|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone 30+ 40+
Anyż mnie się ten kolor podoba(załacznik)
Piaskowy z refleksami brązu jakby. Jakie saszetki? Płukanki są w saszetkach? Gdzie kupujesz? Wanilia,piaskowy,róż.. Dircik popytaj o farby. Dalej Kevina masz kładzionego? Niestety u mnie nie pracują na tych farbach. A szkoda.. |
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
dziś siadłam do oglądania serialu ( poki co 6 odcinkow) Hard Sun. Mieszanka kryminału i preapo
Ciezkiego , mrocznego kryminału w stylu norweskim raczej niż angielskim...Oryginalne, musze przyznać...
|
|
|
|
#4863 |
|
Konto usunięte
|
O! Dawno nie poruszałyśmy tematu fryzjerskiego
to jak niekończąca się opowieść Ja z natury jestem ciemną szatynką i taki kolor lubię bo jest też zgodny z moim wnętrzem Charakterem? Cóż z wiekiem Zresztą sądzę, że po 2 tygodniach odrosty wołałyby już o farbę. Miszka ja mam kolor karmelu z beżem ta technika nazywa się 3 D albo inaczej strandlights. Nie poradzę w wyborze farb bo się w ogóle nie znam ![]() Pisałam już że mój fryzjer używa farby Najo chyba to firma Kamon. I nr również nie znam bo fryzjer, przepraszam... stylista fryzur miesza kilka kolorów. Niestety przy chłodnych odcieniach chyba zawsze wybija wcześniej czy później zielony kolor Dlatego w mojej mieszance znalazła się ociupina karmelu, który w słońcu lśni na beżowo a nie na zielono, żółto czy rdzawo ![]() dziewczyny a może jakaś fotka włosów ? Marjolka, kolor włosów twojej mamy u mnie by się nie sprawdził, po pierwsze są za jasne dla mnie, a po drugie wolę jak włosy mają pasma w różnych odcieniach tego samego koloru, które dają złudzenie natury a po trzecie, przy tak jasnych włosach również szybko byłoby widać moje odrosty... tak źle, tak niedobrze ![]() A róż na moich włosach... wspomniałam że mam naturę brunetki? ![]() Kasztanka, Gosia bardzo ładne zegarki kupiłyście, takie w moim typie czyli duże Kupiłam wczoraj tonik Pixi różany To jakaś nowość. jest jeszcze z retinolem i złuszczający ale to nie dla mnie. http://www.sephora.pl/Pielegnacja-Tw...ajacy/P3483040 I powiem wam, że wydaje się lepszy od tego przereklamowanego Misshy Po wylaniu na dłoń pachnie mocno różano ale po chwili zapach zanika. Świetnie odświeża cerę.Oraz skusiłam się na bazę pod makijaż... skusił mnie w nazwie efekt 'blur" http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/B...oznym/P3515019 jeszcze nie testowałam...to się nie wypowiem. A ja oglądam Odpowiednik i to... serial ![]() https://www.filmweb.pl/serial/Odpowi...45/cast/actors Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2019-01-26 o 17:31 |
|
|
|
#4864 |
|
Konto usunięte
|
Po tygodniu zdrowego żywienia dziś zahaczyliśmy o mniej zdrową kuchnię w Sphinxie
Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2019-01-26 o 18:21 |
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
odpowiednik tez mam nagrany, teraz drugi sezon jest. Ja czekam az mnie najdzie...
|
|
|
|
#4866 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;86421913]O! Dawno nie poruszałyśmy tematu fryzjerskiego
to jak niekończąca się opowieść Ja z natury jestem ciemną szatynką i taki kolor lubię bo jest też zgodny z moim wnętrzem Charakterem? Cóż z wiekiem Zresztą sądzę, że po 2 tygodniach odrosty wołałyby już o farbę. Miszka ja mam kolor karmelu z beżem ta technika nazywa się 3 D albo inaczej strandlights. Nie poradzę w wyborze farb bo się w ogóle nie znam ![]() Pisałam już że mój fryzjer używa farby Najo chyba to firma Kamon. I nr również nie znam bo fryzjer, przepraszam... stylista fryzur miesza kilka kolorów. Niestety przy chłodnych odcieniach chyba zawsze wybija wcześniej czy później zielony kolor Dlatego w mojej mieszance znalazła się ociupina karmelu, który w słońcu lśni na beżowo a nie na zielono, żółto czy rdzawo ![]() dziewczyny a może jakaś fotka włosów ? Marjolka, kolor włosów twojej mamy u mnie by się nie sprawdził, po pierwsze są za jasne dla mnie, a po drugie wolę jak włosy mają pasma w różnych odcieniach tego samego koloru, które dają złudzenie natury a po trzecie, przy tak jasnych włosach również szybko byłoby widać moje odrosty... tak źle, tak niedobrze ![]() A róż na moich włosach... wspomniałam że mam naturę brunetki? ![]() Kasztanka, Gosia bardzo ładne zegarki kupiłyście, takie w moim typie czyli duże Kupiłam wczoraj tonik Pixi różany To jakaś nowość. jest jeszcze z retinolem i złuszczający ale to nie dla mnie. http://www.sephora.pl/Pielegnacja-Tw...ajacy/P3483040 I powiem wam, że wydaje się lepszy od tego przereklamowanego Misshy Po wylaniu na dłoń pachnie mocno różano ale po chwili zapach zanika. Świetnie odświeża cerę.Oraz skusiłam się na bazę pod makijaż... skusił mnie w nazwie efekt 'blur" http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/B...oznym/P3515019 jeszcze nie testowałam...to się nie wypowiem. A ja oglądam Odpowiednik i to... serial ![]() https://www.filmweb.pl/serial/Odpowi...45/cast/actors[/QUOTE] Ten tonik Pixi jest ok, mialam tez ten glikolowy i byl taki sobie, z Mario Badescu mialam lepszy. Co to za przereklamowany tonik Missha?
|
#4867 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://japanstore.pl/serum-do-piele...t-essence.html Moje oczekiwania w przypadku Misshy były dosyć mocno wygórowane. A okazało się, że stosunek ceny do jakości jest naprawdę nieodpowiedni. Mój poziom irytacji wzrastał wraz z ubywaniem płynu w butelce. Fakt, że problemów z cerą nie mam i nigdy nie miałam, poza sezonową suchością. https://www.missha.pl/shop/serie-mis...tensive-moist/ Cóż, esencja nie jest zła, tylko każdy widzi to dobro trochę inaczej. Może dla cer problematycznych robi z cery cerę idealną? Na mojej nie robi nic. Nie uczula, można nią potraktować oczy ale nie zauważyłam opisywanego rozświetlenia, nawilżenia, odżywienia. Każdy inny (czytaj tańszy) produkt robi mojej cerze to samo. Nie jest magiczny tylko taki jak trzeba jest bardzo wydajny- fakt, ma piękne, szklane opakowanie-fakt, ale denkuję produkt i na pewno do niego nie wrócę już... bo dla samego opakowania to nie ma sensu ![]() Ważne: jest jeszcze jeden tonik Misshy bardzo podobny ale na pierwszym miejscu ma wodę a jest równie mocno kochany... ![]() https://www.missha.pl/shop/tonizacja/6305/ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...t-essence.html Kasztanka, moja cera nie lubi kwasu glikolowego ale jako dodatek do mycia twarzy może być. Podsusza mnie. Miłego dnia |
|
|
|
|
#4868 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() A ja sobie zamówiłam kilka produktów od dr. Organic, ta firma to moje odkrycie z zeszłego roku, trochę już przetestowałam i jak dotąd wszystko bardzo mi pasuje
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Dyskusja o Misshy, a ja wlasnie skonczylam moja esencje, wiec doloze swoje trzy grosze
Ja jestem zadowolona, mialam ta z drugiego linku (zaraz zrobie zdjecie). Z tym, ze u mnie zamiar stosowania byl jako element 7 skin (robie wersje uproszczona ) i tu sie sprawdzila. Jak ze wszystkimi nowymi kosmetykami, nalozylam kilka razy solo, pod sprawdzony krem i tez lubilam. Stosowalam m.in. z hadalabo premium (gesty). Missha wspolgra dobrze, nie przyczynia sie do powstawania wypryskow (moj problem, gdy cos zapycha), wspomaga nawilzanie. Na razie nie kupie ponownie, bo mam cos innego na liscie do wyprobowania, ale nie twierdze, ze nie wroce. Hadalabo natomiast chyba zuzyje do konca i odpuszcze na przyszlosc ze wzgledu na gestosc. Musze miec cos plynnego do laczenia, samego bym nie zuzyla. IMG_2816.jpg Mam nadzieje, ze teraz uda mi sie wreszcie wyprobowac polecany przez Caffe, Whamisa Przypomnialyscie mi o Kevinku i chyba kupie znowu odzywke repair me , lubie do niej wracac. To dzieki Tobie Miszka Milej niedzieli wszystkim Edytowane przez uklika Czas edycji: 2019-01-27 o 10:48 |
|
|
|
#4870 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;86423599]Kasztanka, tonik-esencja Missha to tonik porównywany do esencji SKII. Jest jednak mały zonk, ta esencja kosztuje trochę monet. Można porównać również do kultowego serum Estee Lauder Avanced night repair.
https://japanstore.pl/serum-do-piele...t-essence.html Moje oczekiwania w przypadku Misshy były dosyć mocno wygórowane. A okazało się, że stosunek ceny do jakości jest naprawdę nieodpowiedni. Mój poziom irytacji wzrastał wraz z ubywaniem płynu w butelce. Fakt, że problemów z cerą nie mam i nigdy nie miałam, poza sezonową suchością. https://www.missha.pl/shop/serie-mis...tensive-moist/ Cóż, esencja nie jest zła, tylko każdy widzi to dobro trochę inaczej. Może dla cer problematycznych robi z cery cerę idealną? Na mojej nie robi nic. Nie uczula, można nią potraktować oczy ale nie zauważyłam opisywanego rozświetlenia, nawilżenia, odżywienia. Każdy inny (czytaj tańszy) produkt robi mojej cerze to samo. Nie jest magiczny tylko taki jak trzeba jest bardzo wydajny- fakt, ma piękne, szklane opakowanie-fakt, ale denkuję produkt i na pewno do niego nie wrócę już... bo dla samego opakowania to nie ma sensu ![]() Ważne: jest jeszcze jeden tonik Misshy bardzo podobny ale na pierwszym miejscu ma wodę a jest równie mocno kochany... ![]() https://www.missha.pl/shop/tonizacja/6305/ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...t-essence.html Kasztanka, moja cera nie lubi kwasu glikolowego ale jako dodatek do mycia twarzy może być. Podsusza mnie. Miłego dnia[/QUOTE] Mialam te esencje Missha, nie rozni sie niczym od duzo tanszej Secret Keym, SK-II nie mialam. Mnie podsuszanie nie jest straszne, bo cere mam mocno przetluszczajaca sie.
|
#4871 |
|
Gang Iren
|
Kasztanka, a możesz pokazać jak wygląda ta secret key? (Opakowanie).
|
#4872 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4873 |
|
Gang Iren
|
|
#4874 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pierwszym miejscu ma właśnie ten słynny składnik fermentacji drożdży. na opakowaniu Misshy napisane jest, że jest jego 90 %. Natomiast w esencji Secret Key podobno również jest 90 % tego probiotyku. Tyle, że jest on na trzecim miejscu po wodzie i glicerynie No... producent bajkopisarz, chochlik drukarski czy świadome wprowadzenie konsumenta w błąd ![]() Obecnie na rynku produktów z probiotykami jest zatrzęsienie. Intetesuje mnie to: https://cosibella.pl/product-pol-107...owe-50-ml.html Tanie i brzmi interesująco. Cóż... niedostępny. Poczekam, cierpliwa jestem Uklika ja mam trochę produktów Whamisa ![]() Już jakiś czas temu pisałyśmy o tej marce to kupiłam tonik albo raczej esencję bo jest lekko żelowa. Mam pojemność chyba 120 ml.https://azjatyckidompiekna.pl/whamis...na-300-ml.html U mnie to kolejny etap w pielęgnacji po toniku. Później dopieszczam cerę lotionem do cery suchej ( chyba Miszka miała ten lotion ale u niej się nie sprawdził, za bardzo esencjonalny). Tonik płynny i lotion mam w małej pojemności bo toników u mnie dostatek a ten lotion chciałam wypróbować. Zastanawiam się jeszcze nad olejkiem ale chyba tej dobroci probiotycznej mi na razie wystarczy ![]() mam dzisiaj gości, na dodatek to znajomi, którzy jedzą tylko krewetki więc wiecie, rozumiecie... to nie moja bajka ale cóż... krewetki tygrysie dzisiaj kupiłam, a za moment będę czyściła... ble... dobrze, że dużo wina mamy, to jest czym zapić... ![]() Jak coś zostanie, tzn, jak wyjdą niesmaczne to wam fotkę strzelę
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj oglądałam Hard Sun, dziś zaczęłam Odpowiednika...Coz, lepszy
Hard sun jest niby na tyle ciekawe, ze obejrzałam ciagiem 6 odcinków, ale ma na tyle dziurawy scenariusz, ze rozne rzeczy wyciekają bokami. Ciekawy pomysł z bohaterami, postacie z mocna podbudowa psychologiczna, dobra gra aktorska...i tyle. Autorzy nie mogli się chyba zdecydować, czy to kryminał, preapo czy dramat psychologiczny. I czy koncza na pierwszym sezonie czy nie...W efekcie mamy dziwaczny miks urwanych wątkow , dowiadujemy się, ze LOndyn ma jeden komisariat i 5 policjantow, ulice tej mieściny sa krete i puste kompletnie, wiec można się bezkarnie ganiac i mordować, a angielski MI5 to banda oprychów rodem z yakuzy, ganiający ludzi po tychże ulicach...Odpowiednik po prostu bardziej się trzyma kupy, zaczęłam sciagac sez 2 , nim hbo nam pusci... |
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale u nas znowu leje, jak z cebra, az sie nosa nie chce wysciubic z domu. Siedze sobie w stroju bardziej nocnym niz dziennym i popijam capuccino ![]() Piszecie o Missha, ja tez do konca nie bylam zadowolona. Owszem, calkiem przyjemny, ale i tez nie zauwazylam jakis zmian, jak to mialo miejsce z SK-II. No, ale.., wlasnie dostrzeglam, ze ja mam inny produkt niz Wy Caly czas bylam przekonana, ze uzywamy tego samego, a okazuje sie, ze ja mam ten:https://www.misshaus.com/default/tim...nce-150ml.html straszna ze mnie gapa.Ten Wasz ponoc lepszy, jesli moge sie oprzec na opiniach z netu. Raczej nie bede juz wyprobowywala tego Waszego, zadenkuje to co mam i bede kupowac SK-II, trudno, jest drozszy, ale po nim widzialam roznice. Bardzo ladny ten kolor wlosow Anyzku a fryzura bardzo ladna, musisz super wygladac ![]() Moj naturalny to ciemny szatyn, ale poodbnie jak Aussie i LaMary, wole sie w jasniejszej wersji. Ciemne wlosy tez mi sie bardzo poodbaja, ale ja mlodziej wygladam jednak w blondzie. Blond mam od rozwodu tzn. po rozwodzie z pierwszym mezem poszlam do mojego ulubionego fryzjera i zazadalam zmiany. Mialam wtedy dlugie do pasa wlosy, ciemny szatym, i zmienilam na boba jasny blond. Oczywiscie nie od razu mialam ten wymarzony blonde, musialam przez pare tygodni schodzic do tak jasnego blondu. Za to jak pojechalam w odwiedziny do Polski, to nikt mnie nie poznal ![]() Mar_jolka nie chcialam Cie wystraszyc, niestety zawsze mialam jakies zgrzyty z fryzjerami tutaj. Ale w Polsce, za kazdym razem jak bylam, to zawsze bylam zadowolona z uslugi. Teraz rozumiem, dlaczego moje znajome wola jezdzic do Polek. Jedna nawet 2 h w jedna strone, bo tylko polska fryzjerka potrafi swietnie zadbac o jej wlosy. Takze, Ty sie nie musisz martwic, jak bedziesz w rekach polskiej fryzjerki ![]() Oj Mishka, Mishka glodnemu chleb na mysli ![]() Rowniez musze dokupic Kevinka. Gosia i Kasztanka bardzo ladne zegarki ![]() Ahh, ogladalam sobie cos na YT i wlaczyla sie reklama, ja patrze, a ja przeciez znam tego chlopaka z reklamy! To najlepszy przyjaciel mojej step corki. Polecialam do meza, a on na to, ze to mozliwe, bo on czasem robi jakies reklamowki. Nie wiedzialam. No fakt, bardzo przystojny chlopak, rudzielec (mam slabosc do ). Byl druhna mojej step corki na slubie. Az obejrzalam zdjecia ze slubu, to na pewno on! Napisalam do step corki, ale mi jeszcze nie odpisala...ale sie excytuje co? buhuhua wstawie Wam jego zdjecie, siedzi po prawej stronie z innymi druhnami ![]() hmm, pochwale sie moimi dziewczynkami. Mam nadzieje, ze mnie nie zabija Jutro zdjecia usune
Edytowane przez Reign of light Czas edycji: 2019-01-28 o 20:44 |
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zaczelam teraz przegladac te zdjecia ze slubu..takie piekne fotki, ah wsadze Wam pare, jutro usune. glupio mi wsadzac ludzi bez zgody...
Edytowane przez Reign of light Czas edycji: 2019-01-28 o 20:43 |
|
|
|
#4878 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;86424703]Uklika, tak, to jest ta sama esencja.
Na pierwszym miejscu ma właśnie ten słynny składnik fermentacji drożdży. na opakowaniu Misshy napisane jest, że jest jego 90 %. Natomiast w esencji Secret Key podobno również jest 90 % tego probiotyku. Tyle, że jest on na trzecim miejscu po wodzie i glicerynie No... producent bajkopisarz, chochlik drukarski czy świadome wprowadzenie konsumenta w błąd ![]() Obecnie na rynku produktów z probiotykami jest zatrzęsienie. Intetesuje mnie to: https://cosibella.pl/product-pol-107...owe-50-ml.html Tanie i brzmi interesująco. Cóż... niedostępny. Poczekam, cierpliwa jestem Uklika ja mam trochę produktów Whamisa ![]() Już jakiś czas temu pisałyśmy o tej marce to kupiłam tonik albo raczej esencję bo jest lekko żelowa. Mam pojemność chyba 120 ml.https://azjatyckidompiekna.pl/whamis...na-300-ml.html U mnie to kolejny etap w pielęgnacji po toniku. Później dopieszczam cerę lotionem do cery suchej ( chyba Miszka miała ten lotion ale u niej się nie sprawdził, za bardzo esencjonalny). Tonik płynny i lotion mam w małej pojemności bo toników u mnie dostatek a ten lotion chciałam wypróbować. Zastanawiam się jeszcze nad olejkiem ale chyba tej dobroci probiotycznej mi na razie wystarczy ![]() mam dzisiaj gości, na dodatek to znajomi, którzy jedzą tylko krewetki więc wiecie, rozumiecie... to nie moja bajka ale cóż... krewetki tygrysie dzisiaj kupiłam, a za moment będę czyściła... ble... dobrze, że dużo wina mamy, to jest czym zapić... ![]() Jak coś zostanie, tzn, jak wyjdą niesmaczne to wam fotkę strzelę [/QUOTE]Elizavecca to tania marka, przetestowalam troche produktow i wszystkie byly srednie. Reign piekne zdjecia
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
Reign, sliczne zdjecia, piekne wnetrza i dekoracje stolow
Skoro mowisz, ze SK-II dobre, to i ja musze kupic, no nie mam wyjscia , ale najpierw WhamisaCo z ta Wamisha, ze w Polsce wszedzie wyprzedana? Edytowane przez uklika Czas edycji: 2019-01-28 o 08:22 |
|
|
|
#4880 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Reign, piękne fotki
|
#4881 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze kilka dni i weekend ![]() Reign, przepiękne zdjęcia, usiadłabym na jednym z krzeseł, przy pięknej zastawie i byłoby mi wszystko jedno, czy jedzenie będzie wykwintne i dobre, czy może mniej smaczne A w uroczym, męskim towarzystwie nie powinnam się nudzić Uklika, właśnie mnie dopadła jakaś irytacja, która ustąpiła złości bo produkty Whamisa, które zamówiłam na tej stronie poniżej są teraz z promocji ![]() https://www.ecco-verde.pl/whamisa na pewno są również dostępne na Zalando, Misun ( na pewno są tam dostępne The Ordinary...), La Rose... A dlaczego nie kupujesz u siebie? Nie byłoby taniej? U nas jest dużo stron z kosmetykami koreańskimi ale jak sama już chyba zauważyłaś większość to marki drogeryjne a Polacy się nimi zachwycają... Whamisa nie jest tania więc gorzej się chyba sprzedaje ![]() Polecam również Japanstore https://japanstore.pl Boli mnie gardło, nie dostałam się do lekarza rano, idę po południu https://www.zalando.pl/whamisa/ Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2019-01-28 o 12:12 |
|
|
|
|
#4882 |
|
Konto usunięte
|
Reign tak mocno skupiłam się na dekoracjach i panach 🤪 że zapomniałam o najważniejszym... śliczne są twoje ,dziewczynki, 😀
I tyle zostało z kolacji.,. |
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziewczny
![]() Dziekuje za dobre slowo, jest mi bardzo milo, ze zdjecia sie podobaja ![]() Starsza podobna do taty, mlodsza do mamy ![]() Przyjaciel mojej step corki wyparl sie jakichkolwiek konszachtow z reklama na YT i wszyscy mieli ze mne ubaw ![]() no nie wiem, strasznie podobny jednak, jak jeszcze trafie na ta reklame, to zrobie zdjecie Kasztanka dziekuje ![]() Uklika dziekuje tak, ja polecem SK-II. Cena niestety straszna Ja kupuje te najmniejsze buteleczki (75ml). Mnie starcza na ok 3 miesiace uzywane 2x dziennie, wiec nie jest zle ![]() Co do Whamisa, rowniez polecam Ja kupuje przez Amazon, innej mozliwosci nie mam. Juz za $38-40 ten toner mozna kupic. Ja zaplacilam $42, ale za to dostalam 4 miniaturki.Gosia dziekuje ![]() LaMary dziekuje Hehe, tez bym sie rozzloscila Pare razy tez tak mialam, ze cos zamowilam, a potem patrze, jest w promocji grrr.Przykro mi, ze Cie boli gardlo, zdrowka zycze ![]() a krewetki bardzo apetycznie wygladaja, ja akurat bardzo lubie ![]() Ah, numerek powinnam niedlugo dostac, bo dostalam juz list z izby pielegniarskiej, ze jestem zatwierdzona Pozdrawiam, milego dnia
|
|
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
Byłam u fryzjera. Zrobiłam nawet zdjęcie, ale bez sensu byłoby je publikować, bo ... kolor na zdjęciu nie wychodzi taki jak widzę w lustrze
Na zdjęciu jest cieplejszy odcień i nie tak jasny, jak widzę na żywo.Farbowane mam numerami: odrosty 7,0 i 7,14 a reszta - nie za każdym razem, tak co trzecie farbowanie - 11, ale na bardzo słabej wodzie utlenionej. Natomiast fryzjerka podkreślała, że efekt końcowy naprawdę bardzo zależy od podkładu - koloru, pigmentacji, struktury włosa, a nawet tego ile jest siwizny. W "moim" salonie już nie pracują na farbach Kevina, ponoć spadła im jakość. Nagle przestały łapać siwiznę. Teraz to jest jakaś niszowa włoska marka, nazwy nie pamiętam. |
|
|
|
#4885 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;86428316]Reign tak mocno skupiłam się na dekoracjach i panach 🤪 że zapomniałam o najważniejszym... śliczne są twoje ,dziewczynki, 😀
I tyle zostało z kolacji.,.[/QUOTE] Mniam ![]() Jutro bedzie spaghetti z krewetkami w kremowym sosie z bialym winem na kolacje, musze zutylizowac chardonnay od tesciowej, troche poszlo jak dwa razy risotto robilam, teraz pora na krewetki.
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj na śniadanie miałam śmietanową sałatkę z krewetkami owocową na śniadanie
mniam ![]() Śliczne kobiety Reign. Piękne zdjęcia LaMary jak gardło? Rano padał śnieg, a teraz świeci słońce
|
|
|
|
#4887 |
|
Konto usunięte
|
Witam z kawą
Pogoda u nas zimowa, śnieg pada od rana, towarzyszy lekki mrozik i tylko słońca do szczęścia brakuje. Reign, świetnie, że numerek dostaniesz... Możesz sobie przeanalizować składy esencji SK II i np. Whamisa. po co generować koszty ![]() To podobnie jak porównywanie Skinceuticals z innymi podobnymi produktami, czy wspomniany wczoraj przez Darcik Kevin Murphy i coraz większa konkurencja pielęgnacji do włosów. Kiedyś, gdy rynek kosmetyczny był dosyć ubogi, ograniczony, to te produkty były na topie. A marketing tylko robił swoje, bo były bardzo popularne wśród drogich marek, słabo dostępne itd. Im droższy produkt tym był/jest bardziej pożądany Na szczęście na rynku jest teraz tyle bardzo podobnych produktów, często o identycznych składach a nawet lepszych, że jest w czym wybierać, i pomiędzy drogimi markami, i wśród tańszych. Wybór jest ogromny Kasztanka, my krewetek nie lubimy i nie kolekcjonujemy tego typu wrażeń kulinarnych blee... Z krewetkami bawię się tylko przy jednej okazji, gdy odwiedzają nas nasi znajomi. Bardzo się lubimy, i wiem, że oni doceniają mój ubogi wkład w przygotowanie skorupiaków ![]() Wybrałam się dzisiaj rano do fotografa. Mój paszport niedługo straci ważność. Nie lubię fotografów niemniej jednak mus to mus... Zanzibar czeka... A u fotografa otrzymałam nadprogramowy bonus ![]() Już tłumaczę... czekając na przygotowanie do zdjęcia facjaty przyglądałam się kobiecie, która wybierała na monitorze swoje najlepsze ujęcie. Kobieta na oko, po 40tce, bardzo ładna, subtelna uroda. Bez makijażu, cera niestety zmęczona z wyraźnymi zasinieniami pod oczami. Ale w dobie photoshopu pewne widoczne braki nie stanowią już problemu ![]() Narzekaniom nie było końca... za stara, za brzydka, za dużo zmarszczek. A w ogóle to żadne zdjęcie jej się nie podobało. Fakt, fotogeniczna to ta kobieta nie była. Na pierwszy plan na zdjęciach, rzucały się w oczy nienaturalnie duże policzki. Cała subtelna uroda gdzieś się zwinęła... I tu wkroczył do akcji fotograf. Wyeliminował co trzeba i kobieta wyglądała o dobre 20 lat młodziej ![]() Cóż, kiedy przykre wrażenie rzuciło już cień na samopoczucie kobiety. Aż żal zrobiło mi się dziewczyny... obok siebie miała koleżankę, która powinna zareagować na ten smutek. ale nie, lepiej pomilczeć... ![]() A ponieważ mój gen serca przez lata nie zmutował powiedziałam kobiecie, że w realu jest piękna (no jakoś tak wybrzmiało). Jedno zdanie, które mnie nic nie kosztowało a potrafiło rozświetlić obce spojrzenie... Kobieta mi podziękowała, dorzucając że ma 46 lat i ja, gdy będę w jej wieku... No nie chciałam już dobić rozterek kobiety i... tym razem mi zrobiło się bardzo miło, że nie dostrzegła we mnie dojrzalszej kobiety od niej. Nieświadomie obdarzyła mnie cudownym komplementem Oczywiście zaraz pomyślałam, żeby nie było za dobrze, że mi się nieszczególnie przyglądnęła Niektóre kobiety jednak mają rozbudowaną empatię, prawda? ![]() Miszka, jak postępy z łazienką? Nasza łazienka właśnie zaczyna się robić Dostaliśmy wczoraj maila, że podłoga już jest położona, i ekipa wkroczyła do łazienki. Dzisiaj mają nam dosłać jakieś zdjęcia. Trzeba pojechać i zrobić mały rekonesans Strach się bać ![]() Aussie, zazdroszczę słońca. A gardło juz lepiej. Nie poszłam do lekarza, kupiłam sobie tabletki do ssania, tantum verde w aerozolu. Dzięki że pytasz
Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2019-01-29 o 12:22 |
|
|
|
#4888 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;86433018]
Kasztanka, my krewetek nie lubimy i nie kolekcjonujemy tego typu wrażeń kulinarnych blee... Z krewetkami bawię się tylko przy jednej okazji, gdy odwiedzają nas nasi znajomi. Bardzo się lubimy, i wiem, że oni doceniają mój ubogi wkład w przygotowanie skorupiaków ![]() [/QUOTE] My lubimy, ale jesc, a nie czyscic i gotowac
|
#4889 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę...słońce już było, teraz jest fajnie szaro, ponuro i mokro. Czyli jest tak jak zwykle u mnie. Wszystko wróciło do normy
Tż mnie prześwięci, bo jak świeciło słońce to umówiłam się z nim na spacer po pracy. Spacer do banku, na pocztę i takie tam przyjemności LaMary to ty niby aż tak stara jesteś Zdjecia do paszportu to moje ulubione. Na każdym wyglądam jakbym dopiero co wstała z grobu, czy też uciekła z więzienia. No cóż, taka widocznie moja uroda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Ciezkiego , mrocznego kryminału w stylu norweskim raczej niż angielskim...Oryginalne, musze przyznać...
to jak niekończąca się opowieść 
Dlatego w mojej mieszance znalazła się ociupina karmelu, który w słońcu lśni na beżowo a nie na zielono, żółto czy rdzawo 

Caly czas bylam przekonana, ze uzywamy tego samego, a okazuje sie, ze ja mam ten:
bo produkty Whamisa, które zamówiłam na tej stronie poniżej są teraz z promocji 

Ja kupuje te najmniejsze buteleczki (75ml). Mnie starcza na ok 3 miesiace uzywane 2x dziennie, wiec nie jest zle 
Tż mnie prześwięci, bo jak świeciło słońce to umówiłam się z nim na spacer po pracy. Spacer do banku, na pocztę i takie tam przyjemności