Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-03, 14:19   #841
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Ja kupuje teraz buty w decathlonie. Mają też mięciutkie jakby adidaski dla maluszków, a dla starszakow fajne do ćwiczeń na rzep. A cena dla mnie ok na tak krótki okres używania

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 14:20   #842
agadzie
Zakorzenienie

Mi na zdjęciach brzuch wychodzi jakiś większy niż mam w rzeczywistości, więc nie wrzucam bo okropnie to wygląda... Ale mam mniejszy niż poprzednio na tym etapie. Tylko od wczoraj mam uczucie takiej ciężkości, jakby mnie coś uwieralo, ale nie dziecko tylko coś innego...pewnie się przesuwają organy, to i uwiera.
Apropo butow, dla małego kupuje na codzien adidasy, no i biomechanics, bardzo dobra hiszpańska firma, świetne są te butki, sandały też z tej firmy zazwyczaj...kapcie z befado, polska firma z kolei. Zimowe śniegowce wzięłam z Lidla, u nas śnieg to abstrakcja a w Polsce byłam na krótko więc nie opłacało mi się nic lepszego kupować, założył parę razy, teraz jak pojedziemy to pewnie tez kilka razy w nich pochodzi i koniec, na przyszły rok już będą małe.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 14:21   #843
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dziewczyny, piękne są te torty Waszych dzieciaków

Za mną dwa intensywne dni, bo była moja ciocia z USA (choć ciocia to w odniesieniu do niej słabe określenie, bo jest tylko dyszkę starsza ode mnie i tu w Polsce wychowywałyśmy się jak siostry) więc 100% uwagi poświęciliśmy jej. Z dzieciowych rzeczy, to jak tylko wróci do siebie to wyśle mi bujak, elektroniczną nianię i taką nakładkę na "dorosłe" krzesła dla dziecka, jak już będzie takie siedzące bardziej, a jak będzie lecieć na wakacje do PL w lipcu to weźmie swoją spacerówkę jak nówka sztuka. Ma dzieci w wieku 10 i 6 lat i więcej nie planuje, więc jak mi nie odda tych rzeczy to pójdą w obcych albo zgniją w piwnicy, więc super.

Jedziemy w środę do tej Ikei, a w drugiej połowie miesiąca będziemy wybierać farby i łóżeczko, bo chcemy na początku marca pomalować pokoik żeby się jeszcze trochę powietrzył. Szok, jak ten czas szybko leci.
Stary 2019-02-03, 14:24   #844
butterfly20
Zakorzenienie

Sq to utnij sobie głowę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 14:41   #845
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piękne są te torty Waszych dzieciaków

Za mną dwa intensywne dni, bo była moja ciocia z USA (choć ciocia to w odniesieniu do niej słabe określenie, bo jest tylko dyszkę starsza ode mnie i tu w Polsce wychowywałyśmy się jak siostry) więc 100% uwagi poświęciliśmy jej. Z dzieciowych rzeczy, to jak tylko wróci do siebie to wyśle mi bujak, elektroniczną nianię i taką nakładkę na "dorosłe" krzesła dla dziecka, jak już będzie takie siedzące bardziej, a jak będzie lecieć na wakacje do PL w lipcu to weźmie swoją spacerówkę jak nówka sztuka. Ma dzieci w wieku 10 i 6 lat i więcej nie planuje, więc jak mi nie odda tych rzeczy to pójdą w obcych albo zgniją w piwnicy, więc super.

Jedziemy w środę do tej Ikei, a w drugiej połowie miesiąca będziemy wybierać farby i łóżeczko, bo chcemy na początku marca pomalować pokoik żeby się jeszcze trochę powietrzył. Szok, jak ten czas szybko leci.
Bardzo szybko. Już mamy luty, który jest krótki, za moment będzie marzec. A od marca to już poleci.
Lilly, patrz, masz rację, muszę zainwestować w nową nianie bo nasza szwankuje. Ale chyba wezmę ta z Ikea, podoba mi się. Fajnie że ci ciocia - nie ciocia wyśle rzeczy przynajmniej nie będziesz musiała.myslec, a takie krzesełko nakładane na krzesło fajna rzecz, myślę czy by czegoś takiego też nie kupić.

