Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-31, 13:06   #1441
NuFCia
Zadomowienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Mam identyczny ;-)

Pajace u mamygibekolog sie pojawily. 3 szt -79zl

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Body 3 pak 59, ale kopertowe

Liczyłam, że body będzie na krótki rękaw Na długi mam już tyle co sobie wstępnie zaplanowałam, więc na razie nie będę więcej kupować

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Pierwszy kurier odebrany ten z lulalove jest grupszy, ale taki bardziej śliski, przez co wydaje sie zimny. Uwielbiam kupować kocyki Załącznik 7661098

Ten Le Pampuch to jest zielona butelka czy arcadia?
Stary 2019-01-31, 13:06   #1442
ofelka 123
Rozeznanie

Justi waga imponująca

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 13:10   #1443
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak z innej beczki...mam strasznie suchą skórę, aż swędzi niby smaruje oliwką na rozstępy i balsamem ale nic to nie daje na wysuszoną skórę....polecacie coś?

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
jak juz smarujesz się oliwką to na wilgotną skórę. Mi się sprawdza balsam na rozstepy z sylveco ale ja nie mam bardzo przesuszonej skóry.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 13:16   #1444
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ja się dzisiaj poklocilam, w sumie zdenerwowalam na tz wlasnie przez gre, czy komputer, nie wiem co on tam robil ale jak cos tam robi to jakby jakas wygluszająca kopuła byla miedzy nami. A to nie pierwszy raz jak pytam glosno " czy ty mnie sluchasz" a ten na mnie z pretensjami ze tak ale je to sie nie odzywa. Ale innym razem to odpowiada mi ze jak ma mnie sluchac jak jest zajety Stad moje charakterystyczne "czy ty mnie sluchasz" nie raz sie produkowałam a ten potem zdziwiony bo nic nie wie, ale ja wsiekla bo robi na opak a ja tyle sie produkowalam ciezarnej sie nie wkurza

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

fajnie my daleko rodzilismy wiec tz chyba glodny siedział. Ja dostalam obiad dwuadaniony jeszcze na sali porodowej, jadlam jak glupia. Dopiero teraz do mnie dotarlo ze tz musial patrzec a tez pewnie byl glodny
Ja zrobiłam mojemu kanapki na czas porodu dobra żona ze mnie. A jak dali mi kolację, to on już był dawno w domu

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Piona

Pojęcia nie mam, jak ubrać na wyjście, kwiecień - plecień w końcu Ale przecież nie muszę nic brać do szpitala, wyprane będzie wszystko i tż coś wybierze w zależności od pogody. Body + pajac na pewno, bo na pierwsze tygodnie tylko to będzie grane, i albo jakiś miś na to albo nie
Wow, na mojego bym w tej kwestii wolała nie liczyc jak czasem ubierze córkę na spacer,to nie wiem czy śmiać się, czy płakać

Na wyjście chyba dresowych kombinezon, mamy śpiworek do fotelika, grubszy i cieńszy, ew tylko kocyk jakby miało być bardzo ciepło.

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 13:24   #1445
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Siemka dziewczyny

Cytat:
Haha tak dla jeży! Przez Coco mi koty weszły w głowę

Właściwie wyglądała jak dla kotów, ale pytanie brzmi: gdzie dostanę karmę dla JEŻY? KARMA DLA JEŻY! Brzmi mega abstrakcyjnie, aż dziwię się, że moja mama tego nie kupuje, bo oczywiście na naszym RODOS oprócz chaty dla bezdomnych kotów, jest jeszcze postawiona na zimę chata dla bezdomnych jeży
Cytat:
Właśnie czytalam książki z córka o ciąży, o tym że mama do szpitala pojedzie. A ona posmutniała. A mi się szkoda jej zrobiło. Chce się dziecko przygotować ale bardzo do siebie bierze wszystko co jej mówimy. A jak w książce bylo zdanie " czy mamę będzie bolało" jaka ona minę zrobiła i spojrzała na mnie smutnymi oczami.

Ojejuuu mój maluch też na początku się martwił, że pójdę do szpitala. Jak bywa śpiący, to czasami robi się dramacik i płacze z jakiegoś wymyślonego powodu. I raz płakał, bo nie chce, żebym szła do szpitala na 3 dni albo nie chce, żeby mnie bolało. Tłumaczę mu jednak, że muszę zostać w szpitalu, żeby dokładnie zbadali dzidziusia i że boli, ale pan doktor zrobi wszystko, żeby bolało jak najmniej. On to ogólnie jest taki wrażliwy. Babcia ma czasem głupie gadanie i raz powiedziała, że jest stara, umrze i zakopią ją w ziemi. To biedaczek się popłakał, bo nie chciał, żeby jej zakopywali.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Dlaczego moda?
Moj kolega z pracy juz 12 lat temu tak robil jak sie mu 2gi syn urodzil, a potem 3 kazdemu kupowal jakis drobiazg od noworodka.

U mnie to nie kwestia przekupstwa ale bardziej chodzi o to, zeby Igor wiedzial, ze o nim nikt nie zapomnial. On juz teraz widzi, ze wszystko sie kupuje dla Leosia i zauwazylam, ze zrobilo mu sie przykro w pewnym momencie. Wiec jak kupuje jakiegos ciuszka dla Leo to Igorkowi tez biore T-shirta chociazby i jest zadowolony. A potem zaczna przychodzic goscie zobaczyc małego i kazdy bedzie zainteresowany małym, a nie bede chciala dac odczuc Igorowi, ze jest mniej wazny. Bedzie mial prawie 6 lat, duzo rzeczy widzi, analizuje, dopowiada sobie swoje teorie ale to wciaz dziecko.

O! Dokładnie dzisiaj tak zrobiłam. Weszliśmy do Pepco, a że na wejściu jest dział dla maluszków mówiłam do Erniego, że może znajdziemy coś dla dzidziusia. On to chętnie wszystko by wziął, ale ostatecznie stwierdziłam sobie, że nie będę nic kupować i mówię, chodź poszukamy teraz czegoś dla ciebie. I wybierał tam sobie, oglądał koszulki i znalazł takie spodnie "dinozaurowe", takie kolce mają naszyte po bokach. No to bierzemy. Znalazłam kurtkę na wiosnę dwustronną, granatową i z drugiej strony zielona w dinozaury. Też mu się spodobała i mierzył zadowolony. To było takie trochę dla niego, bo faktycznie ostatnio większość rzeczy jest dla dzidziusia.
A prezent od dzidziusia? Hmm... myślałam o tym przelotnie, ale może faktycznie to nie jest zły pomysł. Tyle, że nie mam pojęcia co. Do naszej kolekcji pociągów, brakuje nam tylko jednego od ręki dostępnego. Gorzej bo na smyku nie ma nic nowego w temacie Tomków. Muszę pomyśleć.

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Właśnie wybieram kocyki i nie mogę się na kolory zdecydować. Zaraz będę jak żona mojego fizjo 6h kolor wybierać
Jak coś ma wzorki to jednak łatwiej zrobić eliminację, ale przy takich unikolorach wymiękam
Cytat:
Właśnie wybór za duży
https://lepampuch.pl/kocyki-dziane?p..._list_limit=60
https://lepampuch.pl/kocyki-kropki
https://lepampuch.pl/otulak
Chciałam jeden otulak i przynajmniej jeden kocyk, no mooooże dwa.
Ogólnie lubię ciemne kolory, może dlatego że sama w pastelach wyglądam na chorą Więc rozważam niebieskie, zielone, musztardowe i bordo (szare niby też ale dużo szarych wykupione).
Pokoik ostatecznie zostaje ciemnozielony, wybrałam dzisiaj płytę na front szafy w takim ciepłoszarym kolorze, tapeta chyba będzie czarno biała (w sumie nie biała tylko taki brudny biały, trochę wpadający w beż - o ile faktycznie będzie tak wyglądać na żywo). Wózek mamy ciemnoszary wpadający delikatnie w taki hmmm... stalowoniebieski. Więc mnie ciągnie trochę w te leśne/jesienne kolory jak myślę o pokoiku, a w niebieskie/szare jak myślę o wózku. I nie wiem czy ten kocyk to brać bambus, bambus-bawełna czy bawełna. Czy w ogóle jeszcze nie wziąć takiego zimowego bo nie wiadomo jaka w tym kwietniu pogoda będzie W domu mamy zawsze ciepło więc jakby to nie jest problemem, ale co z wyjściem ze szpitala i ewentualnymi pierwszymi spacerami.
Kompletnie nie mam pomysłu w co ubrać w taką wiosenną pogodę takie małe bobo

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Jeszcze ecru fajny, ale boję się że się będzie zabarwiał różnymi substancjami
I wiem że mówiłyście że na tych białych ubrankach się lubią odbarwienia robić jak leżą w szafie nieużywane więc się zastanawiam czy na takim kocyku będzie się działo to samo
Pierwsze co to skreślam kolory białe i ecru. Wyflajda się to od razu na pewno i nie wiadomo jak doprać czasem. Nie nie. Spadnie nawet z wózka na ulicy i już będzie widać brud. Nie brałabym
Szukałam czegoś do przykrycia na lato, ale ostatecznie wzięłam tylko te bambusowe pieluszki i obie szare (jedna w kolorowe chmurki, druga cała szara z Texpolu - wczoraj była jeszcze promka w Smyku). Po synku mam grubsze kocyki w odcieniach niebieskiego.

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Przeziębienie mnie chwyciło
Cytat:
Na mnie chyba przeszedł wirus od córki, źle się czuję od 4 dni. Ale nie wiem czy to możliwe tak na styk - ona skończyła, ja zaczęłam… i nie wiem czy powinnam panikować czy czekać do wizyty w poniedziałek
Oj zdrówka

Cytat:
Jak chodziłam do pracy do biura to mojemu zostawiałam kartkę na klawiaturze co bym chciała żeby zrobił i to do Niego docierało lepiej niż jak teraz powtarzam po 5 razy
Generalnie "przecież to zrobię, nie musisz mi przypominać co pół roku"
O mamo, dokładnie jakbym widziała mojego TŻ. Nie powiem, bo jak już się za coś weźmie to robi i zrobi dobrze. Ale czasami mnie trafia jak albo wymyśla listę rzeczy, które mógłby zrobić , a które i tak potem nie są tknięte, albo idzie robić coś w najmniej odpowiednim momencie. I tak ostatnio kiedy miał nas podrzucić do lekarza, więc mówię, że tuż po 15 pasuje wyjechać. Ok ok. Godz. 15. Ja już ubieram buty, dziecko też, a TŻ mówi, że on teraz idzie na posiedzenie grubszej sprawy. Akurat teraz! Coś też mieliśmy zrobić czy jechać i on planuje co może zrobić do tej godziny i że pojedzie tu i tu i potem może umyje auto i szybę w aucie naprawi. Powiedziałąm tylko, że nie ma żadnego naprawiania. I dobrze, bo jak pojechał następnego dnia do kumpla naprawiać, to nie było go 3h, bo nie mogli sobie poradzić. Wychodzimy już na szybko? To może jeszcze śmieci wezmę, czyli 4 kosze ogarnąć i nałożyć nowe worki. Tak, idealna pora.
Ale przebił wszystko jak miałam składać choinkę. Więc pytam czy pójdziemy do piwnicy po pudełka na bombki. Tak. Poszedł do piwnicy po jakiś sprzęt, bo miał coś naprawić. Przyniósł wszystko oprócz pudełek.
30 min póżniej patrzę, choinka stoi na środku pokoju, obok pudełka, które zostały po sortowaniu ubranek. Pytam co to?
- No pudełka na bombki.
- Nie, te nie. W piwnicy jest pudełko na bombki. Nie pamiętam czy po bananach czy po prezentach, ale coś tam w środku ma w sobie z tych rzeczy ( jakieś resztki bombek i pudełko np. na szopkę)
Poszedł. Przyniósł jedną bananówkę i pudełko po prezentach. PUSTE.
Zeszłam ostatecznie sama do tej piwnicy i znalazłam pudełka, którego tam na pewno nie ma

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

A propos prezentu-ja za urodzenie dostałam telefon który sama wybrałam do szpitala ani kwiatów ani obiadku dobrego... ale mąż siedział ze mną prawie non stop, włącznie z tym, że spał w nocy na fotelu bo ja miałam mega zespół popunkcyjny i prawie umarłam z bólu głowy i ramion
W sumie nie liczę na prezent narodzinowy, ale nie obraziłabym się na nowy telefon najlepiej bez tego beznadziejnego Play, bo mam notorycznie problem i siedząc w środku miasta nie można się do mnie dodzwonić. Ręce mi opadły jak szukałam po domu telefonu i dzwoniłam na swój numer, żeby dowiedzieć się, ze jestem poza zasięgiem stojąc metr od swojego telefonu. Porażka jakaś.
Ale przy pierwszym porodzie, jak już wszystkim ogłosiłam nowinę padła mi karta sim. Kolejny raz oklaski dla Play
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 13:43   #1446
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Liczyłam, że body będzie na krótki rękaw Na długi mam już tyle co sobie wstępnie zaplanowałam, więc na razie nie będę więcej kupować

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ten Le Pampuch to jest zielona butelka czy arcadia?
Arcadia. Wydaje mi sie ttoche inny niz na zdjeciach z neta. Ale i tak mi sie podoba

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 14:08   #1447
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
W sobote chyba przyjedzie brat lozeczko skrecic dla malego Zastanawiam sie tylko na jaki poziom na poczatek? Troche sie boje, ze ten najwyzszy to moze byc za wysoko. A jak Wy planujecie?

I wczoraj poczytalam na polecenie poloznej o planie porodu i jestem w szoku, ze na tyle rzeczy mozna miec wplyw, a przynajmniej teoretycznie

Dobrze, że napisałaś to ostatnie zdanie

My mamy dwupoziomowe niestety, więc będziemy na ten wyższy poziom.

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-31, 14:15   #1448
maltaa7
Raczkowanie

Zastanawuim sie nad tym prezentem dla syna z okazji narodzina malej i w sumie nie wiem. On ma juz tyle tych zabawek ... no i ciagle mu cos ktos przynosi/ daje ( pomimo ze juz mowilismy żeby przestali). Z duzo tego i widze ze to juz idzie w zlym kierunku.

Syn jak zobaczyl zielony kocyk to z oburzeniem " ale przecież on nie jest ROZOWY" buhaha : P

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Tereska, na poczatek materac na najwyzszym poziomie. Dziecko bedzie bezpieczne, a dla Ciebie mniejsze obciazene kręgosłupa.

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 14:16   #1449
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam mojemu kanapki na czas porodu dobra żona ze mnie. A jak dali mi kolację, to on już był dawno w domu

Wow, na mojego bym w tej kwestii wolała nie liczyc jak czasem ubierze córkę na spacer,to nie wiem czy śmiać się, czy płakać

Na wyjście chyba dresowych kombinezon, mamy śpiworek do fotelika, grubszy i cieńszy, ew tylko kocyk jakby miało być bardzo ciepło.

Dla mnie obiad wjechał zaraz po porodzie, salowe sie smialy ze sie zalapalam. Tz mowił ze jeszcze czekały z tymi talerzami az mnie troche ogarną Dobrzy ludzie Pewnie slyszały jak podczas porodu krzyczałam, ze jestem głodna jak dostalam gaz i bol ustał pierwsze co to poczułam megaaa głód
Podczas porodu tez mieliśmy prowiant ale ja nie jadlam bo nie mialam czasu a ni sily. Nie wiem nawet czy tz cos podjadał.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 14:56   #1450
dorka607
Wtajemniczenie

Tereska na najwyższy poziom, dziecko nie jest mobilne więc spoko a kręgosłup podziękuję bo wyjąć dziecię z najniższego jest już ciężej
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 15:05   #1451
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja to nawet teraz nie myślę co na wyjście. Pod koniec kwietnia to może być zarówno prawie lato, jak i śnieg...
Listopadowa ja jakoś po połowie ciąży powtarzałam toxo, oba wskaźniki.
Moj tż niby kupuje jakies kwiatki jak jest okazja, ale w sumie trochę to problematyczne bo kot cały czas chce je obzerac, a jak się jej uda to później rzyga, więc średni pakiet 🤣

O właśnie, czort wie jaka pogoda nas czeka...Lepiej się przygotować na każdą ewentualność ☺
Cytat:
Piona

Pojęcia nie mam, jak ubrać na wyjście, kwiecień - plecień w końcu Ale przecież nie muszę nic brać do szpitala, wyprane będzie wszystko i tż coś wybierze w zależności od pogody. Body + pajac na pewno, bo na pierwsze tygodnie tylko to będzie grane, i albo jakiś miś na to albo nie
Już widzę, co mój tż by wybrał, jak on nie odróżnia body od pajaca 😆 Muszę mu zrobić krótki kurs w tym zakresie.
Cytat:
A te spodenki to takie opinajace brzuszek? Jak tak to bym wybrala pajac, zeby nie uciskal brzuszka i kikuta

Nie pomyślałam o tyk kikucie. A to mój koszmarek, już mnie przeraża....
Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na usg, Leo waży już 2kg, chyba będzie wielki Raczej wszystko dobrze

Ciuszków już mam tyle że pewnie dzieciak wszystkich nie zdąży założyć xd

A Tż pewnie nawet nie wpadnie na pomysł kwiatków, ale kto wie może mnie zaskoczy :P na walentynki tylko dostaję
Super jak 2 kg, jest co nosić. Gratuluję ☺
Cytat:
Dziewczyny, ja tak z innej beczki...mam strasznie suchą skórę, aż swędzi niby smaruje oliwką na rozstępy i balsamem ale nic to nie daje na wysuszoną skórę....polecacie coś?

A gdzie masz przesuszoną? Na całym ciele? A tarczyca ok? Bo mnie endo zawsze sprawdza stan skóry właśnie pod kątem suchości. Najlepszą opcją, jak dziewczyny pisały, kupić jakiś emolient.
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
W sobote chyba przyjedzie brat lozeczko skrecic dla malego Zastanawiam sie tylko na jaki poziom na poczatek? Troche sie boje, ze ten najwyzszy to moze byc za wysoko. A jak Wy planujecie?

I wczoraj poczytalam na polecenie poloznej o planie porodu i jestem w szoku, ze na tyle rzeczy mozna miec wplyw, a przynajmniej teoretycznie

Można mieć wpływ, ale w sumie ja nie wiem na co się godzić a na co nie 😕
Nie ogarniam tych znieczuleń itp.

Siostra kupiła mi kilka pieluszek bambusowych i flanelowych, więc już chyba mam wystarczającą ilość ☺
Żałuję, że nie kupiłam wtedy w Empiku tych motherhood, były w dobrej cenie, a tu za jedną bambusową 27 zł 😕

Wogóle fajne promki są w Smyku na ciuszki jakby ktoś szukał np. kombinezonów to też były w promocji.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-31, 15:13   #1452
Lovelly44
Raczkowanie

Całe cialo przesuszone, niedoczynność i hashimoto pewnie ma duży wpływ
Spróbuję kupić coś z emolientami....

Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 15:42   #1453
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Siemka dziewczyny

Właściwie wyglądała jak dla kotów, ale pytanie brzmi: gdzie dostanę karmę dla JEŻY? KARMA DLA JEŻY! Brzmi mega abstrakcyjnie, aż dziwię się, że moja mama tego nie kupuje, bo oczywiście na naszym RODOS oprócz chaty dla bezdomnych kotów, jest jeszcze postawiona na zimę chata dla bezdomnych jeży

Ojejuuu mój maluch też na początku się martwił, że pójdę do szpitala. Jak bywa śpiący, to czasami robi się dramacik i płacze z jakiegoś wymyślonego powodu. I raz płakał, bo nie chce, żebym szła do szpitala na 3 dni albo nie chce, żeby mnie bolało. Tłumaczę mu jednak, że muszę zostać w szpitalu, żeby dokładnie zbadali dzidziusia i że boli, ale pan doktor zrobi wszystko, żeby bolało jak najmniej. On to ogólnie jest taki wrażliwy. Babcia ma czasem głupie gadanie i raz powiedziała, że jest stara, umrze i zakopią ją w ziemi. To biedaczek się popłakał, bo nie chciał, żeby jej zakopywali.

O! Dokładnie dzisiaj tak zrobiłam. Weszliśmy do Pepco, a że na wejściu jest dział dla maluszków mówiłam do Erniego, że może znajdziemy coś dla dzidziusia. On to chętnie wszystko by wziął, ale ostatecznie stwierdziłam sobie, że nie będę nic kupować i mówię, chodź poszukamy teraz czegoś dla ciebie. I wybierał tam sobie, oglądał koszulki i znalazł takie spodnie "dinozaurowe", takie kolce mają naszyte po bokach. No to bierzemy. Znalazłam kurtkę na wiosnę dwustronną, granatową i z drugiej strony zielona w dinozaury. Też mu się spodobała i mierzył zadowolony. To było takie trochę dla niego, bo faktycznie ostatnio większość rzeczy jest dla dzidziusia.
A prezent od dzidziusia? Hmm... myślałam o tym przelotnie, ale może faktycznie to nie jest zły pomysł. Tyle, że nie mam pojęcia co. Do naszej kolekcji pociągów, brakuje nam tylko jednego od ręki dostępnego. Gorzej bo na smyku nie ma nic nowego w temacie Tomków. Muszę pomyśleć.

Pierwsze co to skreślam kolory białe i ecru. Wyflajda się to od razu na pewno i nie wiadomo jak doprać czasem. Nie nie. Spadnie nawet z wózka na ulicy i już będzie widać brud. Nie brałabym
Szukałam czegoś do przykrycia na lato, ale ostatecznie wzięłam tylko te bambusowe pieluszki i obie szare (jedna w kolorowe chmurki, druga cała szara z Texpolu - wczoraj była jeszcze promka w Smyku). Po synku mam grubsze kocyki w odcieniach niebieskiego.

Oj zdrówka

O mamo, dokładnie jakbym widziała mojego TŻ. Nie powiem, bo jak już się za coś weźmie to robi i zrobi dobrze. Ale czasami mnie trafia jak albo wymyśla listę rzeczy, które mógłby zrobić , a które i tak potem nie są tknięte, albo idzie robić coś w najmniej odpowiednim momencie. I tak ostatnio kiedy miał nas podrzucić do lekarza, więc mówię, że tuż po 15 pasuje wyjechać. Ok ok. Godz. 15. Ja już ubieram buty, dziecko też, a TŻ mówi, że on teraz idzie na posiedzenie grubszej sprawy. Akurat teraz! Coś też mieliśmy zrobić czy jechać i on planuje co może zrobić do tej godziny i że pojedzie tu i tu i potem może umyje auto i szybę w aucie naprawi. Powiedziałąm tylko, że nie ma żadnego naprawiania. I dobrze, bo jak pojechał następnego dnia do kumpla naprawiać, to nie było go 3h, bo nie mogli sobie poradzić. Wychodzimy już na szybko? To może jeszcze śmieci wezmę, czyli 4 kosze ogarnąć i nałożyć nowe worki. Tak, idealna pora.
Ale przebił wszystko jak miałam składać choinkę. Więc pytam czy pójdziemy do piwnicy po pudełka na bombki. Tak. Poszedł do piwnicy po jakiś sprzęt, bo miał coś naprawić. Przyniósł wszystko oprócz pudełek.
30 min póżniej patrzę, choinka stoi na środku pokoju, obok pudełka, które zostały po sortowaniu ubranek. Pytam co to?
- No pudełka na bombki.
- Nie, te nie. W piwnicy jest pudełko na bombki. Nie pamiętam czy po bananach czy po prezentach, ale coś tam w środku ma w sobie z tych rzeczy ( jakieś resztki bombek i pudełko np. na szopkę)
Poszedł. Przyniósł jedną bananówkę i pudełko po prezentach. PUSTE.
Zeszłam ostatecznie sama do tej piwnicy i znalazłam pudełka, którego tam na pewno nie ma

W sumie nie liczę na prezent narodzinowy, ale nie obraziłabym się na nowy telefon najlepiej bez tego beznadziejnego Play, bo mam notorycznie problem i siedząc w środku miasta nie można się do mnie dodzwonić. Ręce mi opadły jak szukałam po domu telefonu i dzwoniłam na swój numer, żeby dowiedzieć się, ze jestem poza zasięgiem stojąc metr od swojego telefonu. Porażka jakaś.
Ale przy pierwszym porodzie, jak już wszystkim ogłosiłam nowinę padła mi karta sim. Kolejny raz oklaski dla Play
Ojejku jaki kochany jest Erni to jest wspaniale jak chlopcy sa tacy uczuciowi, bo np. moj bratanek ma 6 lat i w zasadzie nic go nie obchodzi tylko jakby pobiegac i poszalec, w miejscu nie usiedzi i prawie zero wrazliwosci na cokolwiek.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Tereska na najwyższy poziom, dziecko nie jest mobilne więc spoko a kręgosłup podziękuję bo wyjąć dziecię z najniższego jest już ciężej
Myslalam bardziej o srednim ale faktycznie taki maluch to chyba nie wypadnie

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 15:49   #1454
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie obiad wjechał zaraz po porodzie, salowe sie smialy ze sie zalapalam. Tz mowił ze jeszcze czekały z tymi talerzami az mnie troche ogarną Dobrzy ludzie Pewnie slyszały jak podczas porodu krzyczałam, ze jestem głodna jak dostalam gaz i bol ustał pierwsze co to poczułam megaaa głód
Podczas porodu tez mieliśmy prowiant ale ja nie jadlam bo nie mialam czasu a ni sily. Nie wiem nawet czy tz cos podjadał.
Ja dostalam bułke i pomidora ale sie nakombinowaly polozne bo to juz byla polnoc prawie jak mnie przewiezli na sale poporodowa wiec kuchnia zamknieta byla.
Cytat:
Zastanawuim sie nad tym prezentem dla syna z okazji narodzina malej i w sumie nie wiem. On ma juz tyle tych zabawek ... no i ciagle mu cos ktos przynosi/ daje ( pomimo ze juz mowilismy żeby przestali). Z duzo tego i widze ze to juz idzie w zlym kierunku.

Syn jak zobaczyl zielony kocyk to z oburzeniem " ale przecież on nie jest ROZOWY" buhaha : P

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Tereska, na poczatek materac na najwyzszym poziomie. Dziecko bedzie bezpieczne, a dla Ciebie mniejsze obciazene kręgosłupa.

Ja jakas ☠☠☠☠☠☠☠ke kupie. Pewnie skonczy sje na figurce jakiegos bohatera Igor tez ma mnostwo zabawek i nie potrzebuje kolejnej...

Ehhh posprzatalam biurko, pozegnalam sie ze wszystkimi i jakos tak mi łyso, ze juz do pracy nie musze isc.

Mam jechac do gina na wizyte i po L4 ale czekam az tesciowa wroci od dentysty, zeby z Igorem zostac.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 16:13   #1455
fitelina
Rozeznanie

Hejka,

Ograniczam telefon w ciągu dnia, żeby się trochę pouczyć i później już nie mogę za Wami nadążyć

Ja to z prezentów po porodzie to sobie zazyczylam tylko jakieś dobre sushi z dostawą do domu

Czekam dziś na kuriera z łóżeczkiem.. Ostatnio sobie zaobserwowałam łóżeczko na allegro, a TZ wziął i je kupił, a ja wcale nie byłam przekonana czy je chcę
W końcu będziemy mieli 120x60 z opcją dostawki do łóżka na początek, a później też można z niego zrobić tapczanik.
Cytat:
Ach
Muszę dokupić w tym spocie z lullalove, może wprowadzą letnie kolory?
Bo ten puder róż co wzięłam to taki bliżej do tego Le pampucha Twojego i w ogóle z lullalove zakochałam się w tej szałwi przez Fiteline!!! Tyle, że ona ma spot taki jak ten puder róż właśnie, więc nie...nie kupię drugiego takiego samego

Haha polecam się

A ja zaczęłam obserwować lullalove na IG i teraz mi się marzy znowu jakiś kocyk w innym kolorze różowym albo lawendowym i jeszcze kilka innych rzeczy czekam tylko na jakiś kod rabatowy albo chociaż na darmową dostawę

Cytat:
Widziałyście? http://www.pomniejszacz.pl/files/inc...01823568_1.jpg co myślicie o tych ubrankach?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Ooo pasztet z soczewicy - to musi być dobre

Ja kupiłam otulacz muślinowy - muślin to 50% bawełny i 50% bambusa, jest cienki niczym tetra tylko delikatniejszy.

Ten 100% bambus jest grubszy, ale ja brałam ten superro, jakbyś wzięła ten zwykły to byłby cieńszy. Wypowiadam się oczywiście na temat produktów lullalove bo takie mam ;-)

Widziałam u mamyginekolog.
Ja mam od niej biały zestaw do szpitala i noworodka i jakośc wydaje mi się super no i łatwe w ubieraniu, ale te nowe kolory jakoś mi nie podchodzą..
Cytat:
O dzieki za tytuł, chcialabym przeczytac ale ten czas wolny jest jak na lekarstwo. kupilam juz "jak mówic, żeby maluchy nas słuchały" a nie mam kiedy nawet zacząć jeszcze chcialam zdjecia wywołac, moze jednak się uda to wszystko zrobić
Ja chcialam zawieszke /lancuszek z imieniem dziecka ale sie nie doczekalam. Bylam bliska temu zeby samej sobie kupić ale jakos sobie samej kupic bizuterie...wiecie jak analizuje się wszystko. Teraz by mogl mi kupic od razu z dwoma zaiweszkami ale nie licze na to. predzej sama wybiore w ramach prezentu niby niespodzianki od niego
Widzialy galy co brały ale w zyciu są wazniejsze priorytety. Moj tz romantykiem nie jest ale w zyciu bardzo ogarniety, gotuje, zajmuje sie domem, dzieckiem. Po porodzie mialam na prawde duzo wsparcia. Nawet nie wiem co to znaczy jakas depresja, chodziłam szczesliwa jak na haju i mysle ze to tez zasluga tz bo przejal na siebie wiekszosc obowiązków a ja moglam tylko skupic sie na dziecku i sobie A kwiatki pare razy w naszym zyciu sie zdarzyły Myślę ze nie ma na co narzekać, nie mozna miec wszystkiego a tz i tak wiele znosi z moim charakterkiem
A po porodzie kwiatki dostalam od rodzicow i brata

Dzien dobry!
Mialam iśc do labolatorium zrobic wyniki ale obudzilam sie po 6 mega glodna a lab otwarty od osmej. Ehh moze jutro sie uda.
Czy ktoś powtarzał wyniki na toxo?
Ja też toxo musiałam powtarzać na ostatnią wizytę jakoś miesiąc temu, bo nie przechodziłam wcześniej.

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-31, 16:16   #1456
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Hejka,

Ograniczam telefon w ciągu dnia, żeby się trochę pouczyć i później już nie mogę za Wami nadążyć

Ja to z prezentów po porodzie to sobie zazyczylam tylko jakieś dobre sushi z dostawą do domu

Czekam dziś na kuriera z łóżeczkiem.. Ostatnio sobie zaobserwowałam łóżeczko na allegro, a TZ wziął i je kupił, a ja wcale nie byłam przekonana czy je chcę
W końcu będziemy mieli 120x60 z opcją dostawki do łóżka na początek, a później też można z niego zrobić tapczanik.

Haha polecam się

A ja zaczęłam obserwować lullalove na IG i teraz mi się marzy znowu jakiś kocyk w innym kolorze różowym albo lawendowym i jeszcze kilka innych rzeczy czekam tylko na jakiś kod rabatowy albo chociaż na darmową dostawę

Widziałam u mamyginekolog.
Ja mam od niej biały zestaw do szpitala i noworodka i jakośc wydaje mi się super no i łatwe w ubieraniu, ale te nowe kolory jakoś mi nie podchodzą..
Ja też toxo musiałam powtarzać na ostatnią wizytę jakoś miesiąc temu, bo nie przechodziłam wcześniej.

Oj lullalove jak nigdy nie byłam przekonana do tej firmy tak przepadłam odkąd obserwuje ich na ig ja czekam na rabat 25-30% i jeszcze coś domówię

Stary 2019-01-31, 16:21   #1457
fitelina
Rozeznanie

Cytat:

A jak takie coś działa? Nie rozważałam do tej pory bo w nocy Mały będzie spał koło nas i nie myślałam że może się coś takiego przydać

O kurczę! A to były jakieś powikłania i cesarki czy wcześnie porody się zaczęły?
Były chyba jakieś powikłania i przedwczesne skurcze, aż tak ich tam nie śledzę

Jakiś czujnik się wsadza pod materac (firma babysense) albo przyczepia do pieluszki (firma Snuza) i aparat zaczyna piszczec jak tylko nie wyczuje oddechu. Podobno zdarzają się tez fałszywe alarmy, ale generalnie fajnie to działa.
Polecał to też na warsztatach bezpieczny maluch i tak się zastanawiam...

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Oj lullalove jak nigdy nie byłam przekonana do tej firmy tak przepadłam odkąd obserwuje ich na ig ja czekam na rabat 25-30% i jeszcze coś domówię

Haha to samo tutaj
Daj znać jak upolujesz jakiś rabacik

Stary 2019-01-31, 17:09   #1458
ofelka 123
Rozeznanie

Cocolinea jak będzie jakiś rabat to krzycz głośno

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 17:21   #1459
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:

Ehhh posprzatalam biurko, pozegnalam sie ze wszystkimi i jakos tak mi łyso, ze juz do pracy nie musze isc.

Znam to uczucie, głupie uczucie. Jak szłam do auta po wyjściu z biura w ostatni dzień to aż mi sie płakać chciało, a niby tak już odliczałam do L4

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Hejka,

Haha polecam się

Pokaż łóżeczko !

Możecie dać znać z tym lullalove jak będzie jakaś promka, może w końcu się skuszę.

Dziś wpadła mi w rękę kartka z listą spisanych ubranek jakie mamy i nie wydaje mi się tego dużo... a myślałam, że z grubsza jesteśmy zaopatrzeni. Ale nie bardzo chce zamawiać teraz ubraniowe rzeczy jeszcze póki nie mam ogarniętego łóżeczka i komody

Przyszło mi za to zamówienie z gemini, czuję się choć odrobinę lepiej przygotowana
Koszule z dolce sonno eSki też już mam, ale nie chciało mi się mierzyć... nic mi się już nie chce w tej ciąży

Wczoraj na SR uczyliśmy się oddychać i taki poród w praktyce trochę, przed spaniem widać, że tż zaczął się jednak zastanawiać czy by się nie przydał podczas 2 fazy porodu, ale boi się że zobaczy coś co nie powinien i nie odzobaczy jak ma mieć jakiekolwiek wątpliwości to wolę, żeby nie był niż później miał mieć traume do końca życia, a zakładam że 2 faza to będzie pyk pyk i wyszło
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-31, 17:25   #1460
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Ja dostalam bułke i pomidora ale sie nakombinowaly polozne bo to juz byla polnoc prawie jak mnie przewiezli na sale poporodowa wiec kuchnia zamknieta byla.Ja jakas ke kupie. Pewnie skonczy sje na figurce jakiegos bohatera Igor tez ma mnostwo zabawek i nie potrzebuje kolejnej...

Mam jechac do gina na wizyte i po L4 ale czekam az tesciowa wroci od dentysty, zeby z Igorem zostac.

Mi też było jakoś tak dziwnie, smutno jak pozabieralam rzeczy i wychodziłam z biura, ale to szybko minęło
Po tych kilku tygodniach praca wydaje mi się taaaka odległa

Stary 2019-01-31, 18:11   #1461
pajka03
Zakorzenienie

My już po szkole, spotkanie czysto organizacyjne, ale myślę, że wielu ciekawych rzeczy się dowiem. Dostałam materiały i będę się edukować

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 18:48   #1462
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
My już po szkole, spotkanie czysto organizacyjne, ale myślę, że wielu ciekawych rzeczy się dowiem. Dostałam materiały i będę się edukować

Ile trwały zajęcia ;-)?
My idziemy w sobotę na 4h

Stary 2019-01-31, 19:14   #1463
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

Cytat:
Ile trwały zajęcia ;-)?
My idziemy w sobotę na 4h

Piszcie potem dziewczyny wszystkie ciekawostki, bo ja robię tylko kurs online 😆

A tu widzę same pracusie, co nie mogły się z pracą rozstać 😁

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 19:19   #1464
NuFCia
Zadomowienie

A macie jakieś kocyki z Memi albo Poofi? Trafiłam dzisiaj na te firmy jak wpisałam w Google kocyk bambusowy i jak zaczęłam przeglądać to w jednym i drugim trafiłam na kocyki, które bym chętnie zamówiła Więc na Le Pampuchu zamówiłam na razie dwa bawełna-bambus - mały i duży i prześcieradełka z tetry. A teraz będę się czaić na te dwie firmy czy jakieś promo się przytrafi
Stary 2019-01-31, 19:30   #1465
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
A macie jakieś kocyki z Memi albo Poofi? Trafiłam dzisiaj na te firmy jak wpisałam w Google kocyk bambusowy i jak zaczęłam przeglądać to w jednym i drugim trafiłam na kocyki, które bym chętnie zamówiła Więc na Le Pampuchu zamówiłam na razie dwa bawełna-bambus - mały i duży i prześcieradełka z tetry. A teraz będę się czaić na te dwie firmy czy jakieś promo się przytrafi
Nie mam, ale planuję kupić poofi. Spójrz na allegro, tam któryś sprzedawca miał w dobrej cenie pojedyncze modele z lullalove i poofi właśnie

Stary 2019-01-31, 19:48   #1466
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam, ale planuję kupić poofi. Spójrz na allegro, tam któryś sprzedawca miał w dobrej cenie pojedyncze modele z lullalove i poofi właśnie

Tylko z dostawą wyjdzie podobnie jak normalna cena. Najbardziej by mi się opłacał jakiś rabat do Fabryki Wafelków bo tam mają oba a coś pewnie jeszcze bym dobrała do darmowej dostawy Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu to poczekam aż się coś przytrafi. Jak nie to zamówię ten z Allegro
Stary 2019-01-31, 20:14   #1467
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko z dostawą wyjdzie podobnie jak normalna cena. Najbardziej by mi się opłacał jakiś rabat do Fabryki Wafelków bo tam mają oba a coś pewnie jeszcze bym dobrała do darmowej dostawy Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu to poczekam aż się coś przytrafi. Jak nie to zamówię ten z Allegro
On ma chyba allegro Smart? Chociaż wybór nie jakiś szalony, ale ten musztardowy mi się spodobał

Stary 2019-01-31, 20:40   #1468
NibyNic
Zakorzenienie

Jest wykończona, miałam dziś gości. Do tego katar i ból głowy i jeszcze Młody ma stan podgorączkowy

Ja to już nie wiem jakich ubranek potrzebuje, też muszę najpierw ogarnąć komodę i łóżeczko- wtedy może mi się jakoś wyklaruje.

Moje dziecko twierdzi że nie potrzebuje teraz żadnych rzeczy i że on dostawał przez tyle lat różności więc nie jest mu przykro a nawet wie że to konieczność żeby kupić wszystko malcowi. No ale to już naprawdę duży chłopak. Przed chwilą dosłownie mówił jak mu szkoda, że nie mogę wziąść tych leków co on i że bardzo docenia moje poświęcenie dla dobra maluszka.
Te wypowiedzi nie są tak zachwycające jak u młodszych dzieci ale też mi się ciepło na sercu robi jak słyszę takie rzeczy od niego.
On też bardzo dużo wie o ciąży, ogląda filmiki na Youtubie i szuka informacji np o tym czego nie mogę jeść a co dobrze wplywa. Od niego dowiedziałam się, że kiwi pomaga na zaparcia

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 20:42   #1469
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
On ma chyba allegro Smart? Chociaż wybór nie jakiś szalony, ale ten musztardowy mi się spodobał

Ja tego nie wykupiłam chyba jako jedyna na tym wątku
Rzadko robię zakupy na Allegro....
Podoba mi się ten Dwa Sploty Gdyby Mały był dziewczynką to bym brała różany, ale ogólnie wszystkie te kolory mi podchodzą, miodowy chyba najbardziej
Stary 2019-01-31, 20:43   #1470
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Całe cialo przesuszone, niedoczynność i hashimoto pewnie ma duży wpływ
Spróbuję kupić coś z emolientami....

Kup Cetaphil Restoraderm -jest naprawdę barrrrdzo dobry używałam dla córki jak miała mega suchą skóre

Ooo taki https://www.ceneo.pl/14313421
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości