Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-20, 19:20   #631
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Dobra z Ciebie duszyczka bedziesz miala miejsce na mowe rzeczy

Ja tez dzis sie zastanawialam ile moja skora na brzuchu moze jeszcze zniesc uswiadamiam sobie jak jest napieta co rano jak probuje utoczyc walek zeby wbic igle z heparyna bleeee

No musialam, mam 3 wory ubranek dla synka ale przepadlam jak zobaczylam tego bodziaka

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...120_175535.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mi tez takie eleganckie sie podobaja ale to tylko na jakas okazje jak chrzciny

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 19:23   #632
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny widziałam w klubie wasze brzuszki. Pięknie wyglądacie ! Cocci a twój to nawet spory

Mój brzuch tez napiety. Najgorzej na noc ciagnie. Czasami sama nie wiem czy się spina czy jest wzdety.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 19:23   #633
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Mi tez takie eleganckie sie podobaja ale to tylko na jakas okazje jak chrzciny

Jesli rozmiar 62 dotrwa do chrzcin to beda na chrzciny, a jak bedzie duzy to od razu zaloze jak beda mialy przyjechac babcie odwiedzic

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 19:26   #634
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Ojej wymioty
Krzywa ach to coś co mnie czeka w tym tygodniu...choć po takim weekendzie to wybieram się jednak w środę

U nas też 100 dniówka Tak to ten 303, najciemniejszy

Chce mieć to już za sobą, ale zjadłam dziś tonę szarlotki chociaż jak czytałam to piszą głównie, żeby dzień przed na kolacje nie jeść słodyczy i owocow

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 19:28   #635
Listopadowaa
Zakorzenienie

Pestka fajnie ze dostałas chuste. Ja muszę zagłębić się w temat i zacząć szukać. Jeszcze jakąs torbę ładna do wózka i dla siebie 2w 1. No i musimy koniecznie do sypialni lampkę zaciemniającą kupic.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Coco współczuję wymiotów

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

A co ja robię zamiast kupować potrzebne rzeczy ? Oglądam opaski dla dziewczynek na aliexpress

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 19:44   #636
Aretse_S
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, jestem mama wrzesniową 2018, a wlasciwie sierpniową, bo synek sie pospieszyl

Mam do oddania kilka rzeczy i zastanawialam sie, czy któraś z Was nie jest w potrzebie? Jezeli tak, to poproszę o wiadomosc prywatna.
- podklady poporodowe 5 sztuk canpol
- bella podpaski na noc
- 3/4 paczki chusteczek Lully,

- paczka chusteczek Pampers sensitive
- krem do pupy Sabon 50 ml

- saszetki ziajki, emolium, oillan, eloderm, lenor sensitive, sudocrem 5 g, nivea na odparzenia 15 ml, lenor sensitive dla dzieci
Powodzenia i duzo radości z dzieciaków
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 21:43   #637
maltaa7
Raczkowanie

Hej dziewczyny, dawno niepisalam, ale caly czas podczytuje
Maz byl teraz na dluzszej delegacji i mialam niezly zawrót głowy.
Fajne te wasze zakupy wyprawkowe! Ja troche stracilam zapał na zakupy. Myślę teraz nad łóżeczkiem i jakoś ciezko mi sie na coś zadecydować.

Cocci, ekstra ten ciemny next silver

Pisałyście o przewijakach i ryzyku upadku. Ja dawalam radę przewijać na przewijaku do ok 6-7 miesiąca. Później już nie bylo szans bo nie bylam wstanie go utrzymać. Na poczatku jednak mocno polecam, bo naprawdę odciąża kręgosłup.
A co do upadków, to mi też kiedyś syn spadł z łóżka jak byl maly :/. Leżeliśmy razem na moim łóżku, młody niby zabezpieczony z każdej strony ( mną, ściana, poduszką). On spał, a mi sie przysnęło podczas czytania i obudzil mnie huk. Spadł górą, ktora niby byla zabezpieczona rogalem. Nie wiem jak on to zrobil, wtedy sie jeszcze nawet nie turlał:/. Na szczęście nic mu się wtedy nie stało. A z takich najgorszych upadków to przypominam sobie jak mi raz wyskoczył górą łóżeczka na główkę. To byla masakra, guz na pół czoła, ale akurat bylo to na chwilę przed wyjsciem do pediatry na jakąś wizytę, więc został szybko przebadany

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-20, 21:47   #638
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Fajne te wasze zakupy wyprawkowe! Ja troche stracilam zapał na zakupy. Myślę teraz nad łóżeczkiem i jakoś ciezko mi sie na coś zadecydować.

Pisałyście o przewijakach i ryzyku upadku. Ja dawalam radę przewijać na przewijaku do ok 6-7 miesiąca. Później już nie bylo szans bo nie bylam wstanie go utrzymać. Na poczatku jednak mocno polecam, bo naprawdę odciąża kręgosłup.
A co do upadków, to mi też kiedyś syn spadł z łóżka jak byl maly :/. Leżeliśmy razem na moim łóżku, młody niby zabezpieczony z każdej strony ( mną, ściana, poduszką). On spał, a mi sie przysnęło podczas czytania i obudzil mnie huk. Spadł górą, ktora niby byla zabezpieczona rogalem. Nie wiem jak on to zrobil, wtedy sie jeszcze nawet nie turlał:/. Na szczęście nic mu się wtedy nie stało. A z takich najgorszych upadków to przypominam sobie jak mi raz wyskoczył górą łóżeczka na główkę. To byla masakra, guz na pół czoła, ale akurat bylo to na chwilę przed wyjsciem do pediatry na jakąś wizytę, więc został szybko przebadany

Ale to przezylas z tymi upadkami. Nie wiadomo jak te dzieciaki to robia nawet

Stary 2019-01-20, 22:07   #639
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałam w klubie wasze brzuszki. Pięknie wyglądacie ! Cocci a twój to nawet spory

Mój brzuch tez napiety. Najgorzej na noc ciagnie. Czasami sama nie wiem czy się spina czy jest wzdety.

Serio? Duży mam ?

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Pestka fajnie ze dostałas chuste. Ja muszę zagłębić się w temat i zacząć szukać. Jeszcze jakąs torbę ładna do wózka i dla siebie 2w 1. No i musimy koniecznie do sypialni lampkę zaciemniającą kupic.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Coco współczuję wymiotów

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

A co ja robię zamiast kupować potrzebne rzeczy ? Oglądam opaski dla dziewczynek na aliexpress

Haha no kupowanie potrzebnych tak nie kusi jak tych mniej

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:

Ach dziękuję! Zakochana w nim jestem

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 22:10   #640
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Ok 45 cm

U mnie jest 44cm Tam gdzieś czytałam że ten bok nie powinien być wyżej niż materac. Jak kiedyś widziałam tą pierwszą wersję w sklepie to mi się wydawała strasznie niska i wtedy się zniechęciłam. Ale potem sobie oglądałam filmiki i stwierdziłam że ta Dream jest już fajniejsza bo ma chociazby więcej pozimów regulacji i dużo łatwiej się ten boczek opuszcza (w tamtej wersji za dużo zachodu z wpinaniem tego pałąka). Planuję mieć kiedyś wyższe łóżko, więc nie będzie problemu żeby to nadal pasowało

Zaraz zaciągnę męża żeby złożyć to drugie
Stary 2019-01-20, 22:12   #641
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Ale to przezylas z tymi upadkami. Nie wiadomo jak te dzieciaki to robia nawet

Tylko te pierwsze upadki dobrze się pamięta . Bo tych upadkow to bylo mnóstwo, ale moje dziecko to taki kaskader. Mocno przed roczkiem musiałam usuwać szczebelki i uczyć wychodzic przez dziurę z łóżeczka, bo właśnie górą chciał wychodzić. Kilka razy złapałam go w locie< sciana>. A potem bez tych szczebelków raczkował mi nocami po domu

Jak mi mąż ostatnio opowiadał ze 1,5 roczna córka kolegi z pracy śpi na średnim poziomie łóżeczka to nie moglam uwierzyć. Kolega zastanawiał się kiedy te szczebelki sie wyjmuje

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-20, 22:24   #642
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko te pierwsze upadki dobrze się pamięta . Bo tych upadkow to bylo mnóstwo, ale moje dziecko to taki kaskader. Mocno przed roczkiem musiałam usuwać szczebelki i uczyć wychodzic przez dziurę z łóżeczka, bo właśnie górą chciał wychodzić. Kilka razy złapałam go w locie< sciana>. A potem bez tych szczebelków raczkował mi nocami po domu

Jak mi mąż ostatnio opowiadał ze 1,5 roczna córka kolegi z pracy śpi na średnim poziomie łóżeczka to nie moglam uwierzyć. Kolega zastanawiał się kiedy te szczebelki sie wyjmuje

