|
|
#481 | |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To takie mniejsze 68 mysle. My bedziemy chrzcic miesieczne dziecko, gora 1,5 miesieczne, zalezy kiedy sie urodzi, wiec jeszcze bedzie malutka.W ogole dziwnie z tymi rozmiarami bo wczesniejszy dresik tez zamowilismy na 6m a przyszedl na roczne dziecko a ta sukienka taka malutka, dobrze, ze wzielismy to 6m ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Butterfly a jak się czis Cuzjws?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze często widzę te z firmy tega ale opinie różne. Podobno pod wpływem ciepła robią się bardzo giętkie przez co niekomfortowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Wrrr
Siostra mi caly czas zwraca uwage, ze mnie "rozwala". Uzywa tego wlasnie slowa. Sama przytyla mnostwo w ciazy i straciła figure do ktorej nie wrocila (przez swoje zaniedbanie). Chce, zebym ja tez taka byla. Bede to bede ale na litosc boska, nie wyglądam zle. Normalnie, jestem w ciazy. Kobieta kobiecie najwiecej przykrości potrafi zrobic. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Dobrych rad o wychowaniu już nie słuchasz? Matko ile ja od siostry męża się nasluchalam dramatów i tragedii o kolkach zabkach i nieprzespanych nocach :/ Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę że to taka trochę toksyczna osoba a od takich osób się ucieka.. nie przejmuj się i bierz na nią poprawkę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jej tylko współczuję że ma takie wspomnienia i tak też jej powiedziałam. To zamilkła raz a dobrze Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje, moj maz tez tak mowi. Naprawde strasznie przykre bo przychodzi, oglada ciuszki (sama marzy o corce), wszystko piekne. A potem komentarze tego typu. I matka, ktora bardziej zachwyca sie jej niedoszla ciaza niz moja obecna. Ostatnio nawet jej powiedziala w naszej obecnosci i innych gosci, ze czeka u nich na wnuczke bo chce w koncu zostac prawdziwa babcia (ma dwoch wnukow) a przeciez my zaraz bedziemy miec coreczke, jej wnuczke. Strasznie przykre. Przepraszam, musialam sie wygadac bo jak wyszla to az mi lzy naplynely do oczu. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
He he he he i dobrze jej powiedziałaś
rany to ja mam dobrze, mi nikt nie gada że się roztyje, że z dzieckiem to nie ma życia że nieprzespane noce... Sama wiem jak może to wyglądać a wcale nie musi Sysa także tego, nie przejmuj się a że się w ciąży tyje to coz, najnormalniejsza rzecz w swiecie, choćby dziecko swoje wazyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#493 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#495 |
|
Dostojna peema.
|
Agata i co na to Twój tż?
![]() Dobra, zrobiłam zamówienie na Allegro (sprzedawca baby universe jeśli kogoś to interesuje) - dwa ręczniki kąpielowe, 5 białych pieluch tetrowych (zawsze się przyda), poduszka do karmienia i becik. Jeszcze w tym miesiącu w Ikei na wanienka i może trafi się jakaś komoda wąska, bo mam wnękę między łóżkiem a szafą i w sumie idealnie byłoby ją jakoś mądrze zagospodarować - przynajmniej tż przestanie tam rzucać swoje ciuchy. No poza tym jak będziemy w Ikei to na pewno z 3 stówki jeszcze pójdą na wszystko i na nic xDedit: a i jeszcze planuję kupić dwie koszule do karmienia w tym miesiącu żeby mieć to z głowy. Ale tu nie będę szaleć, szukam czegoś taniego bawełnianego na Allegro i tyle.
Szczęśliwa żona. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2019-01-31 o 16:44 |
|
|
|
#496 |
|
Żona Gargamel
|
Sysa współczuję rodziny, okropnie się zachowują.... Z tego co piszesz to chyba siostra to ukochana córunia twojej mamy? Najgorzej jak tak rodzic faworyzuje...
Przypomina mi to matkę Monici i Rossa z "Przyjaciół" - tam śmieszne ale w prawdziwym życiu nie bardzo A o toksycznych ludziach coś wiem, moja teściowa bije rekordy po prostu Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#497 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, nowy watek to sie odezwe... Nie wiem czy mnie pamietacie jeszcze? podczytuje was caly czas i jestem na biezaco, u mnie niestety nie za dobrze i nie mam nastroju pisac
. Szyjka mi sie skraca, leze w domu plackiem, biore luteine, magnez, oszczedzam sie. Mam ryzyko przedwczesnego porodu. Na razie mnie odeslali ze szpitala, na cale szczescie moge byc w domu, ostatni pobyt tam mnie troche podlamal. Jutro mam wizyte, trzymajcie kciuki zeby nie bylo gorzej . Tyle dobrze, ze mala sie dobrze rozwija, szaleje w brzuchu . Staram sie nie stresowac, bo to w niczym nie pomoze, ale ciezko tak wylaczyc myslenie. Za bardzo poszalalam chyba wczesniej - basen 3 razy w tygodniu, po drodze wesele, sprzatanie, zakupy... czas zwolnic. dbajcie o siebie i sie nie przemeczajcie
|
|
|
|
#498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
3mamy kciuki na pewno dasz rade
️![]() Wlasnie mamaginekolog napisala artykul o wyprawce i poleca emolienty do mycia od poczatku 🤷☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#500 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odpoczywaj i dbaj o siebie ![]() Zjadłam 2 naleśnik i banana i zaraz pęknę, serio
|
|
|
|
|
#501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prawdę mówiąc, o toksycznych i wrednych teściowych tylko czytałam...moja jest naprawdę do rany przyłóż, jak trzeba to pomoże, złego słowa nigdy nie usłyszałam od niej. Teściu też jest super. Także naprawdę współczuję. A dalej mam w pamięci jak pisałaś że zamówiła wam obraz od miejscowego artysty ![]() Cytat:
Oj, to faktycznie niewesoło, mogę cię tylko pocieszyć że teraz już jesteśmy na takim etapie że nawet jakby co ( odpukac!!!) to dziecko jest w stanie przeżyć poza brzuchem. Ale glowa do góry, wszystko będzie ok! Dawaj znać co słychać i jak wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#502 |
|
Dostojna peema.
|
Hahaha, coś w tym jest, ale może tż mnie będzie stopował, bo w marcu wydamy kilka kafli na suszarkę bębnową
Wkraczamy chyba w tej najdroższy okres kiedy trzeba kupić dużo rzeczy dziecku i ogólnie u nas jeszcze i ta suszarka (ale to moje must have, jak mam na niecałych 40 metrach w bloku ogarniać dzieciaka, pracę zawodową i jeszcze pranie i wieszanie tego wszystkiego to postawiłam twarde warunki;p) i trzeba sypialnię odmalować... ogólnie co miesiąc na początku miesiąca robimy oszczędności (jeszcze przed opłaceniem rachunków itp) i tak poinformowałam tż, że marzec i kwiecień mogą być miesiącami bez tych oszczędności albo z bardzo małymi, to jest smutny, bo on lubi odkładać ![]() Ale w sumie trzeba się cieszyć, że z bieżącej kasy damy radę i nie musimy nic wyciągać właśnie z odłożonych. Ostatnio właśnie przez 2 miechy nie chodziłam do kosmetyczki bo miałam fazę na oszczędzanie ale się złamałam i zapisałam się na wtorek na hybrydy i brwi, niech mam coś z życia, ostatnie dni za dużo pracowałam
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie foteliki kiddy są na bazy z maxi-cosi wiec jest szansa. Jeszcze zobaczę jak cybex Póki co zerknęłam na te wózki, wizualnie mi się podobają, jak dziewcyzny zasną to poczytam sobie o nich![]() Moja szwagierka miała Mutsy i była zadowolona. Cytat:
ale np. teraz wysuzkaam sobie sprzedawcę na Allegro, ma dużo fajnych ciuszków i sobie licytuję, także trochę się tego zbierze![]() ja miałam om 7.05.2015 , a Zośka spłodzona 20.05 ![]() Właśnie wiele wózków jest tylko 2w1 lub 3w1, więc lipa... ![]() Cytat:
Cytat:
uszaki są super, zazdro
|
|
#505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkleisz linki do ręczników i beciku? Ja u HubiWorld zamówiłam ta poduszkę do karmienia z Motherhood no i muszę przyznać że jest fajnie wykonana, dosyć twarda i posiada oeko tex standard🤣🤣 mój tż się ze mnie śmieje że mam świra bo chce kupować wszystko z atestami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#506 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Ok, wklejam linki. Nie wiem, czy ta poducha do karmienia jest sztywna, właśnie to mnie martwi, ale przekonało mnie to, że jest rozbieralna - masę znalazłam w necie fajnych poduszek, ale nie da się pokrowca zdjąć, więc jak to prać? :/ https://allegro.pl/oferta/becik-roze...YTM4OTdiYWE%3D - taki becik, podobają mi się kolory tych kotwic https://allegro.pl/oferta/sensillo-o...YTk4N2Q2Y2M%3D - te ręczniki, wzięłam szary i jasny
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
Agadzie ktory fotel wzielas? Dzis ogladalam i ceny roznia sie kolosalnie a wygladem niewiele. Wkleisz linka?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę,że temat przwijaków i mycia.
Ja mam przewijak na komodzie, potem mogę sobie zrobić tak,że biorę tył komody i tę nakładę do przewijania i mam najzwyklejszą komodę- stolarze mi tak zrobili. No ale to jest w pokoju, a kąpiemy w łazience. Zawsze po prostu zabierałam ten twardy przewijak do łazienki i kładłam na pralce. Wanienka na stojaku, potem tylko przenosiło się dziecko na przewijak i ubierało. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze, cxasem trudniej, czasem łatwiej, ale dasz radę.widzę,że siostra przejęła dołujące teksty po Twojej mamie... Cytat:
długo już leżysz?
|
|
#509 | ||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie przekonało że można zdjąć pokrowiec i od razu u niego dokupić drugi Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kiddy też ![]() Jak dziś u Ciebie!? Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
W ogóle dostaje się w tym roku pudełka w szpitalu? Ktoś ma bliskich którzy już w tym rodzili? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

nie mam przewijaka na komode czy łóżeczko. Ko ale jak już masz takie na łóżeczko to po co jeszcze na to coś?
To takie mniejsze 68 mysle. My bedziemy chrzcic miesieczne dziecko, gora 1,5 miesieczne, zalezy kiedy sie urodzi, wiec jeszcze bedzie malutka.

rany to ja mam dobrze, mi nikt nie gada że się roztyje, że z dzieckiem to nie ma życia że nieprzespane noce... Sama wiem jak może to wyglądać a wcale nie musi 
No poza tym jak będziemy w Ikei to na pewno z 3 stówki jeszcze pójdą na wszystko i na nic xD
. Szyjka mi sie skraca, leze w domu plackiem, biore luteine, magnez, oszczedzam sie. Mam ryzyko przedwczesnego porodu. Na razie mnie odeslali ze szpitala, na cale szczescie moge byc w domu, ostatni pobyt tam mnie troche podlamal. Jutro mam wizyte, trzymajcie kciuki zeby nie bylo gorzej 

️