Stary 2019-02-03, 14:43   #846
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość

Dziewczyny zazdro. Tu urodziny, tu sprzątanie ja się pytam skąd wy macie tyle energii? Ja dziś jestem jak dętka. Nie mam humoru zbytnio, w dodatku co kilka dni mam delikatne skurcze brzucha jak przy zatruciu i biegunkę. Chyba się kończę

Zapytam bo teraz myślimy nad zakupem łóżeczka. Skąd kupujecie? Macie już jakieś upatrzone? No i jeśli chodzi o prześcieradło na przewijak (chce kupić chociaż 2szt) przewijak mam 70×50. Wystarczy prześcieradło w tym samym rozmiarze czy lepiej 80x50 żeby nie było mocno ściągnięte do góry?

Zrobiłam drożdżowe rogaliki i wstawiłam obiad do pieca (a konkretniej obrane warzywa wrzuciłam na tacke). Do tego cały dzień buduję, burzę, ratuję ludzi i gaszę pożary. Jest 15, a ja ledwo siedzę

Nie kupuje łóżeczka. Teraz wybieram kołyskę, a jak wyrośnie to kupię turystyczne. Przy młodym mieliśmy łóżeczko z Ikei kupione używane na grupie. Sprzedałam je dalej, widziałam, że ta dziewczyna też dalej sprzedała Budziłam się w tym łóżeczku nie raz (stało bez jednego boku przysuniete do naszego łóżka) i nic mu się nie działo. Ale wiem, że były tu dyskusje o wątpliwej jakości drewna pomalowanego na biało

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Za 3 msc będę już prawdopodobnie rozpakowana od 24h

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 14:45   #847
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja kupuje teraz buty w decathlonie. Mają też mięciutkie jakby adidaski dla maluszków, a dla starszakow fajne do ćwiczeń na rzep. A cena dla mnie ok na tak krótki okres używania

O muszę ten decathlon na lato zobaczyć jakby wiosenne adidasy były za małe befado mamy do zloba
Myślę o adidasach z nike jescze. Takie soateczkowe. Ale to może wlsnsie lato. W tym roku na pewno nie bo myślę że za max miesiąc będziemy rozmiar zmianiac. Siateczka na marzec wątpliwa sprawa...
Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Mi na zdjęciach brzuch wychodzi jakiś większy niż mam w rzeczywistości, więc nie wrzucam bo okropnie to wygląda... Ale mam mniejszy niż poprzednio na tym etapie. Tylko od wczoraj mam uczucie takiej ciężkości, jakby mnie coś uwieralo, ale nie dziecko tylko coś innego...pewnie się przesuwają organy, to i uwiera.
Apropo butow, dla małego kupuje na codzien adidasy, no i biomechanics, bardzo dobra hiszpańska firma, świetne są te butki, sandały też z tej firmy zazwyczaj...kapcie z befado, polska firma z kolei. Zimowe śniegowce wzięłam z Lidla, u nas śnieg to abstrakcja a w Polsce byłam na krótko więc nie opłacało mi się nic lepszego kupować, założył parę razy, teraz jak pojedziemy to pewnie tez kilka razy w nich pochodzi i koniec, na przyszły rok już będą małe.

Ja mam na żywo duży. Ale nie utrudnia mi życia jak ten sam rozmiar w tamtej ciazy bo jednak jest mnie z 6-7kg mniej
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Sq to utnij sobie głowę
O masz! O ja głupia

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-03, 14:47   #848
sQuaara
Zakorzenienie

Tu mam ciaza 1 26tc, ciąża obecną 28tc. Jedt też goły brzuch bo koszulka tak się układa że nie do końca widać... IMG_20190203_154637.jpg

Stary 2019-02-03, 14:49   #849
sQuaara
Zakorzenienie

I tu obecną ciąża 28kg +9kg, pierwsza ciąża 34tc +15kg (albo lepiej) dodałam kg bo wiem że teraz wydaje się mniejszy więc to przez kg... Cm w obwodzie mówią swoje..
Najbliżej mi z tego stanu do tego zdjęcia... IMG_20190203_154622.jpeg

Stary 2019-02-03, 15:03   #850
agadzie
Zakorzenienie

Sq i tak wyglądasz mega zgrabnie. Ja to jak kulka, mimo że od początku ciąży przybralam w sumie niecale 4 kg. Ale też jestem niska więc się inaczej rozklada.