Jakie to dzieci sa rozne Zawalu byl chyba dostala jakby mi zaczal wychodzic gora lozeczka Mam nadzieje, ze moj mlody zaowzczedzi mi takich atrakcjo

Stary 2019-01-20, 23:09   #643
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

Moja córka tez do 2 lat spała w łóżeczku i ani raz nie przyszło jej na myśl wychodzić samej. Dopiero potem wyciągnęłam ściankę z łóżeczka
O rany ty w nocy spisz a nie wiesz czy dziecko nie buszuje po domu?! Zawału można dostać ! Na wiele rzeczy nie jestem jesCze przygotowana
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-20, 23:58   #644
NuFCia
Zadomowienie

To drugie jest wyższe. Nie wiem o teraz z tym fantem zrobić Albo podnieść materac do góry albo przyspieszyć wymianę łóżka (to miało być tymczasowe jak się tu wprowadzaliśmy a marzyło mi się takie wyższe)
fitelina - na stronie Chicco jest napisane że do Dream wierzch materaca od 49cm, jak przystawiałam wczoraj do łóżka to mi się wydawało że jest ok
"Nie używaj produktu, jeśli materac łóżka ma wysokość od podłoża mniejszą niż 49 cm lub więcej niż 64 cm.
Nie należy używać produktu z pojemnikami / szufladami z wystającą podstawą o wysokości 11 cm w porównaniu do materaca.
Nie należy używać produktu z łóżkami posiadającymi ramy wystające z materaca powyżej 21 cm. Górna powierzchnia ramy musi mieć wysokość nieprzekraczającą 41 cm.
Gdy produkt jest przymocowany do łóżka, nie może być żadnych szczelin między obniżoną stroną łóżeczka, a materacem łóżka rodziców."
Przy Magic minimum to 51cm, max 64cm
Stary 2019-01-21, 04:17   #645
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:

Mój też szybko wychodził wierzchem mimo tych wyjętych szczebelków dlatego szybko przeszliśmy na zwykłe łóżko-sofkę.

Miałam taką sytuację, że obudziłam się rano A on siedział w najwyższej szufladzie komody i wyrzucał swoje ubrania a jeszcze chodził tylko przy meblach. Jak sobie wyobrażę że ta komoda mogła się przechylić i upaść razem z nim to mi słabo nawet po tylu latach.
Ale nigdy mi nie spadł z łóżka ani z przewijaka. W ogóle to dziecko praktycznie nie upadało a może jest na tyle "stare" że zapomniałam.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-21, 06:20   #646
fitelina
Rozeznanie

Dzień dobry,

Ssie mnie z głodu i nie mogę spać a wczoraj tyyyyyle zjadłam
Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
To drugie jest wyższe. Nie wiem o teraz z tym fantem zrobić Albo podnieść materac do góry albo przyspieszyć wymianę łóżka (to miało być tymczasowe jak się tu wprowadzaliśmy a marzyło mi się takie wyższe)
fitelina - na stronie Chicco jest napisane że do Dream wierzch materaca od 49cm, jak przystawiałam wczoraj do łóżka to mi się wydawało że jest ok
"Nie używaj produktu, jeśli materac łóżka ma wysokość od podłoża mniejszą niż 49 cm lub więcej niż 64 cm.
Nie należy używać produktu z pojemnikami / szufladami z wystającą podstawą o wysokości 11 cm w porównaniu do materaca.
Nie należy używać produktu z łóżkami posiadającymi ramy wystające z materaca powyżej 21 cm. Górna powierzchnia ramy musi mieć wysokość nieprzekraczającą 41 cm.
Gdy produkt jest przymocowany do łóżka, nie może być żadnych szczelin między obniżoną stroną łóżeczka, a materacem łóżka rodziców."
Dzięki, czyli muszę zmienić całkiem koncepcję, dobrze że jeszcze nic nie zamówiłam. Opcja wymiany lozka albo podnoszenia materaca nie wchodzi raczej w grę, za wygodnie mi na aktualnym materacu

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 07:04   #647
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry! matka się zmotywowala i idzie na basen pewnie będę tylko leżała w strefie relaksu w basenie gdzie puszczają takie bicze wodne, ale ważne, że się ruszyłam no a po basenie jedziemy do babć bo w koncu dzień babci dziś, pamiętajcie wczoraj mama zaproponowała, że zafunduja nam kolderki kocyki, te takie wyposażenie do łóżeczka i wózka więc się cieszę babcie już szaleją haha

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 08:54   #648
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Dobra z Ciebie duszyczka bedziesz miala miejsce na mowe rzeczy

Ja tez dzis sie zastanawialam ile moja skora na brzuchu moze jeszcze zniesc uswiadamiam sobie jak jest napieta co rano jak probuje utoczyc walek zeby wbic igle z heparyna bleeee

No musialam, mam 3 wory ubranek dla synka ale przepadlam jak zobaczylam tego bodziaka

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/1...120_175535.jpg

Cytat:

Wczoraj przez ten brzuch chciało mi się już płakać Chyba coś mi siadło na żołądku z obiadu, bo było mi niedobrze i ciągle się odbijało. Brzuch napięty full, mała cały czas się ruszała. Jak już się położyłam do spania to już w ogóle co jakiś czas zdarzyło mi się krzyknąć, bo tak się rozciągała. Noc to niekończąca się seria pobudek z każdym przekręceniem, gdzie podkładałam sobie kołdrę pod brzuch. Jestem totalnie nieprzytomna.

Nie mówię już o tych zastrzykach. Chyba przerzucę się na udo. Jedyny plus jest taki, że po Octenisepcie nie robią mi się swędzące plamy.

Tereska takie bodziaczki małego mężczyzny są przeurocze. Ze wszystkich ubranek jakie mam najbardziej podoba mi się czarne body w białe gwiazdki i różowym napisem : Gwiazdeczka Tatusia

Cytat:
U mnie jest 44cm Tam gdzieś czytałam że ten bok nie powinien być wyżej niż materac. Jak kiedyś widziałam tą pierwszą wersję w sklepie to mi się wydawała strasznie niska i wtedy się zniechęciłam. Ale potem sobie oglądałam filmiki i stwierdziłam że ta Dream jest już fajniejsza bo ma chociazby więcej pozimów regulacji i dużo łatwiej się ten boczek opuszcza (w tamtej wersji za dużo zachodu z wpinaniem tego pałąka). Planuję mieć kiedyś wyższe łóżko, więc nie będzie problemu żeby to nadal pasowało

Zaraz zaciągnę męża żeby złożyć to drugie
U nas Caretero Sleep Together na szczęście idealnie pasuje do naszej kanapy

Cytat:

Mój mały rozrabiaka próbował wychodzić górą, bo szczebelki były zaklejone i nie dało się wyciągnąć. Dlatego przez chwilę spał w turystycznym. O ile z przewijaka czy z łóżka nigdy mi nie spadł, tak pamiętam jak mały biegacz nie wiem ile miał, może dwa latka, jak byliśmy w restauracji i zaczął tuptać/biec, ja się zamachnęłam ręką, żeby go złapać za kaptur, ale brakło dosłownie 1cm i niestety przywalił w róg stolika. Guz jak Kilimandżaro.
Jednak największy zawał miałam, gdy zaczął stawać przy meblach. Wchodzę kiedyś do pokoju, a dziecka nie ma na podłodze dopiero śmiechnął sobie i patrzę, a ten gagatek siedzi na łóżku za poduszkami.

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! matka się zmotywowala i idzie na basen pewnie będę tylko leżała w strefie relaksu w basenie gdzie puszczają takie bicze wodne, ale ważne, że się ruszyłam no a po basenie jedziemy do babć bo w koncu dzień babci dziś, pamiętajcie wczoraj mama zaproponowała, że zafunduja nam kolderki kocyki, te takie wyposażenie do łóżeczka i wózka więc się cieszę babcie już szaleją haha

Miałam w planach dziś basen, ale podołam. Na bicze wodne mówimy z koleżankami "fale rozkoszy" Tak dobrze robią nam na plecki

Nadszedł ten "cudowny" dzień i wczoraj zadzwonił Pan Tata obwieścić mi swój przylot. To będzie "cudowne" 10 dni.
Jak na złość czekam już 2 tygodnie na list z sądu z prawomocnym postanowieniem ostatniej rozprawy i ustaleniem oficjalnych wizyt na lipiec. Chciałam mieć tak w razie gdyby za bardzo się panoszył i pyskował.

A poza tym witam się w 30tc
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 09:02   #649
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo dostawka byłaby idealna do wysokości mojego łoża ale jednak nie kupujemy. Zostajemy przy łóżeczku. Wczoraj przywieźliśmy od cioci i okazuje się nie być takie jasno jak miało, podoba mi się kolorystycznie. Dziś rano przytargałam krótszy bok łóżeczka i zrobiłam wizualizację mam łóżeczko gdzieś 0,5m od łóżka, obok zmieści się przewijak.

Nufcia, jak myślisz IKEA wypuści jeszcze jakieś limintowane kolory tych foteli do wiosny?

I dzień dobry
Jestem wykończona po weekendzie. A dziś muszę ogarnąć dom, sprzątania a sprzątania...

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-21, 09:06   #650
coco00
Wtajemniczenie

Hej dziś nie zdarzyłam nawet zjeść śniadania i wymioty chyba sobie jutro odpuszczę krzywa, chociaż wolałabym mieć to już za sobą...
Zaraz idę na ćwiczenia dla hipopotamow

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 09:47   #651
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Wczoraj przez ten brzuch chciało mi się już płakać Chyba coś mi siadło na żołądku z obiadu, bo było mi niedobrze i ciągle się odbijało. Brzuch napięty full, mała cały czas się ruszała. Jak już się położyłam do spania to już w ogóle co jakiś czas zdarzyło mi się krzyknąć, bo tak się rozciągała. Noc to niekończąca się seria pobudek z każdym przekręceniem, gdzie podkładałam sobie kołdrę pod brzuch. Jestem totalnie nieprzytomna.

Nie mówię już o tych zastrzykach. Chyba przerzucę się na udo. Jedyny plus jest taki, że po Octenisepcie nie robią mi się swędzące plamy.

Tereska takie bodziaczki małego mężczyzny są przeurocze. Ze wszystkich ubranek jakie mam najbardziej podoba mi się czarne body w białe gwiazdki i różowym napisem : Gwiazdeczka Tatusia

Mój mały rozrabiaka próbował wychodzić górą, bo szczebelki były zaklejone i nie dało się wyciągnąć. Dlatego przez chwilę spał w turystycznym. O ile z przewijaka czy z łóżka nigdy mi nie spadł, tak pamiętam jak mały biegacz nie wiem ile miał, może dwa latka, jak byliśmy w restauracji i zaczął tuptać/biec, ja się zamachnęłam ręką, żeby go złapać za kaptur, ale brakło dosłownie 1cm i niestety przywalił w róg stolika. Guz jak Kilimandżaro.
Jednak największy zawał miałam, gdy zaczął stawać przy meblach. Wchodzę kiedyś do pokoju, a dziecka nie ma na podłodze dopiero śmiechnął sobie i patrzę, a ten gagatek siedzi na łóżku za poduszkami.

Miałam w planach dziś basen, ale podołam. Na bicze wodne mówimy z koleżankami "fale rozkoszy" Tak dobrze robią nam na plecki

Nadszedł ten "cudowny" dzień i wczoraj zadzwonił Pan Tata obwieścić mi swój przylot. To będzie "cudowne" 10 dni.
Jak na złość czekam już 2 tygodnie na list z sądu z prawomocnym postanowieniem ostatniej rozprawy i ustaleniem oficjalnych wizyt na lipiec. Chciałam mieć tak w razie gdyby za bardzo się panoszył i pyskował.

Juz 30? Ja jutro 27 zaczynam i tez mnie juz to coraz bardziej przeraza, zwlaszcza, ze szanowna ekipa remontowa ma zamiar mi buszowac po chalupie do konca tygodnia. Modle sie tylko zeby udalo sie zaraz po weekendzie zgrac montaz szafy do pokoju malego i juz bede spokojniejsza ,bo bede mogla sobie juz szykowac pokoik. A tak to sie stresuje, bo co gdyby teraz sie maly zapragnal pojawic na swiecie (tfu tfu) a ja zyje jak koczownik z gora rzeczy dla malego w duzym pokoju.

Ale pan tata bedzie sie Wam szwedal przez te 10 dni po domu czy moze cos sobie wynajmie zeby Wam nie siedziec calq dobe na glowie? Ja tez nie wiem jak z moim to wszystko uregulowac, on sie pcha na sile zeby pomoc jak sie tylko remont skonczy ale ja jakos nie moge na niego patrzec po tym co odwalil i wole zrobic wszystko sama a nie poznien sluchac jak on to wielce pomogl iak w najgorsza robote mnie olal.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Hej dziś nie zdarzyłam nawet zjeść śniadania i wymioty chyba sobie jutro odpuszczę krzywa, chociaż wolałabym mieć to już za sobą...

