Muszę je jakoś posegregowac i w lutym chyba zacznę prac i prasowac Cytat:
Czy wiesz można dowolnie regulowac wysokość tej dostawki, żeby ppdpasowalo pod łóżko malm z Ikei? Cytat:
![]() Jesli się ma cały czas kontakt rąk z dzieckiem to wydaje mi się, że ryzyko upadku jest małe ![]() Cytat:
Czy to jest ten ciemny next Silver? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Mamy dość gruby materac, zmierze jak tylko dojedziemy do domu
|
|
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale leci ten czas, niedlugo kwiecien ![]() Od jutra w Biedrze.proszek i plyn Lovela w promo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Na przewijaku maly na pewno nie zostanie sam ani na chwile ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Boże...jak ja sobie poradzę? Mi chyba prawa rodzicielskie w szpitalu odbiorą, jak zobaczą że nie ogarniam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie jak dziecko bedzie spalo ale jak trzeba bedzie przebrac czy nakarmic to sie chyba rozrycze razem z nim nigdy nawet nie trzymalam na rekach takiego malenstwa a co dopiero cos przy nim robic. Przeraza mnie to wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
Ok 45 cm
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj w końcu ogarnęłam wszystkie ubranka po synku. Wyszło tego 5 worów i spory karton. Zawiozłam to do mamy, bo ma sąsiadkę z półrocznym maluchem. Także jest zaopatrzona od rozm. 80 do 104 Powiedziałam mamie, że jakby sąsiadka chciała się zaoferować czymś w zamian, to powiedziałam, że skoro chustuje, to może miałaby na zbyciu jakąś chustę dla początkujących, ale to oczywiście bez nacisku. I tak mam jakąś chustę na początek do nauki, żeby sprawdzić czy w ogóle chustowanie mi się spodoba, a do tego dostałam jeszcze nowy komplecik czapki z szalikiem dla małej i dwa proszki Lovela Ogromnie się cieszę Do opchnięcia mam jeszcze tylko karton najmniejszych chłopięcych ubranek, ale to chyba już podrzucimy do domu samotnej matki, i jedną reklamówkę dla koleżanki. Amen. Koniec. Porządek wreszcie. ![]() Widziałam tu niezłe zakupy i prezentacje. ![]() zrobiłam już porządki w szufladach zostawiając ubranka 0-6.W suszarni czeka ostatnia mini partia malutkich ubranek, które teraz znalazłam po synku - polarowy pajac,w którym był na pierwszym spacerze, malusie kaftaniki newborn i inne malusie rzeczy Boziu, podziwiam skórę na moim brzuchu. Jestem napięta do granic możliwości. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mowie, ze kazdemu sie to zdarza, zeby dziecko spadlo i oczywiscie lepiej jest jak sie tak nie zdarzy bo stres jest ale jak sie maluch pojawi to zycie zweryfikuje wszystkie ksiazkowe zasady Ja popelnilam wiele bledow przy Igorze i teraz nie zamierzam ich powielac ale pewnie zrobie mase innych przy drugim dziecku jest wiekszy dystans i podejscie bardziej na luzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziesz miala miejsce na mowe rzeczy ![]() Ja tez dzis sie zastanawialam ile moja skora na brzuchu moze jeszcze zniesc uswiadamiam sobie jak jest napieta co rano jak probuje utoczyc walek zeby wbic igle z heparyna bleeee ![]() No musialam, mam 3 wory ubranek dla synka ale przepadlam jak zobaczylam tego bodziaka ![]() http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...120_175535.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krzywa ach to coś co mnie czeka w tym tygodniu...choć po takim weekendzie to wybieram się jednak w środę ![]() U nas też 100 dniówka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

z kanapy akurat. Obserwacje przeprowadzilam tylko i spac nie pozwolilam przez 2h.
siedzi z TŻ a ja zasnąć nie moge :/
a nie wiem czy taka nabzewnatrz nie lepsz by była wiazana.
ładne. Mi się zawsze one podobały ale cena mnie zniechęcała

tyle szmatek za nieco trochę więcej niż 100zł. Z tylu dla starszej z przodu dla młodszej.
jak się chce to się da kupić dużo, tanio, ładnie i markowo
Nawet jeśli będziesz przebierać na łóżku to i tak się dziecka nie powinno spuszczać z oczu bo może się chociażby przeturlikać i też może spaść. A Twoje plecy zdecydowanie docenią stanie na prosto zamiast schylania się i zwijania przy łóżku, tym bardziej jak trzeba odpowiednio pupę podnieść czyli nachylić się nad dzieckiem żeby dobrze rękę przełożyć 
super się było spotkać, dzieci pogadaly w swoim języku 
). Jak będzisz miec wszystko pod ręką, to nie ma opcji, żeby coś się stało. My do wanienki też mamy stojak ☺No jak na klęczkach mam ogarniać? Pf ☺
26.08.2017

kolejka nieziemska a tz dzwonil ze sklepu z naprzeciwka, że potrzebuje opinii co do ciuchów. Nie to nie, poszłam do Mohito (hah w sumie jeden właściciel