Stary 2019-02-03, 15:10   #851
sQuaara
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo nie czuje się źle. Ale mam porównanie jak malutki brzuch można mieć

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Plus czuje się zaskoczona bo wcale ten nie pojawił się sYbxiej niż tamten... A tu jak zaczął to rośnie co noc.!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-03, 15:24   #852
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sq, bardzo zgrabnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Bardzo szybko. Już mamy luty, który jest krótki, za moment będzie marzec. A od marca to już poleci.
Lilly, patrz, masz rację, muszę zainwestować w nową nianie bo nasza szwankuje. Ale chyba wezmę ta z Ikea, podoba mi się. Fajnie że ci ciocia - nie ciocia wyśle rzeczy przynajmniej nie będziesz musiała.myslec, a takie krzesełko nakładane na krzesło fajna rzecz, myślę czy by czegoś takiego też nie kupić.

No fajnie, że mi wyśle, odpadnie trochę wydatków, szczególnie bujak i ta spacerówka... Nie pamiętam modelu ale to McLaren czy jak to się tam nazywa.

Nie wiedziałam, że w Ikei jest do kupienia elektroniczna niania A co do tego krzesełka no to to jest bardzo fajne jak mi to pokazywała i tłumaczyła. Fajna opcja jak idziesz np. z takim większym dzieckiem na rodzinny obiad czy coś.
Stary 2019-02-03, 15:53   #853
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
I tu obecną ciąża 28kg +9kg, pierwsza ciąża 34tc +15kg (albo lepiej) dodałam kg bo wiem że teraz wydaje się mniejszy więc to przez kg... Cm w obwodzie mówią swoje..
Najbliżej mi z tego stanu do tego zdjęcia... Załącznik 7661603

Sq, bardzo zgrabnie wyglądasz, widać że wysoka z Ciebie dziewczyna Ja mam obecnie taki brzuch jak Ty w 26 tc w pierwszej ciąży, ale na wadze +5 kg a nie +15 kg. Nie wiem gdzie te kilogramy u Ciebie poszły, może waga się popsuła

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 16:06   #854
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Sq, bardzo zgrabnie wyglądasz

No fajnie, że mi wyśle, odpadnie trochę wydatków, szczególnie bujak i ta spacerówka... Nie pamiętam modelu ale to McLaren czy jak to się tam nazywa.

Nie wiedziałam, że w Ikei jest do kupienia elektroniczna niania A co do tego krzesełka no to to jest bardzo fajne jak mi to pokazywała i tłumaczyła. Fajna opcja jak idziesz np. z takim większym dzieckiem na rodzinny obiad czy coś.
Dziękuję

To coś na krzesełko to wiem chyba p czym piszesz. Myślę że ma sens ale 99% knajp które odwiedzamy ma krzesełka może w czasach cioci nie było ale mocno się to zmienia
To się mocno może pryz dawać do wyjazdów do rodziny gdzie krzesełka nie ma
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Sq, bardzo zgrabnie wyglądasz, widać że wysoka z Ciebie dziewczyna Ja mam obecnie taki brzuch jak Ty w 26 tc w pierwszej ciąży, ale na wadze +5 kg a nie +15 kg. Nie wiem gdzie te kilogramy u Ciebie poszły, może waga się popsuła

Dziękuję
Nie nie nie te 15kg to w porównaniu do 34tc, w tej świecącej sukience... Choć w 26 też pewnie z min +10lg więcej mnie było

Stary 2019-02-03, 16:17   #855
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Dziękuję

To coś na krzesełko to wiem chyba p czym piszesz. Myślę że ma sens ale 99% knajp które odwiedzamy ma krzesełka może w czasach cioci nie było ale mocno się to zmienia
To się mocno może pryz dawać do wyjazdów do rodziny gdzie krzesełka nie ma Dziękuję
Nie nie nie te 15kg to w porównaniu do 34tc, w tej świecącej sukience... Choć w 26 też pewnie z min +10lg więcej mnie było
Hehe, myślę, że w Stanach w jej czasach czyli np. 5 lat temu jak młodsza córka była mała to zdecydowanie były w restauracjach krzesełka, bo i u nas chyba to norma od wielu lat :P Podobnie zresztą przy starszej córce. Ona mi to polecała bardziej w kontekście imprez rodzinnych właśnie żeby nie było problemu przez brak krzesełka.
Stary 2019-02-03, 16:18   #856
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, myślę, że w Stanach w jej czasach czyli np. 5 lat temu jak młodsza córka była mała to zdecydowanie były w restauracjach krzesełka, bo i u nas chyba to norma od wielu lat Podobnie zresztą przy starszej córce. Ona mi to polecała bardziej w kontekście imprez rodzinnych właśnie żeby nie było problemu przez brak krzesełka.
Nie wiem, ja trochę uważam że stany są zacofane pod kątem rozwoju dzieci, foteliki, nosidla od urodzenia it0. Kolezanka miała provlem kupić wózek żeby gondola była. Itp więc by mnie to nie zdziwiło gdyby wcale nie było

Stary 2019-02-03, 16:22   #857
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

SQuaara, ale jesteś zgrabna
Dziewczyny piękne torty, Wszystkiego Najlepszego dla solenizantów
TŻ robi gofry, a ja leżę i robię kocyk Wczoraj i dziś robiłam obiad, na drogę jedzenie, sprzątałam, więc niech i on tyłek ruszy
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 16:37   #858
Elsabel
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86455474]SQuaara, ale jesteś zgrabna
Dziewczyny piękne torty, Wszystkiego Najlepszego dla solenizantów
TŻ robi gofry, a ja leżę i robię kocyk Wczoraj i dziś robiłam obiad, na drogę jedzenie, sprzątałam, więc niech i on tyłek ruszy [/QUOTE]

Gofry Ale mi smaka narobiłaś

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 16:42   #859
agadzie
Zakorzenienie

Gofry ja zamówiłam gofrownice, jutro przyjdzie też będę robić

Stary 2019-02-03, 16:54   #860
sQuaara
Zakorzenienie

No weźcie.... Jestem tak objedzona. Jakie gofry.. Matko nie dam rady a tak mi się chceeeeee

Stary 2019-02-03, 16:56   #861
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Ja też już nie mogę, ale jem Pęknę kiedyś
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 16:58   #862
agadzie
Zakorzenienie

Ja mam uczucie wzdecia mimo że dużo nie jadłam, ale to chyba naprawdę te organy się przesuwają. Niunia rośnie

Stary 2019-02-03, 17:00   #863
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

SQ mega zgrabnie wyglądasz!

Absolwentka ja właśnie sobie dziś wymyśliłam, że poproszę teściową by mi taki letni kocyk zrobiła na drutach tylko muszę jakąś włóczkę dobrać i ładny wzór wybrać.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 17:02   #864
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Agata ja nie mam energii...po prostu nie mam wyjścia ...

Łóżeczko wybrałam z funkcja tapczanika 140x70, nazywa się Zuza albo Zuzia...jakoś tak. I szufladę ma na dole

Prześcieradła na przewijak nie kupowałam. Miałam kiedyś frotowe o bardzo mnie denerwowało, bo nie przylegały . Widziałam, ze teraz są chyba takie bardziej dopasowane ale uznałam, ze biorę te flanele z ceratka
A z jakiejś strony zamawialas to łóżeczko?

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 17:30   #865
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Nie wiem, ja trochę uważam że stany są zacofane pod kątem rozwoju dzieci, foteliki, nosidla od urodzenia it0. Kolezanka miała provlem kupić wózek żeby gondola była. Itp więc by mnie to nie zdziwiło gdyby wcale nie było

O kurde, ja mam zupełnie odwrotne wrażenie, jedyne co naprawdę lubię w Stanach to to, że tam wszystko jest w sklepach, po prostu oczopląs tam mam także myślę, że tam krzesełka do karmienia w restauracjach to i by się spotkało naprawdę wiele lat temu. Tych akcesoriów dla dzieci jest tam mnóstwo. Ciotka proponowała też fotelik z bazą ze swojego wózka kupionego ponad 10 lat temu, nam facet na bezpiecznym maluchu mówił, że jak od rodziny sprawdzony bez wypadków to i można wziąć trochę starszy, ale mimo wszystko ja kupie nowy, będę się czuła z tym bezpieczniej.

Stary 2019-02-03, 17:33   #866
butterfly20
Zakorzenienie

Ech no to koniec jedzenia. O 16 tort, potem jakaś sałatka itp. Do 17.30 i byle przetrwać do jutra

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-03, 17:35   #867
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde, ja mam zupełnie odwrotne wrażenie, jedyne co naprawdę lubię w Stanach to to, że tam wszystko jest w sklepach, po prostu oczopląs tam mam także myślę, że tam krzesełka do karmienia w restauracjach to i by się spotkało naprawdę wiele lat temu. Tych akcesoriów dla dzieci jest tam mnóstwo. Ciotka proponowała też fotelik z bazą ze swojego wózka kupionego ponad 10 lat temu, nam facet na bezpiecznym maluchu mówił, że jak od rodziny sprawdzony bez wypadków to i można wziąć trochę starszy, ale mimo wszystko ja kupie nowy, będę się czuła z tym bezpieczniej.

Nie no dla mnie tam jest masakra. Zreszta w Kanadzie to samo było. Noworodki w nosidlach wisiadlach przodem do świata albo w fotelikach... Mają owszem dużo, zresztą chyba już jak u nas, ale fizjoterapia dzieci tam to dramat. Koleżanka ma 7mcznw dziecko to dostała zalecenie zakupu takiego hm.. Coś a la nocnik że sadzasz dziecko i nie upadnie. Żeby sadzac. Żeby ćwiczyło:/ no ja nie mam najlepszych wrażeń i nie słyszałam dobrego dużo ale cóż. Stany są duże

Stary 2019-02-03, 17:39   #868
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Nie no dla mnie tam jest masakra. Zreszta w Kanadzie to samo było. Noworodki w nosidlach wisiadlach przodem do świata albo w fotelikach... Mają owszem dużo, zresztą chyba już jak u nas, ale fizjoterapia dzieci tam to dramat. Koleżanka ma 7mcznw dziecko to dostała zalecenie zakupu takiego hm.. Coś a la nocnik że sadzasz dziecko i nie upadnie. Żeby sadzac. Żeby ćwiczyło:/ no ja nie mam najlepszych wrażeń i nie słyszałam dobrego dużo ale cóż. Stany są duże

Ale to, na jakim poziomie stoi tam fizjoterapia nie ma nic wspólnego z tym, czy są w restauracjach krzesełka dla dzieci czy nie także z tym, czy tam jest masa różnych gadżetów dla dzieci, czy nie. Po prostu wybór wszystkiego jest ogromny a to czy ludzie z tego mądrze korzystają to już inna sprawa pewnie. Ja się tym akurat nie interesowałam i raczej nie będę się interesować, wiadomo, że w Europie są inne lepsze standardy pewnie

Stary 2019-02-03, 17:48   #869
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to, na jakim poziomie stoi tam fizjoterapia nie ma nic wspólnego z tym, czy są w restauracjach krzesełka dla dzieci czy nie także z tym, czy tam jest masa różnych gadżetów dla dzieci, czy nie. Po prostu wybór wszystkiego jest ogromny a to czy ludzie z tego mądrze korzystają to już inna sprawa pewnie. Ja się tym akurat nie interesowałam i raczej nie będę się interesować, wiadomo, że w Europie są inne lepsze standardy pewnie

Chodzi mi o to że ludzie nie dbają żeby dziecko dobrze siedziało i masa tych dzieci była w fotelikach w wózkach i jedzenie podane przez rodziców. Przynajmniej teraz tak było z tego co widziałam...
Zreszta nie wybieram się z maluchami do USA, najważniejsze że w polszy wszędzie prawie są krzesełka szkoda że przewijak już niekoniecznie ale co tam

Równo 2 lata temu już byłam mama mały się urodził po 18

Za równe 3 miesiące też zakładam że znów będzie już po porodzie

Butterfly koniec imprezki czy czemu koniec jedzenia o. 1730?

Stary 2019-02-03, 17:53   #870
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja też się nie wybieram tam na razie, myślę że za 4 lata najwcześniej ale i to nie jestem pewna już wolę gdzieś w Europę małego zabrać i siebie na jakieś wakejszyns No, za 3 miesiące pewnie już też będziesz po porodzie! Ale czas szybko leci. Co to było 3 miesiące ^^

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości