|
|
#1441 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
Na długi mam już tyle co sobie wstępnie zaplanowałam, więc na razie nie będę więcej kupować ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
#1442 |
|
Rozeznanie
|
Justi waga imponująca
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz smarujesz się oliwką to na wilgotną skórę. Mi się sprawdza balsam na rozstepy z sylveco ale ja nie mam bardzo przesuszonej skóry.
|
|
|
|
#1444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra żona ze mnie. A jak dali mi kolację, to on już był dawno w domu ![]() Cytat:
jak czasem ubierze córkę na spacer,to nie wiem czy śmiać się, czy płakać Na wyjście chyba dresowych kombinezon, mamy śpiworek do fotelika, grubszy i cieńszy, ew tylko kocyk jakby miało być bardzo ciepło. Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1445 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Siemka dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A prezent od dzidziusia? Hmm... myślałam o tym przelotnie, ale może faktycznie to nie jest zły pomysł. Tyle, że nie mam pojęcia co. Do naszej kolekcji pociągów, brakuje nam tylko jednego od ręki dostępnego. Gorzej bo na smyku nie ma nic nowego w temacie Tomków. Muszę pomyśleć. ![]() Cytat:
Cytat:
Szukałam czegoś do przykrycia na lato, ale ostatecznie wzięłam tylko te bambusowe pieluszki i obie szare (jedna w kolorowe chmurki, druga cała szara z Texpolu - wczoraj była jeszcze promka w Smyku). Po synku mam grubsze kocyki w odcieniach niebieskiego. Cytat:
Cytat:
Ale przebił wszystko jak miałam składać choinkę. Więc pytam czy pójdziemy do piwnicy po pudełka na bombki. Tak. Poszedł do piwnicy po jakiś sprzęt, bo miał coś naprawić. Przyniósł wszystko oprócz pudełek. 30 min póżniej patrzę, choinka stoi na środku pokoju, obok pudełka, które zostały po sortowaniu ubranek. Pytam co to? - No pudełka na bombki. - Nie, te nie. W piwnicy jest pudełko na bombki. Nie pamiętam czy po bananach czy po prezentach, ale coś tam w środku ma w sobie z tych rzeczy ( jakieś resztki bombek i pudełko np. na szopkę) Poszedł. Przyniósł jedną bananówkę i pudełko po prezentach. PUSTE. Zeszłam ostatecznie sama do tej piwnicy i znalazłam pudełka, którego tam na pewno nie ma Cytat:
Ręce mi opadły jak szukałam po domu telefonu i dzwoniłam na swój numer, żeby dowiedzieć się, ze jestem poza zasięgiem stojąc metr od swojego telefonu. Porażka jakaś. ![]() Ale przy pierwszym porodzie, jak już wszystkim ogłosiłam nowinę padła mi karta sim. Kolejny raz oklaski dla Play ![]() |
||||||||
|
|
|
#1446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy dwupoziomowe niestety, więc będziemy na ten wyższy poziom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1448 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawuim sie nad tym prezentem dla syna z okazji narodzina malej i w sumie nie wiem. On ma juz tyle tych zabawek ... no i ciagle mu cos ktos przynosi/ daje ( pomimo ze juz mowilismy żeby przestali). Z duzo tego i widze ze to juz idzie w zlym kierunku.
Syn jak zobaczyl zielony kocyk to z oburzeniem " ale przecież on nie jest ROZOWY" buhaha : P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Tereska, na poczatek materac na najwyzszym poziomie. Dziecko bedzie bezpieczne, a dla Ciebie mniejsze obciazene kręgosłupa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrzy ludzie Pewnie slyszały jak podczas porodu krzyczałam, ze jestem głodna Podczas porodu tez mieliśmy prowiant ale ja nie jadlam bo nie mialam czasu a ni sily. Nie wiem nawet czy tz cos podjadał. |
|
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Tereska na najwyższy poziom, dziecko nie jest mobilne więc spoko
a kręgosłup podziękuję bo wyjąć dziecię z najniższego jest już ciężej
|
|
#1451 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ogarniam tych znieczuleń itp. Siostra kupiła mi kilka pieluszek bambusowych i flanelowych, więc już chyba mam wystarczającą ilość ☺ Żałuję, że nie kupiłam wtedy w Empiku tych motherhood, były w dobrej cenie, a tu za jedną bambusową 27 zł 😕 Wogóle fajne promki są w Smyku na ciuszki jakby ktoś szukał np. kombinezonów to też były w promocji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#1452 |
|
Raczkowanie
|
Całe cialo przesuszone, niedoczynność i hashimoto pewnie ma duży wpływ
Spróbuję kupić coś z emolientami.... ![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest wspaniale jak chlopcy sa tacy uczuciowi, bo np. moj bratanek ma 6 lat i w zasadzie nic go nie obchodzi tylko jakby pobiegac i poszalec, w miejscu nie usiedzi i prawie zero wrazliwosci na cokolwiek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec kuchnia zamknieta byla.Cytat:
Igor tez ma mnostwo zabawek i nie potrzebuje kolejnej...Ehhh posprzatalam biurko, pozegnalam sie ze wszystkimi i jakos tak mi łyso, ze juz do pracy nie musze isc. Mam jechac do gina na wizyte i po L4 ale czekam az tesciowa wroci od dentysty, zeby z Igorem zostac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1455 | |||
|
Rozeznanie
|
Hejka,
Ograniczam telefon w ciągu dnia, żeby się trochę pouczyć i później już nie mogę za Wami nadążyć ![]() Ja to z prezentów po porodzie to sobie zazyczylam tylko jakieś dobre sushi z dostawą do domu ![]() Czekam dziś na kuriera z łóżeczkiem.. Ostatnio sobie zaobserwowałam łóżeczko na allegro, a TZ wziął i je kupił, a ja wcale nie byłam przekonana czy je chcę ![]() W końcu będziemy mieli 120x60 z opcją dostawki do łóżka na początek, a później też można z niego zrobić tapczanik. Cytat:
![]() A ja zaczęłam obserwować lullalove na IG i teraz mi się marzy znowu jakiś kocyk w innym kolorze różowym albo lawendowym i jeszcze kilka innych rzeczy czekam tylko na jakiś kod rabatowy albo chociaż na darmową dostawę ![]() Cytat:
Ja mam od niej biały zestaw do szpitala i noworodka i jakośc wydaje mi się super no i łatwe w ubieraniu, ale te nowe kolory jakoś mi nie podchodzą.. Cytat:
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nigdy nie byłam przekonana do tej firmy tak przepadłam odkąd obserwuje ich na ig ja czekam na rabat 25-30% i jeszcze coś domówię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakiś czujnik się wsadza pod materac (firma babysense) albo przyczepia do pieluszki (firma Snuza) i aparat zaczyna piszczec jak tylko nie wyczuje oddechu. Podobno zdarzają się tez fałszywe alarmy, ale generalnie fajnie to działa. Polecał to też na warsztatach bezpieczny maluch i tak się zastanawiam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() Daj znać jak upolujesz jakiś rabacik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
Cocolinea jak będzie jakiś rabat to krzycz głośno
|
|
|
#1459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Możecie dać znać z tym lullalove jak będzie jakaś promka, może w końcu się skuszę. Dziś wpadła mi w rękę kartka z listą spisanych ubranek jakie mamy i nie wydaje mi się tego dużo... a myślałam, że z grubsza jesteśmy zaopatrzeni. Ale nie bardzo chce zamawiać teraz ubraniowe rzeczy jeszcze póki nie mam ogarniętego łóżeczka i komody Przyszło mi za to zamówienie z gemini, czuję się choć odrobinę lepiej przygotowana Koszule z dolce sonno eSki też już mam, ale nie chciało mi się mierzyć... nic mi się już nie chce w tej ciąży ![]() Wczoraj na SR uczyliśmy się oddychać i taki poród w praktyce trochę, przed spaniem widać, że tż zaczął się jednak zastanawiać czy by się nie przydał podczas 2 fazy porodu, ale boi się że zobaczy coś co nie powinien i nie odzobaczy jak ma mieć jakiekolwiek wątpliwości to wolę, żeby nie był niż później miał mieć traume do końca życia, a zakładam że 2 faza to będzie pyk pyk i wyszło ![]() |
||
|
|
|
#1460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po tych kilku tygodniach praca wydaje mi się taaaka odległa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szkole, spotkanie czysto organizacyjne, ale myślę, że wielu ciekawych rzeczy się dowiem. Dostałam materiały i będę się edukować
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My idziemy w sobotę na 4h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A tu widzę same pracusie, co nie mogły się z pracą rozstać 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1464 |
|
Zadomowienie
|
A macie jakieś kocyki z Memi albo Poofi? Trafiłam dzisiaj na te firmy jak wpisałam w Google kocyk bambusowy i jak zaczęłam przeglądać to w jednym i drugim trafiłam na kocyki, które bym chętnie zamówiła
Więc na Le Pampuchu zamówiłam na razie dwa bawełna-bambus - mały i duży i prześcieradełka z tetry. A teraz będę się czaić na te dwie firmy czy jakieś promo się przytrafi
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu to poczekam aż się coś przytrafi. Jak nie to zamówię ten z Allegro
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wykończona, miałam dziś gości. Do tego katar i ból głowy i jeszcze Młody ma stan podgorączkowy
![]() Ja to już nie wiem jakich ubranek potrzebuje, też muszę najpierw ogarnąć komodę i łóżeczko- wtedy może mi się jakoś wyklaruje. Moje dziecko twierdzi że nie potrzebuje teraz żadnych rzeczy i że on dostawał przez tyle lat różności więc nie jest mu przykro a nawet wie że to konieczność żeby kupić wszystko malcowi. No ale to już naprawdę duży chłopak. Przed chwilą dosłownie mówił jak mu szkoda, że nie mogę wziąść tych leków co on i że bardzo docenia moje poświęcenie dla dobra maluszka. Te wypowiedzi nie są tak zachwycające jak u młodszych dzieci ale też mi się ciepło na sercu robi jak słyszę takie rzeczy od niego. On też bardzo dużo wie o ciąży, ogląda filmiki na Youtubie i szuka informacji np o tym czego nie mogę jeść a co dobrze wplywa. Od niego dowiedziałam się, że kiwi pomaga na zaparcia
|
#1469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba jako jedyna na tym wątku ![]() Rzadko robię zakupy na Allegro.... Podoba mi się ten Dwa Sploty
|
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
używałam dla córki jak miała mega suchą skóre Ooo taki https://www.ceneo.pl/14313421
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

Na długi mam już tyle co sobie wstępnie zaplanowałam, więc na razie nie będę więcej kupować 

niby smaruje oliwką na rozstępy i balsamem ale nic to nie daje na wysuszoną skórę....polecacie coś?
Stad moje charakterystyczne "czy ty mnie sluchasz"
dobra żona ze mnie. A jak dali mi kolację, to on już był dawno w domu 
Ale przecież nie muszę nic brać do szpitala, wyprane będzie wszystko i tż coś wybierze w zależności od pogody. Body + pajac na pewno, bo na pierwsze tygodnie tylko to będzie grane, i albo jakiś miś na to albo nie

W domu mamy zawsze ciepło więc jakby to nie jest problemem, ale co z wyjściem ze szpitala i ewentualnymi pierwszymi spacerami.
Ręce mi opadły jak szukałam po domu telefonu i dzwoniłam na swój numer, żeby dowiedzieć się, ze jestem poza zasięgiem stojąc metr od swojego telefonu. Porażka jakaś. 

jak nigdy nie byłam przekonana do tej firmy tak przepadłam odkąd obserwuje ich na ig 

26.08.2017