|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałam w klubie wasze brzuszki. Pięknie wyglądacie ! Cocci a twój to nawet spory
Mój brzuch tez napiety. Najgorzej na noc ciagnie. Czasami sama nie wiem czy się spina czy jest wzdety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż jak czytałam to piszą głównie, żeby dzień przed na kolacje nie jeść słodyczy i owocowWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka fajnie ze dostałas chuste. Ja muszę zagłębić się w temat i zacząć szukać. Jeszcze jakąs torbę ładna do wózka i dla siebie 2w 1. No i musimy koniecznie do sypialni lampkę zaciemniającą kupic.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Coco współczuję wymiotów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- A co ja robię zamiast kupować potrzebne rzeczy ? Oglądam opaski dla dziewczynek na aliexpress Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, jestem mama wrzesniową 2018, a wlasciwie sierpniową, bo synek sie pospieszyl
Mam do oddania kilka rzeczy i zastanawialam sie, czy któraś z Was nie jest w potrzebie? Jezeli tak, to poproszę o wiadomosc prywatna. - podklady poporodowe 5 sztuk canpol - bella podpaski na noc - 3/4 paczki chusteczek Lully, - paczka chusteczek Pampers sensitive - krem do pupy Sabon 50 ml - saszetki ziajki, emolium, oillan, eloderm, lenor sensitive, sudocrem 5 g, nivea na odparzenia 15 ml, lenor sensitive dla dzieci Powodzenia i duzo radości z dzieciaków |
|
|
|
#637 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dawno niepisalam, ale caly czas podczytuje
Maz byl teraz na dluzszej delegacji i mialam niezly zawrót głowy. Fajne te wasze zakupy wyprawkowe! Ja troche stracilam zapał na zakupy. Myślę teraz nad łóżeczkiem i jakoś ciezko mi sie na coś zadecydować. Cocci, ekstra ten ciemny next silver ![]() Pisałyście o przewijakach i ryzyku upadku. Ja dawalam radę przewijać na przewijaku do ok 6-7 miesiąca. Później już nie bylo szans bo nie bylam wstanie go utrzymać. Na poczatku jednak mocno polecam, bo naprawdę odciąża kręgosłup. A co do upadków, to mi też kiedyś syn spadł z łóżka jak byl maly :/. Leżeliśmy razem na moim łóżku, młody niby zabezpieczony z każdej strony ( mną, ściana, poduszką). On spał, a mi sie przysnęło podczas czytania i obudzil mnie huk. Spadł górą, ktora niby byla zabezpieczona rogalem. Nie wiem jak on to zrobil, wtedy sie jeszcze nawet nie turlał:/. Na szczęście nic mu się wtedy nie stało. A z takich najgorszych upadków to przypominam sobie jak mi raz wyskoczył górą łóżeczka na główkę. To byla masakra, guz na pół czoła, ale akurat bylo to na chwilę przed wyjsciem do pediatry na jakąś wizytę, więc został szybko przebadany ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaraz zaciągnę męża żeby złożyć to drugie
|
|
#641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Bo tych upadkow to bylo mnóstwo, ale moje dziecko to taki kaskader. Mocno przed roczkiem musiałam usuwać szczebelki i uczyć wychodzic przez dziurę z łóżeczka, bo właśnie górą chciał wychodzić. Kilka razy złapałam go w locie< sciana>. A potem bez tych szczebelków raczkował mi nocami po domu ![]() Jak mi mąż ostatnio opowiadał ze 1,5 roczna córka kolegi z pracy śpi na średnim poziomie łóżeczka to nie moglam uwierzyć. Kolega zastanawiał się kiedy te szczebelki sie wyjmuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawalu byl chyba dostala jakby mi zaczal wychodzic gora lozeczka Mam nadzieje, ze moj mlody zaowzczedzi mi takich atrakcjo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O rany ty w nocy spisz a nie wiesz czy dziecko nie buszuje po domu?! Zawału można dostać ! Na wiele rzeczy nie jestem jesCze przygotowana
|
|
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
To drugie jest wyższe. Nie wiem o teraz z tym fantem zrobić
Albo podnieść materac do góry albo przyspieszyć wymianę łóżka (to miało być tymczasowe jak się tu wprowadzaliśmy a marzyło mi się takie wyższe) ![]() fitelina - na stronie Chicco jest napisane że do Dream wierzch materaca od 49cm, jak przystawiałam wczoraj do łóżka to mi się wydawało że jest ok ![]() "Nie używaj produktu, jeśli materac łóżka ma wysokość od podłoża mniejszą niż 49 cm lub więcej niż 64 cm. Nie należy używać produktu z pojemnikami / szufladami z wystającą podstawą o wysokości 11 cm w porównaniu do materaca. Nie należy używać produktu z łóżkami posiadającymi ramy wystające z materaca powyżej 21 cm. Górna powierzchnia ramy musi mieć wysokość nieprzekraczającą 41 cm. Gdy produkt jest przymocowany do łóżka, nie może być żadnych szczelin między obniżoną stroną łóżeczka, a materacem łóżka rodziców." Przy Magic minimum to 51cm, max 64cm
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam taką sytuację, że obudziłam się rano A on siedział w najwyższej szufladzie komody i wyrzucał swoje ubrania a jeszcze chodził tylko przy meblach. Jak sobie wyobrażę że ta komoda mogła się przechylić i upaść razem z nim to mi słabo nawet po tylu latach. Ale nigdy mi nie spadł z łóżka ani z przewijaka. W ogóle to dziecko praktycznie nie upadało a może jest na tyle "stare" że zapomniałam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
Ssie mnie z głodu i nie mogę spać a wczoraj tyyyyyle zjadłam Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
matka się zmotywowala i idzie na basen pewnie będę tylko leżała w strefie relaksu w basenie gdzie puszczają takie bicze wodne, ale ważne, że się ruszyłam no a po basenie jedziemy do babć bo w koncu dzień babci dziś, pamiętajcie wczoraj mama zaproponowała, że zafunduja nam kolderki kocyki, te takie wyposażenie do łóżeczka i wózka więc się cieszę babcie już szaleją haha Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#648 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba coś mi siadło na żołądku z obiadu, bo było mi niedobrze i ciągle się odbijało. Brzuch napięty full, mała cały czas się ruszała. Jak już się położyłam do spania to już w ogóle co jakiś czas zdarzyło mi się krzyknąć, bo tak się rozciągała. Noc to niekończąca się seria pobudek z każdym przekręceniem, gdzie podkładałam sobie kołdrę pod brzuch. Jestem totalnie nieprzytomna. Nie mówię już o tych zastrzykach. Chyba przerzucę się na udo. Jedyny plus jest taki, że po Octenisepcie nie robią mi się swędzące plamy. Tereska takie bodziaczki małego mężczyzny są przeurocze. Ze wszystkich ubranek jakie mam najbardziej podoba mi się czarne body w białe gwiazdki i różowym napisem : Gwiazdeczka Tatusia ![]() Cytat:
Cytat:
Jednak największy zawał miałam, gdy zaczął stawać przy meblach. Wchodzę kiedyś do pokoju, a dziecka nie ma na podłodze dopiero śmiechnął sobie i patrzę, a ten gagatek siedzi na łóżku za poduszkami. Cytat:
Tak dobrze robią nam na plecki ![]() Nadszedł ten "cudowny" dzień i wczoraj zadzwonił Pan Tata obwieścić mi swój przylot. To będzie "cudowne" 10 dni. Jak na złość czekam już 2 tygodnie na list z sądu z prawomocnym postanowieniem ostatniej rozprawy i ustaleniem oficjalnych wizyt na lipiec. Chciałam mieć tak w razie gdyby za bardzo się panoszył i pyskował. A poza tym witam się w 30tc
|
|||||
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednak nie kupujemy. Zostajemy przy łóżeczku. Wczoraj przywieźliśmy od cioci i okazuje się nie być takie jasno jak miało, podoba mi się kolorystycznie. Dziś rano przytargałam krótszy bok łóżeczka i zrobiłam wizualizację mam łóżeczko gdzieś 0,5m od łóżka, obok zmieści się przewijak. Nufcia, jak myślisz IKEA wypuści jeszcze jakieś limintowane kolory tych foteli do wiosny? I dzień dobry ![]() Jestem wykończona po weekendzie. A dziś muszę ogarnąć dom, sprzątania a sprzątania... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
dziś nie zdarzyłam nawet zjeść śniadania i wymioty chyba sobie jutro odpuszczę krzywa, chociaż wolałabym mieć to już za sobą...Zaraz idę na ćwiczenia dla hipopotamow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro 27 zaczynam i tez mnie juz to coraz bardziej przeraza, zwlaszcza, ze szanowna ekipa remontowa ma zamiar mi buszowac po chalupie do konca tygodnia. Modle sie tylko zeby udalo sie zaraz po weekendzie zgrac montaz szafy do pokoju malego i juz bede spokojniejsza ,bo bede mogla sobie juz szykowac pokoik. A tak to sie stresuje, bo co gdyby teraz sie maly zapragnal pojawic na swiecie (tfu tfu) a ja zyje jak koczownik z gora rzeczy dla malego w duzym pokoju. Ale pan tata bedzie sie Wam szwedal przez te 10 dni po domu czy moze cos sobie wynajmie zeby Wam nie siedziec calq dobe na glowie? Ja tez nie wiem jak z moim to wszystko uregulowac, on sie pcha na sile zeby pomoc jak sie tylko remont skonczy ale ja jakos nie moge na niego patrzec po tym co odwalil i wole zrobic wszystko sama a nie poznien sluchac jak on to wielce pomogl iak w najgorsza robote mnie olal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
|
#652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ech, znów będzie truł mi głowę, że sport, że dwa języki, że instrument, że logopeda, że fizjoterapeuta , że czemu jeszcze nie nauczyłam czytać i pisać 5-latka. Boże, daj mi cierpliwość. Mam nadzieję, że u Ciebie remont szybko zleci. Jak coś, uwielbiam skręcać meble i jestem do dyspozycji o ile nie jest to dwumetrowa szafa z przesuwanymi drzwiami, bo to ciężkie na obecny moment ![]() No i faktycznie może na spokojnie zrób to sobie bez udziału pana taty. |
|
|
|
|
#653 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Meble sobie odłożyliśmy na potem bo wykańczanie mieszkania wykończyło oszczędności ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucam zdjęcia tej drugiej dostawki - Magic.
Wg mnie jest fajniejsza trochę niż ta Dream bo np. można przełączyć na funkcję kołysania u góry takimi przesuwanymi przyciskami Wczoraj był też dzień dobroci dla męża żeby myślał, że ma wspaniałą żonę ) i ugotowałam mu żurek i zrobiłam jego ulubione deserki z "lewitującymi" borówkami
|
#655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
to może coś z tego będzie. Wiem, że zachował się jak dupek ale może coś do niego zaczęło docierać i nie warto go kompletnie przekreślać? To Twoja decyzja, ale i tak czy siak będzie obecny w Waszym życiu bo wątpię że nawet jakbyś chciała to sąd zabroni mu odwiedzać dziecko
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
Pesta współczuję przyjazdu Pana taty bo z jednej strony dobrze by dziecko miało oboje rodziców nawet jeśli nie są razem ale z drugiej strony takie gadanie dobija i jak chce go na wszystko zapisywać to nie się angażuje i jeszcze pokrywa koszty a nie za najlepiej byś tylko ty miała wszystko na głowie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#657 | ||
|
Raczkowanie
|
Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cześć w poniedziałek
mam dziś wolne, i przypomniało mi się, ze przyszły koszule z dolce sonno, poprzymierzam dzisiaj, wrzucę foty na klub. Kupilam tez taką do porodu na rynku, nic specjalnego, z jakimś misiem W ogóle to czytam tą wyprawkę, którą mam zabrac do porodu i zastanawiam się w co ja się spakuję. Przecież same te paczki z podkladami, wielkimi podpaskami, pampery zajmują kupę miejsca. A gdzie ubranka, ręcznik, kapcie, szlafrok...? Naiwnie myślałam, ze pójdę z taką małą torbą sportową, a tam wejdzie mi paczka podkładów i pampery:/ raaaany Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Ojjj trzymam kciuki, żeby się polepszyło![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Fajny ten model! Ładny kolor ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ale leci ten czas, Preglife pokazuje prawie 75% ciąży za mną. Kurde w sumie za 2 miesiące może już być legalny poród! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie dobrze wstrzelilas mam robiona na zamowienie wraz z montazem, wiec panowie dadzarade ![]() Zycze Ci duzo cierpliwosci z panem tata. Zawsze tez moze sam uczyc 5 latka czytac i pisac jak taki madry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Dotarło zamówienie z Lullalove. Świetny ten otulacz. Mr B też spoko.
I ten zestaw higieniczny poporodowy też przysłali, razem z odkryciem kąpielowym i wkładkami laktacyjnymi. Wielkość tego zestawu trochę mnie podlamala i też zastanawiam się w co się spakuję do szpita
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

bedziesz miala miejsce na mowe rzeczy 
uswiadamiam sobie jak jest napieta co rano jak probuje utoczyc walek zeby wbic igle z heparyna bleeee 

Tak to ten 303, najciemniejszy 

?

Albo podnieść materac do góry albo przyspieszyć wymianę łóżka (to miało być tymczasowe jak się tu wprowadzaliśmy a marzyło mi się takie wyższe) 
a może jest na tyle "stare" że zapomniałam.
a wczoraj tyyyyyle zjadłam 
pewnie będę tylko leżała w strefie relaksu w basenie gdzie puszczają takie bicze wodne, ale ważne, że się ruszyłam
26.08.2017
dopiero śmiechnął sobie i patrzę, a ten gagatek siedzi na łóżku za poduszkami.
Ja jutro 27 zaczynam i tez mnie juz to coraz bardziej przeraza, zwlaszcza, ze szanowna ekipa remontowa ma zamiar mi buszowac po chalupie do konca tygodnia. Modle sie tylko zeby udalo sie zaraz po weekendzie zgrac montaz szafy do pokoju malego i juz bede spokojniejsza ,bo bede mogla sobie juz szykowac pokoik. A tak to sie stresuje, bo co gdyby teraz sie maly zapragnal pojawic na swiecie (tfu tfu) a ja zyje jak koczownik z gora rzeczy dla malego w duzym pokoju.