Ojej, biedna, strasznie dlugo Cie trzymaja te wymioty. Ja tez myslalam, ze juz mi sie mdlosci nie skoncza bo trwaly do konca 5 miesiaca.

Stary 2019-01-21, 10:13   #652
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Juz 30? Ja jutro 27 zaczynam i tez mnie juz to coraz bardziej przeraza, zwlaszcza, ze szanowna ekipa remontowa ma zamiar mi buszowac po chalupie do konca tygodnia. Modle sie tylko zeby udalo sie zaraz po weekendzie zgrac montaz szafy do pokoju malego i juz bede spokojniejsza ,bo bede mogla sobie juz szykowac pokoik. A tak to sie stresuje, bo co gdyby teraz sie maly zapragnal pojawic na swiecie (tfu tfu) a ja zyje jak koczownik z gora rzeczy dla malego w duzym pokoju.

Ale pan tata bedzie sie Wam szwedal przez te 10 dni po domu czy moze cos sobie wynajmie zeby Wam nie siedziec calq dobe na glowie? Ja tez nie wiem jak z moim to wszystko uregulowac, on sie pcha na sile zeby pomoc jak sie tylko remont skonczy ale ja jakos nie moge na niego patrzec po tym co odwalil i wole zrobic wszystko sama a nie poznien sluchac jak on to wielce pomogl iak w najgorsza robote mnie olal.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Ojej, biedna, strasznie dlugo Cie trzymaja te wymioty. Ja tez myslalam, ze juz mi sie mdlosci nie skoncza bo trwaly do konca 5 miesiaca.

Nie no, pan tata nocuje u swojej mamy, bo tam obecnie tylko siostra urzęduje. Nie wiem jeszcze jak to będzie wyglądało. On nie raczy tu przyjść, a ja jestem na niego wkurzona po ostatniej akcji z lekarzem, że nie zgodzę się, żeby sam zabierał małego. Dzisiaj idziemy na judo, bo w ferie są jakieś zajęcia, więc idziemy wszyscy i coś ustalimy
Ech, znów będzie truł mi głowę, że sport, że dwa języki, że instrument, że logopeda, że fizjoterapeuta , że czemu jeszcze nie nauczyłam czytać i pisać 5-latka. Boże, daj mi cierpliwość.

Mam nadzieję, że u Ciebie remont szybko zleci. Jak coś, uwielbiam skręcać meble i jestem do dyspozycji o ile nie jest to dwumetrowa szafa z przesuwanymi drzwiami, bo to ciężkie na obecny moment
No i faktycznie może na spokojnie zrób to sobie bez udziału pana taty.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 10:16   #653
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Ssie mnie z głodu i nie mogę spać a wczoraj tyyyyyle zjadłam Dzięki, czyli muszę zmienić całkiem koncepcję, dobrze że jeszcze nic nie zamówiłam. Opcja wymiany lozka albo podnoszenia materaca nie wchodzi raczej w grę, za wygodnie mi na aktualnym materacu

My poszliśmy kupić najtańsze łóżko i materac w promocji żeby tylko móc się jak najszybciej wprowadzić i nie spać na podłodze Meble sobie odłożyliśmy na potem bo wykańczanie mieszkania wykończyło oszczędności

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

My mieliśmy jechać wczoraj do mojej babci na Dzień Babci i imieniny, ale ja nie miałam siły kolejny weekend pod rząd na 130 km wycieczkę w jedną stronę. A ominęły mnie babcine pączki

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Ooo dostawka byłaby idealna do wysokości mojego łoża ale jednak nie kupujemy. Zostajemy przy łóżeczku. Wczoraj przywieźliśmy od cioci i okazuje się nie być takie jasno jak miało, podoba mi się kolorystycznie. Dziś rano przytargałam krótszy bok łóżeczka i zrobiłam wizualizację mam łóżeczko gdzieś 0,5m od łóżka, obok zmieści się przewijak.

Nufcia, jak myślisz IKEA wypuści jeszcze jakieś limintowane kolory tych foteli do wiosny?

I dzień dobry
Jestem wykończona po weekendzie. A dziś muszę ogarnąć dom, sprzątania a sprzątania...

Wydaje mi się, że nie. Teraz było pełno limitowanych mebli z okazji chyba 75 urodzin Ikea Doczytałam że cała seria nazywa się Gratulera i wypuścili to w 3 turach - od sierpnia (i chyba w tej był ten fotel), października i grudnia
Stary 2019-01-21, 10:28   #654
NuFCia
Zadomowienie

Wrzucam zdjęcia tej drugiej dostawki - Magic.
Wg mnie jest fajniejsza trochę niż ta Dream bo np. można przełączyć na funkcję kołysania u góry takimi przesuwanymi przyciskami i kółeczka się kręcą więc łatwiej manewrować. I wydawało mi się wczoraj że jest cięższe i masywniejsze i faktycznie różnica 3kg (10kg Dream, 13kg Magic).
Wczoraj był też dzień dobroci dla męża żeby myślał, że ma wspaniałą żonę ) i ugotowałam mu żurek i zrobiłam jego ulubione deserki z "lewitującymi" borówkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg E4A8FD1D-A160-4C93-8859-C414BB820F15.jpg (103,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003AD6B5-BFEF-4CD5-AB62-03464A27D267.jpg (99,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 085A249A-D06B-4E97-A16C-826570BF4A0D.jpg (106,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 776CBCEB-92BB-4DC8-8A9B-2BF17566CF09.jpg (195,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2019-01-21, 10:36   #655
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Te dostawki z Chicco się w ogóle do kanapy nie nadają bo żeby w ogóle otwierać te boki to trzeba przypiąć pasami do stelaża i dociągnąć dobrze do łóżka (w łóżkach przypina się do boku więc nie ma problemu bo przekłada się te pasy między przerwami w stelażu - chyba że bok łóżka styka się idealnie z podłogą to może być wtedy problem)

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:

Powiedz mu że jak chce się zaangażować to niech wyjdzie spod spódnicy mamusi i się do Was przeprowadzi to może coś z tego będzie. Wiem, że zachował się jak dupek ale może coś do niego zaczęło docierać i nie warto go kompletnie przekreślać? To Twoja decyzja, ale i tak czy siak będzie obecny w Waszym życiu bo wątpię że nawet jakbyś chciała to sąd zabroni mu odwiedzać dziecko
Stary 2019-01-21, 10:56   #656
ofelka 123
Rozeznanie

Pesta współczuję przyjazdu Pana taty bo z jednej strony dobrze by dziecko miało oboje rodziców nawet jeśli nie są razem ale z drugiej strony takie gadanie dobija i jak chce go na wszystko zapisywać to nie się angażuje i jeszcze pokrywa koszty a nie za najlepiej byś tylko ty miała wszystko na głowie.

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 11:57   #657
czarna_pantera90
Raczkowanie

Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cześć w poniedziałek mam dziś wolne, i przypomniało mi się, ze przyszły koszule z dolce sonno, poprzymierzam dzisiaj, wrzucę foty na klub. Kupilam tez taką do porodu na rynku, nic specjalnego, z jakimś misiem
W ogóle to czytam tą wyprawkę, którą mam zabrac do porodu i zastanawiam się w co ja się spakuję. Przecież same te paczki z podkladami, wielkimi podpaskami, pampery zajmują kupę miejsca. A gdzie ubranka, ręcznik, kapcie, szlafrok...? Naiwnie myślałam, ze pójdę z taką małą torbą sportową, a tam wejdzie mi paczka podkładów i pampery:/ raaaany

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość

Ojjj trzymam kciuki, żeby się polepszyło

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Wrzucam zdjęcia tej drugiej dostawki - Magic.

Wg mnie jest fajniejsza trochę niż ta Dream bo np. można przełączyć na funkcję kołysania u góry takimi przesuwanymi przyciskami i kółeczka się kręcą więc łatwiej manewrować. I wydawało mi się wczoraj że jest cięższe i masywniejsze i faktycznie różnica 3kg (10kg Dream, 13kg Magic).

Wczoraj był też dzień dobroci dla męża żeby myślał, że ma wspaniałą żonę ) i ugotowałam mu żurek i zrobiłam jego ulubione deserki z "lewitującymi" borówkami

Fajny ten model! Ładny kolor

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ale leci ten czas, Preglife pokazuje prawie 75% ciąży za mną. Kurde w sumie za 2 miesiące może już być legalny poród!

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 12:03   #658
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, pan tata nocuje u swojej mamy, bo tam obecnie tylko siostra urzęduje. Nie wiem jeszcze jak to będzie wyglądało. On nie raczy tu przyjść, a ja jestem na niego wkurzona po ostatniej akcji z lekarzem, że nie zgodzę się, żeby sam zabierał małego. Dzisiaj idziemy na judo, bo w ferie są jakieś zajęcia, więc idziemy wszyscy i coś ustalimy
Ech, znów będzie truł mi głowę, że sport, że dwa języki, że instrument, że logopeda, że fizjoterapeuta , że czemu jeszcze nie nauczyłam czytać i pisać 5-latka. Boże, daj mi cierpliwość.

Mam nadzieję, że u Ciebie remont szybko zleci. Jak coś, uwielbiam skręcać meble i jestem do dyspozycji o ile nie jest to dwumetrowa szafa z przesuwanymi drzwiami, bo to ciężkie na obecny moment
No i faktycznie może na spokojnie zrób to sobie bez udziału pana taty.
Wlasnie to.jest dwumetrowa szafa z dwoma przesuwnymi drzwiami Jak sie dobrze wstrzelilas mam robiona na zamowienie wraz z montazem, wiec panowie dadzarade

Zycze Ci duzo cierpliwosci z panem tata. Zawsze tez moze sam uczyc 5 latka czytac i pisac jak taki madry.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Te dostawki z Chicco się w ogóle do kanapy nie nadają bo żeby w ogóle otwierać te boki to trzeba przypiąć pasami do stelaża i dociągnąć dobrze do łóżka (w łóżkach przypina się do boku więc nie ma problemu bo przekłada się te pasy między przerwami w stelażu - chyba że bok łóżka styka się idealnie z podłogą to może być wtedy problem)

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Powiedz mu że jak chce się zaangażować to niech wyjdzie spod spódnicy mamusi i się do Was przeprowadzi to może coś z tego będzie. Wiem, że zachował się jak dupek ale może coś do niego zaczęło docierać i nie warto go kompletnie przekreślać? To Twoja decyzja, ale i tak czy siak będzie obecny w Waszym życiu bo wątpię że nawet jakbyś chciała to sąd zabroni mu odwiedzać dziecko
Wlasnie nic do niego nie dotarlo. Rozmawialismy ostatnio o naszym zyciu, a bardziej sie zarlismy bo jakikolwiek przytyk z mojej strony, ze zostane tu sama z dzieckiem powoduje od razu u niego reakcje zebow, ze on tu nie przyjdzie bo tam ma stala prace bla bl bla.Zaczal mnie nawet w sumie szantazowac, ze jak nie pozwole przyjechac pomoc to cos tam bedzie. Ze bede pozniej go oskarzala, ze wszystko zrobilam sama. Dosc mam typa mowiac szczerze. I nie zamierzam mu ograniczac kontaktow z dzieckiem, chcialabym zeby dziecko znalo ojca i mialo z nim kontakt, ale my to zupelnie inna para kaloszy.

Stary 2019-01-21, 12:03   #659
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Cześć w poniedziałek mam dziś wolne, i przypomniało mi się, ze przyszły koszule z dolce sonno, poprzymierzam dzisiaj, wrzucę foty na klub. Kupilam tez taką do porodu na rynku, nic specjalnego, z jakimś misiem
W ogóle to czytam tą wyprawkę, którą mam zabrac do porodu i zastanawiam się w co ja się spakuję. Przecież same te paczki z podkladami, wielkimi podpaskami, pampery zajmują kupę miejsca. A gdzie ubranka, ręcznik, kapcie, szlafrok...? Naiwnie myślałam, ze pójdę z taką małą torbą sportową, a tam wejdzie mi paczka podkładów i pampery:/ raaaany

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Ojjj trzymam kciuki, żeby się polepszyło

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Fajny ten model! Ładny kolor

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ale leci ten czas, Preglife pokazuje prawie 75% ciąży za mną. Kurde w sumie za 2 miesiące może już być legalny poród!

Sprawdź, czy na pewno potrzebujesz to wszystko do szpitala, może mają artykuły higieniczne

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-21, 12:18   #660
NibyNic
Zakorzenienie

Dotarło zamówienie z Lullalove. Świetny ten otulacz. Mr B też spoko.
I ten zestaw higieniczny poporodowy też przysłali, razem z odkryciem kąpielowym i wkładkami laktacyjnymi.
Wielkość tego zestawu trochę mnie podlamala i też zastanawiam się w co się spakuję do szpita

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości