Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-20, 08:52   #601
NibyNic
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Dzień dobry
Świetna ta dostawka.
Listopadowa- fajne ubranka i ilość zacna no ale to dla dwóch dam
Głównie w Reserved ubieram Młodego, i chyba kilka lat temu więcej mieli ubranek dla maluszków, a może ten sklepy w moim mieście celują w asortyment taki bardziej od 92 właśnie.

Już mi chodzi o czapeczki to ja mam tylko dwie bawełniane niewiązane (jedną mniejszą drugą większa). Jśli będzie chłodno to mam taki misiowaty kombinezonik z kapturem więc ten kapturek nasunę póki nie kupię czapki.
Pamiętam, że starszy wychodził ze szpitala bez czapki (kupiłam za małą) i długo nie zakładałam mu nic na główkę A wcale nie miał burzy loków.

Prać zacznę jak już będę miała sypialnię umeblowaną i będę mogła składać rzeczy w komodzie.

W ogóle to cały czas mam na uwadze jaki był Młody i pod tym względem patrzę i kupuję rzeczy dla Malca ale przecież to może być zupełnie inny typ dziecka. Tamten lubił i lubi jak mu chłodno, wręcz zimno jak na mój gust a ten przecież może lubić ciepełko - jak ja. Już zaczynam być coraz bardziej ciekawa tego jegomościa.

Tereska - na przewijak nie zostawiasz dziecka nawet na chwilę bez nadzoru, wszystkie potrzebne rzeczy musisz mieć pod ręką zanim tam dziecko położysz, on leży tam tylko gdy ciągle go dotykasz. Tylko tam przewijasz i ewentualnie zabiegi pielęgnacyjne odprawiasz.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 08:54   #602
agassek
Zakorzenienie

Dzieci podobno dzielą się na te, które spadły z łóżka i te, które dopiero spadną
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Z tym niespaniem w ciazy to jakas masakra jest

Kupilam przewijak na lozeczko i mama do mnie czy to aby bezpieczne, bo wysoko, bo dziecko moze sie odpychac, kulac itd. I moze spasc. Mama nas przewijala na lozku i chyba to jest dla niej najlepszy sposob. To mi napedzila mysli. Jak Wy uwazacie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie wyobrażam sobie przewijania na łóżku, to musi być strasznie niewygodne.

Pranie mnie już też korci, ale właśnie myślę, że za trzy miesiące to nie będzie już zbyt świeże, więc poczekam jeszcze z miesiąc, półtora...

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 08:58   #603
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Haha mi spadl Igor ale nie podczas przewijania z kanapy akurat. Obserwacje przeprowadzilam tylko i spac nie pozwolilam przez 2h.

Dzien pozniej byl u nas znajomy chirurg i pytalam go ten upadek to powiedzial, ze z takiej wysokosci jak kanapa to dziecku nie powinno sie nic stac

Z przewijaka pewnie mogloby byc gorzej Ale zostawilas Go, ze Ci spadl czy spadl wtedy jak hylas przy Nim?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 09:00   #604
NibyNic
Zakorzenienie

Tereska - moja mama też się krzywiła na stojak do wanienki i przewijak na łóżeczku te 11 lat temu. Ale szybko pokochała te "sprzęty". Teraz jak rozmawiamy o rzeczach które mam u nich na strych to ciągle się pyta czy już przewijak kupiliśmy bo jak ona ma się zajmować czasami dzieckiem to bez niego nie będzie

Stary 2019-01-20, 09:04   #605
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Świetna ta dostawka.
Listopadowa- fajne ubranka i ilość zacna no ale to dla dwóch dam
Głównie w Reserved ubieram Młodego, i chyba kilka lat temu więcej mieli ubranek dla maluszków, a może ten sklepy w moim mieście celują w asortyment taki bardziej od 92 właśnie.

Już mi chodzi o czapeczki to ja mam tylko dwie bawełniane niewiązane (jedną mniejszą drugą większa). Jśli będzie chłodno to mam taki misiowaty kombinezonik z kapturem więc ten kapturek nasunę póki nie kupię czapki.
Pamiętam, że starszy wychodził ze szpitala bez czapki (kupiłam za małą) i długo nie zakładałam mu nic na główkę A wcale nie miał burzy loków.

Prać zacznę jak już będę miała sypialnię umeblowaną i będę mogła składać rzeczy w komodzie.

W ogóle to cały czas mam na uwadze jaki był Młody i pod tym względem patrzę i kupuję rzeczy dla Malca ale przecież to może być zupełnie inny typ dziecka. Tamten lubił i lubi jak mu chłodno, wręcz zimno jak na mój gust a ten przecież może lubić ciepełko - jak ja. Już zaczynam być coraz bardziej ciekawa tego jegomościa.

Tereska - na przewijak nie zostawiasz dziecka nawet na chwilę bez nadzoru, wszystkie potrzebne rzeczy musisz mieć pod ręką zanim tam dziecko położysz, on leży tam tylko gdy ciągle go dotykasz. Tylko tam przewijasz i ewentualnie zabiegi pielęgnacyjne odprawiasz.
Nie wyobrazam sobie zostawic dziecko bedz opieki na przewijaku oczywiscie kupilam organizer Munchkina i mam zamiar miec wszystko pod reka

O taki organizer

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...XL._SY450_.jpg

Stary 2019-01-20, 09:40   #606
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Tak mi się smacznie spalo a o 5.45 córka krzyczy ze juz się obudziła i chce wstać siedzi z TŻ a ja zasnąć nie moge :/

Tereska ja na łóżku przrwijałam parę razy i mowie temu nie. Pochylona i przygarbiona, plecy bola. Na przewijaku jest wygodnie. A dziecko z łóżka tez może spać. Po prostu nie zostawia się dziecka samemu, nawet teraz moja dwulatke, szczególnie pilnuje. Nigdy nam nie spadła. Dzieci prędzej rodzicom z łóżek spadają bo na pozór bezpiecznie i dużo miejsca.

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Ciuszki maja super i nawet nie takie drogie w stałej cenie. Bodziakow z liskami bylo duzo podobnych, ibtez w kotki. Ale po co nam tego tyle nawet trzymalam legginsy w kotki i liski ale r. 56 i w sumie odlozylam. Mamy i tak juz trochę tych ubranek. 68 obstawiam na lato więc nic nie brałam. Będziemy kupować na bieżąco. dziwnie w ty Re bo na 92 musiałam szukać juz w tym większym dziale a przeważnie to jeszcze dział niemowlak. Szukałam czapeczek i nie mieli. Widziałam w hm dwupak na 56 ale oni mają duże te rozmiary. Córka teraz na dwa lata ma czapkę zimowa w rozmiarze 68 a nie wiem czy taka nabzewnatrz nie lepsz by była wiazana.
A wy jakie macie czapeczki na zewnątrz? Bo w sumie nie wiem czy kupować zwykłą bawełniana. Czy jakąś cieplejsza. Zimowa mamy. Chyba poczekam do marca i na jakieś prognozy pogody.

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Nufcia dwie dostawki ? Poszaleliscie ładne. Mi się zawsze one podobały ale cena mnie zniechęcała

Planuję trójkę dzieci Miałam kupować do rodziców tylko łóżeczko ale ostatecznie doszłyśmy z mamą do wniosku że dostawka na początek będzie lepszym rozwiązaniem - szczególnie jak będzie trzeba w nocy Małego nakarmić

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Świetny wózek, ciuszki dziewczyny
Dostawka prezentuje się super, muszę złożyć swoją, ale poczekam jeszcze z miesiąc. Na razie złożony babyhug i wózek stoją w pokoju, który kiedyś będzie pokojem Młodej, nie chce jeszcze dokładać dostawki, chociaż kusi
Dziewczyny, kiedy pierzecie ciuszki?

Ja chciałam złożyć i sprawdzić jak najszybciej żeby w razie czego nie mieć problemów z reklamacją.
Poza tym mamy jeszcze deficyt mebli, więc dopóki ich nie zamontują to niezbyt mam gdzie różne rzeczy trzymać. Będę pewnie wszystko organizować po tym jak już te meble będą - na razie gromadzę dodatkowe kartony (żeby tym starym smutno nie było)
A pranie to zostawię na ostatnią chwilę. W najgorszym wypadku wypierze to moja mama jakby Młody postanowił wczesniej zrobić psikusa bo już w pracy zadeklarowała że ona wiosną będzie brała nagły dwutygodniowy urlop Mamy pralkę i suszarkę więc ogarnięcie tego to kwestia kilku godzin
Stary 2019-01-20, 09:48   #607
mzgz
Rozeznanie

Hej
Witam sie niedzielnie z kawka. Córka wstała z gorączka czasem sie zdążą u niej taka jednodniówka - mam nadzieje ze to to i pójdzie do przedszkola bo ja w tym tyg mam 2 wizyty w szpitalu i masę REczy do skonczenian przed urlopem w pracy.

Cytat:

Kupilam przewijak na lozeczko i mama do mnie czy to aby bezpieczne, bo wysoko, bo dziecko moze sie odpychac, kulac itd. I moze spasc. Mama nas przewijala na lozku i chyba to jest dla niej najlepszy sposob. To mi napedzila mysli. Jak Wy uwazacie?

Ja mysle ze mamy musza tez pomysleć o sobie zeby nam było wygodnie!! Nie ma co sie linczować - czasy sie zmieniły i sprzęty dzieciowe tez . Tylko korzystać z wygód.

Cytat:
W marcu chyba. Wydaje mi sie ze za długo przelezane to świeże nie będą. Ale poukładane wcześniej wszystko na półkach tak jak powinno byc w razie czego żeby TŻ mógł sam wyprać i ogarnąć. Rzeczy po córce juz odswiezalam, moczylam i uzywlam środków na plamy wiec i tak wypiore ostatecznie kolejny raz żeby świeże były.

Pamiętasz moze w jakiej temp prałaś ubranka po córce zeby je odplamić? Bo na pierwszy raz chce wrzucić do pralki z mocnym proszkiem + vanish ale nie wiem pewno 60 st to za mało na żółte plamy a nie wiem czy w 90 st to nie za dużo ?
Tzn ja dopiero w marcu mam zamiar prac ale sie tak zastanawiam ...
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-20, 09:59   #608
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Nie wiem czy widać tyle szmatek za nieco trochę więcej niż 100zł. Z tylu dla starszej z przodu dla młodszej.

Mi sie tez wózek podoba. Wygląda na zgrabny.

Super łupy jak się chce to się da kupić dużo, tanio, ładnie i markowo
Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Zdecydowanie pink power liski są przeurocze
weszłam kiedyś do dziecięcego Reserved i nic nie było dla chłopca fajnego na przecenie

Wszystkie przewijaki są raczej całkiem wysokie Nawet jeśli będziesz przebierać na łóżku to i tak się dziecka nie powinno spuszczać z oczu bo może się chociażby przeturlikać i też może spaść. A Twoje plecy zdecydowanie docenią stanie na prosto zamiast schylania się i zwijania przy łóżku, tym bardziej jak trzeba odpowiednio pupę podnieść czyli nachylić się nad dzieckiem żeby dobrze rękę przełożyć

Złożyliśmy i rozłożyliśmy dzisiaj jedną z dostawek z Chicco Next2Me wersję Dream. Jestem naprawdę mile zaskoczona jakie to fajne w obsłudze I nawet się nie doczepię kółek bo przejechałam z pokoju Małego do sypialni i całkiem sprawnie poszło (jak dziecko dociąży to wiadomo że będzie ciężej), w ogóle mam wrażenie, że całość jest całkiem lekka. Jedynie mogę się przyczepić że kółka w tej wersji nie są obrotowe, ale akurat ten egzemplarz będzie stał u moich rodziców w domu i raczej mało jeździł między pokojami. Gdyby miało zostać u nas to pewnie by mi to przeszkadzało (ta druga wersja którą wzięliśmy ma podobno obrotowe kółka). Podobno po złożeniu tego boczku powinien on być na wysokości materaca rodziców i u nas tak jest mniej więcej na tym najniższym poziomie (mamy obecnie łóżko Kongsberg z Jyska i materac jest około 5cm powyżej boku - o ile to może komuś pomóc wymiarowo z wysokością dostawki).
I należy mi się order z ziemniaka bo tak poukładałam wszystkie części, że zmieściły się z powrotem idealnie do pudełka
Jutro będziemy chyba składać i rozkładać Magic
Super ta dostawka
Cytat:
Dostawka prezentuje się super, muszę złożyć swoją, ale poczekam jeszcze z miesiąc. Na razie złożony babyhug i wózek stoją w pokoju, który kiedyś będzie pokojem Młodej, nie chce jeszcze dokładać dostawki, chociaż kusi

My wybieramy się dopiero po komodę ;-) pranie w lutym. Ja dostałam od siostry pakę ciuszków wypranych i wyprasowanych, więc w razie wu mam już coś w pogotowiu ;-)

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Ciekawie wyglada ta dostawka, szkoda, ze ja nie mam zwyklego lozka tylko kanape

A co do prsewijaka to tlumaczylam mamie, ze przed przewijaniem zawsze bede miala wszystko pod reka, nie zamierzam zostawic dziecka nawet na chwile, wiec jak ma spasc? Na wanienke ze stojakiem krecila glowa, na przewijak na lozeczku tez kreci glowa... bo moja bratowa przewijala na lozku a kapala na podlodze to tak bylo najlepiej

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Wlasnie chodzi o te plecy, zwlaszcza, ze ja bede sama, a mam sklonnosc do rwy kulszowej i nie wiem kto by wtedy mial mi sie dzieckiem zajac. Miliony rodzicow przewijaja na przewijakach a to na lozeczku a to na komodzie i ja przynajmniej nie slyszalam zeby komus dziecko spadlo, zwlaszcza jak sie pilnuje.

Po co się tlumaczysz rób jak chcesz i jak Ci wygodnie, a nie jak się mamusi i bratowej podoba ;-) jak będzie przyjezdzac do wnuka to go bedzie kąpać na ziemi i przewijac na łóżku, a Ty miej sobie przewijak i wanienke wysoko ;-)

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
W marcu chyba. Wydaje mi sie ze za długo przelezane to świeże nie będą. Ale poukładane wcześniej wszystko na półkach tak jak powinno byc w razie czego żeby TŻ mógł sam wyprać i ogarnąć. Rzeczy po córce juz odswiezalam, moczylam i uzywlam środków na plamy wiec i tak wypiore ostatecznie kolejny raz żeby świeże były.

A może i u mnie się na marcu skończy jak nie kwietniu

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 10:06   #609
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Z przewijaka pewnie mogloby byc gorzej Ale zostawilas Go, ze Ci spadl czy spadl wtedy jak hylas przy Nim?

Ubieralam go jak gdzies wychodzilismy i jeszcze sie tylko odwrocilam po cos do komody a tu baaam... .
Kolezanka mi mowila, ze ona zasnela jak karmila w nocy i mloda tez jej z lozka spadla jakos tak lepiej sie czlowiek czuje jak wie, ze to sie zdarza tez komus innemu

No z przewijaka to juz troche wysoko...

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 10:07   #610
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Super łupy jak się chce to się da kupić dużo, tanio, ładnie i markowo Super ta dostawka My wybieramy się dopiero po komodę ;-) pranie w lutym. Ja dostałam od siostry pakę ciuszków wypranych i wyprasowanych, więc w razie wu mam już coś w pogotowiu ;-)

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Po co się tlumaczysz rób jak chcesz i jak Ci wygodnie, a nie jak się mamusi i bratowej podoba ;-) jak będzie przyjezdzac do wnuka to go bedzie kąpać na ziemi i przewijac na łóżku, a Ty miej sobie przewijak i wanienke wysoko ;-)

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

A może i u mnie się na marcu skończy jak nie kwietniu

Tak wlasnie tez zamierzam, to ze ktos sobie tak gada to niech sobie gada

Stary 2019-01-20, 10:20   #611
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:

Dziecko do 3 miesięcy raczej się nie obraca więc bez problemu, a później zależy od dziecka. Ja dalej czasami synka przewijam na przewijaku albo na dywanie, nie wyobrażam sobie na łóżku, chyba by mi plecy pekly

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 10:26   #612
mia128
Raczkowanie

Ja też sobie bardzo chwalę przewijak. Do tej pory tylko tam zmieniamy pampersy. Jeszcze jak moje dziecko zaczynało się przemieszczać to położenie go na plecach na dywanie czy łóżku od razu skutkowało przekręceniem się na brzuszek i raczkowaniem. Na przewijaku był spokój.

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 10:26   #613
myszka_11
Zadomowienie

Hej pędzicie ostatnio z postami jak szalone, nie nadążam wczoraj się spotkałam pierwszy raz ze znajomą z porodowki, wspomnienia wróciły super się było spotkać, dzieci pogadaly w swoim języku dzisiaj w planach basen ż synkiem jak co tydzien I relaks miłego dnia

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 10:28   #614
Michacha1234
Zadomowienie

Przede wszystkim dzień dobry ☺
Listopadowaa, bardzo ładne zakupy popełniłaś ☺
Nufcia, fajna ta dostawka, też wychodzę z założenia, że dobrze sprawdzić czy wszystko jest w komplecie i profilaktycznie złożyć.
Cytat:

Nikt nie zostawia samego dziecka na przewijaku (chyba ). Jak będzisz miec wszystko pod ręką, to nie ma opcji, żeby coś się stało. My do wanienki też mamy stojak ☺No jak na klęczkach mam ogarniać? Pf ☺
Cytat:

Wczoraj zrobiłam pierwsze pranie: kocyki, pieluchy, ręczniki. Potem pójdą te puchowe rzeczy w ruch typu kołderki, kombinezony itd. I tak mam zamiar systematycznie prać. U nas ciuchy schną 2 dni. W międzyczasie jeszcze przecież zwykłe pranie. Jak poprasuję to pochowam to w takie worki ze strunami. Może i wcześnie, ale po pierwsze coraz gorzej wszystko znoszę (męczę się, wszystko mnie boli). A dwa mam przeczucie, że urodzę w marcu. Wspomnicie moje słowa

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 11:34   #615
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co widzialam to 90% przewijakow jest wysoko, a zgodnie z zasadą, że gdy nie patrzysz na dziecko to trzymasz na nim obie ręce, nic nie powinno się stać
Cytat:

Ja planuje zacząć pranie też jakoś w połowie lutego. Kminie, czy zamawiać środki piorace z allegro Bo widzialam fajne zestawy z jelpa za nieduży hajs, gdzie sam płyn np w Kauflandzie ponad 20 zł.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 11:49   #616
NibyNic
Zakorzenienie

Na stronie Bliżej Ciebie przy zakupach powyżej 59zł jest darmowa dostawa (do 31.01) i mają też w całkiem dobrych cenach środki do prania wyprawki.

Stary 2019-01-20, 11:55   #617
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Hej
Witam sie niedzielnie z kawka. Córka wstała z gorączka czasem sie zdążą u niej taka jednodniówka - mam nadzieje ze to to i pójdzie do przedszkola bo ja w tym tyg mam 2 wizyty w szpitalu i masę REczy do skonczenian przed urlopem w pracy.

Ja mysle ze mamy musza tez pomysleć o sobie zeby nam było wygodnie!! Nie ma co sie linczować - czasy sie zmieniły i sprzęty dzieciowe tez . Tylko korzystać z wygód.

Pamiętasz moze w jakiej temp prałaś ubranka po córce zeby je odplamić? Bo na pierwszy raz chce wrzucić do pralki z mocnym proszkiem + vanish ale nie wiem pewno 60 st to za mało na żółte plamy a nie wiem czy w 90 st to nie za dużo ?
Tzn ja dopiero w marcu mam zamiar prac ale sie tak zastanawiam ...
Ja piore tylko na 40 stopni. Tak jest na metce. Chyba tylko z kilkoma sztukami lidlowych spotkalam się gdzie można było prać na 60. To były białe body i plamy się spraly ale ja zawsze używam chemii dodatkowej do plam. Teraz moczylam w oxy do białego z biedronki. I normalne pranie na 40 stopni. Mogłam tylko dac podwójne wirowanie bo bardzo dużo piany było. Ale i tka drugi raz to wypiore jeszcze. Ubrania zrobiły się snieznobiale. Tylko na jednym body troszkę widać plamę po mleku na kołnierzyki ale trzeba się przyjrzeć. I TŻ T-Shirt dalej trochę zolty. Czysta bluzka leżała długo w szafie i żółta się zrobiła

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 13:40   #618
dorka607
Wtajemniczenie

Pajka ja na allegro zamówiłam Lovele płyn do prania i płukania dobra cena była

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Wczoraj mój brat pojechał w góry na weekend i zostawił nam pieska swojego ale młoda ma radochę ciągle go woła, każe się szukać itd- normalnie ubaw po pachy
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 13:59   #619
coco00
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu, a tu krzywa w tym tygodniu czeka, będzie się działo

Dziś 100dniowka do TP!

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2019-01-20 o 14:44
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-20, 14:56   #620
fitelina
Rozeznanie

Dzień dobry

Wracamy z rodzinnych urodzin z czterema torbami ubranek 56-62 dla malej w spadku po 6miesiecznej coreczce brata tż-a
Muszę je jakoś posegregowac i w lutym chyba zacznę prac i prasowac
Cytat:
Zdecydowanie pink power liski są przeurocze
weszłam kiedyś do dziecięcego Reserved i nic nie było dla chłopca fajnego na przecenie

Wszystkie przewijaki są raczej całkiem wysokie Nawet jeśli będziesz przebierać na łóżku to i tak się dziecka nie powinno spuszczać z oczu bo może się chociażby przeturlikać i też może spaść. A Twoje plecy zdecydowanie docenią stanie na prosto zamiast schylania się i zwijania przy łóżku, tym bardziej jak trzeba odpowiednio pupę podnieść czyli nachylić się nad dzieckiem żeby dobrze rękę przełożyć

Złożyliśmy i rozłożyliśmy dzisiaj jedną z dostawek z Chicco Next2Me wersję Dream. Jestem naprawdę mile zaskoczona jakie to fajne w obsłudze I nawet się nie doczepię kółek bo przejechałam z pokoju Małego do sypialni i całkiem sprawnie poszło (jak dziecko dociąży to wiadomo że będzie ciężej), w ogóle mam wrażenie, że całość jest całkiem lekka. Jedynie mogę się przyczepić że kółka w tej wersji nie są obrotowe, ale akurat ten egzemplarz będzie stał u moich rodziców w domu i raczej mało jeździł między pokojami. Gdyby miało zostać u nas to pewnie by mi to przeszkadzało (ta druga wersja którą wzięliśmy ma podobno obrotowe kółka). Podobno po złożeniu tego boczku powinien on być na wysokości materaca rodziców i u nas tak jest mniej więcej na tym najniższym poziomie (mamy obecnie łóżko Kongsberg z Jyska i materac jest około 5cm powyżej boku - o ile to może komuś pomóc wymiarowo z wysokością dostawki).
I należy mi się order z ziemniaka bo tak poukładałam wszystkie części, że zmieściły się z powrotem idealnie do pudełka
Jutro będziemy chyba składać i rozkładać Magic
Ładne łóżeczko. Też planujemy kupić next 2me Dream z uwagi na opcję kołysania.
Czy wiesz można dowolnie regulowac wysokość tej dostawki, żeby ppdpasowalo pod łóżko malm z Ikei?
Cytat:

Oj nie, nie chcesz chyba tego robić swojemu kręgosłupowi
Jesli się ma cały czas kontakt rąk z dzieckiem to wydaje mi się, że ryzyko upadku jest małe
Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Ooo też byłam w Re i Panie mi nie chcialy odłożyć 2 rzeczy na 10 minut kolejka nieziemska a tz dzwonil ze sklepu z naprzeciwka, że potrzebuje opinii co do ciuchów. Nie to nie, poszłam do Mohito (hah w sumie jeden właściciel ) i tam dorwałam przydługi swetr (po porodzie też go założę) i szalik.

Aaa i mamy brykę
http://www.pomniejszacz.pl/files/201...9-11-51-11.jpg

Czy to jest ten ciemny next Silver?

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 15:05   #621
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wracamy z rodzinnych urodzin z czterema torbami ubranek 56-62 dla malej w spadku po 6miesiecznej coreczce brata tż-a
Czy wiesz można dowolnie regulowac wysokość tej dostawki, żeby ppdpasowalo pod łóżko malm z Ikei?
Jesli się ma cały czas kontakt rąk z dzieckiem to wydaje mi się, że ryzyko upadku jest małe

A na jakiej wysokości od podłogi macie wierzch materaca?
Stary 2019-01-20, 15:07   #622
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Mamy dość gruby materac, zmierze jak tylko dojedziemy do domu

Stary 2019-01-20, 16:46   #623
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj i dziś wymiotowalam po śniadaniu, a tu krzywa w tym tygodniu czeka, będzie się działo

Dziś 100dniowka do TP!
Badz dzielna

Ale leci ten czas, niedlugo kwiecien

Od jutra w Biedrze.proszek i plyn Lovela w promo

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Oczywiscie, ze nie chce tego zrobic swojemu kregoslupowi Na przewijaku maly na pewno nie zostanie sam ani na chwile

Stary 2019-01-20, 16:47   #624
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Badz dzielna

Ale leci ten czas, niedlugo kwiecien

Od jutra w Biedrze.proszek i plyn Lovela w promo

Nawet mnie nie stresuj
Boże...jak ja sobie poradzę? Mi chyba prawa rodzicielskie w szpitalu odbiorą, jak zobaczą że nie ogarniam

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 16:49   #625
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Nawet mnie nie stresuj
Boże...jak ja sobie poradzę? Mi chyba prawa rodzicielskie w szpitalu odbiorą, jak zobaczą że nie ogarniam

Hehehe, sama o tym niedawno pomyslalam Fajnie jak dziecko bedzie spalo ale jak trzeba bedzie przebrac czy nakarmic to sie chyba rozrycze razem z nim nigdy nawet nie trzymalam na rekach takiego malenstwa a co dopiero cos przy nim robic. Przeraza mnie to wszystko

Stary 2019-01-20, 16:58   #626
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Ok 45 cm

Stary 2019-01-20, 17:29   #627
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Wczoraj w końcu ogarnęłam wszystkie ubranka po synku. Wyszło tego 5 worów i spory karton. Zawiozłam to do mamy, bo ma sąsiadkę z półrocznym maluchem. Także jest zaopatrzona od rozm. 80 do 104
Powiedziałam mamie, że jakby sąsiadka chciała się zaoferować czymś w zamian, to powiedziałam, że skoro chustuje, to może miałaby na zbyciu jakąś chustę dla początkujących, ale to oczywiście bez nacisku. I tak mam jakąś chustę na początek do nauki, żeby sprawdzić czy w ogóle chustowanie mi się spodoba, a do tego dostałam jeszcze nowy komplecik czapki z szalikiem dla małej i dwa proszki Lovela Ogromnie się cieszę
Do opchnięcia mam jeszcze tylko karton najmniejszych chłopięcych ubranek, ale to chyba już podrzucimy do domu samotnej matki, i jedną reklamówkę dla koleżanki. Amen. Koniec. Porządek wreszcie.

Widziałam tu niezłe zakupy i prezentacje.
zrobiłam już porządki w szufladach zostawiając ubranka 0-6.W suszarni czeka ostatnia mini partia malutkich ubranek, które teraz znalazłam po synku - polarowy pajac,w którym był na pierwszym spacerze, malusie kaftaniki newborn i inne malusie rzeczy Taki był malusiiiiiiiiiii

Boziu, podziwiam skórę na moim brzuchu. Jestem napięta do granic możliwości.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-20, 17:58   #628
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Z tego co widzialam to 90% przewijakow jest wysoko, a zgodnie z zasadą, że gdy nie patrzysz na dziecko to trzymasz na nim obie ręce, nic nie powinno się stać Ja planuje zacząć pranie też jakoś w połowie lutego. Kminie, czy zamawiać środki piorace z allegro Bo widzialam fajne zestawy z jelpa za nieduży hajs, gdzie sam płyn np w Kauflandzie ponad 20 zł.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Zasady zasadami, a jak przychodzi życie i ogarnianie malucha to człowiek czasem jest rozkojarzony, czy wszystko spakowalam, zabralam itd.

Nie mowie, ze kazdemu sie to zdarza, zeby dziecko spadlo i oczywiscie lepiej jest jak sie tak nie zdarzy bo stres jest ale jak sie maluch pojawi to zycie zweryfikuje wszystkie ksiazkowe zasady

Ja popelnilam wiele bledow przy Igorze i teraz nie zamierzam ich powielac ale pewnie zrobie mase innych przy drugim dziecku jest wiekszy dystans i podejscie bardziej na luzie.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 18:44   #629
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wczoraj w końcu ogarnęłam wszystkie ubranka po synku. Wyszło tego 5 worów i spory karton. Zawiozłam to do mamy, bo ma sąsiadkę z półrocznym maluchem. Także jest zaopatrzona od rozm. 80 do 104
Powiedziałam mamie, że jakby sąsiadka chciała się zaoferować czymś w zamian, to powiedziałam, że skoro chustuje, to może miałaby na zbyciu jakąś chustę dla początkujących, ale to oczywiście bez nacisku. I tak mam jakąś chustę na początek do nauki, żeby sprawdzić czy w ogóle chustowanie mi się spodoba, a do tego dostałam jeszcze nowy komplecik czapki z szalikiem dla małej i dwa proszki Lovela Ogromnie się cieszę
Do opchnięcia mam jeszcze tylko karton najmniejszych chłopięcych ubranek, ale to chyba już podrzucimy do domu samotnej matki, i jedną reklamówkę dla koleżanki. Amen. Koniec. Porządek wreszcie.

Widziałam tu niezłe zakupy i prezentacje.
zrobiłam już porządki w szufladach zostawiając ubranka 0-6.W suszarni czeka ostatnia mini partia malutkich ubranek, które teraz znalazłam po synku - polarowy pajac,w którym był na pierwszym spacerze, malusie kaftaniki newborn i inne malusie rzeczy Taki był malusiiiiiiiiiii

Boziu, podziwiam skórę na moim brzuchu. Jestem napięta do granic możliwości.
Dobra z Ciebie duszyczka bedziesz miala miejsce na mowe rzeczy

Ja tez dzis sie zastanawialam ile moja skora na brzuchu moze jeszcze zniesc uswiadamiam sobie jak jest napieta co rano jak probuje utoczyc walek zeby wbic igle z heparyna bleeee

No musialam, mam 3 wory ubranek dla synka ale przepadlam jak zobaczylam tego bodziaka

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...120_175535.jpg

Stary 2019-01-20, 18:54   #630
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś 100dniowka do TP!
Ojej wymioty
Krzywa ach to coś co mnie czeka w tym tygodniu...choć po takim weekendzie to wybieram się jednak w środę

U nas też 100 dniówka
Cytat:
Dzień dobry

Tak to ten 303, najciemniejszy

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości